Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:56 uur

Enorm stuk van Chinese raket zal ergens ongecontroleerd op aarde neerstorten

Express

04/05/2021 - 14:14

Lees dit artikel: Enorm stuk van Chinese raket zal ergens ongecontroleerd op aarde neerstorten Enkele dagen geleden heeft China met succes de hoofdmodule van zijn permanente ruimtestation gelanceerd. Het probleem is dat een deel van de raket die de module in een baan om de aarde heeft gebracht ongecontroleerd naar de aarde zal terugvallen, mogelijk op een dichtbevolkt gebied. Op 29 april lanceerde China met succes zijn Long March […] Lees dit artikel: Enorm stuk van Chinese raket zal ergens ongecontroleerd op aarde neerstorten


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vrees voor puinregen door Chinese raket die ongecontroleerd naar aarde aan het terugvallen is (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een deel van een gigantische Chinese raket die vorige week de eerste module voor een nieuw Chinees ruimtestation heeft gelanceerd, is op dit moment ongecontroleerd terug naar de aarde aan het vallen. Het is onduidelijk waar en wanneer het puin zal neerstorten, maar het zal vermoedelijk iets voor de komende dagen zijn. Ruimtevaartexperten waarschuwen dinsdag voor de ongecontroleerde terugkeer van de 20 ton zware raketkern in de atmosfeer.
  [naar artikel]
 2. Stuurloze raket stort dit weekend neer op Aarde (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een groot stuk van de ‘Long March 5B’-raket wordt dit weekend terug op aarde verwacht. Het toestel vliegt momenteel stuurloos door de ruimte, en zal ongecontroleerd neerstorten. Waar precies? Dat weet niemand.
  [naar artikel]
 3. Chinese raket ongecontroleerd op weg naar de aarde (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Chinese raket zal rond 9 mei ongecontroleerd terugkeren naar de aarde. Niemand weet waar de brokstukken zullen terechtkomen. Hoogstwaarschijnlijk is dat in de oceaan, maar het kan ook in bewoond gebied zijn.
  [naar artikel]
 4. Chinese raket dreigt ongecontroleerd neer te storten op aarde: "Afwachten, want nog veel onzekerheden" (04/05/2021 - VRT NWS)
  Grote delen van de wereld maken zich zorgen over een deel van een Chinese raket dat ongecontroleerd op aarde dreigt neer te storten. Het gaat om een deel van een raket van het type Lange Mars 5B die onlangs is gelanceerd om een eerste module van het Chinese ruimtestation in een baan om de aarde te brengen.
  [naar artikel]
 5. BIZAR. Experts: “Chinese raket zal ergens op aarde ongecontroleerd neerstorten” (05/05/2021 - Metro)
  De komende dagen dreigt puin van een Chinese draagraket op de aarde neer te storten. Ruimtevaartexperten waarschuwen voor een “ongecontroleerde” terugkeer van de 20 ton zware raket in de atmosfeer. Het ontwerp van de raket ‘Lange Mars 5B’ laat na de lancering niet meer toe het tuig te sturen om op een bepaald punt neer te storten. «Daardoor weten we niet waar de raket zal neerstorten”, zegt astrofysicus Jonathan McDowell van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics in Cambridge, in de Amerikaanse staat Massachusetts. “In het ergste geval is het zoals de crash van een klein vliegtuig, maar verdeeld over honderden kilometer.” Beschadigde huizen Aangezien de raket heel snel rond de aarde draait, is het nog niet geweten wanneer en waar precies het tuig in de atmosfeer komt en gedeeltelijk opbrandt. Al na de eerste vlucht van de nieuwe, erg zware rakettype Lange Mars 5B in mei 2020 is puin neergekomen in Ivoorkust. Daarbij raakten verschillende huizen beschadigd. Het ontwerp van de raket is gebrekkig vergeleken met de huidige norm van andere landen, aldus McDowell. Chinees ruimtestation De raket bracht afgelopen donderdag de 22 ton zware kernmodule ’Tianhe’ succesvol in de ruimte. Dat betekende de start van de bouw van een eigen ruimtestation voor China. Nog meer lanceringen van Lange Mars 5B-raketten staan daarvoor op de agenda. Het station zou “rond 2022” klaar zijn en ’Tiangong’ (Hemelpaleis) heten. Het technisch verouderde internationale ruimtestation ISS wordt normaal gezien de komende jaren uit dienst genomen. Dan zou China het enige land zijn met een vaste buitenpost in de ruimte. Lees ook : VIDEO. Man die wou bewijzen dat aarde plat is, sterft na crash met raket Het bericht BIZAR. Experts: “Chinese raket zal ergens op aarde ongecontroleerd neerstorten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Pentagon: Chinese raket crasht rond 8 mei op aarde, exacte locatie pas uren daarvoor bekend (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikanen verwachten dat de tuimelende Chinese raket die op de weg terug is naar de aarde, zaterdag ergens op onze planeet zal crashen. Het is alleen nu nog onmogelijk om vast te stellen waar precies.
