Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:18 uur

Heb jij hét idee voor een succesvolle start-up? Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’

Metro

04/05/2021 - 08:25

In Brussel zullen binnenkort vijftig deelnemers een gratis opleidingsprogramma kunnen volgen om een start-up te leren uitbouwen. Ze worden daarbij begeleid door specialisten van internetgigant Google en een netwerk van ondernemers en investeerders. Het gaat om een initiatief van het Franstalige Brusselse publieke opleidingsagentschap Bruxelles Formation, de digitale campus BeCentral, investeerdersgroep BeAngels en Google. Ze […] Het bericht Heb jij hét idee voor een succesvolle start-up? Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’ verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’ (26/04/2021 - Express)
  In Brussel zullen binnenkort 50 deelnemers een gratis opleidingsprogramma kunnen volgen om een start-up te leren uitbouwen. Ze worden daarbij begeleid door specialisten van internetgigant Google en een netwerk van ondernemers en investeerders. Het gaat om een initiatief van het Franstalige Brusselse publieke opleidingsagentschap Bruxelles Formation, de digitale campus BeCentral, investeerdersgroep BeAngels en Google. Ze […] Lees dit artikel: Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’
  [naar artikel]
 2. Brussel start gratis “ondernemersacademie” en jij kan erbij zijn (27/04/2021 - Metro)
  In Brussel zullen binnenkort 50 deelnemers een gratis opleidingsprogramma kunnen volgen om een start-up te leren uitbouwen. Ze worden daarbij begeleid door specialisten van internetgigant Google en een netwerk van ondernemers en investeerders. Het gaat om een initiatief van het Franstalige Brusselse publieke opleidingsagentschap Bruxelles Formation, de digitale campus BeCentral, investeerdersgroep BeAngels en Google. Ze beginnen naar eigen zeggen met de academie We Are Founders als antwoord op de economische crisis door de coronapandemie. Ook voor werkzoekenden Het intensieve leertraject van negen maanden moet de overgang mogelijk maken van een commercieel concept naar een bedrijf dat op eigen benen staat. Het staat open voor “iedereen met goesting om te ondernemen” en er is geen diploma of startkapitaal nodig. De inschrijvingsprocedure start meteen. De training begint in september. Werkzoekenden die aan het programma deelnemen, houden hun voordelen en krijgen een opleidingsbonus. Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) ziet het project als een oplossing voor werkzoekenden die hun eigen baas willen worden. Lees ook: Vier aspecten om rekening mee te houden als startende zelfstandige Het bericht Brussel start gratis “ondernemersacademie” en jij kan erbij zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Uber start maaltijdlevering in Brussel (19/10/2016 - De Tijd)
  07:53 De maaltijdbezorgingdienst UberEats gaat donderdag in Brussel van start. Met meer dan 100 restaurants, 400 koeriers en gratis levering, wordt Uber een te duchten opponent voor Deliveroo.
  [naar artikel]
 4. Dit draag je best naar een sollicitatiegesprek (10/05/2021 - Metro)
  Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je de kans om een geweldige eerste indruk te maken op je potentiële werkgever. Maar welke outfit schreeuwt succes? Je outfit zal natuurlijk voor elk sollicitatiegesprek anders zijn. Je draagt niet meteen dezelfde schoenen voor een jobinterview bij de bank als voor een positie als werfleider. Maar ongeacht de job, kleed je je best altijd netjes en professioneel. Business casual Meestal doe je er goed aan om je aan de regels van business casual te houden. Zo kom je professioneel over zonder je te formeel te kleden. De stijl is net iets plechtiger dan een jeans met een T-shirt en dient als algemene dresscode voor de bedrijfswereld. Dat maakt het meteen een veilige optie voor sollicitatiegesprekken. Business casual betekent, voor zowel mannen als vrouwen, een elegant hemd en een geklede broek (of rok). Je draagt dus best geen jeans met gescheurde pijpen. Daarnaast draag je best een comfortabele schoen met een gesloten teen. Geen slippers of sandalen dus, maar een geklede sneaker kan wel. Blauw en zwart Houdt je job een iets formelere setting in? Kleed je dan formeler door een blazer over je outfit aan te trekken en draag een passende broek. De kleuren zwart en blauw zijn de veiligste opties. Deze tinten worden namelijk geassocieerd met een professionele setting. Ten slotte vermijd je best parfum en opvallende juwelen. Je uitrusting mag immers niet afleiden van het interview. Lees ook: Heb jij hét idee voor een succesvolle start-up? Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’ Het bericht Dit draag je best naar een sollicitatiegesprek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. STUK start nieuwe seizoen met STUK START (27/09/2017 - VRT NWS)
  Het kunstencentrum STUK in Leuven organiseert een feestelijke driedaagse om de start van het nieuwe cultuurseizoen kracht bij te zetten. Onder de noemer STUK START kan iedereen gratis aan activiteiten en performances deelnemen.
