Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:58 uur

Van Gucht: “Hoopvol nieuws, we hebben het coronavirus terug bij het nekvel”

Gazet van Antwerpen

04/05/2021 - 12:09

De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België bevinden zich in een dalende lijn. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen is afgenomen. “We hebben het virus opnieuw stevig bij het nekvel”, zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “We mogen nu niet te snel loslaten.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Steven Van Gucht: “We hebben het coronavirus bij het nekvel, nu niet te snel lossen” (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht was dinsdag hoopvol over de coronacijfers in ons land. “We hebben het virus weer stevig bij het nekvel, nu is het een kwestie van niet te snel los te laten”, klonk het.
  [naar artikel]
 2. “We hebben het coronavirus bij het nekvel, maar moeten blijven volhouden” (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de persconferentie van het crisiscentrum had Steven Van Gucht één belangrijke boodschap: blijf volhouden. “We hebben dit virus bij het nekvel gegrepen. Het spartelt nog heel hard tegen maar het is belangrijk dat we onze grip niet loslaten.”
  [naar artikel]
 3. 13 nieuwe doden en 32 patiënten erbij op intensieve zorg in ons land: “Voor het eerst lichte daling, we hebben het virus bij het nekvel” (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De voorbije 24 uur zijn in ons land nog eens 13 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, waardoor het totaal op 88 komt. Ook het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is gestegen met respectievelijk 342 en 290. Dat werd bekendgemaakt op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. “We hebben het virus bij het nekvel”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 4. Experts voorzichtig optimistisch over drastische aanpak coronavirus: “We hebben het bij z’n nekvel” (20/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is een zeer voorzichtig optimisme over de aanpak van de corona-uitbraak in ons land, tenminste wanneer we met z’n allen de komende dagen en weken de maatregelen rigoureus blijven opvolgen. “We hebben het virus bij het nekvel gegrepen, maar het spartelt nog hard tegen”, aldus viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Hij hoopt dat de cijfers over het aantal ziekenhuisopnames volgende week stabiliseren.
  [naar artikel]
 5. Live - Van Gucht: ‘We hebben virus weer stevig bij nekvel, nu niet te snel loslaten’ (04/05/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 6. Live - Van Gucht: ‘We hebben virus weer stevig bij nekvel, nu niet te snel loslaten’ (04/05/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 7. Nul overlijdens, dus feest: in de rusthuizen hebben ze het virus bij het nekvel (05/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse rusthuizen hebben ze afgelopen week voor het eerst in maanden weer een dag gehad zónder coronadoden. Dankzij de vaccinaties hebben we het virus bij het nekvel in onze woon-zorgcentra. “Ze bieden een hoopvolle blik op de toekomst van wat het elders ook kan worden”, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. In deze landen dalen de cijfers, ondanks de opmars van coronavarianten (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle hens aan dek in ons land: de varianten van het coronavirus rukken op en dat lijkt een (negatieve) impact te hebben op de cijfers. “Als dat nodig is, zal er gereageerd worden", zo zei viroloog Steven Van Gucht daarover bij VTM NIEUWS. Maar hoopvol nieuws vanuit het buitenland: in sommige landen gaat het opnieuw de goede kant op, ondanks de aanwezigheid van de coronavarianten.
  [naar artikel]
 9. Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend” (16/10/2020 - Metro)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het. Vandaag komt het Overlegcomité opnieuw samen en worden er hoogstwaarschijnlijk strengere maatregelen aangekondigd. “We zetten vandaag een belangrijke stap in de strijd tegen Covid-19”, klinkt het bij Van Gucht. “De langverwachte barometer wordt voorgesteld en er komen nieuwe maatregelen, en die zijn echt nodig, want de cijfers zijn niet goed.” Zo snel mogelijk gedrag aanpassen Van Gucht verwacht dat de nieuwe maatregelen vanaf maandag ingaan, maar roept mensen op om ook dit weekend al hun gezond verstand te gebruiken. “Maak geen extra plannen de komende dagen en denk niet: ‘we profiteren er nog even van nu het nog kan'”, aldus Van Gucht. “Hoe vroeger we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we het virus terug bij het nekvel kunnen pakken.” Lees ook: Weet je nog altijd niet hoe je een mondmasker draagt? Deze hond toont het goede voorbeeld Het bericht Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Steven Van Gucht roept op: “Profiteer niet, maak geen extra plannen voor dit weekend” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Van Gucht: “Mensen passen hun gedrag nog steeds aan” (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We kunnen vandaag hoopvol nieuws brengen”, zegt Steven Van Gucht (Sciensano). De viroloog is blij met de dalende trend in de coronacijfers. “De besmettingen en ziekenhuisopnames blijven verder dalen, en de vaccinatiecampagne komt stilaan op kruissnelheid.
