Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:50 uur

Internationaal rapport: vooral Belgische bedrijven getroffen door gijzelsoftware

Het Laatste Nieuws

04/05/2021 - 01:00

Meer dan vier op de tien (42 procent) Belgische bedrijven zijn het afgelopen jaar getroffen door minstens één cyberaanval. De grote meerderheid van hen (69 procent) werd geraakt door twee of meer aanvallen, bijna een vijfde (18 procent) zelfs door meer dan vijftien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vooral Belgische bedrijven getroffen door gijzelsoftware (04/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vooral Belgische bedrijven getroffen door gijzelsoftware Meer dan vier op de tien (42 procent) Belgische bedrijven zijn het afgelopen jaar getroffen door minstens één cyberaanval. De grote meerderheid van hen (69 procent) werd geraakt door twee of meer aanvallen, bijna een vijfde (18 procent) zelfs door meer dan vijftien. Dat blijkt uit een internationaal rapport van de Britse verzekeraar Hiscox. Belgische […] Lees dit artikel: Vooral Belgische bedrijven getroffen door gijzelsoftware
  [naar artikel]
 2. Nieuwe gijzelsoftware maakte ook Belgische slachtoffers (02/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Tientallen Nederlandse bedrijven kregen af te rekenen met SamSam, een nieuw type gijzelsoftware, beter bekend als ransomware. Volgens Het Laatste Nieuws werden ook Belgische bedrijven getroffen, al zou de besmettingspiek voorbij zijn. Met zulke malware blokkeren criminelen computers en eisen ze bitcoin in ruil voor de data. Nieuw is wel dat SamSam ook back-ups aanvalt, waardoor slachtoffers vaak niet anders kunnen dan het betalen.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe gijzelsoftware SamSam treft ook Belgische bedrijven: “Ze gaan echt geraffineerd en zorgvuldig te werk” (02/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tientallen Nederlandse kmo’s en grote bedrijven kregen afgelopen maand af te rekenen met de nieuwste gijzelsoftware ‘SamSam’, maar ook in ons land...
  [naar artikel]
 4. Impact van Brexit op België wordt groot: “Bedrijven kunnen niet wachten met voorbereidingen” (01/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  België is een van de vier Europese landen die het zwaarst getroffen zal worden door de gevolgen van de Brexit. Dat blijkt uit een rapport van Deloitte. De impact zal vooral gevoeld worden in Vlaanderen, klinkt het. “Belgische bedrijven kunnen zich er maar beter op voorbereiden.”
  [naar artikel]
 5. Nieuwe gijzelsoftware SamSam treft ook Belgische bedrijven: “Ze gaan echt geraffineerd en zorgvuldig te werk” (02/12/2018 - De Morgen)
  Tientallen Nederlandse kmo’s en grote bedrijven kregen afgelopen maand af te rekenen met de nieuwste gijzelsoftware ‘SamSam’, maar ook in ons land vielen er al verscheidene slachtoffers. Met SamSam vergrendelen criminelen je computer totdat je via bitcoins een bepaalde som betaalt. “Maar eerst zorgt de software ervoor dat je back-ups gewist worden waardoor je veel minder opties hebt dan bij eerdere gijzelprogramma’s”, klinkt het. 
  [naar artikel]
 6. Cyberaanval treft ook België (28/06/2017 - De Morgen)
  Wereldwijd zijn minstens 2.000 bedrijven getroffen door een enorme cyberaanval. De nieuwe gijzelsoftware NotPetya hinderde ook in België ondernemingen, zoals een containerbedrijf in de haven van Zeebrugge en een pakjesbedrijf. Zorgwekkend is dat dit virus de laatste Windows-update omzeilt door ook zwakheden van netwerken uit te buiten.
