Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:52 uur

“Tsjechische minister wilde Rusland afpersen voor coronavaccins”

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 13:12

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek bevindt zich in nauwe schoentjes, nu de nieuwssite Seznamzpravy hem ervan beschuldigt een quid pro quo met Rusland te hebben nagestreefd. In ruil voor geheimhouding over de beschuldigingen in een spionageaffaire zou Hamacek de levering van één miljoen coronavaccins van Spoetnik V hebben geëist. Hamacek ontkent alle beschuldigingen en heeft het over “speculaties en leugens”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken stelt Rusland meteen ultimatum (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Tsjechië heeft woensdag, nauwelijks enkele uren nadat hij de eed had afgelegd, Rusland voor een ultimatum gesteld. Hij dreigt ermee nog meer Russische diplomaten het land uit te zetten als Rusland het Tsjechische ambassadepersoneel niet meer binnenlaat. Praag en Moskou zijn in een diplomatieke ruzie verzeild over ontploffingen in een Tsjechisch munitiedepot in 2014.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken plaatst Rusland meteen voor ultimatum (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Tsjechië heeft vandaag, nauwelijks enkele uren nadat hij de eed had afgelegd, Rusland voor een ultimatum gesteld. Hij dreigt ermee nog meer Russische diplomaten het land uit te zetten als Rusland het Tsjechische ambassadepersoneel niet meer binnenlaat. Praag en Moskou zijn in een diplomatieke ruzie verzeild over ontploffingen in een Tsjechisch munitiedepot in 2014.
  [naar artikel]
 3. AstraZeneca en Rusland combineren hun coronavaccins (11/12/2020 - Express)
  De Britse farmagroep AstraZeneca en Rusland hebben vrijdag gezamenlijke klinische tests aangekondigd waarbij hun kandidaat-vaccins tegen het nieuwe coronavirus worden... The post AstraZeneca en Rusland combineren hun coronavaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. “Tsjechische minister eiste gratis levering Spoetnik-vaccin om Russisch spionageschandaal geheim te houden” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tsjechisch minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek komt in nauwe schoentjes nadat de website Seznamzpravy.cz hem ervan heeft beschuldigd een verdachte deal met Rusland te hebben gesloten. In ruil voor geheimhouding over de beschuldigingen in een spionageaffaire zou Hamacek de levering van één miljoen coronavaccins van Spoetnik V hebben geëist. Hamacek ontkent alle beschuldigingen en heeft het over “speculaties en leugens”.
  [naar artikel]
 5. Diplomatiek geschil tussen Praag en Moskou: Tsjechisch ultimatum aan Rusland verstreken (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ultimatum waarvoor Tsjechië Rusland gesteld heeft, is donderdagmiddag om 12 uur afgelopen. De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Jakub Kulhanek had het Kremlin opgeroepen om tegen dan alle uitgewezen diplomaten naar de Tsjechische ambassade in Moskou te laten terugkeren. Dat is niet gebeurd. Ook de NAVO-landen hebben donderdag de acties van Rusland aan de kaak gesteld, maar ze hebben geen concrete maatregelen aangekondigd ter ondersteuning van Tsjechië.
  [naar artikel]
 6. Minderjarige jongens verdienden 100.000 euro aan afpersen met naaktfoto's (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft deze week in de regio Leiden drie jongens, tussen 15 en 18 jaar, oud opgepakt voor het afpersen van tientallen slachtoffers met...
  [naar artikel]
 7. De pionier die coronavaccins mogelijk maakte: ‘Eigenlijk wilde ik kanker begrijpen’ (11/03/2021 - De Morgen)
  Zijn naam zingt ineens overal rond: Lex van der Eb, de Nederlandse hoogleraar wiens werk eind vorige eeuw de basis legde voor veel van de huidige coronavaccins. Op de dag dat ‘zijn’ Janssenvaccin naar verwachting wordt toegelaten blikt hij terug: ‘Eigenlijk wilde ik kanker begrijpen.’
  [naar artikel]
 8. Straf met uitstel voor afpersen callgirl van Vlaams Parlementslid (27/06/2019 - De Standaard)
  De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een koppel uit Oost-Vlaanderen schuldig bevonden aan het afpersen van een prostituee uit Duffel. Ze werd ook belaagd en haar gsm werd gestolen.
  [naar artikel]
 9. Duizenden mensen betogen in Praag tegen Tsjechische president (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het buitenlandbeleid van president Milos Zeman. Volgens de manifestanten is het Tsjechische staatshoofd een “marionet van Rusland”.
