Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
01:11 uur

Zuidfoor wordt Brussels erfgoed: "Maar wanneer mogen we open gaan?"

VRT NWS

04/05/2021 - 08:20

De Zuidfoor en kermiscultuur worden officieel Brussels erfgoed. Dat laat Brussels staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) weten. "Net door de coronacrisis is duidelijk geworden hoe belangrijk de Brusselse kermis is", zegt hij. De foorkramers zijn blij met de erkenning, maar willen nog liever duidelijkheid over een nieuwe opening.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussel annuleert de Zuidkermis: "Hier gaan acties van komen" (27/07/2020 - VRT NWS)
  De Zuidfoor in Brussel gaat niet door. "Door de evolutie van de epidemie hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen", schrijft Brussels burgemeester Close op Twitter. De foorkramers zijn erg boos. Ze vinden het niet eerlijk dat pretparken wel open mogen en de Zuidfoor niet.
  [naar artikel]
 2. Zuidfoor Brussel mag doorgaan: "Het gaat deugd doen als de foor weer opengaat" (01/07/2020 - VRT NWS)
  De Zuidfoor in Brussel mag doorgaan van 1 tot en met 30 augustus. Normaal gezien begint de jaarlijkse kermis in Brussel op 18 juli, maar dit jaar is dat dus twee weken later. De kermisuitbaters vinden het jammer dat ze dan pas mogen opengaan, maar ze zijn wel blij dat ze goede vooruitzichten hebben. Op de Zuidfoor zullen dezelfde regels gelden als op een markt.
  [naar artikel]
 3. Panamarenkohuis wordt erkend als erfgoed: "Eén van de meest opmerkelijke naoorlogse kunstenaarswoningen" (05/02/2021 - VRT NWS)
  Het Panamarenkohuis in Antwerpen, waar de kunstenaar heeft gewoond en gewerkt, wordt beschermd als erfgoed. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) start daarvoor de procedure op. "Een postuum verjaardagscadeau voor Panamarenko die vandaag 81 jaar zou worden."
  [naar artikel]
 4. Bobbejaanland binnenkort opnieuw open? "We nemen maatregelen" (21/04/2020 - VRT NWS)
  Bij het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, bij Kasterlee, bereiden ze zich voor om opnieuw open te gaan. Al is het nog niet duidelijk of en wanneer de pretparken weer open mogen. "We kunnen niet blijven afwachten en niets doen", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 5. Paniek breekt uit op de Zuidfoor: "Mensen dachten dat er een aanslag was" (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een vechtpartij op de Brusselse Zuidfoor heeft gisteravond een kettingreactie van paniek veroorzaakt onder de bezoekers. Dat melden Franstalige
  [naar artikel]
 6. Speculaas: Brussels of Hasselts erfgoed? Of moeten we toch speculoos zeggen? (06/12/2020 - VRT NWS)
  Deze week werd speculoos uitgeroepen tot Brussels erfgoed, maar ook in Hasselt is speculaas een belangrijk streekproduct. Welke stad is de echte speculaashoofdstad? Of moeten we speculooshoofdstad zeggen? Julie Capiau van Maison Dandoy in Brussel en Luc Brabanders uit Hasselt gingen de strijd aan in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 7. "Ief Postino" wint Europese prijs voor cultureel erfgoed: "Ik had het banale idee om postbode te spelen en plots is dat heel belangrijk." (15/05/2018 - VRT NWS)
  "Ief Postino", een coproductie van De Wenkbrauwerij, Eén en het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE), won de Europese prijs voor cultureel erfgoed, de Europa Nostra award. "Ief Postino" was een vaste rubriek in het Eén-programma "Iedereen Beroemd", maar er volgden ook een boek en een theatertour. Voor het project trok Ief naar Italië met brieven van Limburgse Italianen.
  [naar artikel]
 8. Ook Zuidfoor in Brussel op de helling: "We hopen dat er nog aangepaste versie kan doorgaan" (16/04/2020 - VRT NWS)
  Ook de Zuidfoor in Brussel deelt in de klappen na de beslissing van de Veiligheidsraad om massa-evenementen al zeker tot eind augustus af te gelasten. Officieel is de kermis voorlopig nog niet afgelast, maar dat het evenement sowieso in een andere gedaante zal moeten plaatsvinden - als het al mag doorgaan - is duidelijk.
