Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:01 uur

Luxeconcerns tekenen in volle coronacrisis topcijfers op, dankzij Chinese modeprinsessen

De Morgen

04/05/2021 - 10:34

Alvast één sector lijkt te ontsnappen aan de mondiale coronacrisis. Luxeconcerns als LVMH, Kering of Hermès zagen hun omzet in het eerste kwartaal sterk opveren, met dank aan de Chinezen die gretig peperdure merkspullen kopen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chinese honger naar topmerken stut Europese luxeconcerns (12/02/2019 - De Tijd)
  18:08 De luxesector speelt al enkele weken een glansrol op de beurs. Na LVMH, Hermès en andere concerns bewijzen de cijfers van Kering dat de Chinese lust voor luxe nog niet gestild is.
  [naar artikel]
 2. Opnieuw topcijfers, maar Netflix tempert groeiverwachtingen (17/07/2020 - Express)
  In het tweede kwartaal haalde Netflix, dankzij de wereldwijde lockdowns, opnieuw een krachttoer uit. Maar over de rest van het... The post Opnieuw topcijfers, maar Netflix tempert groeiverwachtingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. De Chinese fabrieken draaien opnieuw op volle toeren (01/12/2020 - Express)
  De aankoopmanagersindex (pmi) van de Chinese industriesector steeg in november naar 52,1 , komende van 51,4 in oktober. Het is... The post De Chinese fabrieken draaien opnieuw op volle toeren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Botox hier, filler daar: selfies verlagen de stap naar plastische chirurgie (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Grote ogen, volle lippen, opvallende jukbeenderen en een huid waar Sneeuwwitje voor zou tekenen. Dankzij sociale media en filters is het allemaal...
  [naar artikel]
 5. Hoeveproducten in de lift dankzij coronacrisis (21/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niet alle zaken voelen de negatieve gevolgen van de coronacrisis. Sommige winkels, zoals de Limburgse hoevewinkels, draaien nu juist op volle toeren. De winkels worden continu bijgevuld en er mogen maar een beperkt aantal klanten de winkel tegelijk betreden. Zo is dat ook het geval bij hoevewinkel Mattes in Alken.
  [naar artikel]
 6. Geen verplaatsing naar notaris meer nodig voor tekenen van notariële akten (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het tekenen van een koopakte, een schenkingsakte of een andere notariële akte kan binnenkort vanaf afstand. Dankzij een digitale volmacht zal een...
  [naar artikel]
 7. Koppel maakt opvallende carrièreswitch in volle coronacrisis: “Berekend risico, want mensen stellen hun levenskwaliteit voorop” (16/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse ondernemer Gunther De Vleeschouwer (42) heeft zijn telecombedrijf ICT Architect verkocht om zich te kunnen focussen op de verkoop en totale services in vakantiehuizen in het Spaanse Andalusië. “De coronacrisis schrikt mij niet af. Mensen zijn wakkergeschud en stellen hun levenskwaliteit weer voorop. Mijn telecom consultancy bedrijf heb ik in 2009 opgericht, in volle bankcrisis. Nu wil ik in Spanje met mijn immokantoor een versnelling hoger schakelen, in volle coronacrisis”, zegt De Vleeschouwer.
  [naar artikel]
 8. Polen ruziet in volle coronacrisis over uitstel presidentsverkiezingen (26/03/2020 - Knack)
  'Alleen een gek of een crimineel is tegen uitstel van de presidentsverkiezingen', aldus ex-Europees president, de Pool Donald Tusk. In volle coronacrisis rollen de Poolse politici vechtend over straat. Gaan de presidentsverkiezingen in mei door?
  [naar artikel]
 9. Testrit met BMW loopt fout: Chinese rijdt in volle vaart toonzaal binnen (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Pijnlijk foutje na een testrit met een BMW: een Chinese bestuurster verwarde haar gaspedaal met haar rem, waardoor ze in volle vaart de toonzaal...
  [naar artikel]
 10. Laura (26) opent nieuwe supermarkt in volle coronacrisis: “Drukke eerste dag, zelfs zonder toeristen” (10/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse binnenstad heeft er een nieuwe buurtwinkel bij. In volle coronacrisis heeft Proxy Delhaize de deuren geopend. “Met producten van hier om de lokale economie te steunen”, zegt zaakvoerster Laura Debever.
  [naar artikel]
 11. Vlaams koppel start in volle coronacrisis B&B in Spanje: “Wij waren op slag verliefd, de baas verklaarde ons gek” (14/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een mooi huis, twee vaste jobs en twee dochters in Vlaanderen achterlaten om een B&B te beginnen in het Spaanse Andalusië. Patrick Van Steenwinkel (55) en Katrien van Dooren (47) namen vorig jaar, in volle coronacrisis, een avontuurlijke beslissing. «Het is bizar hoe snel je went aan een ander leven.»
