Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:56 uur

Dit is de sprong waarmee Tachina Peeters goud won op EK tumbling: “Gsm staat niet meer stil”

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 12:44

De Belgische gymnast Tachina Peeters heeft zich zondag in het Russische Sochi tot Europees tumblingkampioen gekroond. “Ik heb er met volle teugen van genoten.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische meisjes pakken brons op EK in teamfinale tumbling (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Europese kampioenschappen trampoline en Tumbling hebben Tachina Peeters, Evi Milh en Laura Vandevoorde vrijdag in het Russische Sochi brons veroverd in de teamfinale tumbling. Het was al van 1993 geleden dat er een Belgisch meisjesteam deelnam aan het EK tumbling.
  [naar artikel]
 2. Tachina Peeters plaatst zich als vierde voor tumblingfinale op WK (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tachina Peeters (Gymplus) heeft zich donderdag op het WK trampoline en tumbling in de Bulgaarse hoofdstad Sofia als vierde geplaatst voor de tumblingfinale, die zaterdag om 15u25 Belgische tijd van start gaat.
  [naar artikel]
 3. Mechelse Tachina Peeters wordt Europees kampioene tumbling (02/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tachina Peeters heeft zich zondag in het Russische Sochi tot Europees tumblingkampioene gekroond. Peeters kwam als beste uit de kwalificaties en bevestigde in de finale haar favorietenstatus. Met 70,800 punten liet ze de Russische Viktoriia Danilenko (70,600) en de Française Candy Briere-Vetillard (67,500 punten) achter zich. Evi Milh werd zesde met 63,600 punten.
  [naar artikel]
 4. Drie Belgen plaatsen zich voor finale op EK trampoline en tumbling (12/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tachina Peeters (Gymplus) heeft zich donderdag geplaatst voor de tumblingfinale op het EK trampoline en tumbling in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. Ook op de dubbele minitrampoline verzekerden Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) zich van een finaleticket na afloop van de kwalificaties.
  [naar artikel]
 5. Negen ex-topsporters zetelen in nieuwe atletencommissie Gymfed (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Negen ex-topsporters maken vanaf heden deel uit van de atletencommissie van de Vlaamse gymnastiekfederatie, Gymfed. Het gaat om Lore Vanden Berghe en Yana Vastavel (acro), Julie Zels (ritmiek), Velika De Jaeger (rope skipping), Luka Van den Keybus (toestelturnen jongens), Senna Deriks en Cindy Vandenhole (toestelturnen meisjes), Tachina Peeters (tumbling) en Simon Debacker (trampoline).
  [naar artikel]
 6. TUMBLING EN TRAMPOLINE (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag zetten we opnieuw een speciale sport in de kijker. Deze keer vertellen we u alles over tumbling en trampoline. In de Evenementenhal van Zonhoven vindt dit weekend immers een provinciale voorronde plaats. Maar wat is tumbling en trampoline eigenlijk? Caroline Jaspers (hoofdtrainster bij Gym’90 Beringen, de Limburgse vaandeldrager in trampoline) en Bart Vanoirbeek (sportieve baas bij TK Bilzen, toonaangevend in tumbling) leggen hun favoriete sport uit.
  [naar artikel]
 7. Je geld is geen goud meer waard, maar daar wil deze man verandering in brengen: “Goud kan niet failliet gaan” (19/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Goud blinkt. Maar dat niet alleen. Goud is tastbaar, goud is schaars, goud heeft superieure kwaliteiten. Dus is goud een slimme financiële belegging, betoogt Jan Longeval in zijn boek ‘Heavy metal: Alles wat je moet weten over beleggen in goud’. Meer, hij wil de Gouden Standaard terugbrengen. De koppeling van het geld dat in omloop is aan een goudvoorraad in het banksysteem. “Dat is hoogstnoodzakelijk, in een wereld die voor 250.000 miljard euro in de schulden zit.”
