Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:34 uur

Sterrenrestaurant in New York wordt veganistisch

De Morgen

04/05/2021 - 12:32

Sterrenrestaurant Eleven Madison Park in New York heeft besloten om alleen nog maar veganistische gerechten op de kaart te zetten. Volgens het restaurant is de huidige voedselketen ‘niet duurzaam’ genoeg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Afwasser van sterrenrestaurant Noma wordt mee zaakvoerder (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De afwasser van het Deense sterrenrestaurant Noma mag zich officieel partner noemen van de zaak. “Hij is een vaste waarde die we niet zouden kunnen missen”, luidt het.
  [naar artikel]
 2. Baby veganistisch opvoeden, is dat wel goed idee? (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tekla Vancleynenbreugel en haar man Yolan Bamps van het veganistisch restaurant Lento in Hasselt zijn vastberaden: hun baby wordt vegan opgevoed. Geen probleem, aldus experts, “op voorwaarde dat de ouders zich goed informeren”.
  [naar artikel]
 3. Half miljoen euro aan wijn gestolen in Frans sterrenrestaurant (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Franse hoofdstad Parijs zijn dieven aan de haal gegaan met zo’n 150 wijnflessen uit een sterrenrestaurant. Volgens de politie ligt het...
  [naar artikel]
 4. Kinderen veganistisch opvoeden binnenkort wettelijk verboden in Italië? (11/08/2016 - Knack)
  Een Italiaanse politica wil een wet invoeren die het opleggen van een veganistisch dieet of ander 'roekeloos en gevaarlijk eetgedrag' aan kinderen bestraft.
  [naar artikel]
 5. Vleeseters, opgelet! Door ‘Netflix’-film 'Okja' te bekijken wordt je veganistisch, toont studie aan (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Worden we straks allemaal veganistisch of vegetarisch na het bekijken van de Netflix-film 'Okja'? Volgens een studie van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 6. Beyoncé roept miljoenen fans op om veganistisch te eten (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de Amerikaanse zangeres Beyoncé al jaren veganistisch eet, is geweten. Op Instagram moedigt ze nu ook haar fans aan om vegan te gaan, voor hun...
  [naar artikel]
 7. Sterrenrestaurant In de Wulf staat te koop (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heide Foulon, de mama van kok Kobe Desramaults, verkoopt de gebouwen waarin het sterrenrestaurant 'In de Wulf' is gevestigd. Naast het restaurant
  [naar artikel]
 8. Noma maakt afwasser mede-eigenaar van Deens sterrenrestaurant (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali
  [naar artikel]
 9. Het is nooit onschuldig als Bart De Wever en Didier Reynders in een sterrenrestaurant gaan lunchen (23/01/2018 - VRT NWS)
  Tafelen in de Belgische politiek is een aloude gewoonte, maar sommige maaltijden zijn symbolischer dan de andere. Wanneer N-VA-boegbeelden én MR-kopstukken elkaar ontmoeten in een Brussels sterrenrestaurant om de verjaardag van een eerdere ontmoeting te vieren, kun je er vergif op innemen dat er politieke geschiedenis wordt geschreven. Gisteren sloot een van die historische plekken de deuren.
  [naar artikel]
 10. Vrouw overlijdt "na eten van giftige paddenstoel" in Spaans sterrenrestaurant (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van...
  [naar artikel]
 11. Vrouw sterft "na eten van giftige paddenstoel" in Spaans sterrenrestaurant (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van...
  [naar artikel]
 12. Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd voor meer dan 200.000 euro (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal grands cru’s van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder...
  [naar artikel]
 13. '2 Sterrenrestaurant': De pop-ups vol bekende Vlamingen openen deze week hun deuren (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In vier horecazaken heerste de voorbije weken een onwaarschijn­lijke drukte. De duo’s die meedoen aan ‘2 Sterrenrestaurant’, de
  [naar artikel]
 14. GEPROEFD. Het heerlijke moederdagmenu van sterrenrestaurant Innesto (01/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elke mama verdient een ster, toch? Goesting toverde de eigen keuken om tot sterrenrestaurant en proefde het Moederdag-afhaalmenu van restaurant Innesto al even voor.
