Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
22:48 uur

Beke voorstander van coronapas vanaf 11 juli: “Als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren, moeten we vrijheid teruggeven”

Het Laatste Nieuws

04/05/2021 - 13:36

Komen er versoepelingen voor wie reeds gevaccineerd is, of niet? Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet dat kunnen, op voorwaarde dat die versoepelingen er pas komen eens iedereen die dat wil, de kans kreeg om zich te laten vaccineren. “Ik vind dat de pro’s doorwegen op de contra’s”, zegt hij daarover in het VTM Nieuws. Na advies van de Gems-experten zal het Overlegcomité volgende week waarschijnlijk een beslissing nemen over eventuele versoepelingen voor gevaccineerden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topvrouw Testing & Tracing: “Voorstander vaccinatiepaspoort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad” (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is voorstander van het invoeren van een vaccinatiepaspoort, maar pas als iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft ze vanavond gezegd op een panelgesprek van Health House. Moykens verkiest ook een Europese oplossing boven het koppelen van een dergelijk paspoort aan de Belgische coronalert-app.
  [naar artikel]
 2. Vlaanderen denkt na over coronapaspoort, “maar niet voor iets kleinschaligs als café- of restaurantbezoek” (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren liet Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V) verstaan dat hij voorstander is van het invoeren van een coronapas, “zodra iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren”. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legde het idee als een van de eersten op tafel, intussen scharen meer en meer politici zich achter het idee. Al klinken er ook heel wat bezwaren: “Als 70 tot 80 procent van de bevolking gevaccineerd is, en er dus sprake is van groepsimmuniteit, moet dat volstaan en moeten we niet grijpen naar een instrument als het coronapaspoort.” Dat zei Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open Vld, woensdagnamiddag in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 3. Beke: “Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging vaccinatie” (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie niet ingaat op een uitnodiging om zich te laten vaccineren zal toch een tweede kans krijgen, maar zal pas aan bod komen wanneer alle andere groepen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 4. Een coronapas voor iedereen: “Gevaccineerden die de regels tóch moeten volgen, dat is omgekeerde discriminatie” (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Het coronapaspoort is een voorwaarde voor een ‘toffe’ zomer”, zegt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Maar kan zo’n paspoort wel zolang niet iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren? “Tuurlijk! Dit moeten we elkaar gewoon gunnen”, vindt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UGent/UAntwerpen). Hij maakt samen met andere experts eerstdaags een advies rond zo’n coronapaspoort over aan de beleidsmakers.
  [naar artikel]
 5. Wouter Beke: “Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging coronavaccin” (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie niet ingaat op een uitnodiging om zich te laten vaccineren, zal toch een tweede kans krijgen, maar zal pas aan bod komen wanneer alle andere groepen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke: “Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging coronavaccin” (23/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie niet ingaat op een uitnodiging om zich te laten vaccineren, zal toch een tweede kans krijgen, maar zal pas aan bod komen wanneer alle andere groepen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 7. Vlaanderen en Brussel willen coronapas als ‘toegangsticket’ tot normale leven (05/05/2021 - De Morgen)
  Met een coronapas naar de kapper of op restaurant? Vlaanderen en Brussel zien dat wel zitten, tenminste als iedereen de kans heeft gehad één prik te laten zetten.
