Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
22:52 uur

Experts bezorgd over idee voor coronapas: "Toegang ontzeggen aan niet-gevaccineerden is onwettig"

VRT NWS

04/05/2021 - 09:51

Moet er een vaccinatiepaspoort komen? Dat is een pas waar je mee kan bewijzen dat je coronaveilig op café of naar de bioscoop kan. In Denemarken bestaat het en ook enkele politici in ons land lijken enthousiast, maar verschillende juristen zijn bezorgd. "Het is in strijd met de anti-discriminatiewetgeving", waarschuwen ze.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Een "coronapas" voor de festivals: hoe moet dat eruitzien volgens experts? "Gratis tests voor niet-gevaccineerden" (12/05/2021 - VRT NWS)
  Als de regering een "coronapas" invoert om bijvoorbeeld binnen te mogen op een festival, dan moet dat aan strenge voorwaarden voldoen. Dat adviseert het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek. "Een vaccin is gratis, dus een PCR-test voor een festival zou ook gratis moeten zijn voor wie nog geen kans kreeg om gevaccineerd te worden", zegt Patrick Loobuyck van het comité in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 2. “Geen coronapas, eigenlijk is dát discriminatie”: bocht naar meer vrijheden voor gevaccineerden is ingezet (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is een coronapas voor gevaccineerden binnenkort het toegangsticket naar een normaal leven? Vlaanderen en Brussel zijn alvast fan - tenminste, als iedereen de kans heeft gehad één prik te laten zetten. “Als gevaccineerden nog lang alle coronaregels moeten blijven volgen, dan is dat eigenlijk omgekeerde discriminatie”, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 3. Toegang tot vliegtuig, concert of restaurant: krijgen we tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden? (03/12/2020 - Express)
  Zullen gevaccineerden voor het coronavirus en niet-gevaccineerden een verschillende behandeling krijgen als ze op het vliegtuig willen, of naar een... The post Toegang tot vliegtuig, concert of restaurant: krijgen we tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Experts blijven voorzichtig over versoepelingen voor volledig gevaccineerden: "Geen verwarring creëren" (22/04/2021 - VRT NWS)
  Infectioloog Erika Vlieghe en viroloog Steven Van Gucht blijven voorzichtig over het advies van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) waarin sprake is van mogelijke versoepelingen voor volledig gevaccineerden. "Het kan niet de bedoeling zijn om nu zelf op individuele basis te beslissen over situaties", zegt Vlieghe in "De ochtend".
  [naar artikel]
 5. Trump zet Israël onder druk om "jodenhatende" Democratische politici toegang te ontzeggen (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël zou zich "bijzonder zwak" tonen als het de Democratische politici Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet de toegang tot het land weigert. Dat zegt...
  [naar artikel]
 6. Denemarken heeft al een coronapas, hoe werkt die? "Na negatieve test 3 dagen de kans om te doen wat je wil" (04/05/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse en Brusselse regering overwegen om een "coronapas" in te voeren, een bewijs dat je gevaccineerd bent of recent negatief hebt getest en waarmee je toegang krijgt tot bijvoorbeeld restaurants of de bioscoop. In Denemarken bestaat zo'n pas al. Sara Adam, een Vlaamse vrouw die in Kopenhagen woont en werkt, legt uit hoe die werkt. "Het voelt supernormaal aan. Iedereen die ik ken, laat zich heel vaak testen. Een kleine moeite als je daarna 3 dagen kan doen wat je wil."
  [naar artikel]
 7. Washington wil IS toegang tot olie-inkomsten ontzeggen (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten zullen een beperkte militaire aanwezigheid behouden in Syrië, om de jihadistische groep Islamitische Staat (IS) de toegang tot olie-inkomsten te ontzeggen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper vrijdag bevestigd op de NAVO, na de vergadering van de defensieministers van de lidstaten op het hoofdkwartier in Brussel. Rusland is bezorgd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen.