  [naar artikel]
 12. Steven Van Gucht: 'Bemoedigend, maar nog niet uit de gevarenzone' (23/03/2020 - Knack)
  De nieuwe cijfers tonen een lichte daling van het aantal besmettingen van Covid-19 in België en het aantal ziekenhuisopnames. 'We hebben het virus bij het nekvel, het is belangrijk dat we nu niet lossen', zei Steven Van Gucht van het wetenschappelijk comité.
  [naar artikel]
 13. Viroloog Van Gucht hoopvol: “We hebben de piek gehad. Het kan nog een mooie zomer worden” (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De signalen zijn hoopgevend: volgens viroloog Steven Van Gucht hebben we de coronapiek achter de rug en gaan we een mooie zomer tegemoet. Maar dan moet er wel nog worden voldaan aan enkele belangrijke voorwaarden. Van Gucht zet de belangrijkste lichtpuntjes voor ons op een rij: “Ik ben er eigenlijk wel positief over”.
  [naar artikel]
 14. 13 nieuwe doden en 32 patiënten erbij op intensieve zorg: “Voor het eerst lichte daling” (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije 24 uur zijn in ons land nog eens 13 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, waardoor het totaal op 88 komt. Ook het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is gestegen met respectievelijk 342 en 290. Dat werd bekendgemaakt op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. “We hebben het virus bij het nekvel”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht: “Opnieuw stijging te verwachten, maar vaccins doen hun werk” (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat de ongerustheid over het AstraZeneca-vaccin niet nodig is. Wat betreft de cijfers zitten we nog steeds op een plateaufase, maar er is wel hoopvol nieuws uit de woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 16. Mogen we nog op familiebezoek? Als we het coronavirus "bij het nekvel willen grijpen" niet (18/03/2020 - VRT NWS)
  Op familiebezoek gaan is niet toegelaten tot 5 april. Het is voor velen hard, maar om het coronavirus in te dammen is het nodig dat iedereen deze maatregel respecteert, zegt viroloog Steven Van Gucht. Er wordt vooral verwacht dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en contact met andere mensen tot een minimum beperkt, ook met familieleden. "Want we hebben maar één moment om in te grijpen en dat is nu."
  [naar artikel]
 17. Steven Van Gucht: “We hebben het virus stevig bij het nekvel” (04/05/2021 - Metro)
  De coronacijfers evolueren in de goede richting. Dat bevestigde viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano. “Aan het huidige tempo van de daling zouden we midden juni onder de 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”, klinkt het. Een opgeluchte Steven Van Gucht begon de persconferentie met goed nieuws. “Vandaag kunnen we vooral hoopvol nieuws brengen. De besmettingen en de ziekenhuisopnames blijven verder dalen en de vaccinatiecampagne komt stilaan op kruissnelheid. Het ziet er ook naar uit dat de dalende trend in de besmettingscijfers zich de komende dagen zal verderzetten. We hebben het virus dus opnieuw stevig bij het nekvel. Het is nu zaak om niet te snel los te laten”, vertelde hij. Percentage positieve testen daalt verder Alle cijfers blijven verder dalen, ook het percentage positieve testen. “De afgelopen week werden er gemiddeld 3.009 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld. Dat is een verdere afname van 16 procent in vergelijking met de week ervoor. Het is bemoedigend om te zien dat het percentage positieve testen reeds meer dan twee weken aan het dalen is. We zaten twee weken geleden nog aan 10 procent en nu zitten we aan 7,3 procent positieve testen. Het Europese CDC beschouwt 4 procent als een relatief veilige waarde die toelaat om een land groen in te kleuren op de reiskaart”, aldus Van Gucht. Meeste besmettingen bij tieners De daling doet zich voor bij alle leeftijden, behalve bij de kinderen van 0 tot 9 jaar. “Daar zien we nog een toename van 22 procent. De besmettingsgraad bij kinderen blijft echter nog steeds een stuk lager dan bij de actieve bevolking. De meeste nieuwe besmettingen worden momenteel bij tieners vastgesteld, hoewel de cijfers ook hier een dalende trend kennen”, luidt het. Lagere ziekenhuisbezetting Ook de ziekenhuisopnames en het aantal coronapatiënten op intensieve zorgen evolueren in de