  [naar artikel]
 6. Twee dagen gratis parkeren in Brussel bij solden (29/12/2016 - De Standaard)
  Bij de start van de koopjesperiode kan er op twee dagen - 3 en 7 januari - gratis geparkeerd worden in het centrum van Brussel. De bedoeling is om mensen aan te moedigen om hun inkopen in de handelszaken in de hoofdstad te komen doen, zo meldt de stad.
  [naar artikel]
 7. Twee dagen gratis parkeren in Brussel bij solden (29/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij de start van de koopjesperiode kan er op twee dagen - 3 en 7 januari - gratis geparkeerd worden in het centrum van Brussel. De bedoeling is om mensen aan te moedigen om hun inkopen in de handelszaken in de hoofdstad te komen doen, zo meldt de stad.
  [naar artikel]
 8. 40.000 dapperen nemen start in 20 km van Brussel (28/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  40.000 lopers namen vanochtend om 10 uur de start voor de 20 km van Brussel, één van dé klassiekers in het stratenloopcircuit. Het vroege
  [naar artikel]
 9. Gratis boottochtjes door Gentse fusiehaven van start (09/02/2019 - De Standaard)
  North Sea Port start dit jaar met toeristische rondvaarten doorheen het ganse havengebied.
  [naar artikel]
 10. 'Waarom Shurgard naar Brussel trok? Je geraakt gemakkelijker in de Bel20 dan in de CAC40' (09/11/2018 - De Tijd)
  16:33 Een maand na de succesvolle beursgang van Shurgard deelde CFO Jean Kreusch donderdagavond zijn ervaringen met een aantal start-ups in Brussel. 'De kostprijs om kleine beleggers toe te laten tot een be...
  [naar artikel]
 11. Brussel: succesvolle hello goodbye van Ahold Delhaize (25/07/2016 - De Tijd)
  10:49 De Bel20 start de week met winst, aangevoerd door AB InBev. Buiten de beursbarometer is Biocartis uitblinker.
  [naar artikel]
 12. Tour de France 2019 eert Eddy Merckx met start in Brussel (30/05/2017 - Knack)
  De start in Brussel is de vijfde keer dat ons land de Grand Départ onvangt
  [naar artikel]
 13. ‘1 Jaar Gratis’ start met drie Limburgse dames (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de tv-quiz 1 Jaar Gratis valt het jaarloon van de best verdienende deelnemer te winnen. Zaterdag staan zestien spelers aan de start maar elke week valt er eentje af. Alberte Coenen (69) en Eva Vanoppen (23) uit Bilzen of Anja Huybrechts (51) uit Ham kunnen de buit naar Limburg halen.
  [naar artikel]
 14. "De koers is van ons": de mooiste beelden van de Tour met start en aankomst in Brussel (06/07/2019 - VRT NWS)
  Vijftig jaar na de eerste Touroverwinning van onze wielerlegende Eddy Merckx is Brussel vandaag het decor van de start van de Tour de France 2019. Na de start in hartje Brussel gaat het langs de Muur van Geraardsbergen via en Charleroi terug naar onze hoofdstad. We zetten de mooiste beelden op een rij:
  [naar artikel]
 15. Gratis wandelen in museum Bokrijk tot eind april, in mei normale start (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Openluchtmuseum van Bokrijk wordt dit jaar fasegewijs geopend. In maart kan je er in de weekends gratis wandelen, vanaf 1 april is dat alle dagen en op 1 mei gaat de normale programmatie weer van start.
