Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
01:09 uur

Weinig verbetering in Limburgse coronacijfers

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 13:19

Voorlopig is er weinig verbetering in de Limburgse coronacijfers. Die zijn stabiel, maar blijven op een veel te hoog plateau steken. Zowel de ziekenhuisbezetting als het aantal besmettingen zakt niet meer verder. Ook de Indische variant duikt intussen op in onze provincie, met 3 besmette gezinnen in Hasselt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Limburgse coronacijfers dalen (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt de goede kant op te gaan met de Limburgse coronacijfers. Het aantal besmettingen daalt licht. En er zijn ook minder ziekenhuisopnames en coronapatiënten op de afdeling intensieve zorgen. Het aantal overlijdens ligt nog hoog, maar ook daar lijkt een daling ingezet
  [naar artikel]
 2. Coronacijfers in Limburg blijven stijgen (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse coronacijfers blijven stijgen. Het aantal besmettingen is met 42 procent toegenomen op één week tijd. Vooral in de Limburgse scholen zijn er veel coronabesmettingen op te merken. Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel, maar is hoog.
  [naar artikel]
 3. Limburgse coronacijfers dalen licht (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat de goede kant uit met de Limburgse coronacijfers. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt licht. Het aantal coronapatiënten op de intensieve zorgen blijft stabiel, maar hoog. Maasmechelen, Heusden-Zolder en Bree staan zelfs in de top 10 van gemeenten met het hoogst aantal besmettingen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 4. Limburgse coronacijfers blijven stijgen, piek in zicht (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse coronacijfers stijgen verder. De afgelopen week raakten 2.119 Limburgers besmet met het virus. Maar viroloog Steven Van Gucht toont zich voorzichtig positief over de coronacurve. “Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, bereiken we binnen een week al de piek in het aantal besmettingen”.
  [naar artikel]
 5. Paaspauze heeft nauwelijks impact op coronacijfers (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De paaspauze heeft nauwelijks impact op de coronacijfers. Op dit moment liggen er 206 Covid-patiënten in de Limburgse ziekenhuizen waarvan 58 op de afdeling intensieve zorgen. De Limburgse cijfers zouden dringend spectaculair moeten zakken om een buffer te creëren voor na de paasvakantie, wanneer de scholen en de economie terug hervatten en ook de mobiliteit toeneemt.
  [naar artikel]
 6. Coronacijfers stagneren, alleen aantal overlijdens daalt nog echt (21/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er zit nog weinig beweging in de coronacijfers, blijkt zondag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 7. Zowat alle coronacijfers in Limburgse ziekenhuizen en woonzorgcentra dalen (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net als de nationale coronacijfers zijn ook de Limburgse bemoedigend. Op dit moment gaan zowat alle trends in de ziekenhuizen en woonzorgcentra achteruit. Na een correctie van de cijfers zijn er zelfs minder overlijdens in de woonzorgcentra dan eerst werd gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 8. Weinig Limburgse bands op Pukkelpop (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit jaar zijn er voor het eerst weinig Limburgse bands op Pukkelpop. Vorig jaar stonden er nog een twintigtal Limburgse bands op de podia. “Puur toeval”, volgens de organisatie.
  [naar artikel]
 9. Vakbondsvoorzitter maakt zich boos... verkleed als de kerstman (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Te weinig personeel, te weinig materiaal, accommodatie die te wensen overlaat, geen zicht op verbetering. De federale politie zit op zijn gat.
  [naar artikel]
 10. Limburgse coronacijfers blijven stijgen (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De dalende trend die zich vorige week nog toonde in de coronacijfers, lijkt volledig voorbij te zijn. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames stijgen al enkele dagen op rij in Limburg.
  [naar artikel]
 11. Coronacijfers in Limburg blijven stijgen (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse coronacijfers stijgen verder. De afgelopen week raakten 2.221 Limburgers besmet met het virus. En ook de druk op de ziekenhuizen neemt nu toe. Op één week tijd zijn de ziekenhuisopnames met 22 procent gestegen.