  [naar artikel]
 7. BEKIJK - Chinese raket dreigt neer te storten op aarde, waar en wanneer is nog onduidelijk (maar niet boven België)  (07/05/2021 - VRT NWS)
  De Chinese raket die ongecontroleerd op aarde dreigt neer te storten, zal mogelijk al in de nacht van zaterdag op zondag de atmosfeer bereiken. Waar en wanneer de brokstukken precies zullen neerkomen, is onmogelijk nu al te voorspellen. Al zal België zeker niet worden getroffen. Wat weten we? "Terzake" sprak met een Belgische analist bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA die de Chinese raket op de voet volgt.
  [naar artikel]
 8. Grootste deel van Chinese raket verbrand in de atmosfeer, brokstukken in de Indische Oceaan (09/05/2021 - VRT NWS)
  Het grootste deel van de Chinese raket die afgelopen nacht terugkeerde naar de aarde, is verpulverd bij de terugkeer in de dampkring. Dat heeft de Chinese ruimtevaartorganisatie CMSEO gemeld. De nog overblijvende brokstukken zijn in de Indische Oceaan beland. De vrees bestond dat grote stukken ruimtepuin op bewoond gebied zou neerstorten.
  [naar artikel]
 9. Brokstukken Chinese raket storten komende dagen ergens neer op aarde: ‘Dit is volkomen onverantwoord’ (04/05/2021 - De Morgen)
  Binnenkort regent het metaal uit de hemel. Waar is nog onbekend, maar dát het gebeurt is onontkoombaar nu een 20 ton zware en 30 meter lange Chinese raket rond de aarde cirkelt zonder mogelijkheid op gecontroleerde terugkeer. Het risico op grote ongelukken is klein, maar kenners noemen de situatie ‘volkomen onverantwoord’.
  [naar artikel]
 10. Puin van Chinese raket kan zondag neerstorten in Europa (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Puin van een vorige week gelanceerde Chinese raket kan komende zondag mogelijk neerstorten in Europa. Volgens experts van het ruimteafvalbureau van het Europese Ruimteagentschap ESA liggen delen van Spanje, Italië en Griekenland in het risicogebied dat is vastgesteld tussen 41 graden noorderbreedte en 41 graden zuiderbreedte. De eventuele resten kunnen ook in de oceaan plonzen.
  [naar artikel]
 11. Radarbeelden tonen Chinees ruimtestation dat zondag “ergens op Aarde” zal neerstorten (30/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Chinese ruimtestation Tiangong-1 ofte ‘Hemels Paleis’ is al een tijdje defect. In 2016 bekende de Chinese overheid al geen controle meer te hebben op 8,5 ton zware ruimtestation. Nu is het onderweg naar de Aarde en al kan niemand voorspellen waar het zal neerkomen, het duikt ondertussen wel al op radarbeelden op.
  [naar artikel]
 12. Crash van Chinese raket nadert, Amerikanen hebben “geen plannen” om brokstukken uit de lucht te schieten (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ‘uur U’ nadert voor de op hol geslagen Chinese raket in de ruimte, die naar verwachting morgen ergens op aarde zal crashen. In de VS hopen ze dat de brokstukken in de oceaan vallen, maar er is ook een kans dat het op land gebeurt. In dat geval zullen de Amerikanen de raket niet uit de lucht schieten. Eén ding is zeker: het puin zal niet op uw hoofd vallen.