  [naar artikel]
 9. Sociale onrust: waar en wanneer is er tijdens deze "hete lente" al actiegevoerd? (09/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag maken de piloten van Brussels Airlines bekend dat ze gaan staken en twee weken geleden was het nog hommeles bij Lidl. Het lijkt erop dat we wel degelijk met een "hete lente" te maken hebben. Wie staakt(e) wanneer? Een overzicht.
  [naar artikel]
 10. Honderdtal foorkramers van de Zuidfoor protesteren: "Eerst met 150 opbouwen en dan afbreken, dan speel je met onze voeten" (28/07/2020 - VRT NWS)
  Een honderdtal foorkramers protesteren vandaag tegen het sluiten van de Zuidfoor in Brussel. "Een hele kermis van 150 attracties laten opbouwen om ze twee dagen later terug te annuleren, dan speel je met onze voeten," zegt foorkraamer Alexandre Dotremont.
  [naar artikel]
 11. Veiligheid Brusselse Zuidfoor aangescherpt (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 136ste editie Brusselse Zuidfoor werd zaterdagnamiddag officieel geopend door de peter van het evenement, Eddy Merckx. Ook Brussels
  [naar artikel]
 12. 120 zieke kinderen genieten van een gratis dagje op Brusselse Zuidfoor (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Brusselse Zuidfoor is vandaag voor de twaalfde keer de "Dag van de Zieke Kinderen" gehouden. Zo'n 120 kinderen met verschillende ziektes of
  [naar artikel]
 13. Liveblog: Kleuterscholen mogen opnieuw open, ook 2e en 4e middelbaar herstart: "Blijft grote puzzel om te leggen" (02/06/2020 - VRT NWS)
  De kleuterscholen gaan vandaag opnieuw open. Het is een nieuwe stap in de versoepeling van de coronamaatregelen. "Het blijft een grote puzzel om te leggen", klinkt het bij de koepels. Er mogen ook meer leerlingen naar het secundair onderwijs gaan, concreet mag het tweede en vierde middelbaar twee dagen per week heropstarten.
  [naar artikel]
 14. Leuven vervroegt tijdelijk openingsuren voor nachtwinkels: "Open om 14 uur in plaats van 18 uur" (19/08/2020 - VRT NWS)
  De nachtwinkels in Leuven mogen voortaan de deuren openen om 14 uur in plaats van 18 uur. Op deze manier wil het Leuvense stadsbestuur de uitbaters een duwtje in de rug geven. "Het is onmogelijk om een leefbare omzet te draaien als we pas om 18 uur open mogen en dus maar vier uur open zijn", klinkt het bij de uitbaters.
  [naar artikel]
 15. Karretje op attractie Zuidfoor schiet los met twee personen aan boord (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een karretje van de attractie "Shake & Roll", op de Brusselse Zuidfoor, is zondagnacht omstreeks 22 uur losgeschoten met twee personen aan boord, zo melden RTBF en RTL. Patrick De Corte, voorzitter van het Brusselse Comité van Foorkramers, bevestigt de informatie, maar zegt dat er geen gewonden zijn gevallen.
  [naar artikel]
 16. Supermarkten in december vaker open, ontdek hier wanneer en tot hoe laat jij kan gaan winkelen voor de feestdagen (05/12/2020 - VRT NWS)
  Traditiegetrouw openen de supermarkten in december vaker de deuren en blijven ze op sommige dagen ook langer open. Ook dit jaar is dat het geval en kan het klanten helpen om de eindejaarsaankopen meer te spreiden. In dit overzicht van "De inspecteur" van Radio 2 kan je bekijken wanneer jouw favoriete winkel extra geopend wordt.
  [naar artikel]
 17. Speculoos behoort voortaan tot Brussels cultureel erfgoed (04/12/2020 - VRT NWS)
  Artisanaal bereide speculoos maakt voortaan deel uit het Brussels culturele erfgoed. Nog maar enkele tientallen bakkers maken het lekkere koekje. Sommige doen dat alleen rond de sinterklaasperiode. Reden te meer om speculoos net nu bij het erfgoed te voegen.
