Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:52 uur

Sylvian vond zijn weg niet op school maar ontdekte toch de job van zijn dromen

Metro

04/05/2021 - 06:10

Ontdekken waar je goed in bent, dat is niet evident, zeker als jongere. Veel jongeren hebben, soms zonder dat ze het weten, een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze geloven niet in zichzelf omwille van negatieve ervaringen op school of thuis. En dat terwijl ze bakken talent hebben. Zo ook Sylvian, die tijdens de YouthStart training plotseling […] Het bericht Sylvian vond zijn weg niet op school maar ontdekte toch de job van zijn dromen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. David Sylvian viert 60e verjaardag: van glamrock tot minimal music (23/02/2018 - VRT NWS)
  De Britse zanger en muzikant David Sylvian wordt vandaag 60. Hij raakte bekend met zijn groep Japan en startte daarna een originele solocarrière. Zijn lied “Forbidden colours” uit de film “Merry Xmas Mr. Lawrence” werd een hit.
  [naar artikel]
 2. Dromen ontleed: wat is hun nut en waarom lijken we meer te dromen door corona? (12/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door dromen. Maar wat zegt de wetenschap erover? Wat zijn dromen precies? Droom je hetzelfde als je buur? En kan je jezelf beïnvloeden om leukere dromen te dromen? Jana Maes, klinisch psychologe en slaapexpert verbonden aan het UZA, legt dromen op de onderzoekstafel.
  [naar artikel]
 3. “Je hoeft je niet te haasten”, zei hij. “Hij is toch dood” (13/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nathan D. (18) stak de Moeskroense burgemeester Alfred Gadenne (71) met een breekmes op het kerkhof neer, om de dood van zijn vader te wreken. Hij vond dat het de schuld van de burgervader was dat zijn vader uit het leven was gestapt. Maar dat had hij zijn moeder niet verteld. De vrouw arriveerde gister­ochtend op het stadhuis, en ontdekte daar pas wat haar zoon had aangericht.
  [naar artikel]
 4. Een persoonlijke lening duur? Niet op deze manier (31/05/2018 - De Morgen)
  Het leven is te kort om uw dromen uit te stellen, maar veel dromen kosten ook flink wat geld. U wil niet wachten tot uw zestigste voor u die wereldreis maakt? U en uw partner dromen van een sprookjeshuwelijk à la Harry en Meghan? Die keuken is nu toch echt aan vernieuwing toe? Als u niet nog jaren wil sparen, is een persoonlijke lening echt wel een goede oplossing. En als u het bovendien slim aanpakt, hoeft die helemaal niet zo duur te zijn.
  [naar artikel]
 5. Gebiologeerd: waarom we sommige dromen wél en andere niet herinneren (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook al herinner je je meestal niets, we dromen elke nacht. Sommige dromen blijven ons toch bij. Hoe verklaart de wetenschap dit?
  [naar artikel]
 6. Je moet het maar doen: trouwen als Buzz Lightyear en Woody! (19/09/2018 - VRT NWS)
  Hoezeer velen ook dromen van een traditioneel trouwfeest, toch zijn er bruidsparen die out of deze box durven dromen. En het dan niet bij dromen houden. Bijvoorbeeld Garrett Smith en Jason Bitner uit Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois. Midden augustus traden zij in het huwelijk omringd door allerlei Disneyfiguren. Met het koppel als de enthousiaste hoofdrolspelers uit de "Toy story"-films.
  [naar artikel]
 7. Gewapende jongeman in legerkledij zorgt voor paniek aan school in Wetteren (31/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Groot alarm donderdagmiddag in Wetteren nadat een chauffeur een gewapende man in camouflagekledij had gespot in de buurt van middelbare school Mariagaard. In de school vond een sportdag plaats in legerthema. Een van de leerlingen was ’s middags een broodje gaan eten buiten de school en nam zijn nepwapen mee. Loos alarm dus. Maar zowel de schooldirectie als de politie konden er niet om lachen.
  [naar artikel]
 8. School in Ruiselede blijft dan toch voorlopig bestaan (24/04/2020 - VRT NWS)
  Het Sancta Maria Instituut in Ruiselede gaat dan toch niet dicht. De school blijft op zijn minst het komend schooljaar nog open. De leerlingen en hun ouders die fel geprotesteerd hadden tegen het plan om de school te sluiten, zijn blij.
  [naar artikel]
 9. Wat je van je dromen leren kan: “Krachtige emoties die je niet verwerkt, blijven in je dromen terugkomen”, zegt psychotherapeut (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen.