  [naar artikel]
 10. Duizenden mensen betogen in Praag tegen Tsjechische president (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag zijn donderdag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het buitenlandbeleid van president Milos Zeman. Volgens de manifestanten is het Tsjechische staatshoofd een “marionet van Rusland”.
  [naar artikel]
 11. Duizenden mensen betogen in Praag tegen Tsjechische president (30/04/2021 - De Standaard)
  In het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag zijn donderdag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het buitenlandbeleid van president Milos Zeman. Volgens de manifestanten is het Tsjechische staatshoofd een ‘marionet van Rusland’.
  [naar artikel]
 12. Rusland claimt succesvolle vaccintesten op militairen (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zegt met succes coronavaccins te hebben uitgetest op vrijwilligers uit het leger. “Er werden geen complicaties of neveneffecten...
  [naar artikel]
 13. De pionier die de coronavaccins mogelijk maakte: ‘Ik was alleen maar nieuwsgierig’ (11/03/2021 - De Morgen)
  Zijn naam zingt ineens overal rond: Lex van der Eb, de Nederlandse hoogleraar wiens werk eind vorige eeuw de basis legde voor veel van de huidige coronavaccins. Op de dag dat ‘zijn’ Janssenvaccin in Europa is toegelaten blikt hij terug: ‘Eigenlijk wilde ik kanker begrijpen.’
  [naar artikel]
 14. De pionier die de coronavaccins mogelijk maakte: “Ik was alleen maar nieuwsgierig” (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn naam zingt ineens overal rond: Lex van der Eb, de Nederlandse hoogleraar wiens werk eind vorige eeuw de basis legde voor veel van de huidige coronavaccins. Op de dag dat ‘zijn’ Janssenvaccin in Europa is toegelaten blikt hij terug: “Eigenlijk wilde ik kanker begrijpen.”
  [naar artikel]
 15. Rusland wilde volgens Franse minister van Defensie satelliet aftappen: "Je buren afluisteren is spionage" (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft vorig jaar mogelijk geprobeerd een Franse satelliet voor geheime communicatie af te tappen. "Spionage'', zei de Franse minister van...
  [naar artikel]
 16. Leden motorbende veroordeeld voor afpersen van ex-lid (05/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee leden van motorbende No Surrender veroordeeld voor het afpersen van een frituuruitbater die uit de club was gestapt. Donald M. (34) kreeg twee jaar cel, waarvan een jaar effectief. Rodriguez C. (30) vliegt twintig maanden achter de tralies.
  [naar artikel]
 17. Tsjechische centrumlinkse regering gevallen (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Tsjechische eerste minister Bohuslav Sobotka neemt ontslag, zo heeft hij vandaag aangekondigd. Dat betekent meteen ook het einde van zijn
  [naar artikel]
 18. Belgische douane stelt “green lane” in om vlot transport coronavaccins te garanderen (26/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische douane heeft een zogeheten ‘green lane’ ingesteld om het transport van coronavaccins vlot te laten verlopen. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). De maatregel zorgt ervoor dat de ladingen met vaccins niet worden tegengehouden door de douanediensten. Daarnaast is beslist om tijdelijk geen btw te heffen op coronavaccins en testkits.
  [naar artikel]
 19. Europese verdeling van vaccins: Tsjechische premier boos, elders wrevel over Kurz (02/04/2021 - Knack)
  Het laatste woord lijkt nog niet gezegd over de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten over de solidaire verdeling van 10 miljoen coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Terwijl Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië als enigen geen dosissen wilden afstaan aan vijf landen die de voorbije maanden minder vaccins ontvingen, laakt de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag net het gebrek aan solidariteit...
  [naar artikel]
 20. Tsjechische premier Babis betreurt “gebrek aan Europese solidariteit” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het laatste woord lijkt nog niet gezegd over de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten over de solidaire verdeling van 10 miljoen vroeger geleverde coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Terwijl Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië als enigen geen dosissen wilden afstaan aan vijf landen die de voorbije maanden minder vaccins ontvingen, bekritiseert de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag net het gebrek aan solidariteit.
  [naar artikel]
 21. Tsjechische regering in verweer tegen nepnieuws (02/01/2017 - De Tijd)
  08:44 Een nieuw agentschap van de Tsjechische regering moet de verspreiding van vermeende propaganda en nepnieuws tegengaan. De Tsjechen zijn vooral bang dat Rusland zijn verkiezingen zal proberen te beïnvl...
  [naar artikel]
 22. Tsjechische regering overleeft vertrouwensstemming (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd....
  [naar artikel]
 23. Tsjechische regering overleeft vertrouwensstemming (12/07/2018 - Knack)
  Bijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd.
