Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:41 uur

Emoties in ‘Op Een Ander’: “Ik ben precies de geest hier in huis”

Het Laatste Nieuws

04/05/2021 - 13:52

‘Op Een Ander’ stelt de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openlijk in vraag en toont hoe anderen hun hedendaags Vlaams gezin draaiende houden. Vanavond stelt Renato een nieuwe regel in het huishouden van Diana en Luc, en dat brengt vele emoties met zich mee.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kan dit? Internet verdeeld over 'geest' die opstijgt uit lichaam slachtoffer ongeval (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Beelden van een verkeersongeval in Thailand verdelen het internet. Staat hier de geest van een dode vrouw op of is dit pure en bovendien weinig
  [naar artikel]
 2. Binnenkort begrijp jij precies wat je kat of hond nu eigenlijk wil zeggen (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Miaaaauw." Wie een kat (of ander huisdier met stembanden) in huis heeft kent het ongetwijfeld: steen en been klagen, terwijl ze in werkelijkheid
  [naar artikel]
 3. Correspondente in Pakistan houdt hart vast: "Ze zijn hier precies vergeten dat corona bestaat" (26/05/2020 - VRT NWS)
  "De kans dat je in Pakisten besmet raakt, is veel groter dan in een ander land." Voor correspondent Wilma van der Maten is het duidelijk: de Pakistanen zijn precies vergeten dat het coronavirus nog volop de ronde doet. Beelden van overvolle markten en massabijeenkomsten aan de moskee doen haar vrezen voor een grote toename aan besmettingen én overlijdens.
  [naar artikel]
 4. 'Leer jongeren op school hun NEGATIEVE EMOTIES managen' (12/06/2017 - De Morgen)
  Ze weet alles over angsten en depressies. Hoe ze ontstaan, en hoe ze kunnen worden behandeld. Maak kennis met de Amerikaanse psychologe Michelle Craske, die aan de KU Leuven de Francqui-leerstoel bekleedt. Een gesprek over de wetenschap van de geest.
  [naar artikel]
 5. 'Leer jongeren op school hun NEGATIEVE EMOTIES managen' (14/04/2019 - De Morgen)
  Ze weet alles over angsten en depressies. Hoe ze ontstaan, en hoe ze kunnen worden behandeld. Maak kennis met de Amerikaanse psychologe Michelle Craske, die aan de KU Leuven de Francqui-leerstoel bekleedt. Een gesprek over de wetenschap van de geest.
  [naar artikel]
 6. Voka-voorzitter Wouter De Geest: 'Het afglijden van ons land moet stoppen' (15/11/2018 - Knack)
  Wouter De Geest is de komende drie jaar het uithangbord van de werkgeversfederatie Voka. In zijn maideninterview voor Trends geeft De Geest, de CEO van BASF Antwerpen, de overheid meteen stevige vegen uit de pan.
  [naar artikel]
 7. Belgische soldaten keren nog niet meteen naar huis na traumatische missie in Mali: “Ze krijgen eerst de kans om hun emoties een plaats te geven” (06/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een traumatische missie in Mali keren de Belgische soldaten nog niet meteen naar huis. Ze krijgen van Defensie de kans om nog even te ontstressen in het buitenland. “Die tussenfase is nodig om hun emoties een plaats te geven. Pas dan kunnen ze naar huis”, zegt traumapsycholoog Elke Van Hoof.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Camera in huis filmt ‘geest van jongetje en hondje’ die door kamer lopen (22/08/2019 - Metro)
  Op griezelige videobeelden lijken de geesten van een jongetje en een hondje door een huis te wandelen. De man die er woont zette de video online om advies te vragen. Joel Nolan kon zijn ogen niet geloven toen hij onlangs de beveiligingsbeelden van zijn huis nakeek. Daarop zijn de schimmen te zien van een jongetje en een hondje die heen en weer lopen van de keuken naar de living. Onverklaarbaar, want de beelden werden ’s nachts gemaakt – op 8 augustus om 00.54u – en er woont noch een jongetje noch een hondje in het huis. Voorgeschiedenis De video kreeg heel wat bekijks en ging viraal op Reddit. “Is er onlangs iemand in de familie gestorven”, vroeg iemand. “Niet recent, gelukkig. We zijn de voorgeschiedenis van het huis nagegaan en ook daar was er weinig te vinden dat hiermee te maken zou kunnen hebben”, reageerde Joey. Anderen zijn ervan overtuigd dat het gewoon een spin is, of een beetje ronddwarrelend stof. Lees ook : VIDEO. Internet in de ban van ‘geest’ in slaapkamer Het bericht VIDEO. Camera in huis filmt ‘geest van jongetje en hondje’ die door kamer lopen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Philippe Geubels brouwt eigen tripel ‘Zieke Geest’: “Af en toe mag ik de ketel eens uitkuisen” (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Philippe Geubels een zieke geest heeft, is niet nieuw. Dat het om een geest in een fles gaat, wel. De komiek brengt met het Edegemse Vleesmeester Brewery zijn eigen blonde tripel Zieke Geest op de markt. “Hoe hard ik betrokken ben bij het brouwproces? Een beetje proeven en bijsturen, en af en toe mag ik de ketel uitkuisen.”
