Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:14 uur

Politie kiest vanaf 8 mei voor de zachte hand: “Aanspreken waar het kan, optreden waar het moet”

Gazet van Antwerpen

04/05/2021 - 11:14

De aankomende versoepelingen brengen extra uitdagingen mee voor de ordehandhaving. “Hopelijk zullen er minder bijeenkomsten als La Boum zijn. Hoe meer vrijheid, hoe meer mensen zich kunnen verspreiden.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Allerzielen: een zachte kans om even hand in hand te wandelen met de dood  (02/11/2017 - VRT NWS)
  Halloween probeert het lelijke van doodgaan te verjagen met andere gruwel. Allerzielen kiest voor de zachte aanpak. Verdriet mag er zijn, maar ook wie doodgaat en achterblijft is nooit alleen.
  [naar artikel]
 2. Op vakantie met het gezin? De vrouw kiest naar waar (19/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als er een vakantiebestemming moet worden gekozen, dan krijgen mannen niet veel inspraak. De vrouw des huizes kiest waar haar gezin naartoe reist. Dat blijkt uit een peiling van boekinssite Prijsvrij.be.
  [naar artikel]
 3. Op vakantie met het gezin? De vrouw kiest naar waar (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als er een vakantiebestemming moet worden gekozen, dan krijgen mannen niet veel inspraak. De vrouw des huizes kiest waar haar gezin naartoe reist. Dat blijkt uit een peiling van boekinssite Prijsvrij.be.
  [naar artikel]
 4. Politie kiest bij versoepelingen op 8 mei voor de zachte hand (04/05/2021 - De Standaard)
  De aankomende versoepelingen brengen extra uitdagingen mee voor de ordehandhaving. ‘Hopelijk zullen er minder bijeenkomsten als La Boum zijn. Hoe meer vrijheid, hoe meer mensen zich kunnen verspreiden.’
  [naar artikel]
 5. Blanke en zwarte agent hand in hand tegen homofoob geweld (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Gentse lokale politie stuurde woensdag een beeld de wereld in van twee agenten die hand in hand staan. De Lokale Politie Antwerpen tweet donderdag een soortgelijk beeld, waar een blanke en een zwarte agent elkaars hand vasthouden.
  [naar artikel]
 6. 'Jonge extremisten krijgen zachte aanpak' (24/08/2016 - Knack)
  De Vlaamse jeugd­instellingen gaan geradicaliseerde jon­geren helemaal an­ders aanpakken dan volwassenen. In tegenstelling tot de gevangenissen, waar er speciale vleugels zijn geopend voor ra­dicale gedetineerden, kiest de jeugdzorg in een nieuw actieplan voor openheid en dialoog.
  [naar artikel]
 7. Ook de politie haalt de teugels aan: geen mondmasker waar dat moet? Sowieso 250 euro boete (24/07/2020 - VRT NWS)
  Meer politiecontroles op de mondmaskerplicht, daar mag u zich voortaan aan verwachten. En de politie zal ook strenger worden: wie geen mondmasker draagt op plaatsen waar dat verplicht is, zal er niet meer vanaf komen met een waarschuwing. "De opofferingen zijn te groot voor de mensen die zich er wel aan houden", klinkt het.
  [naar artikel]
 8. Deze bus mag u niet missen! (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een jongen uit de middenklasse kiest voor een zwerversbestaan, Liverpool en Chelsea kiezen voor een voetbalmatch en Dieuwertje Blok kiest voor Woodstock. En waar kiest u voor?
  [naar artikel]
 9. Na de aantijgingen: “We zullen het werk van Fabre niet bedekken” (13/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wat als de artiest waar je tot gisteren mee pronkte, plots in een negatief daglicht wordt gezet in het binnen- en buitenland? Het overkomt onder andere Nieuwpoort, waar ze deze zomer het Fabreplein openden, en ook Antwerpen, waar in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal het werk van Fabre hand in hand gaat met dat van Rubens.
