Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:20 uur

Politie kiest bij versoepelingen op 8 mei voor de zachte hand

De Standaard

04/05/2021 - 04:39

De aankomende versoepelingen brengen extra uitdagingen mee voor de ordehandhaving. ‘Hopelijk zullen er minder bijeenkomsten als La Boum zijn. Hoe meer vrijheid, hoe meer mensen zich kunnen verspreiden.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie kiest vanaf 8 mei voor de zachte hand: “Aanspreken waar het kan, optreden waar het moet” (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De aankomende versoepelingen brengen extra uitdagingen mee voor de ordehandhaving. “Hopelijk zullen er minder bijeenkomsten als La Boum zijn. Hoe meer vrijheid, hoe meer mensen zich kunnen verspreiden.”
  [naar artikel]
 2. Allerzielen: een zachte kans om even hand in hand te wandelen met de dood  (02/11/2017 - VRT NWS)
  Halloween probeert het lelijke van doodgaan te verjagen met andere gruwel. Allerzielen kiest voor de zachte aanpak. Verdriet mag er zijn, maar ook wie doodgaat en achterblijft is nooit alleen.
  [naar artikel]
 3. Nog even wachten op de minimumdienst (11/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) belooft volgende maand een plan klaar te hebben voor de minimumdienst op het spoor. In de aanloop stijgt de spanning bij vakbonden en partijen. Kiest Bellot voor de harde of de zachte hand?
  [naar artikel]
 4. Trump aan May: ‘geen handelsdeal met zachte brexit' (13/07/2018 - De Tijd)
  07:29 De Amerikaanse president Donald Trump kiest tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk voluit de kant van de harde brexiteers. Als premier Theresa May haar plannen voor een zachte brexit doorzet,...
  [naar artikel]
 5. Regeert Bölöni met te zachte hand? Spelers hebben nood aan duidelijkere afspraken en regels (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoezo, robbertjes op training, gekibbel om penalty’s en geklaag over een gebrek aan discipline? Toch niet onder Laszlo Bölöni (66), ‘de hardste der trainers’? Toch wel. De Roemeen beult zijn spelers op het veld wel af, maar regeert daarnaast net met (te?) zachte hand. Achtergrond bij een fout imago.
  [naar artikel]
 6. Politie vraagt aandacht voor zachte weggebruiker (31/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar de start van het nieuwe schooljaar is de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad gestart met een campagne om aandacht te vragen voor de zachte weggebruikers. Dat gebeurt met spandoeken met daarop een opvallend oog en een bijpassende tekst.
  [naar artikel]
 7. Britse regering publiceert langverwacht witboek voor de zachte brexit (12/07/2018 - Knack)
  De Britse regering heeft vandaag haar langverwachte witboek over de brexit gepubliceerd. Het 104 pagina's tellende document is de gedetailleerde omzetting van het 'compromis' dat premier Theresa May vorige week in haar regering doordrukte en waarmee ze kiest voor een zachte brexit.
  [naar artikel]
 8. Versoepelingen voor rusthuizen op komst (16/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De GEMS legt de laatste hand aan een advies voor versoepelingen voor de woonzorgcentra. In wzc’s waar de vaccinatiegraad hoog genoeg is, zouden bewoners meer bezoekers mogen ontvangen. Ook activiteiten in de cafetaria zouden weer kunnen doorgaan. De regionale regeringen hakken de knoop nog door.
  [naar artikel]
 9. Bespaar op uw energiefactuur door zachte winter en lage gasprijzen (31/01/2020 - Express)
  Door de milde temperaturen verbruiken de gezinnen minder aardgas. De zachte winter en de lage gasprijzen zorgen ervoor dat het nu het ideale moment is om van leverancier te veranderen. De keren dat het kwik in Vlaanderen deze winter onder nul is gegaan, is op één hand te tellen. De maand december was trouwens één […] The post Bespaar op uw energiefactuur door zachte winter en lage gasprijzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Doden met een zachte hand (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Eerste voorwaarde voor versoepelingen in zicht, maar vaccinatiecampagne vertraagt: wat is er aan de hand? (16/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgende week al zal in Vlaanderen 70 procent van de 65-plussers een eerste prik hebben gehad. Daarmee is één van de twee voorwaarden vervuld voor de versoepelingen die zouden ingaan op 8 mei. De vaccinatiecampagne mindert de komende weken wel vaart. Hoe dat komt leggen we je in dit artikel uit.
