Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:08 uur

Studenten UCLL en PXL moeten voorrang geven aan vaccinatie tijdens examenperiode

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 13:19

Studenten van de hogescholen UCLL en PXL kunnen hun examens inhalen wanneer dat samenvalt met de vaccinatie. Studenten zijn dan gewettigd afwezig en kunnen het examen op een ander moment inhalen. Ze moeten dat wel kunnen bewijzen aan de hand van de vaccinatie-uitnodiging. De twee Limburgse hogescholen vinden het belangrijk dat de studenten zich inenten tegen het coronavirus, want zo kunnen we allen samen uitkijken naar meer vrijheid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat als studenten vaccin krijgen tijdens de examens? Universiteiten en hogescholen hebben plan klaar (04/05/2021 - VRT NWS)
  De universiteiten en hogescholen hebben een plan klaar voor het geval dat hun studenten uitgenodigd worden voor een vaccinatie tijdens de examenperiode. Arteveldehogeschool en HOGENT geven absolute voorrang aan de vaccinaties. Odisee hogeschool heeft liever dat de studenten hun vaccinatiemoment verplaatsen en niet hun examen. En aan de Gentse universiteit zijn de studenten vrij om te kiezen.
  [naar artikel]
 2. UCLL verwelkomt 2.000 nieuwe studenten bij start academiejaar (21/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool UCLL verwelkomt vandaag bij de start van het academiejaar 5.500 studenten op haar campussen in Diepenbeek, Hasselt en Genk. 2.000 daarvan zijn nieuwe studenten, een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar. Opvallend op de site in Diepenbeek zijn twee nieuwe torens. Ze moeten UCLL een smoel geven naast de universiteit. De torens moeten een landmark zijn vanop de Universiteitslaan.
  [naar artikel]
 3. ‘Rage container’ helpt gefrustreerde studenten in Hasselt (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Jeugddienst van Hasselt zorgt voor en Blokbar tijdens de examenperiode van de studenten in juni en december/ januari. Deze examenperiode gebeurt dat in de Serre in de Dokter Willemsstraat waar een 40-tal studenten terecht kunnen.
  [naar artikel]
 4. Bekende ouders vragen om jongeren voorrang te geven bij vaccinatie (01/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Verschillende bezorgde ouders en volwassenen onder wie Heidi De Pauw van Child Focus, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en federaal procureur Frederic Van Leeuw trekken in een open brief aan de alarmbel over de situatie van de jongeren tijdens de coronapandemie. In de brief, die maandag is gepubliceerd in De Morgen en Het Laatste Nieuws, roepen ze op om jongeren bij versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatie voorrang te geven.
  [naar artikel]
 5. Hogelschool UCLL belt startende studenten om hen te steunen in lockdown (13/11/2020 - VRT NWS)
  Een team van 8 begeleiders gaat in de komende weken alle eerstejaarsstudenten van de UCLL contacteren. De hogeschool wil polsen of de studenten behoefte hebben aan steun bij hun lessen in deze lockdown. Vanaf maandag schakelt de UCLL over op code rood. Dat wil zeggen dat ze maximaal online zullen les geven.
  [naar artikel]
 6. Make A Wish krijgt 6.666 euro van UCLL-studenten (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De studenten van hogeschool UC Leuven-Limburg, keuzetraject KMO, zijn er dit jaar opnieuw in geslaagd om met het initiatief 'Pop-Up 2.0' een bijzonder mooie opbrengst te genereren. Tijdens de proclamatie van Management Limburg overhandigden UCLL-studenten – sinds zaterdag officieel UCLL-alumni – een cheque ter waarde van maar liefst 6.666 euro aan ‘Make-A-Wish’.
  [naar artikel]
 7. Ziektes die voorrang geven bij vaccinatie vastgelegd (03/02/2021 - De Tijd)
  13:38 De negen ministers van Volksgezondheid hebben definitief vastgelegd welke ziektes voorrang geven op vaccinatie tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 8. PXL, UCLL en UHasselt willen studenten inzetten voor vaccinatie (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse Hogescholen PXL en UCLL en de UHasselt hopen samen een paar honderd studenten samen te brengen voor hulp bij de inentingen in de provincie. “We doen dat samen binnen het platform ‘Student helpt zorg’”, zegt PXL-departementshoofd Roald Nelissen.