  [naar artikel]
 10. Meeste mensen dromen van triootje (maar doen het daarom nog niet) (29/06/2018 - De Morgen)
  Als er iets is waar Amerikanen over fantaseren, dan zijn het triootjes, ontdekte psycholoog Justin Lehmiller. Door met een enquête diep in hun hoofd te kijken, gaven ze hun diepste geheimen prijs.  
  [naar artikel]
 11. BX: tweeletters, duizend dromen (13/04/2019 - De Morgen)
  Een voetbal vond je er niet, enthousiasme en goesting des te meer. Het allereerste open persmoment van BX Brussels, de fonkelnieuwe voetbalclub van Vincent en Christel Kompany, maakte één ding duidelijk: 'We zijn een kleine club, maar we zijn niet bang om atypisch te doen.'
  [naar artikel]
 12. “Zo zie je maar, dromen komen toch uit” (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het was niet voor iedereen een blue Monday: Kirsten Janssens (35), bekend van het tv-programma ‘The Sky Is The Limit’, maakte wereldkundig dat ze dolverliefd én verloofd is. De gelukkige? Niet ondernemer Jan Kriekels, maar wel de 30-jarige Koen Ambroos uit Wellen. “Een toyboy”, lacht Janssens, die daarmee ook een finaal punt achter haar bewogen relatie met ondernemer Kriekels (58) zet. “Ik ben nu echt zo gelukkig, na meer dan zeven jaar shit gekend te hebben. Zo zie je maar, dromen komen toch uit.”
  [naar artikel]
 13. Huh? Dus zo moet je een dunschiller eigenlijk écht gebruiken… (27/04/2020 - Metro)
  Een dunschiller is erg handig om onder meer wortels mee te schillen, maar deed je het altijd wel op de meest efficiënte manier? Wel, een man ontdekte iets dat misschien ook voor jou een nieuwe wereld opent… Tim Smith filmde onlangs hoe hij spaghetti bolognaise klaarmaakte. Bij het schillen van een wortel ontdekte de 51-jarige Brit plots dat je de dunschiller in één beweging in beide richtingen kan gebruiken, wat veel sneller werkt. “Oh mijn God, ik ontdekte dit nu pas. Nog mensen die dit niet wisten?”, schreef hij op Facebook. Aha-erlebnis Het filmpje ging meteen viraal, want blijkbaar hadden heel veel mensen het ook nog niet zo bekeken. “Waarom wordt dit niet aangeleerd of school?”, “Ik dacht dat het diende zodat zowel links- als rechtshandige mensen het konden gebruiken” en “Waar ben ik heel mijn leven mee bezig geweest zonder dat te weten?”, klinkt het onder meer. Lees ook: Huh? Avocado’s zijn toch niet helemaal vegan Het bericht Huh? Dus zo moet je een dunschiller eigenlijk écht gebruiken… verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Dromen over je ex? Dit is wat ze betekenen (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van zwanger zijn van je ex tot hem of haar vermoorden: dromen over je ex komen erg vaak voor. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je hem of haar...
  [naar artikel]
 15. Waar naartoe nu de school toch sluit: “Twee dagen om de puzzel te leggen” (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Waar naartoe nu de school toch sluit?” Dat is de vraag waar heel wat ouders mee worstelen na een dag vol onduidelijkheid over de kleuterscholen. “Officieel weten we nog altijd niet dat de school sluit, maar we zijn de puzzel aan het leggen”, zegt mama Sofie uit Bilzen.
  [naar artikel]
 16. Mama straft dochtertje voor pesten op school, maar krijgt daar gemixte reacties op (15/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toen de Canadese Amanda Mitchell ontdekte dat haar 9-jarige dochter andere kinderen op school gepest had, besloot ze harde maatregelen te nemen....
  [naar artikel]
 17. Verlossend nieuws voor Orlando (12): jongen met ASS mag nu tóch naar school (13/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Orlando De Vos (12) uit Viersel heeft ASS, ADHD en dyspraxy. Terwijl andere kinderen uit het zesde leerjaar half mei allemaal weer naar school mochten, kreeg Orlando te horen van zijn school GO! de 3master in Herentals dat hij dit schooljaar niet meer hoefde te komen. Maar een kleine maand later is er dan toch goed nieuws voor Orlando.