goede richting. “De daling van de nieuwe ziekenhuisopnames houdt aan en doet zich ook in alle gewesten en provincies voor. De voorbije week waren er gemiddeld 192 ziekenhuisopnames per dag en dat is 13 procent lager dan de week ervoor. De ziekenhuisbezetting kent ook een verdere daling. Momenteel liggen er nog 2.759 coronapatiënten in de ziekenhuizen en daarvan liggen er 824 op intensieve zorgen. Dat is respectievelijk 7 en 8 procent minder dan de week ervoor”, zegt hij. In juni onder de 500 bezette bedden op intensieve zorgen Aan het huidige tempo van de daling zouden we midden juni onder de 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen. “Dat is een belangrijke richtwaarde voor verdere versoepelingen. Deze daling van het aantal ingenomen bedden op intensieve zorgen kan echter nog versnellen in de komende weken mits een goede opvolging van de maatregelen en dit in parallel met een versnelling van de vaccinatiecampagne. De overlijdens blijven min of meer constant, met gemiddeld 39 overlijdens per dag”, klinkt het. “Zeg dus binnenkort vooral ‘tot buitenkort’. Spreek buiten af met maximum tien personen en hou afstand van elkaar. Deel uw terrasje vooral met mensen van uw vaste bubbel”, besluit hij. Lees ook: Steven Van Gucht is hoopvol, maar waarschuwt ook: “Even gevaarlijk als binnen” Het bericht Steven Van Gucht: “We hebben het virus stevig bij het nekvel” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Van Gucht: ‘Cijfers zijn erg hoopvol’ (16/02/2021 - De Standaard)
  De coronacijfers, die nu al twaalf weken aan een stuk dalen, stemmen viroloog Steven Van Gucht ‘voorzichtig optimistisch.’
  [naar artikel]
 19. Voor het eerst daling in aantal nieuwe besmettingen: “We hebben het virus bij het nekvel” (23/03/2020 - Metro)
  De afgelopen 24 uur zijn 13 nieuwe overlijdens te betreuren door het coronavirus in ons land. Er zijn ook 342 nieuwe besmettingen vastgesteld, voor het eerst lagere cijfers dan de dag ervoor. Volgens het crisiscentrum is het vooral belangrijk om de maatregelen vol te houden.  Er zijn dertien nieuwe sterfgevallen in België ten gevolge van het coronavirus. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 88. De meesten van hen zijn ouder dan 65 jaar. In totaal zijn er nu 3.743 besmettingen vastgesteld in België, dat zijn 342 nieuwe besmettingen in de laatste 24 uur: 173 in Vlaanderen, 118 in Wallonië, 45 in Brussel en zes mensen met een onbekende woonplaats. Dat cijfer ligt voor het eerst lager dan de dag ervoor (tellend vanaf 15 maart). De voorbije twee dagen lag het aantal nieuwe besmettingen steeds boven de 500. Het crisiscentrum waarschuwt nogmaals dat het om een onderschatting gaat, omdat niet iedereen kan worden getest. Dagelijks worden er 2000 tot 2500 tests uitgevoerd. “Virus bij het nekvel” Bij de FOD Volksgezondheid stelt men dat de situatie in de goede richting evolueert, al blijft het nog even afwachten. “We hebben het virus bij het nekvel, het is belangrijk dat we nu niet lossen”, zegt viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité rond corona. Hij waarschuwt dat de strijd nog niet gestreden is. “De komende weken zullen zeker zwaar worden. Niet in het minst voor onze gezondheidswerkers”, zegt hij. “Het is belangrijk de maatregelen op te volgen.” Het bericht Voor het eerst daling in aantal nieuwe besmettingen: “We hebben het virus bij het nekvel” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Viroloog Van Gucht is hoopvol: ‘Een vierde golf gaan we niet meer meemaken’ (06/05/2021 - De Morgen)
  De vaccinatiecampagne loopt als een trein en de cijfers dalen met tien procent per week. Zijn we nu echt bijna verlost van het coronavirus? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano blijft voorzichtig, maar is wel optimistisch. ‘We zijn deze zomer nog niet van corona af, maar ik ga er wel van uit dat ik in juli op reis ga.’
  [naar artikel]
 21. LIVE. Kinderen vaker met coronavirus besmet dan aanvankelijk gedacht (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 22. Live - Coronavirus: ‘We hebben dit virus bij het nekvel, nu mogen we onze grip niet lossen’ (19/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd, ook in België, worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus in te dijken. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 hier.