  [naar artikel]
 10. Persconferentie in Witte Huis verstoord door mysterieus geluid: “Misschien wel de geest van Lincoln” (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een persbriefing over het coronavirus en vaccins in het Witte Huis, werd persverantwoordelijke Jen Psaki plots gestoord door een mysterieus, krakend geluid. “Geen paniek, het plafond valt niet naar beneden voor zo ver ik weet”, grapte Psaki tegen de aanwezige journalisten. Een van hen stelde voor dat het geluid misschien wel de “geest van Abraham Lincoln” was, de voormalige president van de VS die in 1895 werd vermoord. “Dat zou pas iets zijn”, klonk het vanaf het spreekgestoelte. “Misschien wel.”
  [naar artikel]
 11. Brandende accu's van gecrashte Tesla vliegen slaapkamer binnen en belanden in ander huis zelfs op iemands schoot (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een opmerkelijk ongeval met een Tesla S in de Verenigde Staten zijn brandende accu-cellen van de gecrashte elektrische wagen honderden meters van de ongevalsplek weggeslingerd. Ze vlogen onder meer door een slaapkamerraam in één huis en landden in een ander huis op iemands schoot.
  [naar artikel]
 12. Melania toont alle kerstbomen in het Witte Huis, en dat zijn er heel wat (02/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ook in het Witte Huis stijgt de kerstkoorts. Melania Trump deelde een video waarin ze een rondleiding geeft in het Witte Huis, dat overvloedig versierd is met kerstbomen. Het moet gezegd, op een kerstroosje min of meer is niet gekeken en indien het echte kerstbomen zijn, is een half bos omgelegd om de vele gangen en kamers te decoreren. In de video is Melania te zien, die nog gauw wat een en ander op de goede plek steekt, of op fotogenieke wijze wat poedersneeuw strooit over een kerstboom. Sommige gangen komen precies uit een foldertje van een kerstbomenwinkel, en dat was wellicht helemaal de bedoeling.
  [naar artikel]
 13. Dina Tersago presenteert nieuw verbouwprogramma Huis Gemaakt “Ik weet dus als geen ander wat de koppels te wachten staat” (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onder het motto ‘verbouw een huis en win een thuis’ zullen jonge koppels in het programma Huis Gemaakt hun beste verbouwskills naar boven halen met als doel een eigen huis te winnen. Dina Tersago is de presentatrice van dienst en begeleidt de jonge koppels tijdens hun verbouwingen. “Bouwen en verbouwen heeft me altijd al geboeid, ook ons eigen huis heb ik eigenhandig mee helpen verbouwen. Ik weet dus als geen ander wat de koppels te wachten staat (knipoog).”
  [naar artikel]
 14. Aanbidders van prins Philip op Vanuatu zeggen dat zijn geest voortleeft (12/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geest van de vorige week overleden Britse prins Philip leeft voort, al is nog niet duidelijk waar de geest van de prins nu verblijft. Dat heeft het hoofd van een afgelegen dorpje Yakel op een eiland in de archipel Vanuatu, dat deel uitmaakt van Oceanië, aan persbureau AFP laten weten.
  [naar artikel]
 15. Gezichtsuitdrukking verklapt niet hoe iemand zich voelt (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ooit al eens de emoties van een ander willen lezen tijdens een sollicitatiegesprek of een eerste date? Vertrouwde je daarbij op visuele...
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Zuhal Demir breekt wanneer haar nicht plots in ‘Die Huis’ zit (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt wel of emoties de rode draad zijn in de nieuwe reeks van ‘Die Huis’, waarin Eric Goens bekende Vlamingen interviewt in Zuid-Afrika. Eerst...
