Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:24 uur

Voormalige bouwmeester: “Ondertekenaars petitie Het Steen zijn vaak meelopers”

Gazet van Antwerpen

04/05/2021 - 13:14

Volgens de vorige Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck zijn de ondertekenaars van de petitie tegen de nieuwbouw aan Het Steen in Antwerpen vaak meelopers, die volgen in het zog “van een aantal brulapen die veel aandacht krijgen op sociale media”. Dat zei de architect in ‘De Afspraak’ op Canvas maandagavond.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bouwmeester versus Bouwcollege (13/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering wil de Vlaamse Bouwmeester vervangen door een Bouwmeestercollege. Een beslissing die meer dan 4.000 Vlamingen contesteren via een petitie. Huidig bouwmeester Peter Swinnen krijgt veel tegenwind - hij zou onder meer te elitair zijn - maar de vrees voor verwatering en verzwakking in een Bouwmeestercollege leeft sterk. Anderen juichen zo'n college toe en zien het als de som van verschillende visies.
  [naar artikel]
 2. Bezorgde jongeren starten petitie voor nieuw skatepark (26/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Willebroekse skaters zijn niet tevreden met de huidige skate-accommodaties aan de Ringlaan. Die skatetoestellen liggen er gevaarlijk en verwaarloosd bij. Na 24 uur telde de petitie op Facebook al 220 ondertekenaars.
  [naar artikel]
 3. Bijna 40.000 mensen ondertekenen petitie om Farage te vervolgen (21/07/2016 - De Redactie)
  De ondertekenaars willen de voormalige UKIP-leider en een van de boegbeelden van de Brexit-campagne laten vervolgen voor het aanzetten tot raciale en religieuze haat.
  [naar artikel]
 4. Voormalig bouwmeester Van Broeck: "Aanbouw aan het Steen moet niet mooi zijn" (03/05/2021 - VRT NWS)
  In Antwerpen is er beroering ontstaan over het gebouw dat naast het "Steen" wordt opgetrokken. Veel Antwerpenaren vinden het niet mooi, maar dat is naast de kwestie, zegt voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in "De afspraak". "Ik ben niet bezig met schoonheid, architectuur moet maatschappelijk meerwaarde creëren".
  [naar artikel]
 5. Antwerps bouwmeester verdedigt bijgebouw aan Het Steen ondanks felle kritiek: “We bouwen in de 21ste eeuw, niet meer in de 12de eeuw” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘geboorteplek van Antwerpen is verminkt’ tot ‘breek de koterij onverwijld af’: het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen bij het Steen in Antwerpen valt niet echt in de smaak. Maar volgens Antwerps bouwmeester Christian Rapp was het bijgebouw noodzakelijk. “Oud en nieuw gaan harmonisch samen. Helemaal niets doen, was geen optie”, verdedigt hij de keuze.
  [naar artikel]
 6. 5,8 miljoen Britten tekenen petitie tegen brexit, regering legt ze naast zich neer (27/03/2019 - De Morgen)
  De Britse regering heeft geen oren naar de verzuchtingen van meer dan 5,8 miljoen ondertekenaars van de online petitie om de brexit ter herroepen. De petitie vestigde een record: het is het meest gesteunde voorstel voor het parlement ooit in het Verenigd Koninkrijk. De parlementsleden zullen wel een debat houden over de petitie, maar de overheid wil naar eigen zeggen “geen beloftes breken” en blijft achter de brexit staan.
  [naar artikel]
 7. Schooldirecteur betreurt petitie tegen bomenkap achter school: “Die naaldbomen zijn een gevaar voor de kinderen” (27/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De petitie ‘Red het bos van Schiplaken’ blijft voor commotie zorgen. De ondertekenaars zien een stuk groen verdwijnen, maar de directeur van De Bosuiltjes Bart Van Dievel wijst erop dat het kappen van de veertig bomen voornamelijk een veiligheidsmaatregel is.
  [naar artikel]
 8. Tientallen mensen tekenen petitie voor behoud Frituur ’t Steen (01/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De legendarische Frituur ’t Steen op het Steenplein in Antwerpen verdwijnt in september. Het stadsbestuur verlengde eind vorig jaar de concessie voor het frietkraam niet, in het kader van de heraanleg van de Scheldekaaien. Eigenaar Luc Van Ranst geeft de strijd niet op en is een petitie gestart, die op enkele dagen tijd al door meer dan 250 mensen werd getekend.
