Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:22 uur

21 meter breed graffitiwerk op gevel van Wara in Stalenstraat

Het Belang van Limburg

04/05/2021 - 13:54

Op de gevel van Wara Woonshopping aan de Stalenstraat in Waterschei werkt Bart Smeets aan een 21 meter breed en enkele etages hoog state-of-the-art kunstwerk. Het werk maakt deel uit van de opwaardering van de handelsstraat naar wat heet de ‘Vallei van de Werelden’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wara in Genk geëvacueerd door rookontwikkeling van dakbrand (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Stalenstraat in Waterschei is de elektrowinkel Wara vrijdagmiddag geëvacueerd. Op het dak was brand ontstaan, wat voor de nodige rookontwikkeling zorgde in de winkel.
  [naar artikel]
 2. Stalenstraat moet ‘langste groene gevel van Vlaanderen’ worden (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Genk wil de gevels in de Stalenstraat aan weerszijden over een lengte van liefst 1,6 kilometer groen maken. De stad rekent daarvoor op de hulp van bewoners en handelaars. Als de straat daarin slaagt, is Nike in Laakdal de titel ‘Langste groene gevel van Vlaanderen’ kwijt.
  [naar artikel]
 3. Zijgevel oude cinemazaal stort gedeeltelijk in (13/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Stalenstraat in Waterschei is het bovenste deel van de bijna 10 meter hoge zijmuur van de vroegere cinemazaal ‘Star’ ingestort. De brokstukken kwamen terecht in de smalle doorgang naast de Wara. De doorgang is afgesloten. Een buurvrouw kreeg het advies niet op haar dakterras te komen.
  [naar artikel]
 4. Straffe renovatie! Deze woning van amper 3,9 meter breed wordt nu maximaal gebruikt (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Renaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!
  [naar artikel]
 5. Meer ruimte voorzien in een rijwoning van amper 3,9 meter breed? Dit koppel kreeg het voor mekaar (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Renaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!
  [naar artikel]
 6. Straffe renovatie! De woning van Renaud en Mélanie is amper 3,9 meter breed (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Renaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!
  [naar artikel]
 7. Genk wil langste groene gevel van Vlaanderen in Stalenstraat  (25/09/2020 - VRT NWS)
  De stad Genk wil de handelaars in de Stalenstraat aanzetten om hun gevels met planten te laten begroeien. Genk wil zo de langste groengevel van Vlaanderen creëren, een titel die nu voor het Nike gebouw in Laakdal is.
  [naar artikel]
 8. Winnie woont in een huis van amper 2,60 meter breed: “De mensen staren. Ze geloven niet dat hier echt iemand woont” (22/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een huis met een gevel van amper 2,60 meter breed. Dat is zo smal dat je er gemakkelijk voorbijloopt. Tegelijkertijd trekt het alle aandacht naar zich toe. “Soms staan op straat mensen te staren als ik de deur uitga. Die geloven niet dat hier echt ­iemand woont”, zegt Winnie (57) uit Gent.
  [naar artikel]
 9. Nu ook masturberende vrouw op gevel in Brussel (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is weer een controversiële muurschildering opgedoken. Vlak bij het Klein Kasteeltje aan het kanaal prijkt een enorm graffitiwerk op
  [naar artikel]
 10. Volleybalstage bij KVCR Wara Genk (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De volleybalclub Wara Genk heeft haar eerste stage in de zomervakantie achter de rug.
  [naar artikel]
 11. IN BEELD. Japanners maken reusachtige dieren van stro (09/10/2017 - Metro)
  September en oktober zijn de oogstmaanden bij uitstek. In Japan wordt dat gevierd door reusachtige beelden te maken van stro.  In het land van de rijzende zon wordt rijst traditiegetrouw geoogst in de herfst. Boeren halen dan de korrels uit de strohalmen, waardoor er alleen losse slierten stro overblijven. In plaats van die slierten weg te gooien, worden ze op een creatieve manier gebruikt voor het jaarlijkse Wara Art Festival, dat steevast plaatsvindt op het einde van het rijstseizoen. Dit jaar werd het stro gebruikt om reusachtige dieren mee te maken. Je kan de creaties nog een tijdje bewonderen, want ze blijven staan tot het eind van deze maand. Voor wie geen reis naar Japan op het programma heeft staan, hebben we enkele foto’s van de gigantische sculpturen geselecteerd. 1 of 5 Facebook / Wara Art Festival Facebook / Wara Art Festival Facebook / Wara Art Festival Facebook / Wara Art Festival Facebook / Wara Art Festival
  [naar artikel]
 12. WOONVIDEO. Woning van amper 6 meter breed, maar eindeloze vergezichten op Hoeilaarts groen (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door de bouwvoorschriften mochten Zsuzsanna Czikai en Volker Gundermann op hun perceel van 2.000 m² een huis van amper zes meter breed bouwen. Maar...