  [naar artikel]
 17. Man wordt belaagd door de geest van een kwaadaardig kind, en heeft nu de videobeelden om het te bewijzen (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een New Yorkse man beweert bij hoog en laag dat de geest van kwaadaardig kind in zijn huis rondwaart en komt nu met camerabeelden op de proppen die dat moeten bewijzen. De man installeerde een bewakingscamera in zijn woonkamer en liet die enkele dagen draaien en opnemen. De uiteindelijke beelden zijn op zijn zachtst gezegd mysterieus en lijken wel degelijk te bewijzen dat er iets vreemds aan de hand is in het appartement.
  [naar artikel]
 18. Man wordt belaagd door de geest van een kwaadaardig kind, en heeft nu de videobeelden om het te bewijzen (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een New Yorkse man beweert bij hoog en laag dat de geest van kwaadaardig kind in zijn huis rondwaart en komt nu met camerabeelden op de proppen die dat moeten bewijzen. De man installeerde een bewakingscamera in zijn woonkamer en liet die enkele dagen draaien en opnemen. De uiteindelijke beelden zijn op zijn zachtst gezegd mysterieus en lijken wel degelijk te bewijzen dat er iets vreemds aan de hand is in het appartement.
  [naar artikel]
 19. Inbraak in huis (29/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Linde in Cremerdijk is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een huis. De daders probeerden een raam te openen. Dat lukte niet. Via een ander raam raakten ze toch nog binnen. Ze doorzochten het huis en stalen er een som cash.
  [naar artikel]
 20. "Tijd om ons Vlaams huis op te kuisen. Het is nog niet te laat" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De Pano over Schild & Vrienden zorgt voor emoties, verwarring, kwaadheid en twijfels. Ook bij mensen die gepokt en gemazeld zijn in de Vlaamse beweging. Uitgever Karl Drabbe zette zijn ideeën na het zien van de "Pano" op een rijtje. Hier zijn tekst over ontgoocheling en hoop.
  [naar artikel]
 21. "Tijd om ons Vlaams huis op te kuisen. Het is nog niet te laat" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De Pano over Schild & Vrienden zorgt voor emoties, verwarring, kwaadheid en twijfels. Ook bij mensen die gepokt en gemazeld zijn in de Vlaamse beweging. Uitgever Karl Drabbe zette zijn ideeën na het zien van de "Pano" op een rijtje. Hier zijn tekst over ontgoocheling en hoop.
  [naar artikel]
 22. De Belg bij Ajax: 'Nieuwe kennis wordt hier sneller geïntegreerd' (04/05/2017 - Knack)
  Ajax staat na de 4-1-zege tegen Lyon met één been in de finale van de Europa League. Gentenaar Thomas D'havé werkt als medisch consultant voor de Nederlandse topclub. "De openheid van geest hier is opmerkelijk."
  [naar artikel]
 23. Donald Trump: 'Iran respecteert geest nucleaire deal niet' (21/04/2017 - Knack)
  Iran respecteert "de geest" niet van het akkoord dat het in 2015 heeft ondertekend met de grootmachten rond zijn nucleair programma. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens een persconferentie met de Italiaanse president Paolo Gentiloni op het Witte Huis. Het akkoord heeft geleid tot de verlichting van de sancties tegen Teheran.
  [naar artikel]
 24. Stiekem huilen in de voorraadkast: wat doe je met emoties op het werk? (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe moet je omgaan met emoties op kantoor: onderdrukken, of je juist eens helemaal laten gaan? Experts over de voordelen en valkuilen van een...
  [naar artikel]
 25. 'We moeten nadenken over onze emoties' (05/04/2019 - De Morgen)
  Vermaard neuroloog Antonio Damasio (69) is een soort hedendaagse Freud. Een gesprek over de 'vleselijkheid' van emoties en het belang van kunst en opwinding. Barbara Debusschere
  [naar artikel]
 26. Vrouwen die de pil nemen zijn slechter in het herkennen van emoties (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de pil en je menstruatiecyclus je emoties flink in de war kunnen sturen, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar uit een nieuwe studie,...
  [naar artikel]
 27. Tranen van vreugde en uitzinnige fans. Zo beleefden de Genkies hun feestnacht (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Stadsplein stond afgeladen vol met Genkies. Na het verlossende fluitsignaal barst de vreugde los. Van gejuich tot pure emoties met hier en daar een traan. Herbekijk hier de feestnacht in Genk en Brussel.
