Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:06 uur

De Bourlaschouwburg

De Tijd

04/05/2021 - 02:02

02:00 De Porsche van de vaccins wordt door Wall Street als een Skoda gewaardeerd. Aan Pfizer-CEO Albert Bourla om daar verandering in te brengen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 19de-eeuwse tekening van Bourlaschouwburg te koop (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Brusselse Arenberg Auctions veilt een ontwerpschets van de Bourlaschouwburg en een tekening van het voormalige Hôtel du Grand Laboureur op de Meir. De stukken komen uit Frankrijk.
  [naar artikel]
 2. Laatste groet aan Marc Van Eeghem in Antwerpse Bourlaschouwburg (22/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Bourlaschouwburg vindt deze namiddag het afscheid plaats van Marc Van Eeghem. De acteur (57) overleed op 14 december aan de gevolgen van kanker.
  [naar artikel]
 3. Te koop: originele ontwerpen van De Munt en Bourlaschouwburg (11/12/2017 - VRT NWS)
  Bij veilinghuis Henri Godts gaan binnenkort originele ontwerpen van De Munt in Brussel en de Bourlaschouwburg in Antwerpen onder de hamer. Het gaat om tekeningen van de Franse interieurarchitect Philippe Chaperon uit de 19e eeuw.
  [naar artikel]
 4. Uitvaartplechtigheid Marc Van Eeghem vindt op 22 december plaats in Bourlaschouwburg (18/12/2017 - VRT NWS)
  Op vrijdag 22 december nemen vrienden en familie afscheid van Marc Van Eeghem tijdens een uitvaartplechtigheid in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Dat meldt Toneelhuis.
  [naar artikel]
 5. Volle Bourlaschouwburg neemt afscheid van Marc Van Eeghem: “Gij zijt zelf ook nen held, voor ons allemaal, voor altijd” (22/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na een jarenlange strijd tegen kanker overleed acteur Marc Van Eeghem vorige week op 57-jarige leeftijd. Vrijdagmiddag werd in de Antwerpse Bourlaschouwburg, waar Van Eeghem zo vaak op de planken stond, afscheid van hem genomen.
  [naar artikel]
 6. Markante plekken: de Bourlaschouwburg in Antwerpen, waar heden en verleden elkaar ontmoeten (02/11/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Bourlaschouwburg in Antwerpen.
  [naar artikel]
 7. Brussels veilinghuis verkoopt originele ontwerpen van De Munt en Bourlaschouwburg (08/12/2017 - Metro)
  De originele ontwerpen van de Bourlaschouwburg in Antwerpen en De Munt in Brussel worden volgende week dinsdag geveild door het Brusselse veilinghuis Henri Godts, dat samen met The Romantic Agony fusioneerde tot Arenberg Auctions. Het gaat om historische schetsen en tekeningen van de decors, plafonds en interieurs van de theatergebouwen, die in de 19e eeuw getekend werden door de bekende Franse interieurarchitect Philippe Chaperon. Die hielp onder meer het beroemde casino in Monte Carlo ontwerpen. Behalve de originele ontwerpen van De Munt en De Bourlaschouwburg bevat de collectie die geveild wordt ook nog schetsen van het Hôtel du Grand Laboureur op de Meir in Antwerpen, het stadhuis in Brugge, een loge en het plafond van het theater in Laken, het Koninklijk Parktheater in het Warandepark en ontwerpen voor het theater in de Brusselse Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De waarde van de historische ontwerpen wordt geschat op een totaalbedrag van minstens 7.250 euro. bron: Belga
  [naar artikel]
 8. Restauratie van Bourla op til (05/04/2019 - De Morgen)
  Een eerste restauratiefase van 2,1 miljoen en de bistro die naar de benedenverdieping verhuist: de plannen voor de Antwerpse Bourlaschouwburg, waar Toneelhuis huist, zijn groot. Nu nog de realiteit.