  [naar artikel]
 9. Studenten maken kennis met UCLL in virtual reality (22/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Toekomstige studenten van de hogeschool UCLL kunnen op de studie-informatiedagen de school leren kennen via virtual reality. UCLL is de eerste hogeschool of universiteit die hiermee uitpakt op de SID-Ins in de Limburghal in Genk. Via de bril kunnen de studenten les volgen in een aula of de verplegers volgen tijdens een reanimatie. Onze collega's van TV Limburg gingen de bril vandaag al eens testen.
  [naar artikel]
 10. Studenten energiemanagement UCLL geven advies aan de Bottelarij (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee studenten energiemanagement aan het UCLL, Avci Yakup en Matthias Klatte, werkten mee aan een project bij de Bottelarij in Wellen. Ze werden er gevraagd energiemetingen te doen en een nieuw lichtplan op te maken voor de expositieruimte.
  [naar artikel]
 11. Hogeschool UCLL bezorgd over mentale welzijn studenten tijdens corona (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool UCLL is bezorgd over het mentale welzijn van haar studenten tijdens corona. Het afstandsonderwijs in combinatie met het wegvallen van sociale contacten door de strengere coronamaatregelen komen bij sommige studenten hard aan.
  [naar artikel]
 12. Lichaamspercussie als ontspanning tijdens het blokken op UCLL (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Studenten aan de UCLL kunnen vandaag hun blokfrustraties wel op een erg originele manier uiten. De hogeschool organiseert sessies lichaampercussie. Daarbij maak je muziek of ritmes door op verschillende plaatsen van je lichaam te slaan. De studenten kunnen dus letterlijk de leerstof erin kloppen.
  [naar artikel]
 13. WHO vraagt olympische atleten geen voorrang te geven bij vaccinatie (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Olympische atleten behoren geen voorrang te krijgen bij de wereldwijde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft Mike Ryan gezegd, topman van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. "Op dit moment hebben we niet eens genoeg vaccins om de grootste risicogroepen te voorzien.”
  [naar artikel]
 14. PXL voorstander van studenten voor de klas, UCLL houdt de boot voorlopig af (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De lerarenopleidingen van de hogescholen worden overstelpt met vragen om studenten te laten inspringen om het lerarentekort te helpen opvangen. Dat merken ook hogescholen PXL en UCLL. Bij de PXL zijn er momenteel al studenten die voor de klas staan, de UCLL houdt de boot voorlopig nog af.
  [naar artikel]
 15. WHO vraagt om olympische atleten geen voorrang te geven bij vaccinatie (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Olympische atleten behoren geen voorrang te krijgen bij de wereldwijde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft Mike Ryan gezegd, topman van het team tegen de coronapandemie van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. “Op dit moment hebben we niet eens genoeg vaccins om de grootste risicogroepen te voorzien.”
  [naar artikel]
 16. Een student op de tien gebruikt medicatie tijdens de examenperiode (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  hasseltRuim een student op de tien neemt medicatie tijdens de examenperiode. Dat blijkt uit een enquête die Teleblok, de gratis anonieme chatlijn van CM, afnam bij meer dan tweeduizend studenten.
  [naar artikel]
 17. One-shot-challenge: UCLL-studenten dagen leerlingen uit (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Studenten van de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding van de hogeschool UCLL dagen klassen uit het secundair onderwijs uit om een filmpje op te nemen waarin ze ononderbroken samen een sportactiviteit uitoefenen. Door de huidige coronamaatregelen zien de L.O-lessen op school er iets anders uit en gaan leerlingen vaak een wandeling maken. De UCLL-studenten hopen via deze uitdaging om leerlingen aan het bewegen te krijgen en ook zo meer verbondenheid te creëren binnen de klasgroep.
  [naar artikel]
 18. Ondernemers voor de klas bij UCLL (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  UCLL verwelkomde meer dan 20 ondernemers die de studenten kwamen inspireren tijdens 2 interessante sessies. Het was een boeiende en geslaagde namiddag.