  [naar artikel]
 10. Warm paasweekend lokt ondanks maatregelen veel volk naar buiten: politie moet ingrijpen (13/04/2020 - De Morgen)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) moet de politie vaker optreden omdat niet iedereen zich aan de regels houdt. Dat heeft hij zondag gezegd in VTM Nieuws. “Heel veel mensen passen de maatregelen wel degelijk toe, maar sommigen niet: daarom treedt de politie op waar nodig. En dat is vaker dan tot nu toe het geval was.”
  [naar artikel]
 11. Rookmelders vanaf Nieuwjaar verplicht in élke Vlaamse woning, maar waar hangt u ze het best (en waar niet)? (11/10/2019 - VRT NWS)
  Rookmelders zijn vanaf 1 januari wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Om ons aan te sporen om ten laatste tegen Nieuwjaar onze huizen te voorzien van die luid bliepende toestelletjes, lanceert de brandweer een campagne die voor één keer niet wil choqueren maar op een positieve manier wil informeren over het nut van rookmelders. Maar welke rookmelders moet u nu kopen en waar moet u ze ophangen?
  [naar artikel]
 12. Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs: ‘Iedereen moet in de openbare ruimte zichzelf kunnen zijn. Ongeacht waar, in ons land’ (24/06/2019 - De Morgen)
  Dat er in Molenbeek nu eenmaal plaatsen zijn waar je als homokoppel beter niet hand in hand loopt, zei Johan Leman van integratiecentrum Foyer zaterdag in De Standaard. Een brug te ver, vindt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs.
  [naar artikel]
 13. Ex-judoka Ann Simons wil met De Zachte Weg lezers inspireren om hun dromen waar te maken (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twintig jaar nadat Ann Simons op de Olympische Spelen in Sydney een bronzen medaille in het judo won, brengt ze een boek uit genaamd ‘De zachte weg’. De 40-jarige ex-judoka wil met haar boek mensen inspireren om hun dromen waar te maken. Het boek is ook een soort gids over hoe je mensen in je omgeving kan stimuleren en ondersteunen in het waarmaken van hun dromen.
  [naar artikel]
 14. Brusselse politie zet traangas in na uit de hand gelopen jeneverfeest van studenten   (12/02/2020 - VRT NWS)
  Op beelden op sociale media is te zien hoe de Brusselse politie traangas inzet na een studentenfeest. "Het gaat hier om een uit de hand gelopen jeneverparty waar onze mensen en veiligheidsmensen bekogeld werden met projectielen of glazen flesjes", zegt de Brusselse politie.
  [naar artikel]
 15. Waar of niet waar? "Baby’s slapen vanaf vier maanden beter in een eigen kamer" (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dagelijks worden we overstelpt met medisch nieuws. Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
  [naar artikel]
 16. Met deze jurk treedt Meghan Markle uit haar comfort zone (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een officiële verschijning op een Commonwealth-receptie viel Meghan Markle heel erg hard op in een gele jurk. Waar ze normaal jurken en outfits in heel zachte, subtiele en neutrale kleuren draagt, kiest ze nu dus voor een opvallend kleur.
  [naar artikel]
 17. Nog even wachten op de minimumdienst (11/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) belooft volgende maand een plan klaar te hebben voor de minimumdienst op het spoor. In de aanloop stijgt de spanning bij vakbonden en partijen. Kiest Bellot voor de harde of de zachte hand?
  [naar artikel]
 18. Bekende radarverklikker gaat politie zeggen waar ze moet flitsen (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De producent van de bekende radarverklikker Coyote gaat zijn gegevens ter beschikking stellen van de politie. Coyote kan aan de hand van de
  [naar artikel]
 19. Trump aan May: ‘geen handelsdeal met zachte brexit' (13/07/2018 - De Tijd)
  07:29 De Amerikaanse president Donald Trump kiest tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk voluit de kant van de harde brexiteers. Als premier Theresa May haar plannen voor een zachte brexit doorzet,...