  [naar artikel]
 13. Chinees ruimtestation stort binnenkort neer, alleen weet niemand waar (08/03/2018 - Metro)
  Het Chinese ruimtestation Tiangong-1 zweeft momenteel ongecontroleerd door de ruimte, maar dat zal niet lang meer duren. Binnen enkele weken stort gevaarte op aarde neer, de vraag is alleen waar. In 2016 raakte de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA de controle kwijt over haar eerste ruimtestation. Tiangong-1 sloeg op hol en vloog twee jaar lang door de ruimte.  Daar komt binnen afzienbare tijd een einde aan, volgens de Europese ruimtevaartorganisatie stort het station tussen 24 maart en 19 april neer. Waar het 8,5 ton zware ruimtetuig zal neerstorten, is niet te voorspellen. Het is alleen zeker dat het tussen de 43ste noorder- en zuiderbreedtegraad zal zijn. Dat is een immens groot gebied, ongeveer de halve planeet, van Spanje tot Australië. Het ruimtestation zal neerstorten ergens tussen de twee rode lijnen. Foto R.V. Lotto Toch is er geen reden tot paniek, de kans is groot dat het gevaarte zal opbranden in de atmosfeer of in de zee eindigt. En zelfs al vallen de brokstukken op aarde, hoeft dat geen problemen te geven. De kans dat een persoon geraakt wordt, is een miljoen keer kleiner dan dat hij de lotto wint. In het verleden werd er nog maar één iemand geraakt door ruimtepuin en die was niet eens gewond. Lees ook : Kans dat Tesla en aarde botsen is reëel
  [naar artikel]
 14. Experts vrezen voor puinregen door “ongecontroleerde terugkeer” van Chinese raket naar aarde (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De komende dagen dreigt puin van een Chinese draagraket op de aarde neer te storten. Ruimtevaartexperten hebben dinsdag gewaarschuwd voor een “ongecontroleerde” terugkeer van de 20 ton zware raket in de atmosfeer.
  [naar artikel]
 15. Brokstukken van Chinees ruimtestation kunnen op aarde neerstorten (14/10/2017 - VRT NWS)
  Een Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat oncontroleerbaar door het luchtruim zweeft, komt steeds dichter naar de aarde en kan daar over enkele maanden neerstorten.
  [naar artikel]
 16. "Oncontroleerbaar Chinees ruimtestation zal neerstorten op aarde", mogelijk brokstukken tot 100 kilo (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat onbeheersbaar is geworden komt steeds dichter naar de aarde en kan hier neerstorten. De Tiangong-1 of...
  [naar artikel]
 17. Ruimtestation gaat over enkele maanden ongecontroleerd op Aarde vallen (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het eerste en embryonale ruimtestation dat China heeft gelanceerd valt ergens tussen laat dit jaar en vroeg in het volgend jaar op Aarde terug. Probleem is dat niemand weet waar, zo heeft het gezaghebbende orbiterchspacenews.blogspot.be op aanhaling van berichten in internationale media bericht.
  [naar artikel]
 18. Zo groot als een bus en 9 ton zwaar, maar waar en wanneer stort Chinees ruimtestation dit weekend neer op aarde? (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dit weekend zal het Chinese ruimtestation Tiangong-1, dat ongeveer zo groot is als een bus, met een rotvaart op aarde neerstorten. De kans dat je...
  [naar artikel]
 19. Chinees ruimtestation stort binnen enkele weken neer op Aarde (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brokstukken van het eerste Chinese ruimtestation, dat al meer dan een jaar op drift is, zal waarschijnlijk binnen enkele weken op Aarde neerstorten.
  [naar artikel]
 20. Mijlpaal voor Chinese ruimtevaart: eerste commerciële raket gelanceerd (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft voor het eerst een raket van een commercieel bedrijf in een baan om de aarde gebracht. Het in Peking gevestigde bedrijf OneSpace...
  [naar artikel]
 21. ‘Oncontroleerbare’ Chinese raket stort neer in Indische Oceaan (09/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Oncontroleerbare’ Chinese raket stort neer in Indische Oceaan Een groot deel van de Chinese Long March 5B-raket is zondag boven de Indische Oceaan uiteengevallen, aldus het Chinese ruimteagentschap. De NASA is echter kritisch over China’s gebrek aan transparantie over de ongecontroleerde terugval van het 18 ton wegende object. Op 29 april lanceerde China met succes zijn Long March 5B-raket en daarmee ook de […] Lees dit artikel: ‘Oncontroleerbare’ Chinese raket stort neer in Indische Oceaan
  [naar artikel]
 22. Ruimteafval van Chinese raket stort naar Aarde met spectaculaire vuurstaart (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen geleden konden Amerikanen in verscheidene staten zien hoe een brandend object uit de ruimte naar de Aarde stortte. De vuurstaart met
  [naar artikel]
 23. "Oncontroleerbaar Chinees ruimtestation zal neerstorten op aarde", mogelijk brokstukken tot 100 kilo (13/10/2017 - De Morgen)
  Een Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat onbeheersbaar is geworden komt steeds dichter naar de aarde en kan hier neerstorten. De Tiangong-1 of 'Hemels paleis' werd in 2011 gelanceerd en werd gebruikt om zowel bemande als onbemande missies naartoe te sturen. Vorig jaar bleek echter dat China de controle over het station kwijt is. Het stort mogelijk nog deze maand neer en naar verwachting ten laatste in april volgend jaar.
