Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
04:08 uur

Gilles Vanden Burre (Ecolo): 'De subsidies van Jambon voor El Kaouakibi? 100 procent slecht beleid'

Knack

04/05/2021 - 05:09

'Wij willen de samenwerking tussen de entiteiten versterken', zegt Gilles Vanden Burre, fractieleider van Ecolo-Groen. 'Dat kan met de invoering van een federale kieskring.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘We gaan niet zomaar geld kloppen uit de zakken van de werkende mens’: Gilles Vanden Burre (Ecolo) (17/12/2020 - De Morgen)
  ‘Doe maar in het Nederlands.’ Gilles Vanden Burre, fractievoorzitter van Ecolo in de Kamer, staat erop. ‘Er leeft in Vlaanderen veel onbegrip over onze partij. Maar sommigen gebruiken ook gewoon graag het cliché van de Ecolo-amateurs.’
  [naar artikel]
 2. Wouter De Vriendt nieuwe fractieleider Groen (11/02/2021 - De Standaard)
  Oostendenaar Wouter De Vriendt wordt de nieuwe fractieleider voor Groen in de Kamer. Hij volgt Kristof Calvo op als leider van groenen en neemt vanaf nu afwisselend met Gilles Vanden Burre van Ecolo het officiële fractieleiderschap van de gemeenschappelijke Groen/Ecolo fractie op.
  [naar artikel]
 3. 'Ik zie niet hoe nationalisme het antwoord kan zijn op de vele uitdagingen van deze eeuw' (21/08/2016 - Knack)
  'Behalve om een deel van de bevolking te flatteren dient het nationalisme tot niets', schrijft Gilles Vanden Burre (Ecolo). 'Het vergroot enkel de bestaande vooroordelen ten opzichte van de verschillende gemeenschappen.'
  [naar artikel]
 4. Franstalige groenen van Ecolo willen Nederlands als eerste vreemde taal verplichten in Waalse scholen  (13/02/2020 - VRT NWS)
  Ecolo wil dat het Nederlands verplicht wordt als eerste vreemde taal in de Waalse scholen. Kamerlid Gilles Vanden Burre zegt in "De wereld vandaag" dat zijn partij daar snel werk wil van maken.
  [naar artikel]
 5. Slecht nieuws voor cultuursector: Jambon bespaart fors op subsidies (09/11/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering van minister-president Jan Jambon (N-VA), tevens bevoegd voor Cultuur, bespaart stevig op subsidies voor kunstenaars en culturele organisaties. Dat blijkt uit de begrotingstoelichting die Jambon indiende bij het Vlaams parlement. In totaal wordt zo’n 17 miljoen euro bespaard op subsidies.
  [naar artikel]
 6. Groenen willen werkloosheidsuitkering voor wie zelf ontslag neemt (29/05/2018 - Metro)
  Ecolo-Groen wil dat werknemers die zelf ontslag nemen recht krijgen op een werkloosheidsuitkering, zodat ze hun carrière een nieuwe wending kunnen geven zonder al te groot financieel risico. De groene fractie dient daarvoor in de Kamer een wetsvoorstel in. Het voorstel voorziet dat mensen maximum drie keer in hun loopbaan hun job kunnen opzeggen en recht krijgen op een werkloosheidsuitkering. Ze moeten dan wel een specifiek traject volgen via de VDAB (of Actiris in Brussel en Forem in Wallonië). “Werknemers die vandaag ontslag nemen worden letterlijk gestraft omdat ze een carrièrewending willen. Dat past niet meer in de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. Het is dus tijd om de wetgeving hierover aan te passen”, zegt Ecolo-kamerlid Gilles Vanden Burre. “We willen iedereen de kans geven om zich te heroriënteren, om van job te veranderen of om een onderneming te beginnen zonder door het systeem bestraft te worden. Dit zal een positieve impact hebben op de persoonlijke ontwikleing, het welzijn op het werk en de arbeidsmobiliteit, fundamentele uitdagingen van onze tijd”, zegt Vanden Burre. Hij meent dat de maatregel ook mee een oplossing kan bieden voor de vele vacatures waar nu geen geschikt personeel voor gevonden wordt. bron: Belga Het bericht Groenen willen werkloosheidsuitkering voor wie zelf ontslag neemt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Inspectie van Financiën onderzoekt bijna miljoen euro aan Vlaamse subsidies voor vzw’s El Kaouakibi (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) hebben aan de Inspectie van Financiën gevraagd om de Vlaamse subsidies die vier vzw’s van Sihame El Kaouakibi de afgelopen jaren heeft ontvangen, te onderzoeken. Als blijkt dat er fraude is gepleegd, zullen de bedragen worden teruggevorderd.
