Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
02:59 uur

“Pedagogische tik” van Francken verdeelt N-VA: “Wat is er mis met een goeie klets op de poep?”

Gazet van Antwerpen

04/05/2021 - 07:15

Door fors uit te halen naar CD&V, dat volgens hem “de pedagogische tik gelijk wil stellen aan kindermishandeling”, heeft Theo Francken (N-VA) weinig vrienden gemaakt. Niet bij CD&V, “want mijn voorstel heeft het helemaal niet over een pedagogische tik, laat staan dat ik die strafrechtelijk wil maken”, zegt indiener Koen Geens (CD&V). Maar ook niet binnen zijn eigen partij. “Dit is een persoonlijk standpunt van Theo. Geen enkele vorm van geweld is pedagogisch nog te verantwoorden.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leerlingen weigeren nog les te krijgen van turnleraar na “klets op de poep” (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een aantal scholieres van BIMSEM, een middelbare school in Mechelen, willen geen les meer krijgen van hun turnleraar. Die had tijdens een turnles een klasgenote op haar achterwerk een klets gegeven. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 2. Mechelse tienermeisjes weigeren nog les te krijgen van turnleraar na “klets op de poep” (18/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een aantal scholieres van BIMSEM, een middelbare school in Mechelen, willen geen les meer krijgen van hun turnleraar. Die had tijdens een turnles een klasgenote op haar achterwerk een klets gegeven. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 3. Moet een pedagogische tik kunnen? CD&V en N-VA-Kamerlid Theo Francken kibbelen over wetsvoorstel (04/05/2021 - VRT NWS)
  Drie CD&V-Kamerleden die een wetsvoorstel hebben ingediend om geweld bij de opvoeding van kinderen te verbieden, liggen in de clinch met N-VA-Kamerlid Theo Francken. Francken schreef dat CD&V met het wetsvoorstel de zogenoemde pedagogische tik gelijk wil stellen aan kindermishandeling. Franky Demon, één van de drie indieners van het voorstel, ontkent dit. Maar in “De ochtend” op Radio 1 bevestigt hij wel dat de pedagogische tik ook onder het wetsvoorstel valt.
  [naar artikel]
 4. ‘Het is gewoon een eufemisme voor iemand slaan’: maakt politiek een einde aan ‘de pedagogische tik’? (04/05/2021 - De Morgen)
  De pedagogische tik verbieden? Ons land is een van de weinige Europese landen die het nog niet deed. N-VA-Kamerlid Theo Francken gruwt ervan, zijn partijgenote Valerie Van Peel wil het debat aangaan.
  [naar artikel]
 5. Nieuw manifest vraagt betere begeleiding leerkrachten: "Pedagogische studiedag is niet genoeg" (24/01/2019 - VRT NWS)
  In een manifest vragen universiteiten, hogescholen en ouderverenigingen de volgende regering om het lerarentekort aan te pakken en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat kan volgens hen door te investeren in een goeie begeleiding van startende én ervaren leraren in de klas. Enkele pedagogische studiedagen zijn daarvoor niet genoeg, zo luidt het.
  [naar artikel]
 6. Wat is er verkeerd aan de pedagogische tik? En wat is dan het alternatief? (04/05/2021 - VRT NWS)
  Kinderen hebben het recht om in een geweldloze omgeving op te groeien. De zogenaamde pedagogische tik hoort daar niet bij. Dat staat in een wetvoorstel van drie CD&V-Kamerleden. Maar wat is dat eigenlijk, die pedagogische tik? En waarom wordt het tot nu toe nog altijd getolereerd? Kinderpsychologe Klaar Hammecker geeft meer uitleg en tips in "Laat".
