Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:03 uur

Voedingsdriehoek kijkt nu ook naar milieu

De Standaard

04/05/2021 - 13:00

De voedingsdriehoek is uitgebreid met een component milieu. Blijkt dat gezond eten doorgaans beter is voor de planeet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voedingsdriehoek krijgt update: gezondheid planeet telt ook mee (04/05/2021 - De Morgen)
  Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’
  [naar artikel]
 2. Nieuwe voedingsdriehoek houdt rekening met milieu-impact van voeding (04/05/2021 - Knack)
  De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd en houdt voortaan nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu.
  [naar artikel]
 3. De nieuwe voedingsdriehoek doorgelicht: 'We mogen het belang van voeding niet overdrijven' (20/09/2017 - Knack)
  De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.'
  [naar artikel]
 4. Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.
  [naar artikel]
 5. Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.
  [naar artikel]
 6. Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord' (19/09/2017 - Knack)
  Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek.
  [naar artikel]
 7. Minder dierlijke producten en meer groenten: oude voedingsdriehoek op zijn kop (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond
  [naar artikel]
 8. Minder dierlijke producten en meer groenten: de voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond
  [naar artikel]
 9. Vergeet de oude voedingsdriehoek: draai hem ondersteboven! (19/09/2017 - VRT NWS)
  Professor Patrick Mullie is al lang een criticaster van het voedingsadvies dat we krijgen. Wat zegt hij nu over de nieuwe 'voedingsdriehoek'? Drie groepen zullen niet blij zijn: de voedingsindustrie, de melklobby en de voedingsgoeroe's. En dat is een goede zaak.
  [naar artikel]
 10. Gedateerde voedingsdriehoek blijft de norm (29/03/2019 - De Morgen)
  De nieuwe leidraad met voedings- en bewegingsrichtlijnen van Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) botst op kritiek. Basis blijft immers de actieve voedingsdriehoek die door deskundigen als gedateerd wordt bestempeld.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe voedingsdriehoek houdt ook rekening met het milieu (08/05/2021 - Metro)
  De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd. Voortaan houdt het hulpmiddel nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu. Dat heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven gemeld. “We werden geconfronteerd met een toenemende vraag naar advies over milieuverantwoorde voeding”, zegt Jolien Jonckheere van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het instituut heeft daarom, in samenwerking met het Departement Omgeving, het milieu-aspect sterker onderbouwd. Bij de voedingsdriehoek zijn aanbevelingen geformuleerd voor een gezond én tegelijk milieuverantwoord voedingspatroon. Zeven tips De consument krijgt zeven tips om voedingskeuzes te maken die goed zijn voor de gezondheid én voor de planeet. Zo is het zaak om vooral kraanwater te drinken, omdat dan de verpakkings- en transportimpact van flessenwater wegvalt, en om meer groenten en fruit te eten, bij voorkeur van het seizoen. Peulvruchten, volle granen en noten zouden vaker op het menu moeten staan en er wordt aangeraden om minder vlees te eten. Gevogelte, vis en eieren krijgen de voorkeur boven rood en bewerkt vlees. Geen voedselverlies Daarnaast wordt de consument aangeraden om zo weinig mogelijk ‘lege calorieën’, zoals frisdrank, snacks en snoep, te eten en drinken. Belangrijk is ook om voedselverlies tegen te gaan en niet meer te eten dan ons lichaam nodig heeft. Toch gaat het volgens Jonckheere vooral om een balans te vinden. Genieten van voeding is belangrijk en af en toe eens uit de bocht gaan moet kunnen. Daarnaast is in sommige gevallen gezonde voeding niet helemaal gelijk aan milieuvriendelijke voeding, geeft ze toe na een vraag van een journalist. “Denk bijvoorbeeld aan vis. Dat is zeer gezonde voeding, maar de milieu-impact is soms minder gunstig. Bij zo’n tegenstelling is het evenwel perfect mogelijk om een compromis te vinden, zoals bijvoorbeeld wekelijks een à twee keer vis op het menu te zetten.” Afbeelding Vlaams Instituut Gezond Leven Meer informatie over de voedingsdriehoek is te vinden op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Lees ook: Dit worden de 5 voedingtrends van 2021 Het bericht Nieuwe voedingsdriehoek houdt ook rekening met het milieu verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Limburgse slagers reageren boos op nieuwe voedingsdriehoek die rood vlees en charcuterie veroordeelt (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria.
