Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:37 uur

Europese tak Amazon: 44 miljard euro omzet, en geen cent belasting betaald

De Morgen

04/05/2021 - 10:29

De Europese tak van de Amerikaanse online winkel Amazon heeft in 2020 44 miljard euro omzet gedraaid, maar hoeft geen cent vennootschapsbelasting te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse krant The Guardian.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amazon betaalde vorig jaar geen cent vennootschapsbelasting in Europa (04/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon betaalde vorig jaar geen cent vennootschapsbelasting in Europa Ondanks de strikte lockdown, die in andere delen van de wereld erg lucratief bleek voor Amazon, leed de Luxemburgse afdeling van het e-commercebedrijf vorig jaar een verlies van 1,2 miljard euro. Daarom moest de multinational echter geen cent vennootschapsbelasting ophoesten. Uit de laatste bedrijfsdeclaraties van Amazon in Luxemburg bleek dat het bedrijf vorig jaar in […] Lees dit artikel: Amazon betaalde vorig jaar geen cent vennootschapsbelasting in Europa
  [naar artikel]
 2. Europese Commissie vermoedt belastingafspraken tussen Nederland en IKEA (18/12/2017 - Express)
  De Europese Commissie start een onderzoek naar de belastingafspraken die Nederland en de Zweedse meubelmaker IKEA zouden hebben gemaakt. De Commissie zegt “zich zorgen te maken” dat de Zweedse meubelgigant te weinig belasting heeft betaald, waardoor het bedrijf een oneerlijk concurrentievoordeel heeft genoten. Zo zou IKEA van 2009 tot 2014 via Nederland voor bijna een miljard euro aan belasting hebben ontweken. De Europese Commissie onderzocht eerder al meer dan duizend belastingafspraken tussen multinationals en EU-landen. Zo legde onder meer Apple, Starbucks, Fiat en Amazon monsterboetes op. De Europese Commissie noemt geen exacte bedragen, maar het zou gaan over bijna een miljard euro. IKEA regelde de vermoede belastingontwijking via de in Nederland gevestigde holding IKEA Systems. Alle IKEA-winkels moesten aan deze holding 3% van de omzet betalen voor het gebruik van de IKEA-logo’s. De Commissie wil weten of deze constructie vooral diende om winst weg te sluizen zodat er geen belasting op betaald moet te worden. Luxemburg, Liechtenstein De Europese Commissie onderzoekt concreet twee afspraken die de Nederlandse belastingdienst heeft gemaakt met IKEA in 2006 en 2011. Door die afspraken betaalde het Zweedse bedrijf in Nederland “significant” minder belasting, schrijft de Commissie in een verklaring. Andere bedrijven in Nederland zijn daardoor mogelijk benadeeld en dat zou in strijd zijn met Europese regelgeving. De Zweedse meulbelketen zou een groot deel van zijn winst hebben overgeheveld naar Luxemburg, waar er geen belasting op werd betaald. Toen dat in 2011 als illegaal werd bestempeld door de Europese Commissie maakte het concern een nieuwe afspraak met de Nederlandse belastingdienst waardoor winst naar Liechtenstein werd verschoven. Starbucks Het is niet de eerste keer dat Nederland door de Europese Commissie vanwege illegale belastingafspraken wordt aangepakt. In 2016 vorderde Nederland op last van de commissie al 25,7 miljoen euro terug van Starbucks. De Amerikaanse koffieketen genoot via een deal met de Belastingdienst miljoenen euro’s voordeel in de jaren 2008-2014, oordeelde de commissie. The post Europese Commissie vermoedt belastingafspraken tussen Nederland en IKEA appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 3. Shell betaalde geen cent belastingen in het VK vorig jaar (18/12/2019 - Express)
  In 2018 maakte Royal Dutch Shell 656 miljoen euro winst op een omzet van 97 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk. Geen cent daarvan ging naar de vennootschapsbelasting. Dat bleek uit een rapport gepubliceerd door de oliemaatschappij zelf. In een poging om transparanter te zijn  wil Shell aantonen hoeveel belastingen het betaalt in elk land […] The post Shell betaalde geen cent belastingen in het VK vorig jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Europese tak Amazon betaalde vorig jaar geen belasting (04/05/2021 - De Tijd)
  14:16 De Amerikaanse webgigant Amazon boekte vorig jaar in Europa een recordomzet van 44 miljard dollar, maar betaalde geen vennootschapsbelasting. Dat blijkt uit onderzoek van The Guardian.
