Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:30 uur

‘Er zijn vrijwilligers die hier elke dag zouden staan’: vaccinatiecentra schakelen versnelling hoger

De Morgen

04/05/2021 - 09:55

Met 468.845 inentingen, een nieuw record, komen de Vlaamse vaccinatiecentra vanaf deze week echt op dreef. Een logistiek huzarenstukje, zeker in grote centra als Flanders Expo Gent waar voor het eerst alle vaccinstraten open zijn en vijf dagen lang twaalf uur geprikt wordt. ‘Het is hier zoals in een bijenkorf. Druk. Maar iedereen weet wat ie moet doen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 100.000 Limburgers kregen hun vaccin, volgende week schakelen we versnelling hoger (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg is de kaap van 100.000 gevaccineerde inwoners bereikt. Eén op de zeven volwassen Limburgers (13,9 procent) kreeg al een prik. Liefst 70 procent van hen zijn vrouwen. Volgende week schakelen de vaccinatiecentra een versnelling hoger met bijna 33.000 prikken op een week.
  [naar artikel]
 2. Vaccinatiecentra extra bewaakt met camera’s en alarmsystemen (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu de eerste vaccins in aantocht zijn, schakelen de Limburgse vaccinatiecentra een versnelling hoger wat de beveiliging betreft. Camera’s en alarmsystemen moeten diefstal voorkomen. Ook de politie is extra waakzaam.
  [naar artikel]
 3. Leveringen vaccins verdubbelen in één maand tijd: “Niet te veel creativiteit, vaccinatiecentra” (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De komende vijf weken leveren de vier producenten samen minstens 2,1 miljoen vaccins. Dat is evenveel als er tot nu toe waren toegekomen, verspreid over 13 weken. Daardoor kan de overheid nu een serieuze versnelling hoger schakelen. “We dringen er bij de vaccinatiecentra wel op aan om absoluut de regels te volgen bij het opstellen van de reservelijsten.”
  [naar artikel]
 4. Geen twijfel meer: Lukaku is een prioriteit voor Chelsea, dat klaar is om versnelling hoger te schakelen (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chelsea is klaar om een versnelling hoger te schakelen voor Romelu Lukaku. De eerste contacten met speler en entourage zijn al een tijdje gelegd,
  [naar artikel]
 5. ‘Ik ween 1.000 liter. Echt, fuck dit’: jongeren schakelen versnelling hoger met noodkreten in coronatijd (12/11/2020 - De Morgen)
  Wat is er aan de hand met onze jongeren? Stilaan lijken zij een versnelling hoger te schakelen met hun noodkreten in coronatijd. Foto’s op Instagram van verdriet en stress, anonieme verhalen over ‘je rot voelen’ op Facebook. Jeugdpsychiaters zien de ernst in.
  [naar artikel]
 6. Leveringen vaccins verdubbelen in één maand tijd, en die moeten écht bij de juiste mensen terechtkomen: “Niet te veel creativiteit, vaccinatiecentra” (27/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De komende vijf weken leveren de vier producenten samen minstens 2,1 miljoen vaccins. Dat is evenveel als er tot nu toe waren toegekomen, verspreid over 13 weken. Daardoor kan de overheid nu een serieuze versnelling hoger schakelen. “We dringen er bij de vaccinatiecentra wel op aan om absoluut de regels te volgen bij het opstellen van de reservelijsten.”
  [naar artikel]
 7. Vanaf eind maart fors meer vaccins voor vaccinatiecentra (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf eind maart zullen de vaccinatiecentra eindelijk een versnelling hoger kunnen schakelen. In de week van 29 maart zullen in totaal 22.581 Limburgers gevaccineerd kunnen worden. Drie vierde van hen krijgt het Pfizer-vaccin, een kwart het vaccin van AstraZeneca.
  [naar artikel]
 8. N-VA en PS praten hele week met elkaar: informateurs schakelen versnelling hoger (16/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez menens om N-VA en PS samen te brengen. Of het zal leiden tot de reanimatie van paars-geel, dan wel het definitieve einde, valt af te wachten. Sowieso schakelen de informateurs een versnelling hoger: de hele week willen ze N-VA en PS rond de tafel brengen, aangevuld met andere partijen.