  [naar artikel]
 13. 1 jaar na de nieuwe voedingsdriehoek: wat hebben we geleerd? (19/09/2018 - VRT NWS)
  Vorig jaar zette het Vlaams Instituut Gezond Leven de voedingsdriehoek letter op z'n kop. Bovendien kwam er ook nog eens een bewegingsdriehoek bij. Een jaar later blijkt dat de Vlaming wel bewust bezig is met gezonder eten maar nog steeds te weinig beweegt.
  [naar artikel]
 14. 5 conclusies die je moet trekken over de nieuwe voedingsdriehoek (20/09/2017 - De Morgen)
  Er is eindelijk een opvolger voor de voedingsdriehoek. Die plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Samengevat: welkom noten, vaarwel filet de sax. Dit zijn vijf conclusies die je moet trekken.
  [naar artikel]
 15. Nieuwe voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - VRT NWS)
  Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld. 
  [naar artikel]
 16. KVLV Alken tovert nieuwe voedingsdriehoek op de borden tijdens demokookles (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  KVLV Alken centrum wil iedereen bewust maken en motiveren om elke dag gezonde voeding tot zich te nemen. Daarom organiseerde de vereniging op woensdag 12 september een demokookles met als thema 'de nieuwe voedingsdriehoek op je bord'.
  [naar artikel]
 17. De nieuwe voedingsdriehoek praktisch: wat zit nu waar, en waarom? (19/09/2017 - VRT NWS)
  Onze klassieke voedingsdriehoek is omgedraaid, na nieuwe richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Wat geeft dit concreet voor een hele resem voedingswaren die we elke dag kopen in de winkel? Voedingsexpert Patrick Mullie deed de test, en legt uit waarom bijvoorbeeld vis en eieren niet helemaal in het bovenste schuifje liggen.
  [naar artikel]
 18. Na de voedingsdriehoek is er nu ook de bewegingsdriehoek: lang stilzitten = oranje zone (19/09/2017 - VRT NWS)
  Blijf nooit te lang stilzitten, of het nu op het werk is of thuis in je vrije tijd. Probeer elk halfuur even recht te staan en te stappen, bijvoorbeeld om een drankje te gaan halen of voor een andere bewegingstussendoortje, als je maar beweegt en een aantal stappen zet. Dat is het advies van het Vlaams Instituut van Gezond Leven, dat vandaag naast de voedingsdriehoek ook een bewegingsdriehoek voorstelde.
  [naar artikel]
 19. De voedingsdriehoek bestaat 50 jaar én krijgt deze ochtend een vervanger: hoe het begon (19/09/2017 - VRT NWS)
  Deze ochtend zal het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuwe “voedingsdriehoek” voorstellen. Al weten we pas om 10 uur of het effectief opnieuw een driehoek zal zijn. Wordt het een verbeterde versie van de bekende driehoek, of een volledig nieuwe voorstelling? Het eerste model ontstond 50 jaar geleden al en zag er toen compleet anders uit. 
  [naar artikel]
 20. Wat vindt Pascale Naessens van de nieuwe voedingsdriehoek? "Er is niet langer één manier om gezond te eten" (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”.
  [naar artikel]
 21. Wat vindt Pascale Naessens van de nieuwe voedingsdriehoek? "Er is niet langer één manier om gezond te eten" (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”.
  [naar artikel]
 22. Sport kijkt naar cultuur en vice versa, en het voetbal kijkt de andere kant op (16/11/2019 - De Morgen)
  De cultuursector kijkt jaloers naar de (top)sport. Omgekeerd kijkt de sport ook jaloers naar de cultuursector. Het voetbal is bang en desinformeert. Om door het bos de bomen te zien, zetten we alles op een rijtje en stellen we de juiste vragen.