  [naar artikel]
 8. Oostenrijk wil asielzoekers toegang tot opleidingen ontzeggen (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtsconservatieve regering in Oostenrijk oogst massaal kritiek met haar plannen om asielzoekers de toegang tot een opleiding te ontzeggen....
  [naar artikel]
 9. Sp.a wil incassobureaus toegang tot scholen ontzeggen: "Impact op ouders en kinderen haaks op vertrouwensrelatie met school" (26/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/DQ9BIB9vICMU82t_kVOnXDD0q2I/diocontent/117581414/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 10. "Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg" (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
  [naar artikel]
 11. Sp.a wil incassobureaus toegang tot scholen ontzeggen: "Impact op ouders en kinderen haaks op vertrouwensrelatie met school" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a wil dat de inzet van incassobureaus in het onderwijs wordt verboden. Dat is een van de vier voorstellen die de partij in het Vlaams parlement...
  [naar artikel]
 12. Van "averechts effect" tot "zeker niet verkeerd": dit zeggen experts over een taalbad voor kleuters met taalachterstand (04/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil het probleem van taalachterstand bij sommige kleuters aanpakken. Een screening in de derde kleuterklas moet een eventuele achterstand detecteren, een taalbad moet het probleem daarna verhelpen. Wij vroegen aan enkele experts wat zij van dat idee vinden.
  [naar artikel]
 13. Niet meer welkom op de werkvloer of niet mogen reizen zonder prik: kan dat zomaar? (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als het van de Nederlandse Vereniging Poppodia en Festivals afhangt, kan je binnenkort enkel nog concerttickets kopen als je gevaccineerd bent. Sommige landen denken er dan weer aan om enkel reizigers toe te laten die een bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen. In Groot-Brittannië gaan er stemmen op om niet-gevaccineerden de toegang tot de werkvloer te ontzeggen. Kan het ook in ons land zo ver komen? En is het juridisch afdwingbaar?
  [naar artikel]
 14. Salvini wil opnieuw schepen van ngo's toegang weigeren: "Bedreig me maar als vader en als minister, ik geef niet op" (16/06/2018 - VRT NWS)
  De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) wil opnieuw twee schepen van ngo's de toegang ontzeggen tot de Italiaanse havens. Dat heeft hij aangekondigd op Facebook. Intussen nadert de Aquarius, het reddingsschip dat eerder werd geweigerd, stilaan zijn bestemming. Morgen in de vroege uurtjes wordt het in de Spaanse haven van Valencia verwacht.
  [naar artikel]
 15. Enkel bewakingsfirma’s en politie mogen klanten toegang tot winkel ontzeggen (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bewakingsondernemingen wijzen erop dat enkel politie en bewakingsagenten de toegang kunnen ontzeggen aan klanten zonder mondmasker. “Het winkelpersoneel kan dat enkel vriendelijk verzoeken.”
  [naar artikel]
 16. Unia: goederen en diensten weigeren aan niet-gevaccineerden kan discriminerend zijn (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iemand de toegang weigeren tot goederen of diensten omdat hij niet gevaccineerd is tegen Covid-19, kan discriminerend zijn. Dat staat in een advies dat gelijkekansencentrum Unia heeft bezorgd aan de verschillende overheden. Zonder wettelijk kader en met de kennis die er vandaag bestaat over de vaccins en het virus, mag je de vaccinatiestatus niet zomaar gebruiken om de toegang tot een dienst te weigeren, waarschuwt Unia.
  [naar artikel]
 17. Vrienden blijven met je ex: een goed idee? Dit zeggen experts erover (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De meest gehoorde zinnen bij een break-up? "Het ligt niet aan jou, maar aan mij" en "We kunnen toch nog steeds vrienden blijven?". Een schrale...