  [naar artikel]
 16. LIVE. We duiken de finale in, sprintersploegen maken zich klaar voor het slotakkoord in Brussel (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  50 jaar na de eerste Touroverwinning van Eddy Merckx is Brussel vandaag het decor van de start van de Tour de France 2019. Na de start in hartje...
  [naar artikel]
 17. Tourkoorts in Brussel: zo mist u niets van de start van de Ronde (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komende dagen worden 1 miljoen mensen verwacht in Brussel om de start van de Tour de France mee te maken. Vandaag schieten de feestelijkheden in...
  [naar artikel]
 18. LIVE. Tourkoorts stijgt in Brussel, publiciteitskaravaan is al vertrokken (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  50 jaar na de eerste Touroverwinning van Eddy Merckx is Brussel vandaag het decor van de start van de Tour de France 2019. Na de start in hartje...
  [naar artikel]
 19. Duitsland wil 10 miljard euro investeren in start-ups (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regering wil met een fonds van 10 miljard euro over tien jaar start-ups ondersteunen, die na een succesvolle oprichtingsfase willen
  [naar artikel]
 20. Deze Gentse start-up wil de wereld veroveren met opvouwbare kano’s (20/08/2017 - De Morgen)
  Start-up en software, de twee woorden lijken onlosmakelijk verbonden in de Amerikaanse innovatiehub Silicon Valley. Bij ONAK, een Gentse start-up, bewijzen ze het tegendeel. Vier jaar geleden was de opvouwbare kano een wild idee, vandaag hebben ze er een kleine 400 van geproduceerd.
  [naar artikel]
 21. Brussel maakt zich op voor traditionele 21 juli-defilé (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is alles in gereedheid gebracht voor de start van het militaire en burgerlijke defilé, dat om 16 uur van start gaat. Om 15.30 uur
  [naar artikel]
 22. LIVE. Tourkoorts stijgt in Brussel, Van Avermaet: “Bolletjestrui zit toch beetje in mijn achterhoofd, ja” (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  50 jaar na de eerste Touroverwinning van Eddy Merckx is Brussel vandaag het decor van de start van de Tour de France 2019. Na de start in hartje...
  [naar artikel]
 23. Hoogopgeleide migranten en asielzoekers krijgen rekruteringsbureau (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jobplatform voor hoogopgeleiden met een multiculturele achtergrond. Dat is het idee achter de start-up Talentree, die vandaag in Brussel werd
  [naar artikel]
 24. Hoogopgeleide migranten en asielzoekers krijgen recruteringsbureau (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jobplatform voor hoogopgeleiden met een multiculturele achtergrond. Dat is het idee achter de start-up Talentree, die vandaag in Brussel werd
  [naar artikel]
 25. 'Meneer Cornu, stel je treintje samen' (09/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag start Jo Cornu als CEO van de NMBS. Maar hoe pak je dat aan, zo'n eerste werkdag? Managementcoach Jo Sanders, auteur van het boek Leiders & paradoxen, wijst de weg naar een succesvolle start bij de NMBS.
  [naar artikel]
 26. Europese start-uporganisaties slaan handen in elkaar (08/09/2016 - De Tijd)
  04:59 In Brussel is gisteren het European Startup Network (ESN) boven de doopvont gehouden. Daarin verenigen 16 Europese start-uporganisaties zich om een Europees ecosysteem van start-ups uit te bouwen.
  [naar artikel]
 27. Op naar een straffe start: dit zijn de zondagsgewoonten van succesvolle mensen (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een productieve zondag? Het bestaat. Wat meer is: succesvolle zakenmensen en ondernemers zweren erbij. En wij hebben hun tips opdat jij deze zondag...
  [naar artikel]
 28. Op naar een straffe start: dit zijn de zondagsgewoonten van succesvolle mensen (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een productieve zondag? Het bestaat. Wat meer is: succesvolle zakenmensen en ondernemers zweren erbij. En wij hebben hun tips opdat jij deze zondag...