  [naar artikel]
 8. Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek naar subsidies aan Brusselse vzw van El Kaouakibi (30/03/2021 - De Morgen)
  De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de subsidies aan de Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi, We Love BXL, laten onderzoeken. Haar voorganger Jan Jambon (N-VA) kende de vzw in totaal 200.000 euro toe om radicalisering bij jongeren te voorkomen. De minister wil nu laten onderzoeken hoe dat geld is besteed.
  [naar artikel]
 9. Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek naar subsidies aan Brusselse vzw van El Kaouakibi (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de subsidies aan de Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi, We Love BXL, laten onderzoeken. Haar voorganger Jan Jambon (N-VA) kende de vzw in totaal 200.000 euro toe om radicalisering bij jongeren te voorkomen. De minister wil nu laten onderzoek hoe dat geld is besteed.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse inspectie onderzoekt subsidies voor projecten El Kaouakibi (31/03/2021 - De Standaard)
  De Vlaamse overheid heeft sinds 2012 850.000 euro aan subsidies gegeven voor Let’s Go Urban en drie andere projecten van Sihame El Kaouakibi. De inspectie van Financiën zal uitpluizen of die subsidies correct gebruik zijn. ‘Anders zullen we terugvorderen.’
  [naar artikel]
 11. Ook Binnenlandse Zaken beveelt onderzoek naar facturen El Kaouakibi (30/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft opdracht gegeven om de facturen van de Brusselse vzw WeLoveBXL van Sihame El Kaouakibi te onderzoeken. De vzw kreeg in 2018 en in 2019 in totaal 200.000 euro subsidies van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), maar met dat geld zou ook een dressing bij El Kaouakibi thuis gerenoveerd zijn.
  [naar artikel]
 12. Ook Binnenlandse Zaken beveelt onderzoek naar facturen van Sihame El Kaouakibi (30/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft opdracht gegeven om de facturen van de Brusselse vzw WeLoveBXL van Sihame El Kaouakibi te onderzoeken. De vzw kreeg in 2018 en in 2019 in totaal 200.000 euro subsidies van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), maar met dat geld zou een dressing bij El Kaouakibi thuis gerenoveerd zijn.
  [naar artikel]
 13. Ook Binnenlandse Zaken beveelt onderzoek naar facturen van Sihame El Kaouakibi (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft opdracht gegeven om de facturen van de Brusselse vzw WeLoveBXL van Sihame El Kaouakibi te onderzoeken. De vzw kreeg in 2018 en in 2019 in totaal 200.000 euro subsidies van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), maar met dat geld zou een dressing bij El Kaouakibi thuis gerenoveerd zijn.
  [naar artikel]
 14. El Kaouakibi was zelf voorzitter provinciale commissie die advies gaf over subsidies (23/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De provincie Antwerpen gaf in een periode van zeven jaar 219.179 euro subsidies aan de vzw Let’s Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi. Bovendien was zij lid en zelfs voorzitter van de projectencommissie bovenlokale culturele projecten, die adviseerde over cultuursubsidies.
  [naar artikel]
 15. Sihame El Kaouakibi in steeds moeilijkere papieren: rapport over subsidies Let’s Go Urban is vernietigend (29/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim 450.000 euro subsidies aan Let’s Go Urban (LGU) zouden doorgesluisd zijn naar één van de vennootschappen van Sihame El Kaouakibi. Daarbij werden facturen vervalst of was er geen bewijs voor geleverde diensten. Bewindvoerder Annemie Moens schrijft in haar verslag dat dit puur uit persoonlijk gewin was. “Zij distantieert zich van de aangepaste facturen”, reageren de advocaten van El Kaouakibi.
