Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:12 uur

Autobouwers Ford en BMW investeren in vastestofbatterij

Express

04/05/2021 - 14:16

Lees dit artikel: Autobouwers Ford en BMW investeren in vastestofbatterij De autobouwers Ford Motor en BMW stappen samen in het Amerikaanse bedrijf Solid Power, dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe batterijtechnologie. De autobouwers hopen met hun investering toegang te krijgen tot een alternatief voor de traditionele lithium-ion batterijen, waarbij gelijkwaardige of betere prestaties tegen een lagere kostprijs zouden worden gegarandeerd. Solid Power, gevestigd […] Lees dit artikel: Autobouwers Ford en BMW investeren in vastestofbatterij


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Slabakkende Chinese groeimotor treft autobouwers (25/10/2018 - De Tijd)
  10:24 De voorbije 48 uur waarschuwden onder meer Volkswagen, Ford en Renault voor lagere winsten in China, de belangrijkste groeimotor voor autobouwers.
  [naar artikel]
 2. Grote autobouwers zien verkoop in VS dalen in april (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Grote autobouwers als General Motors (GM), Ford en Fiat Chrysler hebben hun verkopen in de Verenigde Staten afgelopen maand zien dalen. Dat
  [naar artikel]
 3. Ford en Microsoft bouwen mee aan Chinese autonome wagen (05/07/2017 - De Tijd)
  10:47 Baidu, de Chinese tegenhanger van Alphabet (Google), heeft de autobouwers Daimler en Ford gestrikt om mee te doen met Apollo, een project dat tegen 2020 zelfrijdende wagens op de baan wil krijgen.
  [naar artikel]
 4. Chiptekort breidt uit: nu ook Ford en Hyundai getroffen (01/04/2021 - Express)
  Het wereldwijde tekort aan computerchips zet nu ook een rem op de productie bij autobouwers Ford en Hyundai. Eerder moesten andere autoconstructeurs en elektronicafabrikanten de productieband noodgedwongen stilleggen bij gebrek aan chips. Als gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips zet Ford de productie van de populaire pick-uptruck F-150 tijdelijk stop, het best verkopende model […] The post Chiptekort breidt uit: nu ook Ford en Hyundai getroffen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Autobouwers: “Meer snellaadstations nodig in Europa om lange wachtrijen te vermijden” (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwers BMW, Hyundai, Daimler, Ford en Volkswagen willen hun Europese netwerk van snelladers voor elektrische auto’s aanzienlijk uitbreiden. De vele elektrische wagens die ze komende jaren verwachten te verkopen zullen immers ook ergens moeten worden opgeladen.
  [naar artikel]
 6. Ford wil 11 miljard dollar investeren in e-auto's (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto's. Dat heeft de op een na...
  [naar artikel]
 7. Ford wil 11 miljard dollar investeren in e-auto’s (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Dat heeft de op een na grootste autobouwer van de Verenigde Staten bij de Detroit Auto Show bekend gemaakt.
  [naar artikel]
 8. Ford gaat 11 miljard dollar investeren in elektrische auto's (15/01/2018 - Knack)
  De Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto's.
  [naar artikel]
 9. Ford investeert half miljard in nieuwe Tesla-rivaal (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Ford gaat 500 miljoen dollar investeren in Rivian, een start-up voor elektrische auto’s die algemeen wordt gezien als een potentiële...
  [naar artikel]
 10. Tegenvallende autoverkoop in VS (02/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De grote autobouwers General Motors (GM) en Ford hebben hun verkopen van personenauto's in de Verenigde Staten afgelopen maand zien dalen. De
  [naar artikel]
 11. Europese Commissie komt met groots autoplan: 30 procent minder uitstoot tegen 2030 (08/11/2017 - VRT NWS)
  De autobouwers moeten de CO2-uitstoot van personenwagens tegen 2030 met 30 procent inperken. Dat stelt de Europese Commissie in een nieuw voorstel. Tegelijk wil de Commissie de autobouwers stimuleren om meer elektrische auto's te produceren en zelf 800 miljoen euro investeren in de uitrol van laadpalen.
  [naar artikel]
 12. Ford Genk kan voorlopig openblijven (09/04/2019 - De Morgen)
  Ford Genk mag in oktober volgend jaar starten met de bouw van de nieuwe Mondeo. De Amerikaanse directie van Ford heeft dat gisteren bevestigd. Of daarmee Ford Genk definitief gered is, blijft onzeker. Ondertussen rekent Ford wel op brugpensioen als onderdeel van een herstructureringsplan.
  [naar artikel]
 13. Autobouwers doen kapitaalrondes voor EV (16/03/2021 - De Tijd)
