Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:48 uur

Bijzondere winkel in Anderlecht open: "Alles is gratis, enkel bedanken"

VRT NWS

04/05/2021 - 12:32

In de Kurgemwijk in Anderlecht is een gratis winkel open gegaan. Alle spullen die er staan, mag je zomaar meenemen. Of toch bijna. "We vragen enkel een simpele bedanking", zegt Gerd De Wilde die coördinator is van het project. Met de gratis winkel wil hij spullen zoals kleding, speelgoed en boeken een tweede leven geven. Maar ook een ontmoetingsplaats voor de buurt creëren. Daar is veel nood aan, blijkt uit de succesvolle openingsdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fotografen schenken gratis fotoshoot aan zorgverleners: "We willen iets terugdoen voor hun inzet" (24/09/2020 - VRT NWS)
  Acht portretfotografen uit Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de zorgsector te bedanken. Via de actie "Fotografen voor de zorg" schenken ze gratis fotoshoots aan zorgverleners en hun gezin.
  [naar artikel]
 2. Weiler: "Afstappen van idee dat Anderlecht alles moet winnen" (19/08/2016 - Sporza)
  Anderlecht-coach Weiler was tevreden met de ruime zege in Praag, maar wil graag iets veranderen aan de cultuur bij Anderlecht. "Er wordt te veel over transfers gepraat."
  [naar artikel]
 3. De nineties zijn 'hot': 23-jarige vrouw opent Gentse winkel met enkel kledij uit de jaren '90 en 2000 (08/10/2020 - VRT NWS)
  De 23-jarige Helena De Wel baat een winkel uit in Gent waar je nenkel kledij uit de jaren '90 en de jaren 2000 kan kopen, de "Nineties en de Nillies": "Ik ga speciaal naar Italië en Frankrijk om unieke stukken te kunnen verkopen." De winkel lokt heel wat klanten.
  [naar artikel]
 4. Chris Boni bedankt "Thuis"-fans in open brief (22/11/2016 - De Redactie)
  "Als actrice sluit ik een periode in mijn leven af. Ik wil nogmaals iedereen bedanken en groeten die bij "Thuis" betrokken was", schrijft de 80-jarige actrice.
  [naar artikel]
 5. Anderlecht-nieuwkomer Santini maakt tweede hattrick op rij: "Ik speel nu als een leeuw op het veld" (06/08/2018 - De Morgen)
  Zes goals in twee matchen. Ivan Santini heeft zijn debuut bij Anderlecht niet gemist. "Het samenspel tussen de spitsen loopt voortreffelijk", zag ook coach Hein Vanhaezebrouck na de zege tegen KVO. Toch is er nog werk aan de winkel.
  [naar artikel]
 6. Sandra Kim bedankt bij Radio 2 vrouw die nier afstond aan zus met stukje "Ik hou van u" (en een vleugje "J'aime la vie") (19/12/2020 - VRT NWS)
  De Warmste Week draait dit jaar rond mensen bedanken die het verschil hebben gemaakt voor iemand. Dat kan onder andere met muziek. Radio 2 heeft gebeld met Marieke uit Arendonk, die haar zus wil bedanken na een niertransplantatie. Die muzikale "dank je wel" was er een van formaat: Sandra Kim heeft live een stukje "Ik hou van u", gezongen. En nadien op massale vraag van luisteraars ook "J'aime la vie".
  [naar artikel]
 7. Van Holsbeeck: "Anderlecht heeft nog 50 procent kans op de titel" (13/03/2018 - Sporza)
  Gisteren werd de kalender van de play-offs onthuld. Van Holsbeeck gelooft in de titelkansen van Anderlecht: "Als we de achterstand halveren na 3 matchen, is alles mogelijk."
  [naar artikel]
 8. Enkel Courtois houdt stand: "Ik ga een fles wijn kopen om de medische staf te bedanken" (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thibaut Courtois raakt ook fit voor Southampton vanavond. De doelman speelde zaterdag op Wembley met een ingetapete enkel en die reageerde
  [naar artikel]
 9. Shopping Center geeft overschot aan gadgets weg in eerste gratis winkel (24/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het management van het Wijnegem Shopping Center opent voor het eerst zelf een winkel. Meer nog, alles wat er uitgestald ligt, mag u gratis meenemen.