  [naar artikel]
 18. Zoals elke middag mochten ze spelen in het parkje over hun school, maar dan doet leerling een onaangename ontdekking. “De kans op besmetting is vrijwel nihil” (25/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een leerling van freinetschool De Vlieger in de Wasstraat heeft zich gisterennamiddag tijdens de schooluren geprikt aan een injectienaald die een klasgenootje vond in het park tegenover de school. Het is al het tweede gelijkaardige incident in de school. Onderwijsschepen Decruynaere (Groen) zit vrijdag samen met de bevoegde diensten. “De school heeft adequaat gehandeld, maar we moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt.”
  [naar artikel]
 19. Hasselaar is al 10 jaar ‘Google-piloot’ in Dubai: “In België kan je je dromen niet waarmaken” (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elke emigrant heeft zo zijn eigen redenen om het geluk elders te zoeken. Hasselaar Michael Fabry (40), bijvoorbeeld, zag als tiener hoe zijn ouders in financiële problemen raakten en hoe dat uiteindelijk hun huwelijk kostte. Michael besloot het anders te doen. Maar alle dromen die hij koesterde, zag hij zichzelf niet waarmaken in dit land. Dus koos hij voor de wereld, en vond hij een - voorlopige? - vaste stek in Dubai, waar hij werkt als privépiloot. “Dubai is de stad van de mogelijkheden, België het land van de beperkingen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 20. Slimme hond geeft nieuwe betekenis aan het woord ‘zindelijk’ (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse man was verbaasd toen hij na een nachtshift thuiskwam en ‘iets’ ontdekte in het trainingspotje van zijn zoontje. Hij vond het vreemd dat zijn vrouw het zou hebben gemist dat de peuter op zijn potje zat en bekeek de beelden van de beveiligingscamera om uit te vissen wat er was gebeurd. Zo ontdekte de vader dat hij wel een heel knappe hond in huis heeft die meteen ook een nieuwe betekenis geeft aan het woord ‘zindelijk’.
  [naar artikel]
 21. (Titel)dromen zijn bedrog (19/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De meeste dromen zijn bedrog. Zeker als je Halle-Gooik kruist. Hasselt hield gisteravond lang gelijke tred met de titelverdediger, maar ontwaakte vanochtend toch met een 0-1 achterstand in de play-off finale. Gelko moet nu twee keer gaan winnen in het Pajottenland om alsnog kampioen te worden. Hallo, Marco Borsato?
  [naar artikel]
 22. Dromen na corona. Peter Vandenbempt: “Met mijn Harley in het dorp rijden en Bruce Springsteen door de boxen knallen” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dé datum kunnen we u niet geven, dat kan voorlopig niemand. Maar dromen mag, toch? Dus legden we bekende en minder bekende Vlamingen de vraag voor:...
  [naar artikel]
 23. Zwaar gepest meisje verandert dan toch van school (09/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Lindsay, het meisje van 13 uit Brasschaat dat in november in elkaar geslagen werd door medeleerlingen, is dan toch van school veranderd. De beelden van de knokpartij veroorzaakten ophef. Lindsay probeerde de draad op haar school in Merksem weer op te pikken, maar sinds maandag gaat ze dichter bij huis naar school, in Brasschaat.
  [naar artikel]
 24. Altijd als laatste gekozen tijdens turnles, nu heft Lucinda (28) 170 kilogram (31/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Perrett (28) was niet echt sportief toen ze nog school liep en werd altijd als laatste gekozen tijdens de turnles. Tot ze een als twintiger een fitness binnenstapte en ontdekte dat ze gewichtheffen wel leuk vond. Na minder dan anderhalf jaar trainen, won ze al snel enkele amateurwedstrijden en schopte ze het tot wereldkampioene powerliften bij de amateurs in de gewichtsklasse 90+ kilogram. “Ik besefte dat ik nooit mager zou zijn zoals mijn vriendinnen”, aldus de jonge Britse. “Dus dan ga ik sterk zijn in de plaats.”
  [naar artikel]
 25. Van vrijen met je ex tot vliegen: de betekenis van je dromen volgens een psychotherapeut (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen.
  [naar artikel]
 26. Student vindt gestolen gsm terug, maar kan zijn ogen niet geloven als hij achtergelaten foto’s van de dader ziet (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een student uit Johor in het zuiden van Maleisië ontdekte bij het wakker worden dat zijn smartphone gestolen was. Groot was zijn verbazing toen hij wat later in de jungle achter zijn woning de gsm terugvond en ontdekte dat er verschillende selfies en een video-opname van een aap op stonden.
