Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
02:43 uur

Het is zover! De Koninklijke Serres zetten hun deuren open en je kan nu een ticket kopen

Metro

03/05/2021 - 21:00

Doorgaans is het voor plantenliefhebbers een vast onderdeel van hun agenda, maar door de coronacrisis bleven ze in 2020 dicht. We hebben het over de Koninklijke Serres van Laken. Niet alleen de planten, maar ook de gebouwen zelf zijn trouwens een bezoekje waard. En vanaf 13 mei kan dat weer. Zij die de Serres eerder […] Het bericht Het is zover! De Koninklijke Serres zetten hun deuren open en je kan nu een ticket kopen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vanavond gaan de deuren van de koninklijke serres open (19/04/2019 - VRT NWS)
  De koninklijke serres in Laken zetten vanaf vanavond weer hun deuren open voor het publiek. Elke lente kan je er drie weken lang de unieke bloemenpracht en architectuur gaan bewonderen. Dat was de wens van koning Leopold de tweede, die de serres liet bouwen, op het einde van de 19e eeuw. Alle koningen na hem hebben die traditie in ere gehouden.
  [naar artikel]
 2. Koninklijke serres van Laken openen de deuren (13/04/2017 - De Standaard)
  De koninklijke serres van Laken openen vrijdag de deuren voor het grote publiek, en dat nog tot en met 5 mei. Het parcours omvat de serres, met zicht op een deel van het park, en het atelier van Koningin Elisabeth.
  [naar artikel]
 3. Koninklijke serres van Laken openen vrijdag de deuren (13/04/2017 - De Redactie)
  De koninklijke serres van Laken openen morgen/vrijdag de deuren voor het grote publiek, en dat nog tot en met 5 mei. Het parcours omvat de serres, met zicht op een deel van het park, en het atelier van koningin Elisabeth.
  [naar artikel]
 4. Koninklijke serres openen straks de deuren (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke serres van Laken openen straks de deuren voor het grote publiek, en dat nog tot en met 5 mei. Het parcours omvat de serres, met
  [naar artikel]
 5. Koninklijke serres openen straks de deuren (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke serres van Laken openen straks de deuren voor het grote publiek, en dat nog tot en met 5 mei. Het parcours omvat de serres, met
  [naar artikel]
 6. BEKIJK: Koninklijke serres in Laken grotendeels weer open na gedwongen sluiting wegens corona (30/04/2021 - VRT NWS)
  Op 6 mei gaan de Koninklijke serres open voor het publiek. Vorig jaar in volle lockdown kon dat niet. Bezoekers moeten vooraf een tijdslot reserveren. Er is een wandeling voorzien buiten in het park, en in de grote serres. De kleine serres, met de bijzondere bloeiers, blijven nog dicht omdat er niet voldoende afstand tussen de wandelaars gegarandeerd kan worden.
  [naar artikel]
 7. [VIDEO] - Koninklijke serres openen de deuren, wandel nu al met ons mee (14/04/2017 - De Redactie)
  Vanavond openen de deuren van de koninklijke serres in Laken. Onze ploeg kon vanmorgen al een kijkje gaan nemen. Zij nemen u graag mee op een wandeling doorheen de bloemen en de planten.
  [naar artikel]
 8. Koninklijke serres Laken open vanaf 14 april (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke serres in Laken openen dit jaar vanaf 14 april tot en met 5 mei de deuren voor het publiek. Dat meldde het Koninklijk Paleis in
  [naar artikel]
 9. Koninklijke serres gaan deels open voor publiek (30/04/2021 - De Standaard)
  De koninklijke serres van Laken gaan dit jaar van 13 mei tot en met 6 juni open voor het publiek. Dat is een maand later dan gewoonlijk. Reserveren is wel verplicht, en de kleinere serres blijven dicht.
  [naar artikel]
 10. Koninklijke serres gaan ondanks corona open op 13 mei, reservatie verplicht (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De koninklijke serres van Laken gaan van 13 mei tot en met 6 juni open voor het publiek. Dat is een maand later dan gewoonlijk. Reserveren is verplicht en de kleinere serres blijven dicht, maar bij het Paleis zijn ze “heel tevreden” dat, in tegenstelling tot vorig jaar, de opening kan doorgaan. Voor het eerst is er ook een uitgebreid buitenparcours.
