Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:29 uur

Al zeker zeventien doden na protesten tegen regeringsplannen in Colombia

Knack

03/05/2021 - 21:45

Bij de protesten tegen de regeringsplannen in Colombia zijn de voorbije vijf dagen al zeker 17 mensen om het leven gekomen en vielen er meer dan 800 gewonden. Dat hebben de autoriteiten maandag bekendgemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeker zeventien doden bij aardverschuiving in Colombia (22/04/2019 - Metro)
  Zeker zeventien personen zijn zondag om het leven gekomen bij een aardverschuiving in Portachuelo, een woonkern in de gemeente Rosas in het zuiden van Colombia. Acht woningen raakten na hevige regenval bedolven onder een aardmassa, bericht de krant El Tiempo, op basis van lokale autoriteiten. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen. Nog zeker tien personen personen zijn vermist. De Panamericana, de snelweg die de Ecuadoraanse hoofdstad Quito verbindt met Cali in Colombia, is geblokkeerd. Het leger ondersteunt de bergingswerken. bron: Belga Het bericht Zeker zeventien doden bij aardverschuiving in Colombia verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Elf doden na tweede nacht van protesten in Colombia (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de gewelddadige protesten in verschillende steden in Colombia zijn volgens lokale media sinds woensdag in totaal al elf doden gevallen....
  [naar artikel]
 3. Zeker zeventien doden bij aardverschuiving in Colombia (22/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker zeventien personen zijn vandaag om het leven gekomen bij een aardverschuiving in Portachuelo, een woonkern in de gemeente Rosas in het zuiden...
  [naar artikel]
 4. Onrust Colombia – Zeker drie doden bij aanslag op politiepost in Colombia (23/11/2019 - Metro)
  Drie politieagenten zijn vrijdag omgekomen bij een aanslag met gasflessen op een politiekantoor in het Colombiaanse Santander de Quilichao. Nog eens zeven anderen raakten gewond. Onder de zeven gewonden zijn twee in kritieke toestand, meldt de secretaris van het gemeentehuis, Jaime Asprilla. Volgens de autoriteiten is de aanslag gelinkt aan de protesten tegen president Ivan Duque. Vrijdag kwamen voor de tweede dag op rij duizenden Colombianen op straat om te protesteren tegen de regering. De onrust startte donderdag toen meer dan 200.000 Colombianen betoogden. In de meeste gevallen ging het om vreedzame protesten, maar op bepaalde plaatsen kwam het tot geweld. De manifestanten verzetten zich tegen pensioen- en arbeidshervormingen en eisen meer geld voor onderwijs, het einde van de corruptie en een krachtiger optreden tegen de moorden van leiders van gemeenschappen door gewapende groepen. Bron: Belga   Het bericht Onrust Colombia – Zeker drie doden bij aanslag op politiepost in Colombia verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Avondklok ingesteld na protesten in Colombia, drie doden bij explosie (23/11/2019 - VRT NWS)
  In Colombia zijn drie doden gevallen bij een explosie in een politiekantoor. Dat gebeurde tijdens protesten tegen de regering, die op donderdag begonnen. De burgemeester van de hoofdstad Bogota heeft ook een avondklok ingeroepen voor de hoofdstad. President Ivan Duque roept op tot een "nationale dialoog" om de rust in het land terug te brengen.
  [naar artikel]
 6. Boot zinkt in Colombia: zeker 6 doden (26/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op een stuwmeer in Colombia is een plezierboot gezonken met 150 mensen aan boord, dat waren er veel meer dan toegelaten. Er zijn zeker zes doden
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Zeker 13 doden nadat bus vol basketbalspelers crasht in Colombia (10/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware buscrash in Colombia zijn zeker dertien doden en twintig gewonden gevallen. De bus was gevuld met basketbalspelers. De oorzaak van de...
