De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Van Gucht: “Mensen passen hun gedrag nog steeds aan”

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 11:33

“We kunnen vandaag hoopvol nieuws brengen”, zegt Steven Van Gucht (Sciensano). De viroloog is blij met de dalende trend in de coronacijfers. “De besmettingen en ziekenhuisopnames blijven verder dalen, en de vaccinatiecampagne komt stilaan op kruissnelheid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Steven Van Gucht roept jongeren op om niet te gaan feesten in het buitenland (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Steven Van Gucht roept jongeren op om niet te gaan feesten in het buitenland Steeds meer reizigers die terugkeren uit het buitenland blijken bij aankomst in België besmet met het coronavirus. Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano roept iedereen dan ook op om ook op vakantie zijn gedrag aan te passen. Heel wat Europese landen – waaronder ook België – zien de laatste tijd het aantal nieuwe coronabesmettingen opnieuw […] Lees dit artikel: Steven Van Gucht roept jongeren op om niet te gaan feesten in het buitenland
  [naar artikel]
 2. De Gucht nog steeds betaald door Europese Commissie: 'Niets mis met overgangsvergoeding' (03/11/2016 - Knack)
  Zestien voormalige eurocommissarissen krijgen nog steeds een mooie premie, terwijl ze al twee jaar geen commissaris meer zijn en al een andere job hebben. Een van hen is Karel De Gucht. 'Dat systeem bestaat al 50 jaar', reageert De Gucht aan Knack.be.
  [naar artikel]
 3. Steven Van Gucht: “Laat grootouders niet op kleinkinderen passen” (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met 27 procent toegenomen. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog steeds.
  [naar artikel]
 4. EU betaalt ex-Eurocommissaris De Gucht nog steeds (03/11/2016 - Knack)
  Zestien voormalige Eurocommissarissen krijgen nog steeds een mooie premie, terwijl ze al twee jaar geen commissaris meer zijn en al een andere job hebben. Een van hen is Karel De Gucht.
  [naar artikel]
 5. Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend” (16/10/2020 - Metro)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het. Vandaag komt het Overlegcomité opnieuw samen en worden er hoogstwaarschijnlijk strengere maatregelen aangekondigd. “We zetten vandaag een belangrijke stap in de strijd tegen Covid-19”, klinkt het bij Van Gucht. “De langverwachte barometer wordt voorgesteld en er komen nieuwe maatregelen, en die zijn echt nodig, want de cijfers zijn niet goed.” Zo snel mogelijk gedrag aanpassen Van Gucht verwacht dat de nieuwe maatregelen vanaf maandag ingaan, maar roept mensen op om ook dit weekend al hun gezond verstand te gebruiken. “Maak geen extra plannen de komende dagen en denk niet: ‘we profiteren er nog even van nu het nog kan'”, aldus Van Gucht. “Hoe vroeger we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we het virus terug bij het nekvel kunnen pakken.” Lees ook: Weet je nog altijd niet hoe je een mondmasker draagt? Deze hond toont het goede voorbeeld Het bericht Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Steven Van Gucht: 'We houden vast aan onze rapportering' (16/04/2020 - De Tijd)
  14:04 De Belgische anticoronatsaar Steven Van Gucht houdt vast aan de manier waarop ons land de coronasterfgevallen rapporteert. Er is politieke druk om dat aan te passen.
  [naar artikel]
 7. Van Gucht: “De lichtpuntjes van de laatste weken hebben plaats gemaakt voor onzekerheid” (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het zevendaags gemiddeld aantal besmettingen is opnieuw beginnen stijgen, met 8 procent. Er liggen ondertussen nog steeds 3.032 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen, van wie 930 op de intensieve zorg. Steven Van Gucht gaf meer uitleg over de huidige stand van zaken.
  [naar artikel]
 8. Niel Hens over mogelijke versoepelingen: “Het is niet te laat om ons gedrag aan te passen, wees solidair en trek samen aan de kar” (21/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Veel effect heeft de paaspauze niet gehad op de coronacijfers. Dat heeft biostatisticus Niel Hens dinsdagavond gezegd in De afspraak. Toch hoeft dat niet te betekenen dat de versoepelingen niet kunnen ingaan. “Het is niet te laat om ons gedrag aan te passen.”