  [naar artikel]
 8. Toch tweede kans voor wie niet ingaat op uitnodiging vaccinatie, ‘na alle andere groepen’ (23/03/2021 - De Morgen)
  Wie niet ingaat op een uitnodiging om zich te laten vaccineren zal toch een tweede kans krijgen, maar zal pas aan bod komen wanneer alle andere groepen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 9. Fitnessen of op restaurant met een "coronapas"? Brussels minister-president Rudi Vervoort is voor (03/05/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van een coronapas, zoals die in Denemarken wordt gebruikt. Daarmee kan je bewijzen dat je coronaveilig naar de kapper, naar de fitness of op restaurant kunt gaan. Vervoort wil die wel pas als iedereen de kans heeft gehad om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 10. “Geen coronapas, eigenlijk is dát discriminatie”: bocht naar meer vrijheden voor gevaccineerden is ingezet (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is een coronapas voor gevaccineerden binnenkort het toegangsticket naar een normaal leven? Vlaanderen en Brussel zijn alvast fan - tenminste, als iedereen de kans heeft gehad één prik te laten zetten. “Als gevaccineerden nog lang alle coronaregels moeten blijven volgen, dan is dat eigenlijk omgekeerde discriminatie”, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 11. Jessa ziekenhuis wil dat overheid richtlijnen geeft over verplichte vaccinaties (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Jessa Ziekenhuis vraagt duidelijke nationale richtlijnen voor het verplicht vaccineren van zorgverstrekkers en met uitbreiding de hele bevolking. U laten vaccineren, is de vrijheid van iedereen. Het ziekenhuis wil en kan dat niet aan zijn personeel opleggen, ook al is er nu het bewijs dat de vaccins werken en dat ze veilig zijn. CD&V-voorzitter Joachim Coens zegt dat wie zich niet wil laten vaccineren zich bewust moet zijn van de mogelijke gevolgen. Ze riskeren niet op vakantie te kunnen naar het buitenland, niet toegelaten te worden op grote manifestaties en hypothekeren hun kansen op tewerkstelling. Zorgpersoneel is moreel verplicht om zich te laten vaccineren. Dat zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke gisterenavond in het TVL Nieuws.
  [naar artikel]
 12. Een coronapas voor een pintje? Politiek debat neemt valse start (05/05/2021 - Knack)
  Niet alleen welzijnsminister Wouter Beke (CD&V), maar de hele Vlaamse regering is voorstander van een coronapas onder voorwaarden. Het prille debat wordt voorlopig nog geplaagd door spraakverwarring en onduidelijkheid.
  [naar artikel]
 13. Joachim Coens (CD&V): “Mogelijk consequenties voor mensen die coronavaccin weigeren” (04/03/2021 - Metro)
  Volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens zullen er mogelijk gevolgen komen voor mensen die zich niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zei hij woensdagavond in ‘De Afspraak’. Het coronavaccin is niet verplicht, maar als we terug naar het ‘normale leven’ willen, moet minstens 70 procent van de Belgische bevolking zich laten inenten. Enkel op die manier kan je immers groepsimmuniteit verkrijgen. Kans krijgen Maar wat met mensen die zich niet willen laten vaccineren, ook al hebben ze de kans daartoe gehad? Joachim Coens gaf daar zijn mening over in ‘De Afspraak’. “Ik denk niet dat je mensen kunt verplichten om zich te laten vaccineren, maar ik denk dat er op termijn, als je de kans hebt gehad, wel consequenties moeten en zullen zijn. Ik denk dat het belangrijkste is: eerst en vooral moet je de kans krijgen om gevaccineerd te worden”, stelt hij. Reizen Ook over welke consequenties dan mogelijk kunnen volgen, spreekt hij zich uit. “Als je spreekt over bestraffing, zonder dat je de kans hebt gekregen, dat is iets anders. Maar als iedereen de kans heeft gekregen om gevaccineerd te zijn, en sommigen hebben dat niet willen doen, dan denk ik dat daar consequenties aan verbonden kunnen worden. Zoals wat betreft tewerkstelling of misschien buitenlandse reizen”, besluit hij. “Beslissingen hebben gevolgen” Eerder waarschuwde ook viroloog Marc Van Ranst dat mensen die het coronavaccin weigeren, moeten beseffen dat hun keuze gevolgen heeft. “Je wilt geen vaccin? Be my guest. Ik ga die mensen niet proberen te overtuigen. Maar ze moeten wel beseffen dat hun keuze gevolgen heeft. Zolang nog niet iedereen de kans heeft gehad gevaccineerd te worden, gaan we geen onderscheid maken. Dat de een mag gaan fuiven omdat hij gevaccineerd is en de ander niet, dat zou een dystopische maatschappij zijn. Maar als iedereen de kans heeft gehad, dan is het iets anders. Dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in. Beslissingen hebben gevolgen, dat is zo met elke keuze in ons leven”, klonk het eind januari. Lees ook: Marc Van Ranst: “Mensen die zich niet willen laten vaccineren, moeten beseffen dat hun keuze gevolgen heeft” Het bericht Joachim Coens (CD&V): “Mogelijk consequenties voor mensen die coronavaccin weigeren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Vaccinatiepas of coronapas? Spraakverwarring verstoort heikel debat (06/05/2021 - Knack)
  Niet alleen welzijnsminister Wouter Beke (CD&V), maar de hele Vlaamse regering is voorstander van een coronapas onder voorwaarden. Het prille debat wordt voorlopig nog geplaagd door spraakverwarring en onduidelijkheid.