  [naar artikel]
 15. Moet een veganistisch dieet voor kinderen verboden worden? (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, eten beter niet veganistisch. Dat stelt de Koninklijke Academie voor Geneeskunde in een...
  [naar artikel]
 16. Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd: 200.000 euro aan wijn verdwenen (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal ‘grand crus’ van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder langs het aangrenzende gebouw binnengedrongen via een gat in de muur.
  [naar artikel]
 17. Sterrenrestaurant vraagt aanbetaling bij reservering (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sterrenrestaurant Cucina Del Mondo in het Nederlands Limburgse Heerlen gaat gasten die een tafel reserveren voortaan om een aanbetaling vragen. Daarmee moet voorkomen worden dat mensen niet komen opdagen.
  [naar artikel]
 18. Ga eten in een sterrenrestaurant voor 59 euro (09/02/2018 - VRT NWS)
  Jong Keukengeweld biedt jongeren weer de kans om een sterrenrestaurant te bezoeken vanaf 59 euro. Het is een initiatief van Toerisme Vlaanderen dat jonge chefs en jonge fijnproevers wil verbinden.
  [naar artikel]
 19. Geen eieren en melk, wel notenkaas en vegan muffins bij ontbijt in eerste veganistische B&B van België: “Zelfs onze zeep is veganistisch” (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bed and breakfast AM/PM Bruges werd sinds dit jaar volledig veganistisch. Dat wil zeggen: geen dierlijke producten bij het ontbijt, maar ook niet in de badkamer. “Zelfs onze zeep is veganistisch”, zegt uitbater Kevin Van Volcem. Discrimineren doet hij niet, want hij heeft zelf liéver dat er een echte vleeseter blijft overnachten. “Want als we één op vijftig mensen kunnen overtuigen om hun levensstijl aan te passen, is dat heel mooi meegenomen.”
  [naar artikel]
 20. Sterrenrestaurant Bij Lam en Yin sluit eind dit jaar (30/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen verliest tegen het einde van het jaar een sterrenrestaurant. Bij Lam en Yin sluit de deuren. “Dat mag wel na 35 jaar topsport”, zegt Yin Yin Pang, “we willen niet in het harnas sterven.”
  [naar artikel]
 21. Zal Josje Huisman haar zoontje Kamari veganistisch opvoeden? (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen veganistisch opvoeden, is dat gezond en goed voor het klimaat of eerder gevaarlijk en onverantwoord? Josje Huisman besliste in 2016 om...
  [naar artikel]
 22. Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk (19/01/2021 - Express)
  Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Postuur: bedrijfskeuken met sterallures in Post X (23/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Hoezo dit staat haaks op een sterrenrestaurant? Nee, ook hier vertrekken we van een minutieuze selectie van producten. Dit is geen kantine.” Dat zegt chef Bart De Pooter van sterrenrestaurant Pastorale in Reet over zijn nieuwe restaurant Postuur in Post X.
  [naar artikel]
 24. Sterrenrestaurant De Slagmolen viert 25-jarige verjaardag op bijzondere manier (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen.
  [naar artikel]
 25. 'Veganistisch commando' valt restaurant in Lille aan, nadat eerder ook al plaatselijke viswinkel en slagerij eraan moesten geloven (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 'veganistisch commando' heeft in het centrum van het Noord-Franse Lille gisteren overdag een restaurant kort en klein geslagen.
  [naar artikel]
 26. Sterrenrestaurant ‘The Jane’ ontruimd na brand, 100 klanten en 50 personeelsleden geëvacueerd (09/03/2019 - De Standaard)
  De Antwerpse brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand in het sterrenrestaurant ‘The Jane’ in het Antwerpse district Berchem.