  [naar artikel]
 9. Ruim 7 op de 10 Belgen niet bereid om gedrag aan te passen voor klimaat (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim 7 op de 10 Belgen zijn niet bereid om hun gedrag aan te passen uit zorg voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van ING-econoom Steven Trypsteen in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos bij meer dan duizend landgenoten. De Belg is er wél van overtuigd dat er iets moet gebeuren om de klimaatproblematiek aan te pakken, maar kijkt hiervoor vooral naar de overheid, concludeert Trypsteen.
  [naar artikel]
 10. Voorstanders van migrantenstemrecht winnen terrein bij VLD (11/04/2019 - De Morgen)
  De paarse meerderheid telt steeds meer voorstanders van het migrantenstemrecht. PS, SP.A en MR hebben al aangekondigd dat ze een wetsvoorstel over gemeentelijk stemrecht voor migranten zullen goedkeuren. De VLD blijft vooralsnog dwarsliggen, al gaan ook in die partij steeds meer stemmen op voor het stemrecht. Voorzitter De Gucht ziet echter geen reden om het partijstandpunt aan te passen.
  [naar artikel]
 11. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Steeds meer mensen bouwen immuniteit op’ (03/04/2020 - De Morgen)
  ‘We lijken te evolueren naar een piek of plateau in de corona-epidemie, maar dat moet nog blijken uit de cijfers van de komende dagen.’ Dat zegt crisiscentrum-woordvoerder Steven Van Gucht vandaag in zijn commentaar bij de cijfers over het coronavirus in ons land.
  [naar artikel]
 12. Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch over coronacurve: “Misschien vanaf volgende week al stabilisatie” (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sciensano-viroloog Steven Van Gucht benadrukte vanmorgen bij HLN LIVE dat de maatregelen die gisteren op het Overlegcomité zijn genomen, samen met het feit dat mensen hun gedrag zelf al aangepast hebben, snel een effect kunnen hebben. Wel zal een stabilisatie in de besmettingscurve niet meteen voor een snelle ommekeer in de ziekenhuizen zorgen, en dus waren maatregelen echt wel nodig, zegt hij.
  [naar artikel]
 13. Steven Van Gucht toont via curves hoe jouw gedrag impact kan hebben: “Je kan het verschil tussen leven en dood betekenen” (26/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  “We zijn die maatregelen allemaal kotsbeu. Ik ook. Maar houd je er nog heel even, heel erg goed aan. Enkele weken maar. Doe het voor jezelf, maar zeker ook voor je ouders, schoonouders, grootouders, vrienden, familie en alle ondernemers.” Viroloog Steven Van Gucht en de wetenschappers van UHasselt tonen met drie scenario’s aan hoe individueel gedrag ons tijdens de paaspauze heel wat dichter kan brengen bij het rijk der vrijheid.
  [naar artikel]
 14. Steven Van Gucht roept op: “Profiteer niet, maak geen extra plannen voor dit weekend” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het.
  [naar artikel]
 15. Trailer voor onbestaande film moet mensen aanzetten om over grensoverschrijdend gedrag te praten (06/09/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid lanceert met een trailer voor de fictieve film "NonExistent", een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag. Acteurs Wouter Hendrickx en Natali Broods vertellen daarin dat de film - die gebaseerd is op waargebeurde feiten - niet bestaat, omdat het verhaal niet werd verteld. De boodschap is dat mensen over grensoverschrijdend gedrag moeten praten, want dat blijkt nog steeds erg moeilijk.
  [naar artikel]
 16. De Gucht versus topman belastingen: allebei lichte straf? (10/04/2019 - De Morgen)
  BBI-directeur Karel Anthonissen moet zich volgende week verantwoorden voor de directieraad van Financiën. Hij riskeert een sanctie voor 'deloyaal' gedrag bij het fiscale geschil met Karel De Gucht.