  [naar artikel]
 9. Bourla: theater of museum? (13/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse overheid wil de unieke theatermachinerie van de Bourlaschouwburg in Antwerpen laten opnemen op de Topstukkenlijst. Het Toneelhuis, dat speelt in de Bourla, maakt zich grote zorgen over die plannen.
  [naar artikel]
 10. Basta! (29/03/2019 - De Morgen)
  REVOLUTIE. Stel u voor: op een dag wordt het Guy Cassiers van het Toneelhuis te veel. Moe van het strijden tegen botte besparingsbijlen bezetten hij en zijn ploeg de Bourlaschouwburg. Ondenkbaar? Dat dacht men in Rome ook, tot een groep artiesten en burgers het Teatro Valle claimde - en heroverde.
  [naar artikel]
 11. IN BEELD. BV’s en geliefden nemen afscheid van Fabienne Arras in ‘haar’ Bourlaschouwburg (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fabienne Arras, de 66-jarige echtgenote van acteur Herbert Flack (71) die op 2 juli tijdens een vakantie in Spanje overleed aan de gevolgen van een...
  [naar artikel]
 12. Cultuurmarkt trapt in Antwerpen nieuw cultuurseizoen op gang (26/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Cultuurmarkt van Vlaanderen heeft Tom Lanoye zondag in de bloemetjes gezet. De schrijver wordt maandag 60 jaar en vierde dat met een voorleesmarathon in de Antwerpse Bourlaschouwburg en de voorstelling van zijn nieuwe boek.
  [naar artikel]
 13. Spoken op het Schoon Verdiep (06/04/2019 - De Morgen)
  Op 24 maart 2013 hield Gerard Mortier in de Antwerpse Bourlaschouwburg zijn Hugo Clauslezing. Daarin hamerde hij onder meer op de invloed van Vlaamse kunstenaars op en vanuit het buitenland. Ook inhakend op de Antwerpse politieke actualiteit van dat moment. Een uittreksel.
  [naar artikel]
 14. Cultuurmarkt van Vlaanderen viert jarige Tom Lanoye (26/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Cultuurmarkt van Vlaanderen heeft Tom Lanoye zondag in de bloemetjes gezet. De schrijver wordt maandag 60 jaar en vierde dat met een voorleesmarathon in de Antwerpse Bourlaschouwburg en de voorstelling van zijn nieuwe boek.
  [naar artikel]
 15. Collega’s nemen afscheid van Marc Van Eeghem in Bourla (22/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De kopstukken van de Vlaamse theater- en filmwereld hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van hun collega Marc Van Eeghem. Onder andere regisseur Stijn Coninx en Barbara Sarafian kwamen naar de Bourlaschouwburg.
  [naar artikel]
 16. Collega’s nemen afscheid van Marc Van Eeghem in Bourla (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kopstukken van de Vlaamse theater- en filmwereld hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van hun collega Marc Van Eeghem. Onder andere regisseur Stijn Coninx en Barbara Sarafian kwamen naar de Bourlaschouwburg.
  [naar artikel]
 17. Oude dans krijgt derde adem (11/04/2019 - De Morgen)
  In de Antwerpse Bourlaschouwburg ging woensdagavond IT 3.0 in première. Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui brengen - voor de tweede maal - een herinterpretatie van hun originele IT-dansvoorstelling. En dat terwijl muzikanten Roland Van Campenhout, Elko Blijweert en Jeroen Stevens het verhaal vertellen van een geest die zich kan verplaatsen in alle levende wezens.
  [naar artikel]
 18. Antwerpen krijgt eigen Monopoly-uitgave (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na Brugge, Mechelen en Gent krijgt nu ook Antwerpen een Monopoly-editie volledig in teken van de stad. De doos van de bijzondere uitgave werd vrijdag voorgesteld in de Bourlaschouwburg. De inwoners zullen ook kunnen stemmen voor één nog niet nader bepaalde locatie op het spelbord.
  [naar artikel]
 19. Afscheidsplechtigheid Marc Van Eeghem in Antwerpse Bourla (19/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De afscheidsplechtigheid voor acteur Marc Van Eeghem, die vorige week donderdag op 57-jarige leeftijd overleed na een jarenlange strijd tegen kanker, zal op vrijdag 22 december om 12 uur plaatsvinden in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Dat meldt Toneelhuis, het theatergezelschap van Van Eeghem dat zijn thuisbasis heeft in de Bourla.
