Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:30 uur

De populairste attractie van Italië krijgt een make-over: er komt een vloer in het Colosseum

De Morgen

04/05/2021 - 11:54

Een miljoenenrenovatie moet het Colosseum een vloer geven met honderden latten van carbonfiber, die kunnen kantelen als lamellen. Zo krijgt het monument het uiterlijk van arena terug.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Colosseum eindelijk gerenoveerd? (03/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Colosseum eindelijk gerenoveerd? Het Colosseum in Rome krijgt een nieuwe uitschuifbare, houten vloer. Daardoor zullen bezoekers de kans krijgen om te staan waar gladiatoren ooit vochten. Italiaans minister van Cultuur Dario Franceschini kondigde zondag het project aan. Verwacht wordt dat de vloer in 2023 klaar zal zijn. Eind vorig jaar besliste Italië om het Colosseum (deels) te renoveren, […] Lees dit artikel: Colosseum eindelijk gerenoveerd?
  [naar artikel]
 2. Romeinse Colosseum krijgt opnieuw een vloer en wil weer evenementen organiseren (26/12/2020 - Express)
  Het Colosseum in de Italiaanse hoofdstad Rome zal opnieuw, zoals in de oudheid, met een echte vloer worden uitgerust. Hierdoor... The post Romeinse Colosseum krijgt opnieuw een vloer en wil weer evenementen organiseren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Het Colosseum in Rome krijgt opnieuw een vloer (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse overheid heeft een plan goedgekeurd om het Colosseum in Rome opnieuw een vloer te geven. Archeologen in de 19e eeuw hadden de vloer weggehaald om het ondergronds netwerk van tunnels te tonen waar de gladiatoren en dieren verbleven voor ze de arena in moesten.
  [naar artikel]
 4. Colosseum in Rome krijgt nieuwe houten vloer: toeristen kunnen zich weer gladiator wanen (03/05/2021 - VRT NWS)
  Het Colosseum in Rome, het drukst bezochte monument in Italië, krijgt een nieuwe, ingenieuze houten vloer. Op het beweegbare platform op het middenplein kunnen de toeristen vanaf 2023 opnieuw staan waar ooit de gladiatoren gestaan hebben. De constructie kost ruim 18 miljoen euro en past in een ambitieus restauratieproject voor het monument.
  [naar artikel]
 5. Italië wil vloer van het Colosseum in Rome laten herbouwen (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini wil de centrale vloer van het Colosseum in Rome laten herbouwen. Hij vraagt bedrijven om zich te melden. De regering heeft 18,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het plan.
  [naar artikel]
 6. Colosseum in Rome krijgt nieuwe houten vloer (03/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het meest bezochte monument in Rome, het Colosseum, krijgt een nieuwe houten vloer. Tegen 2023 zou het beweegbaar platform op het middenplein, waar ooit gladiatoren gestaan hebben, af moeten zijn. De constructie zal in totaal 18 miljoen euro kosten.
  [naar artikel]
 7. Colosseum dooft lichten ter ere van slachtoffers (17/08/2018 - Metro)
  Het Colosseum en andere bekende trekpleisters in Rome doven morgen de lichten, ter ere van de slachtoffers die vielen bij de instorting van de snelwegbrug in Genua. Dat heeft het Romeinse stadsbestuur bekendgemaakt. De lichten zullen morgen van 22.00 tot 23.00 uur niet alleen in het Colosseum uit zijn, maar ook aan de Trevifontein en het stadhuis op het Capitool. Er is morgen in Italië een nationale dag van rouw afgekondigd. Bron: Belga   Het bericht Colosseum dooft lichten ter ere van slachtoffers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Italië opent deur voor China’s Nieuwe Zijderoute, tot ongenoegen van Brussel (20/03/2019 - De Morgen)
  De route tussen Oost en West krijgt er een nieuwe tussenstop bij: Italië. De Chinese president Xi Jinping tekent donderdagmiddag, vlak voor hij het Colosseum bezoekt, een principeakkoord waarmee Italië onderdeel wordt van een van de grootste infrastructurele werken uit de geschiedenis: de ‘Nieuwe Zijderoute’. 
  [naar artikel]
 9. Wereldberoemde Colosseum in Rome krijgt opnieuw een arenavloer (24/12/2020 - VRT NWS)
  Het Colosseum, het wereldberoemde antieke amfitheater in Rome, krijgt opnieuw een arenavloer. Dat heeft de Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini aangekondigd. Een budget van 18,5 miljoen euro is vrijgemaakt voor de verbouwing, die eind volgend jaar van start zou moeten gaan.
  [naar artikel]
 10. Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open (01/02/2021 - De Morgen)
  Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt de versoepeling te vroeg.