  [naar artikel]
 5. Vliegtaks kan België 1 miljard euro opleveren (04/03/2019 - De Morgen)
  De Belgische milieuministers gaan morgen bij hun Europese collega’s pleiten voor een eerlijke belasting op de luchtvaart. Zo’n belasting kan ons land 1 miljard euro per jaar opleveren. “Maar zo’n heffing ligt bijzonder moeilijk”, zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde.
  [naar artikel]
 6. Belgische ministers leggen Europese belasting op tafel: vliegtaks van 1 miljard euro (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag pleiten de Belgische milieuministers bij hun Europese collega’s voor een eerlijke belasting op de luchtvaart. Denk aan 10 euro voor tickets...
  [naar artikel]
 7. Amazon voert omzet op, winst blijft achter (26/07/2019 - Metro)
  Webgigant Amazon heeft de opbrengst in het tweede kwartaal verder opgevoerd. De kosten stegen echter ook navenant waardoor de winst van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos slechts mondjesmaat groeide. Analisten hadden op meer winst gerekend. De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product en ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit. Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een verschil van 91 miljoen dollar. Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 miljard en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging. Bron: Belga   Het bericht Amazon voert omzet op, winst blijft achter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Amazon voert omzet op, winst blijft achter (26/07/2019 - Metro)
  Webgigant Amazon heeft de opbrengst in het tweede kwartaal verder opgevoerd. De kosten stegen echter ook navenant waardoor de winst van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos slechts mondjesmaat groeide. Analisten hadden op meer winst gerekend. De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product en ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit. Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een verschil van 91 miljoen dollar. Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 miljard en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging. bron: Belga   Het bericht Amazon voert omzet op, winst blijft achter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Amazon investeert 1,7 miljard euro in schone energie en wil tegen 2040 koolstofneutraal zijn (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon opent een kapitaalfonds van 2 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,7 miljard euro. Het bedrijf wil met het...
  [naar artikel]
 10. Mijlpaal: BMW boekt meer dan 100 miljard euro omzet (13/03/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer BMW heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 104 miljard euro. Dat is een stijging met... The post Mijlpaal: BMW boekt meer dan 100 miljard euro omzet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Europees voetbal genereert in vier jaar tijd 15 miljard euro inkomsten (05/03/2020 - Express)
  De Europese voetbalorganisatie UEFA heeft de voorbije vier jaar 15 miljard euro omzet gedraaid. Daarmee boekt ze dubbel zoveel inkomsten als de wereldvoetbalbond FIFA. Dat zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin tijdens het jaarcongres van de Europese voetbalfederatie. Het voorbije boekjaar, dat overeenkomt met een traditioneel voetbalseizoen, boekte de UEFA een omzet van nagenoeg 3,86 miljard euro, […] The post Europees voetbal genereert in vier jaar tijd 15 miljard euro inkomsten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Fusie van Europese betaalbedrijven creëert gigant van 3 miljard euro omzet (16/11/2020 - Express)
  Het grootste Italiaanse betaalplatform Nexi bereikte zondag een akkoord met zijn Deense rivaal Nets voor een overname. Nexi betaalt 7,8... The post Fusie van Europese betaalbedrijven creëert gigant van 3 miljard euro omzet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Frans-Duits plan pakt internetreuzen aan: Google en Amazon moeten belasting betalen over Europese omzet (09/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/57vBxba2Ot_DKcZgbR94iG92mak/diocontent/110731909/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 14. Omzet blijft stijgen bij top 250 van retailers (29/03/2019 - De Morgen)
  De 250 grootste detail-handelaars ter wereld hebben hun omzet, crisis of geen crisis, over het jaar 2011 toch 5 procent zien groeien. 's Werelds grootste detaillist was in 2011 het Amerikaanse Wal-Mart (omzet 336 miljard euro), terwijl Delhaize (22 miljard euro) op plaats 32 de hoogst genoteerde Belgische retailer was.