  [naar artikel]
 11. Koninklijke serres van Laken gaan opnieuw open (19/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De koninklijke serres van Laken gaan vrijdagavond weer open voor het publiek. Het is een jaarlijkse gewoonte dat de bloemenpracht in de lente drie weken lang te bezoeken is.
  [naar artikel]
 12. In beeld: de koninklijke serres van Laken (20/04/2019 - VRT NWS)
  De koninklijke serres van Laken zijn nog tot 10 mei open voor het publiek. Onze fotograaf Alexander Dumarey brengt het indrukwekkende complex in beeld.
  [naar artikel]
 13. Het loopt storm voor Koninklijke Serres van Laken: alle rondleidingen uitverkocht (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de lente gaan de Koninklijke Serres van Laken elke jaar 3 weken open voor het grote publiek. Dé kans om de vele unieke bloemen en planten te
  [naar artikel]
 14. Koninklijke serres gaan open op 19 april (05/04/2019 - Metro)
  De koninklijke serres van het paleis van Laken openen dit jaar voor het grote publiek op 19 april. Het publiek zal naast de serres, ook de mogelijkheid hebben om het atelier van koningin Elisabeth te bezoeken. Dat heeft het Koninklijk Paleis vandaag aangekondigd. Zoals elk jaar kunnen bezoekers gedurende drie weken in de lente de koninklijke serres bezoeken. In het serrecomplex in art-nouveaustijl, kunnen ze talloze planten en bloemen bezichtigen. Die staan in deze periode in bloei. Dit jaar worden de serres opengesteld voor het grote publiek vanaf 19 april tot en met 10 mei. Voor mensen met beperkte mobiliteit wordt er gedurende deze drie weken een speciaal, maar iets korter parcours aangeboden. Jaarlijks wordt er voor hen op een specifieke dag bijzondere aanpassingen en ondersteuningen voorzien, zodat zij gemakkelijk het hele parcours kunnen doen. Dat is dit jaar op 7 mei. Andere bezoekers kunnen zich dan verwachten aan iets langere wachttijden. De inkomsten van de toegangstickets (2,5 euro per persoon) gaan integraal naar het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerken en de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling, de kunstcollectie die de koninklijke paleizen sieren. De openingsuren verschillen maar de serres zijn op de meeste dagen open van 9.30 uur tot 15.30 uur en ’s avonds van 20 uur tot 21.30 uur. bron: Belga Het bericht Koninklijke serres gaan open op 19 april verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Koninklijke serres van Laken gaan drie weken open voor het publiek (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke serres van Laken gaan vanavond weer open voor het publiek. Het is een jaarlijkse gewoonte dat de bloemenpracht in de lente drie...
  [naar artikel]
 16. Deze koninklijke paleizen zetten hun deuren open voor een virtuele tour (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Je hoeft helemaal je huis niet uit te komen om een stukje van de wereld mee te pikken. Heel wat musea zwieren virtueel de deuren open, maar je kunt ook in heel wat koninklijke paleizen in Europa terecht voor een online tour. Een overzicht.
  [naar artikel]
 17. Deze koninklijke paleizen zetten hun deuren open voor een virtuele tour (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Je hoeft helemaal je huis niet uit te komen om een stukje van de wereld mee te pikken. Heel wat musea zwieren virtueel de deuren open, maar je kunt ook in heel wat koninklijke paleizen in Europa terecht voor een online tour. Een overzicht.
  [naar artikel]
 18. KAART. Deze Limburgse bedrijven zetten hun deuren open tijdens Open Bedrijvendag (01/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hoe wordt lekker en gezond drinkwater gemaakt? Of matrassen? En wat kan je allemaal met drones doen? Dat en veel meer wordt zondag verduidelijkt tijdens de Open Bedrijvendag van Voka. Honderden bedrijven zetten hun deuren dan open voor het grote publiek. In Limburg kan u terecht op zo’n 40 plaatsen.
