Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:29 uur

Moederdag: vijf ecologische cadeaus die je aan je mama kan geven

Metro

04/05/2021 - 06:00

Deze zondag is het weer Moederdag. Dan worden alle mama’s nog eens extra verwend. Heb je nog geen idee wat je gaat kopen en zoek je nog snel een origineel cadeau? Hier vind je vijf cadeau tips waarmee je niet alleen je mama maar ook de aarde blij maakt. Boeket droogbloemen Wil je je mama […] Het bericht Moederdag: vijf ecologische cadeaus die je aan je mama kan geven verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leuke last-minute cadeaus om moederdag te vieren (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Veel te laat aan Moederdag gedacht? Dat kan altijd gebeuren. Om ervoor te zorgen dat mama zondag toch tevreden is en jij geen gezichtsverlies hoeft te lijden: vijf persoonlijke last-minute cadeaus.
  [naar artikel]
 2. Leuke last-minute cadeaus om moederdag te vieren (14/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Veel te laat aan Moederdag gedacht? Dat kan altijd gebeuren. Om ervoor te zorgen dat mama zondag toch tevreden is en jij geen gezichtsverlies hoeft te lijden: vijf persoonlijke last-minute cadeaus.
  [naar artikel]
 3. De vijf beste tech-cadeaus voor Moederdag (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Laat je niet vangen door de clichés: moderne mama's weten dat de juiste elektronica hun leven vergemakkelijkt, en krijgen dus maar al te graag
  [naar artikel]
 4. Vijf cadeaus/gadgets die elke moeder wil voor Moederdag (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Laat je niet vangen door de clichés: moderne mama's weten dat de juiste elektronica hun leven vergemakkelijkt, en krijgen dus maar al te graag
  [naar artikel]
 5. Zonhovense organiseert elke maand Moederdag op Facebook (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nu zondag vieren we Moederdag, maar als het afhangt van Kelly Cuppens (34), mama van twee dochters, vieren we dat twaalf keer per jaar. Op haar Facebookpagina ‘Drukke Mama’s’ organiseert ze elke maand een ‘Weggeefdag’. “Iedereen kan iets posten om weg te geven aan een andere mama”, zegt Kelly. “Van babyspullen tot een handtas.” Het blijkt een enorm succes, zelfs winkeliers gooien met cadeautjes.
  [naar artikel]
 6. Bijna moederdag: de drie leukste tassen om cadeau te geven aan je mama (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag vieren we moederdag. Nog op zoek naar een leuke verrassing? Een handtas is àltijd een goed idee! Daarom zetten we onze drie favoriete...
  [naar artikel]
 7. SHOPPING. De leukste geschenken om mama in de watten te leggen op Moederdag (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 12 mei wordt in het grootste deel van het land Moederdag gevierd. Nog geen idee met welke attentie je je mama wil verrassen? Deze cadeauspecial geeft je vast inspiratie.
  [naar artikel]
 8. Moederdagtip. Geef mama een vleugje luxe cadeau (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook nog op zoek naar een cadeautje voor Moederdag (hint: 8 mei)? Elke dag tipt Billie leuke ideetjes om mama mee te verrassen. Onze beautyredactrice Francisa Bosmans bundelde alvast enkele luxueuze cadeaus die je moeder voor zichzelf misschien niet wil kopen, maar waarvan ze stiekem wél heel blij wordt.
  [naar artikel]
 9. Wat mama echt wil voor Moederdag: 28 leuke cadeautips (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mama’s verdienen het om elke dag in de bloemetjes gezet te worden, als je ‘t ons vraagt. Maar voor Moederdag mogen we extra uit onze pijp komen....
  [naar artikel]
 10. Pleegkind Viggo viert twee keer moederdag: “Hij mist zijn mama hier wel” (11/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Viggo, toen een kleuter van vijf, was nog maar net bij pleegmama Miet toen hij al bij de juf aan de rokken hing. “Ik ga twee geschenkjes voor Moederdag maken”, zei het charmante gastje, dat nu twee jaar in het Bilzense pleeggezin woont. Om de week ziet hij zijn mama Wendy. “We wilden niet dat hij moest opgroeien in een leefgroep.”
  [naar artikel]
 11. Mama krijgt liefst een zelfgemaakt cadeau bij Moederdag (11/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  GenkVergeet mama zeker niet dit weekend, uit een bevraging van bpost blijkt dat ze erg veel belang hecht aan Moederdag. Goed nieuws: een kleine attentie vindt ze het leukst. Zoals een mooi knutselwerkje van zoon- of dochterlief.