  [naar artikel]
 20. Bloemist hangt ‘bloemenvirus’ van anderhalve meter groot in etalage: “Mensen hebben nood aan schoonheid in deze tijden” (01/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus stimuleert de creativiteit. Niet alleen van de gewone man, maar ook van kunstenaars. In de Antwerpse Orgelstraat, naast de Bourlaschouwburg, maakte bloemkunstenaar Mark Colle een prachtig werk voor de etalage van zijn winkel Baltimore. “Ik krijg er alleen maar goede reacties op”, zegt hij.
  [naar artikel]
 21. Antwerpen maakt kennis met vernieuwde Handelsbeurs tijdens Urban Walk (13/10/2019 - VRT NWS)
  Na drie jaren werken, heeft de Handelsbeurs voor het eerst in 20 jaar de deuren geopend voor het brede publiek tijdens de Urban Walk Antwerpen. Andere plekken waar de wandelaars voorbijkwamen waren de Bourlaschouwburg, Cinema Cartoon's, het Hof van Liere en de Opera.
  [naar artikel]
 22. Uit het archief: bewogen afscheid van Hugo Claus (28/02/2018 - VRT NWS)
  Op 28 maart 2008 neemt een volle Bourlaschouwburg afscheid van auteur Hugo Claus. Hilde van Mieghem leest een gedicht voor; collega-schrijver Cees Nooteboom hoopt dat Claus nog komt "spoken". Erwin Mortier neemt kardinaal Danneels op de korrel, die kritiek had geuit op de euthanasie van Claus.
  [naar artikel]
 23. Big band en Tommy Cooper op aangrijpende uitvaart Marc Van Eeghem (22/12/2017 - VRT NWS)
  In de Bourlaschouwburg in Antwerpen waar hij zelf zo vaak op de planken stond is afscheid genomen van acteur Marc Van Eeghem. Hij overleed vorige week aan kanker op 57-jarige leeftijd. De plechtigheid werd bijgewoond door 900 aanwezigen, en had een feestelijk karakter, met een big band op het podium, en een filmpje van komiek Tommy Cooper. Dat was Van Eeghems uitdrukkelijke wens.
  [naar artikel]
 24. Zijn deze eerstejaars klaar voor Antwerpen studentenstad? (29/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met Studay is het academiejaar nu echt van start gegaan. Dit jaar streek het gratis festival voor het eerst neer in Park Spoor Noord. Studay trekt ook jaarlijks heel wat eerstejaarsstudenten die nog aan de wieg staan van hun studententijd. Maar wat weten die eerstejaarsstudenten die niet uit Antwerpen komen al van de stad? Wij deden de test en legde hen het vuur aan de schenen met een aantal vragen en een foto van de Bourlaschouwburg.
  [naar artikel]
 25. Grondige make-over voor Bourla: schouwburg tegen 2026 klaar voor de toekomst (25/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering en de stad Antwerpen maken samen 67 miljoen euro vrij voor de verbouwing van de Bourlaschouwburg. Het moet een hedendaags theater worden, met respect voor het erfgoed. Er wacht het gebouw een grondige make-over. Daarvoor zal de schouwburg gedurende anderhalf seizoen, in 2025-2026, de deuren sluiten. De heropening is voorzien voor 2026.
  [naar artikel]
 26. Herbert Flack neemt afscheid van zijn Fabienne in de Bourla: “Je hebt je al die tijd geparkeerd, alleen maar om mij gelukkig te zien” (18/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse Bourlaschouwburg is afscheid genomen van Fabienne Arras (66), de echtgenote van acteur Herbert Flack. De vrouw kwam twee weken geleden ongelukkig ten val op vakantie in Spanje. Op het einde van de uitvaart gaf Flack (71) een pakkende rede over de vrouw die 26 jaar op hem had gewacht en zich had weggecijferd. “Ik ween om wat voorbij is. Ik lach om wat was. Ik ben je kwijt, maar je liefde zal ik nooit verliezen.”