  [naar artikel]
 8. WK atletiek – Claire Orcel eindigt als elfde in hoogspringfinale, goud is voor Russische Lasitskene (30/09/2019 - Metro)
  Claire Orcel is maandag met een sprong over 1m89 als elfde (op twaalf deelneemsters) geëindigd in de hoogspringfinale op het WK atletiek in Doha. Het goud was voor de Russische Mariya Lasitskene (2m04), voor de nauwelijks achttienjarige Oekraïense Yaroslava Mahuchikh die ook 2m04 sprong en daarmee het juniorenwereldrecord (U20) verbrak. Het brons ging naar de Amerikaanse Vashti Cunningham (2m00). Orcel, een Brusselse van Franse afkomst, begon haar finale met een geslaagde sprong over 1m84. Vervolgens ging ze bij de derde keer over 1m89. Ze probeerde het nadien nog op 1m93, maar geraakte daar niet meer over. De 21-jarige Orcel plaatste zich vrijdag voor de hoogspringfinale met een sprong over 1m92. Haar persoonlijk record is 1m94. De limiet voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio is 1m96. bron: Belga Het bericht WK atletiek – Claire Orcel eindigt als elfde in hoogspringfinale, goud is voor Russische Lasitskene verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Goud en zilver voor Luc Peeters (10/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luc Peeters (53) heeft op de jumping van de Kempische Regionale in Diepenbeek goud en zilver gepakt in de Grote Prijs. In een barrage met zeven klokte hij met beide paarden ruim twee seconden sneller af dan de bijna 70-jarige Jean-André Souvereyns.
  [naar artikel]
 10. Jill Peeters neemt na negentien jaar afscheid van het weer: “Ik kan het niet meer” (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog een allerlaatste keer kondigt Jill Peeters (44) donderdagavond aan welk weer we op ons bord zullen krijgen. Daarna trekt ze na negentien jaar de deur bij VTM achter zich dicht. Met een sprong in het onbekende. “Als je iets doet, dan moet je dat aan honderd procent doen. Dat kon ik niet meer.”
  [naar artikel]
 11. Vlaamse regering legt opsporing vervuilende diesels stil, en zo blijft "absurde situatie" bestaan (21/05/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft beslist om voorlopig geen nieuwe meetapparaten aan te schaffen waarmee de autokeuring ernstig vervuilende diesels uit het verkeer kan halen. Peeters wil wachten op Europa. Deskundigen begrijpen het uitstel niet: dieselauto's met frauduleus verwijderde roetfilters blijven zo onopspoorbaar, ook al stoten ze duizend keer meer fijnstof uit dan toegelaten. Bovendien zien wetenschappers opvallende verbanden tussen onder meer fijnstof en coronadoden: "Er staan levens op het spel."
  [naar artikel]
 12. Jill Peeters: ‘Als je iets doet, moet je het voor honderd procent doen. Dat kan ik niet meer’ (19/12/2019 - De Standaard)
  Nog een allerlaatste keer kondigt Jill Peeters (44) vanavond aan welk weer we op ons bord zullen krijgen. Daarna trekt ze na negentien jaar de deur bij VTM achter zich dicht. Met een sprong in het onbekende.
  [naar artikel]
 13. Sterke arm is goud waard (12/04/2019 - De Morgen)
  Heeft Nafi Thiam (22) de lichaamsbouw van de ideale zevenkamper? Wim Vandeven, succesvol als trainer van Tia Hellebaut en Hans Van Alphen, looft vooral haar sprong- en werpkracht. Toch ziet hij nog technische werkpunten waarmee Thiam rekening kan houden op het WK, dat morgen begint.
  [naar artikel]
 14. Sterke arm is goud waard (03/08/2017 - De Morgen)
  Heeft Nafi Thiam (22) de lichaamsbouw van de ideale zevenkamper? Wim Vandeven, succesvol als trainer van Tia Hellebaut en Hans Van Alphen, looft vooral haar sprong- en werpkracht. Toch ziet hij nog technische werkpunten waarmee Thiam rekening kan houden op het WK, dat morgen begint.
  [naar artikel]
 15. Na 19 jaar neemt Jill Peeters afscheid van het weer “Gek dat mensen me als een klimaatactiviste zien” (19/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nog een allerlaatste keer kondigt Jill Peeters (44) vanavond aan welk weer we op ons bord krijgen. Daarna trekt ze na negentien jaar de deur bij VTM achter zich dicht. Met een sprong in het onbekende. “Als je iets doet, dan moet je dat met 100% doen. Dat kon ik niet meer.”
