Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:11 uur

Waarom zorgt een waterreservoir voor hoogspanning tussen Kirgizië en Tadzjikistan?

Knack

03/05/2021 - 18:10

Vorige week laaide het geweld op in het omstreden grensgebied tussen Kirgizië en Tadzjikistan. Aan de basis van de schermutselingen ligt een conflict over een watervoorzieningsinstallatie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dode en gewonden na schermutselingen aan grens tussen Kirgizië en Tadzjikistan (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen Kirgizië en Tadzjikistan is het donderdag tot schermutselingen tussen het leger van beide Centraal-Aziatische landen gekomen. Daarbij vielen één dode en achttien gewonden. Kirgizië nam ook een grenspost van Tadzjikistan in.
  [naar artikel]
 2. Kirgizië en Tadzjikistan sluiten wapenstilstand (01/05/2021 - De Tijd)
  17:49 Het conflict tussen Kirgizië en Tadzjikistan is volgens het Russische staatspersbureau Tass bijgelegd.
  [naar artikel]
 3. Vechten om water: 39 slachtoffers bij grensconflict tussen ex-Sovjet-republieken Tadzjikistan en Kirgizië (30/04/2021 - VRT NWS)
  In gevechten aan de grens tussen de republieken Kirgizië en Tadzjikistan in Centraal-Azië zijn de voorbije dagen 39 mensen gedood bij gevechten. Het grensconflict tussen de twee voormalige Sovjet-republieken is niet nieuw, maar kwam deze week tot een hoogtepunt. Donderdagavond werd een wapenstilstand bereikt. Toch blijven de schermutselingen om een watervoorzieningsinstallatie aanslepen.
  [naar artikel]
 4. Dertien doden en 11.500 geëvacueerden in Kirgizië na gevechten aan grens met Tadzjikistan (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Kirgizië zijn dertien mensen omgekomen tijdens schermutselingen aan de grens met Tadzjikistan. Er werden ook zowat 11.500 mensen geëvacueerd, zo kondigden de autoriteiten aan.
  [naar artikel]
 5. Waarom Tadzjikistan op het verlanglijstje van menig fietstoerist staat (30/07/2018 - VRT NWS)
  In Tadzjikistan zijn vier fietstoeristen -twee Amerikanen, één Nederlander en een Zwitser- omgekomen bij een aanrijding. Voor leken is Tadzjikistan als fietsland een nobele onbekende, maar het Centraal-Aziatische land staat wel degelijk op de bucketlist van menig fietstoerist. Wat maakt Tadzjikistan zo populair bij westerse fietsers?
  [naar artikel]
 6. Hoogspanning zorgt voor stress in Avelgem en Kluisbergen (11/11/2020 - VRT NWS)
  Elia wil een nieuwe hoogspanningslijn aanleggen tussen Avelgem en Courcelles in Henegouwen. Elia is de netbeheerder van het hoogspanningsnet in België. De hoogspanning zorgt voor onrust in Avelgem en Kluisbergen. Daar zien ze de kabels liever niet boven de huizen hangen.
  [naar artikel]
 7. Syriëstrijders gaan vrijuit in Tadzjikistan (13/03/2018 - Knack)
  In Tadzjikistan krijgen ex-Syriëstrijders amnestie. Dat zorgt voor re-integratie en propaganda tégen IS, maar sommigen keren ook terug naar het slagveld in het Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 8. Van de cel naar het presidentschap: in Kirgizië is een kidnapper met maffiabanden verkozen (12/01/2021 - Express)
  Drie maanden nadat demonstranten in Kirgizië het belangrijkste regeringsgebouw bestormden, de derde opstand van het land in vijftien jaar, heeft een veroordeelde kidnapper er de presidentsverkiezingen gewonnen. Populist Sadyr Japarov wordt nu al de Trump van Kirgizië genoemd. Volgens de verkiezingscommissie van Kirgizië behaalde de 52-jarige populist Sadyr Japarov bijna 80 procent van de stemmen. […] The post Van de cel naar het presidentschap: in Kirgizië is een kidnapper met maffiabanden verkozen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Veertien gevangenen in Tadzjikistan omgekomen door vergiftiging (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht in Tadzjikistan voert een onderzoek naar de dood van veertien gevangenen, die tijdens de transfer tussen twee detentiecentra in het...
  [naar artikel]
 10. Waterreservoir scheurt open in Mechelen (25/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een bedrijf in de Zeutestraat in Mechelen heeft vrijdagochtend een groot waterreservoir het begeven.
  [naar artikel]
 11. Waterreservoir scheurt open in Mechelen (25/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij een bedrijf in de Zeutestraat in Mechelen heeft vrijdagochtend een groot waterreservoir het begeven.
