Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
04:06 uur

Minstens 23 doden bij instorting Mexicaanse metrobrug

De Tijd

04/05/2021 - 13:02

13:00 In Mexico-Stad zijn gisteren 23 doden gevallen en 70 gewonden toen een brug instortte terwijl er een metro over reed. De metrolijn werd eerder meerdere keren gesloten door technische defecten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mexicaanse brug zakt in op moment dat er metrostel passeert: zeker 23 doden en 70 gewonden (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een metrobrug in Mexico-Stad zijn intussen al minstens 23 doden geteld. Zeker 70 mensen raakten gewond, enkelen zijn zwaargewond, aldus burgemeester Claudia Sheinbaum. Onder de doden zijn ook kinderen. Het is nog niet duidelijk wat de instorting veroorzaakt heeft. Mogelijk is er minderwaardig materiaal gebruikt bij de bouw van de brug.
  [naar artikel]
 2. “Minstens dertig doden bij instorting snelwegbrug in Genua” (14/08/2018 - Metro)
  Bij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn vandaag minstens 30 doden gevallen. Dat meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. “Ik bedank de brandweerlui, de hulpdiensten en de vrijwilligers die sinds het begin aan het graven zijn en mensenlevens redden”, zo klonk het op een persconferentie in Catania, Sicilië. “Helaas betreuren we dertig doden. Daarenboven zijn er vele zwaargewonden.” Bron: Belga   Het bericht “Minstens dertig doden bij instorting snelwegbrug in Genua” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Minstens 9 doden bij instorting in Kazachstan (02/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw in het centrum van Kazachstan zijn minstens negen mensen om het leven gekomen. Dat
  [naar artikel]
 4. Minstens 30 doden na instorting goudmijn (06/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een tunnel in een goudmijn in het noordoosten van Afghanistan zijn zondag minstens 30 mensen om het leven gekomen. Dat melden verschillende lokale media.
  [naar artikel]
 5. Minstens 36 doden bij instorting van mijn in Congo (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 36 illegale mijnwerkers zijn vandaag om het leven gekomen bij de instorting van een open mijngroeve in het zuidoosten van Congo. De mijn...
  [naar artikel]
 6. Zeker 30 doden bij instorting snelwegbrug bij Genua (14/08/2018 - Knack)
  Bij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 30 doden gevallen. Dat meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.
  [naar artikel]
 7. Minstens negen doden bij instorting van gebouw in Kazachstan (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw in het centrum van Kazachstan, zijn minstens negen mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Russische persagentschap Itar-Tass maandag op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 8. Al minstens 30 doden bij geweld in Mexicaanse staat Sinaloa (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de noordelijke Mexicaanse deelstaat Sinaloa zijn op 24 uur tijd al minstens dertig doden gevallen. Al maanden woedt er een interne machtsstrijd in het ‘Sinaloa’ drugskartel van Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, de beruchte drugsbaron die vorig jaar ingerekend werd.
  [naar artikel]
 9. Minstens zeven doden bij instorting van gebouw in Cambodja (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Cambodjaanse kuststad Sihanoukville zijn minstens zeven bouwvakkers omgekomen bij de instorting van een gebouw van zeven verdiepingen. Dat...
  [naar artikel]
 10. Zeker 35 doden bij instorting snelwegbrug bij Genua (14/08/2018 - Knack)
  Bij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 35 doden gevallen.
  [naar artikel]
 11. Turkse mijn stort in: minstens 4 doden (17/10/2017 - VRT NWS)
  In de provincie Sirnak, in het zuidoosten van Turkije is vandaag een steenkoolmijn ingestort. Daarbij zijn minstens vier doden gevallen. De oorzaak van de instorting is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 12. Minstens drie doden bij instorting illegale mijn in Ecuador (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Ecuador zijn minstens drie doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn. Drie personen konden worden gered, twee anderen zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 13. Minstens 28 doden bij rellen in Mexicaanse gevangenis (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 28 gedetineerden zijn vanmorgen omgekomen bij rellen in de staatsgevangenis Las Cruces in Acapulco, in de Mexicaanse staat Guerrero. Dat
  [naar artikel]
 14. Al zeker 30 doden bij geweld in Mexicaanse staat Sinaloa (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de noordelijke Mexicaanse deelstaat Sinaloa zijn op 24 uur tijd al minstens dertig doden gevallen. Al maanden woedt er een interne
  [naar artikel]
 15. Zeker veertig doden bij instorting Moskouse markthal (10/04/2019 - De Morgen)
  Bij de instorting van een grote overdekte markt in Moskou zijn minstens veertig mensen omgekomen. Het dak kon de zware sneeuwlast niet dragen.