  [naar artikel]
 13. Oosterweel: “Nog steeds een snelweg van 120 meter breed door de stad” (10/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een Hollandse knoop van 120 meter breed met 26 rijvakken: dat is volgens Groen het meest recente plan dat voorligt voor het stukje Ring aan het Sportpaleis. “We roepen de actiegroepen op om dit gedrocht niet goed te keuren”, zegt Vlaams Parlementslid Wouter Van Besien.
  [naar artikel]
 14. KVCR Wara Genk goes green (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volleybalclub KVCR Wara Genk draagt naast blauw en wit ook groen hoog in het vaandel.
  [naar artikel]
 15. Kerstbaltornooi bij KVCR Wara Genk (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 16 december organiseerde het G-Team van KVCR Wara Genk een 'unified' kersttornooi.
  [naar artikel]
 16. Dertig jaar lang was de oprit van Gerda 4,5 meter breed, maar dat veranderde nadat de aannemer was gepasseerd (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De werken voor de ontharding van het Hagewijkpark in Grembergen zijn volop aan de gang. Maar niet iedereen is even tevreden. Gerda Paul had vóór de werken een oprit van 4,5 meter breed. Nu moet ze het met een meter minder stellen.
  [naar artikel]
 17. Gsm’s en laptops weg bij zware inbraak in Wara (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag rond 3 uur is bij de politie een inbraakmelding van bij de Wara in het centrum van Neerpelt binnengekomen. Dieven hadden er een ruit verbrijzeld. Er zijn gsm’s en laptops verdwenen. De politie spoort de daders op.
  [naar artikel]
 18. Omwonenden en milieuactivisten klagen Erdogans "megalomane kanaal" aan: 150 meter breed, 45 kilometer lang (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog dit jaar moet de bouw beginnen van wat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ooit zelf zijn "megalomane project" noemde: een 150 meter breed...
  [naar artikel]
 19. Na de Vennestraat: Genk wil ook van Stalenstraat hippe winkelstraat maken (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Stalenstraat, de centrale handelsstraat in Waterschei, staat aan de vooravond van een nieuwe facelift. “Niet meteen uit economische noodzaak, wel om er een nieuw en hip karakter aan te geven”, zegt kersvers schepen van Economie Toon Vandeurzen (CD&V). Hoe de Stalenstraat er in de toekomst gaat uitzien is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat ook de parkeerstrook in het midden van de weg opnieuw ter discussie op tafel ligt.
  [naar artikel]
 20. Artiest maakt adembenemend zandkunstwerk van vijftig meter breed op het strand (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Schitterende dronebeelden tonen de gigantische patronenkunst die kunstenaar Simon Beck op het strand heeft gemaakt. Raed Shakman vloog met zijn drone over de kust van Brean Beach in Burnham-on-Sea, Somerset in het Verenigd Koninkrijk. Het patroon is een spiraalvormige bloem van vijftig meter breed in het zand.
  [naar artikel]
 21. Genkse Stalenstraat krijgt eigen gezicht: “mooier en veiliger” (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onder de noemer Vallei van Werelden krijgt nu ook de Stalenstraat een eigen gezicht. Tegelijk krijgt de straat een eigen logo en komen er zitbanken en terrassen. Doel is de Stalenstraat mooier en veiliger te maken.
  [naar artikel]
 22. Dit is 'm dan: The Slope in Werchter (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 55 meter lang, 31 meter breed en bedekt met 1.500 vierkante meter kunstgras. 'The Slope', de helling, moet volgende week het absolute
  [naar artikel]
 23. Trainen voor marathon tijdens lockdown? Man doet het op zijn balkon van zeven meter breed (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fransman Elisha Nochomovitz was aan het trainen voor een marathon toen hij zijn plannen gedwarsboomd zag door het coronavirus. Maar hij besliste om niet op te geven. Om in conditie te blijvenn liep hij een volledige marathon van 42,2 kilometer op zijn 7 meter breed terras.
  [naar artikel]
 24. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... WARA GENK (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over WARA GENK.
  [naar artikel]
 25. Wilt u een kunstwerk op uw gevel? Brussel zoekt muren (06/12/2016 - De Redactie)
  De stad Brussel geeft inwoners die een gevel van minstens tien vierkante meter ter beschikking hebben de kans om die te laten beschilderen door een kunstenaar.
  [naar artikel]
 26. U9 volleykids van KVCR WARA Genk zetten knappe prestatie neer op tweede regiotornooi (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 23 november zakte KVCR WARA Genk met een hele delegatie volleyballertjes naar Runkst af. Maar liefst 20 U9 volleykids namen deel aan het tweede regiotornooi.
