Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:46 uur

Kan extreemrechts in Franstalig België profiteren van de coronacrisis?

Knack

04/05/2021 - 11:49

In Franstalig België lijkt niet zozeer extreemrechts dan wel de antivaxbeweging te profiteren van antipolitieke sentimenten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. In Franstalig België geldt een rigoureus cordon médiatique rond extreemrechtse politici (18/06/2019 - Knack)
  In Franstalig België wordt ook in de media een strikt cordon sanitaire rond extreemrechts gehandhaafd. 'De resultaten spreken voor zich', zegt Christophe Deborsu.
  [naar artikel]
 2. Waarom Franstalig België de kop van Maggie De Block eist (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is in Franstalig België hét gezicht geworden van alles wat misgaat in de coronacrisis. Vakbonden en ziekenhuisdirecteurs vragen onomwonden haar ontslag. “In normale omstandigheden zou ze moeten opstappen, maar ze wordt gered door de omvang van de crisis”, zeggen politicologen.
  [naar artikel]
 3. Waarom Franstalig België de kop van Maggie De Block eist: “Dit is de slechtste minister van Volksgezondheid ooit” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is in Franstalig België hét gezicht geworden van alles wat er misgaat in de coronacrisis. Vakbonden en ziekenhuisdirecteurs vragen onomwonden haar ontslag. “In normale omstandigheden zou ze moeten opstappen, maar ze wordt gered door de omvang van de crisis”, zeggen politicologen.
  [naar artikel]
 4. Franstalig België plooit niet in vrijhandelsgevecht (12/10/2016 - De Tijd)
  22:10 Ondanks grote internationale druk heeft Franstalig België - op de MR na - het handelsakkoord tussen de EU en Canada afgeschoten.
  [naar artikel]
 5. Ceci n'est pas une crise politique (24/06/2017 - De Tijd)
  18:31 De lilliputpartij cdH dropte afgelopen week een bom in Franstalig België door de PS uit de Brusselse en de Waalse regering te schoppen. Het gevolg is dat de politiek in Franstalig België maandenlang o...
  [naar artikel]
 6. PLAN B #19: "Heeft het euthanasieproces in Franstalig België ook voor zoveel ophef gezorgd?"  (14/02/2020 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 7. Franstalig België is 'wereldkampioen' zittenblijven, kan de onderwijshervorming het tij keren? (07/05/2019 - Knack)
  Op de valreep hebben PS en CDH in Franstalig België een grote onderwijshervorming goedgekeurd. 'De kracht ervan is dat ze van onderuit is gegroeid', zegt hoogleraar sociologie Dirk Jacobs (ULB).
  [naar artikel]
 8. Michel: ‘België blijft niet gespaard van opmars extremistische populisten’ (26/05/2019 - De Morgen)
  De forse winst van Vlaams Belang sijpelt nu ook in Franstalig België door. ‘België is niet gespaard van het extremistisch populisme zoals in andere EU-landen’, reageert ontslagnemend premier Charles Michel (MR). De PS staat in Franstalig België op winst.
  [naar artikel]
 9. Extreemrechtse recepten tegen corona (08/04/2020 - Apache)
  Wetenschappers in diskrediet brengen, het coronavirus koppelen aan vreemdelingen en aan China, en ander fake news verspreiden, … Ook Vlaams Belang volgt het extreemrechtse handboek ‘hoe te profiteren van de coronacrisis’. Overal ter wereld tracht extreemrechts de pandemie die wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2 naar zijn hand te zetten. Of het nu gaat om
  [naar artikel]
 10. De politieke herverkaveling in Franstalig België (04/09/2017 - VRT NWS)
  Het politieke debat van het weekend vond plaats aan Franstalige zijde. Daar blijft de démarche van Lutgen (CDH) doorwerken.  Die zorgt voor een politieke herverkaveling in Franstalig België.
  [naar artikel]
 11. Tom Lanoye staat op nummer één in Franstalig België (10/04/2019 - De Morgen)
  Een Vlaming die de boeken-top 10 in Franstalig België aanvoert: het is du jamais vu. Tom Lanoye stunt met Les boîtes en carton, de Franse vertaling van zijn debuutroman Kartonnen dozen. 'In Wallonië ontmoet ik een soort warme verbijstering. 'Mais Monsieur Lanoye: c'est nous!'
