Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
04:05 uur

Ideale omstandigheden: horeca opent met terrasjesweer

De Standaard

04/05/2021 - 07:04

De weergoden zijn de horeca welgezind, zaterdag mogen de terrassen open, en het kwik schiet de hoogte in. Dit weekend wordt het tot 20 graden, zondag gaat het zelfs richting de 25 graden. ’s Avonds koelt het nog stevig af.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ideale omstandigheden: terrasjes openen met... terrasjesweer (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De weergoden zijn de horeca welgezind. Vanaf zaterdag mogen we eindelijk weer terrasjes doen en meteen schiet het kwik ook de hoogte in. Nu is het, net als in de ganse maand april, nog onaangenaam fris. Maar zaterdag wordt het tot 20 graden, zondag gaat het zelfs richting de 25 graden. ’s Avonds blijft een warme trui of een fleecedekentje wel nodig als er geen terrasverwarmer in de buurt staat.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Zomer in november: Limburgse horeca profiteert van terrasjesweer (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met maxima die deze namiddag vlotjes de twintig graden aantikten, blijft de nazomer van 2018 maar duren. Grote winnaar zijn de Limburgse horecazaken, die hun terrassen dinsdag weer gezellig vol zagen stromen. “Een geweldige opsteker, zo’n zomerweer in november”, glundert zaakvoerder David Abeck van het Hasseltse café Van Gogh op het Dusartplein, dat kan terugblikken op een topseizoen. “Sinds april is het eigenlijk onafgebroken terrasjesweer geweest.” Toch waarschuwt Horeca Vlaanderen voor overdreven optimisme. “De zomer was veel te warm voor zaken die niet aan het water lagen.”
  [naar artikel]
 3. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 4. Terrasjesweer midden september is opsteker voor horeca (15/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar. Temperaturen van boven de 30 graden zijn het. En dan kan je al van een stevige nazomer spreken. Tot grote vreugde van de horeca natuurlijk. En van ons allemaal. Want wie gaat er nu niet graag een terrasje doen met dit weer? En hoe langer we buiten kunnen zitten in coronatijden, des te beter natuurlijk.
  [naar artikel]
 5. Weinig zon dit weekend (16/06/2018 - De Standaard)
  Het is nog enkele dagen wachten tot de zomer weer echt doorbreekt. Dit weekend is het warm, maar een wolkenpak verpest het ideale terrasjesweer deels.
  [naar artikel]
 6. Weinig zon dit weekend (16/06/2018 - De Standaard)
  Het is nog enkele dagen wachten tot de zomer weer echt doorbreekt. Dit weekend is het warm, maar een wolkenpak verpest het ideale terrasjesweer deels.
  [naar artikel]
 7. Daar is de lente: zonnige zondag met terrasjesweer (12/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na wekenlang bibberen en miezeren, trakteren de weergoden ons vandaag eindelijk op het eerste lenteweer. Het wordt zonnig terrasjesweer met temperaturen tot 16 graden, zo meldt het KMI. Tot en met donderdag kan het kwik stijgen tot 15 graden.
  [naar artikel]
 8. Wouter Beke over zijn drie jobs: “Dit zijn niet de ideale omstandigheden” (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke (CD&V) heeft vanaf volgende week drie jobs: partijvoorzitter, regeringsonderhandelaar en nu ook minister van Werk, Economie en Consumentenzaken. “Dit zijn niet de ideale omstandigheden.”
  [naar artikel]
 9. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000...
  [naar artikel]
 10. Ook zonder terrasjes genieten bezoekers volop van lentezon in Dijlestad (20/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste vroege zonnestralen hebben zaterdagnamiddag heel wat volk naar de Mechelse binnenstad gelokt. Heus terrasjesweer, maar spijtig genoeg is de horeca nog een tijdje gesloten.
  [naar artikel]
 11. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 13. Fooien op zijn Amerikaans? Als het van econoom Geert Noels afhangt, steun je horeca zo het best (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al weken terrasjesweer, maar als gevolg van de coronacrisis zien veel horecazaken alleen maar zwarte sneeuw. Vanuit de sector wordt gelobbyd...
  [naar artikel]
 14. Tv-antiquair opent antiekloods aan Kattendijkdok als onderdeel nieuw horeca-concept (15/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Paul De Grande, een van de antiquairs uit het Vier-programma ‘Stukken van Mensen’, neemt de leiding bij de inrichting van een antiekloods aan het Kattendijkdok. De oude havenloods is onderdeel van de horeca-locatie waartoe Lazy Jack behoort, en waar - eens de horeca weer mag draaien - ook een trattoria van start gaat.
  [naar artikel]
 15. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg’ (24/05/2020 - De Morgen)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’
  [naar artikel]
 16. Wordt het terrasjesweer in jouw gemeente? Check het voortaan in de HLN-app (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaan de terrassen weer open na meer dan een half jaar coronasluiting. Maar wordt het ook terrasjesweer? Dat check je vanaf nu rechtstreeks in de HLN-app. Bekijk de actuele weersomstandigheden en -voorspellingen voor jouw gemeente, live en accuraat, 24 op 24.