  [naar artikel]
 16. Doden en zestig mensen vast na instorting illegale mijn in Ecuador (19/11/2020 - VRT NWS)
  In Ecuador zijn verschillende doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn. Minstens 60 personen zitten nog vast, zo hebben diverse media woensdag onder aanhaling van de nooddiensten gemeld.
  [naar artikel]
 17. Zeker 31 doden bij instorting snelwegbrug bij Genua (15/08/2018 - Knack)
  Bij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 31 doden gevallen en 16 gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 18. Minstens 50 doden bij instorting goudmijn in Congo (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn vrijdag volgens een lokale ngo zeker 50 mensen om het leven gekomen....
  [naar artikel]
 19. Minstens zeven doden bij instorting bouwwerf in Mexico (12/10/2018 - Metro)
  Op een bouwwerf in Mexico zijn minstens zeven doden gevallen toen een gebouw instortte. Nog een tiental arbeiders zijn vermist. Op de werf in Monterrey waren er werken aan een winkelcentrum aan de gang. Zo’n dertien arbeiders konden levend uit het puin worden gehaald. Volgens de lokale gouverneur Adrián de la Garza op Twitter gaat alle aandacht in de eerste plaats naar de redding van slachtoffers. Er zijn speurhonden ingezet op de plaats van het ongeval. Ongeruste familieleden verzamelen intussen aan de werf om meer te weten te komen over het lot van hun geliefden. Bron: Belga   Het bericht Minstens zeven doden bij instorting bouwwerf in Mexico verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Instorting snelwegbrug Genua: al 31 doden bevestigd, sommigen vrezen voor wel 200 doden (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn nu zeker 31 doden gevallen. Dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Gisteren zeiden de...
  [naar artikel]
 21. Minstens 50 doden bij instorting goudmijn in Congo (12/09/2020 - De Morgen)
  Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn vrijdag volgens een lokale ngo zeker 50 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Britse Sky News zaterdag.
  [naar artikel]
 22. Instorting snelwegbrug Genua: al 35 doden bevestigd, sommigen vrezen voor wel 200 doden (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn nu zeker 35 doden gevallen. Dat zegt de Italiaanse politie. De zoektocht naar overlevenden gaat...
  [naar artikel]
 23. Minstens zestien doden bij explosie in Mexicaanse vuurwerkfabriek (05/07/2018 - Metro)
  Bij een explosie in een atelier waar vuurwerk wordt vervaardigd in de Mexicaanse gemeente Tultepec in de deelstaat Mexico zijn minstens 16 mensen om het leven gekomen, onder wie manschappen van de brandweer en de politie. De plaatselijke politie spreekt op Twitter van 17 doden. Bovendien zouden zeker 31 mensen gewond geraakt zijn. Tultepec staat bekend om zijn vuurwerkindustrie. Het vuurwerk wordt vervaardigd in geïmproviseerde werkplaatsen waar regelmatig explosies plaatsvinden. Eind 2016 vielen in Tultepec meer dan veertig doden bij een explosie op een vuurwerkmarkt. Vorige maand kwamen zeven mensen om bij een ontploffing in een vuurwerkatelier in dezelfde stad. bron: Belga Het bericht Minstens zestien doden bij explosie in Mexicaanse vuurwerkfabriek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Minstens 3 doden na instorting gebouw in Polen (08/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minstens drie mensen zijn zaterdag om het leven gekomen bij de instorting van een drie verdiepingen tellend gebouw in het zuidwesten van Polen. Zeker vier anderen raakten gewond. De brandweer zoekt nog naar vier mensen die onder het puin zouden liggen, meldde de zender TVN24.