  [naar artikel]
 16. Hattrick voor Dylan Geybels (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dylan Geybels heeft zijn hattrick beet. De Heusdenaar sprong in Dendermonde voor de derde maal op rij naar de Belgische titel bij de A-seniores in het tumbling. Verrassend toch, omdat Geybels dit seizoen enkel ereplaatsen verzamelde op de voorgaande wedstrijden.
  [naar artikel]
 17. Noord-Koreaan Ri is olympisch kampioen op de sprong (15/08/2016 - Sporza)
  Ri Se Gwang heeft het goud gepakt op de sprong in het turnen. In de finale hield de 31-jarige Noord-Koreaan de Rus Abliazin en de Japanner Kenzo Shirai achter zich.
  [naar artikel]
 18. Welke Belg heeft u kippenvel bezorgd op de Olympische Spelen? Stem nu (20/07/2016 - Sporza)
  Sprong u ook een gat in de lucht toen Tia Hellebaut goud won? Floot u Fred Deburghgraeve naar olympische roem? Of zal Ivo Van Damme u eeuwig bijblijven? Deel goud, zilver en brons uit.
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Robotvis neemt een sprong in het diepe (23/03/2018 - Metro)
  De technologie staat niet stil. Zo hebben ingenieurs van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Soft Robotic Fish, roepnaam SoFi, ontwikkeld. De robotvis gaat fauna en flora onder water onderzoeken.  SoFi lijkt een beetje op een haai, maar dat is ze niet. Ze is een robotvis van ongeveer 40 centimeter lang, die zich door middel van kunststof heel natuurlijk voortbeweegt onder water. SoFi haar voorgangers konden ook al voortbewegen in zee, maar zij kan ook opdrachten ontvangen. Het technologische snufje heeft aan de voorkant een camera, iets waarmee biologen een schat aan data mee kunnen verzamelen. Leuk weetje: het toestel wordt bestuurd via een gameconsole. Oceaan in beeld brengen Als de robotvis een succes is, willen de ingenieurs nog meer kleine SoFi’s bouwen zodat ze sneller een zicht krijgen op de toestand van de oceaan. Eerste tests wijzen alvast uit dat het ‘dier’ geen bedreiging vormt voor de natuurlijke inwoners van de onderwaterwereld. Lees ook : VIDEO. Robot filmt zeldzame ‘vuurwerkkwal’ Het bericht VIDEO. Robotvis neemt een sprong in het diepe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Jelena Peeters schaatst naar tiende plaats in race waar Nederlandse debutante het goud wint (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jelena Peeters heeft de vijf kilometer op een tiende plaats beëindigd. Het goud ging naar de 23-jarige Nederlandse debutante Esmée Visser, voor de Tsjechische legende Martina Sablikova en de OAR-atlete Natalia Voronina.
  [naar artikel]
 21. Staat je auto al dagen stil? “Gebruik hem toch zeker één keer per week” (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu veel Belgen noodgedwongen thuiswerken en er nauwelijks meer op uit trekken, staat de auto dagenlang, misschien zelfs wekenlang stil. Weg zijn de...
  [naar artikel]
 22. Jelena Peeters 20e en laatste in eerste WK-race, goud voor Wüst op 3000m (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jelena Peeters is donderdag op de eerste dag van de wereldkampioenschappen schaatsen afstanden in het Zuid-Koreaanse Gangneung als twintigste en laatste geindigd op de 3000 meter. Peeters noteerde op de gloednieuwe olympische ijsbaan een tijd van 4:12.51.
  [naar artikel]
 23. Belgische wereldkampioenen winnen ook goud op EK 3x3 basketbal U18 (04/09/2017 - Sporza)
  Twee maanden na hun WK-titel hebben de Belgische U18-jongens ook EK-goud veroverd. Net als op het WK ging Nederland voor de bijl in de eindstrijd. Vincent Peeters was MVP.