  [naar artikel]
 9. 5,8 miljoen Britten tekenen petitie tegen brexit, regering legt ze naast zich neer (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering heeft geen oren naar de verzuchtingen van meer dan 5,8 miljoen ondertekenaars van de online petitie om de brexit ter herroepen....
  [naar artikel]
 10. Initiatiefnemers petitie tegen cruiseschepen over Antwerpse gemeenteraad: “Nog nooit zo’n onbeschoft publiek gezien” (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Maandag kregen de ondertekenaars van de petitie tegen cruiseschepen in Antwerpen geen kans om hun verhaal te doen tijdens de gemeenteraad. Wouter Van Besien (Groen) liet wel een geluidsopname met hun standpunt horen, maar daar luisterden weinig raadsleden naar. In een column proberen de indieners van de petitie nog een keer om gehoord te worden. Hieronder hun visie op de Antwerpse gemeenteraad van maandagavond.
  [naar artikel]
 11. Schauvliege: 'Wat Vlaams bouwmeester zegt gaat er soms over' (12/06/2018 - Knack)
  'De Vlaamse bouwmeester gaat er soms over in wat hij zegt. Hij meent dat niet zoals het vaak verschijnt." Dat zei Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) dinsdag in het Vlaams parlement. De bouwmeester verklaarde de afgelopen maanden onder meer dat het crimineel is om nu nog een vrijstaand huis te bouwen.
  [naar artikel]
 12. Meer dan vijf miljoen Britten ondertekenen petitie tegen uitstap uit Europese Unie (24/03/2019 - Metro)
  Reeds meer dan vijf miljoen Britten hebben een onlinepetitie tegen de brexit ondertekend. De toeloop naar de website was soms zo groot dat ze lam lag. “De regering voert herhaaldelijk aan dat uit de Europese Unie (EU) stappen de ‘wil van het volk’ is. Wij moeten een einde maken aan die stelling door de kracht van de steun van de bevolking om (in de EU) te blijven aan te tonen”, zo valt er te lezen. Zondag omstreeks 15.30 uur Belgische tijd waren er al 5.012.429 ondertekenaars, stelde BELGA vast. Van zodra een petitie meer dan 100.000 handtekeningen verwerft, moet het parlement die bekijken. De regering moet een antwoord geven van zodra er meer dan 10.000 ondertekenaars zijn, zegt de site. bron: Belga Het bericht Meer dan vijf miljoen Britten ondertekenen petitie tegen uitstap uit Europese Unie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Julie Van den Steen openhartig: “Ik fantaseer wekelijks over seks met vrouwen” (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik zou graag eens een onenightstand hebben met een vrouw.” Dat vertelt de voormalige radiopresentatrice Julie Van den Steen (27) in de eerste aflevering van Flowjob, de videoreeks over seks van Studio Brussel. Presentatrice Flo Windey praat tijdens het programma openhartig en zonder schroom over seks. Voormalig MNM-stem Julie Van den Steen had de eer om de allereerste centrale gast te zijn en sprak honderduit over de G-spot, klaarkomen en ‘dirty talk’. Maar ze onthulde ook een geheimpje: “Ik denk vaak na over seks met vrouwen.”
  [naar artikel]
 14. Petitie tegen nieuwbouw Het Steen wordt massaal getekend: 11.000 keer in één dag (29/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De storm rond de nieuwbouw tegen Het Steen in Antwerpen neemt nog toe in kracht. Een petitie voor de afbraak van het nieuwe toeristische onthaalgebouw is in één dag ruim 11.000 keer getekend. Stadsbouwmeester Christian Rapp zegt geschrokken te zijn van de negatieve reacties, maar vraagt geduld van de inwoners. Volgens de directeur van erfgoedinstelling Herita betrek je die inwoners maar beter vanaf het prille begin bij projecten als deze. “Erfgoed is van ons allemaal.”
  [naar artikel]
 15. Petitie tegen naaktscène in 'Lam Gods': “In feite is dit gewoon porno onder het mom van kunst” (08/10/2018 - De Morgen)
  Het Comité voor Bezorgde Ouders en Grootouders heeft online een petitie gestart om de subsidies voor NTGent in te trekken. Aanleiding is de 'vrijscène' in de productie Lam Gods. Regisseur Milo Rau staat open voor debat, maar vraagt wel dat de ondertekenaars de voorstelling eerst bekijken.