  [naar artikel]
 28. Indianen dagen skiresort voor rechter om bescherming van heilige 'Geest van de Grizzlybeer' (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Ktunaxa First Nation, een indianenstam in het zuidoosten van de Canadese provincie British Columbia, gelooft dat de heilige 'Geest van de
  [naar artikel]
 29. Ons brein kan emoties op een holistische manier 'zien' (10/06/2017 - Knack)
  Onze hersenen hebben maar een fractie van een seconde nodig om een holistisch beeld te vormen van iets waarnaar we kijken. Ook zo bij facetten als identiteit en emoties.
  [naar artikel]
 30. Blik in een zieke geest (14/04/2019 - De Morgen)
  Taferelen van verval, verwrongen lijven, beelden die recht uit het onderbewuste komen: het fotografische en beeldende werk van David Lynch, waaruit de Antwerpse galerie At The Gallery twintig werken heeft gedistilleerd, drijft op precies dezelfde thematische grondlaag als de man zijn bioscoopklassiekers.
  [naar artikel]
 31. Heftige emoties in de Pakistaanse nachtwinkel (10/06/2018 - De Morgen)
  In DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Kris Kuppens over smachtende vrouwen en Pakistaanse emoties.
  [naar artikel]
 32. Stiekem huilen in het bezemhok: wat doe je met emoties op het werk? (08/10/2019 - De Morgen)
  Hoe moet je omgaan met emoties op kantoor: onderdrukken, of je juist eens helemaal laten gaan? Experts over de voordelen en valkuilen van een huilbui of woede-uitbarsting op de werkvloer.
  [naar artikel]
 33. Het gaat (bijna) altijd om emoties (14/08/2020 - Apache)
  Economie krijgt wel eens het verwijt dat het een koude wetenschap is, waarin menselijkheid geen rol speelt. Dat is onverdiend: in veel economische beslissingen hebben emoties de belangrijkste invloed.
  [naar artikel]
 34. Een feestje in huis of een stroperige ontdekkingstocht: onze tien doetips (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van stroperige ontdekkingstocht in de Loonse stroopfabriek tot cinema en theater in huis: heel wat te doen dit weekend. Dit zijn de tien tips van onze redactie, voor jong en jong van geest.
  [naar artikel]
 35. Net een horrorfilm: dorpelingen opgeschrikt door ronddwalende “geest” (08/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor enkele dorpelingen uit het Chinese Fangchenggang was het eind vorige maand serieus schrikken. Rond middernacht kwamen ze tijdens een rit een “geest” tegen die langs de rijbaan ronddwaalde. De schim wist verschillende bewoners de stuipen op het lijf te jagen, maar na onderzoek van de politie kwam er duidelijkheid. De “geest” bleek een geesteszieke vrouw te zijn die onbewust door het gebied wandelde. Dat ze bovendien rondliep in een wit nachtkleed, maakte de vreemde vermoedens van de dorpelingen des te sterker.
  [naar artikel]
 36. 'Een schets is even meekijken in iemands hoofd' (04/11/2017 - De Morgen)
  Caroline Voet (43) is de curator van de architectuurtentoonstelling, Een huis voor de geest, over de monnik-architect Dom Hans van der Laan die tot 14 januari loopt in deSingel.
  [naar artikel]
 37. De Zweedse regering is dood, maar haar geest leeft nog in het parlement (18/02/2019 - De Standaard)
  Precies twee maanden geleden legde de oranje/blauwe minderheidsregering het loodje. Maar tegen alle verwachtingen in werd een groot stuk van het werk in het parlement toch afgemaakt, met steun van N-VA.
  [naar artikel]
 38. Eva Daeleman: "Seksuele energie werkt bevrijdend voor lichaam en geest" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eva Daeleman botste tegen een gemene burn-out aan, overleefde de aanslagen op Zaventem en zei haar droomjob bij MNM op voor een ander, vrijer leven...