  [naar artikel]
 18. "Pesters afschrikken met hulp van motards is geen goed idee. Dit kan als een boemerang terugkeren" (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met ronkende motoren en lederen jekker aan de schoolpoort gaan staan om pesters af te schrikken? Geen goed idee, vinden experts. "Ondanks de goeie...
  [naar artikel]
 19. "Pesters afschrikken met hulp van motards is geen goed idee. Dit kan als een boomerang terugkeren" (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met ronkende motoren en lederen jekker aan de schoolpoort gaan staan om pesters af te schrikken? Geen goed idee, vinden experts. "Ondanks de goeie...
  [naar artikel]
 20. Invoering coronapas stap dichterbij in Frankrijk (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse lagerhuis is akkoord gegaan met de invoering van een coronapas waarmee mensen toegang krijgen tot festivals, sportwedstrijden en andere evenementen met meer dan duizend bezoekers. De regering wil deze “gezondheidspas” gebruiken om de economie tijdens de pandemie weer veilig te heropenen.
  [naar artikel]
 21. Enkel concert na vaccinatie en niet meer welkom op de werkvloer of tegengehouden aan de grens zonder prik: kan dat zomaar? (19/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als het van de Nederlandse Vereniging Poppodia en Festivals afhangt, kan je binnenkort enkel nog concerttickets kopen als je gevaccineerd bent. Sommige landen denken er dan weer aan om enkel reizigers toe te laten die een bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen. In Groot-Brittannië gaan er stemmen op om niet-gevaccineerden de toegang tot de werkvloer te ontzeggen. Kan het ook in ons land zo ver komen? En is het juridisch afdwingbaar?
  [naar artikel]
 22. Een coronapas voor iedereen: “Gevaccineerden die de regels tóch moeten volgen, dat is omgekeerde discriminatie” (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Het coronapaspoort is een voorwaarde voor een ‘toffe’ zomer”, zegt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Maar kan zo’n paspoort wel zolang niet iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren? “Tuurlijk! Dit moeten we elkaar gewoon gunnen”, vindt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UGent/UAntwerpen). Hij maakt samen met andere experts eerstdaags een advies rond zo’n coronapaspoort over aan de beleidsmakers.
  [naar artikel]
 23. Trumps idee van gewapende leraren weggehoond: "Wat als interventieteams op de leerkracht schieten?" (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Een kolossale stupiditeit", "een idioot voorstel". Amerikaanse onderwijzers, schoolbeveiligers en wapenexperts vegen de vloer aan met het idee van...
  [naar artikel]
 24. Fitnessen of op restaurant met een "coronapas"? Brussels minister-president Rudi Vervoort is voor (03/05/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van een coronapas, zoals die in Denemarken wordt gebruikt. Daarmee kan je bewijzen dat je coronaveilig naar de kapper, naar de fitness of op restaurant kunt gaan. Vervoort wil die wel pas als iedereen de kans heeft gehad om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 25. Experts over de vaccins: “Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg” (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
  [naar artikel]
 26. Alle parkeerplaatsen in de buurt van een school weghalen: een goed idee of overdreven?  (20/09/2019 - VRT NWS)
  Alle parkeerplaatsen rond de scholen weghalen. Het was het pleidooi van de voetgangersbeweging vanochtend. Een goed idee, zo leek het, maar is dat ook echt zo? Experts nuanceren. "Neen, dit is niet dé oplossing."
  [naar artikel]
 27. Verhaallijn over erectiestoornissen in "Thuis": hoe legt u dat aan uw kinderen uit? (04/05/2019 - VRT NWS)
  Fans van het Eén-programma "Thuis" worden geconfronteerd met een nieuw probleem van het personage Eddy: erectiestoornissen. Sommige ouders van jonge kinderen zijn bezorgd, want hoe leg je dit thema aan hen uit? Wij vroegen het aan enkele experts. 