  [naar artikel]
 12. Moederdag: hoe verras jij mama in coronatijden? (12/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Alle mama’s mogen zaterdag weer eens extra in de bloemen worden gezet. Want dan vieren we (of toch in Antwerpen) Moederdag. Dit jaar wordt het een speciale feestdag voor de mama’s, want corona zorgt er misschien wel voor dat je deze dag niet kan vieren zoals andere jaren? Wij zijn benieuwd naar jouw plannen.
  [naar artikel]
 13. Katy Perry: “Ik vond alles waar ik ooit naar zocht toen ik mama van Daisy werd” (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Katy Perry (36) beleefde dit jaar voor het eerst Moederdag als mama. De zangeres is “enorm dankbaar en vereerd dat lid is van de mama-club”, schrijft ze op Twitter. Ook haar verloofde Orlando Bloom (44) wenste Katy een gelukkige Moederdag met een komische foto.
  [naar artikel]
 14. Van ode door schlagerzanger tot raambezoek op corona-afdeling: zo willen rusthuizen onze oma’s toch fijne Moederdag geven (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen knuffels of familiefeest voor mama. Zondag wordt een Moederdag zoals we die nooit eerder hebben beleefd, zeker in onze rusthuizen. Zij doen...
  [naar artikel]
 15. Van ode door schlagerzanger tot raambezoek op corona-afdeling: zo willen rusthuizen onze oma’s toch fijne Moederdag geven (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen knuffels of familiefeest voor mama. Zondag wordt een Moederdag zoals we die nooit eerder hebben beleefd, zeker in onze rusthuizen. Zij doen...
  [naar artikel]
 16. Van ode door schlagerzanger tot raambezoek op covid-afdeling: zo willen rusthuizen onze oma’s toch fijne Moederdag geven (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen knuffels of familiefeest voor mama. Zondag wordt een Moederdag zoals we die nooit eerder hebben beleefd, zeker in onze rusthuizen. Zij doen...
  [naar artikel]
 17. IN BEELD: Celebs lezen grappige berichtjes van hun mama's op Moederdag (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is Moederdag, en ook celebs denken aan hun mama. Dankzij Jimmy Kimmel doen ze dat echter op een grappige manier. Zijn gebruikelijke rubriek...
  [naar artikel]
 18. De mooiste Moederdag cadeaus voor mama’s met groene vingers (05/05/2020 - Metro)
  Over enkele dagen is het weer zover. Op 10 mei vieren we dit jaar Moederdag, het moment bij uitstek om je mama eens flink in de watten te leggen. Dit jaar zal de feestdag er ongetwijfeld wat anders uitzien dan gewoonlijk, maar gelukkig kan je je mama – dankzij het uitgebreide aanbod webshops – alsnog van een cadeautje voorzien. Het is een cliché, maar niet zonder reden: heel wat mama’s zijn gezegend met een stel groene vingers. Terwijl jij je planten zonder pardon laat doodgaan, heeft je moeder een ware urban jungle in haar huis en ziet haar tuin eruit als die van een professionele tuinaannemer. Hoe ze het doet? Geen idee. Maar je kan haar wel een figuurlijk handje helpen door haar te voorzien van het beste materiaal. Wij selecteerden daarom enkele van de mooiste plantencadeaus. De kans bestaat dat je bestelling met wat vertraging aankomt, maar beter laat dan nooit. Toch? Gelukkige Moederdag alvast aan alle mama’s! Tien prachtige plantencadeaus 1 of 10 Haws plantenspuit via The Plant Corner, 25 euro Groene Kneusjes box van Plantje.nl, 19,50 euro Madam Stoltz bloempot via Juttu, 10,95 euro Botanopia stekjesset via The Plant Corner, 40 euro Haws gieter via Piet Moodshop, 69 euro Serax bloempot via Juttu, 23,95 euro 'Handboek ecologisch tuinieren' via Velt, 43 euro Ferm Living plantenbak via Flinders, 169,15 euro Zadenpakket 'Groene vingers voor eetbare bloemen' van De Bolster, 31,88 euro Rotan plantenstaanders van Made.com, 79 euro Lees ook: Met dit onkruid uit je tuin maak je de lekkerste gerechten Het bericht De mooiste Moederdag cadeaus voor mama’s met groene vingers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. “Heb ik je ooit gezegd, make, hoezeer ik jou bewonder?”: onze journalisten belden met hun mama voor Moederdag (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt een Moederdag als nooit tevoren. Een zonder bezoek, koffie of taart. Zeker veertigers en vijftigers – met mama’s op risicoleeftijd –...