  [naar artikel]
 15. MR-voorzitter Bouchez duidelijk over vaccinprivileges: “Vrijheid is er voor iedereen of voor niemand” (10/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Vrijheid is er voor iedereen of voor niemand. Iemand die gevaccineerd kan geen voorrang hebben op wie dat niet is.” Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over de eventuele vaccinprivileges. “Ook wie zich niet laat vaccineren, mag daar geen beperkingen voor opgelegd krijgen. Als mensen daarvoor kiezen, kunnen we niet plots doen of ze in een ander land wonen. Als we beslissen dat mensen vrij zijn om zich al dan niet te laten vaccineren, dan mogen we daar ook geen rechten van laten afhangen. Wie zich niet laat vaccineren, moet ook op restaurant kunnen gaan.”
  [naar artikel]
 16. Zeg niet vaccinatiepas tegen de coronapas: hoe spraakverwarring een heikel debat verstoort (06/05/2021 - Knack)
  Niet alleen welzijnsminister Wouter Beke (CD&V), maar de hele Vlaamse regering is voorstander van een coronapas onder voorwaarden. Het prille debat wordt voorlopig nog geplaagd door spraakverwarring en onduidelijkheid.
  [naar artikel]
 17. Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Serviërs kunnen vanaf nu een centje bijverdienen door zich te laten vaccineren. Zo belooft de Servische president Aleksandar Vu?i? 3000 Servische dinar (ongeveer 25 euro) aan iedereen ouder dan 16 jaar die voor het einde van de maand een eerste prik laat zetten. Omdat heel wat Serviërs twijfelen om zich te laten vaccineren, hoopt Vu?i? de bevolking zo te stimuleren. Momenteel heeft nog geen 30 procent van de Serviërs een eerste prik laten zetten.
  [naar artikel]
 18. Wouter Beke: "Zorgverleners zijn moreel verplicht om zich te laten vaccineren" (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zorgpersoneel is moreel verplicht om zich te laten vaccineren. Dat vindt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. Hij zei dat gisterenavond in het TVL Nieuws. Zijn partijvoorzitter Joachim Coens gaat nog een stap verder. Volgens de CD&V-voorzitter moeten mensen die het coronavaccin weigeren de consequenties daarvan dragen. Ze riskeren niet op vakantie te kunnen naar het buitenland, niet toegelaten te worden op grote manifestaties en hypothekeren hun kansen op tewerkstelling. "Vaccineren is belangrijk voor uw eigen gezondheid, maar ook voor die van de ander. Het is dus een kwestie van verantwoordelijkheid nemen", aldus minister Beke, gisteren in het TVL Nieuws.