  [naar artikel]
 7. Serveerster krijgt klets op poep van getrouwde man: “Ik leed er mentaal zwaar onder” (20/08/2020 - Metro)
  Een vrouw heeft een rechtszaak gewonnen tegen een man die haar een pets op haar achterwerk gaf terwijl ze aan het werken was in een café. “Sindsdien werk ik daar niet meer graag en zie ik overal zijn gezicht”, klinkt het. Annabel Bassil was in augustus van vorig jaar aan het werk in een café in Sutherland Shire (Sydney). Toen ze een man passeerde, kletste hij de 22-jarige serveerster plots op haar poep. De 41-jarige vader van twee kinderen zei haar dat het niet erg was omdat hij getrouwd was. “Ik kende de klant niet. Hij wandelde binnen, zag me en gaf me een pets. Hij probeerde zijn gedrag goed te praten door te zeggen dat het oké was omdat hij een vrouw had. Wat zeg je daarop? In zijn hoofd was het gerechtvaardigd”, schrijft ze op Facebook. Schuldig verklaard De man werd uit het café gezet en de politie werd erbij gehaald. De volgende dag diende Annabel een klacht in. Vorige week kwam de zaak voor. De man toonde berouw, maar werd schuldig verklaard wegens aanranding. Hij kreeg geen bijkomende straf. Hij verdedigde zich door te zeggen dat hij ‘opgewonden’ was omdat hij net te weten was gekomen dat zijn favoriete rugbyteam gewonnen had. Eigenwaarde Annabel vertelt dat het incident een zware impact had op haar leven. “De dag na het incident kwam zijn vrouw langs in het café en vroeg ze me om ‘geen domme dingen te doen’ en maakte ze duidelijk dat hij gewoon plezier had. Door dit incident begon ik te twijfelen aan mijn eigenwaarde en ging mijn mentale gezondheid achteruit. Het zorgde er tevens voor dat ik niet meer graag werkte in dat café. Bovendien begon ik me zijn gezicht overal in te beelden”, klinkt het. Lustobject De jonge vrouw werkt al sinds haar zeventiende in de horeca. Ze benadrukt dat de sector vaak moeilijk is voor vrouwen. “We worden voortdurend geobjectiveerd en krijgen het gevoel dat als we mannen een biertje serveren, we daar alleen maar zijn omdat we mooi zijn om naar te kijken”, besluit ze. Lees ook: VIDEO. Journaliste krijgt live op tv klets op poep van passant: “Je hebt me vernederd” Het bericht Serveerster krijgt klets op poep van getrouwde man: “Ik leed er mentaal zwaar onder” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Score moet pedagogische kwaliteit Vlaamse kinderopvang verbeteren (27/02/2018 - Knack)
  Vanaf 1 april 2018 zullen kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen scores krijgen voor hun pedagogische aanpak. Vanaf dan geldt namelijk een 'pedagogische norm'. De Zorginspectie staat in voor de naleving van de norm. Opvanginitiatieven die hardnekkig onvoldoende scoren, riskeren een aanmaning.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Journaliste krijgt live op tv klets op poep van passant: “Je hebt me vernederd” (09/12/2019 - Metro)
  Een Amerikaanse verslaggeefster heeft op Twitter uitgehaald naar een man die tijdens een live nieuwsuitzending op haar poep kletste. “Geen enkele vrouw zou hiermee te maken mogen krijgen”, klinkt het. Alex Bozarjian bracht afgelopen zaterdag verslag uit over een loopwedstrijd in Savannah, in de Amerikaanse staat Georgia. Op een bepaald moment kletst een van de lopers op haar achterwerk waardoor Bozarjian geschokt reageert en duidelijk aangedaan is. Toch werkte de journaliste voor WSAV News haar verslag netjes af. Gedegouteerd Achteraf trok ze naar Twitter en liet ze weten gedegouteerd te zijn door de dubieuze actie van de man. “Aan de man die live op televisie op mijn poep kletste: je hebt me aangerand, geobjectiveerd en vernederd. Geen enkele vrouw zou hiermee op haar werk of elders te maken mogen krijgen! Gedraag je beter”, schreef ze. Massale steun Bozarjian kreeg heel wat steun, ook van haar collega’s uit de journalistenwereld. “Dit is walgelijk. Ik wens je sterkte en solidariteit toe. Laten we de vrouwen in het leven van deze smerige man waarschuwen”, reageerde Emily Bloch van de Florida Times. “Blijf van verslaggeefsters af. Punt”, schreef Caitlyn Penter van ABC News 13. Identificeren Robert Wells, directeur van het sportgebeuren in Savannah, beloofde de bewuste man te identificeren en hem aan te pakken. “Alex, wat vandaag gebeurde, is 100 procent onaanvaardbaar. Ik verzeker je dat we hem zullen identificeren. Dit wordt niet getolereerd op onze evenementen. Gelukkig hebben we shirtnummers en foto’s om hem makkelijk te identificeren”, klinkt het. To the man who smacked my butt on live TV this morning: You violated, objectified, and embarrassed me. No woman should EVER have to put up with this at work or anywhere!! Do better. https://t.co/PRLXkBY5hn — Alex Bozarjian (@wsavalexb) December 7, 2019 Lees ook : VIDEO. Journaliste woedend op man die haar kust tijdens live-reportage Het bericht VIDEO. Journaliste krijgt live op tv klets op poep van passant: “Je hebt me vernederd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Je kind een tik geven: in 56 landen verboden, maar waarom niet bij ons? En hoeveel ouders doen het? (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een klets op de kaak, een pak voor de broek: in 56 landen is het verboden, maar in België mogen ouders hun kinderen nog slaan. Verschillende organisaties pleiten al jaren voor een verbod op de zogeheten ‘pedagogische tik’, maar nog steeds beweegt er niets. “Voor alle duidelijkheid: er is níéts pedagogisch aan een tik.”
