Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
04:04 uur

Australische visser (80) overleeft boottocht van half uur met dodelijke tijgerslang aan boord

Het Laatste Nieuws

04/05/2021 - 13:56

Pas toen hij al ver van de kant verwijderd was, ontdekte een bejaarde Australische visser een ongenode gast aan boord van zijn bootje: een tijgerslang van een meter lang. De Australische tijgerslang is een van de giftigste ter wereld en kan dodelijk zijn. De tachtigjarige bleef relatief kalm en kan zijn avontuur gelukkig nog navertellen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Australische visser vangt een haai, maar had niet op deze wraakactie gerekend (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een haai van anderhalve meter heeft wraak genomen op een Australische visser en beet hem in de arm toen hij hem vanaan boord van zijn boot
  [naar artikel]
 2. Hond redt peuter van vier meter lange tijgerslang (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Australische Melbourne heeft hond Mack het leven van de 2-jarige peuter Carmen gered. Een vier meter lange tijgerslang bevond zich op
  [naar artikel]
 3. Dappere visser houdt partijtje touwtrekken met monsterachtige haai (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Australische visser moest noodgedwongen even met een enorme witte haai spelen, toen het dier zijn visnet te pakken had gekregen en weigerde zijn prooi los te laten. De onbevreesde man ondernam een poging om het net weer aan boord te hijsen en ging de strijd aan met de machtige kaken van het roofdier.
  [naar artikel]
 4. Visser doet opmerkelijke vangst en hijst kilo cocaïne aan boord (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse visser haalde vorige week woensdag een kanjer binnen voor de kust van Miami, maar het was niet de grote vis waarop hij had gehoopt. Eens de visser het bruine pakket aan boord had gehesen, zag hij tot zijn verbazing dat zijn vangst van de dag iets was dat hij nog nooit in zijn netten had ontdekt: een kilo cocaïne.
  [naar artikel]
 5. West-Vlaamse visser (56) overleden na val van schip (12/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 56-jarige West-Vlaamse visser is maandagnacht om het leven gekomen na een val van een schip in Milford Haven, een havenstad in Wales. De visser was er aan boord van een vissersschip dat in Zeebrugge was vertrokken.
  [naar artikel]
 6. Filipijnse visser (21) gered na 56 dagen op zee (25/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Filipijnse visser is voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea gered nadat hij 56 dagen had rondgedreven op zee. Zijn oom, die met hem in de boot zat, overleefde de lange boottocht niet. Dat meldt een Papoea-Nieuw-Guinese krant zaterdag.
  [naar artikel]
 7. Filipijnse visser (21) gered na 56 dagen op zee (25/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Filipijnse visser is voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea gered nadat hij 56 dagen had rondgedreven op zee. Zijn oom, die met hem in de boot zat, overleefde de lange boottocht niet. Dat meldt een Papoea-Nieuw-Guinese krant zaterdag.
  [naar artikel]
 8. Vis neemt wraak op visser: GoPro valt overboord (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een visser in het Australische Queensland had een grote vis gevangen. Het lukte hem om de vis in zijn boot te leggen, maar de vis gaf zich niet zo...
  [naar artikel]
 9. Grote vis springt plots in boot op zee bij Darwin, visser komt om (15/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een 56-jarige visser is op zee bij Australische stad Darwin omgekomen toen een grote vis met een sprong in de vissersboot terechtkwam. De politie...
  [naar artikel]
 10. Australische moeder ontdekt dodelijke slang in broodtrommeltje van haar kind (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een moeder uit de Australische stad Adelaide kreeg de schrik van haar leven toen ze een dodelijke bruine babyslang ontdekte in de broodtrommel van...
  [naar artikel]
 11. Gookie de emoe maakt boottocht om te ontsnappen aan Australische overstromingen (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van honden tot kangoeroes, verschillende Australische dieren moeten worden geëvacueerd door het aanhoudende noodweer om te ontsnappen aan de verdrinkingsdood. Triest, maar het levert ook ongeziene beelden op. Zo redden de hulpdiensten een emoe in een reddingsboot. Wel waren daar drie volwassenen mannen voor nodig.