  [naar artikel]
 24. Griekse Stefanidi pakt goud in het polsstokspringen (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Griekse Ekaterini Stefanidi heeftmet een sprong van 4m81 het goud gepakt in het polsstokspringen op het EK atletiek in Amsterdam. De Duitse
  [naar artikel]
 25. Zo reageerden ministers op vertrek Peeters (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is gisteravond niet meer naar de onderhandelingstafel teruggekeerd na een korte werkonderbreking. Peeters
  [naar artikel]
 26. Goud en zilver op EK judo zijn leuke opwarmertjes voor Tokio (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goud voor Toma Nikiforov (-100) en zilver voor Matthias Casse (-81) op het EK judo. Dat is een rapport waarmee de Belgen tevreden kunnen zijn. Want met alle respect: meer dan een tussenstop op weg naar Tokio was dit EK niet. Leuke opwarmertjes dus, binnenkort is het voor echt.
  [naar artikel]
 27. Tom Burton zeilt naar olympisch goud in Laser-klasse (16/08/2016 - Sporza)
  De Australiër Tom Burton is olympisch zeilkampioen geworden in de Laser-klasse. Met een knappe derde plaats in de medaillerace sprong hij nog over de Kroaat Tonci Stipanovic om het goud weg te kapen.
  [naar artikel]
 28. Duitsers halen al hun goud weg uit Parijs (23/08/2017 - De Redactie)
  Er ligt geen Duits goud meer in Parijs. De Bundesbank heeft de 91 ton goud die in de Banque de France opgeslagen lag naar Frankfurt getransporteerd. Met deze repatriëring is het plan om de helft van het Duitse goud in Duitsland op te slaan voltooid. Nu bewaart Duitsland wel nog goud in de Federal Reserve Bank in New York en in de Bank of England in Londen.
  [naar artikel]
 29. Dorien Motten pakt goud in de Verenigde Staten (05/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dorien Motten heeft op de vermaarde WOGA Classic in Texas, Verenigde Staten, goud behaald op de sprong. De Bilzerse dierenarts (25) ging twee Japanse gymnasten vooraf.
  [naar artikel]
 30. Simone Biles pakt derde goud en is op weg naar record (14/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het blijft hard gaan voor de Amerikaanse turnster Simone Biles. ‘De Koninging van de Gymnastiek’ pakte zondag ook goud op de sprong en is nog steeds op weg naar een historisch record.
  [naar artikel]
 31. Bekijk hier de magnifieke oefening waarmee Derwael WK-goud won (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael schitterde op het WK gymnastiek op de brug met ongelijke leggers. De 18-jarige Truiense veroverde goud na een prachtige oefening....
  [naar artikel]
 32. Video: Vincent Peeters wint dunk contest op WK -18 (02/07/2017 - Sporza)
  De Belgische jongens hebben van zich laten spreken op het WK basketbal 3x3 voor junioren. Ze pakten samen goud, maar ook individueel viel Vincent Peeters in de prijzen.
  [naar artikel]
 33. Advocaat schakelt ex-klant in om 20 kilo goud te stelen bij bejaarde vrouw, maar die gaat er met de buit vandoor (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een advocaat uit Wenen staat terecht voor een diefstal van 20 kilogram goud met een waarde van zowat 700.000 euro. Het goud werd gestolen bij een...
  [naar artikel]
 34. Meer mensen beleggen in goud: "Goud schijnt altijd als het donker is op financiële markten" (08/08/2019 - VRT NWS)
  Gisteren steeg de prijs van een "ounce" goud - ongeveer 31 gram - voor het eerst in zes jaar boven 1.500 euro. De prijs van goud gaat omhoog omdat meer mensen erin beleggen, na de nieuwe handelsspanningen tussen de VS en China. "Goud is een veilige haven", legt Tom Simonts van de bank KBC uit in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe Beneluxtrein staat meer dan twee uur stil (11/04/2018 - De Standaard)
  De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe Beneluxtrein staat meer dan twee uur stil (11/04/2018 - De Standaard)
  De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.
  [naar artikel]
 37. Bitcoin is duurder dan goud: 'Niet meer dan een piramidespel' (03/03/2017 - Knack)
  De digitale munt bitcoin was deze ochtend meer waard dan ooit voordien: 1.275 dollar. Dat is ook meer dan wat een troy ounce goud kost. Toch is niet iedereen gewonnen voor de munt.