  [naar artikel]
 11. Je kind een tik geven: in 56 landen verboden, maar waarom niet bij ons? En hoeveel ouders doen het? (04/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een klets op de kaak, een pak voor de broek: in 56 landen is het verboden, maar in België mogen ouders hun kinderen nog slaan. Verschillende organisaties pleiten al jaren voor een verbod op de zogeheten ‘pedagogische tik’, maar nog steeds beweegt er niets. “Voor alle duidelijkheid: er is niéts pedagogisch aan een tik.”
  [naar artikel]
 12. Opgewonden door spanking of voeten? 7 op de 10 Vlamingen hebben een fetisj (15/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De een krijgt het warm van leren zweepjes en latex, bij iemand anders wordt het hoofd op hol gebracht door een klets op de poep. Feit is dat fetisjen veel vaker voorkomen dan je denkt. Meer dan 68 procent van de Vlamingen vindt een fetisj opwindend, maar een groot deel schaamt zich hier ook voor. Dat toont een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma ‘Love, Sex & Drama’.
  [naar artikel]
 13. Braziliaan probeert met ‘valse poep’ cocaïne te smokkelen (14/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie heeft maandag in de internationale luchthaven van Lissabon een man gearresteerd die 1 kilogram cocaïne in een valse poep aan...
  [naar artikel]
 14. HET DEBAT: moet de 'pedagogische tik' verboden worden? (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘pedagogische tik’ staat weer ter discussie na een tweet van presentator Thomas Vanderveken. Die zag in een parkje hoe een vader zijn kind “ruw...
  [naar artikel]
 15. Kinderen die regelmatig een pedagogische tik krijgen, zijn later vaak agressief tegen hun partner (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 50-tal jaar geleden was de zogenaamde pedagogische tik nog schering en inslag. Nu weten we echter wel beter dan onze kroost een draai om de...
  [naar artikel]
 16. HET DEBAT: moet de ‘pedagogische tik’ verboden worden? Dit is jullie mening (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘pedagogische tik’ staat weer ter discussie na een tweet van presentator Thomas Vanderveken. Die zag in een parkje hoe een vader zijn kind “ruw...
  [naar artikel]
 17. Hoe verantwoord is een pedagogische tik? Dit zeggen onze experts (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moet de pedagogische tik in het wetboek? En zouden gezinnen daar beter van worden? Experts denken dat het een mooie symboolwaarde zou hebben, maar...
  [naar artikel]
 18. Hoe verantwoord is een pedagogische tik? Dit zeggen onze experts (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moet de pedagogische tik in het wetboek? En zouden gezinnen daar beter van worden? Experts denken dat het een mooie symboolwaarde zou hebben, maar...
  [naar artikel]
 19. Frankrijk verbiedt pedagogische tik (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse parlement heeft deze nacht het verbod op "ordinair educatief geweld" goedgekeurd. Ook de zogenaamde pedagogische tik van de ouders wordt...
  [naar artikel]
 20. Kinderopvang krijgt binnenkort score voor pedagogische kwaliteiten (27/02/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 1 april 2018 zullen kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen scores krijgen voor hun pedagogische aanpak. Vanaf dan geldt namelijk een 'pedagogische norm'. De Zorginspectie staat in voor de naleving van de norm. Opvanginitiatieven die hardnekkig onvoldoende scoren, riskeren een aanmaning. Dat staat in een bericht dat Kind & Gezin heeft bezorgd onder organisatoren van kinderopvang. Hoe doen onze kinderopvanginitiatieven het op pedagogisch vlak? Vroeger werd daarover in Vlaanderen wat in het duister getast. Er was geen duidelijk kader en ook geen instrument om de pedagogische kwaliteiten te meten of op te volgen.      
  [naar artikel]
 21. Sp.a dient wetsvoorstel in tegen ‘pedagogische tik’ (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sp.a dient een wetsvoorstel in om de ‘pedagogische tik’ te verbieden. Dat schrijft De Morgen. Een tik op de wang of een pak voor de broek is al in 59 landen verboden, maar niet in België.
  [naar artikel]
 22. Doopstudent krijgt ‘pedagogische taak’ en is niet langer geschorst (06/05/2019 - De Standaard)
  De KU Leuven geeft de student die op 5 december vorig jaar betrokken was bij de fatale studentendoop van studentenclub Reuzegom, een pedagogische taak. Als hij die uitvoert wordt zijn schorsing opgeheven.
  [naar artikel]
 23. Gedaan met 'pedagogische tik’ ? Sp.a dient wetsvoorstel in tegen geweld van ouders op kinderen (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sp.a dient een wetsvoorstel in om de ‘pedagogische tik’ te verbieden. Dat schrijft De Morgen. Een tik op de wang of een pak voor de broek is al in 59 landen verboden, maar niet in België.
  [naar artikel]
 24. Annelien Coorevits geeft wel eens een pedagogische tik: “Opvoeden is de moeilijkste job ter wereld” (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond werd er bij ‘Van Gils & Gasten’ gediscussieerd over de ‘pedagogische tik’, waarbij je je kinderen op een fysieke manier terechtwijst....
  [naar artikel]
 25. Frankrijk verbiedt pedagogische tik (30/11/2018 - VRT NWS)
  Het Franse parlement heeft vannacht het verbod goedgekeurd op "ordinair educatief geweld". Ook de zogenaamde pedagogische tik van de ouders wordt hiermee dus afgekeurd, al gaat het vooral om een symbolisch verbod.
  [naar artikel]
 26. Met de poep naar de steenweg (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het woonhuis van het kasteel de Donnéa werd in 1801-1802 gebouwd, op een plek waar ook tevoren al een kasteel stond. Opvallend is dat het kasteel vandaag met zijn poep naar de steenweg ligt.
  [naar artikel]
 27. Frankrijk verbiedt pedagogische tik (30/11/2018 - De Morgen)
  Het Franse parlement heeft deze nacht het verbod op "ordinair educatief geweld" goedgekeurd. Ook de zogenaamde pedagogische tik van de ouders wordt hiermee dus afgekeurd, al gaat het vooral om een symbolisch verbod.