  [naar artikel]
 12. Australische visser vemoedelijk gedood door krokodil (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Australische deelstaat Queensland is een 35-jarige speervisser vermoedelijk het slachtoffer geworden van een grote krokodil, waarop
  [naar artikel]
 13. Australische wijnindustrie overleeft horrorjaar: ‘De algemene vraag en wijnconsumptie bleef positief’ (17/09/2020 - Express)
  Wekenlange, werkelijk Luciferiaanse, bosbranden en daar als bonus nog de pandemie van Covid-19 bovenop, met lockdowns van staten en zelfs... The post Australische wijnindustrie overleeft horrorjaar: ‘De algemene vraag en wijnconsumptie bleef positief’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Bewoners Ter Heide genieten van boottocht (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De bewoners van begeleidingscentrum Ter Heide genoten volop van een onvergetelijke dag tijdens een boottocht op het Albertkanaal van Genk naar Kanne.
  [naar artikel]
 15. 14 familieleden verdrinken tijdens boottocht in India (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van India zijn 14 familieleden verdronken bij een boottocht op een meer in de regio Guntakal in de deelstaat Andhra Pradesh. Het
  [naar artikel]
 16. Fluoroze reuzenslak die enkel op Australische berg Kaputar voorkomt, overleeft bosbranden (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een miljard dieren kwamen er sinds september naar schatting om in de Australische bosbranden. Het vuur betekende ook het definitieve einde...
  [naar artikel]
 17. Boottocht over de Maas en het Albertkanaal (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Midden mei hebben de leden van Neos en van de Duerpsnoon met 90 maaltijdgasten van de Duerpsnoon van heel Voeren een boottocht gemaakt over de Maas en het Albertkanaal vanaf Maastricht.
  [naar artikel]
 18. Samana Tuilt maakt boottocht naar Beringen (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 12 juni namen 33 leden van Samana Tuilt deel aan een boottocht op het Albertkanaal van Hasselt richting Beringen.
  [naar artikel]
 19. Man overleeft 18 dagen in Australische wildernis (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 58-jarige man die al 18 dagen vermist was in de Australische wildernis, is gezond en wel teruggevonden. Robert Weber overleefde door water te drinken en champignons te eten. Dat heeft de politie laten weten.
  [naar artikel]
 20. Supporterskaravaan onderweg naar bekerfinale: met de trein, de boot... (01/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een vriendengroep uit het Mechelse met een groot hart voor KV regelde vandaag een boottocht naar de bekerfinale in Brussel tegen AA Gent. 82 mensen gingen aan boord in Kapelle op den Bos, een ongeveer even grote groep vertrok in Willebroek.
  [naar artikel]
 21. Gevangene overleeft dodelijke injectie, maar corona wordt hem fataal (31/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De 64-jarige Romell Broom overleefde in 2009 een dodelijke injectie, maar corona is hem nu toch fataal geworden.
  [naar artikel]
 22. Bekende Mechelse stadsgidsen hebben nieuw boek uit: “Je koopt een wandelgids over de stad en krijgt er een boottocht bij” (17/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met ‘Mechelen, Mon amour’ is er een nieuwe pocket wandelgids uit over de Dijlestad. Leuk meegenomen: wie hem voor 18,95 euro koopt, krijgt een gratis ticket voor een boottocht met de Malinska op de Dijle of een tocht van Flandria in de Antwerpse haven.
  [naar artikel]
 23. Australische diplomaat maakt dodelijke val uit raam in New York (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische diplomaat is in New York van een balkon gevallen. Hij speelde mogelijk een spel met vrienden, waarbij hij ten val kwam. Julian...