  [naar artikel]
 20. Opschudding over filmpjes van hardhandig optreden politie rond Ter Kamerenbos tijdens La Boum 2 (02/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nadat het verboden evenement La Boum 2 zaterdagavond opnieuw uit de hand liep, is er zondag opschudding ontstaan over enkele filmpjes waarin politieagenten hardhandig optreden tegen passanten. De Brusselse politie onderzoekt de beelden intern.
  [naar artikel]
 21. Terrein waar megagevangenis moet komen, ontruimd door politie (20/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het terrein aan de Keelbeekweg in Haren, waar de nieuwe megagevangenis moet komen, wordt sinds 6 uur maandagochtend ontruimd door de Brusselse politie. Dat melden de actievoerders die het terrein bezet hielden. Bij de ontruimingsactie is niemand opgepakt.
  [naar artikel]
 22. Johan Leman: “Je moet in Molenbeek weten waar je als homo hand in hand kan lopen” (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Leman (72), oud-directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen (CGKR), reageert in De Standaard scherp op de kritiek van VRT-journalist...
  [naar artikel]
 23. Johan Leman (72): “Je moet in Molenbeek weten waar je als homo hand in hand kan lopen” (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Leman (72), oud-directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen (CGKR), reageert in De Standaard scherp op de kritiek van VRT-journalist...
  [naar artikel]
 24. Politie ontruimt gerechtsgebouw in Bergen (25/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gebouw waar de rechtbank van Bergen in ondergebracht is, wordt vrijdagmiddag ontruimd. De politie is aanwezig, maar het is nog onduidelijk wat er aan de hand is.
  [naar artikel]
 25. Regeert Bölöni met te zachte hand? Spelers hebben nood aan duidelijkere afspraken en regels (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoezo, robbertjes op training, gekibbel om penalty’s en geklaag over een gebrek aan discipline? Toch niet onder Laszlo Bölöni (66), ‘de hardste der trainers’? Toch wel. De Roemeen beult zijn spelers op het veld wel af, maar regeert daarnaast net met (te?) zachte hand. Achtergrond bij een fout imago.
  [naar artikel]
 26. Opschudding over filmpjes van hardhandig optreden Brusselse politie tijdens La Boum 2 (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nadat het verboden evenement La Boum 2 zaterdagavond opnieuw uit de hand liep, is er zondag opschudding ontstaan over enkele filmpjes waarin politieagenten hardhandig optreden tegen passanten. De Brusselse politie onderzoekt de beelden intern.
  [naar artikel]
 27. ‘Politieachtervolging’ zorgt voor speculatie op Facebook. Politie zegt wat echt aan de hand was (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een lokale Facebookgroep werd dinsdag gewag gemaakt van een politieachtervolging en een camionette die gestopt werd door de politie. Een verhaal waar niets van aan is, zegt de politie.
  [naar artikel]
 28. Jazz bij nonnekes en ‘zachte metal’ in kerk (06/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Diepenbeek krijgt de Open Monumentendag dit jaar een eigen geluid. Op zes historische plaatsen in de gemeente treedt zondag telkens een muziekgroep op tussen 14 en 20 uur. Zo ook in het Ursulinenklooster, waar in de prachtige kapel de drie jonge kerels van Trikona optreden. “Een unieke kans”, glundert drummer Arno Grootaers (22). “En voor ons een uitgelezen manier om de kapel met muziek nog eens in de kijker te zetten”, lacht zuster Simone (82).
  [naar artikel]
 29. Politie rekent op hulp voor flitsmarathon: geef via deze site door waar er geflitst moet worden (13/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De volgende flitsmarathon staat op 17 en 18 oktober op de agenda. Via een website kan iedereen locaties doorgeven waar er te snel gereden wordt. Op...
  [naar artikel]
 30. Politie vraagt aandacht voor zachte weggebruiker (31/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar de start van het nieuwe schooljaar is de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad gestart met een campagne om aandacht te vragen voor de zachte weggebruikers. Dat gebeurt met spandoeken met daarop een opvallend oog en een bijpassende tekst.