  17:10 Techaandelen winnen terrein, terwijl de aandelen van de oude economie op de pechstrook staan. Ford en Nikola doen een kapitaalronde.
  [naar artikel]
 14. Autobouwers bouwen samen laadpalennet (29/11/2016 - De Tijd)
  11:25 De autogroepen BMW, Daimler, Ford en Volkswagen slaan de handen in elkaar voor de uitbouw van een Europees laadnetwerk voor elektrische wagens.
  [naar artikel]
 15. Ford verdubbelt investeringen in elektrisch rijden (05/02/2021 - Express)
  De Amerikaanse automaker Ford wil de komende vier jaar 22 miljard dollar investeren in elektrische en zelfsturende auto’s. Dat betekent bijna een verdubbeling van de eerdere investeringsplannen in stekkerauto’s. Ook steekt de op één na grootste autofabrikant van de VS meer geld in technologie voor zelfsturende auto’s. Dit maakte het bedrijf bekend bij zijn kwartaalcijfers. […] The post Ford verdubbelt investeringen in elektrisch rijden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Ford verdubbelt investeringen in elektrisch rijden (05/02/2021 - Knack)
  De Amerikaanse automaker Ford wil de komende vier jaar 22 miljard dollar investeren in elektrische en zelfsturende auto's. Dat is bijna een verdubbeling van de eerdere investeringsplannen in stekkerauto's. Ook steekt de op één na grootste autofabrikant van de VS meer geld in technologie voor zelfsturende auto's, maakte het bedrijf bekend bij zijn kwartaalcijfers.
  [naar artikel]
 17. Verkoop Amerikaanse autobouwers omlaag in VS (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De grote Amerikaanse autobouwer Ford heeft de verkoop in eigen land afgelopen maand zien terugzakken. Ook General Motors en Fiat Chrysler
  [naar artikel]
 18. Ford schrapt “misplaatste” verwijzing naar Genk uit reclamespot (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. “Pijnlijk en misplaatst”, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
  [naar artikel]
 19. Duitse autobouwers moeten één vijfde verkoop inleveren (09/07/2020 - Express)
  Wereldwijd hebben de Duitse autobouwers Mercedes-Benz, BMW en Audi tijdens het tweede kwartaal van dit jaar gezamenlijk ruim 1,24 miljoen... The post Duitse autobouwers moeten één vijfde verkoop inleveren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Trump activeert wet uit Koreaanse oorlog om autobouwers wil op te leggen (27/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump gaat met behulp van de Defense Production Act uit 1950 autobouwers als GM dwingen om... The post Trump activeert wet uit Koreaanse oorlog om autobouwers wil op te leggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Ford schrapt ‘pijnlijke en misplaatste’ verwijzing naar Genk uit reclamespot (07/12/2019 - De Standaard)
  Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. ‘Pijnlijk en misplaatst’, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
  [naar artikel]
 22. Europa verdenkt autobouwers van nieuw CO2-gesjoemel (25/07/2018 - De Tijd)
  01:02 Autobouwers knoeien met nieuwe CO2-uitstoottests om in 2025 makkelijker de strengere normen te halen. Dat schrijft de Europese Commissie in een brief aan de lidstaten.
  [naar artikel]
 23. Eerste werknemer van Ford Genk overleden: “Nog aan legendarische Ford Taunus gesleuteld” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jef Geurts, de allereerste werknemer van Ford Genk, is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden. Net omdat hij de eerste werknemer was van de tienduizenden arbeiders die Ford Genk telde, ontmoette hij tal van ministers en leden van de Europese Ford-directie. Hij was naar eigen zeggen ook de eerste die aan de legendarische Ford Taunus 12M heeft mogen sleutelen.
  [naar artikel]
 24. Ford gaat beademingsapparaten produceren (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Ford legt zich toe op de productie van beademingsapparatuur. Ford trekt daarin samen op met onder meer industrieel concern 3M en...
  [naar artikel]
 25. Moeten Europese autobouwers naar pijpen van China dansen? (11/12/2018 - Knack)
  Met gerichte maatregelen houdt de Chinese regering de autoimport streng onder controle, terzelfdertijd moedigt ze Chinese bedrijven aan om in Europa te investeren.
  [naar artikel]
 26. Opel verdringt Ford in Limburg aan top (10/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst is Ford niet de meest verkochte auto in Limburg. Opel beklimt de troon in deze Ford-provincie met de populaire modellen Corsa, Astra en Mokka. Het percentage nieuwe Ford-wagens in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 15,8 procent naar nog maar 11,3 procent. Vandaag rijden de Limburgers nog in 58.648 Ford-wagens rond, op een totaal van 461.058 wagens.