  [naar artikel]
 17. Horeca zoekt creatieve oplossingen: drive-in in Brasschaat (21/05/2020 - VRT NWS)
  In de horeca worden originele manieren gezocht om de zaak toch nog wat te doen draaien. In Brasschaat bijvoorbeeld, opent er vandaag een drive-in aan een foodtruck, net zoals bij een fastfoodrestaurant.
  [naar artikel]
 18. Restaurant ‘Le Petit Belge’ opent in Maasmechelen (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTHet Hasseltse interieurontwerp- en branding agency Creneau opent haar eerste eigen restaurant in België. Eén van hun horeca-concepten ‘Le Petit Belge’ is na het succes in Dubai nu ook terug te vinden in Maasmechelen Village. “Le Petit Belge wordt onze showcase voor het eigen land. De uitbating van horeca is een nieuwe poot van onze groep, naast het ontwerp en de bouw van interieurs”, zegt CEO Bart Canini van Creneau.
  [naar artikel]
 19. Colruyt opent eerste groothandel (03/06/2020 - De Tijd)
  17:36 De Belgische supermarktgroep Colruyt opent voor het eerst een winkel voor bedrijven en professionals. Winkeliers en horeca-uitbaters kunnen er koopwaar aanschaffen.
  [naar artikel]
 20. Nederlandse horeca opent de deuren: “Eerst een koffie, daarna aan de pils” (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na zes maanden van sluiting is het voor de Nederlandse horeca eindelijk zo ver: de heropening van de terrassen. Onder een stralende lentezon lopen de terrassen meteen vol. Hier en daar zijn enkele Belgen te bespeuren.
  [naar artikel]
 21. OPROEP: Stel jouw vragen over de heropening van de terrassen aan horeca-topman Matthias De Caluwe (06/05/2021 - VRT NWS)
  8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden.
  [naar artikel]
 22. Dit weekend opnieuw terrasjesweer: zonnig en warm tot 26 graden (13/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na de verkwikkende regen op vrijdag, belooft het dit weekend opnieuw zonnig te worden. In het centrum van het land kan het tot 26 graden worden. Een meevaller voor de horeca die hun eerste weekend ingaan na drie maanden lockdown.
  [naar artikel]
 23. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)
  Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken."
  [naar artikel]
 24. Bavet opent spaghettirestaurant op Mechelse IJzerenleen (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het bekende spaghettirestaurant Bavet opent donderdagavond een vestiging op de IJzerenleen in Mechelen. Ondanks corona besliste de keten om de heropening van de horeca niet af te wachten en al te starten met afhaal en thuislevering.
  [naar artikel]
 25. Uitbreiding zomerterrassen in Beringen (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beringse horeca-ondernemers mogen hun terrassen ook deze zomer uitbreiden. Met 8 mei, en de mogelijke heropening van de horecaterrassen in het vooruitzicht, wil het Berings stadsbestuur café- en restauranthouders ook dit jaar tegemoetkomen. “Het water staat onze horeca-uitbaters al aan de lippen en in de omstandigheden waarin men het cliënteel enkel in de buitenruimtes mag ontvangen, willen we hen hier zoveel mogelijk bij helpen”, legt schepen van Ondernemen Werner Janssen uit.
  [naar artikel]
 26. Uitbater Makadam opent in stationsbuurt Bar Patron (20/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  David Aerts (32), een van de uitbaters van Bar Makadam op de Mechelse Grote Markt, blijft niet bij de pakken zitten. Ondanks de crisis waarin de horeca momenteel verkeert, is hij volop bezig met de verbouwing van een pand in de stationsbuurt. Van zodra de horeca opnieuw open mag, begint hij daar Bar Patron.
  [naar artikel]
 27. “Als horeca weer opent, moet dat voor 100 jaar zijn en niet voor één maand” (29/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. “Voorspellingen zijn moeilijk”, zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw op café of restaurant: het mag buiten, maar echt terrasjesweer wordt het nog niet (08/05/2021 - VRT NWS)
  We mogen opnieuw op café of restaurant, buiten weliswaar en echt terrasjesweer wordt het nog niet. Vandaag krijgen we hier en daar een bui, al wordt het vanaf de namiddag wel geleidelijk droog. Morgen wordt het warm - tot 25 graden.
  [naar artikel]
 29. ‘Drinkgeld’ om op terras te gaan of een Gault&Millau-gids over uw gemeente? Ontdek hier de opvallendste steunmaatregelen voor de horeca (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een uitbreiding van de bestaande terrassen, afschaffing van de terrasbelasting en inname van parkeerplaatsen, parken en pleinen: gisteren kon u al lezen dat onze Vlaamse gemeenten flexibel zijn om de horeca onder optimale omstandigheden te laten starten op 8 mei. Wist u ook dat tientallen gemeenten een waardebon aanbieden aan hun inwoners om bij de lokale horeca te spenderen? In andere gemeenten borrelen dan weer ideeën op voor horecaroutes langs de lokale cafés en restaurants. Deelt ook uw regio in de prijzen? Het overzicht leest u in deel 2 van onze grote terrasrondvraag.
