Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:44 uur

Tijdelijke stikstofregeling in afwachting van definitieve omslag

Apache

03/05/2021 - 16:45

De nieuwe tijdelijke stikstofregeling, in afwachting van een definitief plan eind dit jaar, sluit een achterpoortje van voormalig milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). Voortaan moet elke stikstofuitstoot die minstens 1% bijdraagt aan wat een kwetsbaar natuurgebied aankan, aan strenge regels onderworpen worden. Voorheen lag die drempel op 5%, waardoor de facto het gros van de omgevingsvergunningen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Extra maatregelen na zwaar ongeval met fietsertje Noor (10) op Grote Baan (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In afwachting van een definitieve herinrichting worden op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren enkele tijdelijke maatregelen genomen die zwakke weggebruikers beter moeten beschermen.
  [naar artikel]
 2. Antwerpen maakt 26 straten in binnenstad (versneld) woonerf (21/08/2020 - De Standaard)
  De stad en het district Antwerpen gaan 26 straten in de historische binnenstad via een tijdelijke inrichting woonerf maken in afwachting van een definitieve heraanleg.
  [naar artikel]
 3. Beroepscommissie FIFA geeft Chelsea geen tijdelijke opschorting transferverbod (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heft het transferverbod van Chelsea in afwachting van een definitieve uitspraak niet op, zo maakte de club vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 4. CAW maakt omslag in dak- en thuislozenzorg: “Geef daklozen een huis en werk dan samen met hen aan hun miserie” (10/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  CAW Antwerpen maakt een omslag in de ondersteuning van dak- en thuislozen. De 192 tijdelijke opvangplaatsen in de verscheidene opvangcentra worden afgebouwd en vervangen door appartementen en studio’s. “We zorgen voor een stabiele woonvorm en laten hen van daaruit hun leven op de rails zetten”, zegt Piet Steenssens van CAW Antwerpen.
  [naar artikel]
 5. Omslag van diesel naar benzine in volle gang, SUV nog populairder (21/01/2018 - Knack)
  De 96ste editie van het Autosalon van Brussel heeft de hoge verwachtingen ingelost: veel bezoekers en veel kopers. De auto blijft populair, door het megasucces van de SUV. In afwachting van een doorbraak van de elektrische wagen is de omslag van diesel naar benzine in volle gang. Een terugblik op een succesvolle 10-daagse autohappening.
  [naar artikel]
 6. Demir: “Arrest megastal Kortessem bewijst dat de stikstofregeling niet deugt” (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De huidige stikstofregeling deugt niet. Dat leidt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) af uit het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen over een megastal in Kortessem. Nog voor de zomer komt ze met een nieuw stikstofplan waarover iedereen inspraak krijgt.
  [naar artikel]
 7. KV Mechelen-nieuwkomer ‘tijdelijk speelgerechtigd’ voor topper tegen Anderlecht (12/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen kan vrijdagavond in de thuismatch tegen Anderlecht voor het eerst een beroep doen op zomeraanwinst Ivan Tomecak. De Belgische voetbalbond stond de Kroatische rechtsachter in afwachting van een definitieve uitspraak van de Wereldvoetbalbond FIFA een tijdelijke aansluiting toe, zo bevestigde de KBVB donderdag.
  [naar artikel]
 8. KV Mechelen-nieuwkomer ‘tijdelijk speelgerechtigd’ voor topper tegen Anderlecht (12/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen kan vrijdagavond in de thuismatch tegen Anderlecht voor het eerst een beroep doen op zomeraanwinst Ivan Tomecak. De Belgische voetbalbond stond de Kroatische rechtsachter in afwachting van een definitieve uitspraak van de Wereldvoetbalbond FIFA een tijdelijke aansluiting toe, zo bevestigde de KBVB donderdag.
  [naar artikel]
 9. Europese Commissie verlengt tijdelijke staatsgaranties Dexia (28/03/2019 - De Morgen)
  Europa heeft de verlenging van de tijdelijke staats-garanties voor Dexia goedgekeurd. Een definitieve regeling is er nog steeds niet, omdat België en Frankrijk het oneens zijn.