  [naar artikel]
 16. De Wever na audit over subsidiefraude Let's Go Urban: “90 procent van onze subsidies is wél goed besteed” (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kon het dat de controle op ruim 5 miljoen euro aan subsidies zoveel gaten vertoont? Antwerps burgemeester Bart De Wever belooft lessen te trekken uit de fraude van El Kaouakibi en zoekt een oplossing voor de kinderen die beleefden bij de 'verbrande' dans-vzw Let's Go Urban. Want: "Het goede nieuws is dat negentig procent van onze subsidies wél goed besteed is", zegt De Wever.
  [naar artikel]
 17. De Wever na audit over subdsidiefraude Let's Go Urban: “90 procent van onze subsidies is wél goed besteed” (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kon het dat de controle op ruim 5 miljoen euro aan subsidies zoveel gaten vertoont? Antwerps burgemeester Bart De Wever belooft lessen te trekken uit de fraude van El Kaouakibi en zoekt een oplossing voor de kinderen die beleefden bij de 'verbrande' dans-vzw Let's Go Urban. Want: "Het goede nieuws is dat negentig procent van onze subsidies wél goed besteed is", zegt De Wever.
  [naar artikel]
 18. Ecolo-Groen wil gelijke vergoeding voor wie ontslag neemt of krijgt (13/10/2017 - Metro)
  Ecolo-Groen wil een “tweede kans” geven aan loontrekkenden of zelfstandigen die hun job opzeggen, en dat door hen recht te geven op een werkloosheidsvergoeding die hetzelfde is als wie ontslaan wordt. Dat meldt de partij vandaag in een mededeling. Momenteel krijgt iemand die zelf ontslag neemt geen werkloosheidsuitkering en dat gedurende minimum vier weken. De federale regering wil nog verder gaan en dat uitbreiden naar dertien weken. “Absurd en voorbijgestreefd”, zegt Ecolo-Groen. Die wil zelfstandigen en loontrekkenden de kans geven om zich meteen opnieuw te lanceren op de arbeidsmarkt. Met hun “tweede kans”-project willen de groenen een carrièreswitch en het ondernemerschap aanmoedigen en strijden tegen burn-out. Ze gaan over de materie twee wetsvoorstellen neerleggen, een voor loontrekkenden en een voor zelfstandigen. In die voorstellen staat dat iemand die zelf ontslag neemt tot drie keer in zijn carrière van het bovenstaande principe gebruik zou kunnen maken. “Ik kan me niet inbeelden dat onze voorstellen, die professionele mobiliteit en het ondernemerschap aanmoedigen en die waken over de gezondheid van de actieve Belgen, niet positief onthaald zullen worden door de andere politieke formaties”, besluit Ecolo-Kamerlid Gilles Vanden Burre. bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Sihame El Kaouakibi betaalde werken in haar slaapkamer met subsidies (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Politica Sihame El Kaouakibi (Open vld) heeft subsidies die bestemd waren voor de vzw We Love Brussels, een project tegen radicalisering, gebruikt om haar slaapkamer op te frissen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws. Het gaat om 3.000 euro aan subsidiegeld dat aangewend werd om een zwarte dressing wit te maken.
  [naar artikel]
 20. Sihame El Kaouakibi betaalde zelfs werken in haar slaapkamer met subsidies (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Politica Sihame El Kaouakibi (Open vld) heeft subsidies die bestemd waren voor de vzw We Love Brussels, een project tegen radicalisering, gebruikt om haar slaapkamer op te frissen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws. Het gaat om 3.000 euro aan subsidiegeld dat aangewend werd om een zwarte dressing wit te maken.