  [naar artikel]
 23. ? Live - ‘Hebben virus weer stevig bij nekvel, nu niet te snel loslaten’: volg de persconferentie (04/05/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 24. Hoopvol nieuws over Oxfordvaccin: immuunsysteem reageert bij jonge én oudere testpersonen (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoekers achter een potentieel coronavaccin dat ontwikkeld wordt aan de universiteit van Oxford, hebben hoopvol nieuws de wereld ingestuurd na een tussentijdse evaluatie. Het zou zowel bij jonge als oudere testpersonen een respons van het immuunsysteem opwekken.
  [naar artikel]
 25. Nog eens 13 mensen gestorven, voorzichtige daling van nieuwe hospitalisaties (23/03/2020 - De Morgen)
  De afgelopen 24 uur zijn in ons land nog eens 13 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. In totaal zijn nu al 88 mensen overleden. In de ziekenhuizen zijn nu 1.643 mensen opgenomen, een stijging met 290. Op de intensieve zorgen liggen 322 mensen, een stijging met 32. “We hebben het virus bij het nekvel, het is belangrijk dat we nu niet lossen”, zei Steven Van Gucht van het wetenschappelijk comité.
  [naar artikel]
 26. Op weg naar nul corona-overlijdens in rusthuizen (05/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Vlaamse rusthuizen hebben ze afgelopen week voor het eerst in maanden weer een dag gehad zónder coronadoden. Dankzij de vaccinaties hebben we het virus in onze woonzorgcentra bij het nekvel. “Wzc’s bieden een hoopvolle blik op de toekomst van wat het elders ook kan worden”, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 27. Na 54 persconferenties zien we Steven Van Gucht hopelijk niet snel terug: “Zelfs met een mondmasker aan word ik op straat herkend” (13/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De man die ons 54 keer goed en slecht nieuws bracht, zal niet meer te zien zijn op persconferenties over het coronavirus. Die persconferenties – ooit dagelijks, intussen nog één keer per week – stoppen, Steven Van Gucht keert terug naar zijn lab. Maar de voorbije intense maanden zal hij niet snel vergeten. “Op sommige momenten heb ik zelfs gedacht: dit kan echt dramatisch worden.”
  [naar artikel]
 28. Steven van Gucht is hoopvol: “Met uw hulp piek volgende week al bereikt” (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan.
  [naar artikel]
 29. Crisiscentrum waarschuwt: "Maak geen extra plannen dit weekend” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. "Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben", klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Steven Van Gucht: “Nooit gezegd dat dit ‘slechts een griep’ is” (21/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft zich maandag tijdens de federale coronacommissie kwaad gemaakt op parlementslid Laurence Hennuy (Ecolo). Van Gucht getuigde maandag in de commissie over internationale afstemming rond en communicatie over het coronavirus, en in één van haar vragen verwees het Ecolo-parlementslid naar hoe Van Gucht het coronavirus “slechts een griep” genoemd zou hebben. “Dat heb ik nooit gezegd”, kwam Van Gucht ietwat verrassend tussen. “Griep is iets ernstigs, dat jaarlijks duizenden mensen doodt. U moet daarmee stoppen, ik heb dat nooit gezegd.”
  [naar artikel]
 31. Steven Van Gucht: “Nooit gezegd dat dit ‘slechts een griep’ is” (21/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft zich maandag tijdens de federale coronacommissie kwaad gemaakt op parlementslid Laurence Hennuy (Ecolo). Van Gucht getuigde maandag in de commissie over internationale afstemming rond en communicatie over het coronavirus, en in één van haar vragen verwees het Ecolo-parlementslid naar hoe Van Gucht het coronavirus “slechts een griep” genoemd zou hebben. “Dat heb ik nooit gezegd”, kwam Van Gucht ietwat verrassend tussen. “Griep is iets ernstigs, dat jaarlijks duizenden mensen doodt. U moet daarmee stoppen, ik heb dat nooit gezegd.”
  [naar artikel]
 32. LIVE. Kinderen vaker met coronavirus besmet dan eerder gedacht - Federale regering zet juridische stappen tegen leveranciers ondermaatse mondmaskers (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Kinderen vaker met coronavirus besmet dan aanvankelijk gedacht - Federale regering zet juridische stappen tegen leveranciers ondermaatse mondmaskers (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 34. De man die ons 54 keer goed en slecht nieuws bracht, keert terug naar lab (13/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De man die ons 54 keer goed en slecht nieuws bracht, zal niet meer te zien zijn op persconferenties over het coronavirus. Die infosessies stoppen en Steven Van Gucht keert terug naar zijn lab. Maar de voorbije intense maanden zal hij niet snel vergeten. “Op sommige momenten heb ik zelfs gedacht: dit kan echt dramatisch worden.”