  [naar artikel]
 28. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 29. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 30. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 31. Topvrouw koepel ziekenhuizen is bezorgd over versoepelingen: "Evaluatie heropening horeca nog niet gemaakt" (11/05/2021 - VRT NWS)
  Margot Cloet van Zorgnet-Icuro, de grootste koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen, kijkt met lede ogen naar de nieuwe versoepelingen die zijn aangekondigd op het Overlegcomité. "Ik ben alweer heel bezorgd", zegt ze aan VRT NWS. "We hebben de evaluatie van de vorige versoepelingen nog niet gemaakt."
  [naar artikel]
 32. Binnenkort coronapas voor Europese burgers? “Zo kunnen mensen die geen gezondheidsrisico vormen vrij reizen” (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wil - in navolging van Israël - een uniforme coronapas die in de hele EU geldig is. Dit zou gevaccineerden, mensen die corona reeds onder de leden hebben gehad of mensen die recent negatief getest hebben in staat moeten stellen om geleidelijk terug te keren naar de normaliteit én vrij te reizen tussen de Europese landen. Kurz krijgt bijval voor het voorstel, maar sommige staten hebben ook hun twijfels.
  [naar artikel]
 33. Zij zijn niet meer welkom op Tomorrowland: "Geen idee wat ik heb mispeuterd" (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de 38 festivalgangers die de toegang tot Tomorrowland wordt geweigerd, ook Cain Ransbottyn en Lars Laeremans. Zij kregen onlangs bericht
  [naar artikel]
 34. Experts bezorgd over lek in veelgebruikte bedrijfssoftware (15/01/2020 - De Tijd)
  16:09 IT-experts zijn bezorgd over een lek in de software van het Amerikaanse bedrijf Citrix, dat door veel bedrijven gebruikt wordt om beveiligde VPN-verbindingen te leggen.
  [naar artikel]
 35. "Als ik word afgezet, crasht de beurs": experts hekelen "bangmakerij" van Trump (23/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tot verbijstering van experts 'waarschuwt' de Amerikaanse president Trump dat de economie instort als hij zou worden gedwongen af te treden. "Als...
  [naar artikel]
 36. VIDEO. "Dubbel festivalweekend Tomorrowland is onwettig" (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De twee weekends Tomorrowland zijn onwettig. Dat zegt provincieraadslid van de PVDA, Kris Merckx. De partij van de arbeid vindt een volksraadpleging over het dubbele festivalweekend noodzakelijk en pleit voor compensaties voor de omwonenden.
  [naar artikel]
 37. Cultuursector bezorgd over zware besparingen: "Voor een partij die inzet op identiteit is dit onbegrijpelijk" (10/11/2019 - VRT NWS)
  "Dramatisch", "betreurenswaardig", "een gemiste kans": de eerste reacties uit de culturele sector op de geplande besparingen van van minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) liegen er niet om. "Dit zal jammer genoeg consequenties hebben voor samenwerkingen, voor efficiëntie, voor tewerkstelling en uiteindelijk ook voor het publiek."
  [naar artikel]
 38. VIDEO. Haar in de boter? "Dubbel festivalweekend Tomorrowland is onwettig" (16/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De twee weekends Tomorrowland zijn onwettig. Dat zegt provincieraadslid van de PVDA, Kris Merckx. De partij van de arbeid vindt een volksraadpleging over het dubbele festivalweekend noodzakelijk en pleit voor compensaties voor de omwonenden.
  [naar artikel]
 39. Hoe ontstond de clip van "Thriller"? "Michael Jackson wilde gewoon een monster spelen" (05/09/2017 - VRT NWS)
  Op het Filmfestival van Venetië is bijna 35 jaar na de oorspronkelijke muziekclip van "Thriller" de 3D-versie voorgesteld.  Voor die gelegenheid haalde regisseur John Landis met de pers herinneringen op aan wijlen popicoon Michael Jackson. Wie dacht dat de clip "Thriller" het product was van een briljant idee, heeft het mis. "Het was eigenlijk niemands idee", klinkt het.