  [naar artikel]
 8. Amnesty International: "Meer dan 100 doden bij protesten tegen hogere brandstofprijzen in Iran" (20/11/2019 - VRT NWS)
  In Iran zouden de voorbije week al zeker 106 doden gevallen zijn bij de protesten tegen de hogere brandstofprijzen. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Andere bronnen hebben het zelfs over 200 doden. Ook de Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid geuit over het aantal doden in Iran. De Iraanse overheid heeft het over een veiligheidsprobleem en steekt de schuld van de protesten op buitenlandse invloeden. Het internet is in het hele land al enkele dagen afgesloten.
  [naar artikel]
 9. Modderstromen in Colombia eisen al 290 doden (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de zware modderstromen in het zuidwesten van Colombia zijn al zeker 290 doden en 332 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe officiële
  [naar artikel]
 10. “Zeker 208 doden bij protesten in Iran” (02/12/2019 - Metro)
  Bij de repressie tegen de protestbeweging in Iran, die midden november van start ging, zijn er zeker 208 doden gevallen. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. In een eerdere balans had die het nog over 143 doden. Maar volgens Amnesty ligt de reële balans waarschijnlijk nog hoger. De organisatie baseert zich op “geloofwaardige informatie” die ze heeft verkregen. De Iraanse regering rantsoeneerde midden november de benzine en verhoogde de brandstofprijzen. Reden was de economische crisis, een gevolg van de Amerikaanse sancties tegen het land. Het kwam over heel Iran tot protesten, waarbij tankstations en overheidsgebouwen in brand werden gestoken. Vorige donderdag verklaarde de Iraanse Revolutionaire Garde dat de protesten en onrust beëindigd waren. Het was onduidelijk hoeveel doden en gewonden er bij het protest waren gevallen. De regering wilde ook geen cijfers noemen om de onrust in het land niet aan te zwengelen. Tegelijk werd de internettoegang dagenlang geblokkeerd om te vermijden dat beelden van protesten zouden circuleren. Bron: Belga   Het bericht “Zeker 208 doden bij protesten in Iran” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Elf doden bij protesten tegen Amerikaanse koranverbranding (13/04/2019 - De Morgen)
  Bij nieuwe protesten in Afghanistan tegen de koranverbranding in de VS zijn zeker elf doden en tientallen gewonden gevallen in Kandahar. Afgelopen weekend betoogden Afghanen ook in het oostelijke Jalalabad. ‘De koranverbranding en de gruwelijke foto’s van het Kill Team hebben de emoties hier flink opgeklopt’, zegt Felix Kuehn, een talibanexpert die in Kandahar woont.
  [naar artikel]
 12. Negen doden bij crash legerhelikopter in Colombia (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een helikoptercash in Colombia zijn zeker negen doden gevallen. De legerhelikopter stortte dinsdag neer in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land.
  [naar artikel]
 13. Negen doden bij crash legerhelikopter in Colombia (22/07/2020 - VRT NWS)
  Bij de helikoptercash in Colombia zijn zeker negen doden gevallen. De legerhelikopter stortte dinsdag neer in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land.
  [naar artikel]
 14. Aanslag in restaurant in Burkina Faso: zeker zeventien doden (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gewapende aanval op een sjiek Turks restaurant in Ouagadougou zijn volgens de Burkinese overheid gisteravond zeker zeventien mensen om
  [naar artikel]
 15. Colombia: 112 doden na modderstroom (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Modderstromen in het zuidwesten van Colombia hebben het leven gekost aan minstens 112 mensen. Dat heeft de zender RCN laten weten. Zeker 180
  [naar artikel]
 16. Iraakse premier belooft hulp aan gewonden en werklozen om protesten te kalmeren (07/10/2019 - De Morgen)
  De Iraakse premier Adel Abdel-Mahdi heeft een reeks maatregelen aangekondigd die de protesten tegen de regering moeten kalmeren. Bij die protesten vielen al zeker honderd doden en duizenden gewonden.