  [naar artikel]
 9. Overgebleven koppels schakelen een versnelling hoger in ‘Huis Gemaakt’: wie de mooiste slaapkamer bouwt, gaat door (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zes overgebleven koppels schakelen vanavond in het VTM-programma 'Huis gemaakt' een versnelling hoger. Na de ruwbouwwerken is het tijd voor de eerste slaapkamers. "Jullie krijgen zeven dagen de tijd om jullie droomslaapkamer te realiseren", luidt de boodschap van presentatrice Dina Tersago.
  [naar artikel]
 10. Gesprekken over atoomdeal met Iran versnelling hoger (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De onderhandelingen in Wenen over het Iraanse nucleaire programma schakelen een versnelling hoger. Dat zeggen onder andere Iraanse diplomaten. Doel is zowel Iran als de Verenigde Staten het internationale atoomakkoord uit 2015 weer te laten naleven.
  [naar artikel]
 11. De komende twee weken meer prikken dan ooit in Limburg (06/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse vaccinatiecentra kunnen tijdens de paasvakantie een versnelling hoger schakelen. De komende twee weken kunnen er ruim 77.000 vaccins geprikt worden. Heel wat centra gaan dan ook meer dagen per week vaccineren.
  [naar artikel]
 12. Real schakelt versnelling hoger voor Eden Hazard: Rode Duivel wordt top­prioriteit (24/01/2019 - De Morgen)
  Een officieel bod ligt er nog niet. Toch zijn ze binnen Chelsea ondertussen op de ­hoogte van de intenties uit Spanje. Real ­Madrid staat op het punt een versnelling hoger te schakelen voor Eden Hazard. Zijn toptarget voor de zomer van 2019.
  [naar artikel]
 13. Ruim 10.000 vrijwilligers voor vaccinatiecentra in Limburg (18/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburger engageert zich massaal om de coronapandemie mee te helpen bestrijden. Ruim 10.000 vrijwilligers hebben zich al gemeld om een handje toe te steken in één van onze 15 vaccinatiecentra. “We hebben zelfs een stop op het aantal vrijwilligers moeten zetten”, klinkt het in Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 14. CD&V wil fiscale versoepeling voor vrijwilligers vaccinatiecentra (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De vrijwilligers die willen helpen in de vaccinatiecentra moeten ook correct vergoed kunnen worden”, zegt Kamerlid Steven Matheï (CD&V). “Daarvoor zou het vrijwilligersstatuut best worden versoepeld.”
  [naar artikel]
 15. Opschudding in vaccinatiecentra nadat enkele thuisverplegers hogere vergoeding vragen dan vrijwilligers (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een fikse rel ontstaan tussen enkele thuisverplegers en de organisatie van de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse. De discussie gaat over centen: de verplegers vinden dat zij meer moeten krijgen dan de vergoeding die vrijwilligers ontvangen. Maar de eerstelijnszone die de vaccinatiecentra organiseert, wil geen onderscheid maken. “Er zijn duizend mensen die wél vrijwillig komen helpen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Opschudding in vaccinatiecentra in nadat enkele thuisverplegers hogere vergoeding vragen dan vrijwilligers (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een fikse rel ontstaan tussen enkele thuisverplegers en de organisatie van de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse. De discussie gaat over centen: de verplegers vinden dat zij meer moeten krijgen dan de vergoeding die vrijwilligers ontvangen. Maar eerstelijnszone die de vaccinatiecentra organiseert, wil geen onderscheid maken. “Er zijn duizend mensen die wél vrijwillig komen helpen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Vaccinatiecampagne schakelt versnelling hoger (29/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het vaccinatiecentrum in Houthalen-Helchteren worden er deze week alleen al 1000 coronavaccins toegediend. Sinds de start in februari staat de teller op 1100 vaccins. Dat laat duidelijk zien dat de vaccinatiecampagne in onze provincie een versnelling hoger schakelt. Ons land verwacht de komende vijf weken 2,13 miljoen vaccins. Ook de vervroegde levering van het Johnson & Johson-vaccin biedt een mooi perspectief voor de vaccinatiecentra.
