Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:23 uur

Fornieri verkoopt voor ruim acht miljoen euro aandelen Mithra

Express

04/05/2021 - 09:54

Lees dit artikel: Fornieri verkoopt voor ruim acht miljoen euro aandelen Mithra Francesco (François) Fornieri, de in opspraak gekomen stichter van het Luikse farmabedrijf Mithra, heeft tussen 20 en 29 april verschillende pakketten aandelen van zijn bedrijf verkocht, voor in totaal 8,1 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd en staat ook op de website van de beurswaakhond FSMA. Bij grote beurstransacties is men verplicht dit te melden. […] Lees dit artikel: Fornieri verkoopt voor ruim acht miljoen euro aandelen Mithra


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Omstreden zakenman Fornieri verkoopt voor ruim 8 miljoen euro aandelen in Mithra (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  François Fornieri, de in opspraak gekomen stichter van het Luikse farmabedrijf Mithra, heeft tussen 20 en 29 april verschillende pakketten aandelen van zijn bedrijf verkocht, voor in totaal 8,1 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd en staat ook op de website van de beurswaakhond FSMA.
  [naar artikel]
 2. Dag verhoor in corruptieonderzoek kost flamboyante topman Mithra 10 miljoen euro (21/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hij blijft erbij: hem valt niets te verwijten in het schandaal rond de royale ontslagvergoedingen voor directeurs van de Luikse intercommunale Nethys. Toch bezorgde zijn onverwachte verhoor François Fornieri (58), topman van biotechnologiebedrijf Mithra, een financiële kater van formaat. De beursnotering van Mithra nam in één dag tijd een duik van om en bij de 45 miljoen euro. Persoonlijk slikt Fornieri een verlies van 10 miljoen euro.
  [naar artikel]
 3. Fornieri casht ruim 8 miljoen euro op aandelen Mithra (04/05/2021 - De Tijd)
  08:24 De oprichter van de farmagroep verkocht flinke aandelenpakketten op het moment dat hij ondervraagd werd door de politie in een zaak van mogelijke handel met voorkennis.
  [naar artikel]
 4. Coucke, Fornieri en Wallonië steken 20 miljoen extra in Mithra (18/06/2020 - De Tijd)
  16:24 Het farmabedrijf Mithra lanceert een kapitaalronde van 55 miljoen euro, waarbij 20 miljoen euro al is toegezegd door enkele bestaande aandeelhouders.
  [naar artikel]
 5. Waalse farma-ondernemer François Fornieri (Mithra) koopt helft van voetbalclub Standard (03/08/2020 - Express)
  François Fornieri, de topman van het Luikse farmabedrijf Mithra, neemt 50 procent van de aandelen van Standard-voorzitter Bruno Venanzi over.... The post Waalse farma-ondernemer François Fornieri (Mithra) koopt helft van voetbalclub Standard appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Mithra-topman Fornieri aangehouden (21/01/2021 - De Tijd)
  20:30 De Luikse zakenman François Fornieri, bekend als topman van het beursgenoteerde farmabedrijf Mithra, moet de nacht in de cel doorbrengen. Fornieri wordt sinds woensdagochtend ondervraagd en is donder...
  [naar artikel]
 7. Luikse zakenman François Fornieri (Mithra) in de cel (21/01/2021 - Express)
  François Fornieri, de topman van het Luikse biotechbedrijf Mithra, is donderdagavond aangehouden. Dat heeft de procureur-generaal van het parket van Luik bevestigd. De dag voordien was al bekend geraakt dat de Luikse ondernemer voor verhoor was opgepakt. Fornieri werd geïnterpelleerd voor feiten waaraan hij zich mogelijk schuldig zou hebben gemaakt toen hij voorzitter was van […] The post Luikse zakenman François Fornieri (Mithra) in de cel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Mithra-topman Fornieri investeert in Standard (03/08/2020 - De Tijd)
  10:37 De sterke man van het farmabedrijf Mithra neemt de helft van de aandelen van de Luikse eersteklasser over van Bruno Venanzi, die voorzitter blijft.