  [naar artikel]
 17. Onrust Colombia – Tiener zwaargewond bij nieuwe protesten in Colombia (24/11/2019 - Metro)
  Bij nieuwe protesten zaterdag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota is een 17-jarige jongen zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd aan het hoofd geraakt door een traangasbom toen de veiligheidsdiensten betogers uit elkaar dreven in de stad, melden lokale media. Bij de protesten zijn al drie mensen omgekomen. De ombudsdienst van het land uitte zaterdag zijn “bezorgdheid over het disproportionele geweld” van de politie. President Ivan Duque riep eerder op tot een “nationaal gesprek” de massale protesten. Daarmee zal hij zondag starten. De onrust begon donderdag toen meer dan 200.000 Colombianen op straat kwamen om te betogen tegen de regering. In de meeste gevallen ging het om vreedzame protesten, maar op bepaalde plaatsen kwam het tot geweld. De manifestanten verzetten zich tegen pensioen- en arbeidshervormingen en eisen meer geld voor onderwijs, het einde van de corruptie en een krachtiger optreden tegen de moorden van leiders van gemeenschappen door gewapende groepen. Bron: Belga   Het bericht Onrust Colombia – Tiener zwaargewond bij nieuwe protesten in Colombia verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw elf doden gevallen bij protesten tegen staatsgreep Myanmar (13/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij nieuwe protesten in Myanmar zijn sinds vrijdagavond al elf doden gevallen. Dat melden ooggetuigen en media. Meteen na de staatsgreep door het leger, op 1 februari, kwam de bevolking massaal op straat. Aanvankelijk gebeurde dat nog relatief kalm, maar de protesten winnen al enige tijd aan kracht. Het Myanmarese leger voelt zich daardoor genoodzaakt die protesten hard neer te slaan, met intussen al tientallen doden tot gevolg.
  [naar artikel]
 19. Modderstromen in Colombia eisen al 254 doden, onder wie 43 kinderen (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na zware modderstromen in het zuidwesten van Colombia, zijn al zeker 254 doden geteld, onder wie 43 kinderen. Dat heeft president Juan Manuel
  [naar artikel]
 20. "Tientallen doden bij protesten Nicaragua" (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de jongste protesten tegen het aanpassen van het sociale stelsel in Nicaragua zijn volgens mensenrechtenorganisaties zeker 63 mensen om het...
  [naar artikel]
 21. Al 16 doden bij protesten tegen Venezolaanse president Maduro, zeker 175 mensen opgepakt (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de jongste protesten tegen het regime van president Maduro in Venezuela, zijn al zestien mensen om het leven gekomen. Dat zegt de...
  [naar artikel]
 22. Zeker zeventien doden bij vermoedelijke terreuraanval in Ouagadougou (14/08/2017 - Knack)
  Bij een gewapende aanval op een eetgelegenheid in Ouagadougou zijn volgens de Burkinese overheid zondagavond zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Verschillende gewonden zijn er bovendien erg aan toe, klinkt het bij de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw doden bij protesten Myanmar, burgers leggen massaal het werk neer (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Myanmarese burgers hebben uit protest tegen de militaire staatsgreep massaal het werk neergelegd. Banken, winkelcentra en fabrieken bleven vandaag dicht in de grootste stad Yangon. De massale protesten tegen de coup gingen ondertussen gewoon door. Er vielen zeker twee doden toen betogers onder vuur werden genomen in de stad Myitkyina.
  [naar artikel]
 24. Negen militairen omgekomen bij helikopterongeluk in Colombia (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een helikoptercrash in Colombia zijn zeker negen doden gevallen. Een legerhelikopter stortte dinsdag neer in het zuiden van het...
  [naar artikel]
 25. Negen militairen komen om bij helikopterongeluk in Colombia (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een helikoptercrash in Colombia zijn zeker negen doden gevallen. Een legerhelikopter stortte dinsdag neer in het zuiden van het...
  [naar artikel]
 26. Dodentol na aardverschuiving in Colombia loopt verder op (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aardverschuiving in Portachuelo, in het zuiden van Colombia, zijn nu al zeker 20 doden geteld. Dat hebben de autoriteiten laten weten. Eerder...
