Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:51 uur

ASSISEN. “Maatschappij moet maximaal beschermd worden tegen Marc Laudet en Ashley Van de Velde”

Gazet van Antwerpen

04/05/2021 - 12:41

“Wat Christine Lenaerts heeft moeten ondergaan, is huiveringwekkend. De maatschappij moet maximaal beschermd worden tegen deze twee daders. Daarom vorder ik levenslange gevangenisstraf, een beschermingsperiode van 20 jaar dat ze niet kunnen vrijkomen en een ter beschikking stelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor 15 jaar”, zei advocaat-generaal Björn Backx in zijn requisitoir. Hij zag geen verzachtende omstandigheden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ASSISEN. Drugs, geweld en twee flessen whisky per dag: hoe Marc Laudet en Ashley Van de Velde totaal ontspoorden (30/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dat de roofmoord op Christine Lenaerts niet de eerste zware feiten waren die gepleegd werden door Marc Laudet en Ashley Van de Velde, wist de jury al. Maar toen de volledige lijst vrijdag werd opgesomd, maakte dat toch indruk. De politie had voor hen allebei twee slides nodig om alle veroordelingen op te sommen. Marc Laudet zal al 23 jaar in de gevangenis, Ashley Van de Velde al 10 jaar. Allebei zaten ze al jong aan de drugs en Ashley Van de Velde dronk op haar 17e twee flessen whisky per dag.
  [naar artikel]
 2. Marc Laudet en Ashley Van de Velde veroordeeld tot levenslang (04/05/2021 - De Standaard)
  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Dinsdag werd bekend dat Laudet en Van de Velde veroordeeld zijn tot levenslang.
  [naar artikel]
 3. ASSISEN. Marc Laudet en Ashley Van de Velde schuldig aan roofmoord (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na drie uur beraadslagen heeft de Antwerpse assisenjury Marc Laudet en Ashley Van de Velde maandagavond allebei schuldig verklaard aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in april 2018. Niet echt een verrassing want ze hadden allebei schuldig gepleit.
  [naar artikel]
 4. ASSISEN. Marc Laudet en Ashley Van de Velde in de clinch tot laatste snik (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze pleiten allebei schuldig aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in april 2018, maar Marc Laudet en Ashley Van de Velde blijven de schuld deels afschuiven en beweren allebei dat de ander liegt. Hun eigen advocaten pleitten dan ook vooral over de dynamiek tussen het koppel. “Zo groot als de liefde was, zo groot is nu de haat”, zei Ashleys advocaat Bert Vanmechelen.
  [naar artikel]
 5. ASSISEN. Hadden Marc Laudet en Ashley Van de Velde al gevat kunnen worden voor de moord? (27/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks twee verontrustende telefoontjes naar de politie zag de parketmagistraat van dienst niet in hoe nijpend de situatie van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts was. Ze was door Marc Laudet en Ashley Van de Velde meegenomen onder dwang en probeerde twee keer alarm te slaan. De garagist aan wie het koppel Christines auto wilde verkopen, liet hen om 18u terugkomen om hen in een hinderlaag te kunnen laten lopen. Maar omdat het duo de politie zag staan, sloegen ze snel af.
  [naar artikel]
 6. ASSISEN. Verdachte van roofmoord gevangenis-verpleegster dreigde ermee nog een moord te plegen (27/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na de aanhouding van Marc Laudet en Ashley Van de Velde in Spanje, werden ze op 16 mei 2018 aan België uitgeleverd. Een dag later zat Marc Laudet al in de tuchtcel in de gevangenis van Turnhout omdat hij een gevangenisverpleegster bedreigd had. “Zij wilde hem geen medicatie voorschrijven voordat hij een dokter gezien had. Waarop Marc Laudet zei: dan zal ik voor een tweede moord moeten gaan”, verklaarden de onderzoekers.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN. Ashley Van de Velde over de roofmoord: “Ik ben een ripper maar geen killer” (26/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de eerste dag van hun assisenproces zijn Ashley Van de Velde en Marc Laudet verhoord over de manier waarop ze gevangenisverpleegster Christine Lenaerts bestalen, mee op sleeptouw namen en uiteindelijk vermoordden. Nu pas verklaarde Ashley Van de Velde hoe ze Christine Lenaerts dwongen om met hen mee te gaan: “We bedreigden haar door te zeggen dat de Albanese gangster Victor Hoxha bij haar vader voor de deur stond.”