  [naar artikel]
 24. OKRA Genk-Noord sluit voorjaar af met boottocht op de Maas (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na een gevarieerd voorjaar met onder andere een uiteenzetting over de nieuwe erfeniswetgeving, een culinair bezoek aan de stroopfabriek in Borgloon en het jenevermuseum in Hasselt, een daguitstap naar het vernieuwd Afrikamuseum in Tervuren en een gezellig paastreffen sloot OKRA Genk-Noord het voorseizoen af met een boottocht op de Maas.
  [naar artikel]
 25. Visser snijdt zieke vis open en haalt daar het ene stuk plastic na het andere uit (22/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een visser kon zijn ogen niet geloven toen hij een vis aan boord trok voor de kust van Costa Rica en hij er talloze stukken plastic uithaalde nadat hij hem had opengesneden. Hij vond niet alleen gescheurde plastic zakken in de maag van de vis, maar ook deksels, dopjes van flessen, een haarkam en een aansteker. De beelden die hij maakte zorgen voor heel wat woede bij dierenrechtenorganisaties op het eiland die waarschuwen dat de vervuiling in de zeeën en oceanen dringend moet worden teruggeschroefd.
  [naar artikel]
 26. Australische premier Malcolm Turnbull overleeft regeringscrisis (21/08/2018 - Knack)
  De Australische premier Malcolm Turnbull heeft aan het langste eind getrokken in de machtsstrijd binnen zijn partij. De 63-jarige Turnbull won dinsdag in Canberra een stemming over het voorzitterschap van de centrumrechtse Liberal Party en daarmee is zijn premierschap voorlopig gered.
  [naar artikel]
 27. Football Talk. Visser fluit kraker tussen Anderlecht en Club - Alderweireld krijgt rust (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lawrence Visser moet de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge van komende zondag in goede banen leiden. Dat raakte zopas bekend. Visser floot...
  [naar artikel]
 28. Vissers filmen hoe grote witte haai erg dicht rond hun boot cirkelt: “Muziek van ‘Jaws’ spookte door mijn hoofd” (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Visser Kyle Morningstar zal zijn boottocht van afgelopen zaterdag niet snel vergeten. De trip werd namelijk beëindigd met een moment dat rechtstreeks uit een film leek te komen. Op amper enkele meters van zijn boot zag hij plotseling een grote witte haai opduiken, en dat ging hoorbaar gepaard met veel verbazing en angst.
  [naar artikel]
 29. Ref Lawrence Visser krijgt promotie in Europa (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Scheidsrechter Lawrence Visser is door de Europese voetbalbond UEFA gepromoveerd van categorie 3 naar categorie 2. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekend. De 29-jarige Visser kan voortaan groepswedstrijden leiden in de Europa League.
  [naar artikel]
 30. Visser heeft beet, maar staat versteld van zijn vangst: “Ik dacht dat mijn hengel ging breken” (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Trent, een Australische visser, zal wellicht nooit vergeten wat hij donderdag uit het water haalde. De man ging met enkele vrienden wat vissen, maar toen ze eindelijk beet hadden bleek het een kanjer van een dier te zijn. Wat ze toen zagen, hadden ze nog nooit meegemaakt. “Ik dacht dat mijn hengel ging breken”, klonk het nog.
  [naar artikel]
 31. Els (30) overleefde schipbreuk: “Na acht uur zwemmen besefte ik dat we het zouden redden” (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal van de Nederlandse schipbreukeling Els Visser klinkt als een filmscenario. Na acht uur zwemmen wacht ze op een eiland een nacht lang op redding. Wat doet het met je als je zo’n ramp overleeft? “Het is goed om zo nu en dan dat moment van doodsangst te doorvoelen”, zegt ze in het Algemeen Dagblad.
  [naar artikel]
 32. Australische tiener overlijdt na kwallenbeet tijdens het zwemmen (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag werden na tien dagen de machines uitgezet in het ziekenhuis van Townsville. Een zeventienjarige jongen overleed. Hij was gestoken door een kubuskwal tijdens een zwempartij in de zee in Cape York, het noordelijkste punt van het Australische vasteland. Het is het eerste dodelijke incident met deze soort Down Under sinds 2006.