  [naar artikel]
 27. Klimop tegen gevel van huis vliegt in brand door barbecue (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De klimop tegen de gevel van een huis in de Regenboogstraat is zaterdagavond na een brand grotendeels verwijderd moeten worden. De bewoners waren rond 19.30 uur aan het barbecueën in een stenen openhaard die dicht bij de gevel bedekt met klimop stond. Door de rook vloog de beplanting in brand. De bewoners konden het vuur met een tuinslang en blusapparaten in bedwang houden tot de brandweer arriveerden. Die blusten alles na. Uit voorzorg werd over een afstand van ongeveer 5 meter alle klimop van de gevel gehaald.
  [naar artikel]
 28. Indoorskipiste in Peer is de hele zomer open (22/07/2018 - VRT NWS)
  Mensen die naar sportieve verkoeling zoeken in deze warme dagen kunnen in Peer terecht in een van de grootste indoor skipistes van Europa. De skipiste van 350 meter lang en 30 meter breed heeft een sneeuwlaag van een meter dik.
  [naar artikel]
 29. 1,11 miljoen euro voor smalste huis van niet eens 2 meter breed (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vindt dat de vastgoedprijzen bij ons de pan uit rijzen, moet maar eens een kijkje nemen in Engeland. Daar staat in de Londense wijk Shepherds Bush sinds kort een rijwoning te koop van niet eens twee meter breed - naar het schijnt het smalste van de stad - voor een vraagprijs van 1,11 miljoen euro.
  [naar artikel]
 30. Toegangszuil van Stalenstraat in Waterschei vernield (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een van de toegangszuilen van de Stalenstraat in Waterschei is vernield. Door wie en om welke beweegredenen is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 31. Afvalbrand in Stalenstraat (24/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer rukte zaterdag om 19.40 uur uit voor een brand in de Stalenstraat in Waterschei. Aanvankelijk werd gezegd dat het om een vrijstaande schuur ging, maar bij aankomst bleek het een hoop afval naast de schuur te zijn. De schade bleef beperkt. (ppn)
  [naar artikel]
 32. Bekend graffitiwerk wacht op onzeker lot: “Misschien heeft het Middelheimmuseum wel een plaatsje vrij?” (05/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een groot graffitiwerk dat meer dan tien jaar boven de E17 in Kruibeke heeft gehangen, is plots opgedoken langs de N10 in Heist-op-den-Berg. De Heistse transportfirma Van Egdom hielp met het demonteren en het transporteren van de elektronische signalisatie waarop aan de achterkant het Engelse woord ‘Animals’ prijkt in een lettertype dat aan Nutella en andere merken van de Ferrero-groep doet denken. Het bord wacht in Heist op verdere instructies van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 33. Grootste schip ter wereld vaart voor de eerste keer uit (06/08/2016 - De Redactie)
  De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed. Het heeft vanmorgen vroeg de haven van Rotterdam verlaten.
  [naar artikel]
 34. IN BEELD. Eerste sportievelingen glijden ‘Big Slide’ af (30/07/2016 - De Standaard)
  ‘The Big Slide’, de grootste waterglijbaan van België, werd dit weekend opgesteld aan de Plantinkaai in Antwerpen. Sinds 12.00 uur hebben al tientallen mensen zich aan de afdaling gewaagd. De reuzenglijbaan is acht meter hoog, acht meter breed en 150 meter lang.
  [naar artikel]
 35. Brandje bij kapsalon Derya schrikt Stalenstraat op (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de kelder van kapsalon Derya in de Stalenstraat is donderdag rond 12.30 uur een brandje ontstaan. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk een brandende sigaret.
  [naar artikel]
 36. Vandalen besmeuren gevel van stadhuis (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend hebben onbekenden de gevel van het administratief centrum besmeurd. Ze gebruikten graffiti om op de gevel Engelstalige zinnen te schrijven.
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - China pakt uit met grootste watervliegtuig ter wereld (24/07/2016 - De Redactie)
  De AG600 is 37 meter lang en 39 meter breed. Daarmee is het toestel bijna zo groot als een Boeing 737. Het vliegtuig zal worden gebruikt om reddingen op zee uit te voeren en om bosbranden te blussen.
  [naar artikel]
 38. Geen plaats voor een tuin? Hang ’m tegen de gevel! (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jef Bertels uit Vremde studeerde agro- en biotechnologie aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Als afstudeerproject voor de richting tuinaanleg maakte de 22-jarige student een muurtuin van 9 bij 2 meter aan de gevel van zijn ouderlijk huis. “En nu is het tijd voor een eigen zaak als muurtuinbouwer”, vertelt Jef.