  [naar artikel]
 19. Marc Van Ranst: “Mensen die zich niet willen laten vaccineren, moeten beseffen dat hun keuze gevolgen heeft” (25/01/2021 - Metro)
  Viroloog Marc Van Ranst vertelt in een interview dat iedereen de vrijheid heeft om zich al dan niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. “Maar als iedereen de kans heeft gehad, dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in”, klinkt het. Nu we eindelijk aan het vaccineren zijn, moeten we ook rekening houden met de mensen die het vaccin weigeren. Uit de meest recente peiling van Ipsos is gebleken dat 14 procent van de Belgen het vaccin niet wil laten zetten, terwijl 11 procent van de burgers er nog niet uit is en dus nog overtuigd kan worden. Anti-vaccinbeweging In een interview met de Nederlandse krant NRC waarschuwt viroloog Marc Van Ranst dat de weigeraars moeten beseffen dat daar wellicht gevolgen aan verbonden zullen zijn. “Vaccinaties moet je niet verplicht gesteld hebben, dat zou het grootste cadeau zijn dat we de anti-vaccinbeweging kunnen geven. Je wilt geen vaccin? Be my guest. Ik ga die mensen niet proberen te overtuigen. Maar ze moeten wel beseffen dat hun keuze gevolgen heeft. Zolang nog niet iedereen de kans heeft gehad gevaccineerd te worden, gaan we geen onderscheid maken. Dat de een mag gaan fuiven omdat hij gevaccineerd is en de ander niet, dat zou een dystopische maatschappij zijn. Maar als iedereen de kans heeft gehad, dan is het iets anders. Dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in. Beslissingen hebben gevolgen, dat is zo met elke keuze in ons leven”, aldus Van Ranst. Moeilijke discussie Hij betreurt dat sommige mensen de wetenschap meer in vraag stellen dan hun eigen bevindingen. “Het enige wat we kunnen doen, is eerlijk informatie geven. Maar in debat gaan met groepen als Viruswaanzin in België of Viruswaarheid in Nederland, daar moet je heel erg mee oppassen. Deze week nog kreeg ik een verzoek voor een studiodebat, maar dat heb ik afgeslagen. Ik wil wel met dat soort mensen discussiëren. Voor een zaal vol viruswaanzinnigen zitten en daarmee in gesprek gaan, dat is fitness voor mij. Maar als je dat doet met een moderator en een camera erop, genereer je het idee dat de waarheid in het midden ligt tussen aan de ene kant professor Pierre Van Damme, met dertig jaar ervaring als vaccinoloog, en aan de andere kant Rogerke67443, die een half uurtje op de sofa heeft nagedacht en tot de tegengestelde mening is gekomen”, besluit hij. Lees ook: Vandenbroucke maakt zich zorgen over coronavarianten: “Werkt het vaccin wel voor de Zuid-Afrikaanse variant?” Het bericht Marc Van Ranst: “Mensen die zich niet willen laten vaccineren, moeten beseffen dat hun keuze gevolgen heeft” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Experts buigen zich over nut van meer vrijheid voor wie gevaccineerd is (04/05/2021 - De Tijd)
  15:15 De beleidsmakers in ons land tonen zich voorstander van de invoering van een coronapas. Die zou gevaccineerde mensen meer vrijheden gunnen. Al is de vraag hoe zinvol dat is.
  [naar artikel]
 21. Vaccinatieteller, 60 à 120 vaccinatiecentra, persoonlijke uitnodigingen per brief: zo wil Vlaanderen vaccineren (13/01/2021 - VRT NWS)
  Elke Vlaming krijgt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zal gebeuren per brief en/of sms/mail. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gezegd tijdens de voorstelling van de Vlaamse vaccinatiecampagne. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept alle Vlamingen op zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 22. Vanaf 15 juni kunnen alle volwassen Fransen zich laten inenten (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 15 juni zullen alle volwassen Fransen zich kunnen laten vaccineren tegen Covid-19, zo heeft president Emmanuel Macron vrijdag in serie tweets bekendgemaakt, startend met de boodschap "vaccineren, vaccineren, vaccineren".