  [naar artikel]
 27. Zo nam Lutgart Simoens in 1993 afscheid van haar luisteraars: "Ik dank u voor alles" (15/11/2020 - VRT NWS)
  Radiopresentatrice Lugart Simoens is op 92-jarige leeftijd overleden. In 1993 nam Lutgart Simoens afscheid van de radio, het medium waarvoor ze meer dan veertig jaar had gewerkt. Vrienden en collega's zetten haar in de bloemetjes in de Bourlaschouwburg. Bekijk hier de woorden waarmee Lutgart Simoens in 1993 afscheid nam van de radio en haar publiek.
  [naar artikel]
 28. GVA-abonnee? Schrijf dan vanaf nu in voor de DOEN!-dagen en kijk achter de schermen op 28 unieke plekken (03/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Bourlaschouwburg, Brouwerij Duvel Moortgat, de Luchthaven van Antwerpen, voetbalclub Beerschot Wilrijk… Het is uniek om op deze plekken met je partner of familielid een rondleiding achter de schermen te beleven. Naar aanleiding van de start van ons nieuw magazine DOEN! biedt Gazet van Antwerpen deze ervaringen nu gratis en exclusief aan de abonnees. Er zijn liefst 28 bedrijven en organisaties geselecteerd voor deze superleuke DOEN!-dagen.
  [naar artikel]
 29. Afscheid van Fabienne, mevrouw Flack: “Die cruise bewees het wederzijds respect tussen Herberts beide vrouwen” (19/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ze was de muze die 26 jaar had gewacht op Herbert Flack, “zich had geparkeerd, alleen maar om hem gelukkig te zien”. Ze was óók de gekke tante Fenneke die totaal onverantwoorde autoritjes maakte met haar neefjes en nichtjes. En de vrouw die andere vrouwen zagen als het “summum van vrouwelijkheid”. In de Antwerpse Bourlaschouwburg is afscheid genomen van Fabienne Arras (66), de echtgenote van acteur Herbert Flack. Uit de ontroerende getuigenissen kwam een beeld van een gracieuze en bovenal warme, empathische vrouw naar voren.
  [naar artikel]
 30. Afscheid van Fabienne, mevrouw Flack: “Die cruise bewees het wederzijds respect tussen Herberts beide vrouwen” (18/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ze was de muze die 26 jaar had gewacht op Herbert Flack, “zich had geparkeerd, alleen maar om hem gelukkig te zien”. Ze was óók de gekke tante Fenneke die totaal onverantwoorde autoritjes maakte met haar neefjes en nichtjes. En de vrouw die andere vrouwen zagen als het “summum van vrouwelijkheid”. In de Antwerpse Bourlaschouwburg is afscheid genomen van Fabienne Arras (66), de echtgenote van acteur Herbert Flack. Uit de ontroerende getuigenissen kwam een beeld van een gracieuze en bovenal warme, empathische vrouw naar voren.
  [naar artikel]
 31. Afscheid van Fabienne, mevrouw Flack: “Die cruise bewees het wederzijds respect tussen Herberts beide vrouwen” (18/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ze was de muze die 26 jaar had gewacht op Herbert Flack, “zich had geparkeerd, alleen maar om hem gelukkig te zien”. Ze was óók de gekke tante Fenneke die totaal onverantwoorde autoritjes maakte met haar neefjes en nichtjes. En de vrouw die andere vrouwen zagen als het “summum van vrouwelijkheid”. In de Antwerpse Bourlaschouwburg is afscheid genomen van Fabienne Arras (66), de echtgenote van acteur Herbert Flack. Uit de ontroerende getuigenissen kwam een beeld van een gracieuze en bovenal warme, empathische vrouw naar voren.
