Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:16 uur

Het politieke loopgravengevecht over uw loon

De Tijd

04/05/2021 - 05:35

05:30 In de 1 meisfeer van de voorbije dagen is het debat over de loonnorm en de wet op de concurrentiekracht van 1996 losgebarsten. Wie die wet loswrikt uit het gebouw van de Belgische arbeidsmarkt dreigt ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Compromis over loon Kamervoorzitter in de maak (23/05/2017 - De Morgen)
  De werkgroep Politieke Vernieuwing buigt zich vandaag over het loon van de Kamervoorzitter. Het loon van de premier, plus 1 euro: dat is het compromis dat op tafel ligt.
  [naar artikel]
 2. N-VA wil ‘loon naar werken’ invoeren voor parlementsleden (04/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  "Vergoeding van parlementslid afhankelijk maken van activiteit in commissies." Het is een van de 29 voorstellen voor politieke vernieuwing die de N-VA op tafel legt. Het komt er eigenlijk op neer dat een stukje van het loon van een parlementslid variabel wordt, in functie van zijn prestaties. Loon naar werken dus.
  [naar artikel]
 3. Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 75 procent van de volwassenen in Amerika leeft elke maand van loon tot loon en heeft amper of geen spaargeld. Ook in België kon één op de
  [naar artikel]
 4. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 5. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 6. Spijbelende politici krijgen binnenkort minder loon (10/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Eén keer per week op het stemknopje duwen, zal in de toekomst niet meer volstaan om een volledig parlementair loon te krijgen. In het federaal parlement heeft de werkgroep Politieke Vernieuwing een consensus over de nieuwe, strengere regels.
  [naar artikel]
 7. Minder loon voor parlementsleden die niet naar commissies gaan? (15/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij de politieke partijen groeit het idee om Vlaams Parlementsleden minder loon te geven als ze wegblijven van de commissievergaderingen. Volgens voorzitter Jan Peumans is dat nu een probleem. In het federale parlement is er al zo’n regeling, die binnenkort ingaat.
  [naar artikel]
 8. Werkgroep draait rondjes over loon en mandaten Kamervoorzitter (30/05/2017 - De Redactie)
  De werkgroep politieke vernieuwing heeft nog geen overeenstemming bereikt over het loon en de mandaten van de Kamervoorzitter. Tussen meerderheid en oppositie lijkt het water nog bijzonder diep.
  [naar artikel]
 9. De Belg en zijn werk: 'De tijd van het almaar stijgende loon is voorbij' (23/05/2019 - Knack)
  Het loonverschil tussen jonge en oudere werknemers loopt hoog op. Daarom willen veel politieke partijen af van de automatische koppeling tussen loon en anciënniteit. Zorgt de volgende regering voor een knik in uw looncurve?
  [naar artikel]
 10. N-VA wil "loon naar werken" voor parlementsleden (04/03/2017 - De Redactie)
  De N-VA stelt voor het loon van parlementsleden afhankelijk te maken van hun activiteit in commissies. Het idee maakt deel uit van 29 voorstellen die de partij in de werkgroep Politieke Vernieuwing op tafel legt.
  [naar artikel]
 11. Dominique Leroy, het goudhaantje dat de politieke spelletjes inruilt voor meer loon: “Ze gaan haar missen” (06/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dominique Leroy geeft haar ontslag als CEO van Proximus. Haar vertrek is voor de raad van bestuur en voor de vakbonden een zware domper. Maar bij het Nederlandse telecombedrijf KPN kan ze een veelvoud gaan verdienen, en dat zónder politieke inmenging. “Je kiest nooit voor een bedrijf enkel omwille van het loon”, zegt Leroy. “Mijn kinderen zijn volwassen, dus is het tijd voor een internationale ervaring.”
  [naar artikel]
 12. Werkgroep draait rondjes over loon en mandaten Kamervoorzitter (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De werkgroep politieke vernieuwing heeft dinsdag nog geen overeenstemming bereikt over het loon en de mandaten van de Kamervoorzitter. Tussen meerderheid en oppositie lijkt het water nog bijzonder diep. Een nieuw voorstel dat momenteel binnen de meerderheid circuleert, “combineert het meest gulzige van twee werelden”, vatte Kristof Calvo (Ecolo-Groen) het samen.
  [naar artikel]
 13. Politieke hervormingen moeten voor lezers De Standaard niet zo radicaal (20/12/2019 - De Standaard)
  De schreeuw om politieke vernieuwing klinkt bij lezers van De Standaard minder hard dan bij de doorsnee Belg. Voor een drastische beperking van het loon van parlementsleden of het creëren van een soort kiesstelsels waarbij één partij domineert, is maar een erg beperkt draagvlak.
  [naar artikel]
 14. Wat met je loon als je langdurig ziek bent? (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lange tijd niet meer aan de slag kunnen door een burn-out, een ongeval of ernstige ziekte, heeft gevolgen voor je loon. Je valt niet zonder loon...
  [naar artikel]
 15. Spijbelende parlementsleden verliezen 60 procent van hun loon (03/05/2018 - VRT NWS)
  Het loon van parlementsleden is voortaan gekoppeld aan hun aanwezigheid tijdens Kamercommissies. Wie minder dan 80 procent van de commissies bijwoont, verliest 10 procent van z'n loon. Wie naar de helft van de commissies z'n kat stuurt verliest zelfs 60 procent van z'n loon. 
  [naar artikel]
 16. ‘Laat kinderbijslag van loon afhangen’ (05/04/2017 - De Standaard)
  Meer kinderbijslag bij een laag loon en minder bij een hoog loon. Dat stellen Groen en Ecolo voor in Brussel waar volop de discussie woedt over een nieuwe systeem van kinderbijslag.
  [naar artikel]
 17. Is de houdbaarheidsdatum van België verstreken? We spraken met nationalisten, regionalisten en Belgicisten (10/02/2020 - VRT NWS)
  De voorbije jaren verzandde de federale regeringsvorming in een loopgravengevecht tussen Vlaamse en Franstalige politici. Is het geen tijd om de toekomst van België te herdenken? En hoe zou die er kunnen uitzien? VRT NWS ging praten met Belgicisten, Vlaams-nationalisten en – jawel – Waalse regionalisten. Ook die mensensoort bestaat.
  [naar artikel]
 18. Cafetariaplannen: kiezen tussen loon en voordelen (10/11/2017 - Knack)
  Met een meerkeuzeplan kunnen werknemers à la carte kiezen uit alternatieven voor een deel van hun loon. Wat zijn de voordelen en de nadelen? "Het is altijd opletten als je loon opoffert."
  [naar artikel]
 19. Variabel loon steeds populairder (20/10/2017 - Knack)
  Bijna de helft (46,9 procent) van bedienden, kader- en directieleden in de privésector krijgt een variabel loon bovenop hun vast loon. Drie jaar geleden was dat nog maar 40,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van HR-specialist SD Worx, die de loonbrieven van ruim 110.000 werknemers analyseerde.
  [naar artikel]
 20. 2019 wordt een goed jaar voor uw loon: op deze 5 manieren kan uw inkomen stijgen (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Alle werknemers zullen hun loon zien stijgen”, zegt Kristiaan Andries van SD Worx. Al is de ene loonbrief de andere niet. Van de taxshift tot de nieuwe loonnorm: vijf redenen waarom uw loon in 2019 omhooggaat.
  [naar artikel]
 21. Graaf Loon ziet Luikse patriciërs levend verbranden (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de Guldensporenslag van 1302 komt de graaf van Loon te laat om te helpen. “Misschien bewust”, suggereert Jan Vaes in zijn standaardwerk ‘Graven van Loon’. Tien jaar later zal diezelfde Arnold V rechtsomkeer maken aan de poorten van Luik bij de beruchte Mal Saint-Martin, de Sint-Maartensramp.
  [naar artikel]
 22. Loon is prioriteit voor 1 op de 5 werknemers: zo krijg je een salaris dat je gelukkig maakt (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een enquête van hr-dienstverlener SD Worx blijkt dat Belgische werknemers hun salaris het belangrijkste element vinden van hun werk. Ruim 21% zet loon met stip op één. Maar is dat wel een goede zaak? En wat als je loon tegenvalt? Jobat.be vroeg het aan Kim Van Houtven, senior HR consultant bij SD Worx.
  [naar artikel]
 23. Davidsfondsleden ontmoeten jongste afstammeling van Graaf van Loon (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Davidsfonds Brustem-Ordingen-Aalst bracht een bezoek aan de tentoonstelling ‘Limburgers tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon’. In en om de landcommanderij van Alden Biesen maakten ze kennis met de geschiedenis van het graafschap Loon, die voor een groot stuk gelijkloopt met de geschiedenis van onze provincie.
  [naar artikel]
 24. Partena lanceert app om voorschotten op loon te vragen (29/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  HR-bedrijf Partena Professional lanceert een app waarmee werknemers zelf kunnen bepalen wanneer ze hun loon krijgen. Ze vragen via de app voorschotten op hun al verdiende loon.
  [naar artikel]
 25. Leerlingen De Driesprong bezoeken tentoonstelling '1.000 jaar Loon' (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De derde graad van GBS De Driesprong uit Millen bracht in februari een bezoekje aan de tentoonstelling '1.000 jaar Loon' in het kasteel van Alden Biesen. Die tentoonstelling wordt georganiseerd door de hogeschool PXL. Maar wat is 'Loon' precies? Dat kwamen de leerlingen te weten.
  [naar artikel]
 26. Wullaert: "Gelijk loon voor Flames en Duivels? Brandje is een beetje aangestoken" (18/10/2017 - Sporza)
  De Deense voetbalvrouwen spelen het hard in hun strijd voor evenveel loon als hun mannelijke collega's. Wat vinden de Red Flames van het principe "zelfde spel, zelfde loon"?
  [naar artikel]
 27. Vakbond ACV Puls ziet wel marge voor meer loon (06/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vakbond ACV Puls vindt dat er goede redenen zijn om wel meer loon te geven aan werknemers. Werkgeversfederatie VBO liet dinsdag verstaan geen ruimte te zien voor hogere lonen in de huidige economische context. Binnenkort start het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 28. Vakbond ziet wel marge voor meer loon: “Koopkracht verhogen in tijdens van crisis is net cruciaal” (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vakbond ACV Puls vindt dat er goede redenen zijn om wel meer loon te geven aan werknemers. Werkgeversfederatie VBO liet gisteren verstaan geen ruimte te zien voor hogere lonen in de huidige economische context. Binnenkort start het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 29. Hoger loon voor 2.452 schooldirecteurs (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de start van volgend schooljaar wordt het loon van alle directeurs basisonderwijs in Vlaanderen gelijkgeschakeld. Daardoor krijgen 2.452 onder...
  [naar artikel]
 30. Niet in commissie? Minder loon voor Vlaamse parlementsleden (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er groeit een consensus om het loon van de leden van het Vlaams parlement te koppelen aan hun aanwezigheid in commissievergaderingen. Dat schrijven...
  [naar artikel]
 31. PVDA wil dat werknemers die in quarantaine moeten geen loon verliezen (16/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  PVDA heeft een wetsvoorstel ingediend dat werknemers die in quarantaine moeten recht geeft op volledig loon. Momenteel krijgt wie omwille van corona zeven dagen in quarantaine moet – net als technisch werklozen – maar 70 procent van zijn loon. Dat kan volgens Kamerlid Sophie Merckx niet.
  [naar artikel]
 32. Loon en AT&T willen in rampgebieden snel connectiviteit garanderen (08/05/2020 - Express)
  Loon, een dochteronderneming van het technologieconcern Alphabet, heeft met de Amerikaanse telecomoperator AT&T een samenwerking gesloten om in rampgebieden steeds... The post Loon en AT&T willen in rampgebieden snel connectiviteit garanderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Alles wat je moet weten over je loon (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Krijg jij kop noch staart aan je loonfiche? Met deze gids loodsen we je door de verschillende soorten loon en alle extralegale voordelen. Op je
  [naar artikel]
 34. Direct 2500 euro verdienen? Realitycheck bij je eerste loon (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zie je het helemaal zitten om binnenkort je studentenaalmoes te verruilen voor een volwaardig loon? Wellicht vraag je je af welk veelvoud van je...
  [naar artikel]
 35. Zo reageer je het best als je collega naar je loon vraagt (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers zijn steeds openhartiger over hun loon - en dat is een goede zaak. Maar omdat het onderwerp toch nog gevoelig ligt bij sommigen, is een...
  [naar artikel]
 36. Boete niet betaald? Minder loon! (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag krijgen tweehonderd Belgen van hun baas te horen dat de fiscus een deel van hun loon afhoudt om nog openstaande boetes terug te betalen.
  [naar artikel]
 37. 'Om als jongere je steentje te kunnen bijdragen, moet je wel loon naar werken krijgen' (16/08/2016 - Knack)
  'Solidariteit tussen generaties kan echter alleen maar bestaan indien ook voor ons, jongeren, het basisprincipe "loon naar werk" ten volle geldt', schrijven Wim Soons en Justien Boussauw van Jong CD&V. Ze hekelen het misbruik dat gemaakt wordt van onbetaalde stages, en de huidige koppeling tussen loon en anciënniteit.
  [naar artikel]
 38. Deurwaarder kan weer beslag leggen op huis, auto of loon, maar deel loon wordt tijdelijk extra beschermd (16/06/2020 - VRT NWS)
  Vanaf donderdag mogen gerechtsdeurwaarders weer een huis of loon in beslag nemen. Tot nu toe kon dat even niet meer, om mensen met schulden te beschermen tijdens de coronacrisis. Maar de maatregel loopt nu af en zal niet verlengd worden. Tot eind augustus wordt er wél een groter deel van je loon beschermd: het bedrag dat niet in beslag kan worden genomen wordt verhoogd. Dat is vandaag gestemd in de commissie justitie.
  [naar artikel]
 39. Duits voetbalinternational is bereid loon af te staan om medewerkers van de club te betalen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse international Marcel Halstenberg is in tijden van crisis bereid zijn loon af te staan. “Natuurlijk zou ik dat doen. Als het zo ver komt dat medewerkers van de club niet meer betaald kunnen worden, mag mijn loon daar voor gebruikt worden”, verklaarde de 28-jarige linksachter van RB Leipzig zaterdag.
  [naar artikel]
 40. Ongelijk loon maakt ook wie meer verdient ongelukkig (18/08/2016 - Knack)
  Er zijn geen winnaars in een onderneming waar iedereen een ander loon krijgt. Dat concluderen de onderzoekers van de universiteiten van Columbia en Berkeley.
  [naar artikel]
 41. Cheques als loon zitten in de lift (07/04/2019 - De Morgen)
  Vorig jaar kregen 1,7 miljoen Belgische werknemers een stuk loon in maaltijdcheques betaald: een record. En ook de vaak verguisde ecocheques beleven een hausse.
  [naar artikel]
 42. Cheques als loon zitten in de lift (02/08/2017 - De Morgen)
  Vorig jaar kregen 1,7 miljoen Belgische werknemers een stuk loon in maaltijdcheques betaald: een record. En ook de vaak verguisde ecocheques beleven een hausse.
  [naar artikel]
 43. “Dierenpartijen die opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat ruikt naar opportunisme en profileringsdrang” (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Welzijn, Mens & Dier. Het is de naam van een nieuwe politieke partij die gisteren in Sint-Truiden werd voorgesteld en binnenkort mogelijk ook in Hasselt, Tienen, Leuven en Aalst navolging krijgt. Naast een voedselbank voor dieren wil WM&D dat politici 30 procent van hun loon afstaan, een socialer woningbeleid en de invoering van een vet- en suikertaks. Een dag eerder zag in Brussel ook al het tweetalige, unitaire DierAnimal het levenslicht. Ook die partij wil dierenwelzijn hoger op de politieke agenda. Ze mikt zelfs op één verkozene bij de federale verkiezingen in 2019 (ook al is dierenwelzijn een regionale bevoegdheid).
  [naar artikel]
 44. Onderhandelen over je loon is als een spelletje stratego (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderhandelen over je loon is niet eenvoudig. Of je nu net van de schoolbanken komt of al wat jaren ervaring op de teller hebt: een grondige
  [naar artikel]
 45. Hoeveel extra's krijgt u bovenop uw loon? (20/10/2017 - VRT NWS)
  46,9 procent van alle Belgische bedienden, kader- en directieleden in de privésector heeft een variabel loon. Dat is een zesde meer in vergelijking met drie jaar geleden. 
  [naar artikel]
 46. “Strengere regels voor aanwezigheid parlementsleden” (15/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL Bij de politieke partijen groeit het idee om Vlaamse Parlementsleden minder loon te geven als ze wegblijven van de commissievergaderingen. Volgens voorzitter Jan Peumans is dat nu een probleem. In het federale parlement is er al zo’n regeling, die binnenkort ingaat.
  [naar artikel]
 47. Inbraak in Rukkelingen-Loon (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben in de Breedpadstraat in Rukkelingen-Loon een ruit van een woning verbrijzeld. De feiten werden zondagavond bij de politie gemeld. (mm)
  [naar artikel]
 48. Luchtvaartmaatschappij SAS vraagt personeel om vijfde van loon in te leveren (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS wil met de vakbonden de optie bespreken om alle personeelsleden 20 percent van hun loon te laten...
  [naar artikel]
 49. Jobaanbieding, maar ontevreden met het loon. Wat nu? (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eindelijk is het zover: na een intensieve aanwervingsprocedure krijg je een jobaanbod. Maar dan blijkt dat het loon onder jouw verwachtingen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.