  [naar artikel]
 27. Voetbalclub wordt volledig veganistisch (02/01/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Italiaanse politica wil celstraf voor ouders die kinderen veganistisch opvoeden (10/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Italiaanse politica wil een wet invoeren om ouders te vervolgen die hun kind veganistisch laten eten. Volgens de politica kan zo'n eetpatroon
  [naar artikel]
 29. In dit sterrenrestaurant komen alleen desserts op tafel (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sommige mensen krijgen liever een extra dessert voorgeschoteld in plaats van een voorgerecht en dan heb je er die het omgekeerd zien. In het sterrenrestaurant CODA in Berlijn komt vooral die eerste categorie aan zijn trekken, want er worden alleen desserts geserveerd.
  [naar artikel]
 30. Engelse voetbalclub wordt volledig veganistisch (02/01/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Vleeseters, opgelet! Netflix-film ‘Okja’ maakt kijkers veganistisch, toont studie aan (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Worden we straks allemaal veganistisch of vegetarisch na het bekijken van de Netflix-film 'Okja'? Volgens een studie van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 32. Vleeseters, opgelet! Netflix-film ‘Okja’ maakt kijkers veganistisch (volgens onderzoek van PETA) (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Worden we straks allemaal veganistisch of vegetarisch na het bekijken van de Netflix-film 'Okja'? Volgens een studie van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 33. Vrouw (46) sterft na diner in sterrenrestaurant (24/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  VALENCIAIn Valencia is een 46-jarige vrouw overleden na een bezoek aan een sterrenrestaurant. Een dertigtal gasten, onder wie haar echtgenoot en 12-jarig zoontje, zijn eveneens ziek geworden. De slachtoffers hadden allemaal het verrassingsmenu met morieljes besteld. Of dat ook de oorzaak is van de fatale voedselvergiftiging, moet nog blijken.
  [naar artikel]
 34. Sterrenrestaurant start met permanente webshop: “We brengen de volledige beleving van La Belle thuis” (06/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het sterrenrestaurant La Belle in Geel-Bel voerde tijdens de eerste lockdown één experiment met afhaal uit, maar pakt nu uit met een webshop waar je volledige menu’s in huis kan halen. Ook eens corona voorbij is.
  [naar artikel]
 35. Meer dan 100 Belgische wetenschappers spreken tegen dat kinderen en zwangere vrouwen niet veganistisch mogen eten (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, eten beter niet veganistisch. Dat stelde de Koninklijke Academie voor Geneeskunde eind...
  [naar artikel]
 36. Laatste service voor topchef Kobe Desramaults in sterrenrestaurant 'In de Wulf' (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks
  [naar artikel]
 37. Moet een veganistisch dieet voor kinderen verboden worden? (17/05/2019 - De Morgen)
  Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, eten beter niet veganistisch. Dat stelt de Koninklijke Academie voor Geneeskunde in een nieuwe adviestekst. Andere voedingsexperts zien weinig heil in een verbod. ‘Zo duw je mensen die plantaardig willen eten weg.’
  [naar artikel]
 38. Piet Huysentruyt op wereldtournee met zijn sterrenrestaurant (06/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Piet Huysentruyt (54) gaat met zijn sterrenrestaurant Likoké op wereldtournee. Het startpunt van die ­culinaire reis ligt in Kortrijk, waar de chef-kok deze week zelf een lijntje uitgooide met opblaasbare vissen op de Leie.
  [naar artikel]
 39. Huysentruyt gaat op wereldtournee met zijn sterrenrestaurant (06/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Piet Huysentruyt (54) gaat met zijn sterrenrestaurant Likoké op wereldtournee. Het startpunt van die ­culinaire reis ligt in Kortrijk, waar de chef-kok deze week zelf een lijntje uitgooide met opblaasbare vissen op de Leie.
  [naar artikel]
 40. Deens sterrenrestaurant kookt voor daklozen tijdens lockdown (16/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Deense sterrenrestaurant Alchemist serveert niet alleen aan gasten die wel wat geld willen neertellen voor een maaltijd. Tijdens de lockdown krijgen ook daklozen in Kopenhagen de kans om hun keuken te proeven.
  [naar artikel]
 41. Deens sterrenrestaurant kookt voor daklozen tijdens lockdown (16/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Deense sterrenrestaurant Alchemist serveert niet alleen aan gasten die wel wat geld willen neertellen voor een maaltijd. Tijdens de lockdown krijgen ook daklozen in Kopenhagen de kans om hun keuken te proeven.