  [naar artikel]
 15. Belgische reissector draaide nu al 4,4 miljard euro minder omzet (04/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De reissector in ons land heeft dit jaar al 4,4 miljard euro misgelopen. Als de tendens zich voortzet, klopt de branche eind 2020 af op een omzet van amper 900 miljoen euro (0,9 miljard), terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 16. Belgische reissector draaide nu al 4,4 miljard euro minder omzet (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De reissector in ons land heeft dit jaar al 4,4 miljard euro misgelopen. Als de tendens zich voortzet, klopt de branche eind 2020 af op een omzet van amper 900 miljoen euro (0,9 miljard), terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 17. Thuisshoppers stuwen Amazon: omzet +37 procent (30/10/2020 - Express)
  De huidige tendens bij de consument om steeds meer online te winkelen heeft Amazon ook in het derde kwartaal geen... The post Thuisshoppers stuwen Amazon: omzet +37 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. "Gesjoemel met verbruikscijfers kostte Europese bestuurders 150 miljard euro sinds 2000" (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Europese autobestuurders hebben de afgelopen 18 jaar maar liefst 149,1 miljard euro te veel betaald aan brandstof. Dat zegt het onderzoeksbureau...
  [naar artikel]
 19. Corona kost Europese luchtvaartbedrijven miljarden aan omzet (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavirus raakt de Europese luchtvaartsector hard. Dit jaar lijdt de sector tot bijna 44 miljard dollar, 39 miljard euro, verlies als gevolg...
  [naar artikel]
 20. Hoe de rijkste mens op aarde op één dag nog eens 10 miljard euro op zijn rekening mocht bijschrijven (28/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hij was al de rijkste mens ter wereld, en zag zijn fortuin op één dag tijd nog met 12 miljard dollar (net geen 10 miljard euro) aandikken. Jeff Bezos, oprichter en CEO van webwinkelbedrijf Amazon, kon zich ­donderdag in de handen wrijven toen het Amazon-aandeel een koersopstoot kende, na ­alweer schitterende kwartaalresultaten die alle verwachtingen overtroffen.
  [naar artikel]
 21. Hoe de rijkste mens op aarde op één dag nog eens 10 miljard euro op zijn rekening mocht bijschrijven (28/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hij was al de rijkste mens ter wereld, en zag zijn fortuin op één dag tijd nog met 12 miljard dollar (net geen 10 miljard euro) aandikken. Jeff Bezos, oprichter en CEO van webwinkelbedrijf Amazon, kon zich ­donderdag in de handen wrijven toen het Amazon-aandeel een koersopstoot kende, na ­alweer schitterende kwartaalresultaten die alle verwachtingen overtroffen.
  [naar artikel]
 22. Bol.com rondt kaap van 1 miljard euro omzet (17/11/2016 - De Tijd)
  09:13 Als eerste webwinkel in België en Nederland breekt Bol.com dit jaar een record door 1 miljard euro omzet te boeken.
  [naar artikel]
 23. Ikea nadert miljard euro omzet in ons land, winkel in Hasselt speelt belangrijke rol (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse meubelreus Ikea is op weg naar een miljard euro omzet in België. Dat heeft de Ikea-groep dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe warenhuizen in Hasselt en Bergen droegen bij aan de extra omzet.