  [naar artikel]
 12. Webwinkel Bol.com start in Franstalig België (31/08/2020 - Express)
  Bol.com is voortaan ook via een Franstalige app bereikbaar. Net als in Vlaanderen en thuisland Nederland hoopt de webwinkel ook... The post Webwinkel Bol.com start in Franstalig België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. PS is iedereen te snel af, met cdH als partner in Franstalig België (13/04/2019 - De Morgen)
  De PS van Elio Di Rupo en Paul Magnette verbaast iedereen door in Franstalig België coalities te smeden met cdH en FDF. De socialisten zetten CD&V-voorzitter Wouter Beke in zijn blootje. Diens vraag om op elk niveau dezelfde coalities te vormen ligt in de prullenmand.
  [naar artikel]
 14. Franstalig onderwijs verlengt herfstvakantie (15/10/2020 - De Tijd)
  14:49 In Franstalig België wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november. De Vlaamse regering volgt niet.
  [naar artikel]
 15. Bol.com breidt uit naar Franstalig België (07/09/2019 - Metro)
  Webwinkel bol.com, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, wordt nu ook actief in Wallonië. In de zomer van 2020 lanceert het bedrijf een Franstalige bol.com-app. Bol.com is al langer actief in Vlaanderen. De webwinkel werd in 2010 gelanceerd in Nederlandstalig België, en in 2014 werd gestart met een samenwerking met lokale handelaars. Nu wordt dus uitgebreid naar Franstalig België, met een Franstalige app en een samenwerking met lokale handelaars. De uitbreiding past in de ambitie van moederbedrijf Ahold Delhaize om de groei in België te versnellen, zo klinkt het. Ahold Delhaize is behalve met webwinkel bol.com ook actief in ons land met supermarktketens Delhaize en Albert Heijn. Bol.com telt zo’n 2 miljoen klanten in België. bron: Belga Het bericht Bol.com breidt uit naar Franstalig België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. PLAN B aflevering #15: Hoe kijken de Walen en de Franstalige Brusselaars naar het koningshuis in België? (17/01/2020 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 17. Diepe impasse dreigt in Franstalig België (20/06/2017 - De Standaard)
  CDH scheurt zich op een dramatische manier los van de PS. In Franstalig België dreigt een lange, diepe impasse.
  [naar artikel]
 18. Staatsveiligheid: 'Extreemrechts gedachtegoed in België is springlevend' (29/11/2018 - Knack)
  In zijn Activiteitenverslag 2017-2018 waarschuwt de Staatsveiligheid onder meer voor 'extreemrechts gedachtegoed' dat 'volop actief is' in ons land. Andere opvallende conclusie: '20 procent van de ouders van kinderen ingeschreven voor thuisonderwijs in België zou banden hebben met extremistische groeperingen.'
  [naar artikel]
 19. ‘In Franstalig België is veel angst voor de score van Vlaams Belang’ (23/05/2019 - De Morgen)
  In Polspoel & Desmet fileren Gui Polspoel en Yves Desmet de verkiezingscampagne in een exclusieve podcast voor abonnees van De Morgen. Ze nodigen telkens een interessante gast uit. In deze aflevering analyseren ze de politieke situatie in Franstalig België met Véronique Lamquin, chef Brussel bij Le Soir.
  [naar artikel]
 20. PLAN B #9: De laatste der Belgen (22/11/2019 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 21. DéFI grote winnaar van schandalen in Franstalig België (07/09/2017 - De Standaard)
  Olivier Maingain en zijn partij DéFI komt als grote winnaar uit de politieke crisis in Franstalig België. De PS boet zwaar in aan populariteit, terwijl het CDH voor zichzelf de doos van Pandora lijkt te hebben geopend toen het aankondigde niet meer met de Franstalige socialisten te willen regeren.
  [naar artikel]
 22. Franstalig België kijkt wat meewarig naar zoveelste ‘paniekgolf’ in Vlaanderen, nu over jongeren (26/01/2021 - Express)
  Het nieuwste offensief om vrijheden in te perken, na het verbieden van niet-essentiële reizen, is volop bezig: een hele batterij experten, samen ook met de vakbonden, wil de activiteiten van kinderen verder beperken. Buitenschoolse activiteiten moeten aan banden, en her en der valt op te tekenen dat de scholen zelfs gewoon dicht moeten. In Franstalig […] The post Franstalig België kijkt wat meewarig naar zoveelste ‘paniekgolf’ in Vlaanderen, nu over jongeren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. I-Care Onderneming van het Jaar in Franstalig België (07/12/2020 - Express)
  I-Care is is maandagavond bekroond tot Entreprise de l’Année of Franstalige Onderneming van het Jaar. Het bedrijf uit Bergen, gespecialiseerd... The post I-Care Onderneming van het Jaar in Franstalig België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Politiek-financiële schandalen beroeren Franstalig België (09/02/2021 - Apache)
  In Franstalig België davert de politieke wereld op haar grondvesten. Vorige week waren er een huiszoeking in het Waals Parlement en nieuwe schokkende onthullingen over ex-PS- topman Stéphane Moreau. Als klap op de vuurpijl zou Jean-Claude Fontinoy, de rechterhand van EU-commissaris Didier Reynders, 50.000 euro smeergeld hebben aanvaard. De politieke en de juridische naschokken zullen
  [naar artikel]
 25. Franstalig toelatingsexamen voor arsten (27/11/2016 - De Tijd)
  13:47 Wie geneeskunde wil studeren, zal volgend academiejaar voor het eerst ook in Franstalig België een toelatingsexamen moeten afleggen.