  [naar artikel]
 8. ASSISEN. Burgerlijke partij over Kempense Bonnie & Clyde: “Het zit in hun DNA om nooit de waarheid te vertellen” (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De advocaten van de burgerlijke partij en de advocaat-generaal hebben de jury gevraagd om Marc Laudet en Ashley Van de Velde schuldig te verklaren aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Volgens Kris Luyckx hebben Marc Laudet en Ashley Van de Velde op een schandalige manier hun verantwoordelijkheid proberen te ontlopen. “Kijk naar hun daden en niet naar de woorden van onze Bonnie & Clyde”, riep hij op. “Laat u niet in de luren leggen.”
  [naar artikel]
 9. ASSISEN. Laudet en Van De Velde schuldig aan roofmoord. “Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ashley Van De Velde en Marc Laudet zijn schuldig aan roofmoord op en gijzeling van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Zo besliste de Antwerpse volksjury vanavond. Morgen kennen de twee hun straf. Tijdens pleidooien en requisitoire vandaag ging het er soms vlijmscherp aan toe. “Voor dit soort parasieten zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden, pleitte Kris Luyckx, advocaat van de familie Lenaerts.
  [naar artikel]
 10. ASSISEN. Kempense ‘Bonnie & Clyde’ staan terecht voor roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts (22/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de coronacrisis werd de assisenzaak over de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts al twee keer uitgesteld, maar maandag zal het proces tegen Marc Laudet en Ashley Van de Velde eindelijk van start gaan. Christine Lenaerts ving Ashley Van de Velde op, die na een dag penitentiair verlof niet naar de gevangenis was teruggekeerd. Maar erna werd ze door Ashley en haar vriend bestolen, onder dwang een paar dagen op sleeptouw genomen, gewurgd en gedumpt.
  [naar artikel]
 11. ASSISEN. De roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. “Ze moet er aan” (25/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gevangenisverpleegster Christine Lenaerts bekocht in de lente van 2018 haar immense goedheid en dito naïviteit met haar leven. Lenaerts werd twee dagen gegijzeld door Ashley Van De Velde, een voortvluchtige gedetineerde die ze eerder uit de nood geholpen had, en diens vriend Marc Laudet. Toen het duo merkte dat de politie hen op de hielen zat, vermoordden en dumpten Van De Velde en Laudet hun slachtoffer. Maandag begint hun assisenproces in Antwerpen. Lees hier een gedetailleerde reconstructie van de feiten met een bijzonder hoog Bonnie & Clyde-gehalte.
  [naar artikel]
 12. ASSISEN. Roofmoord op gevangenisverpleegster: “Christine zei: maak me maar kapot” (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Als ik alleen was geweest, dan was het allemaal anders gelopen. Dan had ik haar geld afgehaald en was het daarbij gebleven.” De verdedigingslinie van waarop Ashley Van De Velde wil redden van haar leven wat er nog te redden valt, is vrij eenvoudig opgebouwd: zonder Marc Laudet leefde de gevangenisverpleegster Christine Lenaerts vandaag nog. En Laudet? Die vertelt net het tegendeel.