  [naar artikel]
 31. Preud'homme kiest voor Denswil en zet Engels op de bank (21/12/2016 - Sporza)
  Leider Club Brugge heeft de verre verplaatsing naar Eupen gemaakt, waar de thuisploeg gebrand is op een stunt. Volg de match live vanaf 20.30u.
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Jazz bij nonnekes en ‘zachte metal’ in kerk (06/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Diepenbeek krijgt de Open Monumentendag dit jaar een eigen geluid. Op zes historische plaatsen in de gemeente treedt zondag telkens een muziekgroep op tussen 14 en 20 uur. Zo ook in het Ursulinenklooster, waar in de prachtige kapel de drie jonge kerels van Trikona optreden. “Een unieke kans”, glundert drummer Arno Grootaers (22). “En voor ons een uitgelezen manier om de kapel met muziek nog eens in de kijker te zetten”, lacht zuster Simone (82).
  [naar artikel]
 33. Politie ontruimt terrein in Haren waar gevangenis moet komen: geen actievoerders opgepakt (20/08/2018 - VRT NWS)
  In het Brusselse Haren wordt sinds 6 uur vanochtend het terrein ontruimd, waar binnenkort een nieuwe gevangenis moet komen. Dat laat de politie weten. Verschillende actievoerders hielden het terrein een lange tijd bezet. Bij de ontruimingsactie is niemand opgepakt
  [naar artikel]
 34. Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt, maar hoeveel kan je nu besparen en hoe? (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zachte winter zorgt voor zachte prijzen op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille en wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
  [naar artikel]
 35. Politie legt nachtelijke feestjes stil (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  We kennen ze in Antwerpen al, de nachtklok. Maar vanaf vanavond geldt ze voor het hele land. Tussen middernacht en vijf uur ‘s ochtends moet iedereen binnen blijven. Enkel noodzakelijke verplaatsingen mogen nog. De politie van Antwerpen gaat meer controleren en optreden.
  [naar artikel]
 36. Optreden Super Bowl nog nooit zo omstreden (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waar artiesten als Prince, Beyoncé en Madonna er hun meest gevierde optredens gaven, ligt poprockband Maroon 5 zwaar onder vuur om het optreden...
  [naar artikel]
 37. Waar moet je op letten bij het plaatsen van een rookmelder? (22/02/2019 - VRT NWS)
  Vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht om op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder te hebben hangen. Maar waar moet je op letten bij het kopen en plaatsen van zo'n rookmelder? "De inspecteur" op Radio 2 zocht het uit.
  [naar artikel]
 38. Van pervers Goudlokje naar intieme Lorelei (12/04/2019 - De Morgen)
  Voor de opnames van hun vierde plaat doken Alison Goldfrapp en haar vaste geluidsmagiër Will Gregory onder in de ziel van de Engelse countryside, waar ze camp en glitter plechtig afzwoeren. Die gelofte leidde tot een plaat waar paganisme, de geest van Nick Drake en zachte psychedelica prachtig met elkaar verweven worden.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Jambon mag zich aan spervuur van vragen verwachten in Kamercommissie (01/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle ogen in de Wetstraat zijn dinsdag vanaf 10 uur gericht op de gezamenlijke Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Justitie, waar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) – samen met het toenmalige hoofd van de federale politie Catherine De Bolle en haar opvolger Marc De Mesmaeker – meer tekst en uitleg moet geven bij zijn reactie als toenmalig minister van Binnenlandse Zaken op de dood van de Slovaakse zakenman Jozef Chovanec in februari 2018, na hardhandig optreden door de luchthavenpolitie van Charleroi.
  [naar artikel]
 40. K3 gaat vanaf volgende maand weer optreden: “Hier kijken we ontzettend naar uit!” (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  K3 komt met goed nieuws voor de fans want vanaf volgende maand zal het populaire trio opnieuw optreden. “Op een veilige manier, coronaproof kunnen 200 mensen per optreden meegenieten van alle K3-hits”, klinkt het. De ticketverkoop start donderdag om 9 uur.