  [naar artikel]
 24. Trump dopeert winst Amazon (01/02/2018 - De Tijd)
  22:27 Dankzij Trumps belastinghervorming boekte Amazon voor het eerst een kwartaalwinst van meer dan 1 miljard dollar. Ook de omzet was veel beter dan verwacht.
  [naar artikel]
 25. Omzet Europese voetbalfederatie met meer dan een vijfde gedaald (21/04/2021 - Express)
  De Union of European Football Associations (Uefa) boekte het voorbije seizoen een omzet van 3,04 miljard euro. Dat betekende een daling met 819 miljoen euro tegenover de inkomsten de twaalf maanden voordien. De terugval moet worden toegeschreven aan de uitbarsting van de coronapandemie. Er werden minder wedstrijden gespeeld, in veel gevallen bovendien ook zonder toeschouwers. […] Lees dit artikel: Omzet Europese voetbalfederatie met meer dan een vijfde gedaald
  [naar artikel]
 26. Coronavirus geeft onlineverkoop enorme boost wereldwijd (03/05/2021 - Metro)
  Het coronavirus heeft de onlineverkoop wereldwijd een flinke duw in de rug gegeven. Het aandeel van de e-commerce in de totale verkoop steeg vorig jaar van 16 naar 19%, zo zegt UNCTAD, de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenigde Naties. De «spectaculaire groei» kwam er tegen de achtergrond van bewegingsbeperkende maatregelen om de coronapandemie in te dijken. De VN-organisatie baseert zich op gegevens over de e-commerce in zeven grote landen: Australië, Canada, China, Singapore, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zuid-Korea. In die landen steeg de onlineverkoop met 22,4% tot 2.496 miljard dollar. Een jaar eerder, toen er van corona nog geen sprake was, werd een toename van 15,1% genoteerd. Alibaba en Amazon De dertien grootste onlineplatforms boekten volgens het rapport samen een omzet van 2.900 miljard dollar, dat is omgerekend 2.400 miljard euro. Tegenover 2019 steeg die omzet met bijna een vijfde. Het Chinese platform Alibaba staat helemaal bovenaan met een omzet van 1.145 miljard dollar, gevolgd door het Amerikaanse Amazon. Dat bedrijf haalde een totale omzet van 575 miljard dollar. De stijger van het jaar is het Canadese Shopify, dat zijn omzet bijna zag verdubbelen tot 120 miljard dollar en naar de vijfde plek springt. Platforms die mikken op reizen, zoals Expedia, Booking en Airbnb, zagen de omzet dan weer stevig dalen. B2B UNCTAD wijst erop dat de e-commerce voor het grootste deel, voor 82% van de totale omzet, gerealiseerd wordt door transacties tussen bedrijven onderling. De verkoop aan consumenten, de zogenaamde b2c-verkoop, vertegenwoordigt maar een klein deel van de onlineverkoop. In 2019 ging het om 4,9 miljard dollar op een totale omzet uit e-commerce van 26.700 miljard dollar, omgerekend ruim 22.000 miljard euro. Lees ook : De fitnesscentra: bondgenoten tegen het virus Het bericht Coronavirus geeft onlineverkoop enorme boost wereldwijd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Belgische modesector verloor door coronavirus al 1,2 miljard euro omzet (23/06/2020 - Express)
  De coronacrisis heeft de omzet van de Belgische modeketens al met 1,2 miljard euro doen dalen. Dat blijkt uit een... The post Belgische modesector verloor door coronavirus al 1,2 miljard euro omzet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Coolblue breekt door kaap van 2 miljard euro omzet, het haalt daarvan een kwart in België (10/02/2021 - Express)
  De Nederlandse webwinkel Coolblue heeft in 2020 de kaap van de 2 miljard euro omzet doorbroken. Ruim een kwart daarvan werd in België gerealiseerd, zo meldt het bedrijf woensdagochtend. De omzet in België steeg van 370 miljoen euro naar 550 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) van de online retailer kwam uit op 114 miljoen euro, […] The post Coolblue breekt door kaap van 2 miljard euro omzet, het haalt daarvan een kwart in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. "Gesjoemel met verbruikscijfers kostte Europese bestuurders 150 miljard euro sinds 2000" (29/08/2018 - De Morgen)
  Europese autobestuurders hebben de afgelopen 18 jaar maar liefst 149,1 miljard euro te veel betaald aan brandstof. Dat zegt het onderzoeksbureau Transport & Environment dat per land berekende hoeveel benzine en diesel er echt verbruikt zou zijn als de verbruikscijfers die constructeurs de consument voorschotelen, realistisch geweest zouden zijn. Voor België gaat het om 6,5 miljard euro.