  [naar artikel]
 16. Bewoners langs kanaal Dessel-Schoten starten petitie tegen snelle fietsers: “Al drie keer aangereden” (18/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners van de Alfons Verdijckstraat trekken volgende week met een petitie naar burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). Ze eisen snelheidsmaatregelen tegen… fietsers. “Die terroriseren tegenwoordig de jaagpaden langs de vaart”, aldus de zowat honderd ondertekenaars.
  [naar artikel]
 17. Al 5,8 miljoen Britten tekenden petitie om in de EU te blijven, maar regering zegt "no" (27/03/2019 - VRT NWS)
  Al 5,8 miljoen Britten hebben een petitie op een officiële overheidswebsite getekend om de brexit terug te draaien en in de Europese Unie te blijven. Al die ondertekenaars hebben nu een negatief antwoord gekregen van de regering: "We houden ons bij het resultaat van het referendum in 2016."
  [naar artikel]
 18. "Wég met het standbeeld van koning Leopold II in Halle" (03/06/2020 - VRT NWS)
  Een 19-jarige studente uit Halle is met een petitie gestart om het standbeeld van de voormalige Belgische koning Leopold II weg te halen uit de stad. In verschillende steden zijn mensen begonnen met gelijkaardige petities. De ondertekenaars vinden het ongepast dat een figuur als Leopold II een standbeeld heeft, terwijl hij de gruwelijkste dingen heeft gedaan in Congo. Het protest tegen racisme in de Verenigde Staten doet de discussie weer oplaaien.
  [naar artikel]
 19. Meer dan 250 bedrijfsleiders, vakbonden en organisaties starten petitie: "Maak ons klimaatbeleid ambitieuzer, en snel!"  (05/02/2019 - VRT NWS)
  Het aantal mensen dat een ambitieuzer klimaatbeleid eist van de Belgische politiek blijft maar groeien. Na de wekelijkse straatprotesten is er nu ook een online petitie, "Sign for my Future". Wie dat wil, kan die vanaf vandaag ondertekenen. Het lijstje van ondertekenaars is nu al indrukwekkend met meer dan 250 handtekeningen van grote bedrijven, organisaties, vakbonden en scholen.
  [naar artikel]
 20. Startschot weerklinkt voor herbestemming van Het Steen (24/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen is donderdag het startschot gegeven voor de werken die van de voormalige burcht Het Steen een toeristisch onthaalcentrum moeten maken waar bewoners en bezoekers terechtkunnen voor informatie, tickets, boekingen en exposities. Het Steen krijgt ook een nieuw ponton van 350 meter lang, waar zee- en riviercruises kunnen aanmeren.
  [naar artikel]
 21. Selectieprocedure nieuwe Vlaamse bouwmeester van start (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag de positie van Vlaams bouwmeester vacant verklaard en de selectieprocedure goedgekeurd. De nieuwe bouwmeester kan...
  [naar artikel]
 22. Teheran wil 'garanties' van andere ondertekenaars nucleair akkoord (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif wil met zijn tour langs Peking, Moskou en Brussel van de ondertekenaars van het...
  [naar artikel]
 23. Nieuwe petitie opgestart om alle standbeelden van Leopold II uit Brussel te verwijderen (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren is er naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS, een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige...
  [naar artikel]
 24. De Wever over aanbouw Het Steen: “Ik schort mijn oordeel op tot het af is” (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) vraagt om geduld te hebben tot het toeristisch onthaalcentrum dat wordt gebouwd aan Het Steen in Antwerpen helemaal af is. “Tot dan schort ik mijn oordeel op.” Ondertussen is de petitie om de aanbouw terug af te breken al 15.000 keer ondertekend.
  [naar artikel]
 25. De Wever over aanbouw Het Steen: “Ik schort mijn oordeel op tot het af is” (30/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) vraagt om geduld te hebben tot het toeristisch onthaalcentrum dat wordt gebouwd aan Het Steen in Antwerpen helemaal af is. “Tot dan schort ik mijn oordeel op.” Ondertussen is de petitie om de aanbouw terug af te breken al 15.000 keer ondertekend.