  [naar artikel]
 32. Herbert Flack neemt afscheid van zijn Fabienne: “Je hebt je al die tijd geparkeerd, alleen maar om mij gelukkig te zien” (18/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Antwerpse Bourlaschouwburg is afscheid genomen van Fabienne Arras (66), de echtgenote van acteur Herbert Flack. De vrouw kwam twee weken geleden ongelukkig ten val op vakantie in Spanje. Op het einde van de uitvaart gaf Flack (71) een pakkende rede over de vrouw die 26 jaar op hem had gewacht en zich had weggecijferd. “Je hebt jezelf al die tijd geparkeerd, alleen maar om mij gelukkig te zien.”
  [naar artikel]
 33. Cultuurmarkt van Vlaanderen viert jarige Tom Lanoye (26/08/2018 - Metro)
  De Cultuurmarkt van Vlaanderen heeft Tom Lanoye zondag in de bloemetjes gezet. De schrijver wordt maandag 60 jaar en vierde dat met een voorleesmarathon in de Antwerpse Bourlaschouwburg en de voorstelling van zijn nieuwe boek. Tom Lanoye zette zondag zijn verjaardagsfeest in op de Grote Markt, waar hij geïnterviewd werd door stadsdichter Maud Vanhauwaert. Daarna liet hij zich in een oldtimer en begeleid door een harmonie en turnvereniging naar de Bourlaschouwburg rijden. Collega’s en vrienden hielden daar een voorleesmarathon van vier uur met hoogtepunten uit zijn oeuvre. Lanoye stelde ook zijn nieuwste werk voor, ‘Groepsportret met een brilletje’, een feestboek met niet eerder gepubliceerde teksten en beeldmateriaal. De festiviteiten rond Lanoyes verjaardag konden op veel belangstelling rekenen. Ook de andere activiteiten van de Cultuurmarkt, die de start van het nieuwe cultuurseizoen inluidt, brachten veel volk op de been. Volgens organisator Propekta waren er 150.000 bezoekers in totaal. 170 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector kwamen in Antwerpen hun nieuwe programma presenteren op een grote infomarkt. Bezoekers konden ook op 22 locaties gratis optredens meepikken. Dit jaar kregen musicalacts voor het eerst een eigen podium. “De Groenplaats stond bomvol musicalfans voor de previews van ‘Hans & Grietje’, ‘Grease’ en ‘Iedereen beroemd’. Er waren ook heel wat gezinnen op pad. 690 kindjes brachten een volle Vlieg-stempelkaart binnen. De stempels verzamelden ze door opdrachtjes te doen bij standhouders met een aanbod voor kinderen”, zegt Jef De Clerck van Prospekta. Bij veel organisaties konden bezoekers met korting tickets voor concerten en voorstellingen aanschaffen of deelnemen aan wedstrijden. Er waren ook percussieworkshops, een livejukebox, een terras met muntthee en cake, een tweedehandsboekenmarkt, een karaokestand, concertjes, dansoptredens en performances. Opera Ballet Vlaanderen organiseerde een stockverkoop van kleren en meubels. De gelukkigen gingen naar huis met de gekste kostuums, tronen, stoelen en trouwjurken. bron: Belga Het bericht Cultuurmarkt van Vlaanderen viert jarige Tom Lanoye verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. 150.000 bezoekers voor Cultuurmarkt van Vlaanderen in Antwerpen (27/08/2017 - Metro)
  In de Antwerpse binnenstad zijn zondag zowat 150.000 bezoekers geteld op de Cultuurmarkt van Vlaanderen, het evenement dat het startschot vormt voor het Vlaamse culturele seizoen. 