  [naar artikel]
 18. Wanneer draag ik nu een mondmasker en wanneer niet? (03/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 4 mei gaat de versoepeling in ons land echt van start en gaat fase 1 van het exitplan in. Heel wat mensen kunnen opnieuw gaan werken, we mogen weer wat meer gaan sporten en de stoffen- en naaiwinkels gaan open. Mondmaskers zullen niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Maar wanneer moet je zo’n masker dragen? Wanneer is het verplicht? En wanneer is het overbodig?
  [naar artikel]
 19. Wikipedia krijgt er duizenden foto’s Belgisch erfgoed bij: "Als ik het op mijn computer laat staan, gaat het verloren" (19/02/2019 - VRT NWS)
  De fotowedstrijd "Wiki Loves Heritage" heeft Wikipedia de afgelopen maanden 4.300 nieuwe foto's opgebracht, waarvan meer dan 2.500 van erfgoed in Vlaanderen en Brussel. De foto’s worden uiteindelijk op de online-encyclopedie beschikbaar gesteld voor hergebruik. Volgens persfotograaf, schrijver en zoals hij zichzelf graag noemt "wikipediaan" Michiel Hendryckx bewijst dit het succes van de website. "Alle ramen en deuren staan open, de mensen die Wikipedia bedacht hebben, zijn geniaal."
  [naar artikel]
 20. Directie ontkent geruchten: "Geen collectief ontslag bij Brussels Airlines" (12/05/2018 - VRT NWS)
  Al maandenlang wordt het gefluisterd: 200 jobs gaan verloren bij Brussels Airlines. Maar niemand heeft dat cijfer ooit officieel gecommuniceerd en de directie spreekt het nu ook formeel tegen: "er ligt net een groeiscenario op tafel". Wie heeft er baat bij het verspreiden van onjuiste informatie en het creëren van sociale onrust?
  [naar artikel]
 21. Wordt een pintje dit weekend duurder? "Prijsstijging bij helft van de cafés, gemiddeld 1 tot 5 procent" (07/05/2021 - VRT NWS)
  Morgen gaan de terrassen open, maar hoe zit het met de prijzen? Gaan die stijgen om de verloren inkomsten van de afgelopen maanden goed te maken? De Inspecteur vraagt het aan enkele cafébazen en aan Horeca Vlaanderen. "Pintje kostte € 1,80 maar dat wordt morgen 2 euro."
  [naar artikel]
 22. Wanneer een microbrouwerij uit haar voegen barst: "Consument drinkt minder, maar staat open voor meer" (25/06/2018 - De Morgen)
  Brussels Beer Project opent in 2020 een tweede brouwerij in Anderlecht, goed voor een productie van 10 miljoen flesjes per jaar. Of hoe een middelvinger naar de Belgische bierindustrie in sneltempo het statuut van microbrouwerij ontgroeide. "We durven fouten maken."
  [naar artikel]
 23. Nieuwe toekomst voor Kalmthoutse synagoge als open erfgoed (11/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Binnen vier à vijf jaar begint de synagoge in de Leopoldstraat aan een nieuw leven als open erfgoed. Zopas werd het beheersplan goedgekeurd en daarmee wordt het licht op groen gezet voor subsidies en renovatie. Wanneer alles meezit, glorieert de plattelandssynagoge opnieuw in 2024.
  [naar artikel]
 24. Karretje op attractie Zuidfoor schiet los met twee personen aan boord (18/07/2016 - De Redactie)
  Een karretje van de attractie "Shake & Roll", op de Brusselse Zuidfoor, is vannacht omstreeks 22 uur losgeschoten met twee personen aan boord, zo melden RTBF en RTL. Niemand zou gewond zijn geraakt.
  [naar artikel]
 25. Kris Peeters in open brief: "Als ik verantwoordelijkheid opneem in Antwerpen, zal ik regering verlaten" (13/10/2018 - De Morgen)
  Kris Peeters (CD&V) stopt als vicepremier wanneer hij burgemeester wordt. Dat schrijft hij in een open brief aan de Antwerpenaar, zo meldt VRT NWS. "Een wereldstad bestuur je niet half-time", luidt het.