  [naar artikel]
 9. Farmalegende Leon Van Rompay nieuwe baas bij Mithra, Fornieri zet stap opzij (04/02/2021 - Express)
  Het Waalse biotechbedrijf Mithra heeft Leon Van Rompay aangesteld als CEO ad interim. De Luikse zakenman François Fornieri zet een stap terug als CEO van het beursgenoteerde bedrijf gedurende maximaal een jaar. Dat meldt Mithra donderdagochtend. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van Fornieri in de Nethys-zaak. Hij belandde in de cel […] The post Farmalegende Leon Van Rompay nieuwe baas bij Mithra, Fornieri zet stap opzij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - De Morgen)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 11. Mithra-topman zet overnamespeculatie in gang (21/05/2018 - De Tijd)
  13:03 'Mithra kan het Bayer van de toekomst worden. Maar als iemand 2 miljard euro biedt en onze onderzoeksprojecten versnelt, des te beter', aldus Mithra-topman François Fornieri.
  [naar artikel]
 12. CEO Talks | Stel uw vraag aan François Fornieri (Mithra) (22/10/2019 - De Tijd)
  13:23 Donderdagmiddag kunt u chatten met François Fornieri, de flamboyante CEO van Mithra.
  [naar artikel]
 13. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 14. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 15. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - De Morgen)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 16. Advocaat ondervraagde Antwerp-directeur D’Onofrio: “Geen sprake van gouden tip” (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio heeft zonder kleerscheuren de ondervraging doorstaan van de anti-corruptiespeurders, die op zoek waren naar elementen van voorkennis bij de aankoop van aandelen van Mithra, het farmabedrijf van D’Onofrio’s vriend François Fornieri. “Dat mijn cliënt zelfs niet in verdenking werd gesteld, verwondert mij niet. Hij heeft nooit verhuld dat hij aandelen heeft gekocht van Mithra, maar hij heeft daarvoor nooit een gouden tip gekregen van Fornieri of om het even wie”, zegt zijn advocaat meester Paul Delbouille.
  [naar artikel]
 17. Donkere wolken boven Mithra-topman Fornieri (21/01/2021 - De Tijd)
  00:10 Terwijl de anticonceptiepil Estelle op de rand van de doorbraak staat in Europa en de Verenigde Staten, wordt François Fornieri, de flamboyante topman van het Luikse farmabedrijf Mithra, achtervolgd d...
  [naar artikel]
 18. Mithra gaat extra geld ophalen (21/06/2017 - De Tijd)
  09:36 Het Luikse farmabedrijf Mithra plant een kapitaalverhoging via de uitgifte van 3,1 miljoen nieuwe aandelen, ongeveer 10 procent van de uitstaande aandelen op de beurs.
  [naar artikel]
 19. Mithra-aandeel onderuit nadat CEO werd opgepakt (22/01/2021 - Express)
  Het aandeel van de Waalse farmagroep Mithra opent net geen 10 procent lager vrijdag. Donderdagavond werd CEO François Fornieri achter tralies gezet op verdenking van corruptie. De aantijgingen gaan over Fornieri’s periode als voorzitter van het directiecomité van de intercommunale Nethys. Hij zou geld verduisterd hebben en wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen. Fornieri werd […] The post Mithra-aandeel onderuit nadat CEO werd opgepakt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Standard heeft weer ademruimte, miljonair Fornieri zorgt voor vers kapitaal (04/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Standard-supporter kan opgelucht ademhalen. François Fornieri, de sterke man achter farmabedrijf Mithra, neemt de helft van de aandelen van de Luikse club over van Bruno Venanzi. De financiële toekomst van de Rouches is daarmee zeker.