  [naar artikel]
 21. Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Politica Sihame El Kaouakibi liet maar liefst drie familieleden werken voor haar vzw Let’s Go Urban. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. En dan was er ook nog die mysterieuze freelancer die zo’n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. “Mijn cliënt was in loondienst en kreeg 37.000 euro bruto uitbetaald”, zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar de overige 65.000 euro naartoe is, blijft een mysterie.
  [naar artikel]
 22. Sihame El Kaouakibi was zelf voorzitter van commissie die advies gaf over subsidies (23/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Antwerpen gaf in een periode van zeven jaar liefst 219.179 euro subsidies aan de vzw Let’s Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi. Opvallend: de ex-Open VLD’ster was zelf lid en zelfs voorzitter van de projectencommissie bovenlokale culturele projecten, die advies gaf over cultuursubsidies.
  [naar artikel]
 23. Klimaatactivisten protesteren aan kantoren van Groen en Ecolo tegen subsidies voor gascentrales (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De actiegroep Tegengas gaat niet akkoord met de subsidies die minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) uittrekt voor de bouw van nieuwe fossiele gascentrales. Aan de kantoren van Groen en Ecolo in de Van Orleystraat in Brussel onthulde ze daarom spottend het nieuwe naambord “Groen/Ecolo, supported by Engie, Luminus, RWE, Eneco”.
  [naar artikel]
 24. De Wever ontkent dat extra 1,2 miljoen voor El Kaouakibi het daglicht niet mocht zien (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse oppositie trok maandagavond in de gemeenteraad alle registers open in de confrontatie met het schepencollege over de subsidies voor de vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ligt onder vuur voor de toezegging van 1,2 miljoen euro extra subsidies zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.
  [naar artikel]
 25. De Wever ligt onder vuur voor persoonlijke brief El Kaouakibi (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse oppositie trok gisteravond in de gemeenteraad alle registers open in de confrontatie met het schepencollege over de subsidies voor de vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ligt onder vuur voor de toezegging van 1,2 miljoen euro extra subsidies zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.
  [naar artikel]
 26. Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek naar subsidies aan Brusselse vzw (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de subsidies aan de Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi, We Love BXL, laten onderzoeken. Haar voorganger Jan Jambon (N-VA) kende de vzw in totaal 200.000 euro toe om radicalisering bij jongeren te voorkomen. De minister wil nu laten onderzoek hoe dat geld is besteed.
  [naar artikel]
 27. Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek naar subsidies aan Brusselse vzw (30/03/2021 - De Morgen)
  De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de subsidies aan de Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi, We Love BXL, laten onderzoeken. Haar voorganger Jan Jambon (N-VA) kende de vzw in totaal 200.000 euro toe om radicalisering bij jongeren te voorkomen. De minister wil nu laten onderzoek hoe dat geld is besteed.
  [naar artikel]
 28. Onderzoek naar gesjoemel met 350.000 euro aan subsidies door El Kaouakibi (Open Vld) (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sihame El Kaouakibi (34) wordt er door drie bestuurders van een vzw van beschuldigd 350.000 euro aan subsidies te hebben doorgesluisd naar vennootschappen die gelinkt zijn aan de Open Vld-politica. Er zou volgens hen sprake zijn van fictieve workshops en zelfs persoonlijke verrijking.