  [naar artikel]
 35. De man die ons 54 keer goed en slecht nieuws bracht, keert terug naar lab (13/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De man die ons 54 keer goed en slecht nieuws bracht, zal niet meer te zien zijn op persconferenties over het coronavirus. Die infosessies stoppen en Steven Van Gucht keert terug naar zijn lab. Maar de voorbije intense maanden zal hij niet snel vergeten. “Op sommige momenten heb ik zelfs gedacht: dit kan echt dramatisch worden.”
  [naar artikel]
 36. Hoopvol nieuws uit Israël: vaccinatiecampagne lijkt eerste vruchten af te werpen (06/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoopvol nieuws uit Israël. De vaccinatiecampagne lijkt zijn eerste vruchten af te werpen. Uit een nieuwe studie blijkt dat het Pfizer-vaccin 66-85 procent effectief is tegen Covid-gevallen en meer dan 90 procent effectief tegen de meest ernstige gevallen van het coronavirus die leiden tot een ziekenhuisopname.
  [naar artikel]
 37. Hoopvol nieuws uit Israël: vaccinatiecampagne lijkt eerste vruchten af te werpen (06/02/2021 - De Morgen)
  Hoopvol nieuws uit Israël. De vaccinatiecampagne lijkt zijn eerste vruchten af te werpen. Uit een nieuwe studie blijkt dat het Pfizer-vaccin 66-85 procent effectief is tegen Covid-gevallen en meer dan 90 procent effectief tegen de meest ernstige gevallen van het coronavirus die leiden tot een ziekenhuisopname.
  [naar artikel]
 38. Steven Van Gucht: “Ook buiten kan je iemand besmetten of besmet worden” (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra laat zich voelen in de coronacijfers”, zei Steven Van Gucht tijdens de persconferentie vrijdagochtend. “Dit stelt ons hoopvol maar we mogen ons niet laten verblinden. Het virus blijft gevaarlijk.”
  [naar artikel]
 39. Viroloog KULeuven hoopvol over vaccin: "Maar we moeten geduld hebben. Late zomer 2021 is realistisch” (24/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe ver staat het met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus? Viroloog Johan Neyts van de KULeuven is hoopvol, maar zegt dat we...
  [naar artikel]
 40. Van Gucht: “10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit is nog veraf” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat er sprake is van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus.
  [naar artikel]
 41. Van Gucht: “10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit blijft veraf” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat er sprake is van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus.
  [naar artikel]
 42. Van Gucht: ‘10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit blijft veraf’ (13/11/2020 - De Morgen)
  Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat er sprake is van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus.
  [naar artikel]
 43. Van Gucht hoopvol: "Een langverwachte en welverdiende daling is eindelijk ingezet” (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan stilaan de goede richting uit, met een daling bij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en coronagerelateerde overlijdens. “Een langverwachte en welverdiende daling is dus eindelijk ingezet”, sprak viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum vrijdag. Al waarschuwde Van Gucht ervoor dat er nog steeds veel virus de ronde doet.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Scholieren tweede en derde graad maken meer dan helft van besmettingen bij leerlingen uit - “We hebben allicht worstcasescenario voor ziekenhuizen kunnen vermijden” (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 45. Steven Van Gucht: “10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit is nog veraf” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat we in de buurt komen van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 46. Van Gucht: “Grote drukte bij doe-het-zelf-zaken? Keer terug” (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De doe-het-zelfzaken en de tuincentra gaan zaterdag weer open en dat zou wel eens een stormloop kunnen veroorzaken. Viroloog Steven van Gucht roept dan ook om de regels te respecteren en het gezond verstand te laten spreken. “Is het te druk, keer dan huiswaarts”, zegt hij in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 47. ? Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt voor drukte bij pas geopende winkels: ‘Keer terug als het te druk is’ (18/04/2020 - De Morgen)
  Het blijft van levensbelang om grote massa’s te vermijden, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht in VTM Nieuws. Met andere woorden: is er grote drukte in de pas geopende tuincentra en doe-het-zelf-zaken? Keer dan terug.
  [naar artikel]
 48. Live - Hoopvol nieuws uit Israël: ‘Geen enkele ernstige infectie bij wie twee doses Pfizer-vaccin kreeg’ (26/01/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 49. Steven Van Gucht: “We zien de ijsberg onder water nu veel beter liggen” (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld 550 mensen per dag hebben de voorbije week het coronavirus opgelopen, een stijging van 46 procent. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.