  [naar artikel]
 12. 189.000 euro subsidies voor Limburgse hotels en gastenkamers (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid investeert 1,5 miljoen euro in de verbetering van een 50-tal ‘logies’. Daarvan gaat 189.000 euro naar zes Limburgse hotels en gastenverblijven.
  [naar artikel]
 13. Limburgse coronacijfers stagneren, maar blijven hoog (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  We zitten momenteel in een plateaufase. De Limburgse coronacijfers stijgen of dalen nog amper, maar blijven wel aan de hoge kant. De druk op de ziekenhuizen blijft groot. Momenteel is 35 procent van de bedden op intensieve zorg ingenomen door COVID-patiënten. Dat aantal moet tot 15 procent zakken, om voor wat stabiliteit in de ziekenhuizen te zorgen. Ook de besmettingscijfers blijven hoog. De situatie in het Maasland is voorlopig nog steeds een aandachtspunt.
  [naar artikel]
 14. Om het half uur bussen tussen Limburgse kernen (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn wil op haar Limburgse ‘kernnet’ om het half uur een bus laten rijden. Dat zal voor de meeste belangrijke buslijnen in de provincie een gevoelige verbetering zijn. Het kernnet wordt eind 2020 ingevoerd.
  [naar artikel]
 15. Vakbondsvoorzitter federale politie maakt zich boos... verkleed als kerstman (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Te weinig personeel, te weinig materiaal, accommodatie die te wensen overlaat, geen zicht op verbetering. De federale politie zit op zijn gat.
  [naar artikel]
 16. Minder coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen, druk op intensieve blijft hoog (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse coronacijfers geven hoop. Het aantal besmettingen daalt met zes procent. In de Limburgse ziekenhuizen liggen nog 161 coronapatiënten, tegenover 191 twee dagen geleden. Maar het aantal patiënten op intensieve blijft rond de 50 schommelen.
  [naar artikel]
 17. Limburgse coronacijfers blijven dalen, opvallende stijging in Pelt (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er komen nog elke dag gemiddeld 23 besmettingen met Covid-19 bij in onze provincie, 6 procent minder dan een week geleden. Twaalf Limburgse gemeenten zijn al minstens een week coronavrij.
  [naar artikel]
 18. Wie raakt er vooral besmet? Vier vragen over de coronacijfers (28/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag besliste het Overlegcomité om geen versoepelingen door te voeren na een plotse stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Ook de coronacijfers die zaterdag en zondag werden vrijgegeven, zijn weinig hoopvol. Zijn die cijfers dan plots zo dramatisch? En is er een schuldige?
  [naar artikel]
 19. Waarom krijgen onze noorderburen corona niet onder controle? “Nederlanders hebben stevig gefeest met oudejaar” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse coronacijfers kleuren al weken bloedrood en ondanks een stevige lockdown is er slechts weinig verbetering te merken. Vijf Vlamingen die over de grens actief zijn, hebben wel een idee waarom Nederland de pandemie niet onder controle krijgt: Belgen zijn braver en Nederlanders hebben geen avondklok en hebben er tijdens de feestdagen van geprofiteerd.
  [naar artikel]
 20. Biostatisticus Niel Hens over coronacijfers: "Verbijsterend dat we na zo veel maanden zo weinig info krijgen" (16/09/2020 - VRT NWS)
  "Deze cijfers hebben het potentieel om de verkeerde kant uit te gaan". Dat zegt biostatisticus Niel Hens (UHasselt) over de nieuwe coronacijfers in "De ochtend" op Radio 1. Al zegt hij ook dat er nog altijd te weinig gegevens zijn om de cijfers goed te kunnen interpreteren en het beleid er goed op af te stemmen. "Het is een beetje verbijsterend om in de 21ste eeuw na zo veel maanden nog altijd te weinig informatie te krijgen".