170 organisaties uit de culturele en kunstsector kwamen er hun nieuwe programmatie voorstellen en op 24 locaties kon je gratis optredens bekijken. De infomarkt met standjes van culturele organisaties vond verspreid over verschillende pleinen plaats, verdeeld volgens genre. Voor theater kon je zondag op de Groenplaats terecht, muziek en musical waren verzameld op de Grote Markt, musea, erfgoed en literatuur vielen terug te vinden op de Meir en de Wapper, vorming, dans en circus op het Steenplein en de cultuurcentra hadden een stek op de Suikerrui. Wie zich afvroeg welke kindvriendelijke theatervoorstellingen er in het verschiet liggen, kon een apart parcours volgen – de Vliegroute – waarbij kinderen op de verschillende stopplaatsen leuke opdrachten konden uitvoeren of korte voorstellingen bijwonen. Wat de gratis voorstellingen betreft, waren de blikvangers van de Cultuurmarkt dit jaar onder meer ontluikend comedytalent en sketches van de Belgische Improvisatieliga in het Zuiderpershuis, jazzoptredens op de Meir, brassbands op de Groenplaats en rondleidingen door anderstalige nieuwkomers in de Bourlaschouwburg. De Wapper was dan weer omgevormd tot een groot leesplein. Naast informatie en inspiratie verzamelen, kon je op de Cultuurmarkt ook al meteen tickets kopen voor heel wat voorstellingen. De meeste organisaties gaven daarvoor zelfs een speciale Cultuurmarkt-korting. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Vijf tips voor een topweekend (09/11/2017 - Metro)
  Twee dagen en drie avonden, oneindig veel mogelijkheden. Het is niet altijd vanzelfsprekend om het overzicht te behouden in de stroom aan mogelijke weekendactiviteiten. Wij maken een selectie. Meer tips op www.uitinvlaanderen.be. BRAND! 10 & 11/11 Foto Cultuurcentrum Mechelen-Kunstencentrum Nona Mechelen – Er smeult iets in Mechelen, en pas maar op, want voor je het weet laait het op tot een muzikale BRAND! Voor de derde keer op rij kan je op verschillende locaties in het Mechelse de temperatuur gaan opmeten van de jazz en de hedendaagse improvisatie, met concerten in wisselende bezettingen, intimiteit en uitbundigheid, ervaren rotten en aanstormend talent uit binnen- en buitenland. In the picture staat vooral de jonge Belgische euphoniumspeler Niels Van Heertum, die uiteraard zelf een paar concerten zal houden, maar in zijn kielzog een heleboel te ontdekken namen meezeult. cultuurcentrummechelen.be INUK – Studio Orka 11, 12 & 15/11 Foto Studio Orka Anderlecht – Naar weinig voorstellingen wordt zo uitgekeken als naar die van Studio Orka, en de nieuwste, ‘INUK’, vormt daar geen uitzondering op. Studio Orka werkt steeds op locatie en dit keer was dat een locatie met weinig vrolijkheid: asielcentra, opvangcentra waar kinderen voor zichzelf wat nestwarmte moeten creëren. Wat maakt van een plek een thuis? ‘INUK – ‘mens’ in de taal van de Eskimo’s – zoekt het voor je uit, op locatie in Anderlecht. bronks.be Delivery Theater – Mokhallad Rasem op bestelling t.e.m. 19/12 Foto Dries Segers Antwerpen – Toneelhuismaker Mokhallad Rasem springt op de scooter en levert aan huis. Neen, geen pizza maar theater, onder de vorm van een kartonnen, uitklapbare Bourlaschouwburg en een projector. In je eigen woonkamer en voor een intiem publiek laat hij zien wat er gebeurt als er geen theater meer is om naartoe te komen… en hoe er dan op nieuwe manieren toch kan ‘gespeeld’ worden. Theater buiten de comfortzone voor de maker, maar volledig in onze comfortzone. Even bestellen! toneelhuis.be Hellio, Robot nog t.e.m. april 2018 Foto Design museum Gent Gent – De digitale revolutie blijft een onderwerp dat ons fascineert én angst aanjaagt. Want wat moeten we nu eigenlijk geloven van al die doemscenario’s over robots taking over the world? In het Design museum Gent bekijken ze de zaak van twee kanten. ‘Hello, Robot. Design tussen mens en machine’ toont hoe mens en machine de afgelopen decennia steeds verder met elkaar zijn verknoopt geraakt, en welke voordelen/gevaren daaraan verbonden zijn. designmuseumgent.be Sinterklaasintocht