  [naar artikel]
 19. Thomas More wil oude serres slopen en vernieuwen (08/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hogeschool Thomas More in Geel wil de verouderde serres slopen en er nieuwe moderne infrastructuur in de plaats zetten. Die krijgen dezelfde oppervlakte, maar met minder teeltruimte.
  [naar artikel]
 20. Meer dan 250 zorgorganisaties zetten deuren open voor Dag van de Zorg (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 250 organisaties uit de zorgsector zetten vandaag hun deuren open voor het grote publiek. Dat gebeurt naar aanleiding van de zevende...
  [naar artikel]
 21. Serres Kasteel van Laken lokken ruim 113.000 bezoekers (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke serres bij het Kasteel van Laken hebben ook dit jaar veel bezoekers getrokken. Ruim 113.000 mensen namen de afgelopen weken een...
  [naar artikel]
 22. Waar is het koel?   (25/07/2019 - VRT NWS)
  Senioren kunnen gratis binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, en ook kerken zetten de deuren ruimer open op deze bloedhete dag.
  [naar artikel]
 23. Bijna 700 ambachtslui zetten vandaag de deuren open (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vindt de elfde editie plaats van de 'Dag van de Ambachten'. Bijna 700 ambachtslieden zetten gratis de deuren van hun atelier open om het...
  [naar artikel]
 24. 170 organisaties zetten hun deuren open voor het grote publiek (19/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondag zetten zo’n 170 organisaties uit de zorgsector hun deuren open voor het grote publiek. Dat gebeurt naar aanleiding van de Dag van de Zorg, die aan zijn zesde editie toe is. De bedoeling is niet alleen om de sector bekender te maken, maar ook om de duizenden zorgverleners in de bloemetjes te zetten.
  [naar artikel]
 25. Reizigers De Lijn kunnen m-ticket kopen via app op smartphone (19/09/2016 - De Redactie)
  Openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft vandaag het m-ticket gelanceerd, de opvolger van het sms-ticket. Zo'n digitaal ticket kan via een mobiele app worden gekocht.
  [naar artikel]
 26. Vier Truiense kerken gooien hun deuren open (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de avond van Pinksterzondag zetten vier Truiense kerken hun deuren open voor het publiek. Vier bekende Truienaren zetten zich op een preekstoel om verhalen te vertellen. In elke kerk wordt een ander onderwerp aangekaart.
  [naar artikel]
 27. Koningin Mathilde maakt met Karrewiet een rondleiding door de serres (20/04/2018 - VRT NWS)
  Vandaag mag de pers de koninklijke serres van Laken binnen, daags voor de grote publieksopening. Maar het meest exclusieve bezoek was voor Karrewietreporter Billie weggelegd. De volledige reportage is straks te zien in "Karrewiet" én op deze site, maar hier is alvast een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 28. Kunstennacht in Hasselt: deze 25 cultuurhuizen zetten vanavond hun deuren open (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond vindt op 25 locaties in het centrum van Hasselt de vierde editie van Kunstennacht plaats. Van 18 tot 23 uur zetten zowel publieke als particuliere cultuurhuizen hun deuren open: met een divers aanbod van Godzilla en Luc De Vos tot communiefoto’s.
  [naar artikel]
 29. Energiezuinige woningen zetten komende weekends hun deuren open (10/11/2018 - VRT NWS)
  Tijdens de weekends van 10-11 en 17-18 november zetten 150 energiezuinige woningen hun deuren open tijdens de Ecobouwers Opendeur Dagen. De focus ligt op de bouwheer en wat de voordelen zijn van duurzaam bouwen.
  [naar artikel]
 30. Busticketje koop je voortaan via app op smartphone (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft maandag in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts haar m-ticket, de opvolger van het sms-ticket, gelanceerd. Via een mobiele app kunnen reizigers een digitaal ticket kopen dat 1,80 euro kost en een uur geldig blijft. Het sms-ticket blijft bestaan.
  [naar artikel]
 31. Busticketje koop je voortaan via app op smartphone (19/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft maandag in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts haar m-ticket, de opvolger van het sms-ticket, gelanceerd. Via een mobiele app kunnen reizigers een digitaal ticket kopen dat 1,80 euro kost en een uur geldig blijft. Het sms-ticket blijft bestaan.