  [naar artikel]
 20. Zo scoor jij op Moederdag: het perfecte beauty gift voor jouw mama (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Check wat voor type jouw mama is én welk cadeau jij dus als de bliksem in huis moet halen voor Moederdag.
  [naar artikel]
 21. Moederdag met 2: zo vieren lesbische mama’s Xanthe en Anneleen. “In de crèche knutselt Maëlle voor maar 1 van ons een cadeautje” (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mama’s: voor de kleine Maëlle is het de normaalste zaak van de wereld. Anneleen (30) is ‘mama’, Xanthe (25) is ‘mams’. De vrouwen ontmoetten elkaar vijf jaar geleden en wisten snel dat ze samen kindjes wilden. “Maar dat het proces zo heavy zou zijn, hadden we niet verwacht.” Talloze ziekenhuisbezoeken, duizenden euro’s en tientallen haatberichten: dat moesten ze voor een kindje over hebben. Reden te meer om Moederdag te vieren voor de twee mama’s. “Maëlle noemt ons na een dag in de crèche soms ‘papa’. Voor haar betekent dat woord gewoon ‘ouder’.”
  [naar artikel]
 22. SHOWBITS. BV-mama’s vieren moederdag en Justin Timberlake is nu een dokter (12/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Astrid toont haar buikje op moederdag.
  [naar artikel]
 23. ‘Weggeefdag’ voor mama’s na vier maanden al fenomeen (09/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag vieren we Moederdag. Maar als het van Kelly Cuppens (34), mama van twee dochters, afhangt, vieren we dat twaalf keer per jaar. Via haar Facebookpagina ‘Drukke Mama’s’ organiseert ze elke maand een ‘Weggeefdag’. “Iedereen kan iets posten om weg te geven aan een andere mama”, zegt Kelly. “Van babyspullen tot een handtas.” Het blijkt een enorm succes. Zelfs winkeliers gooien met cadeautjes.
  [naar artikel]
 24. Mama Van Ranst door kleinkinderen in de bloemetjes gezet op Moederdag (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mama van viroloog Marc Van Ranst beleefde een schitterende Moederdag vandaag. Haar kleinkinderen waren al vroeg op post om haar te verrassen. En...
  [naar artikel]
 25. 3 kidsproof recepten voor Moederdag: Sofie Dumont en dochter Grace nemen (letterlijk) de proef op de som (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mama’s, moekes, plusmama’s, als je kind je verrast op Moederdag, is het pas echt feest. Speciaal voor NINA tovert chef-kok Sofie Dumont samen met dochter Grace drie kids- én adultproof gerechten op tafel. Op Moederdag krijgt Grace hulp van papa Wim om haar traktaat voor mama te fixen. Maar … ssssh, dat is nog geheim.
  [naar artikel]
 26. Honderden dreigmails en politie aan school die Moederdag afschafte: "Mijn dochter was doodsbang" (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De directeur van Singelijn, de kleuter- en lagere school uit Sint-Lambrechts-Woluwe die besliste om dit jaar geen cadeaus voor Moederdag en
  [naar artikel]
 27. MNM-dj Robin Keyaert presenteert op moederdag samen met mama Ingeborg (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Speciaal voor moederdag - op zondag 9 mei - gaat MNM-dj Robin Keyaert (27) radio maken met zijn mama. Geen onbekend figuur, maar niemand minder dan zangeres en presentatrice Ingeborg Sergeant (57).