in Bree 11/11 Foto Stad Bree Bree – De temperatuur stijgt zienderogen bij het kleine grut, want Sinterklaas begint zo her en der zijn lange baard te vertonen in ons land. De eerste blijde intredes van de Sint zijn al een feit, maar in Bree komt hij pas aan op 11 november en van de Kanaalkom in Bree gaat het richting stadhuis voor een kinderfeest. Daarna heeft de goedheiligman het nog tot 6 december razend druk met sinterklaasshows, sinterklaasfeesten en sinterklaasstoeten, dus mis je kans niet om hem hier de hand te schudden – of neen, de ring te kussen natuurlijk! bree.be
  [naar artikel]
 36. Vijf tips voor een topweekend (10/11/2017 - Metro)
  Twee dagen en drie avonden, oneindig veel mogelijkheden. Het is niet altijd vanzelfsprekend om het overzicht te behouden in de stroom aan mogelijke weekendactiviteiten. Wij maken een selectie. Meer tips op www.uitinvlaanderen.be. BRAND! 10 & 11/11 Foto Cultuurcentrum Mechelen-Kunstencentrum Nona Mechelen – Er smeult iets in Mechelen, en pas maar op, want voor je het weet laait het op tot een muzikale BRAND! Voor de derde keer op rij kan je op verschillende locaties in het Mechelse de temperatuur gaan opmeten van de jazz en de hedendaagse improvisatie, met concerten in wisselende bezettingen, intimiteit en uitbundigheid, ervaren rotten en aanstormend talent uit binnen- en buitenland. In the picture staat vooral de jonge Belgische euphoniumspeler Niels Van Heertum, die uiteraard zelf een paar concerten zal houden, maar in zijn kielzog een heleboel te ontdekken namen meezeult. cultuurcentrummechelen.be INUK – Studio Orka 11, 12 & 15/11 Foto Studio Orka Anderlecht – Naar weinig voorstellingen wordt zo uitgekeken als naar die van Studio Orka, en de nieuwste, ‘INUK’, vormt daar geen uitzondering op. Studio Orka werkt steeds op locatie en dit keer was dat een locatie met weinig vrolijkheid: asielcentra, opvangcentra waar kinderen voor zichzelf wat nestwarmte moeten creëren. Wat maakt van een plek een thuis? ‘INUK – ‘mens’ in de taal van de Eskimo’s – zoekt het voor je uit, op locatie in Anderlecht. bronks.be Delivery Theater – Mokhallad Rasem op bestelling t.e.m. 19/12 Foto Dries Segers Antwerpen – Toneelhuismaker Mokhallad Rasem springt op de scooter en levert aan huis. Neen, geen pizza maar theater, onder de vorm van een kartonnen, uitklapbare Bourlaschouwburg en een projector. In je eigen woonkamer en voor een intiem publiek laat hij zien wat er gebeurt als er geen theater meer is om naartoe te komen… en hoe er dan op nieuwe manieren toch kan ‘gespeeld’ worden. Theater buiten de comfortzone voor de maker, maar volledig in onze comfortzone. Even bestellen! toneelhuis.be Hellio, Robot nog t.e.m. april 2018 Foto Design museum Gent Gent – De digitale revolutie blijft een onderwerp dat ons fascineert én angst aanjaagt. Want wat moeten we nu eigenlijk geloven van al die doemscenario’s over robots taking over the world? In het Design museum Gent bekijken ze de zaak van twee kanten. ‘Hello, Robot. Design tussen mens en machine’ toont hoe mens en machine de afgelopen decennia steeds verder met elkaar zijn verknoopt geraakt, en welke voordelen/gevaren daaraan verbonden zijn. designmuseumgent.be Sinterklaasintocht in Bree 11/11 Foto Stad Bree Bree – De temperatuur stijgt zienderogen bij het kleine grut, want Sinterklaas begint zo her en der zijn lange baard te vertonen in ons land. De eerste blijde intredes van de Sint zijn al een feit, maar in Bree komt hij pas aan op 11 november en van de Kanaalkom in Bree gaat het richting stadhuis voor een kinderfeest. Daarna heeft de goedheiligman het nog tot 6 december razend druk met sinterklaasshows, sinterklaasfeesten en sinterklaasstoeten, dus mis je kans niet om hem hier de hand te schudden – of neen, de ring te kussen natuurlijk! bree.be