  [naar artikel]
 21. Coronacijfers blijven stagneren, reproductiegetal en positiviteitsratio stijgen licht (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zit nog weinig beweging in de coronacijfers, blijkt zondag uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen in de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn, van 11 tot 17 februari, daalde met amper 1 procent vergeleken met de week ervoor, tot 1.942 besmettingen per dag.
  [naar artikel]
 22. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT...
  [naar artikel]
 23. “Limburgse politie heeft te weinig financiële speurders” (08/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een belangrijk onderdeel in de bestrijding van georganiseerde misdaad zoals de maffia is de financiële recherche. Maar om alle lopende dossiers te kunnen afwerken heeft de Limburgse politie te weinig financiële speurders ter beschikking. Hoofdoorzaak is het voetbaldossier Propere Handen dat quasi alle mankracht opslorpt. “Dat is een groot probleem, op dit moment liggen sommige grote dossiers daardoor nu al maanden stil”, zegt de Limburgse procureur Guido Vermeiren.
  [naar artikel]
 24. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stagneren, reproductiegetal en positiviteitsratio stijgen licht (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zit nog weinig beweging in de coronacijfers, blijkt zondag uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen in de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn, van 11 tot 17 februari, daalde met amper 1 procent vergeleken met de week ervoor, tot 1.942 besmettingen per dag.
  [naar artikel]
 25. In de Limburgse grensstreek heeft de paaspauze maar weinig effect gehad (19/04/2021 - De Morgen)
  Alweer lopen de coronabesmettingen hoog op in de Limburgse grensstreek. Een combinatie van verspreiding via de scholen, toegenomen contacten, lockdownmoeheid, en besmettingshaarden in bedrijven. ‘De paaspauze heeft eigenlijk heel weinig effect gehad.’
  [naar artikel]
 26. Hoge Limburgse coronacijfers verbazen experts: “De Limburgse gezelligheid heeft soms een keerzijde” (21/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Limburg telt op dit ogenblik het hoogste aantal besmettingen per inwoner in Vlaanderen, Maasmechelen kent als gemeente zelfs de tweede hoogste incidentie van het hele land. Wat er in Limburg aan de hand is? Dat is een goede vraag…
  [naar artikel]
 27. De kerstman is boos: "Federale politie zit op zijn gat. Politici, doe er iets aan" (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Te weinig personeel, te weinig materiaal, accommodatie die te wensen overlaat, geen zicht op verbetering. De federale politie zit op zijn gat.
  [naar artikel]
 28. Na uitstel door slechte coronacijfers mogen scholen in Noord-Limburg vanaf maandag volledig open (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Noord-Limburgse gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt mag vanaf maandag 17 mei in principe terug gestart worden met voltijds contactonderwijs in de 2de en 3de graad. De voorbije week was dit nog uitgesteld door te slechte coronacijfers.
  [naar artikel]
 29. Stijging Limburgse coronacijfers schommelt al enkele dagen rond de tien procent (20/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de zevende dag op rij gaan de coronacijfers in Limburg omhoog. Het beetje goede nieuws is dat de stijging al enkele dagen blijft schommelen rond de tien procent terwijl in Antwerpen het aantal besmettingen lijkt te exploderen met 29 procent.
  [naar artikel]
 30. Coronacijfers Limburg stabiel al stijgen besmettingen en ziekenhuisopnames licht (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers blijven relatief stabiel in ons land. Ook in onze provincie is de situatie min of meer stabiel, al stijgen de besmettingen en ziekenhuisopnames weer licht. Onder andere een tiental Limburgse scholen kampen momenteel met een uitbraak van het coronavirus, waardoor de besmettingscijfers weer klimmen.
  [naar artikel]
 31. Limburgse overheden kopen te weinig bij Limburgse bedrijven (23/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse overheden besteden ieder jaar zo’n 3,6 miljard euro aan allerlei overheidsopdrachten. Maar slechts een derde daarvan gaat naar de ‘eigen’ kmo’s. Erger nog, bijna de helft onze overheidsopdrachten gaat naar het buitenland.