  [naar artikel]
 25. Brug zakt in terwijl metro passeert in Mexico City: zeker dertien doden, bijna zeventig gewonden (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van maandag op dinsdag is in Mexico City een metrobrug ingestort terwijl er een metro overheen reed. Dat blijkt uit bewakingsbeelden die verschillende Mexicaanse media uitgezonden hebben. Volgens officiële bronnen vielen er zeker dertien doden en bijna zeventig gewonden.
  [naar artikel]
 26. Doden bij instorting van gebouw in Cambodja (22/06/2019 - Metro)
  In de Cambodjaanse kuststad Sihanoukville zijn zaterdag drie bouwvakkers omgekomen bij de instorting van een gebouw van zeven verdiepingen. De autoriteiten vrezen voor nog meer slachtoffers onder het puin. Eén dodelijk slachtoffer is al van onder het puin gehaald. Het is niet duidelijk wat de instorting van het gebouw heeft veroorzaakt. Cambodja is een van de armste landen van Zuidoost-Azië. Bron: Belga   Het bericht Doden bij instorting van gebouw in Cambodja verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Doden bij instorting van gebouw in Cambodja (22/06/2019 - Metro)
  In de Cambodjaanse kuststad Sihanoukville zijn zaterdag drie bouwvakkers omgekomen bij de instorting van een gebouw van zeven verdiepingen. De autoriteiten vrezen voor nog meer slachtoffers onder het puin. Eén dodelijk slachtoffer is al van onder het puin gehaald. Het is niet duidelijk wat de instorting van het gebouw heeft veroorzaakt. Cambodja is een van de armste landen van Zuidoost-Azië. bron: Belga   Het bericht Doden bij instorting van gebouw in Cambodja verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Minstens 3 doden en ruim 20 gewonden na instorting gebouw in Polen (04/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een gasexplosie in een woongebouw zijn zondagmorgen in het West-Poolse Poznan minstens drie mensen omgekomen en meer dan 20 anderen verwond.
  [naar artikel]
 29. Minstens zeven doden bij instorting bouwwerf in Mexico (12/10/2018 - De Morgen)
  Op een bouwwerf in Mexico zijn minstens zeven doden gevallen toen een gebouw instortte. Tien arbeiders zijn vermist. Op de werf in Monterrey waren werken aan een winkelcentrum aan de gang. 
  [naar artikel]
 30. Minstens zeven doden bij instorting bouwwerf in Mexico (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een bouwwerf in Mexico zijn minstens zeven doden gevallen toen een gebouw instortte. Tien arbeiders zijn vermist. Op de werf in Monterrey waren...
  [naar artikel]
 31. Instorting snelwegbrug Genua: al 35 doden bevestigd, sommigen vrezen tot wel 200 slachtoffers (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn nu zeker 35 doden gevallen. Dat zegt de Italiaanse politie. De zoektocht naar overlevenden gaat...
  [naar artikel]
 32. Minstens 13 doden bij vuurgevechten in Mexico (03/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 13 mensen zijn bij gevechten in verschillende Mexicaanse regio's om het leven gekomen. In de stad Reynosa aan de grens met de Verenigde
  [naar artikel]
 33. Minstens 16 doden bij gevechten in Mexicaanse gevangenis (01/01/2020 - Metro)
  Bij geweld in een gevangenis in Mexico hebben minstens zestien gedetineerden het leven gelaten. Vijf andere mensen raakten gewond bij de gevechten in de gevangenis in Zacatecas, deelden de plaatselijke veiligheidsautoriteiten woensdag mee. De politie viel de gevangenis binnen om een einde te maken aan de gevechten. De agenten vonden vier pistolen en verscheidene steekwapens. De veiligheidschef van Zacatecas, Ismael Camberos Hernández, zei volgens mediaberichten dat de wapens waarschijnlijk tijdens het bezoek van dinsdag de gevangenis waren binnengesmokkeld. Bij een inspectie in het weekend werden geen wapens gevonden. bron: Belga Het bericht Minstens 16 doden bij gevechten in Mexicaanse gevangenis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. 11 doden bij instorting van gebouw in India, 15 mensen mogelijk nog bedolven onder puin (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een gebouw in opbouw in het zuiden van India zijn zeker elf doden gevallen. Dat bevestigen de hulpdiensten vandaag, drie...