  [naar artikel]
 23. “Nieuwe voedingsdriehoek is moedig, maar mensen gaan niet gezonder eten door enkel een tekening” (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanmorgen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, waarbij plantaardige voeding centraal staat. “Dit is een moedig model, maar niet iedereen zal er blij mee zijn“ zegt Patrick Mullie, hoogleraar voeding aan de Erasmushogeschool en Vrije Universiteit Brussel.
  [naar artikel]
 24. Als je meer houdt van vlees dan van seks (10/04/2019 - De Morgen)
  We weten hoe dieronvriendelijk de bio-industrie te werk gaat en hoe slecht de productie van vlees is voor het milieu. Toch blijven we het maar eten. Documentairemaakster Marijn Frank kijkt kritisch naar haar eigen vleesverslaving.
  [naar artikel]
 25. Donkere wolken boven terugkeer F1 naar Zandvoort: milieu-organisaties stappen naar rechter (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort staat op de helling. Milieu-actiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) stapt naar de rechtbank...
  [naar artikel]
 26. Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet (10/10/2017 - VRT NWS)
  Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. 
  [naar artikel]
 27. Nieuwe voedingsdriehoek staat op zijn kop (19/09/2017 - Metro)
  Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek gelanceerd. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld. Complex, achterhaald en het zou zelfs foute informatie bevatten: de actieve voedingsdriehoek ligt al jaren onder vuur. En nu, op de twintigste verjaardag van het model, heeft het een welgekomen, ingrijpende update gekregen. Foto Gezond Leven Hoe hoger, hoe beter Voor het eerst houdt de nieuwe, simpelere driehoek ook rekening met de impact op het milieu. Nogal wiedes, de gezonde voedingsmiddelen die het milieu het minst belasten, krijgen de voorkeur. Des te opvallender is dat de driehoek letterlijk op zijn kop gezet is. Helemaal bovenaan vind je de donkergroene balk, die gevuld is met groenten, fruit, volle granen en plantaardige olie. Voor het eerst worden tofoe, peulvruchten en noten hier ook expliciet afgebeeld. Het is eveneens aangeraden om voor voeding te kiezen die weinig of niet bewerkt is, zoals vers fruit in plaats van fruitsap, volkorenbrood in plaats van wit brood of volkorenpasta in plaats van gewone. Vervolgens kan je je bord aanvullen met producten uit de lichtgroene zone. Dit zijn de dierlijke producten zoals vis, yoghurt, melk, gevogelte, kaas en eieren. Die producten moet je niet schrappen, maar die heb je ook niet elke dag nodig. In het oranje vlak staat dan weer de voeding die mogelijk slecht is voor je lichaam: rood vlees en boter. Verbannen naar de rode bol Opvallend genoeg zijn er ook enkele voedingsmiddelen verbannen uit de driehoek, naar een rode bol. Daarin zit onder meer koekjes, chips, chocolade, snoep, frisdrank en alcohol, maar ook zout, frieten en pizza. «We weten ook dat zij deel uitmaken van het leven van veel mensen. Maar we willen toch benadrukken dat ze de uitzondering vormen in plaats van de regel zoals nu soms het geval is», vertelt Loes Neven van Gezondleven.be. Extra bewegingsdriehoek Een laatste nieuwigheid is dat de laag beweging een eigen, aparte driehoek heeft gekregen. Die draait rond het probleem van het zittend gat van de Vlaming. Elk halfuur even rechtstaan om bijvoorbeeld een glas water te halen is de boodschap. Daarnaast is het best dat je licht, matig en hoog intensief beweegt. Dat gaat dan respectievelijk de trap nemen, een wandeling maken of gaan sporten in de fitness. Foto Gezond Leven
  [naar artikel]
 28. Nieuwe voedingsdriehoek letterlijk op zijn kop (19/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Veel kritiek op nieuwe voedingsdriehoek (19/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Onze Chef Wielrennen: "Als Sagan uit de Tour is gezet, kan het niet anders of er moeten er nog veel volgen" (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Je kijkt en kijkt en kijkt nog een keer naar de beelden. En nog ben je er niet uit. Ging Cavendish al neer voor de elleboog van Sagan, of was het
  [naar artikel]
 31. Vooral klachten over geur- en geluidshinder bij milieu-inspectie (26/03/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse milieu-inspectie ontving vorig jaar ruim 2.500 klachten. Meer dan de helft daarvan gaat over geurhinder en geluidsoverlast, zo blijkt uit het Milieuhandhavingsrapport 2016 van de milieu-inspectie.