  [naar artikel]
 32. Getouwtrek om de Limburgse student (12/04/2019 - De Morgen)
  Te weinig Limburgse jongeren gaan studeren aan de universiteit. Om dat te verhelpen, wenst de UHasselt tien nieuwe opleidingen. Maar die vraag valt bij Rik Torfs, rector van de KU Leuven in dovemansoren.
  [naar artikel]
 33. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag in VRT NWS. “We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Weinig beterschap in coronacijfers: meer dan 3.000 patiënten liggen in ziekenhuis, waarvan ruim 800 op intensieve zorg (03/04/2021 - Express)
  Het aantal Covid 19-patiënten in het ziekenhuis kwam donderdag uit op 3.025. Het is voor het eerst sinds begin december dat de Belgische ziekenhuizen die drempel overschrijden. Daarvan liggen er 801 op intensieve zorgen. Ook dat aantal is van begin december geleden. De piek lag op 9 november, met 1.474 bedden op intensieve bezet wegens […] The post Weinig beterschap in coronacijfers: meer dan 3.000 patiënten liggen in ziekenhuis, waarvan ruim 800 op intensieve zorg appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Meryame Kitir (sp.a): "Limburgse gepensioneerde heeft 400 euro per maand te weinig voor rusthuis" (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vier dagen voor de verkiezingen heeft sp.a berekend hoeveel het kost om oud te worden in Limburg. En wat blijkt, de Limburgse gepensioneerde heeft gemiddeld 400 euro per maand te weinig om een rusthuis te kunnen betalen.
  [naar artikel]
 36. Twee Limburgse topslagers sluiten voor het eerst tussen Kerst en Nieuwjaar: “Te weinig personeel” (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Voor de berg bestellingen hebben ze te weinig personeel waardoor ze niet hun geroemde kwaliteit kunnen leveren. Ze vinden onvoldoende werkkrachten en door dure nacht- en overuren verdienen ze er amper aan.
  [naar artikel]
 37. Erika Vlieghe over "vakantie-effect" in coronacijfers: "Opletten met hoera-stemming, en massaal blijven testen" (03/01/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers gaan nu al een tijdje de goede kant op, maar infectiologe Erika Vlieghe waarschuwt voor te veel optimisme. De terugkerende reizigers, en vooral de Britse variant van het coronavirus die nog besmettelijker is, geven weinig reden tot een "hoera"-stemming, zegt ze in "De ochtend" op Radio 1. Over die veelbesproken Britse variant is nu nog te weinig geweten, en daarom blijft het volgens Vlieghe cruciaal om op grote schaal coronatesten te blijven uitvoeren."We moeten als maatschappij goed weten waar we staan om kort op de bal te kunnen spelen."
  [naar artikel]
 38. Primeur in tweede golf: besmettingen stijgen in geen enkele Limburgse gemeente (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds de start van de tweede golf stijgt het aantal besmettingen in geen enkele Limburgse gemeente. Dat blijkt uit de coronacijfers van Sciensano. De dalende trend zet zich bijgevolg verder in onze provincie.
  [naar artikel]
 39. Limburgse fruitstreek in de ban van paardenbeul (05/04/2019 - De Morgen)
  In volle Limburgse zomer oogt weinig lieflijker dan de fruitstreek tussen Sint-Truiden en Tienen. Maar schijnt bedriegt: 's avonds worden merries in de wei gruwelijk mishandeld door onbekenden op een brommer.
  [naar artikel]
 40. Nooit zo weinig doden op Limburgse wegen (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTHet was nog nooit zo veilig op onze Limburgse wegen dan in de eerste helft van 2017. De eerste zes maanden van dit jaar stierven er in het Limburgse verkeer 14 mensen. Vorig jaar waren er dat in dezelfde periode nog 20, in 2010 zelfs nog 42. Ook het aantal letselongevallen op Limburgse wegen was in de eerste helft van dit jaar historisch laag: 1.387. Tien jaar geleden waren er dat nog 2.056. Wel opmerkelijk: het aantal ongevallen met vrachtwagens nam in de eerste zes maanden van 2017 dan weer fors toe, met liefst 20,3 procent. Wellicht is dat te verklaren doordat er ook beduidend meer vrachtverkeer is op de Limburgse wegen.