  [naar artikel]
 12. Blanke en zwarte agent hand in hand tegen homofoob geweld (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Gentse lokale politie stuurde woensdag een beeld de wereld in van twee agenten die hand in hand staan. De Lokale Politie Antwerpen tweet donderdag een soortgelijk beeld, waar een blanke en een zwarte agent elkaars hand vasthouden.
  [naar artikel]
 13. Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt, maar hoeveel kan je nu besparen en hoe? (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zachte winter zorgt voor zachte prijzen op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille en wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
  [naar artikel]
 14. Donald Trump kiest kant van politie (11/02/2017 - Knack)
  Met de drie decreten die president Trump donderdag uitvaardigde, kiest hij de kant van de politie. Afrikaans-Amerikaanse activisten maken zich zorgen.
  [naar artikel]
 15. Gentse flikken hand in hand tegen homofobie (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse politie verspreidde gisteren een opmerkelijke foto op Twitter. Daarop staan twee mannelijke politieagenten hand in hand, maar wel
  [naar artikel]
 16. LIVE. “Versoepelingen voor rusthuizen op komst” (16/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De GEMS legt de laatste hand aan een advies voor versoepelingen voor de woonzorgcentra. Concreet zou er versoepeld kunnen worden in woonzorgcentra waar 90 procent van de bewoners gevaccineerd is, en 70 procent van het zorgpersoneel. De versoepeling zou zich vooral toespitsen op de bezoekregeling en activiteiten binnen het woon-zorgcentrum. Morgen komt de taskforce Zorg samen om voor Vlaanderen de evaluatie van het voorstel te maken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 17. Kardinaal Danneels leidde de kerk met zachte hand. Maar hij bleek ook zacht voor wie het niet verdiende (14/03/2019 - De Morgen)
  Remy Amkreutz is chef nieuws.
  [naar artikel]
 18. Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt. Hoeveel kan je nu besparen en hoe? (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is tot nu toe al een zachte winter geweest. En dat heeft ook een impact op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel namelijk uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille? En wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
  [naar artikel]
 19. ‘Geen versoepelingen in Nederland’: alle maatregelen verlengd tot 20 april (23/03/2021 - De Morgen)
  De kleine versoepelingen die de Nederlandse regering hoopte door te voeren in aanloop naar Pasen, zoals het beperkt openen van de horecaterrassen, een gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en versoepelingen voor de winkels, zullen er voorlopig niet komen.
  [naar artikel]
 20. Eventsector krabbelt recht na versoepelingen (14/09/2020 - Express)
  De versoepelingen voor de evenementensector stuwen meteen de tewerkstelling, want het aantal gewerkte dagen stijgt in bijna heel de sector.... The post Eventsector krabbelt recht na versoepelingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Scoutsfuid loopt uit de hand: politie moet tussenkomen met pepperspray (17/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een fuif van Scouting Ravels in zaal Sint-Jan in Weelde liep zaterdagnacht uit de hand. De politie moest pepperspray gebruiken om de gemoederen te bedaren. Dit is niet het eerste incident aan de zaal. Er komt overleg tussen de politie en het gemeentebestuur.
  [naar artikel]
 22. Nieuw! NINA homewear collectie met Damart (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zachte prijsjes, zachte stoffen en zachte prints...what's not to love? NINA's nieuwe homewear collectie met Damart ligt nu in de winkel. Denk er
  [naar artikel]
 23. Te veel, te snel, te vroeg: experts reageren afwijzend op aangekondigde versoepelingen (14/04/2021 - De Morgen)
  Experten reageren bezorgd na de versoepelingen die het Overlegcomité hebben aangekondigd. De meesten vrezen dat er te veel versoepelingen op hetzelfde moment zouden komen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 24. Overlegcomité: Terrassen open op 8 mei, avondklok wordt samenscholingsverbod en twee knuffelcontacten (14/04/2021 - Express)
  Het Overlegcomité kwam vandaag opnieuw samen. Daar werden enkele nieuwe data vastgelegd voor versoepelingen. De eerste versoepelingen vinden plaats vanaf 19 april, daarna volgen nog enkele versoepelingen op 26 april. Op 8 mei komen er dan verschillende grote versoepelingen voor de horeca- en de evenementensector. En de laatste versoepelingen staan gepland voor begin juni. Nu […] The post Overlegcomité: Terrassen open op 8 mei, avondklok wordt samenscholingsverbod en twee knuffelcontacten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Vanaf maandag versoepelingen voor rijexamens en -opleidingen (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag komen er versoepelingen voor rijopleidingen en -examens. Zo worden alle theorielessen en -examens opnieuw hervat en zijn er versoepelingen voor het behalen van een motorrijbewijs of het rijbewijs voor professionele bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  [naar artikel]
 26. Vanaf maandag versoepelingen voor rijexamens en rijopleiding (11/12/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag komen er versoepelingen voor rijopleidingen en -examens. Zo worden alle theorielessen en theorie-examens opnieuw hervat en zijn er versoepelingen voor het behalen van een motorrijbewijs of het rijbewijs voor professionele bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  [naar artikel]
 27. Lokale politie Gent verspreidt deze opmerkelijke foto (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse lokale politie twitterde vandaag een opmerkelijk beeld van twee agenten die hand in hand staan. “Het is onze manier om nog eens de aandacht te vestigen op ons meldpunt voor homo- en transfobie”.