  [naar artikel]
 11. Het Steen krijgt volledige make-over en wordt deels gesloopt (24/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Steen, het middeleeuwse fort aan de Antwerpse Scheldekaaien, krijgt een volledige make-over. Het meest recente deel van het historische gebouw, gaat tegen de grond en in de plaats komt een moderne nieuwbouw. Het Steen krijgt na de renovatiewerken een nieuwe invulling als onthaalcentrum voor cruise-toeristen.
  [naar artikel]
 12. Jongen springt uit attractie Walibi Holland tijdens spelen 'De vloer is lava' (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe hype 'De vloer is lava' leverde al de nodige chaos op in Duitsland en Engeland, maar heeft ook Nederland bereikt. In pretpark Walibi
  [naar artikel]
 13. Daarom beeft de aarde zo vaak in Centraal-Italië (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Italië krijgt momenteel af te rekenen met de ene beving na de andere. Ook in het verleden werd het land niet gespaard. Hoe komt dat? Italië
  [naar artikel]
 14. Daarom beeft de aarde zo vaak in Centraal-Italië (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Italië krijgt momenteel af te rekenen met de ene beving na de andere. Ook in het verleden werd het land niet gespaard. Hoe komt dat? Italië
  [naar artikel]
 15. Daarom beeft de aarde zo vaak in Centraal-Italië (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Italië krijgt momenteel af te rekenen met de ene beving na de andere. Ook in het verleden werd het land niet gespaard. Hoe komt dat? Italië
  [naar artikel]
 16. Ken van Barbie krijgt een make-over (20/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ken krijgt een uitvoerige make-over. Het vriendje van Barbie krijgt onder meer verschillende haarstijlen, waaronder een 'man bun'. Verder zullen
  [naar artikel]
 17. Populairste attractie ter wereld lokt 54 miljoen bezoekers per jaar (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Beyoncé en Jay Z mogen niet filmen in het Colosseum (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een verzoek van Beyoncé en Jay Z om filmopnames te mogen maken in het Colosseum in Rome, is door het Italiaanse Ministerie van Cultureel Erfgoed...
  [naar artikel]
 19. Mickey Mouse krijgt nieuwe 4D-attractie in Disneyland Paris (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In november mag Mickey Mouse 90 kaarsjes uitblazen en speciaal voor die verjaardag krijgt de beroemdste muis ter wereld een nieuwe attractie in...
  [naar artikel]
 20. Opnieuw gladiatorengevechten in het Colosseum (14/05/2018 - De Morgen)
  Na 1.500 jaar komen er weer gladiatorengevechten in het Romeinse Colosseum. Eerst door middel van 3D-projecties, nadien ook met echte gladiatoren, zo meldt de Britse krant The Times. 
  [naar artikel]
 21. Disneyland past “racistische” attractie aan na petitie (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The Princess and the Frog’, de eerste Disney-film rond een zwarte prinses, krijgt een eigen attractie in de parken in Florida en Californië. Die...
  [naar artikel]
 22. Olijfbomen in Zuid-Italië sterven massaal door bacterie: ‘Alsof in Rome het Colosseum omvalt’ (21/08/2019 - De Morgen)
  De pest hebben ze overleefd, bosbranden ook en zelfs wereldoorlogen, maar een bacterie richt een ravage aan bij de eeuwenoude olijfbomen in Zuid-Italië. Al 21 miljoen exemplaren zijn besmet. En erger nog: er bestaat geen remedie.
  [naar artikel]
 23. 'Website demorgen.be krijgt make-over' (05/04/2019 - De Morgen)
  Laurens Verhagen maakte van nu.nl de populairste nieuwssite van Nederland. Vanaf 1 april staat hij aan het roer van de websites van de Volkskrant, Het Parool, Trouw en De Morgen. 'Krantenredacties zijn nog te bang van wat er op hun website gebeurt.
  [naar artikel]
 24. Colosseum dooft lichten voor slachtoffers van ramp in Genua (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Colosseum en andere bekende trekpleisters in Rome doven morgen de lichten, ter ere van de slachtoffers die vielen bij de instorting van de...
  [naar artikel]
 25. Colosseum wijst Beyoncé (voorlopig) af (19/07/2018 - VRT NWS)
  Zangeres Beyoncé heeft een aanvraag gedaan om te mogen filmen in het Colosseum in Rome, maar het verzoek is geweigerd. Eerder nam Beyoncé, samen met haar man Jay-Z, al een videoclip op in Het Louvre in Parijs.