  [naar artikel]
 38. SHOWBITS. Bart Peeters op welverdiende vakantie en An Swartenbroeckx zwaait haar dochter uit (09/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
  [naar artikel]
 39. SHOWBITS. Wat doen Bart Peeters, Nora Gharib en Karl Vannieuwkerke op het Paleis? (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
  [naar artikel]
 40. WK ATLETIEK. Claire Orcel en Isaac Kimeli kunnen niet stunten in finales, Oegandese volgt afwezige Semenya op (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Claire Orcel is maandag met een sprong over 1m89 als elfde (op twaalf deelneemsters) geëindigd in de hoogspringfinale op het WK atletiek in Doha. Het goud was voor de Russische Mariya Lasitskene (2m04), voor de nauwelijks achttienjarige Oekraïense Yaroslava Mahuchikh die ook 2m04 sprong en daarmee het juniorenwereldrecord (U20) verbrak. Het brons ging naar de Amerikaanse Vashti Cunningham (2m00).
  [naar artikel]
 41. Eerste goud voor Ireen Wüst op WK, Peeters opent met 20e plaats (09/02/2017 - Sporza)
  In Gangneung vindt vanaf vandaag het WK afstanden plaats. België heeft met Bart Swings en Jelena Peeters twee schaatsers in Zuid-Korea. Volg hier hun prestaties.
  [naar artikel]
 42. Staat is hervormd, maar Peeters wil nog stapje verder gaan (29/03/2019 - De Morgen)
  De deelstaten moeten meer te zeggen krijgen. Op langere termijn door een volgende staatshervorming. Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).
  [naar artikel]
 43. “Zwijgen is goud”: onze chef voetbal Stephan Keygnaert ziet hoe Club-bestuur beredeneerd stil blijft (23/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Geen interviews meer, jongens.”
  [naar artikel]
 44. Limburg staat stil: autosnelwegen krijgen drie rijvakken (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De autosnelwegen E313 en E314 krijgen over het hele Limburgse grondgebied drie baanvakken. Daarvoor zullen onteigeningen moeten gebeuren. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in de eerste aflevering van de TVL Reeks Limburg staat stil. In deze reeks bekijken we een hele week lang de structurele files die al langer een probleem zijn rond steden als Brussel en Antwerpen maar pas recent hun intrede deden in onze provincie. Waar komen die files plots vandaan en hoe kunnen we ze weer doen verdwijnen?
  [naar artikel]
 45. Schaatster Jelena Peeters geeft er ziek de brui aan op WK Allround (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jelena Peeters zal zaterdag tijdens het wereldkampioenschap schaatsen voor allrounders in Amsterdam niet meer aan de start verschijnen. Peeters gaf op na een mislukte 3.000 meter.
  [naar artikel]
 46. Tesla steelt show op Wall Street met sprong naar titel van ’s werelds meest waardevolle autobouwer (01/07/2020 - Express)
  Het aandeel van Tesla koerste na opening meteen 3 procent hoger, waarmee het plots hoger gewaardeerd staat dan concurrent Toyota.... The post Tesla steelt show op Wall Street met sprong naar titel van ’s werelds meest waardevolle autobouwer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Nu goud een nieuwe top bereikt, bestaat dan niet het risico op een nieuwe, forse terugval? Onze geldexpert geeft advies (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggers in goud kan je dezer dagen op straat herkennen aan hun stralende glimlach. In mei bereikte goud een nieuwe recordkoers. Eén kilo goud...
  [naar artikel]
 48. Bekijk hier de magnifieke oefening waarmee Nina Derwael WK-goud won (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael schitterde op het WK gymnastiek op de brug met ongelijke leggers. De 18-jarige Truiense veroverde goud na een prachtige oefening....
  [naar artikel]
 49. Naast zilver in haar sport pakt deze Chinese goud in de liefde na huwelijksaanzoek (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voor He Zi zijn het pas echt Spelen om nooit meer te vergeten. De Chinese schoonspringster sprong vanop de 3 meter-plank naar de zilveren plak,
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.