  [naar artikel]
 7. Cyberaanval treft ook België (10/04/2019 - De Morgen)
  Wereldwijd zijn minstens 2.000 bedrijven getroffen door een enorme cyberaanval. De nieuwe gijzelsoftware NotPetya hinderde ook in België ondernemingen, zoals een containerbedrijf in de haven van Zeebrugge en een pakjesbedrijf. Zorgwekkend is dat dit virus de laatste Windows-update omzeilt door ook zwakheden van netwerken uit te buiten.
  [naar artikel]
 8. Ook Belgische bedrijven getroffen door sancties tegen Iran: "Banken gaan geen betalingen meer aanvaarden" (07/08/2018 - VRT NWS)
  Belgische bedrijven die naar Iran uitvoeren, zullen getroffen worden door de Amerikaanse sancties tegen dat land, die vandaag zijn ingegaan. Vooral omdat Europese banken geen Iraanse betalingen meer zullen aanvaarden. Dat zegt Agoria, de sectorfederatie van de technologische industrie in ons land.
  [naar artikel]
 9. Belgische bedrijven mogen weer naar Iran kijken (07/04/2019 - De Morgen)
  Na het goede rapport voor Iran schrappen de EU en de VS de economische sancties. Een goede zaak voor Belgische bedrijven die al maanden geleden voorbereidingen hebben getroffen om de export naar het land weer op gang te trekken.
  [naar artikel]
 10. Kwart meer ‘internationale tewerkstelling’ bij Belgische bedrijven (09/04/2021 - Express)
  Het aantal werknemers dat internationaal actief is voor een Belgische werkgever is ondanks de coronacrisis in 2020 met 25 procent gestegen. Zowel Belgische werknemers waren meer actief in het buitenland als mensen met een andere nationaliteit, meldt hr-bedrijf SD Worx vrijdag. Ondanks de coronapandemie bleven de Belgische bedrijven internationaal actief om buitenlandse markten te benaderen, […] The post Kwart meer ‘internationale tewerkstelling’ bij Belgische bedrijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Een zesde gezonde bedrijven in problemen door crisis (09/09/2020 - De Tijd)
  17:06 Een zesde van de bedrijven die voor de crisis gezond waren, kampt nu met liquiditeitsproblemen. Vooral jonge en kleine bedrijven zijn getroffen.
  [naar artikel]
 12. Fraude kost Belgische bedrijven gemiddeld 200.000 euro (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit jaar zijn 10 procent minder bedrijven in België getroffen door fraude, maar de verliezen lopen wel 30 procent hoger op. Dat blijkt uit een studie van consultancykantoor BDO bij 200 Belgische bedrijven. Het gemiddelde verlies bedraagt 200.000 euro.
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse bpost-dochter lag dagen stil door gijzelsoftware (03/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Radial, de Amerikaanse e-commercedochter van bpost, is half oktober slachtoffer geworden van een aanval met gijzelsoftware. Dat heeft het Belgische postbedrijf bekendgemaakt bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Radial Noord-Amerika lag enkele dagen stil.
  [naar artikel]
 14. Bedrijven en overheden getroffen door wereldwijde cyberaanval. Ook België slachtoffer (27/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bedrijven en instanties in Europa zijn dinsdagmiddag opnieuw getroffen door een massale cyberaanval met zogeheten ransomware. Het zou gaan om een aanval met het Petya-virus, dat computers blokkeert en pas weer ontgrendelt als 300 dollar wordt overgemaakt aan de hackers. Ook in België zijn bedrijven getroffen. Bij het Centrum voor Cybersecurity België kwamen zeker twee concrete meldingen binnen.