  [naar artikel]
 27. Ken Nelissen, de held uit ‘Taboe’, vond opnieuw de liefde bij zijn verzorgster: “We wonen niet samen. Dat wil ik Lindsey niet aandoen” (22/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een val op een trampoline was Ken Nelissen (37) alles kwijt: zijn lichaam, zijn werk, zijn relatie. Dat zijn verlamming hem een nieuwe vriendin zou opleveren, had de turnleraar uit het Eén-programma Taboe met Philippe Geubels nooit durven te dromen. “We hebben een huis, maar wonen niet samen. Dat wil ik Lindsey niet aandoen.”
  [naar artikel]
 28. Uniek: vier generaties op een rij actief op dezelfde school (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat een mama lesgeeft op de school van haar zoontje is niet zo bijzonder, maar 4 generaties op dezelfde school, dat is eerder uitzonderlijk. Op de lagere school Onze-Lieve-Vrouw Pulhof in Berchem zit de 3-jarige Jules in de eerste kleuterklas. Zijn mama geeft les in het vierde leerjaar, en zijn grootmoeder én overgrootmoeder zijn er leesoma’s. Een viergeslacht op school dus.
  [naar artikel]
 29. Schotense school veroordeeld omdat ze jongen met Down afwezen: “Ze namen Maxim zijn vriendjes af” (13/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Basisschool Sint-Ludgardis in Schoten is veroordeeld omdat het een jongen met Down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden en adviseerde ze hem te laten veranderen van school. De school moet nu een schadevergoeding betalen. Een belangrijk precedent, vindt Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”
  [naar artikel]
 30. School veroordeeld voor weigeren jongen met Downsyndroom: “Ze namen Maxim zijn vriendjes af” (13/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool Sint-Ludgardis in Schoten is veroordeeld omdat het een jongen met Down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden en adviseerde ze hem te laten veranderen van school. De school moet nu een schadevergoeding betalen. Een belangrijk precedent, vindt Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”
  [naar artikel]
 31. Valse handtekening Milquet, maar politiechef blijft geschorst (26/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een geschorste politiechef uit Franstalig Haspengouw hoopte zijn straf ongedaan te kunnen maken, toen hij ontdekte dat de handtekening van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) onder zijn schorsing vervalst was. Maar dat vond de Raad van State niet voldoende om de straf terug te schroeven.
  [naar artikel]
 32. Dode en drie gewonden bij schietpartij op Amerikaanse school (13/09/2017 - Metro)
  Een schutter heeft woensdag het vuur geopend op een school in de buurt van Spokane, in de Amerikaanse staat Washington. Daarbij zijn een dode en drie gewonden gevallen. Dat meldt de brandweer aan The Chicago Tribune. De schutter werd in de boeien geslagen. Het incident vond plaats op de Freeman High School in het stadje Rockford, ten zuiden van Spokane. Details van de schietpartij zijn nog niet bekend maar de drie gewonden, alledrie kinderen, zouden stabiel zijn, zo meldt het behandelende ziekenhuis. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Man verandert van geslacht om op autoverzekering te besparen (30/07/2018 - Metro)
  Hoe ver kan je gaan om geld te besparen op je autoverzekering? Ga je prijzen vergelijken of neem je een andere polis? Een Canadese man ontdekte dat een verzekering nemen als vrouw veel goedkoper was. Dus zat er voor hem niks anders op dan van geslacht te veranderen.  Het was de website The Truth About Cars die het verhaal van de Canadees ontdekte. De man wil niet dat zijn naam bekend raakt, maar hij wilde wel zijn verhaal doen. Zo is hij van geslacht veranderd om jaarlijks 1.100 Canadese dollars of 723 euro te besparen op zijn autoverzekering. Door een verkeersongeval en enkele boetes moest hij normaal gezien 4.500 CAD of zo’n 2.959 euro betalen, iets wat hij absurd vond. Vrouw  Op een dag ontdekte de Canadees dat als hij een vrouw zou zijn, hij slechts 3.400 CAD (€ 2.234) zou moeten betalen. “Ik was woest, wat een discriminatie. Ik vroeg mijn verzekeringsagent om mijn geslacht op papier te laten veranderen in vrouwelijk, maar dat weigerde hij natuurlijk”. Uiteindelijk ontdekte hij dat als er een arts was die hem op papier vrouw verklaarde zijn probleem opgelost was. Tot zijn grote verbazing was er ook eentje die gehoor gaf aan zijn verzoek. Geboorteakte  De misnoegde man liet ook zijn geslacht wijzigen op zijn rijbewijs en geboorteakte en bewees zo tegenover de verzekeringsmaatschappij dat hij een ‘vrouw’ was. De ‘shemale’ bespaart nu ongeveer $ 91 CAD (60 euro) per maand op zijn autoverzekering. Men kan hier zeker spreken van ‘de aanhouder wint’. Foto R.V. Het bericht Man verandert van geslacht om op autoverzekering te besparen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Zon, zee en idyllisch strand: 5 van de mooiste verborgen parels in Europa om bij weg te dromen (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een staycation is fijn, maar wij dromen ondertussen toch van exotischere oorden. Ooit kunnen we weer zorgeloos op een buitenlands strand liggen en...