  [naar artikel]
 41. Live | Volg hier de persconferentie over de coronacijfers (09/12/2020 - De Standaard)
  De coronacijfers dalen minder snel dan gehoopt. Voor de derde dag op rij zitten de besmettingscijfers in Vlaanderen zelfs lichtjes in de lift. Volg hier om 11 uur de persconferentie van het Crisiscentrum over de recente coronacijfers.
  [naar artikel]
 42. Dalen de coronacijfers snel genoeg? Pedro Facon legt uit (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoe evolueren de coronacijfers in ons land? “De coronacijfers blijven op een hoog niveau verder evolueren”, zegt coronacommissaris Pedro Facon. “Er zijn wel een aantal voorzichtige lichtpuntjes.”
  [naar artikel]
 43. Minstens 10 Limburgse scholen sluiten komende woensdag hun deuren om te staken: “Veel te hoge werkdruk” (17/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTMinstens 10 Limburgse scholen sluiten komende woensdag hun deuren om te staken. De reden? “Sinds de uitrol van het M-decreet in 2014, is er te weinig ondersteuning in de klas en zijn er te weinig oplossingen voor het buitengewoon onderwijs”, zegt Yves Vannijlen, woordvoerder van het ACOD. “Er is een schrijnend tekort aan werkkrachten en een enorme werkdruk voor leerkrachten. Dit kan zo niet meer verder.”
  [naar artikel]
 44. Limburgse hoevewinkels overrompeld: “Mensen mijden supermarkten” (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse hoeve- en streekproducenten krijgen door de coronacrisis veel meer aankopen te verwerken. “Mensen mijden de supermarkt en kiezen voor zo weinig mogelijk contact met anderen.”
  [naar artikel]
 45. Kris Claes van Voka: “Limburgse gemeenten communiceren slecht en investeren te weinig” (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De communicatie met de lokale ondernemers kan een pak beter in de Limburgse steden en gemeenten. Dat is een van de belangrijkste conclusies die werkgeversorganisatie VOKA trok na een grootschalig onderzoek naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.
  [naar artikel]
 46. Staking: lichte verbetering spoorhinder (27/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De hinder bij het openbaar vervoer als gevolg van de staking van ACOD duurt dinsdag voort, maar wat het treinverkeer betreft is er niettemin een lichte verbetering vast te stellen.
  [naar artikel]
 47. Coronacijfers blijven dalen (30/11/2020 - Express)
  De coronacijfers blijven dalen in België, zo blijkt maandagochtend uit de gegevens van het kenniscentrum Sciensano. Zo zijn van 20... The post Coronacijfers blijven dalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. De Grauwe: "Verbetering werkgelegenheid toeschrijven aan regering is surrealistisch" (10/02/2017 - De Redactie)
  Volgens econoom Paul De Grauwe profiteert onze economie van de verbetering van de conjunctuur in heel de eurozone, dankzij de goedkopere euro.
  [naar artikel]
 49. Experts ongerust over voornemens om bubbel te vergroten tijdens de kerstperiode (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Experts zijn ongerust over de coronacijfers die minder snel dalen in onze provincie. Een officiële verklaring is er niet, maar infectioloog dokter Karlijn Van Halem van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vermoedt dat het ligt aan het feit dat er nu een mindere strenge lockdown is dan in het voorjaar. Ze hoopt dat het een tijdelijk fenomeen is en dat de Limburgse coronacijfers ook snel dalen, want een derde golf kunnen de ziekenhuizen niet meer aan. Daarom roepen infectiologen op om niet in grote groep kerst te vieren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.