  [naar artikel]
 21. ‘Mithra moet de Bel20 in' (31/05/2018 - De Tijd)
  18:11 Mithra-CEO François Fornieri loopt op wolken na een geslaagde kapitaalverhoging. ‘We hebben geleerd dat Mithra buitenlands geld kan aantrekken.’
  [naar artikel]
 22. Mithra-oprichter François Fornieri verhoord in zaak van handel met voorkennis (28/04/2021 - Express)
  François Fornieri, oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra, is woensdag door de politie ondervraagd in een zaak van mogelijke handel met voorkennis. Dat bevestigen zijn advocaten in een persbericht. Volgens het blad Le Vif/L’Express zijn woensdag niet alleen Fornieri, maar ook Luciano D’Onofrio (sportief directeur van Antwerp FC) en Samuel Di Giovanni […] Lees dit artikel: Mithra-oprichter François Fornieri verhoord in zaak van handel met voorkennis
  [naar artikel]
 23. Fornieri: 'Mithra wil de grootste in vrouwengeneesmiddelen worden' (24/10/2019 - De Tijd)
  17:08 Mithra barst van de ambities.?Het Luikse farma- en biotechbedrijf wil uitgroeien tot de grootste speler in vrouwengeneesmiddelen ter wereld. Dat zei topman François fornieri tijdens onze CEO Talks.
  [naar artikel]
 24. Verdachte financiële transacties bij aandelenhandel Mithra (07/05/2021 - Apache)
  Zijn er met voorkennis aandelen van farmabedrijf Mithra verhandeld? De Cel voor Financiële Informatieverstrekking botste op verdachte financiële transacties tussen de sportief directeur van Antwerp FC, Luciano D’Onofrio, diens rechterhand Samuel Di Giovanni en François Fornieri, de medeoprichter van het Luikse farmabedrijf Mithra. Het trio bouwde de voorbije jaren samen ook een opvallend vastgoedpatrimonium uit.
  [naar artikel]
 25. Mithra-baas onderzocht voor handel met voorkennis (22/01/2020 - Express)
  Er loopt een onderzoek naar de CEO van het Luikse farmabedrijf Mithra, François Fornieri, wegens mogelijk misbruik van voorkennis. Dat schrijven de kranten van Sudpresse woensdag. De Waalse zakenman wordt ervan verdacht de financiële toezichthouder FSMA te hebben omzeild door via een derde in alle discretie aandelen Mithra te hebben gekocht. In oktober 2019 werd […] The post Mithra-baas onderzocht voor handel met voorkennis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Dubbel onderzoek tegen Mithra-baas Fornieri rond voorkennis (22/01/2020 - De Tijd)
  13:48 Zowel bij het Luikse gerecht als bij de beurswaakhond FSMA is een onderzoek aan de gang tegen François Fornieri, de sterke man van het beursgenoteerde farmabedijf Mithra, wegens mogelijke handel met v...
  [naar artikel]
 27. Advocaten ontkennen huiszoeking bij farmabedrijf Mithra van Fornieri (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij farmabedrijf Mithra zouden huiszoekingen hebben plaatsgevonden, al wordt dat ontkend door de advocaten van topman François Fornieri. Het aandeel van het bedrijf gaat woensdag op de beurs fors lager.
  [naar artikel]
 28. Mithra-topman François Fornieri in verdenking gesteld (28/04/2021 - De Tijd)
  20:28 De oprichter en belangrijkste aandeelhouder van farmabedrijf Mithra, François Fornieri, is in verdenking gesteld voor misbruik van voorkennis. Dat bevestigt zijn advocaat.
  [naar artikel]
 29. Mithra-topman François Fornieri aangehouden in verduisteringszaak (21/01/2021 - De Standaard)
  François Fornieri (58), de ceo van het Waalse biotechbedrijf Mithra, is gisteravond door de Luikse onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat melden de kranten van Sudpresse. Hij wordt beschuldigd van verduistering gepleegd door een persoon in een openbaar ambt en van misbruik van vennootschapsgoederen.