  [naar artikel]
 30. Omzet, winst, beurswaarde: de astronomische cijfers die Bezos nalaat als Amazon-CEO (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inkomsten van Amazon schoten in de laatste drie maanden vorig jaar voor het eerst in één kwartaal door het plafond van 100 miljard dollar en klopten af op 125,6 miljard dollar (104,5 miljard euro). De coronapandemie, met wereldwijd lockdowns, doet e-commerce meer dan ooit boomen. Maar ook vóór deze crisis boerde CEO Jeff Bezos lang niet slecht. Wanneer hij, zoals aangekondigd, in het derde kwartaal van dit jaar opstapt, zal hij een onwaarschijnlijk imperium nalaten dat op dit moment zo’n 1,7 biljoen dollar (1,4 biljoen euro) waard is. Een opsomming van nog meer astronomische cijfers.
  [naar artikel]
 31. Verliezen kledingwinkels lopen nu al op tot 1,2 miljard euro (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De modeketens hebben door de coronacrisis al 1,2 miljard euro omzet niet gerealiseerd. Dat blijkt uit de Fashionbarometer van de Belgische federatie voor handel en diensten Comeos, die de evolutie van de omzet van de kledingketens in België meet.
  [naar artikel]
 32. Verliezen bij kledingwinkels lopen nu al op tot 1,2 miljard euro (23/06/2020 - Knack)
  De modeketens hebben door de coronacrisis al 1,2 miljard euro omzet niet gerealiseerd. Dat blijkt uit de Fashionbarometer van de Belgische federatie voor handel en diensten Comeos, die de evolutie van de omzet van de kledingketens in België meet.
  [naar artikel]
 33. Europese Commissie: Apple moet 13 miljard euro achterstallige belasting betalen (30/08/2016 - Knack)
  Apple moet van de Europese Commissie 13 miljard euro betalen aan de Ierse belastingdienst. De techgigant kreeg jarenlang belastingvoordelen vanuit Dublin. Die afspraken zijn volgens Brussel niet geldig.
  [naar artikel]
 34. Omzet Ontex strandt net onder 2 miljard euro (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luierfabrikant Ontex heeft vorig jaar een omzet geboekt van 1,99 miljard euro, zowat een vijfde meer dan in 2015. De nettowinst nam in dezelfde
  [naar artikel]
 35. Omzet Ontex strandt net onder 2 miljard euro (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luierfabrikant Ontex heeft vorig jaar een omzet geboekt van 1,99 miljard euro, zowat een vijfde meer dan in 2015. De nettowinst nam in dezelfde
  [naar artikel]
 36. Puratos nadert 2 miljard euro omzet (06/07/2018 - De Tijd)
  13:28 De Belgische voedingsreus Puratos zit na een forse omzetsprong van 11,3 procent in 2017 niet ver meer van de grens van 2 miljard euro omzet.