  [naar artikel]
 26. HelloFresh blijft profiteren van coronacrisis: verwachtingen opnieuw hoger (16/10/2020 - Express)
  Opnieuw heeft de maaltijdboxenbezorger HelloFresh de verwachtingen voor de resultaten voor de rest van het jaar verhoogd. Het Duitse bedrijf... The post HelloFresh blijft profiteren van coronacrisis: verwachtingen opnieuw hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Paasvakantie in 2019 vroeger in Vlaanderen dan in Franstalig België (25/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De paasvakantie begint in 2019 in Vlaanderen een week vroeger dan in Franstalig België. Het is de eerste keer dat een vakantie in ons land op twee verschillende data begint, op een faliekant verlopen experiment in 1995 na.
  [naar artikel]
 28. Akkoord in de maak over invoering toelatingsproef voor artsen in Franstalig Begië (07/09/2016 - Knack)
  Er zou een oplossing in de maak zijn voor de al vele jaren aanslepende discussie over de artsenquota in Franstalig België.
  [naar artikel]
 29. Bol.com levert nu ook in Franstalig België (01/09/2020 - Metro)
  Webwinkel Bol.com is sinds maandag actief in heel België. Ook wie in Brussel of Wallonië woont, kan nu producten laten thuisleveren, zo kondigt de webwinkel aan. Er is ook een Franstalige app. Wie een bestelling plaatste bij Bol.com, kon die tot nog toe alleen in Vlaanderen laten leveren. Vanaf maandag is de webwinkel ook actief in Brussel en Wallonië. Thuisleveringen zijn mogelijk, maar er komen ook afhaalpunten, bijvoorbeeld in 58 Delhaize-supermarkten in Franstalig België. Franstalige app Bol.com is net als Delhaize (en Albert Heijn) onderdeel van het supermarktconcern Ahold Delhaize. De app van de webwinkel is ook in het Frans beschikbaar. De website nog niet, en dat zit ook niet meteen in de pijplijn. Dat komt omdat “de app de grootste bron van verkeer is voor Bol.com”, aldus een woordvoerster. Lees ook: Bol.com gaat nu ook DIT verkopen Het bericht Bol.com levert nu ook in Franstalig België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Paasvakantie in 2019 vroeger in Vlaanderen dan in Franstalig België (25/09/2017 - De Standaard)
  De paasvakantie begint in 2019 in Vlaanderen een week vroeger dan in Franstalig België. Dat schrijven het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Het is de eerste keer dat een vakantie in ons land op twee verschillende data begint, op een faliekant verlopen experiment in 1995 na.
  [naar artikel]
 31. PLAN B AFLEVERING #11: Bestaat er zoiets als een Waalse identiteit?  (06/12/2019 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 32. PLAN B aflevering #44: De reactie van  Franstalig België op het idee van Magnette om de Gemeenschappen af te schaffen  (18/12/2020 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over de samenleving in Wallonië en Brussel.
  [naar artikel]
 33. Extreemrechts ronselt terroristen tégen islam, ook in België (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaderland met eigen hand verdedigen tegen migranten en de islam.?Dat is de roeping van een groeiend aantal militanten van extreemrechts.?In...
  [naar artikel]
 34. Pardon? Ook in Franstalig België groeit kritiek op ministers en staatssecretarissen die slecht of geen Nederlands spreken (25/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een taalbad in Spa is nu door corona niet mogelijk, maar een hele reeks Franstalige federale excellenties moeten straks hun kennis - of eerder gebrek aan - van het Nederlands flink bijspijkeren. De groenen maanden hun staatssecretaris Sarah Schlitz alvast aan om beter Nederlands te leren. Zelfs in Franstalig België bestaat er ophef over.