  [naar artikel]
 32. Limburgse bedrijven openen deuren (05/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  hasseltZondag zetten honderden bedrijven in Vlaanderen weer hun deuren open voor het grote publiek tijdens de Voka Open Bedrijvendag. In Limburg doen 54 bedrijven mee. 
  [naar artikel]
 33. Gedaan met goedkoop tickets scoren: Last Minute Ticket Shop doet deuren toe (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Last Minute Ticket Shop in Antwerpen is gesloten. Je kon er elk weekend tickets voor theater, opera of ballet kopen aan de helft van de prijs. Maar de balie in de Wisselstraat verdwijnt. De service was een onderdeel van Prospekta, een Antwerpse cultuurdienst die geen subsidies meer krijgt van de overheid. Vandaag was de allerlaatste dag.
  [naar artikel]
 34. Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel sluit de deuren tot eind dit jaar (06/11/2020 - VRT NWS)
  De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) heeft beslist om dit jaar geen voorstellingen meer te houden en de deuren te sluiten. Om toch cultuur tot bij de mensen thuis te brengen, blijft de KVS wel voorstellingen tonen op haar online platform. In Brussel beslisten eerder ook al Bozar en Ancienne Belgique om pas terug open te gaan in 2021.
  [naar artikel]
 35. Jeugdclub Sfinx zet deuren open (04/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Halen neemt deel aan de Dag van de Jeugdhuizen. In Halen wordt de dag wel omgetoverd in een ‘Maand van de Jeugdhuizen’. Om beurt zetten de drie Halense jeugdhuizen de deuren open.
  [naar artikel]
 36. Plantentuin in Meise blijft open tijdens tweede lockdown (02/11/2020 - VRT NWS)
  Ook tijdens de nieuwe lockdown blijft een bezoek aan de Plantentuin in Meise mogelijk. Je moet wel op voorhand je ticket en tijdslot reserveren en je kan ook niet in de serres terecht.
  [naar artikel]
 37. Bart De Wever (N-VA): “Nu niet het moment om deuren open te zetten of dicht te doen” (26/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever heeft tijdens zijn speech in het hoofdkantoor van N-VA in Brussel het Vlaams Belang gefeliciteerd met de overwinning. “We hebben deze verkiezing verloren, maar we blijven de grootste partij, met kop en schouders.” Over het cordon sanitaire doet hij nog geen uitspraken. “Het zal heel moeilijk worden, het is nu niet het moment om deuren open te zetten of dicht te doen.”
  [naar artikel]
 38. Para’s zetten deuren open voor zeventigste verjaardag (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het opleidingscentrum voor paracommando’s in Schaffen zet vandaag de deuren open voor het grote publiek naar aanleiding van de 70ste verjaardag. Een hele dag lang staan er allerlei activiteiten op het programma, onder meer een sprong met een parachute uit de beginperiode.
  [naar artikel]
 39. Kunstenaars zetten hun atelier open (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In heel Vlaanderen staat de Week van de Amateurkunsten op het programma. Het centrale thema dit jaar is ’The Making of’. Twee weekends lang kan je in Nieuwerkerken ontdekken hoe kunstenaars te werk gaan om hun creaties te maken. Ook een aantal verenigingen en hobbyclubs zetten graag hun deuren open.
  [naar artikel]
 40. Infosessie NMBS over ticket kopen aan automaat (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Spoorwegmaatschappij NMBS houdt vanmiddag in het station van Diest een infosessie over het kopen van een ticket aan de automaat.
  [naar artikel]
 41. Royals - Koningin Elizabeth opnieuw aan de slag en waarom duikt er een werfstrook op tussen de Serres van Laken? (02/05/2021 - VRT NWS)
  Groothertogin Maria Teresa maakt op de Amerikaanse tv duidelijk dat een koninklijk leven er eentje is zonder klagen. De Queen hervat haar taken na de uitvaart van prins Philip. Willem-Alexander zit op Koningsdag achter het stuur van een oude bekende. Maar het zijn zijn dochters die de show stelen tijdens een persgesprek. En de Koninklijke Serres in Laken openen mét een brede werfstrook pal in het gazon. Elke zondag varen we in het kielzog van de royals. Een overzicht van het kleine en grote nieuws.