  [naar artikel]
 26. Dramatische Pasen voor chocolatiers: "We zijn open, maar hebben amper klanten" (07/04/2020 - VRT NWS)
  Chocolatiers krijgen door de coronacrisis veel minder klanten over de vloer, al zijn ze wel open. Zeker met Pasen voor de deur is dat een gemiste kans: "Voor chocolatiers is de paasperiode normaal gezien een erg drukke periode", vertelt Guy Gallet van Choprabisco, de Koninklijke Belgische Vereniging van de Chocolade-, Praline- Biscuiterie- en Suikergoedindustrie, bij "De inspecteur" op Radio 2. "Deze coronacrisis kan qua tijdstip voor onze sector eigenlijk niet slechter vallen. Maar chocolatiers mogen effectief open zijn. Dus een warme oproep van er zeker eens langs te gaan."
  [naar artikel]
 27. Wanneer draag ik nu een mondmasker en wanneer niet? (03/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op maandag 4 mei gaat de versoepeling in ons land echt van start en gaat fase 1 van het exitplan in. Heel wat mensen kunnen opnieuw gaan werken, we mogen weer wat meer gaan sporten en de stoffen- en naaiwinkels gaan open. Mondmaskers zullen niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Maar wanneer moet ik er zo een dragen? Wanneer is het verplicht? En waarom is het nuttig?
  [naar artikel]
 28. Barbara Pas (VB) open over besproken "maatregelen" met N-VA: "Kijken hoe achterban Open VLD en CD&V reageert" (26/06/2019 - VRT NWS)
  Volgens Kamerfractieleider Barbara Pas hebben Vlaams Belang en N-VA al concrete maatregelen uitgewerkt rond "welzijn, inburgering, het communautaire en onderwijs" aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe Vlaamse regering. "Ik kijk nu vooral naar Open VLD en CD&V", zegt Pas in "De ochtend". "Ik vraag me af hoe ze het cordon sanitaire gaan blijven verdedigen bij hun achterban." Pas is van oordeel dat er "voldoende raakvlakken kunnen gevonden worden om een degelijk beleid te voeren". 
  [naar artikel]
 29. Beauty Federatie reageert op "Pano" over illegale botox-en fillerwereld: "Het is dweilen met de kraan open" (09/10/2019 - VRT NWS)
  In de nieuwste "Pano"-reportage "Botox en fillers tegen elke prijs" is te zien hoe in heel wat schoonheidssalons erg los wordt omgesprongen met botox en fillerinjecties. Alleen artsen mogen die injecties toedienen, omdat het ernstige gevolgen kan hebben als het foutief wordt geplaatst. Voor de Belgische Beauty Federatie (BBF), de beroepsorganisatie van schoonheidssalons, is dit geen nieuws. Zij geven al jaren meldingen door van deze illegale praktijk aan het parket, maar het is dweilen met de kraan open, zeggen ze.
  [naar artikel]
 30. Zwemclubs willen maandag ook open. "Anders verliezen we helft ledenbestand" (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  "Laat de zwembaden proefdraaien met de baantjes- en competitiezwemmers zodat ze op 1 juli veilig kunnen open gaan voor iedereen." Dat is het voorstel van Katleen Smet. De voormalige triatlete is nu trainster bij zwemclub De Beringse Tuimelaars. Net zoals de zwemfederatie en heel wat zwemclubs was ook zij verrast dat de zwembaden pas op 1 juli open mogen. Ze vreest ook dat bij de start van het nieuwe seizoen in september, maar de helft van de leden de weg naar het zwembad nog zal terugvinden.
  [naar artikel]
 31. Minister Sven Gatz over de zaak-Fabre: "We gaan dit onderzoeken met woord en wederwoord" (13/09/2018 - VRT NWS)
  "We gaan deze zaak grondig doorlichten", reageert minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) in "De ochtend" op het verhaal dat 20 ex-medewerkers kunstenaar Jan Fabre beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. "Ik erken dat er in bepaalde gezelschappen een meester-leerlingverhouding ontstaat, maar hier lees je letterlijk in de open brief dat er een zwijgcultuur is, en dat baart me zorgen."
  [naar artikel]
 32. Meus bij de foorkramers: wat u nog niet wist over de kermisgemeenschap (17/05/2017 - De Redactie)
  "Een rijdend dorp" of "zelfstandigen op wielen": zo omschrijven de forains op de Brusselse Zuidfoor zichzelf. Jeroen Meus leerde deze gesloten gemeenschap in ons eigen land afgelopen zomer beter kennen voor zijn programma "Goed volk".