  [naar artikel]
 13. ASSISEN: Roofmoord op gevangenisverpleegster. Had de politie Christine Lenaerts nog kunnen redden? (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen de eerste alarmerende oproep over de ontvoering van Christine Lenaerts en het moment waarop het duo Marc Laudet-Ashley Van De Velde haar wurgde en dumpte, verliepen ongeveer zes uur. De betrokken agenten gaven vanochtend uitleg over hun optreden. “We dachten dat we dit zelf wel aankonden.”
  [naar artikel]
 14. ASSISEN LIVE. “Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij.” Nadat de Vlaamse ‘Bonnie en Clyde’ gisteren schuldig werden bevonden, horen ze vandaag hun straf (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Ook de aantijgingen van diefstal en diefstal van geweld werden door de 12-koppige rechter bevestigd. Hoewel de verdediging haar best deed om de aanwezigen wat milder te stemmen tegenover hun cliënten, konden hun pleidooien niet op tegen een paar vlijmscherpe uithalen van het OM en de burgerlijke partijen. Kris Luyckx: “Voor dit soort mensen zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden.
  [naar artikel]
 15. ASSISEN. Ashley Van de Velde terechtgewezen: “Stop met iedereen bij voornaam te noemen” (28/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ashley Van de Velde voelt zich ondertussen zo op haar gemak in de rechtbank dat ze praktisch iedereen bij de voornaam noemt, tot ergernis van de voorzitter en de burgerlijke partijen. “Wilt u de advocaten niet meer bij de voornaam noemen en toevoegingen als ‘indringende ogen’ achterwege laten”, zei de voorzitter streng. Ook de man van Christines zus spraak haar er op aan. “Dat u samen met de heer Laudet mijn schoonzus hebt bedreigd, ontvoerd, afgeperst en vermoord, geeft u niet het recht om ons met de voornaam aan te spreken.”
  [naar artikel]
 16. ‘Kempense Bonnie en Clyde’ zo gevaarlijk dat levenslang alleen niet genoeg is (05/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse assisenhof vindt dat Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46) zo’n groot gevaar vormen voor de samenleving, dat hen enkel een levenslange celstraf opleggen voor de jury niet volstond. Het hof haalde een recente wet uit de kast, waardoor het duo als ‘beschermingsmaatregel’ zeker 20 jaar lang in de cel moet blijven zitten. Al die tijd zullen ze niet kunnen vragen om vervroegd vrij te komen. “De harde realiteit is dat de samenleving tegen uw persoonlijkheid beschermd moet worden”.
  [naar artikel]
 17. ASSISEN. Levenslang plus 15 jaar terbeschikkingstelling voor roofmoordenaars verpleegster: strenger kan een mens in dit land niet gestraft worden (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Levenslang, met een ‘beveiligingsperiode’ van 20 jaar. Plus 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is de eindafrekening voor Marc Laudet en Ashley Van De Velde. Strenger kan een mens in dit land nauwelijks of niet gestraft worden. Komen ze nog ooit vrij?
  [naar artikel]
 18. Een ‘vampier’, een ‘wolf in schaapskleren’ en ‘de zonnebril’: ook deze moordenaars kregen levenslang (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van assisen heeft Marc Laudet (46) en Ashley Van de Velde (36) veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Sinds de afschaffing van de doodstraf in 1996, is ‘levenslang’ de hoogste straf die een rechtbank in ons land kan opleggen. Uit deze voorbeelden blijkt dat ze allemaal vastzitten voor de meest gruwelijke feiten.
  [naar artikel]
 19. Van ‘vampier’ over ‘wolf in schaapskleren’ tot ‘de zonnebril’: ook deze moordenaars uit ons land kregen levenslang (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van assisen heeft Marc Laudet (46) en Ashley Van de Velde (36) veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Sinds de afschaffing van de doodstraf in 1996, is ‘levenslang’ de hoogste straf die een rechtbank in ons land kan opleggen. Uit deze voorbeelden blijkt dat ze allemaal vastzitten voor de meest gruwelijke feiten.