  [naar artikel]
 12. 40 procent werknemers staat in volle coronacrisis niet open voor nieuwe jobkans (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De jobmobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt was nog nooit zo laag. Veertig procent van de werknemers geeft in volle coronacrisis aan niet open te...
  [naar artikel]
 13. Eneco Clean Beach Cup gaat dan toch door dankzij digitale versie (25/08/2020 - VRT NWS)
  De Eneco Clean Beach Cup kan dan toch doorgaan dit jaar, zij het in een aangepaste versie. De Clean Beach Cup is een grote opruimactie op het strand in de lente. Maar in volle coronacrisis viel dat moeilijk te organiseren. Dankzij een app kan de actie dan toch doorgaan op 19 september 2020.
  [naar artikel]
 14. Jochen neemt in volle coronacrisis twee luxehotels over: “Soms denk ik wat weinig na voor ik beslis” (30/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Je moet het maar doen: in volle coronacrisis twee superdeluxe hotels overnemen, zonder ook maar een greintje perspectief op een concrete heropeningsdatum. De Lanaakse juwelenontwerper Jochen Leën durfde het, met de nodige financiële ruggensteun van zijn Duitse vennoot Rüdiger Pohl.
  [naar artikel]
 15. Digitalisering in entertainment maakt kwantumsprong ‘dankzij’ coronacrisis (02/09/2020 - Express)
  De coronacrisis heeft op entertainment en media een grote impact gehad. De pandemie heeft in die sectoren geleid tot een... The post Digitalisering in entertainment maakt kwantumsprong ‘dankzij’ coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Ahold Delhaize werft 40.000 mensen aan in volle coronacrisis (10/04/2020 - Express)
  Terwijl in de meeste bedrijven massaal ontslagen vallen, maakt Ahold Delhaize de omgekeerde beweging. De retailer schrijft 40.000 vacatures uit... The post Ahold Delhaize werft 40.000 mensen aan in volle coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Chinese fabrieken blijven op toeren (31/05/2017 - De Tijd)
  07:28 De Chinese economie vertoont voorlopig geen tekenen van verzwakking. De Aziatische beurzen kleuren niettemin rood. In Brussel loopt Balta zich stilaan warm voor zijn beursgang.
  [naar artikel]
 18. Janssen Pharmaceutica krijgt nieuwe CEO in volle coronacrisis (01/04/2020 - Express)
  Kris Sterkens wordt de nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica, de grootste geneesmiddelenproducent van Vlaanderen. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.... The post Janssen Pharmaceutica krijgt nieuwe CEO in volle coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Chinese industrie draait op volle toeren (30/11/2020 - De Tijd)
  07:00 De Chinese beurzen gaan hoger na sterke PMI-cijfers. De OPEC en haar bondgenoten vergadert in Wenen. S&P broedt op een miljardenovername.
  [naar artikel]
 20. Chinezen schudden coronacrisis van zich af met recordaankopen tijdens Singles Day (12/11/2020 - Express)
  Ondanks – of eigenlijk zelfs dankzij – de coronapandemie heeft de Chinese webgigant Alibaba een nieuw record neergezet op Singles... The post Chinezen schudden coronacrisis van zich af met recordaankopen tijdens Singles Day appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Protest in Hongkong terug op volle kracht door Chinese veiligheidswet (25/05/2020 - Express)
  De politie van Hongkong heeft het afgelopen weekend traangas afgevuurd en het waterkanon ingezet tegen de duizenden demonstranten die protesteerden... The post Protest in Hongkong terug op volle kracht door Chinese veiligheidswet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. EU weigert handelsdocument te tekenen op Chinese top over moderne zijderoute (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese top over de moderne zijderoute is een beetje in mineur gestart. Niet alleen lanceerde Noord-Korea opnieuw een testraket, maar in
  [naar artikel]
 23. Nieuwe CEO voor Janssen Pharmaceutica in volle coronacrisis: “We mogen zeker niet op onze lauweren rusten” (02/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kris Sterkens (56) uit Schoten heeft woensdag de fakkel van Stef Heylen overgenomen als nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica met hoofdzetel in Beerse. De overdracht gebeurde in volle coronacrisis. “Ik had het me wel anders voorgesteld, maar ik zit in een bevoorrechte positie om deze crisis mee aan te pakken”, zegt Kris Sterkens.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse minister van Zorg stapt op in volle coronacrisis (19/03/2020 - Express)
  Bruno Bruins, de Nederlandse minister van Medische Zorg, neemt ontslag. Dat meldt het Nederlandse persbureau ANP. De politicus van de... The post Nederlandse minister van Zorg stapt op in volle coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Chinese uitvoer draait op volle toeren (08/03/2021 - De Tijd)
  13:49 De Chinese uitvoer lag in februari liefst 155 procent hoger dan een jaar geleden.