  [naar artikel]
 30. Mithra-topman François Fornieri aangehouden (21/01/2021 - De Morgen)
  François Fornieri, de topman van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra, is donderdagavond aangehouden. Dat meldt de procureur-generaal van het parket van Luik.
  [naar artikel]
 31. Luikse ondernemer François Fornieri koopt vijftig procent aandelen Standard over (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bruno Venanzi verkoopt 50% van zijn aandelen in Standard aan de Luikse ondernemer François Fornieri (57). Venanzi blijft wel aan boord als voorzitter van de Rouches.
  [naar artikel]
 32. Immobel slijt eigen aandelen (13/05/2020 - De Tijd)
  08:41 Via een private plaatsing verkoopt projectontwikkelaar Immobel 800.000 eigen aandelen. Goed voor een operatie van ruim 50 miljoen euro.
  [naar artikel]
 33. Luciano D’ Onofrio in Luik opgepakt (28/04/2021 - De Standaard)
  François Fornieri, oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra en Luciano D’Onofrio, de sportief directeur van FC Antwerp, worden op dit moment door de federale politie in Luik ondervraagd in een zaak van witwassen en mogelijke handel met voorkennis in aandelen van Mithra.
  [naar artikel]
 34. Deal tussen miljonair Fornieri en Standard afgeblazen, wellicht ook streep door komst Antwerpbaas D’Onofrio (10/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De deal tussen Standard en François Fornieri is afgesprongen. De sterke man achter het Luikse farmabedrijf Mithra zou normaal 50 procent van de aandelen kopen, maar dat gaat niet door.
  [naar artikel]
 35. Club Brugge is vandaag 230 miljoen euro waard op de beurs, aandelen te koop voor zo’n 20 euro (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kunnen fans intekenen op de aandelen van Club Brugge. De prijs voor een aandeel zal wellicht tussen de 17,5 en 22,5 euro liggen. De beurswaarde van blauw-zwart ligt op 229 miljoen euro. De huidige bestuursploeg met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert verkoopt in eerste instantie 30 procent van de aandelen - goed voor 75 miljoen euro -, maar blijft sowieso meerderheidsaandeelhouder.
  [naar artikel]
 36. Coucke verkoopt nog eens 2 miljoen aandelen Option (28/07/2017 - De Tijd)
  11:54 De nieuwe transactie brengt het totaal aantal verkochte aandelen van het Leuvense technologiebedrijf deze zomer al op ruim 6 miljoen.
  [naar artikel]
 37. De opgepakte Luikse vrienden van ’t Fornuis (28/04/2021 - Apache)
  De federale politie heeft in Luik François Fornieri, van farmabedrijf Mithra, Luciano D’Onofrio, sportief directeur van voetbalclub Royal Antwerp FC, en diens zakenpartner Samuel Di Giovanni opgepakt voor verhoor in een zaak van witwassen en handel met voorkennis in aandelen van Mithra. De drie maken deel uit van het uitgebreide politiek-economische netwerk dat ex-PS-toppoliticus Stéphane Moreau
  [naar artikel]
 38. Deal afgeblazen: Luikse zakenman Fornieri gaat toch niet in Standard investeren (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De deal tussen Standard en François Fornieri is afgesprongen. De sterke man achter het Luikse farmabedrijf Mithra zou normaal 50 procent van de aandelen kopen, maar dat gaat niet door.
  [naar artikel]
 39. Jay-Z strijkt bijna 300 miljoen op met verkoop streamingdienst (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse rapper en ondernemer Jay-Z heeft een flinke financiële meevaller binnengehaald met de verkoop van het grootste deel van Tidal, zijn streamingdienst voor muziek. Hij verkoopt het bedrijf aan Square, eigendom van Twitter-topman Jack Dorsey. In 2015 legde Jay-Z nog zo'n 56 miljoen dollar neer voor Tidal (ruim 46 miljoen euro), nu krijgt hij er 297 miljoen dollar (ruim 246 miljoen euro) in cash en aandelen in Square voor terug .