  [naar artikel]
 15. Belgische e-commerce scoort beter dan buurlanden, maar vooral door transacties tussen bedrijven (04/12/2020 - Express)
  Een derde van de omzet van Belgische bedrijven was in 2019 afkomstig van e-commerce. Daarmee doet ons land het veel... The post Belgische e-commerce scoort beter dan buurlanden, maar vooral door transacties tussen bedrijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Ook hier problemen door cyberaanval (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook enkele Belgische bedrijven zijn getroffen door een wereldwijde cyberaanval. Verschillende IT-systemen van bedrijven en overheden liggen plat
  [naar artikel]
 17. Belgische bedrijven mogen belastingen uitstellen door coronavirus (06/03/2020 - Express)
  De regering keurt een pakket noodmaatregelen goed voor bedrijven die getroffen worden door het coronavirus covid-19. Belastingen mogen later of gespreid betaald worden en zelfstandigen kunnen een vervangingsinkomen vragen. Dat schrijft De Tijd. Covid-19 heeft een economische schokgolf teweeggebracht in de wereld en ook in België laat zich dat voelen. Heel wat bedrijven, van de […] The post Belgische bedrijven mogen belastingen uitstellen door coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Bedrijven betalen hackers 100 miljoen euro losgeld (14/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jaarlijks betalen Belgische bedrijven zowat 100 miljoen euro losgeld aan hackers die hun computernetwerk besmetten met gijzelsoftware. Dat schrijft De Tijd op basis van een verslag van de Kamercommissie Economie.
  [naar artikel]
 19. Compensatie voor bedrijven getroffen door fipronilcrisis (16/08/2017 - Knack)
  De federale regering is het eens geraakt over tien concrete sociaaleconomische maatregelen om de bedrijven te helpen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector.
  [naar artikel]
 20. Grotere bedrijven overleven relatief vlot de coronacrisis (22/03/2021 - Knack)
  Het is bang afwachten hoe hoog de golf van faillissementen wordt, zodra de steunmaatregelen uitdoven. Toch lijken veel bedrijven zich relatief ongeschonden door de crisis te slaan. Bij de kleinste bedrijven, vooral actief in de zwaarst getroffen sectoren, mag wel een bloedbad verwacht worden.
  [naar artikel]
 21. Limburgse bedrijven gaan steeds meer internationaal (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vier op de tien Limburgse bedrijven zijn internationaal actief. Bij een bevraging in 2012 was dat nog maar één op de drie. Die resultaten werden dinsdag bekend gemaakt door Unizo Limburg en VKW Limburg, die een bevraging over internationaal zakendoen hebben gedaan bij 400 Limburgse bedrijven. Voor de komende drie jaren verwachten bijna zes op de tien exporterende bedrijven een verdere groei van het exportaandeel, maar dit cijfer houdt nog geen rekening met de mogelijke gevolgen van de Brexit.
  [naar artikel]
 22. Techniek blijft zorgenkind (vooral bij meisjes) (10/04/2019 - De Morgen)
  Techniek en wetenschap? Nog altijd lopen te weinig Belgische jongens en vooral meisjes er warm voor, zo stelt de OESO in een nieuw rapport. 'Op internationaal vlak bengelen we helemaal onderaan', zegt topman Dirk Van Damme.
  [naar artikel]
 23. Bedrijven getroffen door wereldwijde cyberaanval (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bedrijven over de hele wereld zijn dinsdagmiddag getroffen door een cyberaanval met zogeheten ransomware. Het gaat onder meer om Oekraiense firma’s, transportbedrijven in Kopenhagen en Rotterdam en een grote Russische olieproducent.
  [naar artikel]
 24. Bedrijven getroffen door wereldwijde cyberaanval (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bedrijven over de hele wereld zijn dinsdagmiddag getroffen door een cyberaanval met zogeheten ransomware. Het gaat onder meer om Oekraiense firma’s, transportbedrijven in Kopenhagen en Rotterdam en een grote Russische olieproducent.