  [naar artikel]
 12. Waarom u de nieuwe president van Kirgizië wél moet kennen (20/10/2017 - Knack)
  'Kent u de nieuwe president van Kirgizië? Waarschijnlijk niet, maar dat ligt niet aan u.' Journalist Brecht Castel vertelt u wat u moet weten over het prille democratische land en de recente verkiezingen.
  [naar artikel]
 13. President Kirgizië stapt op na onrust: "Wil niet geschiedenis ingaan als president die op eigen bevolking schoot" (15/10/2020 - VRT NWS)
  Sooronbaj Zjeenbekov, de president van het Centraal-Aziatische land Kirgizië, neemt ontslag. Hij wil naar eigen zeggen gewelddadige confrontaties tussen ordetroepen en demonstranten voorkomen. Kirgizië is verzeild in chaos en rellen sinds de omstreden parlementsverkiezingen van twee weken geleden. De uitslag daarvan werd na luid protest geannuleerd. Sindsdien proberen verschillende groepen de macht naar zich toe te trekken.
  [naar artikel]
 14. 'Dictaturen zijn veilige plekken om rond te reizen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens een reis naar Noord-Ossetië voor haar boek over de gijzeling op een school in Beslan, raakte de Noorse Erika Fatland (33) bevangen door de regio. In Sovjetistan reist ze door Kirgizië, Turkmenistan, Kazachstan, Tadzjikistan en Oezbekistan. Op zoek naar de erfenis van de Radenunie.
  [naar artikel]
 15. President Kirgizië stapt op na politieke chaos (15/10/2020 - Express)
  Sooronbay Jeenbekov, president van Kirgizië geeft zijn ontslag. Hij doet dit na aanhoudende rellen sinds de omstreden parlementsverkiezingen van twee... The post President Kirgizië stapt op na politieke chaos appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Opdrachtgever van aanslag op fietstoeristen in Tadzjikistan “is lid van verboden oppositiepartij” (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De moord op vier westerse fietstoeristen in Tadzjikistan is bevolen door een lid van een oppositiepartij die verboden is in het Centraal-Aziatische land. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag laten weten. De groep die de fietstoeristen aanviel, “handelde op bevel” van Nossirkhoudjy Abajdov, lid van de zogenaamde Islamitische Wederopstandingspartij van Tadzjikistan.
  [naar artikel]
 17. Turks vrachtvliegtuig stort neer in Kirgizië: 16 doden (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een vliegtuigongeluk in Kirgizië zijn vandaag minstens zestien mensen om het leven gekomen. Dat meldt de regering van het land in
  [naar artikel]
 18. VIDEO. Olifantenfamilie gered uit waterreservoir (14/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In China hebben reddingswerkers drie olifanten uit een waterreservoir gered. De arme dieren zouden twee dagen lang hebben vastgezeten. Uiteindelijk konden ze met behulp van een graafmachine uit hun benarde situatie bevrijd worden.
  [naar artikel]
 19. Turks vrachtvliegtuig stort neer in Kirgizië: tientallen doden (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een vliegtuigongeluk in Kirgizië zijn vandaag minstens mensen om het leven gekomen. Dat meldt de regering van het Centraal-Aziatische land.
  [naar artikel]
 20. Zeker 20 doden bij gevangenisopstand in Tadzjikistan (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gevangenisopstand in Khodjent, in het noorden van Tadzjikistan, zijn een twintigtal gedetineerden en twee cipiers om het leven gekomen. Dat...
  [naar artikel]
 21. Drie olifanten dreigen te verdrinken in waterreservoir. Maar er komt hulp uit onverwachte hoek (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drie olifanten - twee volwassen exemplaren en een kalfje - zijn in de Chinese provincie Yunnan vast komen te zitten in een waterreservoir. Twee
  [naar artikel]
 22. Niet-alledaagse interventie voor brandweer: vos sukkelt in waterreservoir (10/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een niet-alledaagse interventie voor de brandweermannen van Ingelmunster vrijdagmorgen. Toen ze in Oostrozebeke aankwamen om een dier in nood te redden, bleek het om een vos te gaan. Het dier was op het bedrijventerrein van Unilin Panels in een waterreservoir gevallen.
  [naar artikel]
 23. Belgische sterft tijdens lawine in Kirgizië (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 34-jarige Vlaamse vrouw is dinsdag omgekomen in een lawine. Dat gebeurde in het Centraal-Aziatische land Kirgizië, waar ze op doorreis was met haar broer.