  [naar artikel]
 10. Personeel Decathlon Antwerpen legt werk neer: "Te veel klanten tegelijk in wintersportafdelingen" (08/02/2021 - VRT NWS)
  Het personeel van de Decathlonvestiging in Antwerpen heeft zich vandaag bijna een hele dag teruggetrokken uit de winkel en is in het magazijn en de ateliers gaan werken. Volgens het personeel werden de coronamaatregelen door klanten in de winkel niet meer gerespecteerd en werd het te onveilig voor hen: "Er was een overrompeling in de ski- en trekkingafdeling." De winkel bleef open, maar klanten moesten hun aankopen betalen via de zelfscankassa's.
  [naar artikel]
 11. Zetterberg zoekt naar speler met Anderlecht-DNA: "Met een Pozuelo winnen wij alles" (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hocus, pocus... Niks. Anderlecht mist een sprankeltje magie in zijn kern, tot ontgoocheling van Pär Zetterberg (47), die alles had wat nu ontbreekt.
  [naar artikel]
 12. Vanhaezebrouck geeft toe dat Anderlecht beter zou moeten doen dan derde plaats: "Maar gezien de omstandigheden…" (20/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als alles volgens plan verloopt, zal Anderlecht volgend seizoen niet meer te herkennen zijn. "We moeten een nieuwe start maken", zei Hein...
  [naar artikel]
 13. Kringloopwinkels leggen zichzelf strengere normen op: "Minder mensen in winkel en geen gratis ophaling aan huis"   (07/05/2020 - VRT NWS)
  Kringwinkelgroep ViTeS zal bij de heropening van haar winkels strengere veiligheidsmaatregelen opleggen. "Die zullen strenger zijn dan wat de overheid ons oplegt", klinkt het. "We hebben ervoor gekozen om 1 persoon per 20 m² toe te laten in de winkels en niet 1 persoon per 10m²."
  [naar artikel]
 14. Wijnegem Shopping Center geeft overschot aan gadgets weg in eerste gratis winkel (24/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het management van het Wijnegem Shopping Center opent voor het eerst zelf een winkel. Meer nog, alles wat er uitgestald ligt, mag u gratis meenemen.
  [naar artikel]
 15. Ook gratis bus en tram op kerstzondagen voor shoppers in Gent? "We willen dat de komende jaren herbekijken" (24/12/2019 - VRT NWS)
  Stad Gent wil bekijken om gratis openbaar vervoer aan te bieden op zondagen tijdens de kerstvakantie. Sommige shoppers en handelaars vinden het jammer dat het openbaar vervoer nu niet gratis is op zondagen, terwijl het net een van de drukste periodes van het jaar is. Gent en De Lijn voorzien wel al gratis bussen en trams op elke eerste zondag van de maand. "We snappen dat het verwarrend is, we bekijken of het in de toekomst wel kan", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD).
  [naar artikel]
 16. Bijzondere ode aan de liefde met Stefaan Degand in "Die huis": "Ik heb spijt van niets en toch mis ik Julie" (13/11/2018 - VRT NWS)
  Deze week een bijzondere aflevering van "Die huis" in Zuid-Afrika. Het is een ware ode aan de liefde geworden van Stefaan Degand aan zijn overleden vrouw Julie. Niet het levensverhaal van Degand zelf, ook geen sportkamer of een gast die langskomt. "Ik kom hier enkel om goed te eten, te drinken en te praten over hoe een schoon madam Julie wel was", vat Degand het samen. De acteur omarmt zijn verdriet met een gigantische portie droge humor, maar de essentie blijft: hoe ga je om met de dood als die je totaal verrast?
  [naar artikel]
 17. Ghelamco wil nu kleinschaliger project mét Anderlecht:"Eurostadion light" (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "We staan ervoor open om het Eurostadion kleinschaliger te maken. En we willen weer samenzitten met de bond en met Anderlecht", aldus...