  [naar artikel]
 25. Fipronil in eieren – Kamer maakt compensaties voor getroffen bedrijven mogelijk (09/11/2017 - Metro)
  De Kamer heeft donderdag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd dat compensaties mogelijk maakt voor bedrijven uit de landbouw- en voedingssector die getroffen zijn door de Fipronilcrisis. In de zomer werden verschillende landen, waaronder België, getroffen door een crisis waarbij sporen van het giftige insecticide Fipronil gevonden werden in eieren. De federale regering nam een reeks maatregelen om de getroffen bedrijven te helpen. Eén van de steunmaatregelen is nu door de Kamer goedgekeurd. De betrokken bedrijven zullen hierdoor compensaties kunnen krijgen voor de schade die ze hebben opgelopen, voor zover deze nog niet gedekt zijn door tussenkomsten van verzekeringen of andere overheden. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Ducarme en Muylle richten taskforce voor Belgische bedrijven (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De federale ministers (Kmo’s) en Nathalie Muylle (Economie) hebben binnen de FOD Economie een taskforce opgericht om Belgische bedrijven te ondersteunen die mogelijk getroffen worden door het coronavirus. Dat maken ze donderdag bekend.
  [naar artikel]
 27. “België is één van grootste doelwitten ter wereld van cyberaanvallen” (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Belgische bedrijven zijn een geliefkoosd doelwit voor cyberaanvallen, zo blijkt uit een rapport van de gespecialiseerde verzekeraar Hiscox. Het voorbije jaar werd 49 procent van de ondernemingen in ons land het slachtoffer. Dat is een forse daling tegenover 2018 (71 procent), maar ligt wel boven het wereldwijd gemiddelde van 39 procent. Bovendien is meer dan één op tien van de getroffen Belgische bedrijven een zogenaamd “super target”, waarbij ze niet één aanval maar honderden incidenten te verwerken kregen. Ook dat is slechter dan het internationale gemiddelde.
  [naar artikel]
 28. “België is één van grootste doelwitten ter wereld van cyberaanvallen” (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Belgische bedrijven zijn een geliefkoosd doelwit voor cyberaanvallen, zo blijkt uit een rapport van de gespecialiseerde verzekeraar Hiscox. Het voorbije jaar werd 49 procent van de ondernemingen in ons land het slachtoffer. Dat is een forse daling tegenover 2018 (71 procent), maar ligt wel boven het wereldwijd gemiddelde van 39 procent. Bovendien is meer dan één op tien van de getroffen Belgische bedrijven een zogenaamd “super target”, waarbij ze niet één aanval maar honderden incidenten te verwerken kregen. Ook dat is slechter dan het internationale gemiddelde.
  [naar artikel]
 29. Brexit: Belgische bedrijven eisen juridische garanties (30/01/2017 - De Tijd)
  18:11 De Belgische bedrijfswereld heeft maandagmiddag haar brexit-rapport gepresenteerd aan de regering. Het rapport moet de leidraad vormen voor de scheidingsonderhandelingen met het VK.
  [naar artikel]
 30. België een van de meest innoverende landen op coronavlak (07/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  België is volgens een internationaal rapport van een dochterorganisatie van de Verenigde Naties het vierde meest innoverende land op vlak van de strijd tegen het coronavirus. In Europa doet geen enkel land het beter. Ook Belgische steden en bedrijven worden door de onderzoekers geprezen.
  [naar artikel]
 31. België een van de meest innoverende landen op coronavlak (07/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  België is volgens een internationaal rapport van een dochterorganisatie van de Verenigde Naties het vierde meest innoverende land op vlak van de strijd tegen het coronavirus. In Europa doet geen enkel land het beter. Ook Belgische steden en bedrijven worden door de onderzoekers geprezen.
  [naar artikel]
 32. 35 pluimveebedrijven getroffen door voor mens onschadelijke vorm van vogelgriep (10/05/2019 - VRT NWS)
  Sinds begin april zijn er enkele tientallen pluimveebedrijven getroffen door een vogelgriepvirus dat onschadelijk is voor de menselijke gezondheid. Dat meldt federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR). De bedrijven bevinden zich vooral in West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Beslissing Trump is ook nefast voor Belgische bedrijven die handel voeren met Iran (09/05/2018 - VRT NWS)
  Belgische bedrijven die handel drijven met Iran kunnen getroffen worden door de Amerikaanse sancties tegen het land. Sinds de invoering van het nucleaire akkoord in 2015 is het makkelijker om te investeren in Iran. Die investeringen kunnen nu in gevaar komen, zegt Pieter Timmers van Verbond van Belgische Ondernemingen.