  [naar artikel]
 24. SpaceX moet lancering raket uitstellen (11/05/2018 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft de lancering van de Falcon 9-raket met aan boord de eerste commerciële lading ooit uitgesteld. De raket zou een satelliet voor de regering van Bangladesh in een baan rond de aarde moeten brengen.
  [naar artikel]
 25. Om geen mensen te raken laat NASA kapotte ruimteschepen neerstorten in Point Nemo in het midden van de oceaan (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Point Nemo is het meest afgelegen deel op Aarde. De plek ligt midden in de oceaan op 2.685 kilometer van het dichtste stuk land en doet dienst als...
  [naar artikel]
 26. Brokstukken van neerstortende Chinese raket over hele wereld gefilmd (09/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het werd al enkele dagen voorspeld en zondagnacht was het zo ver: brokstukken van een Chinese raket zijn de atmosfeer binnengekomen en gedesintegreerd boven de Indische Oceaan. Het puin van de raket werd over de hele wereld gezien en gefilmd. “Daar is het”, klonk het onder meer in Jordanië, Oman, de Verenigde Staten en Turkije.
  [naar artikel]
 27. Waarom herdenken wij de bloedigste aanslag uit onze geschiedenis niet? (16/12/2016 - Apache)
  Zaterdag 16 december 1944. Het was 15u23 toen een gigantische knal door Antwerpen weerklonk. De stad leefde al twee maanden onder angstwekkende oorlogsgeluiden. Elke dag, soms zelfs elk uur, viel er wel ergens een Duitse V1 – ‘vliegende bom’ – of een V2-raket. In de zes maanden onder de V-terreur (van oktober 1944 tot en met maart 1945) zouden er bijna 6.000 neerstorten in de Antwerpse provincie, wat neerkomt op ongeveer 36 per dag.
  [naar artikel]
 28. Is asteroïde op weg naar aarde eigenlijk een stuk van een NASA-raket uit 1966? (12/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  54 jaar nadat het ding door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de ruimte werd ingeschoten, komt een deel van een maanverkenner mogelijk weer tot dichtbij onze aarde. Het tuig werd een maand geleden opgemerkt door een ploeg wetenschappers die vanop Hawaï met een krachtige telescoop in de ruimte turen.
  [naar artikel]
 29. Hemels Paleis stort waarschijnlijk neer na middernacht (01/04/2018 - VRT NWS)
  De Chinese satelliet Tiangong-1 of "Hemels Paleis" is al een tijdje stuurloos en zou volgens de laatste berekeningen rond half twee vannacht op aarde neerstorten. De kans dat we brokstukken op ons hoofd krijgen, is zo goed als onbestaande.
  [naar artikel]
 30. Gerecycleerde raket voor het eerst in baan rond aarde (31/03/2017 - De Redactie)
  De raket is de ruimte in geschoten vanop Cape Canaveral, in Florida, en had een Luxemburgse communicatiesatelliet aan boord.
  [naar artikel]
 31. Stuntman wil met raket bewijzen dat de aarde plat is, maar bekoopt dat met zijn leven (23/02/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse stuntman “Mad” Mike Hughes is omgekomen bij de lancering van een zelfgemaakte stoomraket. De 64-jarige Amerikaan wilde een hoogte van ruim anderhalve kilometer bereiken, om te bewijzen dat de aarde plat is. Beelden tonen dat die poging noodlottig mislukt is en Hughes met zijn raket is gecrasht.
  [naar artikel]
 32. Mad Mike wilde zien of de aarde echt rond was, en verongelukte in zijn zelfgebouwde raket (24/02/2020 - De Morgen)
  De aarde rond? Mike Hughes had zo zijn twijfels. Die twijfels werden de Amerikaanse stuntman en complotdenker dit weekend fataal, toen hij verongelukte met een zelfgebouwde raket.