  [naar artikel]
 18. "Gentse Feesten kunnen niet langer gratis blijven" (02/10/2018 - De Morgen)
  Tien pleinorganisatoren stellen de kosteloosheid van de Gentse Feesten in vraag. Ze vragen de stad Gent om bijkomende (en op voorhand betaalde) subsidies, de mogelijkheid om blikjes te weigeren en aangepaste regels voor eetstanden. "Een kwalitatief programma, veiligheid, openbare toiletten voor iedereen én dit alles gratis, wordt onmogelijk", klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Bakkerij Bernard doet gouden zaken dankzij nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge" (15/01/2020 - VRT NWS)
  Bij Bakkerij Bernard uit Gent is het al een week lang enorm druk en dat heeft alles te maken met de nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge". Daarin gaat documentairemaker Joris Hessels langs bij bijzondere inwoners van de Gentse deelgemeente. Hij ging ook bij bakker Bernard langs en mensen uit heel Vlaanderen volgen nu zijn voorbeeld. Bakker Bernard bakt bijzonder zuurdesembrood én verkoopt in de winkel brocante.
  [naar artikel]
 20. "Tooverschotje" helpt inwoners in nood uit Herne met gratis voeding (08/06/2020 - VRT NWS)
  In Herne is vandaag "tooverschotje" opengegaan. Dat is een pop up-voedingswinkel voor inwoners die het niet breed hebben. De winkel wordt bevoorraad door winkels en handelaars uit de streek. Initiatiefnemer is inwoner Mario Dewolf.
  [naar artikel]
 21. "1 plus 2 gratis van Albert Heijn voorspelt nieuwe prijzenoorlog" (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit is du jamais vu, dit hebben we nog niet meegemaakt in ons land. Het enige dat nog spectaculairder is, is dat je de producten gratis weggeeft",...
  [naar artikel]
 22. "Uitwerpselen in de winkel komen vaak voor": voormalig verkoper Primark doet boekje open (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Boze klanten belanden in het "Book of Faces" en er zijn speciale codes die worden omgeroepen zodat het schoonmaakpersoneel weet dat er
  [naar artikel]
 23. Air Berlin neemt afscheid van reizigers: "Op deze droevige bedanken we iedereen" (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond vindt de laatste vlucht plaats van de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin. "Op deze droevige dag bedanken we alle werknemers,...
  [naar artikel]
 24. "West Side Story" mét symfonisch orkest: "Het is eigenlijk een omgekeerde karaokeversie" (03/12/2018 - VRT NWS)
  "West Side Story" met de muziek van Leonard Bernstein is een echte filmklassieker. Maar de film zien met de muziek live gespeeld door een symfonisch orkest is toch een bijzondere ervaring. De Roma in Antwerpen was dit weekend het decor voor deze bijzondere vertoning. "Het is eigenlijk een omgekeerde karaokeversie", zegt Joost Maegerman van het Antwerp Symphony Orchestra, dat de muziek vertolkte. "De zang zit in de film en wordt live begeleid door het orkest. Dat is een huzarenstuk want we moeten synchroon met de zangers op het scherm zorgen dat alles samenloopt. "
  [naar artikel]
 25. De Croo: "We kunnen Trump maar bedanken" (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vindt dat we de Amerikaanse president Donald Trump "maar kunnen bedanken" voor de rol
  [naar artikel]
 26. TransferTalk. Trebel praat over mogelijk afscheid van Anderlecht: "Ik vertrek enkel voor een grotere club" (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe voetbalseizoen is intussen afgetrapt, maar toch trekken sommige clubs nog graag hun geldbuidel open. In onze dagelijkse rubriek...
  [naar artikel]
 27. Vanden Stock: "Alle spelers houden om Club nog bang te maken" (23/01/2018 - Sporza)
  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock wil er met zijn club alles aan doen om Trebel en Dendoncker in Anderlecht te houden. "Hopelijk komt er nog versterking."
  [naar artikel]
 28. N-VA, Open VLD en CD&V tegen "klimaatwet" van Groen, N-VA geïsoleerd over kernenergie (04/02/2019 - VRT NWS)
  Aan Vlaamse kant lijken de groene partijen Groen/Ecolo maar weinig steun te vinden voor hun voorstel over een "bijzondere klimaatwet". Zowel N-VA, Open VLD als CD&V zien in de voorgestelde klimaatwet geen oplossing. De Franstalige partijen zijn wel voorstander. 