  [naar artikel]
 35. Hans Bonte: 'OCAD onderschat dreiging extreemrechts in België' (17/03/2019 - Knack)
  OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, onderschat de dreiging van extreemrechts in België. Dat zegt Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, naar aanleiding van de aanslag in Nieuw-Zeeland.
  [naar artikel]
 36. Tweet van Jong N-VA over verkoop Wallonië aan Trump ligt gevoelig in Franstalig België (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jongerenafdeling van N-VA veroorzaakt ophef in Franstalig België met een tweet waarin ze Wallonië aanbiedt aan de Amerikaanse president Donald...
  [naar artikel]
 37. Jong N-VA tweet over verkoop Wallonië aan Trump, en dat ligt gevoelig in Franstalig België (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jongerenafdeling van N-VA veroorzaakt ophef in Franstalig België met een tweet waarin ze Wallonië aanbiedt aan de Amerikaanse president Donald...
  [naar artikel]
 38. PLAN B #21: Hoeveel ministers van Volksgezondheid heeft ons land nodig om coronavirus aan te pakken? (06/03/2020 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 39. Toezichthouder hekelt beperkt zicht van inlichtingendiensten op extreemrechts (26/04/2021 - Knack)
  Volgens het Comité I is er bij de Belgische inlichtingendiensten een gebrek aan kwantitatieve gegevens over hoe groot de dreiging is die uitgaat van extreemrechts in België. Dat blijkt uit een nieuw toezichtsonderzoek dat Knack en Le Soir konden inkijken.
  [naar artikel]
 40. Verhoogt Bol.com prijzen in de coronacrisis? (26/03/2020 - Knack)
  Waarom stijgen de prijzen van sommige producten op Bol.com? 'Ik zou niet willen werken voor een bedrijf dat wil profiteren van de coronacrisis, meneer.'
  [naar artikel]
 41. Takeaway.com ziet bestellingen met helft stijgen door coronacrisis (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, dat ook onder meer in België actief is, lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het zag het...
  [naar artikel]
 42. Criminele profiteren van de coronacrisis (27/03/2020 - De Standaard)
  Landen over heel de wereld nemen drastische maatregelen om de coronacrisis in de dijken. ‘Criminelen misbruiken die maatregelen voor hun activiteiten’, waarschuwt Europol.
  [naar artikel]
 43. PLAN B aflevering #38: "Hoe beïnvloedt Frankrijk de aanpak van het coronabeleid in Franstalig België?"  (23/10/2020 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over de samenleving in Wallonië en Brussel.
  [naar artikel]
 44. Tweet Jong N-VA over verkoop Wallonië aan Trump ligt gevoelig in Franstalig België (21/08/2019 - Knack)
  De jongerenafdeling van N-VA veroorzaakt ophef in Franstalig België met een tweet waarin ze Wallonië aanbiedt aan de Amerikaanse president Donald Trump voor 1 euro. Onder meer Kamerlid Catherine Fonck (cdH) en voormalig Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) reageren verontwaardigd. N-VA-jongerenvoorzitter Lawrence Vancraeyenest benadrukt dat het om een grap gaat. 'We willen hier niets mee uit...
  [naar artikel]
 45. PLAN B #1: Hoe komt het dat de politieke instellingen in Franstalig België nog ingewikkelder zijn dan in Vlaanderen? (20/09/2019 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache over Brussel en Wallonië.
  [naar artikel]
 46. "België zal binnen EU meest profiteren van TTIP: bnp kan tot 8,7% groeien" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België zal binnen de EU het meest profiteren van TTIP, het vrijhandelsverdrag waarover Europa en de Verenigde Staten onderhandelen. Op termijn
  [naar artikel]
 47. PLAN B #13: Waarom is Waals ministerJean-Crucke (MR) het beu dat de Walen als "Untermenschen" worden behandeld? (20/12/2019 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 48. PLAN B AFLEVERING #7: wat stelt de MR nog voor na het vertrek naar Europa van Charles Michel en Didier Reynders ?  (08/11/2019 - VRT NWS)
  In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.
  [naar artikel]
 49. Kleuterscholen in Franstalig België dicht, Vlaamse ‘mogen kiezen’: wat is er aan de hand? (25/03/2021 - De Morgen)
  De onduidelijkheid omtrent de scholen blijft groot. Franstalig België besliste vandaag om behalve de lagere en secundaire ook de kleuterscholen vanaf maandag te sluiten. In Vlaanderen mogen scholen dan weer zelf kiezen of ze openen of sluiten, al roept onderwijsminister Weyts ouders op om kleuters thuis zoveel mogelijk te houden..
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.