  [naar artikel]
 33. “Zonnepanelen van 36.000 euro moesten bij dwangbevel van mijn dak” (10/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een huis dat geschiedenis uitademt, is misschien een droom, maar eens uw eigendom beschermd erfgoed wordt, doet u niet meer in uw eigen huis wat u wil. Dat mochten Dominik Henkel en Eugeen Janssen uit Oud-Rekem - het mooiste dorp van Vlaanderen - al meermaals ondervinden. “De Vlaamse regering wil zo veel mogelijk zonnepanelen promoten, maar op een beschermd huis mogen ze niet liggen. Zelfs niet aan de achterkant.”Bij het kabinet van Geert Bourgeois, minister van Erfgoed, zijn ze zich bewust van de problematiek. Om die reden wordt er aan een nieuw afwegingskader gewerkt voor zonnepanelen op monumenten, dat zeer concreet duidelijk moet maken wanneer het kan en wanneer niet.
  [naar artikel]
 34. Erfgoeddag op vier locaties (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maak tijdens Erfgoeddag kennis met het veelzijdige erfgoed in Beringen. ""Erfgoed is niet saai of enkel iets uit het verleden, het leeft en is actueler dan ooit", meldt schepen van Cultuur Patrick Witters. "Op vier locaties kan je als bezoeker terecht voor gratis activiteiten die in het teken staan van de zorg."
  [naar artikel]
 35. Frankrijk lanceert "Loto du patrimoine" om erfgoed te redden (21/02/2018 - VRT NWS)
  Frankrijk is de zogenoemde "Loto du patrimoine" goedgekeurd. Dat meldt Atout France. Het gaat om een kansspel dat geld in het laatje moet brengen om erfgoed te restaureren.
  [naar artikel]
 36. [VIDEO] - Wat vindt de kok in Jeroen Meus van de gezondheidshype? (29/09/2016 - De Redactie)
  Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwste editie van "Dagelijkse kost" beantwoordt Jeroen Meus vragen van Facebook-surfers. Stoomkoken, gerechten zonder gluten, Meus vindt het interessant en belangrijk. "Maar we mogen ons culinaire erfgoed niet overboord gooien."
  [naar artikel]
 37. "Twintig minuten getraind op vrijworpen" (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hubo Limburg United kan zich vanavond thuis plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Tegenstander Brussels staat met de rug tegen muur. "Heel veel zal afhangen van het niveau van intensiteit van de match", stelt LU-coach Brian Lynch. "In Brussel werd er heel hard gestreden, maar je mag er donder op zeggen dat zij er nog harder gaan tegenaan gaan. Als ze verliezen is het immers over voor hun. De intensiteit waarmee Brussels straks speelt, gaat voor een groot stuk de wedstrijd bepalen."
  [naar artikel]
 38. Speeltuinen vanaf vandaag weer open: "Eindelijk! Mijn kleinzoon zat van 17 maart tot nu binnen"  (27/05/2020 - VRT NWS)
  Zowel kleine buurtspeeltuinen als sommige grotere speeltuinen gaan vandaag weer open. De speeltuinen zijn in maart gesloten door het coronovirus, maar nu is het volgens de Nationale Veiligheidsraad opnieuw veilig genoeg om ernaartoe te gaan. Er mogen wel maar maximaal 20 kinderen tegelijk spelen.
  [naar artikel]
 39. Expo "Duitse negatieven" toont Belgisch erfgoed door lens van bezetter (14/06/2017 - De Redactie)
  In het Warandepark in Brussel loopt vanaf donderdag de openluchttentoonstelling "De Duitse negatieven (1917-1918)". Die brengt een selectie van foto's van Belgisch erfgoed die de Duitsers aan het einde van WO I hebben genomen.
  [naar artikel]
 40. "Karrewiet" bezoekt geautomatiseerde boerderij: "Koeien kiezen zelf wanneer ze gemolken worden" (16/11/2018 - VRT NWS)
  "Karrewiet" heeft een bezoek gebracht aan de boerderij van de toekomst in Merchtem. Er wordt onder meer een melkrobot gebruikt. "Die melkt de koeien volledig automatisch. De koe komt er vanzelf in en ze kiest zelf wanneer ze gemolken wordt", zegt boerin Marijke.