  [naar artikel]
 20. ASSISEN. Levenslang voor roofmoord op gevangenisverpleegster (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na ruim 4,5 uur beraadslagen heeft de jury Marc Laudet en Ashley Van de Velde tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Als extra beveiliging kunnen ze pas na 20 jaar in aanmerking komen voor voorlopige invrijheidstelling en daarna moeten ze nog 15 jaar ter beschikking staan van de strafuitvoeringsrechtbank, precies zoals advocaat-generaal Björn Backx had gevorderd.
  [naar artikel]
 21. ASSISEN. Psychiater en psycholoog over verdachten roofmoord gevangenis-verpleegster: “Kans op recidive is hoog” (28/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Eerst hadden Marc Laudet en Ashley Van de Velde geweigerd om zich psychiatrisch te laten onderzoeken, maar kort voor hun assisenproces gingen ze toch overstag. “Ze zijn aan elkaar gewaagd. Ze hebben allebei een narcistische en egocentrische persoonlijkheid, schuldbesef is er amper en de kans op recidive lijkt hoog”, zei psycholoog Renaat Mattheus.
  [naar artikel]
 22. ASSISEN. Discussie of cipiers zich burgerlijke partij mogen stellen of niet (26/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het Antwerpse assisenhof is maandag de zaak van Marc Laudet en Ashley Van de Velde gestart, die terechtstaan voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in april 2018. In de publiekszaal, die een videoverbinding heeft met de zaal waar het hof, de jury en alle partijen zitten, volgen collega’s van Christine uit de Begijnenstraat de zaak. Zij hebben zich verenigd in een vzw en willen zich ook burgerlijke partij stellen. Het hof moet nu beoordelen of dat kan of niet.
  [naar artikel]
 23. ASSISEN LIVE. Vlaamse ‘Bonnie en Clyde’ horen vandaag hun straf: “Geen verzachtende omstandigheden in deze zaak” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Ook de aantijgingen van diefstal en diefstal van geweld werden door de 12-koppige rechter bevestigd. Hoewel de verdediging haar best deed om de aanwezigen wat milder te stemmen tegenover hun cliënten, konden hun pleidooien niet op tegen een paar vlijmscherpe uithalen van het OM en de burgerlijke partijen. Kris Luyckx: “Voor dit soort mensen zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden.
  [naar artikel]
 24. De gewelddadige jeugd van de ‘Bonnie en Clyde’ van de Kempen: “Hij tot bloedens toe geslagen, zij vocht als een man” (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Drugs, geweld en alcohol waren de rode draad in de jeugd van zowel Marco Laudet (46) als Ashley Van De Velde (36), die samen terechtstaan voor de moord op Christine Lenaerts. Zijn zussen vertelden hoe Laudet als kind tot bloedens toe geslagen werd door hun vader, een ex-legionair. Van De Velde raakte op haar twaalfde verslaafd aan drugs en dronk als tiener twee flessen whisky per dag. “Maar is dat een excuus? Iedereen heeft een rugzakje.”
  [naar artikel]
 25. ASSISEN. Uitbater cafetaria sporthal Olen: “Het leek alsof die drie gewoon vrienden waren” (29/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbater van de sporthal in Olen was de laatste die Ashley Van de Velde, Marc Laudet en hun slachtoffer Christine Lenaerts samen heeft gezien op 24 april 2018. Christine vertelde hem dat ze ontvoerd was, maar zei dat hij de politie niet mocht bellen. “De sfeer was familiaal, ze zaten op het terras alsof ze vrienden of familie waren.” Diezelfde avond nog werd de gevangenisverpleegster door het duo gewurgd en gedumpt.