  [naar artikel]
 42. Slachthuis Tielt zet maand deuren open en wil ‘modelslachthuis’ worden (01/09/2017 - De Standaard)
  ‘We willen af van de stempel horrorslachthuis en vragen een eerlijke tweede kans.’ Dat zei de ceo van het Exportslachthuis nadat het slachthuis in maart in een slecht daglicht kwam door een undercoverreportage van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Het slachthuis zal een maand lang de deuren open zetten voor het brede publiek om het vertrouwen te herwinnen.
  [naar artikel]
 43. Uitgestippeld parcours en online ticket kopen: zo ziet een museumbezoek vanaf 18 mei er mogelijk uit (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als de coronacurve het toelaat en de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zet, kunnen musea vanaf 18 mei mogelijk opnieuw de deuren openen....
  [naar artikel]
 44. Uitgestippeld parcours en online ticket kopen: zo ziet een museumbezoek er mogelijk uit vanaf 18 mei (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als de coronacurve het toelaat en de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zet, kunnen musea vanaf 18 mei mogelijk opnieuw de deuren openen....
  [naar artikel]
 45. Week van de Zorg – Meer dan 250 zorgorganisaties zetten deuren open voor Dag van de Zorg (18/03/2018 - Metro)
  Meer dan 250 organisaties uit de zorgsector zetten zondag hun deuren open voor het grote publiek. Dat gebeurt naar aanleiding van de zevende editie van de Dag van de Zorg. De Dag van de Zorg is een grootschalige opendeurdag van de zorg- en welzijnsvoorzieningen in Vlaanderen. Mensen krijgen er de gelegenheid om gratis een kijkje achter de schermen te nemen bij onder meer ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gehandicaptenvoorzieningen, revalidatiecentra, OCMW’s en onderwijsinstellingen die actief zijn in de gezondheidszorg. De bedoeling van het initiatief, dat meteen ook het eindpunt vormt van de Week van de Zorg, is om mensen kennis te laten maken met de sector. Tegelijkertijd worden ook duizenden zorgverleners in de bloemetjes gezet. Vorig jaar hebben ongeveer 200.000 mensen deelgenomen aan de Dag van de Zorg. Meer informatie over het evenement en over de deelnemende organisaties is terug te vinden op www.dagvandezorg.be bron: Belga Het bericht Week van de Zorg – Meer dan 250 zorgorganisaties zetten deuren open voor Dag van de Zorg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Ticket of geen ticket, raak helemaal in Tomorrowland-stemming met deze playlist (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag is het weer zover, dan schiet Tomorrowland uit de startblokken in het Provinciaal Domein van de Schorre in Boom. Wil je alvast in de
  [naar artikel]
 47. Slogan 'Helaas Joke hielp mij niet' siert serres (03/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele weken geleden kalkte tuinbouwer Christof Van Hulle (46) nog de metershoge hulpkreet 'Joke help mij aub' op zijn serres langs de N9. Nu
  [naar artikel]
 48. Treinticket kopen? Momenteel niet mogelijk via de automaten in stations (15/09/2017 - VRT NWS)
  Treinreizigers kunnen momenteel geen biljetten kopen aan de ticketautomaten in de treinstations van de NMBS. Een ticket kopen via de andere kanalen is wel mogelijk.
  [naar artikel]
 49. Franse filosoof Michel Serres op 88-jarige leeftijd overleden (01/06/2019 - Metro)
  De Franse filosoof Michel Serres is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn uitgever Le Pommier gemeld aan het Franse persagentschap AFP. “Hij is vredig gestorven om 19u omringd door zijn familie”, klinkt het. Serres was geboeid door onder meer ecologie en onderwijs. De academicus interesseerde zich voor alle vormen van kennis en anticipeerde op de omwentelingen door nieuwe communicatietechnologieën. Bron: Belga   Het bericht Franse filosoof Michel Serres op 88-jarige leeftijd overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.