  [naar artikel]
 34. Opnieuw Belgisch bedrijf slachtoffer van gijzelsoftware (28/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische IT-leverancier SPIE ICS, onderdeel van het Franse concern SPIE, strijdt sinds zondag tegen een cryptovirus. Het bedrijf heeft de getroffen servers uitgezet om te vermijden dat het virus zich verder verspreidt.
  [naar artikel]
 35. Opnieuw Belgisch bedrijf slachtoffer van gijzelsoftware (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische IT-leverancier SPIE ICS, onderdeel van het Franse concern SPIE, strijdt sinds zondag tegen een cryptovirus. Het bedrijf heeft de getroffen servers uitgezet om te vermijden dat het virus zich verder verspreidt.
  [naar artikel]
 36. 2021 wordt het jaar van ransomware 2.0 (05/12/2020 - Knack)
  Hoewel het voorbije jaar bol stond van de aanvallen met gijzelsoftware, was het slechts een voorbode van wat bedrijven en thuiswerkers in 2021 te wachten staat. Cybercriminelen zullen nóg agressiever, doelgerichter en vooral innovatiever te werk gaan, zo luidt de verwachting bij experts.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe steun voor zwaar getroffen bedrijven kan tot 2 miljoen oplopen (19/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering voert een nieuwe steunmaatregel in voor bedrijven die zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Er wordt in het bijzonder aan de evenementensector gedacht. Grote bedrijven kunnen tot 2 miljoen euro ontvangen.
  [naar artikel]
 38. Londen ziet hand Rusland in gijzelsoftware (15/02/2018 - De Tijd)
  11:55 De Britse regering beschuldigt Rusland ervan achter de aanval vorig jaar te zitten met de gijzelsoftware NotPetya. Het Kremlin ontkent.
  [naar artikel]
 39. De Panne getroffen door 'zondvloed': ondergelopen parkeergarages en kelders (11/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische kust werd deze avond getroffen door een echte zondvloed. Van 18 uur tot 23 uur regende het er onophoudelijk hard. Vooral De Panne
  [naar artikel]
 40. Fraude kost Belgische bedrijven gemiddeld 200.000 euro (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar zijn 10 procent minder bedrijven in België getroffen door fraude, maar de verliezen lopen wel 30 procent hoger op. Dat blijkt uit een...
  [naar artikel]
 41. ‘Gijzelsoftware legt autoproductie Honda wereldwijd plat’ (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Honda heeft wereldwijd op verschillende locaties de productie stilgelegd. Het bedrijf lijkt getroffen te zijn door een cyberaanval,...
  [naar artikel]
 42. Gijzelsoftware legt autoproductie Honda wereldwijd plat (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Honda heeft wereldwijd op verschillende locaties de productie stilgelegd. Het bedrijf lijkt getroffen te zijn door een cyberaanval,...
  [naar artikel]
 43. Nieuwe cyberaanval legt wereldwijd bedrijven lam (27/06/2017 - De Tijd)
  22:29 Ook België ontkomt niet aan grootschalig offensief met ‘gijzelsoftware’.