  [naar artikel]
 29. Fracties kiezen leden ad hoc commissie over dotatie prins Laurent (08/03/2018 - Metro)
  De verschillende fracties hebben hun lijstje klaar met Kamerleden die zullen zetelen in de ad hoc commissie die zich moet buigen over de eventuele intrekking van 15 procent van de dotatie van prins Laurent. Van N-VA was bekend dat Peter De Roover, Kristien Van Vaerenbergh en Peter Buysrogge in die commissie zouden zetelen. Bij CD&V liet fractieleider Servais Verherstraeten zoals bekend “uit voorzorg” de kelk aan zich voorbijgaan, maar zullen Sonja Becq en Raf Terwingen de honneurs waarnemen. Patrick Dewael neemt het zitje van Open Vld in, terwijl sp.a Annick Lambrecht afvaardigt en Gilles Vanden Burre voor Ecolo-Groen zal zetelen. David Clarinval en Philippe Goffin zullen de MR vertegenwoordigen. De PS koos voor Ahmed Laaouej en André Frédéric. Wie voor cdH gaat, is nog onduidelijk. Kamervoorzitter Siegfried Bracke zal de commissie voorzitten. Het is de bedoeling dat vanavond nog de installatievergadering plaatsvindt van de commissie, na afloop van de plenaire Kamer. Het plan is de hele procedure en besluitvorming rond de dotatie voor de paasvakantie achter de rug te hebben. De hoorzitting met de prins of zijn advocaat zal dus wellicht niet lang meer op zich laten wachten. bron: Belga
  [naar artikel]
 30. El Kaouakibi mag blijven bij Let’s Go Urban (22/03/2021 - De Morgen)
  In een brief aan het Antwerpse stadsbestuur vraagt de nieuwe raad van bestuur van jongerenproject Let’s Go Urban (LGU) om de financiële ondersteuning niet stop te zetten. Na de heisa rond oprichtster Sihame El Kaouakibi (Open Vld) besliste de stad om de subsidies on hold te zetten. El Kaouakibi bood onlangs haar ontslag als bestuurslid aan, maar dat werd geweigerd.
  [naar artikel]
 31. Antwerps stadsbestuur beslist in april over subsidies Let's Go Urban: "Harde beslissing als feiten bevestigd worden" (30/03/2021 - VRT NWS)
  Het Antwerpse stadsbestuur neemt over twee weken een beslissing over de subsidiëring van Let's Go Urban, de vzw van Open VLD parlementslid Sihame El Kaouakibi. Volgens de voorlopig bewindvoerster van de vzw zijn de afgelopen twee jaar bijna een half miljoen aan subsidies afgewend naar privé-vennootschappen van El Kaouakibi.
  [naar artikel]
 32. Antwerpse gemeenteraad bespreekt maandag opnieuw zaak-El Kaouakibi (26/04/2021 - De Tijd)
  07:24 In Antwerpen komt maandagavond opnieuw de vraag op tafel wie politiek verantwoordelijk is voor de subsidies aan Let's Go Urban, een van de projecten van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi.
  [naar artikel]
 33. Jambon zet mes in cultuursector: 60 procent minder projectsubsidies (10/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  “De projectmatige ondersteuning van de kunstensector wordt in een nieuw perspectief bekeken na de doorvoering van de besparingen op deze subsidies.” Dat schrijft Vlaams minister-president Jan Jambon in de begrotingstoelichting voor 2020 bij de beleidsnota Cultuur, een van de domeinen waarvoor hij bevoegd is. Concreet zakken de projectsubsidies in de cultuursector van 8,47 miljoen euro naar 3,39 miljoen (-60 procent).
  [naar artikel]
 34. Jambon zet mes in cultuursector: 60 procent minder projectsubsidies (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  “De projectmatige ondersteuning van de kunstensector wordt in een nieuw perspectief bekeken na de doorvoering van de besparingen op deze subsidies.” Dat schrijft Vlaams minister-president Jan Jambon in de begrotingstoelichting voor 2020 bij de beleidsnota Cultuur, een van de domeinen waarvoor hij bevoegd is. Concreet zakken de projectsubsidies in de cultuursector van 8,47 miljoen euro naar 3,39 miljoen (-60 procent).
  [naar artikel]
 35. Audit toont verdachte transacties aan met subsidies voor Sihame El Kaouakibi’s vzw Let’s Go Urban (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het auditverslag over de vzw Let’s Go Urban van geschorst Open Vld-politici Sihame El Kaouakibi, meldt verschillende verdachte transacties van subsidiegelden voor de vzw naar andere bedrijven van El Kaouakibi. Dat meldt VTM Nieuws, dat het verslag kon inkijken.