  [naar artikel]
 40. PORTRET. Mithra-topman François Fornieri: 'Waalse Marc Coucke' ruilt geliefde Ferrari's voor bankje in cel (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bekendste zakenman van Luik, François Fornieri (58), wordt al een tijdje achtervolgd door schandalen. Het gerecht voert een onderzoek naar verduistering en van misbruik van vennootschapsgoederen met in de hoofdrol Fornieri. De flamboyante CEO van farmabedrijf Mithra werd deze week aangehouden en urenlang ondervraagd. Wie is die ‘Waalse Marc Coucke’ eigenlijk, die nu op een betonnen bankje zit in de cel in plaats van in zijn geliefde Ferrari?
  [naar artikel]
 41. Luciano D’Onofrio opgepakt en verhoord in Mithra-affaire (28/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio werd woensdagochtend opgepakt door de politie op verdenking van malafide betrokkenheid in de Mithra-affaire. Hij zou met voorkennis aandelen hebben verhandeld. Dat meldden verschillende Franstalige media. Naast de sportieve baas van Antwerp FC werden ook François Fornieri en Samuel Di Giovanni aangehouden
  [naar artikel]
 42. GBL verkoopt voor ruim half miljard LafargeHolcim-aandelen (06/05/2021 - De Tijd)
  20:14 GBL heeft in het eerste kwartaal voor 1,4 miljard euro middelen geroteerd van traditionele bedrijven naar groeibedrijven. De holding verkocht voor ruim een half miljard euro aandelen van de cementgroe...
  [naar artikel]
 43. 'Mithra is geen onemanshow' (22/01/2021 - De Tijd)
  10:41 Het aandeel van het farmabedrijf Mithra houdt goed stand na de berichten dat topman François Fornieri is aangehouden en de nacht in de cel heeft doorgebracht.
  [naar artikel]
 44. Mithra haalt 77,5 miljoen euro op met kapitaalverhoging (31/05/2018 - De Tijd)
  07:59 Het Waalse biotechbedrijf liet woensdagavond weten minstens 60 miljoen euro te willen ophalen via een private plaatsing van nieuwe aandelen en blijkt daar donderdagmorgen al ruimschoots in geslaagd.
  [naar artikel]
 45. M/V François Fornieri (11/11/2020 - De Tijd)
  14:19 De Luikse zakenman François Fornieri, de oprichter van het farmabedrijf Mithra, wordt dan toch niet de nieuwe aandeelhouder van voetbalclub Standard.
  [naar artikel]
 46. Brazilianen kopen voor 88 miljoen euro AB InBev-aandelen (20/08/2018 - De Tijd)
  12:21 De Braziliaanse referentieaandeelhouders in AB InBev hebben via hun holding BRC meer dan 1 miljoen aandelen gekocht, goed voor een bedrag van ruim 88 miljoen euro.
  [naar artikel]
 47. Mithra herstelt na pandoering (10/09/2018 - De Tijd)
  17:12 Het farma-aandeel Mithra kelderde deze voormiddag met 16 procent. Verwarring over een uitspraak van CEO François Fornieri zorgde voor enige paniek. Intussen is het verlies bijna helemaal weggewerkt.
  [naar artikel]
 48. Mithra dieper in het rood door hogere voorzieningen rond Estelle (25/09/2018 - De Tijd)
  09:06 De Luikse specialist in gynaecologische geneesmiddelen zag het verlies in de eerste jaarhelft toenemen van 18,8 naar 34,5 miljoen euro. Mithra moest 29 miljoen euro extra in de boeken opnemen als voor...
  [naar artikel]
 49. Immobel haalt vers geld op grote beleggers (05/01/2021 - De Tijd)
  08:57 De projectontwikkelaar verkoopt via een private plaatsing 262.000 eigen aandelen. De operatie moet ruim 16 miljoen euro in het laatje brengen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.