  [naar artikel]
 29. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 30. Onze chef voetbal fileert de 'State of the Union' van kersvers Anderlecht-eigenaar Marc Coucke: "Debuutrede die kon tellen" (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  RSC Anderlecht is dood, leve RSC Anderlecht: "Kijk eens Marc, dit is Anderlecht." En Roger Vanden Stock wees de ­toekomstige koning van Het Park op...
  [naar artikel]
 31. Mulder geeft Vanhaezebrouck raad voor PSG: "Inbouwen is uitlokken. Zelfs Celtic wist wel raad met de alles en iedereen deprimerende Anderlecht-kabouter" (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er leek zich vrijdag Achter de Kazerne een wonder te voltrekken: Anderlecht speelde als Anderlecht. De gewoonste zaak van de wereld natuurlijk,...
  [naar artikel]
 32. Premier De Croo (Open VLD): "Kerncentrales zullen sluiten in 2025, maar alleen als het haalbaar en betaalbaar is" (22/11/2020 - VRT NWS)
  Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) zal zijn regering er alles aan doen om de kerncentrales in ons land te sluiten tegen 2025. Enkel als de bevoorradingszekerheid in het gedrang komt, zullen er twee geopend blijven, zo stelde hij in "De Zevende Dag". De Croo reageert daarmee op het het aanbod van N-VA-voorzitter Bart De Wever die gisteren met een voorstel tot een wisselmeerderheid, de kernuitstap probeert uit te stellen.
  [naar artikel]
 33. Vandenbempt: "Het bestuur van het hulpeloze Anderlecht wist weer waarom het graag Hein gehaald had" (29/08/2016 - Sporza)
  In zijn analyse van de vijfde speeldag ziet Peter Vandenbempt topvoetbal van Gent, werk aan de winkel in Anderlecht en problemen bij Club Brugge en het Standard-bestuur.
  [naar artikel]
 34. Is een paarsgroene regering nog een optie? Lachaert (Open VLD): "Enkel als Ecolo haar programma ritueel verbrandt" (22/10/2019 - VRT NWS)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert denkt niet dat er nog een paarsgroene federale regering komt. Economisch zou zo'n coalitie niet werken, zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "We moeten alle kansen geven aan paarsgeel."
  [naar artikel]
 35. Anderlecht "te koop": "We bestuderen voorstellen minutieus" (18/11/2017 - Sporza)
  Anderlecht laat niet in zijn kaarten kijken over de verkoop van de club. "RSCA moet hier financieel en sportief beter van worden", blijft paars-wit op de vlakte.
  [naar artikel]
 36. Ghelamco: "Anderlecht kán niet uit Eurostadion-project stappen" (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij hebben een opdracht gekregen en zullen er alles aan doen om die uit te voeren", zo reageert Ghelamco op het nieuws dat voetbalclub RSC
  [naar artikel]
 37. Winkeliers bedanken shoppers op Weekend van de Klant: "Fijn dat u lokaal koopt" (05/10/2019 - VRT NWS)
  Handelsfederatie Comeos en ondernemersorganisatie Unizo slaan dit weekend de handen in elkaar voor het Weekend van de Klant. Bij zo'n 13.000 kleine en grote handelaars wordt u bij uw aankoop op een bijzondere attentie getrakteerd. Winkeliers willen de klanten op die manier aansporen om wat vaker lokaal te shoppen, nu er veel concurrentie is van het internet. "Het Journaal" trok voor de gelegenheid naar Leuven.
  [naar artikel]
 38. Vanhaezebrouck: "Kampioen? We zullen de perfectie moeten benaderen" (30/03/2018 - Sporza)
  Met zeven punten achterstand op leider Club Brugge begint Anderlecht aan Play-off I. Een grote kloof om op 10 matchen te overbruggen. "Maar in voetbal is alles mogelijk."