  [naar artikel]
 28. Waarom er geen nieuwe versoepelingen voor 8 juni komen: “Veel opengezet op korte tijd en we weten nog nauwelijks wat de impact is” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Sophie Wilmès benadrukte woensdagmiddag dat er na de meegedeelde versoepelingen voor maandag 18 mei geen nieuwe versoepelingen meer komen...
  [naar artikel]
 29. De eerste versoepelingen gaan morgen in: wat mag weer en waarop is het nog wachten? (18/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op maandag 19 april worden de eerste versoepelingen doorgevoerd. We zullen dus een beetje meer mogen dan voordien. Om welke versoepelingen gaat het? En welke andere data stippen we aan in de agenda?
  [naar artikel]
 30. Welke versoepelingen staan mogelijk op de helling? Een overzicht (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land weer zorgwekkend blijven toenemen, is het nog maar de vraag of de geplande versoepelingen de volgende weken en maanden kunnen doorgaan. Die zijn immers nog onder voorbehoud. Of ook de versoepelingen die de voorbije weken ingingen behouden kunnen blijven, is nog onduidelijk. Een overzicht van de versoepelingen die reeds van kracht zijn en die nog op tafel liggen:
  [naar artikel]
 31. Ook examencentra gingen op slot, maar vanaf maandag versoepelingen voor rijexamens en -opleidingen na noodkreet uit sector (11/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag komen er versoepelingen voor rijopleidingen en -examens. Zo worden alle theorielessen en -examens opnieuw hervat en zijn er versoepelingen voor het behalen van een motorrijbewijs of het rijbewijs voor professionele bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  [naar artikel]
 32. 'Jonge extremisten krijgen zachte aanpak' (24/08/2016 - Knack)
  De Vlaamse jeugd­instellingen gaan geradicaliseerde jon­geren helemaal an­ders aanpakken dan volwassenen. In tegenstelling tot de gevangenissen, waar er speciale vleugels zijn geopend voor ra­dicale gedetineerden, kiest de jeugdzorg in een nieuw actieplan voor openheid en dialoog.
  [naar artikel]
 33. Congolees protest bij ambassade in Brussel loopt uit de hand, politie zet waterkanon in (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van president Kabila uit de hand aan het lopen. Bij de ambassade loopt het protest uit de hand. Betogers gooien nu met kasseien en andere projectielen naar de politie, die prompt het waterkanon inzette, dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 34. Congolees protest bij ambassade in Brussel loopt uit de hand, politie zet waterkanon in (19/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van president Kabila uit de hand aan het lopen. Bij de ambassade loopt het protest uit de hand. Betogers gooien nu met kasseien en andere projectielen naar de politie, die prompt het waterkanon inzette, dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 35. De kalender van versoepelingen: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité (05/03/2021 - De Morgen)
  En daar zijn de versoepelingen: nu de coronacijfers stabiel blijken te blijven, heeft het Overlegcomité beslist over hoe de samenleving gedeeltelijk kan heropend worden de komende weken. Dit zijn alle versoepelingen, in een chronologisch overzicht:
  [naar artikel]
 36. Politie-interventie bij drugsdeal loopt uit de hand (06/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een interventie van de politie in Sint-Agatha-Berchem is maandag uit de hand gelopen nadat een aantal inwoners zich tegen de interventie had verzet.
  [naar artikel]
 37. Zachte winter, zachte energiefactuur, en toch kan u nog besparen (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen de stapel stijgende facturen was de dalende energieprijs in 2019 voor veel prijsbewuste Belgen een zeldzame opsteker. Niet in het minst voor...