  [naar artikel]
 10. Definitieve stemming over Kavanaugh uitgesteld in afwachting van onderzoek FBI (28/09/2018 - Knack)
  De definitieve stemming over Brett Kavanaugh als kandidaat-rechter voor het federaal Hooggerechtshof in de VS is door de Senaat uitgesteld, zodat de FBI de tijd krijgt de beschuldigingen tegen Kavanaugh te onderzoeken.
  [naar artikel]
 11. Demir verstrengt stikstofnorm: tijdelijke strengere drempels moeten vergunningenstop voorkomen (02/05/2021 - De Morgen)
  In nieuwe, tijdelijke richtlijnen heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de stikstofnorm verstrengd. Later dit jaar moet de regering met een definitieve regeling komen die het prangende milieuprobleem ondervangt.
  [naar artikel]
 12. ‘We maken een omslag’: volgens het Overlegcomité hebben we het ergste achter de rug (11/05/2021 - De Morgen)
  Met een uitgewerkte kalender voor de volgende maanden zet het Overlegcomité de poorten naar het Rijk der Vrijheid open. ‘We maken een omslag’, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Al houden de experts hun hart vast voor een te snelle omslag.
  [naar artikel]
 13. Vrouw Bart De Wever vindt omslag met verdacht poeder in brievenbus (07/06/2017 - De Standaard)
  Bij N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever thuis in Deurne is woensdag een omslag met een onbekend poeder gearriveerd. Dat bevestigt de Antwerpse lokale politie. De echtgenote van De Wever trof de omslag aan in de brievenbus.
  [naar artikel]
 14. Beroepscommissie FIFA geeft Chelsea geen tijdelijke opschorting transferverbod (08/03/2019 - Metro)
  De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heft het transferverbod van Chelsea in afwachting van een definitieve uitspraak niet op, zo maakte de club vandaag bekend. “We zijn verbijsterd. De club heeft gehandeld in overeenstemming met de regels en heeft de FIFA reeds op de hoogte gebracht van zijn intentie om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Disciplinaire Commissie. Volgens het Zwitserse recht en het principe van gelijkheid van behandeling heeft de club recht op een beroep, vooraleer een definitieve sanctie opgelegd wordt”, zo klinkt het in een mededeling. “Voor zover wij weten, heeft de FIFA in voorgaande zaken telkens de sanctie opgeschort in afwachting van de uitspraak in beroep. Bij Chelsea stellen wij nu vast dat wij in vergelijking met andere Europese clubs anders behandeld worden. We zullen ons beraadslagen over de volgende stappen eens we de schriftelijke beslissing van de FIFA ontvangen hebben. We noteren alvast de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.” De FIFA maakte op 22 februari bekend dat Chelsea wegens inbreuken bij de transfers van 29 minderjarigen de volgende twee transferperiodes (tot eind januari 2020) geen spelers mag aantrekken. De Blues kregen tevens een boete van 600.000 Zwitserse frank (530.000 euro) opgelegd. Nog diezelfde dag liet Chelsea weten de beslissing van de FIFA te zullen aanvechten en in afwachting van dat beroep een opschorting te vragen. Naast Chelsea werd ook de Engelse voetbalbond (FA) bestraft met een boete van 510.000 Zwitserse frank. Het transferverbod is mogelijk nadelig voor Eden Hazard. De Rode Duivel heeft in Londen nog een contract tot eind volgend seizoen, maar heeft zijn zinnen al langer gezet op een vertrek (naar Real Madrid) en weigert dus bij te tekenen. Het is echter afwachten of Chelsea na het transferverbod zal willen meewerken aan een vertrek van zijn sterspeler. De club mag wel nog spelers verkopen, maar kan geen vervanger aantrekken. bron: Belga Het bericht Beroepscommissie FIFA geeft Chelsea geen tijdelijke opschorting transferverbod verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. De Lijn maakt reisinformatie fors betrouwbaarder in afwachting van definitieve oplossing (21/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/6IZpmGFtpP2PcvGeguhLJvAuPnw/diocontent/119989732/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 16. Omslag met verdacht poeder gevonden in brievenbus Bart De Wever (07/06/2017 - De Redactie)
  De echtgenote van De Wever trof de omslag aan in de brievenbus. De civiele bescherming komt het voorwerp ophalen om het te laten onderzoeken. Later meer.