  [naar artikel]
 26. De Wever over aanbouw Het Steen: “Ik schort mijn oordeel op tot het af is” (01/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) vraagt om geduld te hebben tot het toeristisch onthaalcentrum dat wordt gebouwd aan Het Steen in Antwerpen helemaal af is. “Tot dan schort ik mijn oordeel op.” Ondertussen is de petitie om de aanbouw terug af te breken al 15.000 keer ondertekend.
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - Landelijke Gilden bezorgd over toekomstvisie Vlaamse Bouwmeester (10/07/2016 - De Redactie)
  De pas aangestelde bouwmeester Leo Van Broeck wil Vlamingen aansporen om meer in de stad te wonen en hij wil de nieuwbouw rond de dorpen een halt toeroepen. De Landelijke Gilden promoten het platteland en willen dat de bouwmeester de dorpen juist versterkt.
  [naar artikel]
 28. Nieuwe petitie om alle standbeelden van Leopold II uit Brussel te verwijderen, gaat viraal (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren is er naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS, een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige...
  [naar artikel]
 29. Al meer dan 16.000 handtekeningen voor online petitie om standbeelden Leopold II uit Brussel weg te nemen (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS werd een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige Belgische koning...
  [naar artikel]
 30. Voormalig Vlaams bouwmeester Bob Van Reeth: “Het Operaplein lelijk? Niet elk plein moet vol bomen staan” (04/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De stadsplanners hoeven zich geen zorgen te maken: Bob Van Reeth geeft zijn zegen aan het vernieuwde Operaplein. De bekende architect en voormalige bouwmeester vindt het een goed idee om wat visuele rust en ruimte te creëren als onderbreking van “den boulevard” (de Leien dus) en de as Keyserlei-Meir. Hij heeft het plein wel nog niet met eigen ogen gezien. De verstokte stedeling is namelijk kustbewoner geworden.
  [naar artikel]
 31. Leo Van Broeck, Vlaams Bouwmeester: ‘Ik kan de onverbloemde waarheid zeggen, ik moet toch niet verkozen raken’ (10/07/2019 - De Morgen)
  Rik Torfs noemt hem een extremist, Joël De Ceulaer schertste dat ‘als we deze man de sleutels in handen geven, er collectieve deportaties komen waarbij alle plattelandsbewoners met een Mobiscore onder de 7 bijeengedreven worden in woontorens in de stad’. Anderen waarderen zijn pleidooi voor de betonstop en een radicaal klimaatbeleid, maar verwijten hem dat hij te vaak provoceert. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck kaatst de bal terug.
  [naar artikel]
 32. Julie Van den Steen openhartig: “Ik fantaseer wekelijks over seks met vrouwen” (05/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik zou graag eens een onenightstand hebben met een vrouw.” Dat vertelt de voormalige radiopresentatrice Julie Van den Steen (27) in de eerste aflevering van Flowjob, de videoreeks over seks van Studio Brussel.
  [naar artikel]
 33. Julie Van den Steen openhartig: “Ik fantaseer wekelijks over seks met vrouwen” (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik zou graag eens een onenightstand hebben met een vrouw.” Dat vertelt de voormalige radiopresentatrice Julie Van den Steen (27) in de eerste aflevering van Flowjob, de videoreeks over seks van Studio Brussel.
  [naar artikel]
 34. IJshockeyvedette Jay Bouwmeester krijgt hartaanval tijdens wedstrijd terwijl hij op de bank zit (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Canadese ijshockeyvedette Jay Bouwmeester is dinsdagavond tijdens een wedstrijd van zijn club St. Louis Blues en de Anaheim Ducks onwel geworden. Hij zakte in elkaar op de bank en kreeg onmiddellijk verzorging. Daarna werd de 36-jarige Bouwmeester naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het inmiddels beter stellen. Het gaat om een hartaanval.
  [naar artikel]
 35. IJshockeyvedette Jay Bouwmeester krijgt hartaanval tijdens wedstrijd terwijl hij op de bank zit (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Canadese ijshockeyvedette Jay Bouwmeester is dinsdagavond tijdens een wedstrijd van zijn club St. Louis Blues en de Anaheim Ducks onwel geworden. Hij zakte in elkaar op de bank en kreeg onmiddellijk verzorging. Daarna werd de 36-jarige Bouwmeester naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het inmiddels beter stellen. Het gaat om een hartaanval.