  [naar artikel]
 27. Minstens veertien doden bij busongeluk Colombia (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker veertien mensen zijn om het leven gekomen toen een bus op een kleine weg in het noordwesten van Colombia in een afgrond stortte. 
  [naar artikel]
 28. 112 doden bij modderstromen in Colombia, nog 200 vermisten (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Modderstromen in het zuidwesten van Colombia hebben het leven gekost aan minstens 112 mensen. Dat heeft de zender RCN vandaag laten weten. Zeker
  [naar artikel]
 29. Zeker zeventien doden en 30 gewonden door botsing trein en bus in Thailand (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Thailand zijn vandaag minstens zeventien passagiers om het leven gekomen toen een bus met zeker zestig inzittenden gegrepen werd door een trein....
  [naar artikel]
 30. Zeventien doden bij ongeval met vrachtwagen in Bangladesh (24/06/2017 - De Morgen)
  Bij een ongeval met een met cementzakken geladen truck zijn in het noorden van Bangladesh zeker zeventien mensen omgekomen. De vrachtwagen, die zeker 35 mannen en vrouwen vervoerde, kwam in een gracht terecht.
  [naar artikel]
 31. Syrisch leger schiet zeker twintig betogers dood (10/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens protesten in Syrië zijn zeker twintig doden gevallen nadat veiligheidstroepen het vuur openden op betogers. In minstens vijf steden kwamen na het vrijdaggebed duizenden burgers op straat tegen het bewind van president Assad. De protesten vormen de grootste uitdaging voor Assads Baath Partij, die al 48 jaar over Syrië heerst.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw tientallen doden na protesten tegen staatsgreep in Myanmar (28/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het leger zaterdag de Dag van de Strijdkrachten vierde, vielen er veel doden bij protesten over heel Myanmar. Sinds de militaire staatsgreep in Myanmar zijn al minstens 328 mensen gedood bij protesten. De defensiechefs van twaalf landen hebben een gezamenlijke verklaring uitgestuurd waarin ze het dodelijke geweld van het leger in Myanmar tegen ongewapende burgers veroordelen.
  [naar artikel]
 33. Zeker tien doden bij explosie in inheems reservaat in Colombia (22/03/2019 - De Morgen)
  Zeker tien personen zijn om het leven gekomen bij een explosie in een inheems reservaat in Valle del Cauca, een departement in het zuidwesten van Colombia. Vier anderen raakten gewond. Dat blijkt uit een officiële balans van de Nationale Eenheid voor Rampenbeheersing (UNGRD).
  [naar artikel]
 34. Minstens 40 doden in verscheidene steden bij betogingen tegen Kabila (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Congo zijn deze week zeker 40 doden gevallen en 460 mensen opgepakt tijdens betogingen en protesten in verscheidene steden tegen het
  [naar artikel]
 35. Aanslag in restaurant in Burkina Faso: minstens zeventien doden (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gewapende aanval op een sjiek Turks restaurant in Ouagadougou zijn volgens de Burkinese overheid gisteravond zeker zeventien mensen om
  [naar artikel]
 36. Minstens 90 doden bij modderstromen in Colombia, nog 200 vermisten (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Modderstromen in het zuidwesten van Colombia hebben het leven gekost aan minstens 90 mensen. Dat heeft de zender RCN vandaag laten weten. Zeker
  [naar artikel]
 37. Zeker 6 doden bij schipbreuk op toeristisch stuwmeer in Colombia (26/06/2017 - De Redactie)
  In het noordwesten van Colombia is een schip met ongeveer 170 passagiers aan boord gezonken op een stuwmeer. Het schip zonk razendsnel, in zo'n 5 minuten was het volledig verdwenen.