  [naar artikel]
 33. Chinese maanmissie Chang’e 5 terug op aarde (17/12/2020 - Express)
  De Chinese maansonde, de Chang’e 5, is teruggekeerd naar de aarde. In zijn capsule had Chang’e 5 een partij maanstenen... The post Chinese maanmissie Chang’e 5 terug op aarde appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Vega-raket brengt Belgische satellieten in baan rond aarde (03/09/2020 - De Standaard)
  De Europese Vega-draagraket heeft in de nacht van woensdag op donderdag een vijftigtal satellieten succesvol in een baan rond de aarde gebracht, waaronder ook twee Belgische nanosatellieten. De lancering van de raket was al herhaaldelijk uitgesteld omdat de coronapandemie of slecht weer roet in het eten gooiden. Bekijk de beelden hierboven.
  [naar artikel]
 35. Vega-raket brengt Belgische satellieten in baan rond aarde (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Vega-draagraket heeft in de nacht van woensdag op donderdag een vijftigtal satellieten succesvol in een baan rond de aarde gebracht, waaronder ook twee Belgische nanosatellieten. De lancering van de raket was al herhaaldelijk uitgesteld omdat de coronapandemie of slecht weer roet in het eten gooiden. Bekijk de beelden hierboven.
  [naar artikel]
 36. China lanceert succesvol geheimzinnige en herbruikbare raket (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft afgelopen weekend een herbruikbaar ruimtevaartuig succesvol gelanceerd en teruggebracht naar de aarde. Dat melden Chinese staatsmedia....
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Man bouwt raket om het bestaan van de ruimte te ontkennen (27/03/2018 - Metro)
  ‘Mad’ Mike Hughes is een Amerikaan die niet gelooft dat de Aarde rond is en er zoiets bestaat als de ruimte. Om zijn gelijk te bewijzen wil hij ver gaan, heel ver. Hij heeft een raket gebouwd die zijn stelling verdedigt.  De 61-jarige limousine chauffeur heeft recent zijn zelfgebouwde raket laten afvuren met daarop het opschrift ‘de aarde is plat theorie’. Pijnlijke landing  Hughes steeg tot 570 meter hoog aan een topsnelheid van 583 kilometer per uur. Nadien landde hij weer op aarde met behulp van twee parachutes. Helemaal vlekkeloos verliep zijn stunt niet, want hij werd toch even afgevoerd naar het ziekenhuis. Raket 2.0  Door het succes van deze lancering, wil hij met zijn volgende raket echt bewijzen dat de ruimtetheorie helemaal verzonnen is. Daarnaast wil hij ook gouverneur van Californië worden. #madmikehughes A post shared by Amboy California Route 66 (@carlosgarciaaceves) on Mar 24, 2018 at 7:08pm PDT Lees ook : Vals raketalarm in Hawaï leidt tot onverwacht en pikant gevolg Het bericht VIDEO. Man bouwt raket om het bestaan van de ruimte te ontkennen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Raket SpaceX landt voor het eerst in Californië (08/10/2018 - De Morgen)
  SpaceX is er voor het eerst in geslaagd om een raket weer te laten landen in Californië. De Falcon 9-raket schoot een Argentijnse satelliet de ruimte in, om vervolgens weer terug te keren op aarde.
  [naar artikel]
 39. Kans dat Tesla en aarde botsen is reëel (15/02/2018 - Metro)
  Op dit moment zweeft de Tesla die Elon Musk vorige week lanceerde nog rustig in de ruimte. Waarschijnlijk zal de auto ooit ergens mee botsen. Wetenschappers hebben berekend hoe groot de kans is dat het voertuig terug op aarde eindigt, en die is niet eens zo klein. Het is aartsmoeilijk om te voorspellen wat er met de Tesla zal gebeuren. Toch deed de Canadese astrofysicus Hanno Rein van de Universiteit van Toronto een poging. Dankzij speciale software probeerde hij samen met zijn team te achterhalen of Starman, de pop die achter het stuur zit, ooit op aarde zal neerstorten. Opbranden Volgens Rein komt de rode sportwagen in 2091 voor het eerst dicht bij de aarde, maar of dat tot een botsing leidt, kan hij niet met zekerheid zeggen. Daarna is de aarde veiliger voor het gevaarte. De kans dat er in de eerste miljoen jaar een botsing voorvalt is 6%. Maar hoe zit het daarna? Het team schat dat er 11% kans is dat de Tesla de komende zeven miljoen jaar op de aarde smakt. Toch hoeven we ons zelfs daar niet te veel zorgen over te maken. Als de auto in de buurt van onze planeet komt, zal hij waarschijnlijk opbranden in de atmosfeer. Lees ook : Falcon Heavy draagraket succesvol gelanceerd
  [naar artikel]
 40. “Kat ongecontroleerd buitenlaten is in strijd met EU-regels” (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen althans de Nederlandse juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van de...