  [naar artikel]
 19. Waarom het niet zo eenvoudig is de risicopatiënt voorrang te geven bij vaccinatie (09/04/2021 - De Morgen)
  Vanaf deze week kunnen ook naar schatting anderhalf miljoen risicopatiënten een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Brussel kondigde vanochtend aan zelfs al met de vaccinatie te beginnen. Al zullen er sowieso nog gaten zitten in de opgestelde lijst. ‘Missers kan je nooit uitsluiten.’
  [naar artikel]
 20. Bevestigd: ook risicopatiënten onder de 45 jaar krijgen voorrang bij vaccinatie (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook risicopatiënten jonger dan 45 jaar zullen voorrang krijgen bij hun vaccinatie tegen het coronavirus. Dat bevestigt federaal vicepremier Petra De Sutter, nadat emeritus hoogleraar Jan De Maeseneer van de taskforce vaccinatie dat gisteren al meldde aan Knack.
  [naar artikel]
 21. (Voorlopig?) geen voorrang voor sporters bij vaccinatie: Olympiërs en Rode Duivels moeten wachten op een prik, zoals iedereen (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf maanden voor de Olympische Spelen en drie maanden voor het EK voetbal is een vaccinatie tegen het coronavirus nog altijd niet in zicht voor de Belgische profsporters die op die evenementen horen of hopen te schitteren. “Als bepaalde groepen om bepaalde redenen voorrang krijgen, dan moet dat maatschappelijk te verantwoorden zijn”, zegt Dirk Ramaekers van de taskforce vaccinatie.
  [naar artikel]
 22. Archiefdoop voor studenten UCLL (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Studenten geschiedenis van Hogeschool UCLL gaan de confrontatie met echte bronnen aan in het Rijksarchief in Hasselt. Zelf oefenen met echt archiefmateriaal geeft een goede indruk over het meest elementaire deel van de historische bedrijvigheid.
  [naar artikel]
 23. Hogeschool UCLL doet 2.534 telefoontjes met maar 1 vraag: hoe is ‘t? (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool UCLL heeft een belteam van jong-afgestudeerden aangeworven. Zij zullen de komende weken alle UCLL-studenten die in september zijn gestart, opbellen.
  [naar artikel]
 24. Patro-coach Stijn Stijnen wil dat topsporters voorrang krijgen bij vaccinatie (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorbereiding van Club Brugge op de Europa League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev is flink verstoord door de positieve coronatesten van spelers Vanaken, Denswil en Mitrovic en hoofdcoach Philippe Clement. Club Brugge-boegbeeld Stijn Stijnen, nooit verlegen om een krasse mening, pleit er nu voor om profvoetballers voorrang te geven bij vaccinatie.
  [naar artikel]
 25. Studenten UCLL starten sportief (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Starten in het hoger onderwijs is een grote stap. Om die kennismaking vlot en leerzaam te laten verlopen, gaan de studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van hogeschool UCLL ieder jaar naar het domein van Sport Vlaanderen in Herentals.
  [naar artikel]
 26. "Studenten schakelen sociale media beter niet uit tijdens de blok" (04/01/2018 - VRT NWS)
  Studenten schakelen tijdens de examenperiode hun smartphone beter niet uit. Dat blijkt uit een enquête van Teleblok, de hulplijn van de Christelijke Mutualiteit bij 730 studenten. Zeven op de tien zeggen digitaal contact met medestudenten echt nodig te hebben tijdens de blok.
  [naar artikel]
 27. Zeven op de tien studenten willen elkaar niet belasten met problemen in examenperiode (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven op de tien studenten willen hun medestudenten tijdens de examenperiode niet belasten met hun problemen. Dat blijkt uit een enquête van
  [naar artikel]
 28. Welke beroepen krijgen voorrang bij vaccinatie? Sociale partners willen geen lijst (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Volksgezondheid buigen zich woensdagochtend over de lijst met essentiële functies, die voorrang krijgen in de vaccinatie. De sociale partners zijn geen voorstander van die vervroegde vaccinatie.
  [naar artikel]
 29. Ook psychiatrische patiënten krijgen voorrang bij vaccinatie (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mensen met een ernstige psychische stoornis of verstandelijke beperking krijgen voorrang bij de vaccinatie. Ook alle 18- tot 44-jarigen met specifieke onderliggende aandoeningen zullen voor hun leeftijdsgenoten gevaccineerd worden. Dat staat in het advies van de Hoge Gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 30. Studenten kleuteronderwijs UCLL willen wereldrecord schootzitten verbreken (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als beginopdracht van het nieuw academiejaar hebben de studenten kleuteronderwijs proeftuin B van UCLL Hasselt verschillende opdrachten gekregen. Een van deze opdrachten was het breken van een wereldrecord. De studenten kozen daarvoor het wereldrecord schootzitten uit.