  [naar artikel]
 26. Onrust Hongkong: Peking ziet 'tekenen van terrorisme' (12/08/2019 - Knack)
  De Chinese regering heeft haar kritiek op de manifestaties in Hongkong nog opgevoerd. Peking ziet naar eigen zeggen 'tekenen van terrorisme' achter de protestbeweging tegen het bestuur in Hongkong.
  [naar artikel]
 27. Drugstrafiek in ons land de laatste weken "op volle toeren" door coronacrisis (28/03/2020 - VRT NWS)
  De drugstrafiek in ons land draait op volle toeren de voorbije weken. Dat zegt Kristian Vanderwaeren, de topman van de dienst Douane & Accijnzen in de krant De Tijd. Op de luchthaven van Zaventem zijn de pakketten drugs die onderschept worden, plots veel groter. En dat is volgens Vanderwaeren rechtstreeks te linken aan de coronacrisis.
  [naar artikel]
 28. Eeuwig jong blijven? Chinese wetenschappers testen het uit (21/01/2021 - Express)
  Chinese wetenschappers beweren een manier te hebben gevonden om ons verouderingsproces te vertragen. Ze ontwikkelden een gentherapie die alvast succesvol bleek bij muizen. Rimpels uitstellen en onze levensduur verlengen, de meesten zouden ervoor tekenen. Biologen van de Chinese Academy of Sciences beloven ons daarbij te kunnen helpen. Zij hebben naar eigen zeggen een wereldprimeur te […] The post Eeuwig jong blijven? Chinese wetenschappers testen het uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Demir stelt richtlijnen op voor natuurwandelingen tijdens coronacrisis (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in volle coronacrisis even de gedachten wil verzetten in de natuur kan dat, maar ook daar moeten mensen afstand houden van anderen en keren ze...
  [naar artikel]
 30. Tesla maakt meer auto’s dan verwacht, in volle coronacrisis (02/07/2020 - Express)
  Autobouwer Tesla heeft in tweede kwartaal 90.650 wagens afgeleverd. Dat zijn er meer dan de 72.000 wagens die analisten hadden... The post Tesla maakt meer auto’s dan verwacht, in volle coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Kris Sterkens (53) wordt nieuwe baas van Janssen Pharmaceutica in volle coronacrisis: “We mogen nu zeker niet op onze lauweren rusten” (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Kris Sterkens (56) uit Schoten heeft woensdag de fakkel van Stef Heylen overgenomen als nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica met hoofdzetel in Beerse. De overdracht gebeurde in volle coronacrisis. “Ik had het me wel anders voorgesteld, maar ik zit in een bevoorrechte positie om deze crisis mee aan te pakken”, zegt Kris Sterkens.
  [naar artikel]
 32. Belgisch-Congolese politicologe vindt protest met 10.000 betogers in volle coronacrisis wel verantwoord (09/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nobel maar heel gevaarlijk: virologen vrezen nieuwe besmettingen na het massaprotest tegen racisme in Brussel. De Belgisch-Congolese Nadia Nsayi (36) was zondag een van de 10.000 demonstranten aan het Justitiepaleis. Ook zij twijfelde om zich in zo’n drukte te begeven in volle coronacrisis. Maar de boodschap was te belangrijk, vindt de politicologe. “We zijn een gezonde maatschappij als we opstaan tegen onrecht.”
  [naar artikel]
 33. Belgisch-Congolese politicologe vindt protest met 10.000 betogers in volle coronacrisis wel verantwoord (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nobel maar heel gevaarlijk: virologen vrezen nieuwe besmettingen na het massaprotest tegen racisme in Brussel. De Belgisch-Congolese Nadia Nsayi (36) was zondag een van de 10.000 demonstranten aan het Justitiepaleis. Ook zij twijfelde om zich in zo’n drukte te begeven in volle coronacrisis. Maar de boodschap was te belangrijk, vindt de politicologe. “We zijn een gezonde maatschappij als we opstaan tegen onrecht.”
  [naar artikel]
 34. Wall Street stijgt dankzij Chinese meevallers (08/08/2019 - De Tijd)
  16:54 Een hoger dan verwachte koers van de Chinese munt vermindert de angst voor een escalatie van de handelsoorlog.
  [naar artikel]
 35. Toch een lichtpuntje: coronacrisis doet energieprijzen dalen (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In volle coronacrisis zijn positieve berichten meer dan welkom. Dat de energiefactuur fors daalt, zal voor veel mensen hopelijk een kleine opsteker...