  [naar artikel]
 36. Beste bouwmeester, er zal niet veel dichter worden gewoond als het enkel kan waar het van de buren mag (02/02/2019 - VRT NWS)
  Kleiner gaan wonen, dichter gaan wonen: dat is de enige manier om onze steden leefbaar te houden. Dat is toch de boodschap die de wereld wordt ingestuurd. Maar wie dit in de praktijk wil omzetten, botst nog vaak op obstakels, zo blijkt uit de ervaring van het gezin van Steven Lauwereins uit Gent. Wat schort er met het systeem? In een brief aan de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck zet hij een aantal bedenkingen op een rij. 
  [naar artikel]
 37. Julie Van den Steen slachtoffer van vandalisme (04/06/2019 - Metro)
  De dag van Julie Van den Steen (26) begon vandaag met een serieuze tegenslag. Haar wagen werd volledig vernield door vandalen. De voormalige radiopresentatrice deelde haar verhaal op Instagram en roept getuigen op om informatie te delen. “Vandaag werd ik zo wakker”, schrijft Van den Steen bij een foto van haar vernielde wagen op Instagram. Haar Volvo V60 stond geparkeerd nabij de Korenmarkt in Gent. De voor- en achterruiten zijn ingeslagen en de nummerplaten eraf getrokken. Op het dak van de auto ligt een groot bord en ook de spiegels blijven gehavend achter. Het voormalige gezicht van de Ochtendshow op MNM hoopt dat mensen die iets gezien hebben contact met haar opnemen. “Heeft iemand iets gezien? Laat het me dan weten”, vraagt ze op Instagram. Lees ook : VIDEO. Emotionele Julie Van den Steen neemt afscheid van de radio   Instagram / @julievandensteen Instagram / @julievandensteen Instagram / @julievandensteen Het bericht Julie Van den Steen slachtoffer van vandalisme verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Bourgeois hekelt 'ongelukkige woordkeuze' Vlaams Bouwmeester (06/12/2017 - Knack)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) betreurt de 'ongelukkige woordkeuze' van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in zijn interview met Knack. 'Nu nog vrijstaand bouwen is crimineel', luidt de kop van dat interview. Hoewel die titel volgens Bourgeois 'misleidend' is, vindt hij de woordkeuze van de Bouwmeester toch 'ongelukkig en onverantwoord'.
  [naar artikel]
 39. Meer dan zes miljoen Britten ondertekenen petitie tegen brexit (01/04/2019 - Metro)
  Reeds meer dan zes miljoen Britten hebben een onlinepetitie tegen de brexit ondertekend. “De regering voert herhaaldelijk aan dat uit de Europese Unie (EU) stappen de ‘wil van het volk’ is. Wij moeten een einde maken aan die stelling door de kracht van de steun van de bevolking om (in de EU) te blijven aan te tonen”, zo valt er te lezen. Vandaag omstreeks 08.00 uur Belgische tijd waren er al 6.027.408 ondertekenaars, stelde het persagentschap Belga vast. Nooit eerder heeft een parlementaire onlinepetitie zoveel handtekeningen verworven, zegt SkyNews. Op een gegeven ogenblik kwamen er om de minuut bijna 2.000 handtekeningen bij zodat de website crashte. Het vorige record was ook al omtrent de brexit, aldus Sky. Zowat 4,2 miljoen mensen vroegen toen naar een tweede referendum onder voorwaarden. Van zodra een petitie meer dan 100.000 handtekeningen verwerft, moet het parlement die bekijken. Dit gebeurt vandaag. De regering moet een antwoord geven van zodra er meer dan 10.000 ondertekenaars zijn, zegt de site. Zij deed dit reeds op 26 maart door te zeggen dat zij Artikel 50 niet zal herroepen. De Conservatieve bewindsploeg zegt het resultaat van het referendum van 2016 te zullen eerbiedigen en “met het parlement samen te werken om een deal te bereiken die ons toelaat de Europese Unie te verlaten”. SkyNews berichtte gisteren dat een rivaliserende petitie om het “referendum na te komen” en dus uit de EU te stappen, al meer dan 170.000 handtekeningen verwierf. bron: Belga Het bericht Meer dan zes miljoen Britten ondertekenen petitie tegen brexit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Vlaams Bouwmeester: 'We zijn een bouwkundige bananenrepubliek' (08/09/2018 - Knack)
  Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck wil dat de Vlaanderen de ruimtelijke ordening weer grotendeels in eigen handen neemt, en die niet langer aan de gemeenten overlaat.