  [naar artikel]
 41. Man with a sandwich (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een voorbeeld is hij geweest, Toots Thielemans. Zijn passie voor het vak brachten hem ertoe tot op hoge leeftijd te blijven optreden. Toen hij negentig werd, werkte hij een reeks feestconcerten af doorheen het hele land. Nadien bleef hij mondjesmaat optreden. Zijn laatste in Limburg moet in De Kimpel van Bilzen geweest zijn. Op de juiste plek, in de stad waar Jazz Bilzen thuishoorde.
  [naar artikel]
 42. Evi Hanssen wordt tegen wil in gebruikt voor reclamecampagne: "Geldwolf, noemen ze mij, dat moet stoppen" (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Evi, waar blijven mijn crèmes? Geldwolf!" Evi Hanssen (39) is het beu dat mensen haar aanspreken over de antirimpelcrème die ze zogezegd promoot....
  [naar artikel]
 43. Politie moet Peterboswijk in Anderlecht terug onder controle krijgen: "Maar waar zijn ouders van deze jongeren?" (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) kan wat in de Peterboswijk in Anderlecht aan de hand is niet door de beugel. "De burgemeester,...
  [naar artikel]
 44. Politie moet Peterboswijk in Anderlecht terug onder controle krijgen: "Maar waar zijn de ouders van deze jongeren?" (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) kan wat in de Peterboswijk in Anderlecht aan de hand is niet door de beugel. "De burgemeester,...
  [naar artikel]
 45. Van boogschieten tot Chiro: deze Limburgse gezinnen hebben dezelfde hobby (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sommigen lijken in de wieg gelegd voor hun job of hobby, bij anderen zit het in de genen. Je kent ze wel, de families waar de dokters zich van generatie tot generatie opvolgen, waar de kinderen gepassioneerd vader volgen naar de lokale politiek, of waar iedereen kiest voor dezelfde hobby als paardrijden of tennis. Wij bezochten vier gezinnen met dezelfde trekjes.
  [naar artikel]
 46. Kiezen voor een kokendwaterkraan? Hier moet je op letten (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wist je dat je je keukenkraan maar liefst 90 keer per dag open en dicht draait? Het is dan ook een van de belangrijkste elementen van elke keuken. Je kiest dan ook best voor een degelijk exemplaar. Steven Van Tichelen van Quooker vertelt aan bouwsite Livios waar je op moet letten.
  [naar artikel]
 47. ACV richt vakbond op voor zelfstandigen zonder personeel, Unizo kritisch: ‘Waar moeien ze zich mee?’ (04/06/2019 - De Morgen)
  De christelijke vakbond ACV gaat van start met United Freelancers, een afdeling die zelfstandigen zonder personeel, freelancers en bijklussers moet aanspreken, organiseren en verdedigen.
  [naar artikel]
 48. Zomerbar met Gene Thomas loopt uit de hand en wordt stilgelegd: “De zanger zweepte op een schandelijke manier het publiek op” (12/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het eerste optreden op de zomerbar aan het kasteel van Laarne, verzorgd door Gene Thomas, is vrijdag behoorlijk uit de hand gelopen. “De zanger heeft op een schandelijke manier het publiek opgezweept, waardoor alle coronamaatregelen met de voeten werden getreden”, zegt burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open VLD). Het optreden werd door de politie stopgezet.
  [naar artikel]
 49. Zomerbar met Gene Thomas loopt uit de hand en wordt stilgelegd: “De zanger zweepte op een schandelijke manier het publiek op” (12/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het eerste optreden op de zomerbar aan het kasteel van Laarne, verzorgd door Gene Thomas, is vrijdag behoorlijk uit de hand gelopen. “De zanger heeft op een schandelijke manier het publiek opgezweept, waardoor alle coronamaatregelen met de voeten werden getreden”, zegt burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open VLD). Het optreden werd door de politie stopgezet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.