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Nieuwsgierig jongetje knijpt in poep van serveerster (05/11/2018 - Metro)
  Jong geleerd is oud gedaan… Een Hooters-serveerster in Aruba, genaamd Juliana, plaatste onlangs een video op Instagram waarop te zien is hoe een klein jongetje aan haar schaars bedekte derrière frult. Na enkele momenten heeft Juliana door wat er gebeurt en barst ze in lachen uit. “Alweer eentje die zich plastisch chirurg waant”, grapt ze erbij. Dat levert uiteraard hilarische beelden op. Lees ook : Een volle poep? Dan ben je een gezonde vrouw Het bericht VIDEO. Nieuwsgierig jongetje knijpt in poep van serveerster verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Nieuw op 1 april – Kinderopvang krijgt score voor pedagogische kwaliteiten (28/03/2018 - Metro)
  De kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen krijgen vanaf 1 april scores voor hun pedagogische aanpak. Voortaan geldt namelijk een “pedagogische norm” en de Zorginspectie zal instaan voor de naleving van die norm. Opvanginitiatieven die hardnekkig onvoldoende scoren, riskeren een aanmaning. De voorbije jaren is door de sector, ouders en experten hard gewerkt aan het MeMoQ-project. MeMoQ staat voor “Meten en Monitoren van de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang” en bestaat uit instrumenten die het moeten toelaten de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang in Vlaanderen in kaart te brengen, te verbeteren en op te volgen. Zo is er bijvoorbeeld een pedagogisch raamwerk uitgewerkt met een visie over wat kwaliteitsvolle kinderopvang moet zijn. Er is ook een wetenschappelijk meetinstrument uitgewerkt dat toelaat de pedagogische kwaliteiten van initiatieven na te meten. Verder is er voor de kinderopvanginitiatieven een zelfevaluatie-instrument uitgewerkt waarmee ze zelf de pedagogische kwaliteiten kunnen verbeteren. En als sluitstuk zijn er de controles door de Zorginspectie. Die inspectie zal vanaf 1 april nagaan of kinderopvanginitiatieven de “pedagogische norm” halen. De pedagogische kwaliteit hangt onder meer af van het welbevinden, de educatieve en emotionele ondersteuning en de betrokkenheid van de kinderen. Op elk van die vlakken krijgen de kinderopvanginitiatieven een score van 1 (onvoldoende) tot 4 (uitstekend). Initiatieven die een 1 scoren zullen begeleid en opgevolgd worden. Is er geen beterschap, dan riskeren ze een aanmaning. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 april – Kinderopvang krijgt score voor pedagogische kwaliteiten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Dit is wat u vindt van de pedagogische tik “Die paar tikjes die ik kreeg in mijn leven hebben me echt geen trauma bezorgd” (21/11/2018 - VRT NWS)
  Is een pedagogische of corrigerende tik nog van deze tijd? Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen pleit voor een “geweldloze opvoeding”. Maar wat denkt u erover? Wij vroegen naar uw mening via de Facebookpagina van VRT NWS. En daar zijn er heel wat voor- en tegenstanders. Een overzicht: 
  [naar artikel]
 31. Schorsing slachtoffer doop Reuzegom ongedaan gemaakt: "Op voorwaarde dat hij pedagogische taak uitvoert" (15/04/2019 - VRT NWS)
  De schorsing van de student rechten die deelgenomen had aan de doop van studentenclub Reuzegem wordt nu tóch ongedaan gemaakt, op voorwaarde dat hij een pedagogische taak uitvoert. Dat zegt de advocaat van de student. "Hij krijgt dan geen straf, maar moet wel een pedagogische taak, zoals vrijwilligerswerk, uitvoeren." Bij de doop van de studentenclub viel één dodelijk slachtoffer. 
  [naar artikel]
 32. Meyrem Almaci: "Heel jammer dat SP.A in de kaart van Francken speelt" (17/02/2019 - VRT NWS)
  De vraag hoe je koopkracht en klimaat met elkaar kan verenigen, verdeelt de politieke meningen. Groen kreeg deze week kritiek van zowel SP.A als voormalig N-VA-staatssecretaris Theo Francken dat hun plannen niet duidelijk genoeg zijn. In "De zevende dag" ging Groen-voorzitter Meyrem Almaci daartegen in: "Het probleem is niet ons programma, wel dat het niet wordt uitgevoerd."
  [naar artikel]
 33. Verbod op reclame verdeelt sekswerkers (12/04/2019 - De Morgen)
  Broodroof van sekswerkers, of strijd tegen pooiers? Het plan-Milquet om de vraag naar prostitutie in te perken, verdeelt de sekswerkgemeenschap.
  [naar artikel]
 34. Strakke buik, armen en poep? Je hebt maar één oefening nodig (19/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Volgens entertainmentsite Bright Side bestaat er een magische oefening als je een platte buik, strakke poep e, stevigere rug, benen en armen en een beter metabolisme wil. Neem drie à vier keer per week tijd voor een omgekeerde plank en je zou de resultaten snel moeten beginnen zien.
  [naar artikel]
 35. Strakke buik, armen en poep? Je hebt maar één oefening nodig (19/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens entertainmentsite Bright Side bestaat er een magische oefening als je een platte buik, strakke poep, stevigere rug, benen en armen en een beter metabolisme wil. Neem drie à vier keer per week tijd voor een omgekeerde plank en je zou de resultaten snel moeten beginnen zien.