  [naar artikel]
 24. Ford bouwt afgedankt waterreservoir om tot verblijf voor vleermuizen: "Goedkoper dan afbreken en nog nuttig ook" (02/12/2020 - VRT NWS)
  Het waterreservoir naast de testbaan in Lommel werd niet meer gebruikt. In plaats van het gebouw af te breken, werd het leeg gemaakt en aangepast voor de vleermuizen die rond de testbaan leven.
  [naar artikel]
 25. Gigantisch waterreservoir in Asse moet watertekort tijdens warme zomers voorkomen (21/10/2019 - VRT NWS)
  Met een diameter van maar liefst 38 meter kan je het nieuwe waterreservoir in Asse gerust gigantisch noemen. De mastodont is zonet geopend aan de Gentsesteenweg in Asse. Zo hoeven de inwoners zich nooit meer zorgen te maken over hun drinkwater.
  [naar artikel]
 26. Holebi's onder vuur in Marokko en Tadzjikistan (10/04/2019 - De Morgen)
  Zowel in Marokko als Tadzjikistan heeft de lgbt-gemeenschap het moeilijk. In dat laatste land moeten ze een verplichte medische screening ondergaan. En de Marokkaanse minister voor Mensenrechten liet zich wel erg laatdunkend uit over homo's.
  [naar artikel]
 27. Primeur voor ons land: Mechelen plant eerste boom met reservoir dat regenwater opvangt (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met de aanplanting van de 'boom van de toekomst' zorgt de stad Mechelen voor een primeur in ons land. Op de plek waar de lindeboom komt, wordt eerst een waterreservoir gebouwd die het regenwater opvangt en voor water zorgt voor de boom.
  [naar artikel]
 28. Paringsdans Spirit-SP.A zorgt voor hoogspanning in Vlaamse regering (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Vier fietstoeristen komen om in Tadzjikistan: politie doodt twee betrokkenen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Tadzjikistan zijn vier buitenlandse toeristen omgekomen nadat ze op de fiets werden aangereden door een auto. Mogelijk ging het...
  [naar artikel]
 30. Aanslag fietsers Tadzjikistan: lichamen slachtoffers overgedragen (04/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lichamen van de vier fietstoeristen die vorig weekend omkwamen bij de terreuraanslag in Tadzjikistan zijn overgedragen aan de autoriteiten van...
  [naar artikel]
 31. Omgekomen fietstoeristen in Tadzjikistan: IS 'achter aanslag' (30/07/2018 - Knack)
  Vier buitenlandse toeristen, een Amerikaan, een Zwitser en twee Nederlanders, die zondag in het zuiden van Tadzjikistan stierven nadat ze op de fiets door een auto werden aangereden, zijn wellicht het slachtoffer geworden van een aanval.
  [naar artikel]
 32. IS komt met 'bewijs' over daders van aanslag op fietstoeristen in Tadzjikistan (01/08/2018 - De Morgen)
  Een video van vijf jonge mannen bij een IS-vlag moet aantonen dat de terreurorganisatie achter de aanslag op de fietstoeristen in Tadzjikistan zit.
  [naar artikel]
 33. Zeker 24 doden door grondverschuiving in Kirgizië (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een grondverschuiving in het Centraal-Aziatische Kirgizië zijn volgens voorlopige cijfers zeker 24 mensen om het leven gekomen. De civiele
  [naar artikel]
 34. Vier fietsende toeristen doodgereden in Tadzjikistan, mogelijk Nederlanders (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Tadzjikistan zijn vier buitenlandse toeristen omgekomen nadat ze op de fiets werden aangereden door een auto.
  [naar artikel]
 35. Tadzjikistan stelt lijst op van homoseksuelen  (18/10/2017 - VRT NWS)
  In Tadzjikistan, een voormalige Sovjetstaat in Centraal-Azië, hebben de autoriteiten een lijst samengesteld van 367 homo's en lesbiennes. Zij moeten een medische test ondergaan, naar verluidt om te vermijden dat ze seksueel overdraagbare ziektes verspreiden.
  [naar artikel]
 36. Fietstoeristen die in Tadzjikistan omkwamen "aangevallen door gewapende mannen" (30/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vier buitenlandse toeristen die in het zuiden van Tadzjikistan stierven nadat ze op de fiets door een auto werden aangereden, zijn het...
  [naar artikel]
 37. Dodentol opgelopen tot veertien: "Dader bomaanslag is jonge twintiger uit Kirgizië" (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vermoedelijke dader van de aanslag op een metro in de Russische stad Sint-Petersburg is een zelfmoordterrorist uit Kirgizië. Dat hebben de
  [naar artikel]
 38. Vlaamse wielertoerist zag slachtoffers van fietsaanslag in Tadzjikistan (30/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Pamirgebergte (Tadzjikistan) zijn zeven fietstoeristen door een wagen aangereden en met messen neergestoken. Vier mensen kwamen om het leven. In het VRT-journaal vertelt de Gentse fietser Nicolas Moerman hoe hij meteen erna bij de groep aankwam.