  [naar artikel]
 17. Van Gucht: “Twee weken krokusvakantie is nog niet uitgesloten” (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Steven Van Gucht sluit niet uit dat de basisscholen de week voor de krokusvakantie toch zullen moeten sluiten. Hij raadt naschoolse activiteiten in Sint-Truiden ook aan om hun werking aan te passen of stop te zetten, nadat daar een vierde school op slot ging.
  [naar artikel]
 18. Twee jaar nadat hun functie eindigde, worden De Gucht en andere EU-commissarissen nog steeds (goed) betaald (03/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zestien voormalige EU-commissarissen, onder wie Karel De Gucht, worden nog steeds betaald door de EU. Bedoeling van die ‘premies’ was om te vermijden dat de politici na hun functie als commissaris meteen een goedbetaalde job in de privé zouden aannemen. Nochtans hebben de meeste commissarissen nu wél zo’n job én nog steeds die premie. Dat blijk uit een onderzoek van de Duitse krant Die Zeit.
  [naar artikel]
 19. Twee jaar nadat hun functie eindigde, worden De Gucht en andere EU-commissarissen nog steeds (goed) betaald (03/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zestien voormalige EU-commissarissen, onder wie Karel De Gucht, worden nog steeds betaald door de EU. Bedoeling van die ‘premies’ was om te vermijden dat de politici na hun functie als commissaris meteen een goedbetaalde job in de privé zouden aannemen. Nochtans hebben de meeste commissarissen nu wél zo’n job én nog steeds die premie. Dat blijk uit een onderzoek van de Duitse krant Die Zeit.
  [naar artikel]
 20. E-steps, monowheels, hooverboards: hoe passen we onze wegcode aan aan nieuwe vormen van mobiliteit? (10/08/2018 - VRT NWS)
  De voordelen van lichte elektrische voertuigen (e-steps, elektrische fietsen, monowheels,…) worden door steeds meer mensen gesmaakt. Deze stille (r)evolutie is een zegen voor het verduurzamen van onze mobiliteit en het verzachten van het fileleed op onze wegen, maar ze vormen ook een uitdaging voor de wetgevers en wegbeheerders. Hoe kunnen we omgaan met deze veranderende mobiliteit, zonder steeds opnieuw de bestaande wetgeving aan te passen?
  [naar artikel]
 21. Viroloog Van Gucht: “Modellen voorspellen vierde golf, maar ons gedrag kan veel invloed hebben” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht verduidelijkt tijdens een persmededeling dat er dit najaar een vierde golf kan komen. Dat wordt voorspeld op basis van de modellen, luidt het. “Als het aantal contacten tussen mensen met nog 50 procent toeneemt vanaf september, dan kunnen de ziekenhuisopnames stijgen tot 400 per dag met uiteindelijk een piek van meer dan 1.000 patiënten op intensieve zorg tijdens de periode oktober-november.”
  [naar artikel]
 22. Viroloog Van Gucht: “Modellen voorspellen vierde golf, maar ons gedrag kan veel invloed hebben” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht verduidelijkt tijdens een persmededeling dat er dit najaar een vierde golf kan komen. Dat wordt voorspeld op basis van de modellen, luidt het. “Als het aantal contacten tussen mensen met nog 50 procent toeneem vanaf september, dan kunnen de ziekenhuisopnames stijgen tot 400 per dag met uiteindelijk een piek van meer dan 1.000 patiënten op intensieve zorg tijdens de periode oktober-november.”