  [naar artikel]
 41. Ariane-5-raket brengt twee satellieten in heelal (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Ariane-5-raket heeft twee telecomsatellieten in een baan rond de aarde gebracht. De draagraket werd deze nacht gelanceerd in Kourou
  [naar artikel]
 42. 124 miljoen kilometer op twee jaar tijd: NASA-sonde bij asteroïde die op aarde zou kunnen neerstorten (04/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een reis van twee jaar is de NASA-sonde OSIRIS-REx maandag bij de asteroïde Bennu aanbeland om er later stalen te verzamelen en die naar de Aarde te brengen. Dat heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau meegedeeld.
  [naar artikel]
 43. Chinese maansonde Chang'e-5 weer op de aarde geland (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De terugkeermodule van de Chinese maansonde Chang’e-5 is woensdag (Belgische tijd) weer op aarde geland, zo heeft de Chinese staatstelevisie gemeld. De op 24 november gelanceerde sonde landde na een missie van meer dan twintig dagen, met haar ongeveer twee tot mogelijk vier kilo stalen van de maan, in de steppen van Binnen-Mongolië.
  [naar artikel]
 44. China test raket die volgend jaar verkenner naar Mars moet sturen (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft vrijdag een satelliet in een baan rond de aarde gebracht. De aandacht ging echter vooral naar de raket waar de communicatiesonde in...
  [naar artikel]
 45. Raket die passagiers binnen uur naar eender welke plek op aarde moet brengen zal voelen als “ritje in Space Mountain” (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk heeft op Twitter vragen beantwoord over de Big Falcon Rocket van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Die raket moet - als alles goed gaat -...
  [naar artikel]
 46. India lanceert raket met recordaantal satellieten in de ruimte (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  India heeft vandaag een raket met 104 satellieten aan boord de ruimte in geschoten. Als de lading in een baan om de aarde is geplaatst, gaat het
  [naar artikel]
 47. Chinese sonde Chang’e-5 levert vanavond maansteen af op aarde (17/12/2020 - De Morgen)
  Sonde Chang’e-5 levert aan het begin van de avond een collectie maanstenen af op aarde. Het moet het voorlopige hoogtepunt worden van de Chinese missies naar de maan.
  [naar artikel]
 48. Man bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is (22/11/2017 - Metro)
  De 61-jarige Amerikaan heeft eigenhandig een raket gebouwd. Hij hoopt daarmee de ruimte in te gaan om te bewijzen dat de aarde plat is. Een half millennium aan wetenschappelijk bewijs zal Mike Hughes en zijn droom niet in de weg staan. Hij staat namelijk klaar om dit weekend met zijn zelfgemaakte raket de ruimte in te vliegen om voor eens en altijd te bewijzen dat de aarde plat is. De platte aarde De 61-jarige limousine-chauffeur bouwde de stoom-aangedreven raket met oud metaal. Het zou hem zo’n 20.000 dollar (17.000 euro) hebben gekost. Geen zorgen, hij heeft niet alleen geïnvesteerd in zijn nogal aparte missie. Hij kreeg financiële steun van Research Flat Earth, een groepje gelijkgezinden dat een einde wil maken aan de algemene consensus over een sferische aarde. Ook in de celebritywereld krijgt de man bijval voor zijn zaak. Rapper B.o.B. bijvoorbeeld, die via crowdfunding geld probeert in te zamelen om ook een raket de ruimte in te sturen. Astronauten Buzz Aldrin en Terry Virts lichtten op Twitter alvast een tipje van de sluier op. I can save BoB a lot of money- The Earth is round. I flew around it. https://t.co/F7qAovPEng @bobatl @BBCWorld — Terry Virts (@AstroTerry) September 27, 2017 I did too. It’s called an orbit: the curved path of a celestial object around a star, planet, or moon. https://t.co/h8GQJadfxD — Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) September 27, 2017 Hughes gaat met zijn eigen creatie lang genoeg boven de aarde vliegen om genoeg ‘bewijs’ te verzamelen dat de aarde plat is. Wij wachten alvast vol spanning wat hij daarboven ontdekt. Lees ook : Britse astronaut is verkeerd verbonden: “Hallo, is dit de aarde?”
  [naar artikel]
 49. “Chinese raketresten neergekomen in Indische Oceaan” (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Chinese staatsmedia melden dat de brokstukken van de Chinese raket ‘Lange Mars’ zijn neergestort in de Indische Oceaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.