  [naar artikel]
 38. Video van uit de hand gelopen coronacontrole in Waterloo lijkt versie politie te bevestigen (23/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op social media circuleert momenteel een nieuwe video van de uit de hand politie-interventie van vrijdagavond in Waterloo. Een gezin beschuldigde de politie van disproportioneel geweld, maar deze video lijkt de versie van de politie te ondersteunen. De moeder van het gezin zou als eerste geslagen hebben.
  [naar artikel]
 39. OVERZICHT. De vier scenario’s voor versoepelingen (22/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het Overlegcomité van vrijdag wou premier Alexander De Croo uit de doeken doen op welke wetenschappelijke feiten ze zich baseren. Biostatisticus Niel Hens presenteerde daarbij vier scenario’s. Wat zijn de verwachtingen als er geen versoepelingen komen en wat bij versoepelingen vanaf maart, april of mei? Een overzicht.
  [naar artikel]
 40. Overlegcomité: deze versoepelingen liggen straks op tafel (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nadat het Overlegcomité vorige week op de pauzeknop heeft gedrukt, zitten de verschillende regeringen van het land vandaag opnieuw samen om mogelijke versoepelingen af te wegen. Grote versoepelingen moeten opnieuw niet worden verwacht.
  [naar artikel]
 41. Denemarken voert versoepelingen in met vaccinatiepaspoort (06/04/2021 - VRT NWS)
  In Denemarken worden een aantal coronamaatregelen versoepeld, zo mogen onder meer kappers en tattooshops de deuren opnieuw openen. Opmerkelijk is dat deze versoepelingen samenhangen met een vaccinatiepaspoort. Ook bij verdere versoepelingen willen de Denen het paspoort een sleutelrol laten spelen.
  [naar artikel]
 42. Experten willen versoepelingen koppelen aan coronadrempels (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Enkele experten van de GEMS willen een nieuw exitplan opstellen, waarbij versoepelingen opnieuw gekoppeld worden aan drempelwaarden, in plaats van aan concrete datums. “We willen epidemiologisch zeker zijn dat versoepelingen veilig kunnen.”
  [naar artikel]
 43. Aantal besmettingen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepelingen? (08/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Sciensano-viroloog Steven Van Gucht zal het aantal besmettingen vanaf zaterdag opnieuw stijgen. Dat is geen goed nieuws, nadat de coronacijfers wekenlang in de juiste richting evolueerden. Wat is er aan de hand? Is de Britse variant, die veel besmettelijker is, al hier? Zullen we nu nog veel langer moeten wachten op versoepelingen? Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) legt uit.
  [naar artikel]
 44. Vanaf 8 mei versoepelingen in Vlaamse woonzorgcentra (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 8 mei komen er ook een aantal versoepelingen in de Vlaamse woonzorgcentra, zo heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag aangekondigd. Die versoepelingen zijn mogelijk door de hoge vaccinatiegraad, klinkt het.
  [naar artikel]
 45. Vanaf 8 mei versoepelingen in Vlaamse woonzorgcentra (28/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 8 mei komen er ook een aantal versoepelingen in de Vlaamse woonzorgcentra, zo heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag aangekondigd. Die versoepelingen zijn mogelijk door de hoge vaccinatiegraad, klinkt het.
  [naar artikel]
 46. Klein beetje zomer: zachte dag met zonnige perioden (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zomert lichtjes vandaag. Het wordt een zachte dag, met maxima van 20 tot 24 graden. In het centrum en het noorden krijgen we wolkenvelden en
  [naar artikel]
 47. Deze bus mag u niet missen! (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een jongen uit de middenklasse kiest voor een zwerversbestaan, Liverpool en Chelsea kiezen voor een voetbalmatch en Dieuwertje Blok kiest voor Woodstock. En waar kiest u voor?
  [naar artikel]
 48. Eerste versoepelingen gaan morgen in: wat mogen we weer, en waarop is het wachten? (18/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 19 april worden de eerste versoepelingen doorgevoerd. We zullen dus een beetje meer mogen dan voordien. Om welke versoepelingen gaat het? En welke andere data stippen we aan in de agenda?
  [naar artikel]
 49. Dit zijn de versoepelingen (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jeroen Houben en Margo Ombelets lijsten voor u op welke versoepelingen het Overlegcomité nog meer heeft aangekondigd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.