  [naar artikel]
 23. Steven Van Gucht: ‘Verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen’ (13/04/2020 - De Standaard)
  ‘We zitten in moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.’ Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 24. Steven Van Gucht: “Ik verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen” (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We zitten in een moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.” Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 25. Van Gucht: “Beetje verrast dat je met 4 verschillende mensen mag afspreken” (23/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De epidemiologische situatie is slecht’, zei viroloog Steven Van Gucht bij VRT over de beslissingen van het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 26. Van Gucht: “Beetje verrast dat je met 4 verschillende mensen mag afspreken” (23/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De epidemiologische situatie is slecht’, zei viroloog Steven Van Gucht bij VRT over de beslissingen van het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 27. Conte past gedrag niet aan: "Ik beleef het spelletje met veel passie" (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chelsea-coach Antonio Conte is niet van plan om zijn gedrag langs de lijn aan te passen. In de aanloop naar de kwartfinale in de FA Cup tegen
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht waarschuwt voor komende hittegolf: “Gebruik ventilatoren best enkel in eigen huis” (05/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft sterk toenemen, ook al lijkt die stijging met name in Antwerpen wat af te vlakken. Viroloog Steven Van Gucht vroeg de bevolking op de persconferentie van het crisiscentrum dan ook om op te passen met het gebruik van ventilatoren en airco’s tijdens de komende hittegolf.
  [naar artikel]
 29. Vier bezoekers: zo moet het volgens Steven Van Gucht (08/05/2020 - De Standaard)
  De Nationale Veiligheidsraad besliste dat elk gezin, dus mensen die onder één dak wonen, vanaf zondag 10 mei tot vier mensen mogen ontvangen. Viroloog Steven Van Gucht legt nog eens uit hoe we dat moeten interpreteren.
  [naar artikel]
 30. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties” (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.
  [naar artikel]
 31. Steven Van Gucht: “Nog geen sprake van stabilisatie” (04/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De besmettingen, ziekenhuiscijfers en overlijdens blijven steeds dalen. Het aantal besmettingen daalt weliswaar steeds trager, vooral in Vlaanderen, maar voorlopig is er nog geen sprake van een stabilisatie”, zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 32. Koning Winter regeert, maar toch breekt corona niet door: “Enkel te verklaren door ons gedrag” (09/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  We zitten middenin een moeilijke periode en toch evolueren de coronacijfers gunstig. Januari, februari en maart zijn de maanden waarvan werd voorspeld dat het coronavirus sterker om zich heen zou grijpen. “Maar we houden het virus momenteel onder controle”, zegt een aangenaam verraste Steven Van Gucht . “Dat kan je enkel verklaren door ons gedrag. Het betekent dat veel mensen de maatregelen goed opvolgen.”
  [naar artikel]
 33. Bouwbedrijven passen coronamaatregelen heel verschillend toe: "Maximum met 2 in een busje? Nog steeds onverantwoord" (26/03/2020 - VRT NWS)
  Heel wat bouwbedrijven passen de coronamaatregelen niet toe zoals het hoort. Arbeiders werken nog steeds samen op de werven en zitten samen in busjes, zonder rekening te houden met de anderhalve meter afstand.
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht: ‘Een op de tien patiënten met verkoudheid test positief op corona’ (24/09/2021 - De Standaard)
  Als je verkouden bent of andere symptomen hebt van het coronavirus, moet je je laten testen. ‘Jammer genoeg horen we dat steeds minder mensen zich laten testen, zeker als ze milde symptomen hebben’, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 35. Nationale Crisiscentrum vraagt om gedrag aan te passen: “Virus negeren is geen optie” (27/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid benadrukten de woordvoerders dat de snelle stijging van het aantal besmettingen zorgwekkend is. “We moeten nu vandaag allemaal ons gedrag aanpassen. Zeker nu er vanaf midden deze week mooie dagen voorspeld worden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Steven Van Gucht: “Versoepelingen zijn haalbaar, maar niet vanzelfsprekend” (16/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het gemiddelde aantal besmettingen is weer licht beginnen stijgen. Ondertussen liggen nog steeds 3.032 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen, van wie 930 op de intensieve zorg. “Het Overlegcomité heeft ons hoop gegeven met een plan van versoepelingen. We denken dat het plan haalbaar is, maar niet vanzelfsprekend”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 37. Steven Van Gucht: “Nooit circuleerde er zoveel coronavirus” (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘We zitten nog steeds in de stijgende fase van de vijfde golf, met meer dan 30.000 besmettingen per dag’, zo zei Steven Van Gucht op de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronasituatie in ons land.