  [naar artikel]
 42. Veganistisch broodje in Familie zet kwaad bloed bij Boerenbond (22/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Boerenbond is misnoegd dat de soap Familie, een veganistisch broodje serveerde. De aflevering werd gemaakt in samenwerking met Gaia. Noch Gaia, noch VTM zien het probleem, schrijft De Morgen.
  [naar artikel]
 43. Vrouw bestelt veganistisch slaatje, maar krijgt dan iets wat ze niet had verwacht (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zussen Gabbie en Georgina Jarvis uit het Britse Leeds gingen op vakantie naar Fuengirola, gelegen aan de Costa Del Sol. Georgina is veganistisch en bestelde een slaatje zonder dierlijke producten, maar op de Spaanse plek is het begrip ‘vegan’ blijkbaar nog een beetje vaag.
  [naar artikel]
 44. Vrouw bestelt veganistisch slaatje, maar krijgt dan iets wat ze niet had verwacht (08/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zussen Gabbie en Georgina Jarvis uit het Britse Leeds gingen op vakantie naar Fuengirola, gelegen aan de Costa Del Sol. Georgina is veganistisch en bestelde een slaatje zonder dierlijke producten, maar op de Spaanse plek is het begrip ‘vegan’ blijkbaar nog een beetje vaag.
  [naar artikel]
 45. Beste vegetarisch en veganistisch restaurant van 2020 bekendgemaakt (05/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  We’re Smart, de organisatie onder leiding van chef-kok Frank Fol die groenten een groter podium wil geven in de culinaire wereld, heeft opnieuw een beste vegetarisch en beste veganistisch restaurant bekendgemaakt. Daarvoor moet je respectievelijk in Lyon en Londen zijn.
  [naar artikel]
 46. Beste vegetarisch en veganistisch restaurant van 2020 bekendgemaakt (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  We’re Smart, de organisatie onder leiding van chef-kok Frank Fol die groenten een groter podium wil geven in de culinaire wereld, heeft opnieuw een beste vegetarisch en beste veganistisch restaurant bekendgemaakt. Daarvoor moet je respectievelijk in Lyon en Londen zijn.
  [naar artikel]
 47. DIT deed een veganistisch dieet met de zoon van Will Smith (24/09/2019 - Metro)
  Acteur Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith hebben hun zoon Jaden verboden om nog veganist te zijn. Door zijn dieet begon zijn huid grijs te zien. “We beseften dat Jaden niet voldoende proteïnen binnen kreeg. Hij zag er helemaal uitgedroogd en uitgeput uit.”, zei Jada in het online praatprogramma ‘Red Table Talk’. “Hij had zwarte wallen en zijn huid zag zelfs een beetje grijs”, vulde Will aan. “We maakten ons grote zorgen.” Ondertussen is Jaden een vegetariër. “Ik heb geprobeerd om veganistisch te leven, maar het laatste jaar heb ik alleen vegetarisch gegeten. Ik at ook te weinig. Soms at ik maar één maaltijd per dag als ik te weinig tijd had.” Bekijk hier het fragment vanaf 7:30. Lees ook : Ai: hummus wordt fors duurder Het bericht DIT deed een veganistisch dieet met de zoon van Will Smith verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Koninklijk bezoek voor sterrenrestaurant Boury (11/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sterrenrestaurant Boury uit Roeselare kreeg donderdagavond koninklijk bezoek over de vloer. Koning Filip en Koningin Mathilde kwamen er een gala-avond bijwonen van de steunraad West-Vlaanderen voor de Koning Boudewijnstichting.
  [naar artikel]
 49. “Veganistisch eetpatroon niet ongezond voor kinderen” (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 100 wetenschappers uit binnen- en buitenland hebben hun handtekening gezet onder een rapport dat zegt dat een veganistisch eetpatroon gunstig is voor de gezondheid in alle levensfasen. Ze reageren daarmee op een eerder advies van de Académie Royale de Médecine de Belgique (ARMB) dat de eetwijze afraadde voor kinderen, adolescenten, zwangere en zogende vrouwen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.