  [naar artikel]
 24. Tsjechische regering overleeft vertrouwensstemming (12/07/2018 - De Tijd)
  09:50 Bijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd. Hij kan aan de slag met een minderheidskabinet.
  [naar artikel]
 25. Tsjechische voetbalcompetitie stopgezet nadat team in quarantaine moet (24/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Tsjechische kampioenschap zal niet meer voltooid worden. Dat kondigde de Tsjechische voetballiga (LFA) vrijdag aan.
  [naar artikel]
 26. Tsjechische premier Babis betreurt “gebrek aan Europese solidariteit” bij verdeling Pfizer-vaccins (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het laatste woord lijkt nog niet gezegd over de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten over de solidaire verdeling van 10 miljoen vroeger geleverde coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Terwijl Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië als enigen geen dosissen wilden afstaan aan vijf landen die de voorbije maanden minder vaccins ontvingen, bekritiseert de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag net het gebrek aan solidariteit.
  [naar artikel]
 27. "Israël blokkeert overdracht coronavaccins aan Gazastrook” (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft vandaag verhinderd dat honderden coronavaccins van de Palestijnse Autoriteit voorlopig binnen geraken in de Gazastrook. Dat verklaarde een minister van de Palestijnse Autoriteit vanavond.
  [naar artikel]
 28. Tsjechische minister van Justitie stapt op na beschuldigingen plagiaat bij thesis (09/07/2018 - Knack)
  Na slechts dertien dagen in functie heeft de Tsjechische minister van Justitie Tatana Mala haar ontslag gegeven. De politica van de populistische ANO-partij van premier Andrej Babis reageerde daarmee op beschuldigingen van plagiaat bij haar thesis.
  [naar artikel]
 29. Vluchtelingen klagen over politiemensen die hen komen “afpersen” in Brussels park: “Ze slaan soms met matrak op slapende mensen” (03/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vluchtelingen die in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven klagen over het gedrag van politiemensen die hen “brutaal en met harde hand” komen ondervragen, maar hen soms ook afpersen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. De beschuldigingen worden ook ondersteund door leden van de vereniging “Solidariteit met de vluchtelingen van het Noordstation”.
  [naar artikel]
 30. Zo gaat Vlaanderen de coronavaccins verdelen: deze woonzorgcentra komen eerst (31/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft een eerste planning opgesteld voor de verdere verdeling van de coronavaccins in de Vlaamse woonzorgcentra. “Tegen eind januari zouden de meeste woonzorgcentra hun eerste vaccinatieronde afgerond moeten hebben”, zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 31. KBC betaalt 240 miljoen euro voor resterende belang in Tsjechische bouwspaarbank CMSS (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CSOB, de Tsjechische divisie van de KBC Groep, neemt het belang van 45 procent van de Duitse Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) in de Tsjechische...
  [naar artikel]
 32. Nu al problemen voorspeld bij levering coronavaccins (03/09/2020 - Express)
  Coronavaccins leveren wordt een huzarenstukje, dat zeggen verschillende logistieke bedrijven. Ze moeten namelijk op heel koude temperaturen bewaard worden. Een... The post Nu al problemen voorspeld bij levering coronavaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. België staat open voor discussie over vrijgeven patenten op coronavaccins (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land staat open voor discussie over het vrijgeven van de patenten op de coronavaccins. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag gezegd in de Kamer. “Maar de voorwaarde is wel een betere beschikbaarheid en betaalbaarheid”, aldus de eerste minister.
  [naar artikel]
 34. "Zeman is de hoer van Poetin": topless vrouw stormt op Tsjechische president af (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een topless vrouw is op de Tsjechische president Milos Zeman afgestormd toen die zijn stem wilde uitbrengen tijdens de eerste ronde van de...
  [naar artikel]
 35. Tsjechische regering overleeft vertrouwensstemming (12/07/2018 - De Morgen)
  Bijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd. Deze nacht stemden 105 van de 200 parlementsleden voor de minderheidsregering van Babis' populistische ANO-partij en de sociaaldemocratische CSSD. 
  [naar artikel]
 36. Volgende week worden 101.308 coronavaccins toegediend in Vlaanderen (11/02/2021 - De Morgen)
  Volgende week zullen 101.308 inentingen met de verschillende coronavaccins worden toegediend in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) samen met het Agentschap Zorg en Gezondheid aangekondigd.