  [naar artikel]
 32. Na de voedingsdriehoek: de ‘geluksdriehoek’ peilt naar uw mentaal welzijn (08/12/2020 - De Morgen)
  Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw de ‘geluksdriehoek’, een nieuw educatief model voor mentale gezondheid.
  [naar artikel]
 33. WSV Milieu 2000 op uitstap naar Montenau (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De busreis richting de Oostkantons was een uitstap waar veel clubleden van WSV Milieu 2000 vzw naar uitkeken. Hun eindbestemming en tevens beginpunt van de wandeling was het kleine plaatsje Montenau, een deelgemeente van Amel in de provincie Luik.
  [naar artikel]
 34. 'Het milieu is niet van onschatbare waarde' (30/11/2016 - Knack)
  "Veel mensen vinden het milieu van onschatbare waarde. Maar er geen waarde op plakken, is nog erger, vrees ik", zegt Milieu-econoom Ben Groom (LSE).
  [naar artikel]
 35. Luchtvaartbazen kaatsen bal terug naar politici: “Milieu-impact verminderen? Eerst inefficiëntie aanpakken” (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hervorming van het Europese luchtruim is het beste antwoord om de milieu-impact van de luchtvaart te verminderen. Dat was vandaag de algemene...
  [naar artikel]
 36. Yanni Bourguignon (Cédric) over zijn leven op en naast de set van Familie: “Mijn vriendin kijkt nooit, zij kijkt naar Thuis” (26/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Yanni Bourguignon, beter bekend als Cédric uit Familie, was te gast op de redactie van Het Nieuwsblad. Tijdens een live-interview vertelde hij wat meer over zijn leven als acteur. “Om een artiest te zijn, moet je een durver zijn.” Zo stopte hij met zijn studie om zijn kans te wagen bij een auditie voor Familie. En hoewel hij zelf een frequent kijker is, is zijn vriendin minder gehapt op de serie. “Mijn vriendin kijkt nooit naar Familie. Zij kijkt naar Thuis. ”
  [naar artikel]
 37. De formatie na de socialistische snuffelronde: Iedereen kijkt naar Wilmès, maar die kijkt andere kant op (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu voorzitters Conner Rousseau (SP.A) en Paul Magnette (PS) formatiegewijs uitgesnuffeld zijn, kijkt iedereen naar premier Wilmès om de fakkel over te nemen. Alleen hapt de eerste minister en ook haar partij – MR – voorlopig niet toe. En zo blijft de regeringsvorming ook na meer dan een jaar aanslepen. Volgens een aantal partijvoorzitters heeft de socialistische missie ook niet bijster veel uitgehaald.
  [naar artikel]
 38. Onderzoek naar herkomst mysterieus gezoem in Lanaken (13/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De milieu-inspectie zal de komende weken een onderzoek voeren naar de herkomst van het mysterieuze gezoem dat Lanaken in de ban houdt. Dat is vrijdag beslist op een overleg tussen de Vlaamse Milieu Maatschappij en de gemeente Lanaken.
  [naar artikel]
 39. De e-sportindustrie wordt een miljardenbusiness (01/01/2018 - Knack)
  De babyboomer kijkt naar voetbal en wielrennen, de millennial kijkt naar Fifa 18. E-sport, gamen in wedstrijdverband, wordt een miljardenbusiness.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe roze zak om meer plastic afval te recycleren? (14/11/2016 - De Redactie)
  Minister van milieu Schauvliege kijkt of er een nieuwe afvalzak moet komen om nog meer te sorteren. "Het is onze ambitie om zo weinig mogelijk restafval te hebben."