  [naar artikel]
 31. Driehonderd studenten van hogeschool UCLL terug uit buitenland (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool UCLL had tot vorige week meer dan driehonderd studenten in het buitenland, die ondertussen grotendeels terug in België of onderweg zijn. Veertien studenten ondervinden problemen om naar ons land terug te komen.
  [naar artikel]
 32. Ook studenten HOGent halen betere punten tijdens de coronacrisis (02/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook bij de HOGent, de grootste hogeschool van Vlaanderen, hebben studenten goed gepresteerd tijdens de coronacrisis. Tijdens de tweede examenperiode behaalden de generatiestudenten (studenten die zich voor de eerste maal inschrijven voor een hogere opleiding) 59,52 procent van de credits. Een jaar eerder was dat 53,25 procent. Aan de KULeuven lagen de studieresultaten eveneens hoger dan vorige jaren.
  [naar artikel]
 33. Van Quickenborne steunt vraag van cipiers voor snellere vaccinatie (16/04/2021 - De Morgen)
  De cipiersvakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend, om personeel én gedetineerden voorrang te geven bij de vaccinatie. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) steunt hen.
  [naar artikel]
 34. Waarom het zo moeilijk is om chronisch zieken voorrang te geven bij vaccinatie (09/04/2021 - De Morgen)
  Vanaf deze week kunnen ook naar schatting anderhalf miljoen risicopatiënten een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Al zullen er sowieso nog gaten zitten in de opgestelde lijst. ‘Missers kan je nooit uitsluiten.’
  [naar artikel]
 35. Studenten UCLL maken biologisch leer van Limburgs fruitafval (23/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door te experimenteren zijn studenten van hogeschool UCLL erin geslaagd om veganistisch, of biologisch leer te maken. Op de dag van de wetenschap tonen ze hoe dat in z’n werk gaat.
  [naar artikel]
 36. UCLL-studenten kunnen weer gaan eten nu conflict in studentenrestaurant is opgelost (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wekenlang protesteerden studenten van de UCLL in Heverlee tegen het ontslag van Marleen, een medewerkster in het studentenrestaurant. Gisteren werd eindelijk een compromis bereikt, schrijft studentenblad Veto. Vandaag kunnen de studenten dus weer zonder morele problemen gaan eten in het restaurant.
  [naar artikel]
 37. UHasselt biedt extra begeleiding voor studenten met faalangst (09/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTNegen op de tien studenten voelen zich tijdens de examenperiode niet goed in hun vel. Dat blijkt uit een enquête die Teleblok afnam bij ruim 2.000 studenten. Meer dan de helft lijdt aan faalangst: het gevoel dat ze niet voldoen aan hun eigen verwachtingen of aan die van anderen.
  [naar artikel]
 38. UCLL ziet lerarenopleiding en verpleegkunde pieken (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  2.200 nieuwe studenten starten vandaag aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg. Het aantal nieuwe studenten aan de UCLL is daarmee met 30 procent gestegen. Vooral de richtingen van lerarenopleiding, verpleegkunde en bedrijfsmanagement zijn populair.
  [naar artikel]
 39. Directeur UCLL maakt studenten warm voor regatta met roeibattle (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als voorbereiding op de studentenregatta nam de algemene directeur van de UCLL het goede voorbeeld met een roeibattle tegen zijn collega aan de Hoogbrugkaai in Hasselt. Onder het toeziend oog van studenten en personeel namen ze het tegen elkaar op.
  [naar artikel]
 40. Studenten Verpleegkunde UCLL versterken intensieve COVID-afdelingen UZ Leuven (12/11/2020 - VRT NWS)
  In het UZ Leuven komen 28 studenten Verpleegkunde van hogeschool UCLL de teams van de vier intensieve COVID-afdelingen versterken. Het ziekenhuis kan momenteel alle hulp gebruiken. En de studenten kunnen op deze manier hun stage in een erg leerrijke context afwerken.