  [naar artikel]
 23. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 24. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 25. Toch privileges voor gevaccineerden? Ook Wouter Beke (CD&V) denkt aan coronapas (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Mogen gevaccineerden straks iets meer dan wie nog geen prik heeft gekregen? Het advies dat de Belgische experten daarover uitwerken, laat lang op zich wachten. Nochtans gaf Europa al haar fiat, en beweegt er wat in Duitsland en Denemarken. Ook de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS) en Vlaams gezondheidsminister Wouter Beke (CD&V) willen hier een echt coronapaspoort invoeren, maar pas nadat iedereen de kans heeft gekregen om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 26. Walen veel minder bereid om zich te laten vaccineren dan Vlamingen: minstens 1 op de 8 Belgen moet nog overtuigd raken (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiebereidheid kleurt communautair nu blijkt dat de intentie om zich te laten vaccineren in het Franstalig landsgedeelte veel lager ligt dan in Vlaanderen. Dat is vooral te wijten aan het Franse antivaccindebat dat in Wallonië en Brussel doorsijpelt. Willen we 70% van de bevolking gevaccineerd krijgen, een ondergrens volgens viroloog Steven Van Gucht, dan moeten we nog 12,5% of 1 op de 8 Belgen over de schreef krijgen.“Dat zal lukken naarmate duidelijk wordt dat de vaccins werken en veilig zijn. Maar we moeten meer dan 70% vaccineren om het virus naar een verkoudheid te laten evolueren en de poorten naar het rijk van de vrijheid wijd open te gooien.”
  [naar artikel]
 27. Israël geeft gratis pizza aan wie zich laat vaccineren (16/02/2021 - Express)
  Israël krijgt de laatste tijd af te rekenen met steeds meer vaccincritici. Om die twijfelaars te overtuigen zich toch te laten vaccineren tegen het coronavirus, hebben twee steden nu besloten gratis eten aan te bieden aan iedereen die een spuitje komt halen. Met meer dan 25 procent van de bevolking die beide dosissen heeft gehad […] The post Israël geeft gratis pizza aan wie zich laat vaccineren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Zes op de tien Belgen is voorstander van extra vrijheden voor gevaccineerden (07/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ongeveer 63 procent van de Belgen is te vinden voor extra vrijheden voor gevaccineerden, op voorwaarde dat iedereen de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren. Dat blijkt uit resultaten van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Dertien procent wil wachten tot de 40-plussers hun kans kregen, voor 8 procent kan het al wanneer de 65-plussers aan de beurt zijn geweest.
  [naar artikel]
 29. Minister Beke: "Eerst vaccineren, dan vakantie nemen” (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) verdedigt de oproep van het Agentschap Zorg en Gezondheid aan de bevolking om de vakantieplannen af te stemmen op de vaccinatieplannen. “Eerst vaccineren, dan ‘vakantieneren’. Dus eerst vaccineren en dan op vakantie gaan”, zo antwoordde minister Beke in het Vlaams Parlement op een vraag van Open Vld-parlementslid Freya Saeys. Beke laat wel onderzoeken of mensen die in de zomer hun opvolgvaccin niet kunnen laten zetten eventueel later toch opnieuw kunnen aansluiten.
  [naar artikel]
 30. Werkbezoek van minister Beke aan vaccinatiecentrum in Peer (08/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Deze voormiddag bracht Vlaams minister Wouter Beke een werkbezoek aan het vaccinatiecentrum in Peer. Dat werd ondergebracht in een voormalig opleidingscentrum van de VDAB waar de voorbije weken hard is gewerkt om straks tot duizend mensen per dag te kunnen vaccineren. Beke stelde dat volgende week kan worden begonnen met vaccineren van het zorgpersoneel uit de eerste lijn. “Het zijn zij die de anderen moeten vaccineren.”
  [naar artikel]
 31. Israël gaat iedereen boven de 16 jaar vaccineren tegen coronavirus (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël geeft nog meer mensen toegang tot vaccins tegen het coronavirus. Iedereen die 16 jaar of ouder is mag zich vanaf vandaag laten vaccineren, meldt het ministerie van Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 32. Coronavaccin niet voor iedereen: deze mensen wachten best nog even om zich te laten vaccineren (04/12/2020 - Express)
  Als alles goed verloopt, start ons land vanaf januari met het toedienen van het coronavaccin. Dat is voor veel mensen... The post Coronavaccin niet voor iedereen: deze mensen wachten best nog even om zich te laten vaccineren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Beke is geen voorstander van verplicht vaccineren (02/03/2021 - De Standaard)
  De Vlaamse regering vindt verplicht vaccineren niet nodig. ‘In Vlaanderen is er geen probleem met de vaccinatiegraad.’