  [naar artikel]
 29. 95ste autosalon van Brussel van start (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussels Expo is vanochtend de 95ste editie van het autosalon van Brussel van start gegaan voor de pers. Straks zal het salon officieel
  [naar artikel]
 30. Traditioneel 21 juli-defilé van start gegaan in Brussel (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is om 16 uur het militaire en burgerlijke defilé van start gegaan voor het Paleizenplein. Om 15.30 uur schouwde koning Filip al de
  [naar artikel]
 31. Brusselse metro start met gratis wifi-hotspots (04/08/2016 - Express)
  In Brussel wordt het gratis wifi-netwerk, op dit ogenblik enkel in de openbare ruimtes beschikbaar, vanaf september uitgebreid naar de metrostrations. Dat heeft Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor informatica, gemeld. In eerste instantie wordt een gratis hotspot geïnstalleerd in het metrostation Hallepoort. Daarna wordt het netwerk stelselmatig verder uitgebreid. Tegen eind dit jaar moet een kwart van de metrostations gratis wifi hebben. In de resterende stations worden volgend jaar hotspots geïnstalleerd. Volgens Debaets is een gratis wifi-aanbod een dienst die onder meer pendelaars en toeristen een grote meerwaarde kan bewijzen, maar ook voor de Brusselaars die thuis geen toegang hebben tot internet. Op dit ogenblik heeft de Brusselse regering al vierenvijftig hotspots met gratis wifi, maar volgens staatssecretaris Debaets wordt dat netwerk jaarlijks met tien tot vijftien bijkomende locaties verder uitgebouwd. Het Brusselse netwerk heeft op dit ogenblik ongeveer vierduizend bezoekers per week, maar dan kan volgens de staatssecretaris nog gevoelig worden uitgebreid. Telefoonladers Naast een service voor pendelaars en toeristen, kan het gratis netwerk volgens Debaets ook aan de lokale bevolking belangrijke diensten bewijzen. De staatssecretaris benadrukt daarbij dat nog altijd 20 procent van de Brusselaars thuis geen of een uiterst beperkte toegang hebben tot het internet. Voor die groep bieden gratis hotspots een unieke mogelijkheid om toch contact met de digitale maatschappij te houden. Pascal Smet, Brussels minister van mobiliteit, hoopt dat het openbaar vervoer ook nog andere communicatie-diensten kan bewijzen. Tegenover de krant La Capitale maakt de minister gewag van een idee om op de Brusselse bussen en trams de mogelijkheid te bieden mobiele telefoons op te laden. Dat idee heeft Pascal Smet naar eigen zeggen opgepikt in Zweden en hij voegt er aan toe aan de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) gevraagd et hebben te onderzoeken of die mogelijkheid ook in de Brussels trams en bussen zou kunnen worden aangeboden. The post Brusselse metro start met gratis wifi-hotspots appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. LIVE. Het peloton trekt zich op gang in de hoofdstad, Merckx leidt de renners door de straten van Brussel (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  50 jaar na de eerste Touroverwinning van Eddy Merckx is Brussel vandaag het decor van de start van de Tour de France 2019. Na de start in hartje...
  [naar artikel]
 33. VIDEO: Tover jouw idee om tot een succesvolle onderneming met dit geheime wapen uit The Kickstart Sessions, aflevering 1 (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van je geniale idee een succesvolle onderneming maken, hoe doe je dat? In ‘The kickstart sessions’ helpen we twee jonge entrepreneurs die met exact...
  [naar artikel]
 34. 'Tour de France 2019 start in Brussel' (30/05/2017 - De Tijd)
  09:12 Het is de vijfde keer dat de start van het grootste wielercircus ter wereld in ons wordt gegeven.
  [naar artikel]
 35. May pleegt "lastminuteoverleg" voor start Europese top (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May is in Brussel aangekomen voor de Europese top, die omstreeks 15 uur van start gaat. Voor de start ervan pleegt May...
  [naar artikel]
 36. Starters krijgen ‘reality check' (24/08/2017 - De Tijd)
  11:43 De start-uppionier Start [email protected] scherpt na meer dan drie jaar en 525 start-ups de richting aan. Start-ups krijgen sneller een spiegel voorgehouden.
  [naar artikel]
 37. IN BEELD. Bollekesfeest gaat van start (17/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen is vrijdag om 16 uur het jaarlijkse Bollekesfeest van start gegaan. Nieuw dit jaar zijn de herbruikbare bekers en een digitaal kaartsysteem. Om 16 uur werden de bezoekers getrakteerd op een uur lang gratis Bollekes op de Grote Markt.