  [naar artikel]
 37. Vijf culturele tips die je in 2020 niet mag missen (10/01/2020 - Metro)
  Volgens het University College London zijn mensen die geregeld naar een museum of toneelstuk gaan gezegend met een langer leven. Is een van jouw goede voornemens vaker aan cultuur doen, maar weet je niet waar te beginnen? Met deze vijf culturele tips ben je alvast goed op weg. De onzichtbaren nog t.e.m. 12/1 Na een succesvolle premièrereeks in De Roma vorig jaar brengt het sociaal-artistieke theatergezelschap Tutti Fratelli zijn voorstelling De onzichtbaren opnieuw naar Antwerpen, dit keer in de Bourlaschouwburg. In de voorstelling, geregisseerd door Reinhilde Decleir en Nico Sturm, scheppen de fratelli hun eigen wereldorde, een ode aan de fantasie en hun liefde voor mekaar. De onzichtbaren is een aanklacht op het doodzwijgen van mensen aan de rand van de maatschappij, maar ook een avond waar iedereen kan vliegen, Bruegel herleeft en er snoep te over is. Foto C. Garmendia toneelhuis.be Brussels Jazz Festival nog t.e.m. 18/1 Het prachtige art-decogebouw van Flagey is deze week het geschikte decor voor tien dagen vol jazz in al zijn vormen, tijdens het Brussels Jazz Festival. Op het programma staan concerten van onder andere het Brussels Jazz Orchestra, Alfa Mist, Casimir Liberski en Commander Spoon. Vandaag kan je zelfs tijdens je middagpauze op het festival terecht voor een concert van Le Ravage d’Ali Baba (lunch inbegrepen) en op zondag is er een jazzy brunch met muziek van HOERA. Foto Flagey vzw flagey.be Click 12/1 De nieuwste circustheatervoorstelling van Sprookjes enzo is er eentje vol licht, ideaal voor donkere winterdagen. Een carrousel van springende lichtjes danst door een circuspiste waar de tijd is blijven stilstaan, een familie van schemerlichtjes speelt verstoppertje en een straatlantaarn glimlacht naar de zonsondergang. ‘Click’, een interactieve en acrobatische voorstelling voor iedereen vanaf drie jaar, speelt deze zondag in het Cultuurcentrum van Merksem en is nog tot april op tournee door Vlaanderen. Foto Sprookjes enzo sprookjes.be Winterwandelen 11/1 – 1/3 Tijd om eens flink uit te waaien na de drukke feestperiode? Voortaan kan je je weekendwandeling ook maken in Bokrijk. Het openluchtmuseum is nog bezig aan zijn winterslaap, maar tot begin maart kan je er in het weekend alvast terecht voor een stevige winterwandeling. De poorten van enkele museumdelen zwaaien open, zodat vrolijke wandelaars toch nog kunnen genieten van de historische gebouwen en fonkelende sfeerverlichting. Breid je wandeling ook zeker uit naar het omliggende natuurgebied en ontdek het bekende (fiets)pad dwars door het water van een vijver. bokrijk.be Punk Graphics nog t.e.m. 26/4 Het Brusselse designmuseum ADAM spreekt in haar jongste expo de taal van de punk, via honderden flyers, posters, albums en promomateriaal. Al dat drukwerk is erg interessant, want het toont hoe de punkbeweging muziek oversteeg en een invloed had op andere domeinen als visuele kunst, mode en grafiek. De punkdesigns vielen immers samen met de postmoderne kunst: ze kaapten populaire cultuur en hielden zich aan geen enkele esthetische regel. En ze zijn ook erg mooi om naar te kijken, al die flyers en posters. Met een museumpas kan je de tentoonstelling gratis bezoeken. Foto V. Everaerts adamuseum.be     Het bericht Vijf culturele tips die je in 2020 niet mag missen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.