  [naar artikel]
 41. DISCUSSIE. Ook onze lezers hard voor bijgebouw aan Het Steen: “Voor eeuwig verknoeid” (29/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Kubus zonder glans.” “Spuuglelijk.” “Gemiste kans.” Het toeristisch onthaalcentrum dat opgebouwd wordt aan Het Steen is sinds vorige week voor een groot stuk zichtbaar. En het verdict van velen is hard. Ook bij onze lezers: “Laat de sloophamer maar aanrukken.” Ondertussen is de petitie die oproept om het gebouw af te breken, al meer dan 5.000 keer ondertekend.
  [naar artikel]
 42. Julie Van den Steen gaat binnenkort samenwonen met vriend: “Onze discussies gaan vaak over eten” (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eén jaar geleden deelde ze hun eerste foto op sociale media en nu is VTM-gezicht Julie Van den Steen (28) klaar voor de volgende stap in haar...
  [naar artikel]
 43. Slachtoffer van De Reus: “Ik ben zeker dat ik hem moet zijn tegengekomen” (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Reus schoot zijn ouders en zus dood, en David Van de Steen overleefde als negenjarige zelf verschillende schoten. Nu de identiteit van het Bendelid bekendraakte, vraagt Van de Steen (41) zich in Het Laatste Nieuws af hoe vaak hij de schutter niet moet tegengekomen zijn in Aalst.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Bouwmeester wil ons landschap redden: “We hebben het platteland vermoord” (18/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We wonen in een ruimtelijk misverstand”, zegt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck stellig. “Vlaanderen bestaat voor 6,4 procent uit natuur. Terwijl het ecosysteem van de planeet 50 procent natuur vergt.” Rijst de vraag: hoe maken we open ruimte bij? Daarom gaat de Bouwmeester de boer op. “Ik wil niet dat mijn kleinkinderen de natuur alleen nog in de zoo zien.”
  [naar artikel]
 45. 40.000 Britten tekenen petitie om Farage te vervolgen voor "aanzetten tot haat" (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Groot-Brittannië hebben 40.000 mensen een petitie ondertekend die Nigel Farage, de voormalige UKIP-leider, wil vervolgen voor racisme en
  [naar artikel]
 46. Minister Peeters schiet piste van Vlaamse bouwmeester over Mobiscore af (20/06/2019 - De Morgen)
  Ontslagnemend Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters is niet te spreken over het voorstel van Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck om fiscale voor- en nadelen te koppelen aan de Mobiscore. Met dat voorstel zaait de bouwmeester volgens de Open Vld-minister “opnieuw onrust bij eigenaars, huurders en handelaars”.
  [naar artikel]
 47. Di Rupo vraagt geld aan ondertekenaars klimaatpetitie (25/02/2019 - De Standaard)
  Bedrijfsleiders die de petitie ‘Sign for my future’ mee hebben ondertekend, zouden best 5 procent van hun winst investeren in een publiek-privaat klimaatfonds. Daardoor zouden ze tonen dat ze het echt menen met de aanpak van de klimaatcrisis, zo zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo in Le Soir.
  [naar artikel]
 48. "Breek de koterij onverwijld af": nieuw toeristisch onthaalgebouw Het Steen in Antwerpen oogst bergen kritiek (29/04/2021 - VRT NWS)
  Het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen bij het Steen in Antwerpen wordt stilaan zichtbaar, maar op veel bijval kan het niet rekenen. Op sociale media regent het kritiek over het uitzicht ervan. Critici vinden dat het bakstenen gebouw het uitzicht van de middeleeuwse burcht helemaal teniet doet. Er nu ook een petitie gestart om het weer af te breken.
  [naar artikel]
 49. Di Rupo vraagt geld aan ondertekenaars klimaatpetitie (25/02/2019 - De Standaard)
  Bedrijfsleiders die de petitie ‘Sign for my future’ mee hebben ondertekend, zouden best vijf procent van hun winst investeren in een publiek-privaat klimaatfonds. Daardoor zouden ze tonen dat ze het echt menen met de aanpak van de klimaatcrisis, zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo in Le Soir.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.