  [naar artikel]
 37. Namaakgeneesmiddelen kosten Europese farmasector meer dan 10 miljard euro per jaar (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese farmasector grijpt elk jaar naast 10,2 miljard euro aan omzet door toedoen van namaakgeneesmiddelen. Dat komt overeen met 37.700
  [naar artikel]
 38. Witwasaffaires kostten Europese banken al 14 miljard (02/04/2019 - De Tijd)
  16:53 De afgelopen zes jaar hebben de Europese banken al zo'n 14 miljard euro betaald aan boetes omdat ze witwaspraktijken door de vingers zagen of economische sancties niet respecteerden.
  [naar artikel]
 39. Frankrijk wil Netflix tot Europese investeringen dwingen (15/01/2020 - Express)
  25 procent van de omzet van Netflix en Amazon moet opnieuw in Franse producties geïnvesteerd worden, zegt het Elysée. De Franse minister van Cultuur Frank Riester wil dat online videoplatformen, zoals Netflix en Amazon, ten minste 25 procent van hun omzet investeren in Franse en Europese productie. Riester zat dinsdag samen met de audiovisuele en […] The post Frankrijk wil Netflix tot Europese investeringen dwingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Football Talk. FC Barcelona voorziet omzet boven 1 miljard euro - Meunier in Team v/d Week CL (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  FC Barcelona hoopt dit seizoen de eerste voetbalclub te worden die meer dan 1 miljard euro aan omzet kan genereren. Algemeen directeur Oscar Grau...
  [naar artikel]
 41. Amazon draait in coronacrisis recordomzet van 75 miljard, dat is 10.000 dollar per seconde (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon, het e-commercebedrijf van Jeff Bezos, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een recordomzet van 75,4 miljard dollar (69,8 miljard euro)...
  [naar artikel]
 42. Ikea nadert miljard euro omzet in ons land (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse meubelreus Ikea is op weg naar een miljard euro omzet in België. Dat heeft de Ikea-groep vandaag bekendgemaakt. De nieuwe warenhuizen in...
  [naar artikel]
 43. Tesla-killer Nikola, de nieuwste beurssensatie die nog geen cent omzet draaide (12/06/2020 - Express)
  Sinds vorige week donderdag staan NKLA en TSLA broederlijk naast elkaar op de beurstabellen; Nikola, dat vrachtwagens op waterstof maakt,... The post Tesla-killer Nikola, de nieuwste beurssensatie die nog geen cent omzet draaide appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Modewinkels missen 1,2 miljard euro omzet (23/06/2020 - De Tijd)
  06:24 De Belgische modewinkels zien door het coronavirus dit jaar 1,2 miljard euro omzet door de neus geboord, schat sectorfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 45. Omzet luxegroep Louis Vuitton vliegt de pan uit (28/01/2020 - Express)
  De omzet van LVMH is in 2019 fors gestegen, met 15 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de luxegroep achter Louis Vuitton en Moët Hennessy. LVMH, wereldleider in luxegoederen, realiseerde in 2019 een omzet van 53,7 miljard euro, 15 procent hoger dan het jaar voordien. De nettowinst klokt af op 7,17 miljard euro, een […] The post Omzet luxegroep Louis Vuitton vliegt de pan uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Kempense DAF-fabriek overschrijdt kaap 1 miljard omzet (25/09/2018 - De Tijd)
  11:54 De fabriek van DAF Trucks in Westerlo boekt 10 jaar na de economische crisis en een bijhorende herstructurering opnieuw een omzet van één miljard euro.
  [naar artikel]
 47. Amazon ziet winst en omzet meer stijgen dan verwacht (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Internethandelaar Amazon heeft in het tweede kwartaal een veel hogere winst en omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat meldt het Amerikaanse
  [naar artikel]
 48. Amazon ziet winst en omzet meer stijgen dan verwacht (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Internethandelaar Amazon heeft in het tweede kwartaal een veel hogere winst en omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat meldt het Amerikaanse
  [naar artikel]
 49. Trump lanceert nieuwe aanval op Amazon (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president heeft via Twitter opnieuw uitgehaald naar onlinewinkel Amazon. "Amazon brengt enorm veel schade toe aan belasting
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.