  [naar artikel]
 40. Experts over uitstap VS uit VN-Mensenrechtenraad: "Terechte kritiek" (20/06/2018 - De Morgen)
  Dat de Verenigde Staten uit de VN Mensenrechtenraad stappen stond in de sterren geschreven. "De kritiek van Trump is terecht, maar niet nieuw", zeggen experts. 
  [naar artikel]
 41. Israël ontzegt "jodenhatende" Democratische politici toegang tot het land na tweet van Trump (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël zou zich "bijzonder zwak" tonen als het de Democratische politici Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet de toegang tot het land weigert. Dat zegt...
  [naar artikel]
 42. N-VA herlanceert idee van gevangenis in buitenland, Bart Verhulst: "N-VA kan moeilijk nog grote verandering claimen" (12/02/2019 - VRT NWS)
  De N-VA speelt met het idee om een gevangenis in het buitenland - pakweg Marokko - te bouwen. Dat bleek op de voorstelling van het luik "veiligheid" van het N-VA-verkiezingsprogramma. De Vlaams-nationalisten lanceerden eerder al het idee. "N-VA kan nu moeilijker zomaar de grote verandering nog claimen", zegt VRT-Wetstraatjournalist Bart Verhulst in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 43. Van "Niet het moment om te versoepelen" tot "Flexibel concept is verstandig": experts verdeeld over nieuwe coronaregels (23/09/2020 - VRT NWS)
  De maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad vandaag heeft aangekondigd, worden door experts zowel toegejuicht als betreurd. Biostatisticus Geert Molenberghs vindt het loslaten van de oude "bubbel van 5" een goede zaak. Viroloog Marc Van Ranst is dan weer van oordeel dat het nu niet het moment is om maatregelen te versoepelen. Hieronder een aantal reacties.
  [naar artikel]
 44. De Balans | Patrick Loobuyck (09/05/2021 - De Tijd)
  18:24 De discussies over de coronapas en de bijbehorende privileges maken veel los. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck (46) vindt geduld eisen van gevaccineerden een misplaatste vorm van solidariteit. Hier maa...
  [naar artikel]
 45. Deze festivalgangers zijn niet welkom op Tomorrowland: "Geen idee wat ik heb mispeuterd" (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de 38 festivalgangers die de toegang tot Tomorrowland wordt geweigerd, ook Cain Ransbottyn en Lars Laeremans. Zij kregen onlangs bericht
  [naar artikel]
 46. WHO eist "onmiddellijke toegang tot Syrische stad Douma na mogelijk chemische aanval" (11/04/2018 - VRT NWS)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft "onmiddellijke en ongehinderde toegang" geëist tot Douma, de stad in Syrië waar er bij een mogelijk chemische aanval tientallen doden vielen. De WHO eist toegang "om hulp te kunnen bieden en om de rapporten van partnerorganisaties te controleren die aangeven dat er 500 mensen getroffen werden door de aanval".
  [naar artikel]
 47. "Tasers zijn onwettig": politievakbond dreigt met staking (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De procureurs-generaal hebben in een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) hun "grote bezorgdheid" overgemaakt over het...
  [naar artikel]
 48. Amerikaanse opiniemakers "bezorgd" en "bang" na overwinning Trump (09/11/2016 - De Redactie)
  Vooral David Remnick, hoofdredacteur van "The New Yorker", is opvallend negatief over de triomf van Trump. "Dit is een misselijkmakende gebeurtenis in de geschiedenis van Amerika", schrijft hij.
  [naar artikel]
 49. "Onwettig en zelfs gevaarlijk”: supportersgroepen kanten zich massaal tegen Europese Supercompetitie (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 140 Europese supportersgroepen hebben in een gezamenlijke mededeling hun afkeer uitgesproken tegen het project van een Europese Superliga. Een soortgelijke competitie is "onwettig en zelfs gevaarlijk", klinkt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.