  [naar artikel]
 18. Vandoorne moet versnelling hoger schakelen met McLaren (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Vandoorne moet versnelling hoger schakelen met McLaren (30/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Vaccinatiecentra schakelen versnelling hoger: volgende week 140.000 vaccinaties gepland in Vlaanderen, week erna 133.000 (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de wekelijkse persconferentie van het Agentschap Zorg en Gezondheid is bevestigd dat er volgende week een kleine 140.000 vaccins zullen worden toegediend in Vlaanderen. De week erna wordt dat nog eens herhaald, met een kleine 133.000 vaccins.
  [naar artikel]
 21. Zo maak je van jouw huis het mooiste kersthuis ooit: één stijl voor sfeer in elke ruimte (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinterklaas is terug naar Spanje, dus het is de hoogste tijd om je interieur in een kerstsfeer onder te dompelen of om een versnelling hoger te schakelen met de aankleding. Dankzij een aantal eenvoudige ingrepen kun je de gezelligheid in elke ruimte brengen en zo van je huis het mooiste en warmste kersthuis ooit maken. Ga voor één stijl en trek die overal door. Hier is gekozen voor klassiek met een toefje chic.
  [naar artikel]
 22. Ongenoegen over vergoedingen voor verpleegkundigen in vaccinatiecentra (23/02/2021 - VRT NWS)
  Verschillende verpleegkundigen die in de vaccinatiecentra zullen worden ingezet om mee te vaccineren, klagen over de vergoeding die ze daarvoor krijgen. Dat schrijft De Morgen. Sommige vaccinatiecentra willen namelijk dat de verpleegkundigen als vrijwilligers aan de slag gaan. Dan zouden ze een kleinere vergoeding krijgen. Te weinig, de afspraken rond de vergoedingen moeten nageleefd worden, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Bijna half miljoen inwoners nu gevaccineerd, campagne schakelt deze week versnelling hoger (01/03/2021 - De Morgen)
  België nadert de kaap van het half miljoen gevaccineerde inwoners. 495.090 mensen om precies te zijn kregen al minstens een dosis van een van de drie beschikbare coronavaccins. Dat komt neer op 4,31 procent van de volledige bevolking. Met nu meer dan 450.000 beschikbare dosissen moet de campagne deze week echt een versnelling hoger schakelen.
  [naar artikel]
 24. Oproep naar vrijwilligers voor vaccinatiecentra is groot succes (07/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De afgelopen weken hebben meer dan 3.350 mensen zich aangemeld als vrijwilliger in een van de vijf vaccinatiecentra in onze regio. Toch spreken de eerstelijnszones niet van een overaanbod. “De weg is lang en vele handen maken lichter werk. Alle vrijwilligers zijn dus meer dan welkom”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Extra personeel in vaccinatiecentra om stortvloed aan vragen te beantwoorden (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Callcenters van de vaccinatiecentra worden momenteel overrompeld met vragen. Verschillende centra krijgen het aantal oproepen niet verwerkt en schakelen extra personeel in. “Terwijl de antwoorden meestal gewoon op de uitnodiging staan.”
  [naar artikel]
 26. Bijna half miljoen inwoners nu gevaccineerd, campagne schakelt deze week versnelling hoger (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België nadert de kaap van het half miljoen gevaccineerde inwoners. 495.090 mensen om precies te zijn kregen al een of beide dosissen van een van de drie beschikbare coronavaccins. Dat komt neer op 4,31 procent van de volledige bevolking. Met nu meer dan 450.000 beschikbare dosissen moet de campagne deze week echt een versnelling hoger schakelen.
  [naar artikel]
 27. Nieuw in onze app: handig WK-matchcenter (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag gaat in Rusland het WK voetbal van start. De Rode Duivels zijn er klaar voor en ook bij HLN.be schakelen we een versnelling hoger:
  [naar artikel]
 28. Jaloezie steekt de kop op in ‘De bachelorette’: “Het mag er wat minder warm aan toegaan” (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week bleef het nog bij een aftastende kennismaking, maar donderdagavond schakelen de vrijgezellen een versnelling hoger in De bachelorette. Elke Clijsters kiest Django uit voor een date van 24 uur, waardoor die in de ogen van zijn tegenstanders al een voorsprong heeft. “Je hebt de hele nacht, meer heb je niet nodig.”
  [naar artikel]
 29. CHECK: Nee, deze autoriteiten hebben de coronavaccins niet geweigerd (06/01/2021 - VRT NWS)
  Nu de Europese Commissie ook het coronavaccin van Moderna heeft goedgekeurd, kan de vaccineringsoperatie (wereldwijd) een versnelling hoger schakelen. Toch blijven berichten circuleren alsof bepaalde instanties, landen of autoriteiten coronavaccins zouden afgewezen of geweigerd hebben. Die claims zijn echter gebaseerd op misverstanden.
  [naar artikel]
 30. Opwarming van de aarde schakelt nog versnelling hoger (22/09/2019 - De Morgen)
  Aan de vooravond van de klimaattop in New York hebben klimaatorganisaties een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de klimaatopwarming de laatste jaren nog een versnelling hoger geschakeld is.
  [naar artikel]
 31. [VIDEO] - “Trump en Clinton schakelen versnelling hoger om kiezers te overtuigen” (03/11/2016 - De Redactie)
  Tom Van de Weghe brengt dagelijks een overzicht van de opmerkelijkste feiten uit de presidentscampagne in de VS. Zes dagen voor de verkiezingen schakelt zowel Donald Trump als Hillary Clinton een versnelling hoger om de kiezers in de cruciale swing states te verleiden. De voorbije uren keek heel Amerika uit naar de getuigenis van een vrouw die Trump ervan beschuldigt dat hij haar als 13-jarige heeft verkracht. Maar de persconferentie werd op het laatste ogenblik afgelast, de vrouw voelt zich te bang om zich bekend te maken.
  [naar artikel]
 32. Sony koopt Leuvens techbedrijf eSaturnus (02/08/2016 - De Tijd)
  10:47 Onder de vleugels van de Japanse technologiereus moet eSaturnus een versnelling hoger kunnen schakelen in zijn missie om operatiekamers slimmer en efficiënter te maken.
  [naar artikel]
 33. Op pensioen of niet medisch geschoold, maar ook deze vrijwilligers zorgen mee voor uw prikje (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vele handen maken licht werk, al zeker in vaccinatiecentra waar binnenkort miljoenen mensen een prikje zullen krijgen tegen Covid-19. Dus trekken ook vrijwilligers die machinerie mee op gang. Alvast deze vijf meldden zich om bij te springen in onze vaccinatiecentra, van parking tot prik. “Ik zal mijn eigen thermos wel meenemen.”
  [naar artikel]
 34. 'De mazen in het net moeten dicht' (10/04/2019 - De Morgen)
  Morgen moet de doorbraak komen in de bestrijding van de belastingfraude in Europa. Een maand na Offshore Leaks zijn alle ogen gericht op de ministers van Financiën van de Europese Unie. Schakelen zij een versnelling hoger?
  [naar artikel]
 35. Zomerrally gaat versnelling hoger (11/08/2020 - De Tijd)
  07:01 De zomerrally schakelt in het Verre Oosten een versnelling hoger. Wall Street heeft de pandemie nu helemaal verteerd.
  [naar artikel]
 36. MULTILIVE BUITENLAND: Man United op en over Tottenham via Herrera (2-1) in halve finale FA Cup (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Liverpool en West Bromwich Albion (2-2) en SPAL-AS Roma (0-2) de zaterdag op gang hebben getrapt, schakelen we een versnelling hoger met...
  [naar artikel]
 37. Vrijwilligers voor vaccinatiecentra kunnen zich vanaf nu aanmelden via platform ‘Help de helpers’ (19/01/2021 - VRT NWS)
  Mensen die willen meehelpen met de vaccinatiecampagne in Vlaanderen, kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij het platform 'Help de Helpers'. Het platform werd tijdens de eerste coronagolf opgericht om vrijwilligers te vinden voor de woonzorgcentra. Maar nu zijn er opnieuw helpende handen nodig, voor de vaccinatiecentra deze keer.
  [naar artikel]
 38. Gedaan met roetfilterfraude: gewesten schakelen versnelling hoger (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De drie gewesten hebben een akkoord gesloten om eendrachtig een einde te maken aan roetfilterfraude. Ten laatste op 1 juli 2022 zal een deeltjestellertest ingezet worden tijdens de jaarlijkse autokeuring van dieselwagens, melden de Vlaamse en Brusselse ministers van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Elke Van den Brandt (Groen), en de Waalse minister van Verkeersveiligheid Valerie De Bue (MR) in een persbericht.