  [naar artikel]
 36. Audit toont verdachte transacties aan met subsidies voor Sihame El Kaouakibi’s vzw Let’s Go Urban (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het auditverslag over de vzw Let’s Go Urban van geschorst Open Vld-politici Sihame El Kaouakibi, meldt verschillende verdachte transacties van subsidiegelden voor de vzw naar andere bedrijven van El Kaouakibi. Dat meldt VTM Nieuws, dat het verslag kon inkijken.
  [naar artikel]
 37. Politicoloog Bart Maddens over affaire-El Kaouakibi: “Niet slecht om financiering over te laten aan kandidaat zelf” (10/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) is het geen slecht idee om de financiering van een verkiezingscampagne over te laten aan kandidaten zelf. Dat zegt hij in het licht van de affaire-El Kaouakibi. Sihame El Kaouakibi kreeg 54.000 euro van Open Vld om haar campagne voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 te bekostigen en mocht dat geld vrij besteden.
  [naar artikel]
 38. Somers: ‘Blijvende instroom aan informatie over El Kaouakibi is heel verontrustend’ (30/03/2021 - De Morgen)
  De opeenvolgende berichten over mogelijk gesjoemel met subsidies door Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi zijn ‘heel verontrustend’. Dat zei Open Vld-minister Bart Somers vandaag in ‘De Afspraak’. Somers rekent er ook op dat El Kaouakibi ‘snel duidelijkheid creëert’.
  [naar artikel]
 39. WALLONIE:PS blijft de grootste, voor MR, Ecolo en cdH (26/05/2019 - Metro)
  In Wallonië zou de PS bij de regionale verkiezingen de grootste partij blijven, met 27,2 procent van de stemmen. Dat blijkt uit een exitpoll van de Brusselse universiteit ULB. De socialisten komen voor de liberalen van premier Charles Michel, gevolgd door Ecolo en cdH. De MR zou volgens de eerste Waalse exitpolls 20 procent van de stemmen halen. Ecolo komt op 13,6 procent, cdH 12 procent. De PVDA zou op 10,5 procent van de Waalse stemmen kunnen rekenen. DéFI bevindt zich net op de kiesdrempel, met 5 procent. bron: Belga Het bericht WALLONIE:PS blijft de grootste, voor MR, Ecolo en cdH verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. De Wever moet spitsroeden lopen in affaire-El Kaouakibi (19/04/2021 - De Tijd)
  18:03 Het gemak waarmee het Antwerpse stadsbestuur subsidies uitgedeeld heeft aan Sihame El Kaouakibi brengt nu ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) en het schepencollege in verlegenheid.
  [naar artikel]
 41. Vervalste facturen, ‘fake’ contracten en doorgesluisde subsidies: bewindvoerder vernietigend voor El Kaouakibi (29/03/2021 - De Morgen)
  Vervalste facturen, ‘fake’ contracten en doorgesluisde subsidies voor in totaal bijna een miljoen euro. Het verslag van de bewindvoerder van Let’s Go Urban is vernietigend voor parlementslid Sihame El Kaouakibi.
  [naar artikel]
 42. El Kaouakibi: 'Ik lag op de grond, maar krabbel recht' (22/02/2021 - De Tijd)
  15:22 Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open VLD) heeft zich persoonlijk niet verrijkt of subsidies onwettig aangewend. Dat zegt Johan Vande Lanotte, die als advocaat het dossier rond Let's Go Urban...
  [naar artikel]
 43. De harde val van godenkind Sihame El Kaouakibi (02/04/2021 - De Tijd)
  18:17 Ooit was ze gewild bij ondernemend en politiek Vlaanderen, vandaag staat ‘wanted’ boven het hoofd van Sihame El Kaouakibi (34). Hoe komt het dat subsidies en giften jaren zo vlot haar richting uit gin...