  [naar artikel]
 33. BIZAR. Man overleeft 18 dagen in Australische wildernis (25/01/2021 - Metro)
  Een 58-jarige man die al 18 dagen vermist was in de Australische wildernis, is gezond en wel teruggevonden. Robert Weber overleefde door water te drinken en champignons te eten.  De man werd voor het laatst gezien op 6 januari, nadat hij een hotel had verlaten in Kilkivan, in de deelstaat Queensland, op ongeveer 200 kilometer ten noorden van Brisbane. Volgens de politie reed Weber zich vast op een hem onbekende weg. “Hij bleef daarop drie dagen vlakbij zijn wagen, samen met zijn hond, tot hij geen water meer had”, aldus de politie. Stuwdam De man liep daarna verloren en besloot in de buurt van een stuwdam te blijven. Hij overleefde er door water van de stuwdam te drinken en champignons te eten. Hij sliep op de grond. Zijn hond is spoorloos. De zoekacties naar Robert Weber waren al een week stopgezet. Lees ook : Reddingsactie om Fransman van 300 kilogram te bevrijden uit woonst is groot succes Het bericht BIZAR. Man overleeft 18 dagen in Australische wildernis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Haai van 200 kilo springt vissersboot in (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 73-jarige Australische visser werd afgelopen weekend verrast door een witte haai van 2,7 meter lang die vanuit de golven zijn bootje van 4,5
  [naar artikel]
 35. Visser vindt transparante kreeft in zijn netten (08/09/2017 - Metro)
  Alex Todd, een kreeftvisser uit het Amerikaanse Maine, keek vreemd op toen hij vorige week zijn netten bovenhaalden. Tussen de bruine schaaldieren lag ook een transparant, lichtblauw exemplaar. Een verse, levende kreeft heeft normaal een bruine schelp, maar het dier dat visser Alex Todd in zijn netten zag liggen, had een lichtjes andere look. Todd is een ervaren kreeftenvanger uit Maine die zijn ogen niet kon geloven toen hij een transparante kreeft boven water haalde. Gelukkig had het eitjes bij “Ik heb al blauwe, half blauwe en half oranje kreeften gevangen, maar dit slaat alles”, reageerde de verbouwereerde visser. Hij plaatste foto’s van het dier online en de beelden gingen al snel de wereld rond. Op zich is er niets mis met de kreeft. Door een genetische afwijking zijn de pigmenten in zijn schaal anders gekleurd dan normaal. De vissers gooide het wel opnieuw in het water, omdat de staart gebogen was, wat een teken is dat het dier eitjes draagt. Die kreeften moeten verplicht weer vrijgelaten worden. Lees ook : De luchthaven van Boston vindt gigantische kreeft in bagage
  [naar artikel]
 36. Eefje de Visser treedt op tijdens Songfestival (18/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eefje de Visser (35) opent op 20 mei de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat doet ze samen met breakdancer Redouan Ait Chitt, ook wel bekend als Redo. De Visser is ook in Vlaanderen bekend, onder meer door haar samenwerking met de heren van Bazart. Haar nieuwe plaat Bitterzoet leverde de zangeres, die in Gent woont, niets dan lof op.
  [naar artikel]
 37. Jongetje overleeft dodelijke spinnenbeet na 12 (!) dosissen antigif (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tienjarig Australisch jongetje heeft een beet van de tunnelwebspin, een van de dodelijkste spinnen ter wereld, overleefd. Hulpverleners
  [naar artikel]
 38. Australiër vangt kop van gigantische haai: “Een nog groter monster moet de rest hebben opgegeten” (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Visser Jason gooide enkele lijnen uit aan de kust van Bermagui, een plaats in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales, toen hij de kop van een...
  [naar artikel]
 39. Vermiste vrouw overleeft half jaar in natuurpark door gras en mos te eten (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse 47-jarige vrouw, die een half jaar geleden verdween in een natuurgebied in de Amerikaanse staat Utah, is levend teruggevonden. De vrouw heeft naar verluidt al die tijd overleefd door het eten van mos en gras.