  [naar artikel]
 38. Doden in Zimbabwe bij protesten tegen stijging brandstofprijzen (14/01/2019 - Metro)
  Bij de manifestaties maandag in Zimbabwe tegen de stijging van de brandstofprijzen zijn doden gevallen. Dat heeft minister van Veiligheid Owen Ncube laten weten, geciteerd door de regeringskrant The Herald. De minister sprak zich niet uit over aantallen. President Emmerson Mnangagwa verdubbelde de brandstofprijzen zaterdagavond vanwege de zware economische crisis, waardoor in Zimbabwe nu de hoogste brandstofprijzen ter wereld gelden. In verschillende steden in het land braken maandag protesten uit. Bron: Belga   Het bericht Doden in Zimbabwe bij protesten tegen stijging brandstofprijzen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Al 60 doden bij neerslaan protesten Soedan, onder leiding van nieuwe sterke man Hemedti (05/06/2019 - De Morgen)
  Bij de aanvallen waarmee Soedanese veiligheidstroepen sinds maandag een einde proberen te maken aan vreedzame protesten, zijn al zeker 60 doden gevallen. Dat hebben de demonstranten in de nacht van dinsdag op woensdag gemeld. De afrekening is vermoedelijk aangezwengeld door één man: generaal Mohamed Hamdan Dagalo, bijnaam Hemedti. Wie is hij?
  [naar artikel]
 40. Zeker vijf doden bij betogingen tijdens bezoek van Trump aan India (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan India zijn bij gewelddadige protesten tegen de burgerschapswet in hoofdstad New Delhi maandag zeker vijf doden gevallen. De BBC heeft het zelfs over zes burgers en een politieagent die zijn omgekomen.
  [naar artikel]
 41. Zeventien doden bij busongeval in Brazilië (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidoosten van Brazilië zijn gisterenavond zeventien doden gevallen toen een bus kantelde en verschillende auto's raakte. Dat melden de...
  [naar artikel]
 42. Zeker tien doden bij explosie in inheems reservaat Colombia (22/03/2019 - Metro)
  Zeker tien personen zijn donderdag om het leven gekomen bij een explosie in een inheems reservaat in Valle del Cauca, een departement in het zuidwesten van Colombia. Vier anderen raakten gewond. Dat blijkt uit een officiële balans van de Nationale Eenheid voor Rampenbeheersing (UNGRD). De exacte oorzaak van de ontploffing is erg onduidelijk. Ze deed zich voor in een reservaat van de Paez, de oorspronkelijke bewoners van het land. Er zou in eerste instantie gedacht worden aan een mijnongeval of een ongeval met explosieven. Zo spreekt de UNGRD op Twitter van “een explosie in een mijn”. De Regionale Organisatie van de Oorspronkelijke Bewoners van de Valle del Cauca op zijn beurt zegt dat ze een mensenrechtencommissie ter plaatse gestuurd heeft. Volgens de organisatie zijn er “verschillende gewonden en doden bij de inheemse wacht”. Bron: Belga   Het bericht Zeker tien doden bij explosie in inheems reservaat Colombia verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Twaalf doden bij nieuwe protesten koranverbranding (28/03/2019 - De Morgen)
  Voor de vierde dag op rij zijn in Afghanistan massale protesten uitgebroken tegen de verbranding van korans op een Amerikaanse militaire basis nabij de hoofdstad Kaboel. Bij de betogingen zijn op diverse plekken twaalf doden gevallen.
  [naar artikel]
 44. Boot zinkt in Colombia: zeker 6 doden (26/06/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Zeker acht doden bij aanval van gewapende groep in Colombia (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval door gewapende mannen in Samaniego, in het zuidwesten van Colombia, zijn zaterdag minstens acht mensen om het leven gekomen....
  [naar artikel]
 46. Nu al 20 doden bij massale protesten in New Delhi (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn tijdens de meest gewelddadige protesten in decennia nu al zeker 20 mensen om het leven gekomen. Mensen komen...
  [naar artikel]
 47. Nu al twintig doden bij massale protesten in New Delhi (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de meest gewelddadige protesten in de Indiase hoofdstad New Delhi in decennia zijn nu al zeker 20 mensen om het leven gekomen. Mensen komen op...
  [naar artikel]
 48. Zeventien doden bij treinbotsing in Pakistan (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een botsing tussen twee treinen in de Pakistaanse havenstad Karachi zijn vandaag minstens zestien doden gevallen. Zeker veertig mensen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.