  [naar artikel]
 26. Ooit stapelverliefd, maar nu kunnen ‘Bonnie & Clyde’ elkaars bloed drinken: “Mijn liefde ging te ver. Ik verafgoodde haar” (26/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  “We zullen vertellen wat er écht gebeurd is. Voor de familie van Christine.” Zowel Ashley Van De Velde (36) als Marco Laudet (46) beloofde het, bij de start van hun assisenproces. Maar voorzitter Dirk Thys prikte het ene gat na het andere in hun uitleg. Volgens Laudet ging Christine Lenaerts drie dagen lang vrijwillig met hen mee op pad. “Niks van”, zegt Van De Velde: “Ze moest. We hadden haar wijsgemaakt dat er een gevaarlijke Albanese gangster bij haar zieke vader zat.”
  [naar artikel]
 27. ASSISEN LIVE: “Ik ben Christine. Ik kan niet veel zeggen, maar ik ben ontvoerd.” Proces over roofmoord op gevangenisverpleegster start vandaag (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de kop af 3 jaar nadat haar lichaam werd gevonden, start vandaag het assisenproces over de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Ashley Van De Velde (36) en haar aanstaande Marc Laudet (46) brachten haar op 24 april 2018 om het leven en beroofden haar van haar auto en meer dan 15.000 euro cash geld. Daarmee wilden ze naar Spanje vertrekken na een leven van veel drugs, misdaad en gevangenis. “Help. Sinds 22/04 ontvoerd.”
  [naar artikel]
 28. ‘Kempense Bonnie en Clyde’ schuldig bevonden aan roofmoord (03/05/2021 - De Standaard)
  Marc Laudet en Ashley Van de Velde, de ‘Kempense Bonnie en Clyde’ zijn door de jury schuldig bevonden aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts.
  [naar artikel]
 29. ‘Bonnie en Clyde’ schuldig aan ontvoering en roofmoord op Christine Lenaerts (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) zijn allebei schuldig aan de ontvoering en de daaropvolgende roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Dat heeft de Antwerpse assisenjury beslist.
  [naar artikel]
 30. Levenslang voor Bonnie en Clyde (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse assisenjury heeft zoals verwacht strenge straffen uitgesproken voor de ‘Kempense Bonnie en Clyde’, die terechtstonden voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Zowel Marco Laudet (46) als Ashley Van De Velde (36) kregen levenslang.
  [naar artikel]
 31. Hun schuld stond vast, maar hoe worden ‘Bonnie en Clyde’ gestraft? “Hou deze parasieten weg uit de samenleving” (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ashley Van De Velde (36) en haar ex-verloofde Marco Laudet (46) bewogen geen spier toen de jury hen gisteravond schuldig verklaarde aan de ontvoering en de daaropvolgende roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts. Ze weten dat het om vandaag draait, als de twaalf juryleden beslissen welke straf ze krijgen. “Voor deze mensen is het woord ‘levensgevaarlijk’ uitgevonden. ‘Levenslang’ ook”, suggereerde de advocaat van de familie Lenaerts.
  [naar artikel]
 32. Wie vermoordde verpleegster Christine? Wetsdokter haalt Kempense ‘Bonnie en Clyde’ onderuit (28/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie van de twee ontvoerders heeft gevangenisverpleegster Christine Lenaerts gewurgd? De twee beschuldigden Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) wijzen al dagenlang naar elkaar, en zeggen dat de andere het slachtoffer met een trui moet gewurgd hebben. “Maar het andere geweld dat op het slachtoffer werd toegebracht, was evenzeer dodelijk”, zo haalde wetsdokter Werner Jacobs hen onderuit.
  [naar artikel]
 33. ASSISEN. Schoonbroer van gevangenisverpleegster zet “vedette” Van De Velde kordaat op haar nummer (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Naarmate dit proces vordert, voelt beschuldigde Ashley Van De Velde zich steeds meer als een vis in het water. Ze vraagt te pas en te onpas het woord, spreekt iedereen bij de voornaam aan en geeft met veel zin voor theater en in een plat Kempisch dialect haar visie op de dingen. Voor voorzitter Dirk Thys en de familie van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts was de maat vanochtend vol.