  [naar artikel]
 41. "Schandaal in België": zo kijkt de wereldpers naar het voetbalschandaal (11/10/2018 - De Morgen)
  De Belgische voetbalwereld staat op z'n kop, maar ook het buitenland kijkt nieuwsgierig mee. Over onze landsgrenzen is het onderzoek naar financiële fraude en matchfixing 'hot news'. Zelfs in de Verenigde Staten volgen ze alle ontwikkelingen mee. 
  [naar artikel]
 42. De politie kijkt mee naar het WK en niet om te supporteren: landen speuren samen naar verdachte acties (14/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Rode Duivels zijn gewaarschuwd: de federale politie kijkt voor het eerst mee naar het WK voetbal. Niet als fans, maar wel om toe te zien op verdachte spelfases die kunnen wijzen op wedstrijdmanipulatie.
  [naar artikel]
 43. Vandoorne kijkt uit naar Austin: "Virtueel kennisgemaakt met het circuit" (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een teleurstellende race in Japan kijkt onze landgenoot Stoffel Vandoorne er naar uit om de komende twee weken voor het eerst in de Verenigde Staten en Mexico te racen.
  [naar artikel]
 44. Pascale Naessens: "Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld in nieuwe voedingsdriehoek" (19/09/2017 - VRT NWS)
  “Advies geven om de Vlaming gezonder te laten leven”, zo vat Loes Neven van het Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven het opzet van de nieuwe voedingsdriehoek samen. In “Van Gils & Gasten” legt ze van naaldje tot draadje uit hoe de driehoek werkt. Kookfenomeen Pascale Naessens is alvast enthousiast. “Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld”, zegt ze. Maar er zijn ook critici. Voedingsbiotechnoloog Frederic Leroy van de VUB heeft moeite met de plaats die dierlijke producten in de nieuwe driehoek krijgen. “Dit is een breuk met de eetgewoontes in Vlaanderen”, zegt hij. Bekijk hierboven het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten".
  [naar artikel]
 45. Iedereen kijkt naar CD&V: deze drie scenario’s liggen nu nog op tafel (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De hele Wetstraat kijkt maandagmorgen naar het partijbureau bij CD&V. Zet de partij de bocht in richting Vivaldi, al dan niet via een noodregering? Of blijft de wil van de partijtop wet en doet CD&V alleen mee als N-VA erbij komt? Een online bevraging bij 27.000 leden moet het partijbestuur nog wat extra input geven.
  [naar artikel]
 46. Iedereen kijkt naar CD&V: deze drie scenario’s liggen nu nog op tafel (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De hele Wetstraat kijkt maandagmorgen naar het partijbureau bij CD&V. Zet de partij de bocht in richting Vivaldi, al dan niet via een noodregering? Of blijft de wil van de partijtop wet en doet CD&V alleen mee als N-VA erbij komt? Een online bevraging bij 27.000 leden moet het partijbestuur nog wat extra input geven.
  [naar artikel]
 47. [VIDEO] - Macron en Schwarzenegger schouder aan schouder voor het milieu (24/06/2017 - De Redactie)
  Arnold Schwarzenegger heeft een ontmoeting gehad met president Macron in het Elysée. Beiden hechten veel belang aan het milieu en de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs. Schwarzenegger onderstreepte de noodzaak om geen politiek spelletjes te spelen wanneer het over milieu gaat. Mevrouw Macron deelde in de kussen bij het afscheid.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe film Al Gore over milieu (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen Amerikaanse vicepresident en Nobelprijswinnaar van de vrede zet z'n strijd voor het milieu voort. Elf jaar nadat hij in Cannes zijn
  [naar artikel]
 49. Daar is ie eindelijk: de nieuwe voedingsdriehoek (19/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Qfrja8d7h9FfLX2kEOIIrcS7v5A/diocontent/111854694/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.