  [naar artikel]
 38. Steven Van Gucht sluit niet uit dat krokusvakantie toch nog verlengd wordt: “We verplaatsen ons nog veel te veel” (21/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht sluit niet uit dat de basisscholen de week voor de krokusvakantie toch zullen moeten sluiten. Hij raadt naschoolse activiteiten in Sint-Truiden ook aan om hun werking aan te passen of stop te zetten, nadat daar een vierde school op slot ging.
  [naar artikel]
 39. Steven Van Gucht: ‘Ziekenhuisbezetting verdubbelt om de 2 à 3 weken, terwijl zorgpersoneel meer uitvalt’ (05/11/2021 - De Standaard)
  Over het algemeen stijgen alle coronacijfers verder aan het tempo van vorige week. ‘Of we naar het beste of het slechtste scenario gaan, hangt af van ons gedrag, en daar zit veel onzekerheid op’, aldus viroloog Steven Van Gucht verbonden aan volksgezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 40. Weinstein liet 91 mensen op geheime lijst schaduwen om onthullingen over zijn gedrag te voorkomen (19/11/2017 - VRT NWS)
  Filmproducent Harvey Weinstein had een lijst van mensen die hij door een team van detectives en advocaten in de gaten liet houden, om te vermijden dat ze met verhalen over grensoverschrijdend gedrag naar buiten zouden komen. De lijst bevat 91 namen van mensen uit de filmindustrie en dateert van begin dit jaar. Een deel van hen, onder wie actrice Rose McGowan, heeft intussen verhalen over grensoverschrijdens gedrag gedeeld.
  [naar artikel]
 41. Steven Van Gucht: 'Te vroeg om van echte daling te spreken' (06/04/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht benadrukt dat de belasting op onze ziekenhuizen nog steeds heel zwaar is, en dat het dus belangrijk is dat we de maatregelen de komende weken blijven volhouden, tot de cijfers echt beginnen dalen.
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht: “Vier feestdagen in kleine kring” (13/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers in ons land lijken steeds meer de goede richting uit te gaan, al is het nog veel te vroeg voor euforie. Zo zei Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht: “Aantal besmettingen halveert om de zeven dagen” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers in ons land lijken steeds meer de goede richting uit te gaan, al is het nog veel te vroeg voor euforie. Zo zei Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 44. Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen” (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.
  [naar artikel]
 45. Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen” (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.
  [naar artikel]
 46. Steven Van Gucht geeft meer uitleg bij afspraken: “Spreek niet af met vier mensen uit vier verschillende huishoudens” (08/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij de geleidelijk heropstart van sociale contacten, wordt afgeraden om af te spreken met vier mensen uit verschillende huishoudens. “Kies bij voorkeur voor mensen uit het hetzelfde gezin”, zo verklaarde viroloog Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het crisiscentrum.
  [naar artikel]
 47. Viroloog Steven Van Gucht peter van project Buurtcomputer in thuisbasis Denderleeuw (03/09/2021 - VRT NWS)
  Viroloog Steven Van Gucht vindt het belangrijk dat mensen mee zijn met de digitale evolutie, en wordt daarom peter van het project Buurtcomputer in thuisbasis Denderleeuw. Door dat project kunnen inwoners met een computer en smartphone leren werken. Als bekend gezicht wil Van Gucht mensen extra aanspreken om hun digitale achterstand in te halen en niet geïsoleerd te raken.
  [naar artikel]
 48. Viroloog Van Gucht: ‘Een op de tien patiënten met verkoudheid test positief op coronavirus’ (24/09/2021 - De Morgen)
  Een op de tien personen die verkoudheids- of griepklachten vertonen, test positief op het coronavirus. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. ‘Jammer genoeg horen we dat steeds minder mensen zich laten testen, zeker bij milde symptomen.’
  [naar artikel]
 49. Van Gucht hoopvol: "Een langverwachte en welverdiende daling is eindelijk ingezet” (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan stilaan de goede richting uit, met een daling bij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en coronagerelateerde overlijdens. “Een langverwachte en welverdiende daling is dus eindelijk ingezet”, sprak viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum vrijdag. Al waarschuwde Van Gucht ervoor dat er nog steeds veel virus de ronde doet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy