Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:55 uur

Stadsdienst voor terrassen in Gent klopt overuren: "In 1 week tijd moeten we vergunning rondkrijgen"

VRT NWS

04/05/2021 - 10:22

Het is alle hens aan dek bij de stad Gent om alle terrasvergunningen in orde te krijgen tegen zaterdag. "Normaal gezien duurt het 3 weken voordat we een terras kunnen goedkeuren, nu doen we het in 1 week. Onze diensten draaien heel wat overuren momenteel", vertelt schepen voor Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mysterieus vuurwerk Gent voor 120e verjaardag AA Gent: "Gevaarlijk, ze hadden geen vergunning" (02/11/2020 - VRT NWS)
  Het was eerst onduidelijk wie een mysterieus vuurwerk afstak afgelopen weekend in Gent. Nu is geweten dat het supporters van voetbalclub AA Gent waren die de 120e verjaardag van hun club wilden vieren. Maar om vuurwerk te mogen afsteken, heb je een vergunning nodig. "Die hadden ze niet, en dat is gevaarlijk", zegt Eva Houpels van de Gentse politie.
  [naar artikel]
 2. Beiaardier in Gent draait overuren: "Nieuwe liedjes met de hand programmeren tegen Pasen"  (31/03/2021 - VRT NWS)
  Kenneth Theunissen draait lange dagen om de beiaard in het belfort in Gent tegen Pasen te voorzien van 3 nieuwe deuntjes. De melodieën moeten met de hand in de trommel gepind worden. "Monnikenwerk en het moet juist zijn"
  [naar artikel]
 3. Mobiliteitsexpert: "Een auto bezitten is geen mensenrecht meer" (14/09/2018 - De Morgen)
  Het circulatieplan en het parkeerbeleid in Gent is asociaal, meent Anneleen Van Bossuyt, lijsttrekker voor N-VA in Gent. Klopt niet, vindt mobiliteitsdeskundige Dirk Lauwers (Ugent). "De parkeernorm in Gent valt nog goed mee."
  [naar artikel]
 4. "MRI-scanners doen overuren om tekort op te vangen" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Wie een MRI-scan nodig heeft, moet daar soms lang op wachten of moet 's avonds heel laat, 's morgens vroeg of in het weekend langskomen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt de voorzitter van de Belgische vereniging van radiologen aan VRT NWS. "De bestaande erkende toestellen doen nu overuren", zegt voorzitter- radioloog Geert Villeirs (UZ Gent).
  [naar artikel]
 5. "Hoeveel werknemers moeten sterven voor Japan wakker wordt": Overuren gelimiteerd tot 100 per maand (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de eerste keer wil Japan een plafond instellen voor het aantal overuren per maand. Dat zal vastgelegd worden op maximum 100 uur.
  [naar artikel]
 6. Politie kan beboeten voor terrassen die te vroeg openen, ook als de burgemeester het wil toestaan: "Zijn bevoegdheid niet" (16/04/2021 - VRT NWS)
  De politie kan horeca-uitbaters die vroeger dan toegelaten terrassen uitzetten -en hun klanten- toch beboeten, ook als de burgemeester die terrassen oogluikend wil toestaan. "Wat de covidproblematiek betreft heeft de burgemeester geen macht over de politie", zegt Nicholas Paelinck vicevoorzitter van de vaste commissie lokale politie in "De ochtend" op Radio 1. Indien nodig kan zelfs politie uit een andere zone ingezet worden.
  [naar artikel]
 7. Meer dan 1 op de 4 Vlamingen klopt overuren die niet vergoed worden (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat vier op de tien werknemers krijgen niet genoeg tijd om hun taken te voltooien en presteren daardoor overuren. Meer dan een kwart van de...
  [naar artikel]
 8. Hongaarse "slavenwet" van kracht: 400 overuren per jaar die tot 3 jaar later kunnen uitbetaald worden (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse president Janos Ader heeft vandaag de zogenaamde "slavenwet" afgekondigd. Die houdt in dat arbeiders 400 bijkomende overuren mogen...
  [naar artikel]
 9. Studio 100 krijgt geen vergunning van gemeente Beveren voor musical "40-45" (06/09/2017 - VRT NWS)
  Studio 100 zal wellicht een andere locatie moeten zoeken voor de spektakelmusical "40-45". De gemeente Beveren schrijft geen vergunning uit om van de geplande havenloods een tijdelijke evenementenhal te maken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is ons bevestigd door schepen van Ruimtelijke Ordening Boudewijn Vlegels (N-VA).
  [naar artikel]
 10. Jean-Marie Dedecker houdt vol: "Terrassen openen op 1 mei ter bevordering van volksgezondheid" (15/04/2021 - VRT NWS)
  Burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke houdt vol dat de terrassen in zijn kustgemeente al op 1 mei weer openen, een week vroeger dan het Overlegcomité toelaat. Volgens viroloog Marc Van Ranst speelt hij blufpoker op de kap van de horeca in zijn gemeente, maar Dedecker houdt vol dat "men ons al zo lang aan het lijntje houdt" en beschouwt zijn beslissing als een maatregel voor de volksgezondheid. Beide heren gingen met elkaar in debat in "Terzake".
  [naar artikel]
 11. "Goedkope" overuren in de horeca mogen behouden blijven (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De maatregel waardoor werknemers in horecazaken tot 360 overuren extra kunnen presteren zonder fiscale of sociale bijdragen, blijft overeind. De...
  [naar artikel]
 12. Europese Commissie ziet "geen enkele reden om vergunning voor glyfosaat te weigeren" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "We moeten (de vergunning voor) glyfosaat vernieuwen omdat er geen enkele reden is om de op wetenschappelijke feiten gebaseerde
  [naar artikel]
 13. "Rue Steve Jobs" in Parijs stuit op protest (02/12/2016 - De Redactie)
  Tegenstanders hekelen onder meer de "lage lonen" en de "gedwongen overuren" in onderaannemingen van Apple.
  [naar artikel]
 14. "De laatste pint smaakt, het zal pijn doen, we moeten er ons bij neerleggen". Sombere toon bij Gentenaars die hun laatste pint in een maand op café drinken. (19/10/2020 - VRT NWS)
  Cafégangers in Gent genoten tot het laatste moment van hun pint op de terrassen van de cafés. Vanaf vandaag zijn alle horecazaken een maand lang gesloten. De sfeer was teneergeslagen en gelaten. Een koppel uitbaters vindt het jammer van de inspanningen die het heeft gedaan om alles coronaproof te maken. "Het was een maat voor niets."
  [naar artikel]
 15. Politie werkte nooit zoveel overuren (24/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De federale politie heeft het voorbije jaar een recordaantal overuren gewerkt, schrijft De Tijd vrijdag. Het ging om meer dan 984.000 overuren, ruim de helft meer dan in 2014, toen nog sprake was van 631.000 overuren.
  [naar artikel]
 16. Politie werkte nooit zoveel overuren (24/02/2017 - De Standaard)
  De federale politie heeft het voorbije jaar een recordaantal overuren gewerkt, schrijft De Tijd vrijdag. Het ging om meer dan 984.000 overuren, ruim de helft meer dan in 2014, toen nog sprake was van 631.000 overuren.
  [naar artikel]
 17. Politie werkte nooit zoveel overuren (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De federale politie heeft het voorbije jaar een recordaantal overuren gewerkt, schrijft De Tijd vrijdag. Het ging om meer dan 984.000 overuren, ruim de helft meer dan in 2014, toen nog sprake was van 631.000 overuren.
  [naar artikel]
 18. Franse regering stelt kalender op om overuren van "uitgeputte" ordepolitie uit te betalen (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat er een kalender komt voor de uitbetaling van 274 miljoen euro aan overuren van...
  [naar artikel]
 19. Gedaan met "u": Gent schrijft inwoners aan met "je" (27/06/2019 - VRT NWS)
  De medewerkers van de stad Gent krijgen de richtlijn om in officiële brieven de inwoners aan te spreken met "je" en "jij", en dus niet langer met "u". Die beleefdheidsvorm zou te afstandelijk zijn, en past niet meer in de frissere huisstijl die Gent momenteel invoert.
  [naar artikel]
 20. Vanhaezebrouck: "Van der Bruggen was het lichtpunt" (22/09/2016 - Sporza)
  AA Gent had het gisteren niet onder de markt in de Beker van België. Gent kon pas in de extra tijd afstand nemen van Lierse. "Ik ben blij dat we de verlengingen konden vermijden."
  [naar artikel]
 21. Walter Van Steenbrugge: "Steun aan AA Gent is onrechtmatig" (18/01/2018 - VRT NWS)
  "Stad Gent had de Europese Commissie moeten laten weten dat ze AA Gent financieel zou steunen. Omdat ze dat niet deed, is de steun onrechtmatig". Dat zegt advocaat Walter Van Steenbrugge in "De Ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 22. Premies corona-ouderschapsverlof gaan omhoog, Jambon: "Maak overuren in zorgsector belastingvrij" (03/05/2020 - VRT NWS)
  Voor wie corona-ouderschapsverlof opneemt, wordt de premie opgetrokken met 25 procent. Dat bevestigt federaal minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V) in "De zevende dag". En Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) oppert om overuren in de zorgsector belastingvrij te maken.
  [naar artikel]
 23. Behang Priem in Gent: "Ons behang hangt in Witte Huis in Washington" (02/04/2018 - VRT NWS)
  Deze week gaat Radio 2 Oost-Vlaanderen op zoek naar winkelinterieurs in de provincie "waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan". Een bezoek aan broer en zus Ivan (81) en Marie-Thérèse (78) Priem kon daarbij niet ontbreken. Ze baten al jaren de behangzaak uit aan de zuivelbrug en de kraanlei in het hartje van Gent.
  [naar artikel]
 24. “Ik geef het je op een blaadje, die terrassen hier in Nederland gaan volgende week weer dicht” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Eindelijk", was bij zowat elke terrasganger en horeca-uitbater in Nederland te horen. Anderhalve week voor België mochten de terrassen er gisteren na een dik halfjaar weer open, onder strikte voorwaarden. Volstaan die om het veilig te houden?
  [naar artikel]
 25. De Coninck: "Gent heeft afgezien door mindere prestatie Rinne" (04/11/2016 - Sporza)
  Doelman Jacob Rinne speelde opnieuw een pijnlijke hoofdrol in de nederlaag van AA Gent tegen Sjachjor Donjetsk. "Gent is zijn doelman voor langere tijd kwijt", zegt analist Wim De Coninck.
  [naar artikel]
 26. Geen Student Kick-Off in Gent dit jaar: "Bittere pil om te slikken" (02/09/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis is er dit jaar geen Student Kick Off op het Sint-Pietersplein in Gent. De organisatie had een coronaproof versie klaar voor 23 september maar de stad geeft geen vergunning. Er was een plan voor een lightversie met focus op een Student Village, waar studentenverenigingen zich kunnen voorstellen. En een beperking van 200 mensen per dag. Maar de stad vreest dat de opkomst toch te groot zou worden en wil geen vergunning geven. De organisatoren begrijpen het, maar zijn zwaar ontgoocheld
  [naar artikel]
 27. "Terrasambassadeurs" moeten pleinen in Mechelen verdelen onder horeca (03/06/2020 - VRT NWS)
  Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen.
  [naar artikel]
 28. Vanhaezebrouck: "Het is niet muisstil rond mij, er zijn contacten" (29/03/2017 - Sporza)
  Heeft Hein Vanhaezebrouck na drie jaar Gent niet het gevoel dat het tijd is voor iets nieuws? "De kans dat ik volgend seizoen nog trainer ben van Gent is groter dan dat ik weg ben."
  [naar artikel]
 29. Vriendengroep wil "Africa" van Toto in de Tijdloze 100 van Stubru: "Dit is geen grap" (29/11/2017 - VRT NWS)
  Een groep vrienden uit Lokeren en Gent voert een onlinecampagne om "Africa" van Toto in de Tijdloze 100 van Studio Brussel te krijgen. "Ik denk dat de tijd rijp is", zegt initiatiefnemer dj Nadiem Shah in "Nieuwe feiten" op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. "Definitieve doodsteek" voor Uplace na vernietiging stedenbouwkundige vergunning (10/10/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het shoppingcomplex Uplace in Machelen vernietigd. Dat melden de organisaties Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en Bral. Ze spreken van de "definitieve doodsteek" voor het project.