  [naar artikel]
 41. Hasseltse Versuz klaagt aan dat er geen perspectief is voor heropening discotheken (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Discotheken en clubs mogen nog altijd niet open gaan en is ook niet duidelijk wanneer dat zou kunnen. "Wij worden gediscrimineerd", zegt Versuz-uitbater Yves Smolders. Hij hoopt volgende week, samen met Horeca Vlaanderen een gesprek te hebben over hoe de toekomst van de sector eruit ziet. Discotheken mogen niet, maar zomerbars wel. Het is voor Smolders, die de zomerbar Ipanema uitbaat, een magere troost. Hij schat het verlies voor zijn groep op 10 tot 11 miljoen euro.
  [naar artikel]
 42. "Ik ben écht slecht aan't gaan" (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer de laatste gerechten de keuken uit gaan, wordt het eventjes stil in Meat & Griet.
  [naar artikel]
 43. Zuidfoor in Brussel gaat gewoon door, Marc Van Ranst houdt zijn hart vast: "kunnen we dit wel veilig organiseren?" (24/07/2020 - VRT NWS)
  De Zuidfoor in Brussel gaat normaal gezien volgende week zaterdag van start. Maar met de stijging van het aantal coronabesmettingen, houdt viroloog Marc Van Ranst zijn hart vast: “Als er daar dingen gebeuren die niet goed zijn, zou de kermis snel kunnen stoppen.”
  [naar artikel]
 44. Afscheidsplechtigheid "Stranger" Bob Van Staeyen uitgesteld: "Zo kunnen De Strangers en eventueel de fans aanwezig zijn" (18/11/2020 - VRT NWS)
  De afscheidsplechtigheid voor "Stranger" Bob Van Staeyen wordt nog even uitgesteld. De familie wil de begrafenis pas houden wanneer de coronamaatregelen versoepeld zijn. Zo kunnen meer personen de plechtigheid bijwonen. "Nu mogen er maar 15 mensen komen en kunnen De Strangers zelf niet eens aanwezig zijn", verklaart manager René Van Camp.
  [naar artikel]
 45. "Moegetergde" piloten van Brussels Airlines leggen uit waarom ze actie voeren: "Gaat niet enkel om geld" (12/05/2018 - VRT NWS)
  Net voor hun stakingsactie van volgende maandag en woensdag richten de piloten van Brussels Airlines zich tot de passagiers in een open brief die VRT NWS in handen heeft gekregen. Ze zeggen dat het niet alleen over hun loon gaat, maar ook over slechte werkomstandigheden en een gebrek aan respect.
  [naar artikel]
 46. Ballonvaarders mogen weer vliegen met passagiers: "Ga je niet op reis? Doe dan een ballonvaart!" (11/06/2020 - VRT NWS)
  Sinds maandag mogen ballonvaarders opnieuw de lucht in met klanten. Ballonvaren mocht alweer sinds midden mei, maar dat mocht toen enkel op je eentje of met één gezinslid. Nu mogen meerdere passagiers meevliegen. "Waarschijnlijk gaan veel mensen niet op reis deze zomer en gaan ze op zoek naar belevingen in eigen land. Denk dan eens aan ons!" klinkt het bij de federatie.
  [naar artikel]
 47. Gemeente Mol renoveert historische windmolen van 165 jaar oud: "Investering in uniek stuk erfgoed" (16/03/2021 - VRT NWS)
  In Mol is de renovatie van de windmolen van Ezaart gestart, een windmolen die al 165 jaar oud is. De molen is de enige van 7 windmolens die in Mol overblijft. "Het is mooi en uniek stukje erfgoed waarin we met plezier investeren voor het nageslacht", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
  [naar artikel]
 48. Dit moet u weten over het Brabants trekpaard, kersvers immaterieel erfgoed in Vlaanderen (10/01/2018 - VRT NWS)
  Minister van Cultuur Gatz heeft beslist om het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het paardenras heeft enkele bijzondere uiterlijke kenmerken, en wordt daarom voor specifieke taken ingezet. En nu voldoet het dier ook aan de criteria voor "immaterieel Vlaams erfgoed".
  [naar artikel]
 49. Speculoos wordt Brussels cultureel erfgoed (04/12/2020 - De Tijd)
  18:48 Het Sinterklaaskoekje bij uitstek mag zich sinds vrijdag tot het Brusselse immateriële culturele erfgoed rekenen, samen met onder meer de bier- en de frietkotcultuur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.