  [naar artikel]
 34. Antwerpse spelregels voor vaccinaties: “Niemand hoeft achter te blijven” (05/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Om iedereen de kans te geven om zich te laten vaccineren en dat zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft de stad Antwerpen een aantal spelregels en tips op een rijtje gezet.
  [naar artikel]
 35. PS wil gratis openbaar vervoer voor iedereen die zich gaat laten vaccineren (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS heeft een wetsvoorstel ingediend in de Kamer om alle openbaar vervoer gratis te maken voor wie zich gaat laten vaccineren. In Wallonië vervoert TEC (Waalse tegenhanger van De Lijn) iedereen die naar of van het vaccinatiecentrum reist. In Brussel werkt de MIVB aan een gelijkaardig systeem, maar de maatregel is nog in voorbereiding.
  [naar artikel]
 36. Jolien is 28 weken zwanger en kan zich vanaf vandaag prioritair laten vaccineren: “Ik heb lang getwijfeld” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jolien Van der Steen is 28 weken zwanger. Net als alle andere zwangere vrouwen in ons land, kan ze zich vanaf vandaag op de voorrangslijst laten zetten voor het coronavaccin. Zwangerschap vergroot namelijk het risico op een ernstig ziekteverloop, en op vroeggeboorte. Toch twijfelde Jolien of ze zich ging laten vaccineren. “Vorige week wilde ik me nog niet laten vaccineren”, zegt ze. “Ik vertrouwde het nog niet helemaal, omdat er nog maar weinig geweten is over de langetermijngevolgen. Maar na een een goed gesprek met mijn gynaecoloog en een dokter, ben ik nu toch overtuigd.”
  [naar artikel]
 37. Jolien is 28 weken zwanger en kan zich vanaf vandaag prioritair laten vaccineren: “Ik heb lang getwijfeld” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jolien Van der Steen is 28 weken zwanger. Net als alle andere zwangere vrouwen in ons land, kan ze zich vanaf vandaag op de voorrangslijst laten zetten voor het coronavaccin. Zwangerschap vergroot namelijk het risico op een ernstig ziekteverloop, en op vroeggeboorte. Toch twijfelde Jolien of ze zich ging laten vaccineren. “Vorige week wilde ik me nog niet laten vaccineren”, zegt ze. “Ik vertrouwde het nog niet helemaal, omdat er nog maar weinig geweten is over de langetermijngevolgen. Maar na een een goed gesprek met mijn gynaecoloog en een dokter, ben ik nu toch overtuigd.”
  [naar artikel]
 38. Moeten we de mensen betalen om zich te laten vaccineren? (08/12/2020 - Express)
  Een vaccin dat voor 90 tot 95 procent efficiënt blijkt, de verkiezing tot president van de VS van een man... The post Moeten we de mensen betalen om zich te laten vaccineren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Viroloog Steven Van Gucht: “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden” (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De ‘bijwerkingen’ van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren.”
  [naar artikel]
 40. Viroloog Steven Van Gucht: “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden” (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De ‘bijwerkingen’ van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren.”
  [naar artikel]
 41. Voormalige farmabaas vreest mislukking van vrijwillige vaccinatie: “Overheid mag druk uitoefenen, wie zich niet laat vaccineren brengt ook anderen in gevaar” (30/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig farmabaas Julien Brabants waarschuwt dat ons land een groot risico neemt door iedereen vrij te laten zich al dan niet tegen het coronavirus te vaccineren. “Zelfs wanneer 80 procent van de Belgen zich vrijwillig laat inenten met vaccins die zo’n 70 procent effectiviteit hebben, is maar 55 procent van de bevolking beschermd.” Hij pleit ervoor dat – zoals bij verkiezingen – iedereen expliciet door de overheid wordt opgeroepen zich te laten vaccineren. “Wie dat niet wil, moet zich vervolgens verantwoorden.”