  [naar artikel]
 39. Demonstranten in Kirgizië bestormen parlementsgebouw en bevrijden ex-president uit cel (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Kirgizië hebben demonstranten na de parlementsverkiezingen van dit weekend belangrijke administratieve gebouwen in de hoofdstad Bisjkek bestormd. Sommigen van hen zouden zijn doorgedrongen tot in het parlementsgebouw.
  [naar artikel]
 40. Amper volwassen: IS toont video van vermeende daders van fietsaanslag in Tadzjikistan (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Via de spreekbuis van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn dinsdag videobeelden opgedoken van de vijf vermoedelijke aanslagplegers op de westerse fietsers in Tadzjikistan. De beelden zijn verspreid via het persbureau van IS, Amaq.
  [naar artikel]
 41. Amper volwassen: IS toont video van vermeende daders van fietsaanslag in Tadzjikistan (31/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Via de spreekbuis van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn dinsdag videobeelden opgedoken van de vijf vermoedelijke aanslagplegers op de westerse fietsers in Tadzjikistan. De beelden zijn verspreid via het persbureau van IS, Amaq.
  [naar artikel]
 42. Rel tussen coaches Antwerp en Oostende zorgt voor hoogspanning: “Coaching vol passie? Niks van, het is pure manipulatie” (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Viert Oostende vanavond zijn achtste landstitel op rij, de 20ste in totaal? Of kruipt Antwerp Giants alsnog recht na het uppercutverlies in finale...
  [naar artikel]
 43. IS eist aanslag in Tadzjikistan op (30/07/2018 - De Morgen)
  Islamitische Staat heeft de aanslag in Tadzjikistan opgeëist via haar persagentschap Amaq. Gisteren werden daar buitenlandse toeristen aangereden en belaagd. Vier van hen kwamen om het leven.
  [naar artikel]
 44. Vier fietsende toeristen komen om in Tadzjikistan: politie doodt twee betrokkenen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Tadzjikistan zijn vier buitenlandse toeristen omgekomen nadat ze op de fiets werden aangereden door een auto. Mogelijk ging het...
  [naar artikel]
 45. Nederlander bij vier omgekomen fietstoeristen in Tadzjikistan: politie doodt twee betrokkenen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Tadzjikistan zijn vier buitenlandse toeristen omgekomen nadat ze op de fiets werden aangereden door een auto. Mogelijk ging het...
  [naar artikel]
 46. Onrust in Kirgizië: "Tragiek is dat niemand een toekomstvisie heeft." (07/10/2020 - VRT NWS)
  Kirgizië glijdt weg in chaos. Verschillende rivaliserende groepen proberen de macht naar zich toe te trekken, nadat de kiescommissie gisteren onder druk van de straat de verkiezingsresultaten geannuleerd had.
  [naar artikel]
 47. Stijgende onrust in Kirgizië: president roept noodtoestand uit in hoofdstad Bisjkek (09/10/2020 - VRT NWS)
  In het Centraal-Aziatische land Kirgizië blijft de onrust toenemen, een kleine week na de omstreden parlementsverkiezingen. In de hoofdstad Bisjkek zijn vandaag opnieuw rellen uitgebroken tussen de aanhangers van rivaliserende politici. President Sooronbaj Jeenbekov heeft er de noodtoestand afgekondigd. Hij zal ook troepen sturen naar Bisjkek om te voorkomen dat het op straat tot gewapende confrontaties komt.
  [naar artikel]
 48. Tweedehandswagen gesaboteerd om hem goedkoper op de kop te tikken: “Olie in het waterreservoir gegoten” (26/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dimitri Indeherberge uit Heusden-Zolder kreeg een paar oplichters over de vloer toen hij de auto van zijn tante probeerde te verkopen. “De ‘zogenaamde’ kopers goten olie in het waterreservoir van de motor, zodat het leek alsof de motor niet in orde was”, aldus het slachtoffer. “Ze probeerden dan de wagen te kopen aan sterk verminderde prijs.”
  [naar artikel]
 49. Waarom deze verkiezingscampagne zo mak was (24/05/2019 - De Standaard)
  Zondag trekken we naar de stembus, na een campagne die maanden leek te duren, maar toch nooit écht onder hoogspanning kwam te staan. Waarom was dat zo?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.