  [naar artikel]
 41. Op kot in een rusthuis: ‘Studenten moeten niet alleen met het hoofd bezig zijn’ (18/05/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst kunnen studenten in ons land op kot in een rusthuis. Het woon- en zorgcentrum Annuntiaten in Heverlee stelt kamers open voor studenten van de KU Leuven en UCLL. ‘Een stap naar een zorgzame samenleving.’
  [naar artikel]
 42. Op kot in een rusthuis: ‘Studenten moeten niet alleen met het hoofd bezig zijn’ (18/05/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst kunnen studenten in ons land op kot in een rusthuis. Het woon- en zorgcentrum Annuntiaten in Heverlee stelt kamers open voor studenten van de KU Leuven en UCLL. ‘Een stap naar een zorgzame samenleving.’
  [naar artikel]
 43. UCLL-studenten marketing zien fairtrade door een andere bril (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ter gelegenheid van World Fair Trade Day organiseerden 4 studenten marketing van UCLL - Nele Ghysen, Kobe Sanen, Jorden Fidler en Anneleen Thijssen - op 10 mei een fairtrade-evenement. Zij kozen voor diFAIRence een uitzonderlijk kader: garage Paesmans.
  [naar artikel]
 44. Jongeren voorrang geven bij vaccinatie? “We moeten opletten voor de valkuilen” (01/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Geef mijn spuit eerst aan jongeren.” Met een open brief pleiten bezorgde ouders om jongeren te laten voorgaan bij versoepelingen en vaccinatie. “Wij kunnen wel wat langer wachten, terwijl zij mijlpaal na mijlpaal missen”, zegt initiatiefneemster Heidi De Pauw. De oproep houdt ook de experts bezig, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent). “Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig.”
  [naar artikel]
 45. Studenten UCLL openen pop-up stores in Genk (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag openden zeven concept stores hun deuren in het centrum van Genk. Ze zijn onderdeel van Pop’n Genk, een afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten van keuzetraject KMO & Ondernemen van hogeschool UC Leuven Limburg. UCLL en de Stad Genk willen met dit initiatief een impuls geven aan het winkelcentrum en jonge ondernemerskracht in Limburg versterken.
  [naar artikel]
 46. Academiejaar hogeschool knalt uit de startblokken (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De twee hogescholen in Limburg zijn met de lessen gestart. Zowel UCLL als PXL probeerden hun studenten wat op te vrolijken nu de vakantie voorbij is en dat deden ze alle twee met muziek. Bij PXL kregen ze deejay Amélie Lens, bij UCLL was dat Fonzy Fonz. Aan de LiZa-campus in Genk (UCLL) startte het academiejaar met een picknick.
  [naar artikel]
 47. 1300 studenten van Limburgse lerarenopleidingen gaan helpen bij heropening scholen (14/05/2020 - VRT NWS)
  Zowel de hogeschool UCLL als de PXL sturen studenten van de lerarenopleiding uit om bij te springen in de scholen. De laatstejaarsstudenten zullen bijvoorbeeld mee les gaan geven in een klas die moet opgesplitst worden.
  [naar artikel]
 48. VIDEO. PXL en UCLL openen academiejaar met spektakel (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met onder meer een openingsles van journaliste Bo Van Spilbeeck opende hogeschool PXL maandagochtend het academiejaar. Bij de UCLL ging het er nog kleurrijker aan toe want daar kroop algemeen directeur Marc Vandewalle in een verfpak om zo door de studenten met graffitispuitbussen bewerkt te worden. In de ontspanningsruimte van de gebouwen in Diepenbeek hebben ze voortaan wel zijn schaduw die voortdurend over de studenten waakt.
  [naar artikel]
 49. Na voorstel van artsen en N-VA: “Risicopatiënten geen voorrang geven bij vaccinatie is kaakslag” (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat onder meer de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten en de partij N-VA oproepen om mensen alleen tegen het coronavirus te vaccineren volgens leeftijd, en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten, stuit het Vlaams Patiëntenplatform tegen de borst. De organisatie, die ruim 115 patiëntenverenigingen vertegenwoordigt, vindt dat “een kaakslag voor mensen met een chronische aandoening”. “Risicopatiënten moeten voorrang krijgen op gezonde burgers bij de coronavaccinatie”, luidt het ten stelligste.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.