  [naar artikel]
 40. Congolese president start Antwerpse rondgang met bezoek aan diamantsector (18/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een half uurtje vertraging is woensdag omstreeks 10.30 uur de Congolese president Félix Tshisekedi toegekomen in de Antwerpse diamantwijk. Daarmee start hij een bezoek aan de Scheldestad met ook een boottocht in de haven en een rondgang in het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
  [naar artikel]
 41. Zonnesonde overleeft eerste duikvlucht met 343.000 km/u (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse sonde heeft zijn eerste vlucht langs de zon goed doorstaan. De systemen aan boord van de Parker Solar Probe hebben de extreme hitte...
  [naar artikel]
 42. Visser haalt vangst van zijn leven binnen (22/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een meerval van maar liefst 1,97 meter. Dat haalde visser Martin Christiaens zaterdag uit het Donkmeer in het Oost-Vlaamse Berlare.
  [naar artikel]
 43. Visser is gechoqueerd door wat hij aantreft in buik van zijn vangst (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We gaan er graag op vakantie, maar geen enkele zee is zo vervuild met plastic als de Middellandse Zee. De vondst die een Corsicaanse visser deze...
  [naar artikel]
 44. Visser (55) komt om in Albertkanaal (22/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Grobbendonk is zondagochtend de 55-jarige C.D. uit Nijlen omgekomen in het Albertkanaal. De visser zou in het koude water zijn gesukkeld.
  [naar artikel]
 45. Visser (55) komt om in Albertkanaal (22/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Grobbendonk is zondagochtend de 55-jarige C.D. uit Nijlen omgekomen in het Albertkanaal. De visser zou in het koude water zijn gesukkeld.
  [naar artikel]
 46. Teenslippers gestolen? Start een crowdfundingsactie (31/08/2016 - De Redactie)
  Een Australische visser liet zijn teenslipper aan wal toen hij samen met enkele vrienden ging varen. Toen hij terugkwam, waren de slippers echter weg. Een oplossing bleef niet lang weg.
  [naar artikel]
 47. Visser van klif gered na aanval van 50 agressieve zeehonden (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Schotse visser is door reddingswerkers van een rotswand gehaald nadat hij daar zijn toevlucht had gezocht omdat een groep van zo’n vijftig...
  [naar artikel]
 48. Deze visduif is waarschijnlijk het raarste dat je vandaag zult zien (13/06/2018 - Metro)
  Een visser uit de Chinese provincie Guizhou heeft een schepsel ontdekt dat eruit ziet als een visduif: half vis, half duif. Wetenschappers weten niet hoe het dier precies is ontstaan.  Het creatuur beleefde geen vrolijke tijd nadat het werd opgevist. Op de beelden is te zien hoe het op de grond naar adem ligt te snakken. Gelukkig liet de visser het wezen kort daarna terug in zijn natuurlijke habitat. Het is echter niet helemaal duidelijk of dat in het water of in de lucht is. Afwijking Hoewel het dier heel erg op een visduif lijkt, is het waarschijnlijker dat het hier om een graskarper gaat. De vogelvormige kop kan gewoon een afwijking zijn. Een andere mogelijkheid is dat de vis vervormd is als gevolg van een gebrek aan zuurstof in het water. Lees ook : Waarom je je goudvis best niet vrijlaat in de natuur Het bericht Deze visduif is waarschijnlijk het raarste dat je vandaag zult zien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Australiërs na overstromingen gewaarschuwd voor dodelijke spinnen (24/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inwoners van de Australische deelstaat New South Wales hebben niet alleen af te rekenen met zware overstromingen, ze krijgen nu ook te maken met een plaag van dodelijke spinnen. Daarvoor waarschuwt het Australian Reptile Park. De spinnen - waarvan de giftigste ter wereld in Australië voorkomen - zullen mogelijk de droogte van huizen opzoeken om aan het water te ontkomen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.