  [naar artikel]
 31. Universiteit Gent leert studenten "legaal flirten": "Ik heb nog geen klacht gehad, dus ik flirt wel goed" (23/01/2020 - VRT NWS)
  De universiteit van Gent organiseert een lezing over "legaal flirten". Een gastprofessor strafrecht komt langs om de studenten te leren hoe ze moeten flirten en hoe ze moeten omgaan met seksueel overschrijdend gedrag. Hebben de studenten zo'n lezing nodig? "Ik weet niet wat legaal of illegaal flirten is, maar ik kan me wel inbeelden dat sommigen de grenzen niet kennen."
  [naar artikel]
 32. Mensen protesteren tegen homogeweld in Gent (10/08/2018 - De Morgen)
  "Ik heb geluk dat ik nog leef", zegt Mauro Padovani, een van de twee mannen die begin deze week het slachtoffer werd van een gewelddadige aanval in Gent. "Hopelijk beseft de rechter die straks over onze zaak moet oordelen dat." In Gent kwamen vanavond honderden sympathisanten en leden van de Holebi-gemeenschap hun steun betuigen.
  [naar artikel]
 33. AA Gent kan weer rekenen op de grinta van Birger Verstraete: "Hij laat anderen beter voetballen" (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Birger Verstraete (23) heeft zichzelf in een mum van tijd op de kaart gezet bij AA Gent. Zonder hem geraakten de Buffalo’s vorige week in de...
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - "Week van de lentekriebels": leerlingen geven zelf seksuele opvoeding (06/03/2017 - De Redactie)
  Leerlingen vinden dat er nu te weinig tijd is voor lessen "seksualiteit" op school. De Vlaamse scholierenkoepel vindt ook dat niet alleen seks, maar ook relaties daarin aan bod moeten komen.
  [naar artikel]
 35. Ook Volvo Car Gent kampt met chiptekort: situatie is "kritiek" (16/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in de fabriek van Volvo Car Gent blijft een tekort aan halfgeleiders de productie bedreigen. Voor deze week zijn er nog voldoende chips om voertuigen te bouwen en ook volgende week zou er bevoorradingszekerheid zijn. Maar de situatie is "kritiek", zegt woordvoerster Barbara Blomme, en wordt dag op dag opgevolgd.
  [naar artikel]
 36. Stad Gent voert Vlaamse coronamaatregelen nu al in: "We mogen geen tijd verspillen" (28/10/2020 - VRT NWS)
  In Gent gaan de verstrengde Vlaamse coronamaatregelen al komende nacht in. De stad wil niet wachten op de algemene invoering vrijdagavond. "Er is geen tijd te verliezen, dit is een échte crisis", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).
  [naar artikel]
 37. Vanaf 8 mei met vier op een terras tot 22 uur: "Hopelijk is dit een tussenfase die snel voorbij is" (23/04/2021 - VRT NWS)
  Vanaf 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, als de coronacijfers niet verslechteren. Dat heeft het Overlegcomité vandaag bevestigd. Er mogen vier personen aan één tafel zitten, met anderhalve meter afstand tussen de gezelschappen. De bediening gebeurt aan tafel door personeel met een mondmasker en om 22 uur moeten de terrassen sluiten.
  [naar artikel]
 38. West-Vlaamse gouverneur benadrukt dat terrassen niet voor 8 mei open mogen: "Burgemeesters hebben die bevoegdheid niet" (15/04/2021 - VRT NWS)
  Verschillende burgemeesters, zoals Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke, willen de terrassen van horecazaken in hun gemeente toch al openen op 1 mei. Dat is één week vroeger dan 8 mei, de datum die het Overlegcomité heeft bepaald. “Maar dat laat de wet simpelweg niet toe”, zegt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé.
  [naar artikel]
 39. Quo vadis, Boekenbeurs? (08/11/2017 - VRT NWS)
  "Niet meer van deze tijd", "veel te duur", "een verschrikking", "een aanslag op de gezondheid", ... Louis Van Dievel kijkt elke week met zijn eigenzinnige blik naar kleine en grote actua. Deze week de boekenbeurs, waar hij als vaste klant en auteur elk jaar vele dagen vertoeft.