  [naar artikel]
 35. Extra lange herfstvakantie is gedaan: wie mag er terug naar school, hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de risico's? (16/11/2020 - VRT NWS)
  Na een langere herfstvakantie van twee weken gaan vandaag de scholen weer open. Maar niet iedereen kan elke dag naar school. En hoewel de coronacijfers weer in dalende lijn zijn, heerst er toch nog wat bezorgheid over de heropening van de scholen. Welke leerlingen mogen terug naar school en welke niet? Hoe gaat dat in zijn werk? En wat vinden experten?
  [naar artikel]
 36. Evenepoel laat zich niet gek maken: "Ik start volgend jaar zeker nog niet in Tour” (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dromen zijn bedrog, zegt Remco Evenepoel. Maar wat hij aanraakt, lijkt zomaar in goud te veranderen. Evenepoel en zijn baas Patrick Lefevere dromen...
  [naar artikel]
 37. “Luc vond het slecht, maar ik zei: ‘Foert, ik breng het toch uit’”: Bart Kaëll over ‘Mooi Weer Vandaag’ (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn man Luc Appermont vond het een slecht nummer en ‘De Marie-Louise’ en ‘Zeil je voor het eerst’ verkochten een pak meer singles. Toch kiest...
  [naar artikel]
 38. Kirsten Janssens verloofd, Kriekels valt uit de lucht: “Zo zie je maar, dromen komen toch uit” (15/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het was niet voor iedereen een blue Monday: Kirsten Janssens (35), bekend van het tv-programma ‘The Sky Is The Limit’, maakte wereldkundig dat ze dolverliefd én verloofd is. De gelukkige? Niet ondernemer Jan Kriekels, maar wel de 30-jarige Koen Ambroos uit Wellen. “Een toyboy”, lacht Janssens, die daarmee ook een finaal punt achter haar bewogen relatie met ondernemer Kriekels (58) zet. “Ik ben nu echt zo gelukkig, na meer dan zeven jaar shit gekend te hebben. Zo zie je maar, dromen komen toch uit.” Jan Kriekels zelf komt uit de lucht gevallen bij het horen van het nieuws.
  [naar artikel]
 39. Turnleraar betast meisjes, maar school kan hem niet ontslaan (06/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Turnleraar Karl D.R. (36) betastte en filmde jarenlang de meisjes in zijn klassen. En toch kan zijn school hem niet ontslaan. Zijn ontslag werd omgezet in een jaar schorsing, en die loopt eind deze maand af. “We kunnen die man hier écht niet meer toelaten”, zeggen ze op basisschool Sint-Petrus. “Ik vrees dat ze niet anders zullen kunnen”, zegt onderwijsexpert Ludo Veny.
  [naar artikel]
 40. Bromfiets gevaarlijkst voor schoolverkeer: ‘Puber op brommer naar school in de spits is vragen om problemen’ (12/02/2020 - De Standaard)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. ‘Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen’, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 41. Bromfiets gevaarlijkst voor schoolverkeer: “Puber op brommer naar school in de spits is vragen om problemen” (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. “Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 42. Vooral 16-plussers slachtoffer in schoolverkeer: “Puber op brommer naar school is vragen om problemen” (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. “Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 43. Turnleraar betast en begluurt de meisjes,maar school kan hem niet ontslaan (06/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Turnleraar Karl D.R. (36) betastte en filmde jarenlang de meisjes in zijn klassen. En toch kan zijn school hem niet ontslaan. Zijn ontslag werd omgezet in een jaar schorsing, en die loopt eind deze maand af. “We kunnen die man hier écht niet meer toelaten”, zeggen ze op ­basisschool Sint-Petrus. “Ik vrees dat ze niet anders zullen kunnen”, zegt onderwijsexpert Ludo Veny.