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Zo gaan we iedereen vaccineren tegen september (08/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De volledige volwassen bevolking moet tegen september de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Tegen dan zouden we de felbegeerde groepsimmuniteit bereiken. Dat blijkt uit de vernieuwde vaccinatiestrategie. Een overzicht van hoe die er zal uitzien.
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht: “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden”, campagne bereikt mijlpaal met miljoen spuitjes (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De ‘bijwerkingen’ van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren.” Intussen wordt vandaag in ons land het miljoenste spuitje met een coronavaccin gezet.
  [naar artikel]
 44. “Als weigeraars reisverbod zouden krijgen, zullen ze zich wel laten vaccineren” (03/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Als ze niet meer op een vliegtuig zullen mogen om op reis te gaan, dán zullen ze ongetwijfeld wel een prik willen.” Volgens Dominique Fris, directrice van een Brussels woon-zorgcentrum, zal enkel dat soort praktische maatregelen vaccinweigeraars overtuigen zich toch te laten inenten. Maar kan je die groep mensen zomaar verbieden op reis te gaan? En wat met al wie tegen de zomer de kans nog niet heeft gekregen om zich te laten vaccineren?
  [naar artikel]
 45. Dina Tersago neemt instructiefilmpje op en laat zich ‘vaccineren’ (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Alle steden, gemeenten en eerstelijnszones zijn volop met de promocampagne van de vaccinaties bezig. In Puurs-Sint-Amands doen ze dat met schoon volk, want ook gewezen Miss België en tv-presentatrice Dina Tersago, zowat de bekendste inwoonster van de gemeente, is voorstander van het vaccineren. Zij nam voor het vaccinatiecentrum Klein-Brabant ook een instructiefilmpje op. “Ik heb natuurlijk nog geen echt vaccin laten zetten, maar zo ziet iedereen hoe het in zijn werk gaat. Het is supersimpel in elk geval.”
  [naar artikel]
 46. Dina Tersago neemt instructiefilmpje op en laat zich ‘vaccineren’ (17/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Alle steden, gemeenten en eerstelijnszones zijn volop met de promocampagne van de vaccinaties bezig. In Puurs-Sint-Amands doen ze dat met schoon volk, want ook gewezen Miss België en tv-presentatrice Dina Tersago, zowat de bekendste inwoonster van de gemeente, is voorstander van het vaccineren. Zij nam voor het vaccinatiecentrum Klein-Brabant ook een instructiefilmpje op. “Ik heb natuurlijk nog geen echt vaccin laten zetten, maar zo ziet iedereen hoe het in zijn werk gaat. Het is supersimpel in elk geval.”
  [naar artikel]
 47. Gynaecoloog ZOL: “Wie zwanger wil worden of zwanger is moet zich zeker laten vaccineren” (02/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie zwanger wilt geraken, laat zich nochtans beter wél vaccineren. Dat zegt gynaecoloog Van Holsbeke van Ziekenhuis Oost-Limburg. Er is geen risico op verminderde vruchtbaarheid. En het is ook beter om beschermd te zijn tegen het coronavirus tijdens een eventuele zwangerschap. Want wie besmet raakt met COVID-19 tijdens de zwangerschap heeft meer kans op complicaties. Gynaecologen roepen daarom vrouwen met een zwangerschapswens en vrouwen die al zwanger zijn, op om zich zeker te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 48. Marc Noppen: “Woon-zorgcentra waar helft personeel zich niet laat vaccineren? Ronduit misdadig!” (01/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel, is voorstander van de verplichting voor zorgpersoneel om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. “We maken het onszelf veel te moeilijk. Het vaccin tegen hepatitis B is al verplicht, en geen haan die daarnaar kraait”, klonk het in ‘De Afspraak’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.