  [naar artikel]
 39. Dit AI-systeem leest de emoties van thuisstudenten (17/02/2021 - Express)
  Nu de meeste lessen door de pandemie online plaatsvinden, maken steeds meer leerkrachten in Hongkong gebruik van een leerplatform met artificiële intelligentie (AI) om de emoties van hun leerlingen te analyseren terwijl ze thuis studeren.  De in Hongkong gevestigde start-up Find Solution AI ontwikkelde de software, 4 Little Trees genaamd. Hoewel het gebruik van emotieherkenning […] The post Dit AI-systeem leest de emoties van thuisstudenten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Het mobiliteitsbudget: wie heeft er recht op en wat kan u ermee doen? (01/03/2019 - VRT NWS)
  De Kamer heeft gisteren het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Dat is een budget dat werknemers toelaat om zelf de transportmiddelen te kiezen waarmee ze zich verplaatsen van huis naar het werk en terug. Maar voor wie is het precies bestemd? En wat kan je er in de praktijk mee doen? Lees het hier. 
  [naar artikel]
 41. Thais model bezeten door geest tijdens interview (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thippawan Pui Chaphupuang, een Thaise actrice, heeft gisteren duizenden kijkers met verstomming geslagen toen ze zich tijdens een interview wel heel raar gedroeg. De vrouw beweerde bezeten te zijn door een geest, een kannibaal nog wel, die ze Pop noemt. De tv-presentator probeerde te communiceren met de geest en vroeg waarom hij zich bevindt in Thippawans lichaam. Toen de tv-presentator een amulet tevoorschijn haalde, was het hek helemaal van de dam.
  [naar artikel]
 42. Expert zelfmoordpreventie na getuigenis Margriet Hermans: "We moeten meer praten over onze emoties" (11/12/2018 - VRT NWS)
  We moeten meer over onze emoties en psychische moeilijkheden praten om die thema's zo uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Dat zegt expert zelfmoordpreventie Gwendolyn Portzky na het getuigenis van Margriet Hermans in "Die huis".
  [naar artikel]
 43. Sluiting overweg scheurt buurt uit elkaar: “Precies de Berlijnse Muur” (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wanneer de spooroverweg in de Molenstraat in Hoeselt verdwijnt, worden ook tien gezinnen van elkaar gescheiden. Omrijden duurt minstens 10 minuten. “Het is hier precies klein Italië. Onze hechte gemeenschap wordt dan uit elkaar getrokken.”
  [naar artikel]
 44. 'Als we terug zijn, gaan we de Noxx ruïneren' (07/04/2019 - De Morgen)
  Acht dagen lang ontdekken de laatstejaars van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen Istanbul. Geen Rome of Parijs voor de school die de hoofddoek verbood, maar de multiculturele smeltkroes van Turkije. Voor de een een openbaring, voor de ander een shock. 'Fuck da hier. Ik wil naar huis. '
  [naar artikel]
 45. Wouter De Geest: ‘Voka moet transformeren, anders sterft het' (07/11/2018 - De Tijd)
  21:33 Wouter De Geest (64) is de nieuwe voorzitter van de werkgeverskoepel Voka en zijn 18.000 leden. De CEO van de Antwerpse vestiging van de Duitse chemiereus BASF legt de lat hoog. 'We moeten af van de p...
  [naar artikel]
 46. Corona even beu? Hier vindt u al ons ander nieuws (13/03/2020 - Knack)
  Het coronavirus is niet meer weg te slaan uit het dagelijkse leven. Maar er is uiteraard nog ander, belangrijk nieuws. Al onze artikels die niet over het coronavirus gaan, bundelen we voor u in dit overzicht.
  [naar artikel]
 47. Smalste huis in Londen staat te koop 1 miljoen euro (08/02/2021 - Express)
  Het huis met de blauwe gevel is zo smal dat u er wellicht zonder opkijken voorbij wandelt. Toch hangt aan het smalste huis in Londen een stevig prijskaartje. 950.000 pond, of 1 miljoen euro, om precies te zijn.   Ingeklemd tussen een dokterspraktijk en een kapsalon in de wijk Shepherd’s Bush, treft u het smalste huis […] The post Smalste huis in Londen staat te koop 1 miljoen euro appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Emoties herkennen, daar zit een kleurtje aan (06/04/2019 - De Morgen)
  Alleen primaten met een niet volledig behaard lichaam hebben een goed ontwikkeld kleurenzicht. Dat is nodig om andermans gevoelens af te lezen. Van een verlegen blosje tot een witgetrokken gezicht van angst: emoties bekennen kleur.
  [naar artikel]
 49. De tweespalt in de torens (14/09/2019 - De Tijd)
  01:06 Sinds Dominique Leroy haar vertrek heeft aangekondigd, laaien de emoties hoog op in de Proximus Towers. Het bewijst hoeveel de CEO de voorbije zes jaar heeft betekend. Maar de opborrelende emoties leg...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.