  [naar artikel]
 44. Reus Bende van Nijvel ontmaskerd – Groen en Ecolo vragen bijeenkomst Kamercommissie Justitie (22/10/2017 - Metro)
  De Ecolo-Groen-fractie in de Kamer vraagt de samenroeping van de commissie Justitie na de onthullingen van afgelopen weekend in het dossier van de Bende Nijvel en de mogelijke identificatie van een lid van de Bende, de ‘reus’. De groenen wil een stand van zaken van het onderzoek opmaken met de minister van Justitie en de betrokken gerechtelijke verantwoordelijken. Volgens Gilles Vanden Burre (Ecolo) staan we wellicht voor een belangrijke doorbraak in het dossier, 32 jaar na de laatste aanslagen van de Bende van Nijvel. “Indien de identificatie van een bendelid bevestigd wordt, is het belangrijk dat het onderzoek versneld wordt om een antwoord te vinden op de talrijke onbeantwoorde vragen. De familie van de 28 slachtoffers van de Bende van Nijvel wachten hier ongeduldig op”. “De verjaringstermijn is onlangs verhoogd tot 40 jaar. Het nu of nooit om de waarheid te ontdekken”, zegt Groen-parlementslid Stefaan Van Hecke. Bovendien moeten indien de banden met de bende met de voormalige Rijkswacht en zijn elite-eenheid “alle verantwoordelijken binnen het staatsapparaat geïdentificeerd worden en moet nagaan worden waarom bepaalde pistes niet beter onderzocht werden door de speurders. Het dossier van de Bende van Nijvel is het voorwerp geweest van twee parlementaire onderzoekscommissies zonder al haar geheimen bloot te geven. Laten we hopen dat deze nieuwe onthullingen daar wel in doen slagen”, zegt de groene fractieleider Jean-Marc Nollet. bron: Belga
  [naar artikel]
 45. De Wever ontkent dat extra 1,2 miljoen voor El Kaouakibi het daglicht niet mocht zien (26/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse oppositie trok gisteren alle registers open in de confrontatie met het Antwerpse schepencollege over de subsidies voor de vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. N-VA-schepen Nabila Ait Daoud moet opstappen volgens Vlaams Belang, maar burgemeester Bart De Wever wil graag iedereen aan boord houden. Hijzelf ligt onder vuur voor de toezegging van 1,2 miljoen euro extra subsidies zonder dat daar veel ruchtbaarheid werd aan gegeven.
  [naar artikel]
 46. Hoe Sihame El Kaouakibi het gezicht van een nieuw sociaal beleid moest worden (20/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sihame El Kaouakibi en haar Let’s Go Urban werden tot twee weken geleden op handen gedragen door zowel de bedrijfs- als politieke wereld. Dat vertaalde zich ook in een brede steun vanuit het Antwerpse stadsbestuur, zeker in de vorige legislatuur. El Kaouakibi moest het gezicht worden van een nieuw sociaal beleid. “Natuurlijk sloot zij met haar project ideologisch aan bij onze partij en Open Vld”, zegt een Antwerpse N-VA-bron.
  [naar artikel]
 47. Hoe Sihame El Kaouakibi het gezicht van een nieuw sociaal beleid moest worden (20/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sihame El Kaouakibi en haar Let’s Go Urban werden tot twee weken geleden op handen gedragen door zowel de bedrijfs- als politieke wereld. Dat vertaalde zich ook in een brede steun vanuit het Antwerpse stadsbestuur, zeker in de vorige legislatuur. El Kaouakibi moest het gezicht worden van een nieuw sociaal beleid. “Natuurlijk sloot zij met haar project ideologisch aan bij onze partij en Open Vld”, zegt een Antwerpse N-VA-bron.
  [naar artikel]
 48. Jambon verdedigt besparingen op cultuur: 'Ik zou ook liever de subsidies verhogen' (14/11/2019 - Knack)
  Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) gaf donderdag voor het eerst uitleg over zijn begroting in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement. 'Ik zou ook liever de subsidies willen verhogen in plaats van verlagen, maar de bomen groeien niet tot in de hemel', zegt hij.
  [naar artikel]
 49. District Antwerpen gaf 120.000 euro subsidies aan Let’s Go Urban (15/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het district Antwerpen heeft de afgelopen jaren 120.000 euro subsidies gegeven aan Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. Dat meldt PVDA in een persbericht. De partij vraagt openheid van het district, om te weten of de subsidies al dan niet correct besteed werden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.