  [naar artikel]
 17. Vleesloze hamburgers zorgen voor omslag in consumptie (13/11/2019 - De Morgen)
  Straks kun je je tanden zetten in de vleesloze Rebel Whopper. De plantaardige hamburger komt op het menu van de fastfoodketen Burger King. De omslag van carnivorenparadijs naar veggiehemel is ingezet. ‘Dit is een groeimarkt die blijft.’
  [naar artikel]
 18. Civiele bescherming haalt verdachte omslag op: Hoeselaar vertrouwde zaak niet (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De civiele bescherming is maandagnamiddag op het politiekantoor in Bilzen een verdachte omslag komen ophalen. De enveloppe stak in de brievenbus van een inwoner van Hoeselt. Omdat hij de zaak niet vertrouwde, bracht hij de omslag naar het politiekantoor in Bilzen. Daar werd hij zoals voorgeschreven opgehaald door de civiele bescherming. De inhoud zal nu worden onderzocht.
  [naar artikel]
 19. Rabobank zet 's nachts veiligheidsagenten en stalen platen in tegen plofkraken (03/05/2017 - De Redactie)
  Plofkraken vormen een ware plaag in Nederland. De bank neemt tijdelijke maatregelen in afwachting van het verwijderen van geldautomaten.
  [naar artikel]
 20. Na decennia eindelijk (tijdelijke) oplossing voor vrachtverkeer van Kristalpark Lommel (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeesters van Balen, Lommel en Mol en de gouverneurs van Limburg en Antwerpen zijn maandagavond tot een tijdelijke oplossing gekomen voor een wegversperring die heel wat zwaar verkeer door de woonkern van Wezel voert. De versperring tussen de bedrijvenparken Kristalpark in Lommel en Driehoek in Balen wordt tijdelijk weggehaald. Samen met de Vlaamse overheid wordt er verder gewerkt aan een definitieve oplossing.
  [naar artikel]
 21. Eitjes van blije kippen (10/04/2019 - De Morgen)
  In De Ark van Pollare vangen Els en Hans 'uitgelegde' kippen op, en geven ze een mooie oude dag. De ex-batterijkippen kunnen er vrij rondlopen in een grote weide, in afwachting dat ze worden opgehaald en een definitieve thuis krijgen.
  [naar artikel]
 22. De Lijn maakt reisinformatie fors betrouwbaarder in afwachting van definitieve oplossing (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers van vervoersmaatschappij De Lijn kunnen voortaan veel nauwkeurig zien wanneer hun bus of tram komt. De Lijn heeft een nieuw eigen systeem...
  [naar artikel]
 23. Brief met verdacht poeder in brievenbus van De Wever (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever thuis in de Herentalsebaan in Deurne is woensdag een omslag met een onbekend poeder gearriveerd. Dat bevestigt de Antwerpse lokale politie. De echtgenote van De Wever trof de omslag aan in de brievenbus.
  [naar artikel]
 24. Brief met verdacht poeder in brievenbus van De Wever (07/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever thuis in de Herentalsebaan in Deurne is woensdag een omslag met een onbekend poeder gearriveerd. Dat bevestigt de Antwerpse lokale politie. De echtgenote van De Wever trof de omslag aan in de brievenbus.
  [naar artikel]
 25. Komt de vrijheid niet te vroeg? (12/05/2021 - De Morgen)
  Met een uitgewerkte kalender voor de volgende maanden zet het Overlegcomité de poorten naar het Rijk der Vrijheid open. ‘We maken een omslag’, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Al houden de experts hun hart vast voor een te snelle omslag.
  [naar artikel]
 26. Vrouw Bart De Wever vindt omslag met onbekend poeder in de brievenbus (07/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever thuis in Deurne is woensdag een omslag met een onbekend poeder gearriveerd. Dat bevestigt de Antwerpse lokale politie.