  [naar artikel]
 26. Efteling opent duurste attractie op 1 juli (12/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Efteling opent op 1 juli de nieuwe, grote attractie Symbolica. Het sprookjespark in het Nederlandse Kaatsheuvel heeft dat woensdag bekendgemaakt. Symbolica is de grootste en duurste attractie uit de geschiedenis van De Efteling. De bouw komt uit op ongeveer 35 miljoen euro.
  [naar artikel]
 27. Efteling opent duurste attractie op 1 juli (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Efteling opent op 1 juli de nieuwe, grote attractie Symbolica. Het sprookjespark in het Nederlandse Kaatsheuvel heeft dat woensdag bekendgemaakt. Symbolica is de grootste en duurste attractie uit de geschiedenis van De Efteling. De bouw komt uit op ongeveer 35 miljoen euro.
  [naar artikel]
 28. Eén van Europa’s grootste Special effects make-up artist komt zaterdag naar Bobbejaanland (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bobbejaanland zit nog steeds in de Halloweensfeer. Zaterdag voegt het pretpark een schepje angst toe aan de reeds angstige attractie Nightmare Hotel, want Michael Bubbels zorgt dan voor de FX make-up van de acteurs. De Brusselaar Bubbels is een bekende naam in de Special effects wereld voor zijn make-up en behoort tot de Europese top. Met FX Bubbels strikt Bobbejaanland zo een grote naam en een unieke ervaring. Het Nightmare Motel is een horror escape room. Je mag er met vier binnen en de bedoeling is om tegen de tijd weer buiten te geraken vooraleer de enge figuranten je ‘vangen’. Michael zal deze figuranten voor één dag nog een klein beetje enger laten uitzien.
  [naar artikel]
 29. Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open.
  [naar artikel]
 30. Vrouw komt niet meer bij als doodsbange vriend tot twee keer toe flauwvalt op torenhoge attractie (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een hilarisch filmpje opgedoken van een koppel dat zich aan een vervaarlijke attractie waagt in Rotorua, Nieuw-Zeeland. Op de reusachtige
  [naar artikel]
 31. De make-uptrends van het moment volgens Pinterest (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Net als mode is make-up trendgevoelig. Om een idee te krijgen welke producten dames over de hele wereld niet kunnen missen, keek Pinterest naar de populairste zoektermen van 2018 tot dusver. Die werden in het jaarlijkse Global Beauty Report gebundeld.
  [naar artikel]
 32. Beyoncé en Jay Z krijgen geen toelating om te filmen in Colosseum (19/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse zangeres Beyoncé en haar man Jay Z wilden, maar mochten geen videoclip opnemen in het Colosseum in Rome. Het Italiaanse Ministerie van Cultureel Erfgoed heeft hen de toegang tot het monument geweigerd.
  [naar artikel]
 33. Duitser beklimt Colosseum in Rome: vraagtekens bij veiligheidsmaatregelen (02/08/2016 - De Redactie)
  In de Italiaanse hoofdstad Rome heeft een Duitser het Colosseum 's nachts beklommen. Hij maakte foto's en videobeelden, die laatste plaatste hij achteraf op YouTube. De Italianen vragen zich af waar het veiligheidspersoneel was.
  [naar artikel]
 34. Plopsaland krijgt groen licht voor openen nieuwe attractie (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Plopsaland De Panne kan eindelijk de nieuwe rollercoaster Heidi The Ride openstellen. De deputatie provincie stemde vandaag toe om de attractie
  [naar artikel]
 35. Miljonair betaalt facelift Colosseum (13/04/2019 - De Morgen)
  Drie jaar na het akkoord voor het opknappen van het Colosseum zijn deze week de werkzaamheden van start gegaan. Met de financiële steun van schoenenmerk Tod's staat Italiës beroemdste monument de komende drie jaar in de steigers.
  [naar artikel]
 36. BIZAR. Koppel verbijsterd wanneer DIT tevoorschijn komt onder oude tapijtvloer (15/04/2021 - Metro)
  Een koppel keek zijn ogen uit toen ze een oude tapijtvloer aan het verwijderen waren in hun huis tijdens renovatiewerken: er lag een gigantisch Monopolybord verborgen onder het tapijt, geschilderd op de vloer. De vorige huiseigenaars schilderden het populaire bordspel jaren geleden op de vloer, zo bericht The Scottish Sun. Op het bord staan de belangrijkste Londense straten en stations. Het koppel deelde zijn verrassende ontdekking op het internetforum Reddit, waar de post al snel populair werd. In één dag kreeg het bericht zo’n 120.000 likes. Bedekken met kunststof Ooit waren vloerspelen populair bij de jeugd. Volgens een reactie op Reddit was het decennia geleden heel gebruikelijk dat bordspelen op de vloer van speelkamers geschilderd werden. De schoonzoon – de auteur van de Reddit-post – schrijft in een reactie dat hij nu tracht om zijn schoonouders ervan te overtuigen het vloerspel te behouden door het te bedekken met een transparante kunststof, en de rest van de nieuwe vloer rond het spel te bouwen. While tearing up their carpet, my in-laws found a giant monopoly board from r/pics Lees ook: Vlaanderens populairste fictiereeks krijgt eigen Monopoly (en jij kan de laatste vakjes invullen) Het bericht BIZAR. Koppel verbijsterd wanneer DIT tevoorschijn komt onder oude tapijtvloer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Francken krijgt deurwaarder over de vloer (12/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) krijgt vandaag de deurwaarder over de vloer met de vraag om 4.000 euro dwangsom en de gerechtskosten te betalen in de zaak rond een humanitair visum voor een Syrisch gezin. Maar dat is hij niet van plan.