  [naar artikel]
 44. “Geen enkel kind mag langer dan uur onderweg zijn naar school” (22/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan drie uur en een half op de bus zitten van en naar school, het klinkt absurd, maar toch moeten 550 kinderen in het buitengewoon onderwijs dat dagelijks doen. En dat kan absoluut niet, zegt het Kinderrechten­commissariaat.
  [naar artikel]
 45. Kunnen we met zijn allen dromen van EK voetbal op groot scherm? Sommige steden durven nog dromen van een groot volksfeest (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen beslist het Overlegcomité of en hoe de horeca haar deuren zal mogen openen. Ook al is er dan nog geen definitieve duidelijkheid - het zal meer dan waarschijnlijk voor een groot deel van de cijfers afhangen -, toch durft men dan al eens voorzichtig dromen van meer. Zeker met het EK voetbal in zicht deze zomer. Wij legden ons oor te luister in verscheidene steden. De antwoorden die we kregen zijn opmerkelijk verschillend.
  [naar artikel]
 46. 'Het is o zo moeilijk om de nieuwskraan dicht te draaien' 'Natuurlijk droom ik van een rustiger leven, maar ik wil nog niet stoppen' (28/03/2019 - De Morgen)
  Dromen doen ze van lang slapen. En als ze slapen, dromen ze van 'De ochtend'. Radio 1-ankers Marjan Temmerman (36) en Sara Van Boxstael (37) wilden aanvankelijk naar de oorlog, als correspondent, maar trekken toch dagelijks naar het front, in de nimmer aflatende wedloop om nieuws en primeurs: 'Een stuk witloof, en hop, vertrokken.'
  [naar artikel]
 47. Nachtmerries vertellen iets over je geluksniveau (19/12/2017 - Metro)
  Nachtmerries hebben is nooit fijn. Toch kunnen ze iets vertellen over je tevredenheid. Uit een recente studie blijkt dat wie veel nare dromen heeft, in het dagelijkse leven controle, appreciatie of verbondenheid mist. Volgens hoofdauteur Netta Weinstein zijn mensen tevreden over hun leven wanneer ze goed scoren op drie zaken: ze hebben een gevoel van controle over de keuzes die ze maken, ze zijn goed in wat ze doen en ze voelen zich verbonden met anderen. De onderzoeker wilde nagaan of het gebrek aan deze drie factoren tot slechte dromen kan leiden. Daarvoor ondervroeg ze 200 proefpersonen en liet ze 110 proefpersonen een droomdagboek bijhouden. Verwerken Weinstein vond een verband tussen frustratie in het dagelijks leven en negatieve dromen met gevoelens van angst, verdriet of boosheid. “De psyche probeert mogelijk ervaringen uit het wakkere leven te verwerken”, verklaart ze. Als je dus weinig controle, erkenning of verbondenheid in je dagelijkse leven ervaart, zal je vaker nachtmerries hebben. Causaal Mensen die vaak last hebben van nachtmerries, hoeven niet per se het ergste te vrezen. Het verband tussen dagelijkse frustraties en negatieve dromen is niet per se oorzakelijk: het is evenzeer mogelijk dat slechte dromen je leven overdag kunnen beïnvloeden. Daarnaast kunnen de auteurs nachtmerries niet linken aan bepaalde psychologische problemen. Lees ook: ‘Friends’-acteur heeft nachtmerries over de serie
  [naar artikel]
 48. ‘Stoute’ leerlingen krijgen na 50 jaar toch hun proclamatie (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zijn allemaal 68 jaar, maar nu pas konden ze hun proclamatie vieren. Vijftig jaar na datum, vijftig jaar nadat enkelen van hen tijdens een schooluitstap betrapt waren op roken. Prompt werden alle zesdejaars van het Mater Dei in Overpelt geschorst van een hele reeks schoolse activiteiten, waaronder de proclamatie. Maar nu kregen ze dus eerherstel. “Uit rancune ben ik vijftig jaar niet naar die school teruggekeerd, maar dit vond ik een heel fijne geste”, zegt Betty.
  [naar artikel]
 49. Leerling school in Luik: "We zijn weggelopen, we waren bang" (29/05/2018 - VRT NWS)
  In Luik halen leerlingen, ouders en leraars van het Lycée Léonie de Waha opgelucht adem na de schietpartij van vanmorgen. Het incident vond plaats  vlakbij de school. Dat was ook de plaats waar de dader een huishoudster probeerde te gijzelen. Even brak er paniek uit bij de leerlingen van de school, maar uiteindelijk kon de politie de dader neerschieten voor hij het schoolgebouw zelf binnendrong. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.