  [naar artikel]
 27. Vrouw Bart De Wever vindt omslag met onbekend poeder in de brievenbus (07/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever thuis in Deurne is woensdag een omslag met een onbekend poeder gearriveerd. Dat bevestigt de Antwerpse lokale politie.
  [naar artikel]
 28. Gezamenlijke oproep aan regering: “Verbied het om stookolieketels te plaatsen” (25/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Wij zijn klaar voor de omslag naar een volledig duurzame verwarming van gebouwen. Aan de volgende regering om deze omslag mogelijk te maken.” Dat zegt een coalitie van energieleveranciers, fabrikanten, installateurs, milieuorganisaties en experten. Hun opmerkelijkste voorstel: “Zet de plaatsing van nieuwe stookolieketels stop.”
  [naar artikel]
 29. Omslag met wit poeder in aangetroffen in stadhuis van Charleroi (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het stadhuis van Charleroi, waar PS-voorzitter Paul Magnette burgemeester is, is dinsdagochtend een omslag aangetroffen met daarin wit poeder....
  [naar artikel]
 30. Richard Spencer aangesteld als tijdelijke defensieminister in VS (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In afwachting dat de nominatie van Mark Esper als minister van Defensie wordt goedgekeurd door de Senaat, is Richard Spencer tijdelijk aangesteld...
  [naar artikel]
 31. Deze 26 straten in de binnenstad krijgen kleurrijke straatschildering die omvorming tot woonerf aangeeft (21/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is het Antwerpse stadsbestuur menens met het werk maken van een voetgangersvriendelijk stadscentrum. Nog dit jaar worden 26 straten in de 16de-eeuwse binnenstad versneld uitgerold als (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg.
  [naar artikel]
 32. FT buitenland. Seizoen Defour voorbij - De Bruyne nog niet op trainingsveld - Transferverbod Chelsea niet opgeheven (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heft het transferverbod van Chelsea in afwachting van een definitieve uitspraak niet op, zo...
  [naar artikel]
 33. Rechter schiet Vlaams stikstofbeleid aan flarden (26/02/2021 - De Standaard)
  Na Nederland heeft nu ook Vlaanderen een stikstofarrest. Een vernietiging van een vergunning voor een kippenstal zet onze stikstofregeling op losse schroeven, met verregaande gevolgen voor de economie.
  [naar artikel]
 34. Omslag met wit poeder aangetroffen in stadhuis van Charleroi (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het stadhuis van Charleroi, waar PS-voorzitter Paul Magnette burgemeester is, is dinsdagochtend een omslag aangetroffen met wit poeder. Dat...
  [naar artikel]
 35. Wit poeder aangetroffen in omslag in stadhuis van Charleroi (28/01/2020 - De Morgen)
  In het stadhuis van Charleroi is dinsdagochtend een omslag aangetroffen met daarin wit poeder. Dat meldt de lokale brandweer, die ter plaatse is.
  [naar artikel]
 36. Omslag met wit poeder aangetroffen in stadhuis van Charleroi (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het stadhuis van Charleroi is dinsdagochtend een omslag aangetroffen met daarin wit poeder. Dat meldt de lokale brandweer, die ter plaatse is.
  [naar artikel]
 37. Hoe beïnvloedt tijdelijke werkloosheid jouw opzeg? (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds 13 maart 2020 wordt alle tijdelijke werkloosheid ten gevolge van het coronavirus gezien als ‘tijdelijke werkloosheid wegens overmacht’. Op...
  [naar artikel]
 38. Wat betekent tijdelijke werkloosheid voor je opzeg? (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds 13 maart 2020 wordt alle tijdelijke werkloosheid ten gevolge van het coronavirus gezien als ‘tijdelijke werkloosheid wegens overmacht’. Op...
  [naar artikel]
 39. De Wever: 'Tijd voor omslag naar confederalisme' (12/01/2019 - De Tijd)
  20:31 Gebruik de Grondwet niet tegen de macht van het volk', zei N-VA-voorzitter Bart De Wever tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. 'Het is tijd voor de omslag naar het confederalisme.'