  [naar artikel]
 36. Supporters Jan Jambon (Beerschot) en Theo Francken (OHL) hopen allebei te promoveren: “Met 18 in eerste klasse zou goede oplossing zijn” (30/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In maart stonden ze met Beerschot en OHL nog tegenover elkaar voor één plaats in 1A. Nu kunnen Jan Jambon (Beerschot) en Theo Francken (OHL) samen dromen van promotie. “Met achttien in 1A zou een goeie oplossing zijn”, vinden beide N-VA-politici.
  [naar artikel]
 37. Een volle poep? Dan ben je een gezonde vrouw (26/04/2018 - Metro)
  Volle konten zijn niet alleen een nieuw schoonheidsideaal aan het worden, er hangen ook allerlei gezondheidsvoordelen aan vast. Dus aan alle dames met een stevige poep: embrace your curves. Wat hebben Kim Kardashian, Jennifer Lopez en Nicki Minaj gemeen? Ze zijn alledrie voorzien van een behoorlijke poep. Bovendien verkeren ze in uitstekende gezondheid. Volgens een studie van Cell Metabolism zouden vrouwen die een beetje meer vet hebben op de billen, minder risico lopen op beroertes en andere hart-en vaatziekten. Peervormig  Vet dat opgeslagen wordt in lagere delen van het lichaam, wordt als het ware opgezogen en heeft minder kans om vitale organen te bereiken. Dames met een peervormig figuur zijn dus eigenlijk gezonder dan die met een appelvormige lichaamsbouw Om aan deze gunstige voorwaarden te voldoen mag je je als vrouw nog niet in de menopauze bevinden en ook geen overgewicht hebben. Het bericht Een volle poep? Dan ben je een gezonde vrouw verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. ‘Pedagogische tik’ bijna overal in Europa verboden … behalve in België (21/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Net als 55 andere landen verbiedt Frankrijk binnenkort officieel de ‘pedagogische tik’. Dan blijven er nog maar vier landen over in Europa die de “formele erkenning van de fysieke integriteit van het kind” nog altijd niet in hun burgerlijk wetboek hebben opgenomen: Italië, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en ... België.
  [naar artikel]
 39. Protest in Leuven tegen Francken: "Neen tegen politiek die mensen verdeelt" (04/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/_a1rX6hOga5MZcvi_qZxbkPaGHI/diocontent/119284005/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. Hoe een politieke dynastie Thailand verdeelt (13/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag verstrijkt het ultimatum aan Thais premier Yingluck, de zus van de in 2006 afgezette Thaksin Shinawatra. Hij is vijf jaar geleden naar Dubai gevlucht. Waarom verdeelt hij de natie nog steeds?
  [naar artikel]
 41. Kinderopvang krijgt binnenkort score voor pedagogische kwaliteiten (27/02/2018 - Metro)
  Vanaf 1 april 2018 zullen kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen scores krijgen voor hun pedagogische aanpak. Vanaf dan geldt namelijk een ‘pedagogische norm’. De Zorginspectie staat in voor de naleving van de norm. Opvanginitiatieven die hardnekkig onvoldoende scoren, riskeren een aanmaning. Dat staat in een bericht dat Kind & Gezin heeft bezorgd onder organisatoren van kinderopvang. Hoe doen onze kinderopvanginitiatieven het op pedagogisch vlak? Vroeger werd daarover in Vlaanderen wat in het duister getast. Er was geen duidelijk kader en ook geen instrument om de pedagogische kwaliteiten te meten of op te volgen. Maar de voorbije jaren is door de sector, ouders en experten hard gewerkt aan het MeMoQ-project. MeMoQ staat voor ‘Meten en Monitoren van de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang’ en bestaat uit instrumenten die het moeten toelaten de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang in Vlaanderen in kaart te brengen, te verbeteren en op te volgen. Zo is er bijvoorbeeld een pedagogisch raamwerk uitgewerkt met een visie over wat kwaliteitsvolle kinderopvang moet zijn. Er is ook een wetenschappelijk meetinstrument uitgewerkt dat