  [naar artikel]
 40. Waalse horecazaken herzien beslissing en openen terrassen dan toch niet op 1 mei (25/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan.
  [naar artikel]
 41. Lage-emissiezone Gent terug actief op 18 mei: “Tijdelijke vergunningen worden verlengd, iedereen waarvoor hij heeft betaald” (07/05/2020 - VRT NWS)
  Vanaf 18 mei zullen oude vervuilende auto's zonder vergunning opnieuw een boete krijgen als ze het stadscentrum inrijden. De Lage-emissiezone in Gent werd tijdelijk opgeschort door de coronacrisis maar daar komt binnenkort een eind aan. Mensen die een tijdelijke vergunning kochten, moeten niet vrezen, hun vergunning wordt verlengd.
  [naar artikel]
 42. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA): "Zouden we er niet verstandig aan doen terrassen in paasvakantie te openen?" (14/03/2021 - VRT NWS)
  Zou het niet beter zijn om tijdens de paasvakantie de terrassen al te openen? Het is een vraag die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich stelt. "Ik zie het persoonlijk niet zitten om de buitenhoreca dicht te houden tijdens de paasvakantie. Dat zet een enorme druk op de parken en de steden", zei hij in "De zevende dag."
  [naar artikel]
 43. Gatz over omstreden kunst in Gent: "Musea moeten nog voorzichtiger zijn" (21/02/2018 - VRT NWS)
  Musea moeten lessen trekken uit de heisa rond de Russische schilderen in het MSK Gent. Dat zegt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) in "Villa politica". Zelf belooft hij ook voorzichtiger te zijn.
  [naar artikel]
 44. Burgemeester Dedecker ziet ‘terrasrevolutie’ zonder incidenten: “Voortaan is 1 mei het Middelkerkse terrasjesweekend” (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het opengooien van de terrassen in Middelkerke is zonder incidenten verlopen. Dat wordt bevestigd door zowel de burgemeester, de politie als de procureur des Konings. “Dit was een voorbeeld van hoe je met een goeie begeleiding de terrassen vroeger kan openen", klopt Jean-Marie Dedecker zich op de borst. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden is iets minder enthousiast.
  [naar artikel]
 45. Politie werkt recordaantal overuren (24/02/2017 - De Tijd)
  01:03 Door de terreurdreiging heeft de federale politie bijna een miljoen overuren moeten presteren. Dat is bijna de helft meer in twee jaar tijd.
  [naar artikel]
 46. Vergunning voor parking Antwerpse Zuiderdokken geschorst middenin constructiefase (29/05/2018 - De Morgen)
  Na het voorlopig stilleggen van de bouw van de ondergrondse parking aan de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen vorige week, heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen nu ook beslist om de stedenbouwkundige vergunning voor de parking te schorsen. Dat gebeurt volgens de Raad op vordering van enkele omwonenden en omdat er "ernstig" wordt afgeweken van de bestemmingsvoorschriften van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP).
  [naar artikel]
 47. "Ondanks acties van fietskoeriers groeit hun aantal in week tijd met een derde" (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de acties van fietskoeriers gisteravond in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik is hun aantal in een week tijd met 34 procent...
  [naar artikel]
 48. "Ondanks acties fietskoeriers groeit hun aantal in week tijd met een derde" (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de acties van fietskoeriers gisteravond in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik is hun aantal in een week tijd met 34 procent...
  [naar artikel]
 49. ZNA-ziekenhuizen op zoek naar "zorgbuddy's": "Verplegend personeel besteedt 40 % van zijn tijd aan niet-medische taken. Die kan een zorgbuddy overnemen" (28/10/2020 - VRT NWS)
  De ZNA ziekenhuizen in Antwerpen zijn dringend op zoek naar 100 "zorgbuddy's". Die moeten verpleegkundigen bijstaan in hun niet- medische taken. "Daar verliezen zij nu te veel tijd mee", zegt Wouter De Ploey, CEO van de ZNA-ziekenhuizen. Als zorgbuddy neem je de administratieve en zorgondersteunende taken over. ZNA Middelheim, Stuivenberg en Jan Palfijn zetten daar vanaf volgende week al op in.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.