  [naar artikel]
 35. Zestig mensen vast onder de grond na instorting illegale mijn in Ecuador (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Ecuador zijn verschillende doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn in het noorden van het land. Minstens 60 personen zitten nog vast, zo hebben diverse lokale media woensdag onder aanhaling van de nooddiensten gemeld.
  [naar artikel]
 36. Vijf doden bij instorting van gebouw in Caïro (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een gebouw in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zaterdagochtend 5 doden en 24 gewonden gevallen. Dat meldde het bestuur van de provincie Caïro.
  [naar artikel]
 37. Schutters doden vijf mensen die Mexicaanse onafhankelijkheid vierden in bar (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een bar in Villahermosa, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Tabasco, hebben schutters zondagavond vijf doden gemaakt. Op dat moment waren er al feestelijkheden aan de gang naar aanleiding van de 209de verjaardag maandag van de Mexicaanse onafhankelijk van Spanje.
  [naar artikel]
 38. Zes doden na instorting brug in Taiwan (03/10/2019 - Metro)
  In Taiwan is het lichaam gevonden van een gastarbeider na de instorting van een brug. Daarbij zijn in totaal zes doden gevallen, zo maakten de autoriteiten vandaag bekend. De zes slachtoffers, drie uit de Filipijnen en drie uit Indonesië, kwamen om bij het ongeval dat op dinsdagochtend plaatsvond in Nanfangao, een vissersdorp in het oosten. De 140 meter lange en 21 jaar oude brug stortte plots in en bedolf daarbij boten waarop de vissers aan het rusten waren, aldus het nationale rampenagentschap. De meeste buitenlandse vissers in Taiwan kiezen ervoor op boten te leven, in plaats van op land, om geld uit te sparen. Vandaag is de laatste vermiste visser gevonden langs de kust, maakte het staatsnieuwsagentschap bekend. Bij het ongeval raakten ook minstens 12 mensen gewond. Onder hen zijn negen gastarbeiders, de chauffeur van een tankwagen die op de brug reed op dat ogenblik, en twee leden van de kustwacht. Volgens de minister van Transport zal de regering minstens 5 miljoen Taiwanese dollar (ongeveer 147.000 euro) compensatie uitbetalen aan de gezinnen van de dodelijke slachtoffers. Bron: Belga   Het bericht Zes doden na instorting brug in Taiwan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Zes doden na instorting brug in Taiwan (03/10/2019 - Metro)
  In Taiwan is het lichaam gevonden van een gastarbeider na de instorting van een brug. Daarbij zijn in totaal zes doden gevallen, zo maakten de autoriteiten vandaag bekend. De zes slachtoffers, drie uit de Filipijnen en drie uit Indonesië, kwamen om bij het ongeval dat op dinsdagochtend plaatsvond in Nanfangao, een vissersdorp in het oosten. De 140 meter lange en 21 jaar oude brug stortte plots in en bedolf daarbij boten waarop de vissers aan het rusten waren, aldus het nationale rampenagentschap. De meeste buitenlandse vissers in Taiwan kiezen ervoor op boten te leven, in plaats van op land, om geld uit te sparen. Vandaag is de laatste vermiste visser gevonden langs de kust, maakte het staatsnieuwsagentschap bekend. Bij het ongeval raakten ook minstens 12 mensen gewond. Onder hen zijn negen gastarbeiders, de chauffeur van een tankwagen die op de brug reed op dat ogenblik, en twee leden van de kustwacht. Volgens de minister van Transport zal de regering minstens 5 miljoen Taiwanese dollar (ongeveer 147.000 euro) compensatie uitbetalen aan de gezinnen van de dodelijke slachtoffers. Bron: Belga   Het bericht Zes doden na instorting brug in Taiwan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Dodentol instorting appartement Istanbul opgelopen tot 21 (10/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de instorting van een acht verdiepingen tellend appartementsgebouw in Istanboel is het aantal doden gestegen naar 21. Dat deelde minister van...