  [naar artikel]
 39. Elke Vlaming tegen 11 juli zijn eerste prik? Bekijk hier op welke dagen jij je vaccin kan krijgen (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Elke meerderjarige Vlaming zal tegen 11 juli minstens zijn eerste coronaprik gekregen hebben, op voorwaarde dat de producenten hun beloftes nakomen. Dat zeggen Vlaams welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA). Maar als we dat vooruitzicht wil halen, zullen we toch een paar versnellingen hoger moeten schakelen. Bekijk hier ook de planning in detail wie wanneer aan de beurt zal komen.
  [naar artikel]
 40. Vlaamse ondernemers steken miljoenen in farmabedrijf Hyloris (20/09/2018 - De Tijd)
  14:38 De farmaondernemer Stijn Van Rompay heeft 5,5 miljoen euro verzameld om een versnelling hoger te schakelen met zijn nieuwe farmabedrijf Hyloris.
  [naar artikel]
 41. Een laatste Brits-Europese sprint tot aan de brexit-afgrond (15/06/2020 - De Tijd)
  21:45 De onderhandelingen over een nieuwe handelsdeal met het Verenigd Koninkrijk schakelen een versnelling hoger in juli. Maar het wantrouwen is niet weg. De hakbijl van een no-deal staat al te blinken.
  [naar artikel]
 42. Mascotte van Oosterweel wijst de weg door de werken: “Zie je Corneel, dan weet je: hier wordt gewerkt” (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Oosterweelwerken schakelen binnenkort een versnelling hoger. De werf in de zijbermen van de E17 verhuist naar het midden en in augustus wordt gestart aan het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost. Maar geen zorgen: Corneel, de mascotte van Oosterweel, helpt ons doorheen de werken.
  [naar artikel]
 43. MULTILIVE BUITENLAND: Lukaku haalt het van Vertonghen en Dembélé (2-1) en zit met Man United in finale FA Cup (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Liverpool-West Bromwich Albion (2-2) en SPAL-AS Roma (0-2) deze zaterdag op gang hebben getrapt, schakelen we een versnelling hoger met...
  [naar artikel]
 44. Terwijl presentatrice Twitter doet smelten met minijurkje, intrigeert ook de andere kant van de tafel (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Engeland schakelen ze tijdens de Olympische Spelen in Rio een versnelling hoger. De Britse openbare omroep BBC gooit werkelijk alles in de
  [naar artikel]
 45. MULTILIVE BUITENLAND: Balverlies Dembélé leidt 1-1 van Man United op Wembley in tegen Tottenham (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Liverpool en West Bromwich Albion (2-2) en SPAL-AS Roma (0-2) de zaterdag op gang hebben getrapt, schakelen we een versnelling hoger met...
  [naar artikel]
 46. Colruyt voert thuisleveringen op (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een reeks proefprojecten wil Colruyt een versnelling hoger schakelen met thuisleveringen van boodschappen. De supermarktgroep start een...
  [naar artikel]
 47. Ringland doet stevige oproep aan volgende Vlaamse regering: “We staan vandaag nog lang niet ver genoeg” (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het glas is half vol, maar moet in de volgende regeerperiode dringend worden bijgevuld”, zegt Peter Vermeulen van Ringland. Net voor de verkiezingen doet de burgerbeweging vanavond in De Roma een krachtige oproep aan politici om in het Oosterweeldossier en de overkapping van de Ring een versnelling hoger te schakelen.
  [naar artikel]
 48. Telefoon roodgloeiend: rijscholen schakelen versnelling hoger (11/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité kondigde vrijdag aan dat rijscholen en examencentra maandag weer open mogen. Een vloek en een zegen, zo bleek dit weekend bij de Turnhoutse Autorijschool.
  [naar artikel]
 49. Presentatrice doet Twitter smelten met mini-jurkje, ook andere kant van de tafel spreekt tot de verbeelding (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Engeland schakelen ze tijdens de Olympische Spelen in Rio een versnelling hoger. De Britse openbare omroep BBC gooit werkelijk alles in de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.