  [naar artikel]
 39. Marc Degryse: "De twijfel bij Oostende is groot" (15/08/2017 - Sporza)
  KV Oostende is een van de drie ploegen die nog geen enkel punt kon rapen in de competitie. "Er is nog veel werk aan de winkel voor Yves Vanderhaeghe", zegt Marc Degryse in Extra Time.
  [naar artikel]
 40. Open Vld pleit voor "sociale vlaktaks" en kader voor "voltooid leven" (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De partij Open Vld pleit voor de invoering van een "sociale vlaktaks", waarbij alles boven het belastingvrije deel van de inkomsten aan een uniek...
  [naar artikel]
 41. "The kids" in "Alles voor de koers": "Ik heb twee keer in mijn broek geplast" (17/02/2017 - Sporza)
  Het Eén-programma "Alles voor de koers" zat vorig seizoen in het spoor van Etixx-Quick Step. In de tweede aflevering ging alle aandacht naar "The Kids".
  [naar artikel]
 42. Tenniscommentator Gert Gommé: "De US Open heeft iets magisch, alles is er big" (08/09/2016 - Sporza)
  Vannacht spelen de vrouwen hun halve finales op de US Open. Dat weet u toch? Sporza-tennisman Gert Gommé begrijpt dat er minder interesse is, "ook al bloedt mijn hart".
  [naar artikel]
 43. Haar in de boter bij Open VLD na Brusselse regeringsvorming: "Doe het op eigen kracht, zegt partijleiding aan lokale afdeling" (17/07/2019 - VRT NWS)
  Terwijl Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten gisteren alles in het werk stelde om de MR te betrekken bij de Brusselse regeringsvorming, hebben de Brusselse onderhandelaars van Open VLD de onderhandelingen versneld. "Er is toch iets merkwaardig gebeurd dat enige wrevel veroorzaakt. Open VLD gaat geen partijbureau organiseren om de kandidatuur van Sven Gatz in Brussel te ondersteunen en Gwendolyn Rutten zal vanavond niet aanwezig zijn op het congres van de Brusselse Open VLD", zegt Ivan De Vadder in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 44. Crevits over stereotypen in handboeken: "Enorme stappen gezet, maar er is nog wat werk aan de winkel" (30/11/2017 - VRT NWS)
  De uitgeverijen van schoolboeken letten er al enkele jaren op dat ze niet stereotyp omgaan met mannen en vrouwen. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in een reactie op de "Pano"-uitzending van gisteren. "Maar er is wel nog wat werk aan de winkel. De nieuwe eindtermen bieden een geschikt moment."
  [naar artikel]
 45. "Comateus Anderlecht overgebracht naar palliatieve afdeling" (05/02/2018 - Sporza)
  Peter Vandenbempt snijdt speeldag 25 open met een vlijmscherp mes. De Sporza-voetbalcommentator bespreekt de toestand van Anderlecht en Club Brugge.
  [naar artikel]
 46. Proto over zijn tifo: "Nog nooit zoiets gezien bij Anderlecht" (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een geëmotioneerde KVO-doelman Silvio Proto die na het gelijkspel op Anderlecht onze videoman te woord stond. Dat had natuurlijk alles te
  [naar artikel]
 47. Anderlecht en Svilar lijnrecht tegenover elkaar: "Er wordt enkel nog gepraat via advocaten" (12/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mile Svilar is pas 17, maar hij wil spelen in de eerste ploeg van Anderlecht. Zijn entourage dreigt met de wet van '78, terwijl de voetbalbond
  [naar artikel]
 48. Vandenbempt: "Alleen Anderlecht kan Anderlecht nog de titel kosten" (24/04/2017 - Sporza)
  Peter Vandenbempt zat op de eerste rij tijdens de topper tussen Anderlecht en Club. Volgens hem is de titelstrijd gelopen. "Het was een vernedering voor de hele Brugse familie."
  [naar artikel]
 49. Broos: "Wat ik van Anderlecht heb gezien, was een beetje beschamend" (18/12/2017 - Sporza)
  De 5-0-pandoering van Anderlecht tegen Club Brugge zindert nog na. "Van een andere club wordt dit misschien aanvaard, maar van Anderlecht niet", zegt Paul Van Himst.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.