  [naar artikel]
 41. Al 43 doden na instorting van mijn in Congo (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De instorting van een koper- en kobaltmijn in het zuidoosten van Congo, in de buurt van Kolwezi, heeft al 43 mensenlevens geëist. Dat meldt Richard...
  [naar artikel]
 42. Vijf doden bij viering onafhankelijkheidsdag in Mexicaanse bar (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een bar in Villahermosa, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Tabasco, hebben schutters gisteravond vijf doden gemaakt. Op dat moment waren er...
  [naar artikel]
 43. Zes doden na instorting van afvalberg in Sri Lanka (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een sloppenwijk in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo zijn minstens zes mensen omgekomen nadat een afvalberg was ingestort. Een veertigtal
  [naar artikel]
 44. Dodentol na explosie en instorting van Pakistaanse mijn stijgt naar 18 (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een explosie en de daaropvolgende instorting het voorbije weekend in een koolmijn in het zuidwesten van Pakistan zijn intussen 18 doden geteld....
  [naar artikel]
 45. Minstens 224 doden na aardbeving in Mexico: minstens 21 kinderen dood na instorting schoolgebouw, nog 30 kinderen vermist (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het zuiden van Mexico is dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn er al minstens 224 slachtoffers geteld. Gebouwen zijn ingestort en er vond een grote explosie plaats bij een fabriek. Minstens 21 kinderen kwamen om het leven toen een schoolgebouw instortte in Mexico-Stad. 30 kinderen zijn nog steeds vermist.
  [naar artikel]
 46. Minstens 224 doden na aardbeving in Mexico: minstens 21 kinderen dood na instorting schoolgebouw, nog 30 kinderen vermist (20/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het zuiden van Mexico is dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn er al minstens 224 slachtoffers geteld. Gebouwen zijn ingestort en er vond een grote explosie plaats bij een fabriek. Minstens 21 kinderen kwamen om het leven toen een schoolgebouw instortte in Mexico-Stad. 30 kinderen zijn nog steeds vermist.
  [naar artikel]
 47. Minstens 15 doden bij instorting muur door moessonregens in India (02/07/2019 - Metro)
  In Indiase stad Mumbai zijn minstens 15 mensen omgekomen nadat een muur instortte als gevolg van de hevige moessonregens. Volgens een officiële balans raakten ook 69 mensen gewond. Hulpverleners zoeken intussen koortsachtig tussen de brokstukken naar mogelijke overlevenden. De muur kwam in het noordelijk gedeelte van de stad, afgelopen nacht rond 2 uur plaatselijke tijd (22.30 uur Belgische tijd), naar beneden, meldt een woordvoerder van de nooddiensten van de stad. Mumbai werd vandaag voor de tweede dag op rij geteisterd door stortregens. Het openbare leven lag als gevolg van het natuurgeweld zo goed als stil. De autoriteiten riepen alle inwoners op om thuis te blijven en ook scholen bleven dicht. Op de luchthaven van Mumbai werden alle voorziene vluchten die hadden moeten landen, naar elders omgeleid. Bron: Belga   Het bericht Minstens 15 doden bij instorting muur door moessonregens in India verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. “Geen reden om aan te nemen dat brug ging instorten” (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  “De instorting is voor ons totaal onverwacht en onvoorspelbaar, rekening houdend met de uitgevoerde monitoring”, zegt Stefano Marigliani, regionaal directeur van snelweguitbater Autostrade per l’Italia, aan de krant Corriere della Sera over de instorting van een snelwegbrug in Genua waarbij minstens 35 mensen om het leven kwamen. Elders is kritiek te horen op de constructie van de brug, maar de oorzaak van de instorting dinsdagmiddag is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 49. “Geen reden om aan te nemen dat brug ging instorten” (14/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “De instorting is voor ons totaal onverwacht en onvoorspelbaar, rekening houdend met de uitgevoerde monitoring”, zegt Stefano Marigliani, regionaal directeur van snelweguitbater Autostrade per l’Italia, aan de krant Corriere della Sera over de instorting van een snelwegbrug in Genua waarbij minstens 35 mensen om het leven kwamen. Elders is kritiek te horen op de constructie van de brug, maar de oorzaak van de instorting dinsdagmiddag is nog onduidelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.