toelaat de pedagogische kwaliteiten van initiatieven na te meten. Verder is er voor de kinderopvanginitiatieven een zelfevaluatie-instrument uitgewerkt waarmee ze zelf de pedagogische kwaliteiten kunnen verbeteren. En als sluitstuk zijn er de controles door de Zorginspectie. Die inspectie zal vanaf 1 april 2018 nagaan of kinderopvanginitiatieven de ‘pedagogische norm’ halen. De pedagogische kwaliteit hangt onder meer af van het welbevinden, de educatieve en emotionele ondersteuning en de betrokkenheid van de kinderen. Op elk van die vlakken krijgen de kinderopvanginitiatieven een score van 1 (onvoldoende) tot 4 (uitstekend). Initiatieven die een 1 scoren zullen begeleid en opgevolgd worden. Is er geen beterschap, dan riskeren ze een aanmaning. bron: Belga
  [naar artikel]
 42. James Cooke bezoekt zijn ‘goeie vriend’ Bart De Wever: “Dat zwaard heb je hier ook liggen?” (21/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Iedere dag overvalt James Cooke in ‘Gert Last Year’ iemand die hij graag eens in de bloemetjes wil zetten. Vandaag zijn “goeie, goeie, goeie” vriend Bart De Wever.
  [naar artikel]
 43. Lachaert met ‘pedagogische tik op de vingers’ naar PS, maar premierschap dwingt Open Vld toch in nieuwe rol (29/01/2021 - Express)
  Partijvoorzitter Egbert Lachaert (Open Vld) reageert zelf op het offensief van de PS van afgelopen week. Hij geeft z’n grootste coalitiepartner naar eigen zeggen “een pedagogische tik op de vingers”, en wijst erop dat “het regeerakkoord letterlijk moet gevolgd worden”. Het duidt op een Open Vld, die zich met het premierschap van Alexander De Croo […] The post Lachaert met ‘pedagogische tik op de vingers’ naar PS, maar premierschap dwingt Open Vld toch in nieuwe rol appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. DISCUSSIE. Moeten politieke leiders meer pedagogische verantwoordelijkheid nemen? (22/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bisschop Johan Bonny vindt dat onze politieke leiders meer pedagogische verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat zegt hij dit weekend in een interview met Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 45. Vlaanderens bekendste WAG’s over Zuid-Afrika, ouder worden en een tik op de poep (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een recensie van de nieuwe film krijg je hier niet te lezen, daarvoor moet je zelf naar in de cinema. Wél krijg je een gesprek met de vijf WAG’s - Wifes And Girlfriends -uit F.C. De Kampioenen. De films en de reeks. Een indrukwekkend gezelschap Vlaams televisie-erfgoed in één ruimte gevat. Over Zuid-Afrika, ouder worden in de rol van hun leven en een tik op de poep. “We zijn gestopt met afscheid nemen.”
  [naar artikel]
 46. Eindelijk verbod op ‘pedagogische tik’? Sp.a dient wetsvoorstel in tegen geweld van ouders op kinderen (12/03/2021 - De Morgen)
  Een tik op de wang, een pak voor de broek: in 59 landen is de ‘pedagogische tik’ verboden, maar niet in België. De sp.a dient nu een wetsvoorstel in om systematisch geweld van ouders op kinderen te verbieden. ‘Dit is niet hoe kinderen horen opgevoed te worden.’
  [naar artikel]
 47. Eindelijk verbod op ‘pedagogische tik’? Sp.a dient wetsvoorstel in tegen geweld van ouders op kinderen (12/03/2021 - De Morgen)
  Een tik op de wang, een pak voor de broek: in 59 landen is de ‘pedagogische tik’ verboden, maar niet in België. De sp.a dient nu een wetsvoorstel in om systematisch geweld van ouders op kinderen te verbieden. ‘Dit is niet hoe kinderen horen opgevoed te worden.’
  [naar artikel]
 48. Start ticketverkoop verdeelt cultuurcentra (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Moet de ticketverkoop voor het cultuurseizoen zoals vanouds starten rond mei, of uitgesteld worden naar september? Die vraag verdeelt de Vlaamse cultuurcentra, zo blijkt uit een bevraging van de ledenvereniging VVC.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.