  [naar artikel]
 38. Bijzonder succesvolle start van Winter in Antwerpen (09/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Winter van Antwerpen ging zaterdag omstreeks 11 van start en er was al veel volk te bespeuren in het centrum. Op de Groenplaats stonden de eerste schaatsers al klaar en in de omgeving van de Grote Markt en de Suikerrui genoten al veel mensen van een hapje en drankje.
  [naar artikel]
 39. KWB Bilzen-Centrum start nieuwe werkjaar (28/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na 25 succesvolle werkjaren start KWB Bilzen-Centrum op 5 september met het nieuwe programma.
  [naar artikel]
 40. Waarom iedereen vandaag naar Brussel moet voor de start van de Tour (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brussel heeft dit weekend een afspraak met de geschiedenis. Chef sport Guy Fransen zegt dat bij de start van de Tour alle ingrediënten aanwezig zijn om er met ons allen een gigantisch feest van te maken. Zo’n onvergetelijk weekend dat je voor altijd meeneemt.
  [naar artikel]
 41. Start-up verlaat Belgie?: 'Alles gaat te moeizaam' (13/04/2019 - De Morgen)
  Engagor, de succesvolle Gentse start-up die activiteit op sociale media meet voor klanten als Coca-Cola en McDonald's, trekt weg uit Belgie?. De CEO hekelt hoe moeizaam alles gaat in ons land. De hele heisa rond Uber sterkt hem in zijn beslissing.
  [naar artikel]
 42. Wilde plannen en papieren bootjes (20/08/2017 - De Morgen)
  Start-up en software, de twee woorden lijken onlosmakelijk verbonden in de Amerikaanse innovatiehub Silicon Valley. Bij ONAK, een Gentse start-up, bewijzen ze het tegendeel. Vier jaar geleden was de opvouwbare kano een wild idee, vandaag hebben ze er een kleine 400 van geproduceerd.
  [naar artikel]
 43. Nu ook officieel: Tour 2019 start op Grote Markt, ploegentijdrit is excursie door Brussel (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat gisteren lekte, is vandaag bevestigd. De Ronde van Frankrijk editie nummer 206 start op zaterdag 6 juli 2019 op de Grote Markt van Brussel. Dat...
  [naar artikel]
 44. "De Tour de France start in 2019 in Brussel" (30/05/2017 - Sporza)
  Vormt België over 2 jaar weer het decor van de Grand Départ? "Officieel is het nog niet, maar een dezer dagen wordt wellicht bevestigd dat de Tour in Brussel start."
  [naar artikel]
 45. Eindelijk gaat proces rond Bart De Pauw van start. Hoe zat dat nu weer? (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na het beruchte filmpje van Bart De Pauw (52), de stopzetting van het exclusiviteitscontract met de VRT, het strafonderzoek en de doorverwijzing naar de rechtbank is het na drie jaar en twee maanden eindelijk zover: om 13 uur start het proces tegen Vlaanderens meest succesvolle tv-maker.
  [naar artikel]
 46. Gekke plannen en papieren bootjes (21/08/2017 - De Morgen)
  Start-up en software, de twee woorden lijken onlosmakelijk verbonden in de Amerikaanse innovatiehub Silicon Valley. Bij ONAK, een Gentse start-up, bewijzen ze het tegendeel. Vier jaar geleden was de opvouwbare kano een wild idee, vandaag heeft het bedrijf er een kleine 400 geproduceerd.
  [naar artikel]
 47. Gekke plannen en papieren bootjes (07/04/2019 - De Morgen)
  Start-up en software, de twee woorden lijken onlosmakelijk verbonden in de Amerikaanse innovatiehub Silicon Valley. Bij ONAK, een Gentse start-up, bewijzen ze het tegendeel. Vier jaar geleden was de opvouwbare kano een wild idee, vandaag heeft het bedrijf er een kleine 400 geproduceerd.
  [naar artikel]
 48. LIVE. Volg de start van de Tour de France in Brussel (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanmiddag start in Brussel de Tour de France. Volg alle ontwikkelingen rond de 'Grand Départ' hier op de voet.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Volg de start van de Tour de France in Brussel (06/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanmiddag start in Brussel de Tour de France. Volg alle ontwikkelingen rond de 'Grand Départ' hier op de voet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.