  [naar artikel]
 36. Johan Terryn verloor vader in volle coronacrisis en maakt podcast rond rouwverhalen (14/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eén van de trieste gevolgen van de coronacrisis, is dat het afscheid nemen van een geliefde bijzonder moeilijk is geworden. Geen troostende...
  [naar artikel]
 37. Coronacrisis: Frank Vandenbroucke: 'Na deze week moet vaccinatiemachine op volle kracht draaien' (04/01/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 38. Wall Street hoger dankzij Chinese toezeggingen (19/06/2020 - Express)
  Dat de coronapandemie in tal van Amerikaanse staten aan kracht lijkt te winnen, deert de beleggers op Wall Street niet.... The post Wall Street hoger dankzij Chinese toezeggingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Coronacrisis leidt tot dreun voor openbaar vervoer: Chinese pendelaars kiezen massaal voor auto (12/05/2020 - Express)
  In grote Chinese steden zoals Peking, Shanghai of Guangzhou is het autoverkeer momenteel nog drukker dan de periode voor de... The post Coronacrisis leidt tot dreun voor openbaar vervoer: Chinese pendelaars kiezen massaal voor auto appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. ‘Iedereen verdient vakantie’, ook tijdens coronacrisis (16/07/2020 - Apache)
  Jaarlijks kunnen minstens 150.000 kansarme Vlamingen en Brusselaars op vakantie in eigen land of in het buitenland dankzij de inspanningen van verschillende organisaties. Ondanks de coronacrisis proberen ze daar ook dit jaar in te slagen, mede dankzij extra middelen van de Vlaamse Regering. ‘Met onze werking lossen wij structureel geen armoede op, maar deze vakanties betekenen
  [naar artikel]
 41. Coronacrisis: Duitse gezondheidsminister staat open voor gebruik Russische en Chinese vaccins (31/01/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 42. Coronacrisis: 121 coronadoden minder in Belgische statistieken, Zweden luidt alarmbel over Chinese PCR-tests (25/08/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 43. Thuisfitness Peloton groeit als kool dankzij coronacrisis (11/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse thuisfitnessketen Peloton, bekend van zijn hometrainers met onlineverbinding, groeit zo hard dat de productie van fitnesstoestellen niet meer... The post Thuisfitness Peloton groeit als kool dankzij coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Coronacrisis: 'Derde minder hospitalisaties vanuit woonzorgcentra dankzij vaccin' (23/02/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 45. Bob en Philippe startten in volle coronacrisis op spoeddienst van AZ Sint-Lucas (17/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ze hebben een opleiding van dertien jaar achter de rug maar dat ze hun eerste job als urgentiearts zouden startten in volle coronacrisis, stond in geen enkel studieboek beschreven. Bob De Keyser en Philippe Leune, beiden 31, werken sinds kort op de spoeddienst van het Gentse AZ Sint-Lucas. “We zijn geen spoedarts geworden om de held uit te hangen, maar we zijn wel trots.”
  [naar artikel]
 46. Online verkoop van deze meubelzaak schiet de hoogte in door coronacrisis: “Omzet steeg met liefst 580 procent!” (27/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Heel wat handelaars worden door de coronacrisis hard getroffen. Toch is het niet overal kommer en kwel. Zo gingen de zaken bij Meubis nog nooit zo goed. “In volle coronacrisis wierven we zelfs twee nieuwe medewerkers aan”, zegt zaakvoerder Dimitri Samaras.
  [naar artikel]
 47. Chinese economie groeit sneller dan voor coronacrisis (18/01/2021 - Express)
  De Chinese economie kende in het vierde kwartaal van 2020 een groei van maar liefst 6,5 procent, wat een snellere stijging is dan voor de coronapandemie. Over het gehele jaar kende de economie een groei van 2,3 procent. De groei van het bruto binnenlands product van China in het laatste kwartaal van 2020 overtreft alle […] The post Chinese economie groeit sneller dan voor coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Di Rupo: “Tegen de wens van N-VA in bloeit Wallonië dankzij de PS” (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat de N-VA ook beweert of hoopt, Wallonië is in volle bloei dankzij de socialisten. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo zondag gezegd op het...
  [naar artikel]
 49. Chinese economie blijft groeien mede dankzij ingrijpende coronamaatregelen (19/10/2020 - VRT NWS)
  Het gaat weer beter met de Chinese economie, ondanks de coronapandemie. In het derde kwartaal van 2020 werd een groei opgetekend van 4,9 procent. Die economische groei is onder andere te danken aan de globale stijging van de Chinese export en de groeiende binnenlandse consumptie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.