  [naar artikel]
 30. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 31. De ideale wereld bestaat niet op een commerciële zender (12/04/2019 - De Morgen)
  In een ideale wereld zou De ideale wereld gewoon kunnen blijven doorgaan met zijn dwarse humor en zich niets aantrekken van kijkcijfers. Alleen is de tv-wereld allesbehalve een ideale wereld en dus besliste VIER dat er even genoeg is geëxperimenteerd.
  [naar artikel]
 32. Bekende Antwerpse horeca-ondernemer opent niet eens de helft van zijn zaken. “Ik wil geen enkel risico nemen” (03/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Onze kleinere zaken moeten we zelfs niet opstarten omdat we weten dat we dan geld gaan verliezen.” De Antwerpse horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft de berekening gemaakt. Om rendabel te blijven in het post-coronatijdperk, met nieuwe opgelegde maatregelen voor de horeca, kan hij vanaf volgende week slechts acht van zijn achttien bars en restaurants openen. “De schrik zit er goed in, we zullen goed moeten rekenen om het hoofd boven water te kunnen houden.”
  [naar artikel]
 33. Van Quickenborne: “Avondklok zal nog tijd van kracht zijn, ook als de horeca opent” (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven. "Ook als de horeca heropent, zal die avondklok er nog zijn. We willen die uiteraard zo snel mogelijk lossen, maar dat kan pas op het juiste ogenblik", zei de vicepremier in VRT NWS.
  [naar artikel]
 34. Overpelt opent jacht op 5 ‘Fata Morgana’-sterren na uitdaging ‘De Ideale Wereld’ (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot zondag heeft Overpelt om zich te bewijzen als een volwaardige ‘vijfsterrengemeente’. ‘De Ideale Wereld’ daagde de Overpeltenaars uit om even goed te doen als de buren van Neerpelt in een ‘Fata Morgana’-aflevering van tien jaar geleden. Gisteren bracht Lukas Lelie een bezoek aan fusiegemeente Pelt om te kijken of alles volgens plan verloopt.
  [naar artikel]
 35. Van Quickenborne: “Avondklok zal nog hele tijd van kracht zijn, ook als de horeca opent” (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven. "Ook als de horeca heropent, zal die avondklok er nog zijn. We willen die uiteraard zo snel mogelijk lossen, maar dat kan pas op het juiste ogenblik", zei de vicepremier in VRT NWS.
  [naar artikel]
 36. Horeca Vlaanderen lanceert #HorecaComeback om horecazaken te steunen (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het...
  [naar artikel]
 37. “Federale regering bereid om horeca te redden” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.”
  [naar artikel]
 38. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. “Als scholen volgens afspraak terug mogen openen, dan mag horeca dat ook” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei.
  [naar artikel]
 40. Nederland verbant rookruimtes uit horeca, maar in ons land gaat het zo’n vaart niet (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 41. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele...
  [naar artikel]
 42. Deze handige kelner opent wijnfles in recordtijd van vijf seconden (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Deze Amerikaanse kelner is de ideale werkkracht voor wanneer het nog eens druk wordt op café. In deze video toont hij hoe hij een fles wijn opent in 5 seconden. En dan hebben we het niet over een fles met een schroefdop. Probeer het tijdens de coronaperiode zelf ook eens. Schol!
  [naar artikel]
 43. Pocognoli: "Laat ons kalm blijven" (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zon, zee en een piekfijn oefenveld. Standard kan zich in Marbella in ideale omstandigheden voorbereiden op het tweede deel van de competitie. Met...
  [naar artikel]
 44. Horeca-ambassadeurs zorgen voor meer terrasruimte in Antwerpen (05/06/2020 - VRT NWS)
  Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied.
  [naar artikel]
 45. De ideale spaarbuffer? Reken - minstens! - zesmaal uw maandloon (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Veel mensen moeten momenteel aan de zuurverdiende spaarcenten zitten, anderen kunnen door de omstandigheden dan weer net iets meer dan normaal...
  [naar artikel]
 46. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 47. Het vervelendste klusje van de zomer: de barbecue schoonmaken (27/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zonnige avonden en een verlengd weekend: ideale omstandigheden voor een barbecue.  Enig minpuntje zijn de restjes van het vorige vleesfeest die
  [naar artikel]
 48. NMBS opent eet- en drinkzone in Centraal Station Antwerpen (03/08/2020 - VRT NWS)
  In het Centraal Station in Antwerpen opent maandagochtend een eet- en drinkzone. Daar mogen treinreizigers even hun mondmasker afzetten om iets te eten en te drinken. De NMBS wil daarmee de horeca-uitbaters en de handelaars in het station steunen. Die hebben minder klanten omdat iedereen in het hele station verplicht een mondmasker moet dragen.
  [naar artikel]
 49. Nederlandse horeca uit op miljoenen van InBev (07/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bereidt een miljoenenclaim voor tegen InBev, Heineken, Grolsch en Bavaria. Door kartelafspraken tussen de brouwers betaalde de horeca jarenlang te hoge bierprijzen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.