  [naar artikel]
 44. Zware Belgische factuur voor grootverbruikers elektriciteit (06/04/2017 - Express)
  Bedrijven die veel elektriciteit gebruiken moeten in België een veel hogere factuur betalen dan in de rechtstreekse buurlanden. Dat blijkt uit een rapport van de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas (Creg) en consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). Berekend werd dat energie-intensieve bedrijven in België tussen 23 procent en 31 procent meer voor elektriciteit moeten betalen dan in Nederland, Frankrijk of Duitsland. Het verschil moet worden verklaard door een grote kortingen die in de buurlanden worden toegekend aan ondernemingen met een hoog energieverbruik. Voor bedrijven met een lagere energieconsumptie is België daarentegen wel voordelig. Bedrijven die een matig energieverbruik laten optekenen, zouden volgens het rapport voor hun consumptie in België tussen 18 procent en 26 procent minder betalen dan het gemiddelde van de buurlanden. Vooral met Duitsland kan een sterk verschil worden gemeld. Anderzijds blijkt dat Nederland in het algemeen de beste voorwaarden kan aanbieden. Marktprijs Ook op het gebied van aardgas hanteert België tarieven die tussen 16 procent en 19 procent goedkoper zijn dan in het buitenland. Maar deze verschillen kunnen volgens de Creg de meerkost van de grootverbruikers van elektriciteit niet compenseren. Vooral in Duitsland worden volgens het rapport aan de grootverbruikers belangrijke kortingen toegewezen, waardoor hun elektriciteitsfactuur vaak slechts één derde bedraagt van de rekening van andere ondernemingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat in de Belgische tarieven vooral de marktprijs van elektriciteit doorweegt. Er wordt daarbij op gewezen dat in België een tarief van 45 euro per megawattuur wordt gehanteerd, tegenover 43,8 euro in Frankrijk, 37,2 euro in Nederland en 33,8 euro in Duitsland. Op het gebied van transportkosten laat België volgens het rapport daarentegen wel concurrentiële tarieven optekenen. The post Zware Belgische factuur voor grootverbruikers elektriciteit appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 45. Belgische regering in Europese middenmoot voor economische steunmaatregelen (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische regering bevindt zich in de Europese middenmoot op het vlak van de getroffen maatregelen om de economie en de arbeidsmarkt draaiende te houden tijdens de coronacrisis, vooral door de invoering van de tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit een internationale studie in tien Europese landen, de Verenigde Staten en Japan door uitzendgroep Adecco. Het Belgische bbp en de werkloosheidsgraad zullen minder hard getroffen worden dan in verschillende andere landen.
  [naar artikel]
 46. ‘VS-banken sterker dan die van EU’ (11/04/2019 - De Morgen)
  De banken van de eurozone moeten hun kwets- baarheid beperken door een deel van de marktfinanciering te vervangen door deposito’s van gezinnen en bedrijven. Ze moeten ook hun eigen vermogen versterken, zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een halfjaarlijks rapport over financiële stabiliteit.
  [naar artikel]
 47. Belgische KMO’s maken weinig gebruik van Europese steun om internationaal te groeien (08/06/2018 - VRT NWS)
  Belgische KMO's maken weinig gebruik van de Europese steun die hun internationale groei een duwtje in de rug zou kunnen geven. Belgie staat daar maar op de 19e plaats op 33 landen.  Dat blijkt uit een rapport van de Europese commissie waarover de Franstalige zakenkrant L'Echo bericht. De Europese Commissie steunt nu bijna 4.000 KMO's. Maar een veertigtal daarvan zijn Belgische bedrijven.
  [naar artikel]
 48. België moet op dieet: IMF wil 'geloofwaardige' begroting voor 2017 (12/12/2016 - Knack)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil dat de Belgische regering werk maakt van een 'geloofwaardige' begroting voor 2017. Ze moet dat vooral realiseren door minder uit te geven, luidt het in het jaarlijkse rapport van de instelling uit Washington.
  [naar artikel]
 49. ‘Ja, we werden zwaar getroffen. Maar we maakten een dappere keuze’: De Block verdedigt corona-aanpak in opiniestuk (10/07/2020 - De Morgen)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is in haar pen gekropen om de Belgische aanpak van de coronacrisis te verdedigen. Met een opiniestuk op de nieuwssite Politico wil ze het blazoen vooral internationaal oppoetsen. Ons land maakte immers geen te beste beurt in de coronastatistieken; op basis van het aantal doden per capita leken we zelfs het zwaarst getroffen land ter wereld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.