  [naar artikel]
 38. Francken krijgt deurwaarder over de vloer (12/12/2016 - De Standaard)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) krijgt vandaag de deurwaarder over de vloer met de vraag om 4.000 euro dwangsom en de gerechtskosten te betalen in de zaak rond een humanitair visum voor een Syrisch gezin. Maar dat is hij niet van plan.
  [naar artikel]
 39. Huiveringwekkend: attractie in India komt los en valt 6 meter naar beneden (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoek aan een pretpark in Ahmedabad, in India, liep gisteren voor 31 mensen helemaal fout af. Ze zaten op de ‘Discovery’ attractie, waarbij...
  [naar artikel]
 40. 'Make Belgium Great Again' krijgt Nederlandse versie (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Make Belgium Great Again', het VTM-programma met Frances Lefebure, krijgt een Nederlandse versie. 'Make Holland Great Again' zal op NPO3 te zien...
  [naar artikel]
 41. Theo Francken krijgt vandaag geen deurwaarder over de vloer (12/12/2016 - Knack)
  De staatssecretaris voor Asiel en Migratie krijgt dan toch geen deurwaarder over de vloer. Mieke Van den Broeck, advocaat van het Syrisch gezien, stuurde in de plaats een compromisvoorstel naar Charles Michel.
  [naar artikel]
 42. Huiveringwekkende beelden: attractie in India komt los en valt 6 meter naar beneden (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoek aan een pretpark in Ahmedabad, in India, liep gisteren voor 31 mensen helemaal fout af. Ze zaten op de ‘Discovery ’attractie, waarbij...
  [naar artikel]
 43. Huiveringwekkend: attractie in India komt los en valt 6 meter naar beneden, minstens 3 doden (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoek aan een pretpark in Ahmedabad, in India, liep gisteren voor 31 mensen helemaal fout af. Ze zaten op de ‘Discovery’ attractie, waarbij...
  [naar artikel]
 44. Eerste attractie van prestigieus miljoenenproject Walibi heeft een naam (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tiki-Waka. Zo zal de nieuwe attractie heten die Walibi dit voorjaar voor het eerst in gebruik neemt. De nieuwe familieachtbaan komt op de oude plek...
  [naar artikel]
 45. Voor het eerst in 40 jaar kan u een extra plekje ontdekken in het Colosseum (04/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De buitenrestauratie van het Colosseum in Rome is voltooid. De bovenste twee niveaus op de tribunes zijn vanaf 1 november voor het eerst in veertig jaar opnieuw open voor het publiek.
  [naar artikel]
 46. Voor het eerst in 40 jaar kan u een extra plekje ontdekken in het Colosseum (04/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De buitenrestauratie van het Colosseum in Rome is voltooid. De bovenste twee niveaus op de tribunes zijn vanaf 1 november voor het eerst in veertig jaar opnieuw open voor het publiek.
  [naar artikel]
 47. Theo Francken krijgt deurwaarder over de vloer (12/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) krijgt vandaag de deurwaarder over de vloer met de vraag om 4.000 euro dwangsom en de gerechtskosten te betalen in de zaak rond een humanitair visum voor een Syrisch gezin. Maar dat is hij niet van plan.
  [naar artikel]
 48. Theo Francken krijgt deurwaarder over de vloer (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) krijgt vandaag de deurwaarder over de vloer met de vraag om 4.000 euro dwangsom en de gerechtskosten te betalen in de zaak rond een humanitair visum voor een Syrisch gezin. Maar dat is hij niet van plan.
  [naar artikel]
 49. Onze reporters trekken door Italië: “Ik kwam, ik zag… en ik was alleen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Colosseum, de Trevifontein, de Spaanse trappen … Rome is één groot openluchtmuseum. Maar vandaag heeft het meer weg van een spookstad, met lege restaurants en monumenten zonder toeristen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.