  [naar artikel]
 28. “Geef mama eens tijd cadeau” (13/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt“Geef mama in plaats van een typisch geschenk zondag eens wat tijd cadeau.” Dat is de oproep van een aantal vrouwenbewegingen, naar aanleiding van Moederdag. Vergeet dus de dieetboeken, strijkijzers of epileerapparaten, maar praat eens over de huishoudelijke taakverdeling binnen het gezin. “Moederdag is een ideale gelegenheid om alle rollen die mama op zich neemt, beter te verdelen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 29. Onze cadeau-ideeën voor een geslaagde moederdag (08/05/2018 - Metro)
  Dit weekend is het moederdag, de ideale gelegenheid om jouw mama of jezelf als moeder eens goed in de watten te (laten) leggen. Doe je het met een cadeautje of misschien wel een verwennamiddag? Wij helpen je graag op weg met enkele ideetjes. Traditionele cadeaus voor mama Wil je graag de traditie in ere houden? Kies dan voor een klassiek cadeau. Ze zijn tijdloos en zorgen telkens voor een mooi effect! Ga voor een bosje bloemen, chocolaatjes of misschien wel een juweeltje… Vergeet ook niet een kaartje toe te voegen met een leuke boodschap om je mama te bedanken omdat ze alweer een jaar zo goed voor jou heeft gezorgd. Een andere klassieker die zeker niet mag ontbreken is een ontbijt op bed, dit laat geen enkele moeder onberoerd. Pure verwennerij Wil je je moeder toch graag iets origineels geven en haar extra verwennen? We hebben voor jou een speciale selectie gemaakt met de leukste cadeaus om je mama in het zonnetje te zetten. Gratis Vichy ideal body douche gel-crème Bestel nu bij Farmaline en ontvang gratis een 100ml Vichy ideal body douche gel-crème voor een heerlijk ontspannende wellnesservaring tijdens het douchen. De douchegel-crème die de lichaamshuid hydrateert, stralend mooi maakt en voorziet van de nodige mineralen: Vichy Thermaal Bronwater rijk aan 15 mineralen + Karitéboter & witte klei. Mineraliserend Thermaal Water van Vichy herstelt het evenwicht en de weerstand van de huid, zodat de dagelijkse douche haar sterker maakt. Karitéboter, bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, hydrateert en verzacht de huid. Ook de witte klei zuivert en verzacht de huid.   Het bericht Onze cadeau-ideeën voor een geslaagde moederdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. 10 tips om mama ook in lockdowntijden extra in de watten te leggen (07/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Klaar voor Moederdag? Of je deze feestdag nu op 10 mei of op 15 augustus viert, maakt niet zoveel uit: mama’s verdienen het elke dag om in de bloemetjes gezet te worden, en al helemaal als de Nationale Veiligheidsraad de regels wat versoepelt. Om aan te schuiven bij de bloemist komt Moederdag nét te vroeg en een knuffel zit er misschien ook nog niet in, maar met deze tips kan je mama sowieso verrassen. Ook als ze misschien pas later van haar cadeau kan genieten.
  [naar artikel]
 31. Vijf keer weg voor [email protected] vijf tips intro:Volgende week zondag, 11 mei, is het weer zover: moederdag. Geef moeder eens iets anders dan de obligate bos bloemen, en laat je inspireren door een van onze vijf originele uitjes. (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. De leukste bestemmingen met mama voor Moederdag (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wil je mama dit jaar eens verrassen met iets anders dan een boeketje bloemen of een aardbeientaart? Kies dan voor reisje naar het Balatonmeer in Hongarije of de IJslandse gletsjers. De Amerikaanse reiswebsite Travel & Leisure heeft enkele bestemmingen op een rijtje gezet die Moederdag nog net dat tikkeltje specialer maken.
  [naar artikel]
 33. Bezorg ons jouw foto en zet zo je mama in de bloemetjes op Moederdag (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ze geeft de warmste knuffels en het beste advies, staat altijd voor je klaar en ze is jouw grootste fan. Moeders zijn met andere woorden fantastisch. Moederdag is de ideale dag om je mama eens extra in de bloemetjes te zetten. Stuur ons een foto en dan helpen wij een handje!
  [naar artikel]
 34. Jada en Jack wensen Kim Clijsters gelukkige Moederdag: "Ze is de beste mama" (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat het vandaag Moederdag is, hebben Jada en Jack hun liefde voor hun mama Kim Clijsters op video laten vastleggen. kinderhulporganisatie 'SOS
  [naar artikel]
 35. Bedreigingen voor directie van school die Moederdag ‘afschafte’ (15/05/2017 - De Standaard)
  De directeur van Singelijn, de kleuter- en lagere school uit Sint-Lambrechts-Woluwe die besliste om dit jaar geen cadeaus voor Moederdag en Vaderdag te maken, heeft sinds de bekendmaking van de beslissing verschillende dreigbrieven gekregen.
  [naar artikel]
 36. Sandra Bekkari kijkt uit naar Moederdag (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ontbijt op bed, voetjes onder de tafel: op Moederdag, zondag 12 mei, wordt mama in de watten gelegd. Aan alle partners en kinderen met...
  [naar artikel]
 37. MOEDERDAG. Met liefde gemaakt: vijf tips voor een origineel cadeau (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van ontbijt op bed tot wellness met zelfgemaakt badzout of een gedicht: vijf tips om mama te verwennen.
  [naar artikel]
 38. Geen Moederdag op Brusselse basisschool: directeur krijgt bedreigingen (15/05/2017 - Knack)
  De directeur van Singelijn, de kleuter- en lagere school uit Sint-Lambrechts-Woluwe die besliste om dit jaar geen cadeaus voor Moederdag en Vaderdag te maken, heeft sinds de bekendmaking van de beslissing verschillende dreigbrieven gekregen.
  [naar artikel]
 39. Vergeet bloemen, doe gift aan goed doel: helft van moeders krijgt liever geen traditioneel cadeau (07/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Of u het nu volgende zondag of op 15 augustus viert: bloemen, juwelen en parfum als cadeau voor Moederdag zijn out. Mama krijgt van zoon- of dochterlief veel liever een symbolisch geschenk cadeau, zoals een wandeling, een picknick of uitstapje naar zee. Verschillende vzw’s stellen voor het uitgespaarde geld aan hen te geven. “Zulke cadeaus met een sociaal bewustzijn in het achterhoofd zijn populair aan het worden”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 40. Voor mama mag het wat meer zijn: vijf afhaaladresjes voor een moederdagontbijt (01/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Liefde gaat door de maag en mama verdient een bloemetje. Dat hebben ze maar al te goed begrepen bij De Kletskop in Hechtel-Eksel: Moederdag wordt gevierd met een grote ontbijtmand vol lekkers én een mooi boeketje.
  [naar artikel]
 41. Zo vierden de BV’s Moederdag (13/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen zondag was het Moederdag en dat zijn ook de BV’s niet vergeten. Foto’s uit de oude doos, taarten of gewoon een lieve boodschap: de liefde voor mama werd van de daken geschreeuwd.
  [naar artikel]
 42. OPROEP. Wens je mama een fijne moederdag op HLN LIVE (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag vieren veel Vlamingen moederdag. Helaas zullen sommige mensen niet op bezoek kunnen gaan bij hun moeder. Daarom kan je via HLN op een...
  [naar artikel]
 43. 5 leuke activiteiten die je morgen met je mama kan doen voor Moederdag (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Al sinds 1913 wordt in Antwerpen Moederdag op 15 augustus gevierd, met dank aan de Antwerpse liberale schepen en kunstenaar Frans Van Kuyck. Die...
  [naar artikel]
 44. Winnen: Wij geven 5 Nespresso Vertuo pakketten weg voor Moederdag (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als mama weet je maar al te goed dat er van enthousiast moederen maar weinig in huis komt voor je een eerste kop koffie op hebt. Daarom geven wij...
  [naar artikel]
 45. Topsporters Nina Derwael en Eden Hazard klappen uit de biecht: “Daarom is mijn moeke de beste” (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Urenlang wachten in de auto, talloze wasmachines laten draaien en daarnaast nog de allergrootste supporter zijn. Ook de mama’s van onze topsporters verdienen echt wel een bedankje voor hun onvoorwaardelijke steun. Voor Moederdag verklaren 35 Belgische topsporters hun liefde aan hun mama op Play Sports van Telenet. Vijf van hen, onder wie Eden Hazard, Nina Derwael en Imke Courtois geven nu al de aftrap. “365 dagen per jaar voortdurend een bal tegen de zijkant van je huis horen botsen. Dat moet best vervelend zijn. Bedankt mama om dat te tolereren.”
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Zo wensten jullie jullie mama's een gelukkige moederdag (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag, zondag 10 mei, vieren veel Vlamingen Moederdag. Heel wat mensen bezorgden ons hun liefste moederdagswensen. Op die manier zetten we alle...
  [naar artikel]
 47. Moederdag: geef liever een ervaring dan een geschenkje (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Moederdag draait om zoveel meer dan cadeautjes: je mama een leuke dag bezorgen en nog eens benadrukken dat je haar graag ziet is véél belangrijker....
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Jada en Jack betuigen hun liefde voor mama Kim op Moederdag (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  SOS Kinderdorpen heeft Kim Clijsters een video bezorgd om haar een gelukkige Moederdag te wensen. Op de beelden betuigen Jada en Jack (via papa Brian) hun liefde voor mama Kim. En die was zo blij met die privéboodschap dat ze hem ook gewoon op Twitter zette.
  [naar artikel]
 49. Mama's op moederdag: A way to survive als werkende mama van drie (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Even terug in de tijd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.