  [naar artikel]
 34. ASSISEN. Hoe komt het dat gevangenis de politie niet verwittigde waar voortvluchtige Ashley zat? (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op 16 april 2018 wisten een collega van Christine Lenaerts én de directie van de gevangenis in Antwerpen al dat de voortvluchtige Ashley Van De Velde bij de gevangenisverpleegster thuis in Grobbendonk logeerde. Haar overste kwam het een dag nadien te weten en lichtte op haar beurt ook de directie in. Lenaerts werd geschorst. Verder gebeurde er niks. Acht dagen later werd ze vermoord.
  [naar artikel]
 35. Snikkende seriemoordenaar (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  TONGERENNa drie zware weken heeft de assisenjury Renaud Hardy de strengst mogelijke straf gegeven: levenslang en vijftien jaar terbeschikkingstelling van de maatschappij. “Hardy is een ernstig gevaar voor de samenleving, die maximaal moet worden beschermd”, oordeelde de jury. Hardy barstte in snikken uit.
  [naar artikel]
 36. Tot op het laatste moment doen ‘Bonnie en Clyde’ elkaar de duvel aan: “Hoe groot de liefde ooit was, zo groot is de haat nu” (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat ze veel spijt hebben. Dat moest de laatste boodschap worden van Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) voor de Antwerpse assisenjury. Ze pleiten allebei schuldig aan de ontvoering en roofmoord van verpleegster Christine Lenaerts, en ze hopen vooral dat de jury straks mild zal zijn met de straffen. Maar zelf in hun laatste woorden konden ze het niet laten om vooral naar elkaar na te trappen.
  [naar artikel]
 37. Aanklager wil levenslange celstraf voor ‘Bonnie en Clyde’: “Dit was de koele liquidatie van een mens, louter voor het geld” (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Advocaat-generaal Bjorn Backx ziet geen enkele vorm van verzachtende omstandigheden voor Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46), die maandag veroordeeld werden voor de roofmoord op Christine Lenaerts. Hij vordert een levenslange opsluiting voor het duo. Daarnaast wil hij gebruik maken van een recente wet, waardoor ze zeker 20 jaar in de cel zouden moeten blijven zitten. “We moeten de samenleving tegen hen beschermen”.
  [naar artikel]
 38. Antwerpse Bonnie en Clyde krijgen levenslang voor roofmoord op verpleegster (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse assisenjury heeft zoals verwacht strenge straffen uitgesproken voor de ‘Kempense Bonnie en Clyde’, die terechtstonden voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Zowel Marco Laudet (46) als Ashley Van De Velde (36) kregen levenslang.
  [naar artikel]
 39. Experts over ‘Bonnie & Clyde’: “Grote kans dat ze opnieuw hervallen” (29/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de gerechtsexperts die Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) onderzochten, is de kans zeer groot dat de twee ooit opnieuw hervallen. Ze hebben allebei een persoonlijkheidsstoornis, en geen schuldbesef. Bovendien bleek de combinatie van de twee persoonlijkheden een gevaarlijke, toxische relatie: “Ze hebben elkaar versterkt. Eén en één, is in hun geval drie.”
  [naar artikel]
 40. Burgerlijke partij over Bonnie en Clyde: “Liegen zit in hun DNA. Laat u niet in de luren leggen” (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Deze mensen zijn levensgevaarlijk”, zo waarschuwde advocaat Kris Luyckx, die optreedt voor de familie van de vermoorde verpleegster Christine Lenaerts. Hij vroeg de jury in hun naam om Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) te veroordelen voor de moord. “Als een hyena waren ze op zoek naar geld en drugs. Het was een kwestie van dagen, vooraleer ze aan de behulpzame Christine zouden denken.”