  [naar artikel]
 39. Niet voor claustrofoben: kijk hoe een enorm cruiseschip rakelings door het smalle Kanaal van Korinthe vaart (13/10/2019 - VRT NWS)
  Spectaculaire beelden uit Griekenland: een enorm cruiseschip is erin geslaagd om deze week door het smalle Kanaal van Korinthe te varen. Het moeten spannende momenten geweest zijn voor de bijna 1.000 passagiers van de MS Braemer. Het cruiseschip is 22,5 meter breed terwijl het Kanaal van Korinthe op zijn smalst amper 24 meter breed is.
  [naar artikel]
 40. Man graaft enorme schuilkelder onder huurhuis: instortingsgevaar buren (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nee. Dat hadden ze bij woningcorporatie Mooiland werkelijk nog nooit meegemaakt. Onder een huurwoning in het Nederlandse Gennep had een 39-jarige bewoner een schuilkelder gegraven. In 3,5 jaar tijd bouwde de man een kelder van liefst drie meter diep, twaalf meter lang en vier meter breed.
  [naar artikel]
 41. Nederlander steelt voor 15.000 euro van elektrozaak in Neerpelt met simpele truc (09/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlander heeft op opmerkelijke wijze vier grote televisietoestellen met een totale waarde van 15.000 euro gestolen van elektrozaak Wara in Neerpelt. Nadat hij donderdag op prospectie was geweest in de winkel, liet hij ze vrijdag leveren in een pand in Eindhoven. Om de betaling af te ronden verzocht hij de medewerker van Wara mee te rijden naar de bank. Eenmaal aangekomen nam hij echter de benen en op het afleveradres was nadien geen spoor meer van de toestellen.
  [naar artikel]
 42. Twintigers tegen 100 km/u door Stalenstraat (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Politie Carma heeft die snelheidsovertreders uit het verkeer gehaald toen ze tegen 100 km/u door de Stalenstraat in Waterschei reden. De drie twintigers uit Genk reden met driewieler of quad.
  [naar artikel]
 43. Rock Werchter krijgt 'Sportpaleis': 5.000 extra plaatsen in The Barn (26/06/2018 - De Morgen)
  115 meter lang, 60 meter breed en 19 meter hoog. Zó immens wordt 'The Barn' dit jaar op Rock Werchter. De grootste feesttent op Belgische bodem ooit zal plaats bieden aan 20.000 concertgangers - bijna net zoveel als het Sportpaleis.
  [naar artikel]
 44. Eerste ontdekte bezoeker van buiten ons zonnestelsel geeft geheimen prijs (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een asteroïde van zo'n 400 meter lang en 40 meter breed zwerft al miljoenen jaren door het universum, alvorens ons zonnestelsel aan te doen....
  [naar artikel]
 45. Coucke bouwt surfparadijs van 25 miljoen euro (30/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tegen 2019 wordt Surfcity de nieuwste attractie in het imperium van Marc Coucke. Daar kunt u surfen in een golfslagbad van 300 meter lang en 50 meter breed.
  [naar artikel]
 46. Gent trekt 2,5 miljoen euro uit om Watersportbaan uit te baggeren (31/01/2020 - VRT NWS)
  De stad Gent trekt 2,5 miljoen euro uit om de Watersportbaan uit te baggeren. Aan bepaalde randzones is die nog maar 0,6 meter diep en kunnen obstakels de roeiers hinderen, terwijl voor internationale regatta's en kajakwedstrijden minstens 2 meter nodig is. Het is de bedoeling om de volledige baan, (2.300 meter lang en 76 meter breed), uit te baggeren.
  [naar artikel]
 47. Olieplek (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een olieplek heeft donderdagavond rond 18 uur voor heel wat hinder gezorgd op de Kuringersteenweg in Hasselt. Tijdens de avondspits moest de brandweer de smurrie ruimen. Het ging om een plek van zo’n 8 meter lang op 1 meter breed.
  [naar artikel]
 48. Grondverzakking slorpt geparkeerde auto op in Brussel (28/01/2017 - De Redactie)
  In de Stevinstraat in Brussel is door een grondverzakking een geparkeerde auto in een put in de grond verdwenen. Het gat is 10 meter lang, 2 meter breed en 4 meter diep.
  [naar artikel]
 49. Trambrug van 180 meter geplaatst over Albertkanaal (20/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het Sportpaleis in Merksem wordt zondagochtend het eerste deel van de nieuwe Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal geplaatst. Het gaat om de trambrug, de middelste van drie nieuwe bruggen. De trambrug is 180 meter lang en bijna 13 meter breed, en weegt 2.500 ton
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.