  [naar artikel]
 40. Weyts haalt bushalte weg uit Brussel-Noord (12/04/2019 - Metro)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft De Lijn gevraagd om de bushalte weg te halen uit het station Brussel-Noord. Er komen tijdelijke haltes aan het Noordplein, in afwachting van een nieuw gebouw. De bushalte onder het Noordstation zorgt al maandenlang voor problemen, omdat ze wordt gebruikt als slaapplaats door migranten. Vorig jaar liet De Lijn de halte al eens tijdelijk verplaatsen naar het Rogierplein, op vraag van de chauffeurs. Het Rogierplein is echter een heel eind verwijderd van het Noordstation. Weyts had het Brussels gewest daarom toelating gevraagd om tijdelijke haltes aan het Noordplein in te richten. Hij wacht nu niet langer meer op antwoord en gaf De Lijn opdracht de tijdelijke haltes snel te plaatsen. bron: Belga Het bericht Weyts haalt bushalte weg uit Brussel-Noord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Praet traint mee met Sampdoria in afwachting van definitieve transfer (23/08/2016 - Sporza)
  De transfer van Dennis Praet naar Sampdoria is nog altijd niet helemaal afgerond, maar de speler is wel al in Italië en traint mee met de ploeg uit Genua.
  [naar artikel]
 42. Gentse Groenen: "Omslag nodig die niet toegeeft aan de anti-politiek, anders wint populisme" (16/02/2017 - De Redactie)
  Het Gentse rood-groene kartel gaat dan toch samen verder ondanks het Publipart-schandaal. Maar een omslag is nodig, benadrukken Rudy Coddens (SP.A) en Elke Decruynaere (Groen) in "Terzake".
  [naar artikel]
 43. Oppositie Thailand vormt “democratisch front” en claimt verkiezingszege (27/03/2019 - De Morgen)
  De partij Pheu Thai heeft in afwachting van de definitieve uitslag van de parlementsverkiezingen in Thailand een “democratisch front” gevormd met andere oppositiepartijen en de verkiezingszege opgeëist. 
  [naar artikel]
 44. Wit poeder aangetroffen in omslag in stadhuis van Charleroi, Civiele Bescherming ter plaatse (28/01/2020 - De Morgen)
  In het stadhuis van Charleroi is dinsdagochtend een omslag aangetroffen met daarin wit poeder. Dat meldt de lokale brandweer, die ter plaatse is.
  [naar artikel]
 45. Fietsers mogen mee beslissen over fietsbrug over Noord-Zuid (28/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het projectteam Noord-Zuid Limburg houdt een enquête over het ontwerp en inrichting van een tijdelijke fietsbrug in Helchteren. Die moet in afwachting van de herinrichting van de Grote Baan zorgen voor een veilige oversteek.
  [naar artikel]
 46. Steeds meer huizen verkocht via bod onder gesloten omslag: hype of goudmijn? (12/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer huizen worden vandaag verkocht met een zogenoemde bieding onder gesloten omslag. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En wie wordt er beter van: de koper of de verkoper?
  [naar artikel]
 47. Zes illegalen gevonden bij Sefor-actie (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie MidLim heeft samen met de dienst vreemdelingenzaken maandag bij een Sefor-actie zes personen gevonden die illegaal in het land verblijven. Vijf verbleven in Genk, een in Houthalen-Helchteren. Zij werden overgebracht naar een tijdelijk verblijf in afwachting van hun definitieve uitwijzing. (mm)
  [naar artikel]
 48. Vlaamse regering krijgt knoop over provinciegouverneur niet doorgehakt (26/10/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse regering heeft een tijdelijke gouverneur aangesteld voor Oost-Vlaanderen, zo vernam Belga van een regeringsbron. De definitieve beslissing over de opvolging van Jan Briers laat zo nog altijd op zich wachten.
  [naar artikel]
 49. De Lijn wil reisinformatie fors betrouwbaarder maken in afwachting van definitieve oplossing (21/04/2018 - De Standaard)
  Reizigers van vervoersmaatschappij De Lijn zouden voortaan veel nauwkeurig moeten zien wanneer hun bus of tram komt. De Lijn heeft een nieuw eigen systeem uitgewerkt, omdat de aannemer voor het ReTiBo-project te lang op zich liet wachten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.