  [naar artikel]
 41. ‘Thuis’-acteur Peter Van de Velde zit niet meer op Twitter: “Ik moet soms tegen mezelf beschermd worden” (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zoek op Twitter niet langer naar Peter Van De Velde (54). De acteur, die in ‘Thuis’ een sluwe booswicht speelt en in ‘Fair Trade’ een rechtschapen politiechef, heeft zichzelf van het sociale medium verwijderd. Uit bescherming tegen zijn grote mond. In dit openhartige gesprek praat hij er zonder schroom over. Net als over het verlies van zijn vader dat hij nog geen plaats heeft kunnen geven: “Ik heb het moeilijk met loslaten.”
  [naar artikel]
 42. Advocaten Kempense Bonnie en Clyde willen cipiers niet als burgerlijke partij op proces: “U bent hier niet gewenst” (26/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De advocaten van Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46), die terechtstaan voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk, willen niet dat de cipiers zich burgerlijke partij stellen op hun assisenproces. Bij de start van het proces verzetten ze zich daartegen.
  [naar artikel]
 43. Bekende advocaat Tim Smet vrijgesproken in dossier van heling en witwassen (21/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Advocaat Tim Smet is door de rechtbank van Turnhout vrijgesproken. De strafpleiter werd ervan verdacht zich te hebben laten uitbetalen met geld van de roofmoord op Christine Lenaerts, toen hij nog optrad voor de verdachte Ashley Van de Velde. De ouders van Ashley worden wel veroordeeld tot een straf met uitstel en een geldboete.
  [naar artikel]
 44. Familie van vermoorde verpleegster richt zich tot beschuldigden: “Het goede dat Christine nog in jullie zag, werd op gruwelijke wijze afgestraft” (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De familie van Christine Lenaerts heeft de hoop opgegeven, ooit nog te weten te komen wat er echt met haar gebeurd is. De zus en schoonbroer van de vermoorde verpleegster getuigden over de impact die de moord nog altijd op hun gezin heeft. Ze spraken beschuldigden Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46) rechtstreeks aan: “Het goede dat Christine nog in jullie zag, terwijl ze wist wat jullie gedaan hadden, werd op gruwelijke wijze door jullie afgestraft.”
  [naar artikel]
 45. Koppel dat gevangenisverpleegster wurgde met haar eigen jas is op weg naar assisen (08/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het onderzoek naar de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk is helemaal afgerond. Het gerecht in Turnhout wil het verdachte koppel Marco L. (44) en Ashley V.D.V. (34) uit Herentals voor het hof van assisen brengen.
  [naar artikel]
 46. Levenslang gevraagd voor Carlos Machado: “Dood van Nancy was gruwelijk en zinloos” (09/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Openbaar Ministerie heeft de jury gevraagd om Carlos Machado te veroordelen tot levenslang voor de moord op Nancy De Landtsheer. “Hij moet boeten voor de gruwelijke en zinloze dood van Nancy en de maatschappij moet tegen hem worden beschermd”, zei advocaat-generaal Björn Backx.
  [naar artikel]
 47. Primeur in ons land: man voor assisen na Facebookbedreigingen tegen vrouwen (02/04/2021 - De Morgen)
  Een man die op Facebook bedreigingen had geuit tegen vrouwen op straat, moet voor assisen verschijnen. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik verwees de inwoner van Flémalle gisteren naar assisen wegens persmisdrijf, bedreigingen en aanzetten tot haat. Een primeur in België, zo bericht L’Avenir.
  [naar artikel]
 48. Nooit eerder in ons land: man moet voor assisen verschijnen na uiten van bedreigingen op Facebook (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die op Facebook bedreigingen had geuit tegen vrouwen op straat, moet voor assisen verschijnen. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik verwees de inwoner van Flémalle donderdag naar assisen wegens persmisdrijf, bedreigingen en aanzetten tot haat. Een primeur in België, zo bericht L’Avenir.
  [naar artikel]
 49. 'Vakbondsovertuiging moet beschermd worden tegen discriminatie' (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.