  [naar artikel]
 37. Is het veilig om coronavaccins te mixen? Onderzoekers voeren tests uit (15/04/2021 - Express)
  De problemen omtrent de coronavaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson doen vragen rijzen over de mogelijkheid om verschillende vaccins te mengen. Experts van Oxford University laten nu hun licht schijnen over wat daar de potentiële gevolgen van zijn. De afgelopen weken kregen we heel wat slecht nieuws te verwerken over de coronavaccins. Eerst waren […] The post Is het veilig om coronavaccins te mixen? Onderzoekers voeren tests uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Coronavaccins maken farmabedrijven bij voorbaat steenrijk (17/12/2020 - Apache)
  Hoewel de eerste coronavaccins nog maar net zijn gezet, wordt het feest van het grote geld op de beurs al volop gevierd. De voorlopige beurswinsten staan echter in contrast met de investeringen die Big Pharma-bedrijven zelf doen in onderzoek en ontwikkeling. De grootste investeringen in de ontwikkeling van coronavaccins kwamen uit de overheidskassen. Het kan
  [naar artikel]
 39. Tienduizenden mensen betogen in Praag tegen Tsjechische premier (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Tsjechische hoofdstad Praag zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag te eisen van eerste minister Andrej Babis. Het is een...
  [naar artikel]
 40. Tsjechische premier beschuldigd van belangenvermenging in intern EU-document (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Tsjechische eerste minister Andrej Babis wordt in een vertrouwelijk document van de Europese Commissie beschuldigd van belangenvermenging. De...
  [naar artikel]
 41. Tsjechië wijst 18 Russische diplomaten uit wegens spionage (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tsjechië gaat achttien werknemers van de Russische ambassade uitwijzen die door de Tsjechische inlichtingendiensten als agenten van de spionagediensten van Moskou zijn geïdentificeerd, zo heeft de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 42. Lijfwacht Tsjechische premier blundert in Brussel: kogel per ongeluk afgevuurd in vliegtuig (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een lijfwacht van de Tsjechische eerste minister Andrej Babis heeft dinsdagavond per ongeluk een schot gelost aan boord van diens vliegtuig in...
  [naar artikel]
 43. Ook Trump-minister Sessions loog over contacten met Rusland (02/03/2017 - De Tijd)
  07:25 Opnieuw ligt een kersvers minister van Donald Trump onder vuur voor het verzwijgen van contacten met Rusland. Dit keer gaat het om minister van Justitie, Jeff Sessions.
  [naar artikel]
 44. Rijke landen vaccineren aan topsnelheid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatiecampagne wereldwijd (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op vraag van India en Zuid-Afrika pleiten de Verenigde Staten sinds deze week voor het opheffen van de patenten op coronavaccins. Ook de Europese Unie en Rusland lieten al verstaan over het voorstel te willen spreken. Het opheffen van de patenten moet als hefboom dienen om de wereldwijde productie te vergroten en de wereldbevolking sneller in te enten. Op dit moment bestaat er immers een groot onevenwicht in de verdeling van de coronavaccins over de wereld. Vooral in Afrika is de vaccinatiegraad nog erg laag.
  [naar artikel]
 45. VS-inlichtingendiensten: Rusland wilde Hillary Clinton schade toebrengen en Donald Trump helpen (10/12/2016 - Knack)
  Amerikaanse inlichtingendiensten concluderen met "hoge zekerheid" dat Rusland tijdens het slot van de presidentscampagne door geheime operaties Hillary Clinton schade wilde toebrengen en Donald Trump wilde helpen.
  [naar artikel]
 46. Overzicht: hoe goed beschermen de verschillende coronavaccins ons? (08/02/2021 - Knack)
  Hoe effectief zijn de coronavaccins tegen het ontwikkelen van symptomen van covid-19? En wat betekent 'bescherming' precies?
  [naar artikel]
 47. Check: Zijn de Belgische coronavaccins halal en koosjer? (14/02/2021 - VRT NWS)
  Heel wat Belgische moslims zitten met vragen over de coronavaccins. Daarom stuurde het Executief van de Moslims van België (EMB) deze week een persbericht uit. De boodschap? Tijdens de ramadan vormen de coronavaccins geen probleem. Toch beweren sommigen dat de vaccins niet halal zouden zijn.
  [naar artikel]
 48. Controversiële Tsjechische premier Babis overleeft motie van wantrouwen (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Tsjechische eerste minister Andrej Babis heeft vanochtend vroeg de motie van wantrouwen tegen zijn regering zoals verwacht overleefd. Babis ligt...
  [naar artikel]
 49. Dode bij nieuwe rellen tegen verkiezingsuitslag in Wit-Rusland (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij gewelddadige schermutselingen in Wit-Rusland is maandagavond een demonstrant om het leven gekomen. De man wilde een explosief naar de politie...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.