  [naar artikel]
 27. Duitse autobouwers nemen de handschoen tegen Tesla op (04/01/2021 - Express)
  De Duitse autobouwers wapenen zich volop om tegen hun Amerikaanse concurrent Tesla in het strijdperk te treden. De inzet is... The post Duitse autobouwers nemen de handschoen tegen Tesla op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Kartelonderzoek haalt Duitse autobouwers onderuit (24/07/2017 - De Tijd)
  15:34 De aandelenkoersen van de Duitse autobouwers krijgen voor de tweede dag op rij zware klappen. De Europese Commissie opent een onderzoek naar mogelijke kartelafspraken.
  [naar artikel]
 29. Ford wil 11 miljard dollar investeren in e-auto's (15/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/uFgoHMwa6hw7gtHWtu6b_awVFig/diocontent/117436789/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 30. Duitse autobouwers slikken zware coronapil door (05/08/2020 - De Tijd)
  19:12 De Duitse autobouwers likken hun wonden na één van de slechtste kwartalen uit hun geschiedenis. Het resultaat oogt weinig florissant, met forse verliezen en duizenden banen op de helling.
  [naar artikel]
 31. Grote autobouwers willen dat Trump Amerikaanse milieunormensysteem opnieuw laat beoordelen (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De topmannen van grote autofabrikanten als Ford, GM en Fiat Chrysler willen dat de Amerikaanse president Donald Trump het Amerikaanse
  [naar artikel]
 32. Autobouwers starten nog dit jaar met Europees laadpuntennetwerk voor elektrische wagens (03/11/2017 - De Tijd)
  14:33 BMW, Mercedes-Benz, Ford en de merken uit het Volkswagen-concern starten nog dit jaar met de bouw van een gezamenlijk netwerk van laadpunten voor elektrische wagens.
  [naar artikel]
 33. Spraken Duitse autobouwers af om uitrol uitstoottechnologie te beperken? Europa start onderzoek (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek opgestart om na te gaan of de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen illegaal afspraken...
  [naar artikel]
 34. "Ook niet-Franse autobouwers sjoemelden met prijzen van wisselstukken" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naast Renault en PSA, de autogroep boven Peugeot/Citroën, hebben ook autobouwers buiten Frankrijk gebruik gemaakt van software die de prijzen van...
  [naar artikel]
 35. Ford verwacht miljardenverlies (17/04/2020 - Express)
  Ford boekt in de coronacrisis dieprode cijfers. De op een na grootste autobouwer van de Verenigde Staten waarschuwt in een... The post Ford verwacht miljardenverlies appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Melexis wrijft zich in de handen bij chiptekort voor autobouwers (19/01/2021 - De Tijd)
  02:25 Veel autobouwers remmen hun productie noodgedwongen af door een tekort aan chips. De Belgische fabrieken van Audi en Volvo ontspringen de dans. De chipspecialist Melexis prijst zich gelukkig dat hij ...
  [naar artikel]
 37. Ford stopt met voormalig Limburgs icoon Mondeo (26/03/2021 - De Tijd)
  20:02 In Valencia loopt over een jaar de laatste Ford Mondeo van de band. Het model was bijna twintig jaar de kurk waar de in 2014 gesloten Ford-fabriek in Genk op dreef.
  [naar artikel]
 38. Autobouwers willen gegevens van zwarte doos niet vrijgeven: kijk hier of jouw auto erbij zit (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elke moderne wagen is uitgerust met een ­'zwarte doos' die data opslaat bij een ongeval. Alleen geeft slechts een handvol autobouwers, waaronder
  [naar artikel]
 39. Volkswagen: "Uitwisseling tussen autobouwers is gebruikelijk" (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwer Volkswagen zei gisteren dat het "geen standpunt" inneemt over de verdenkingen van kartelvorming met de andere Duitse autobouwers.
  [naar artikel]
 40. Duitse autobouwers beloven software-update voor 5 miljoen diesels (02/08/2017 - De Tijd)
  16:04 De Duitse autobouwers VW, BMW en Daimler beloven om op eigen kosten de uitstoot van 5 miljoen dieselauto's in Duitsland te verbeteren.
  [naar artikel]
 41. Autobouwers halen slag thuis op 'Dieseltop' (03/08/2017 - De Morgen)
  Dieselauto's zijn voorlopig niet verbannen uit diverse Duitse steden, maar vijf miljoen oudere wagens moeten wel nieuwe software krijgen. Dat is de uitkomst van de 'Dieseltop', een overleg tussen autobouwers en de Duitse regering.
  [naar artikel]
 42. Autobouwers halen slag thuis op 'Dieseltop' (11/04/2019 - De Morgen)
  Dieselauto's zijn voorlopig niet verbannen uit diverse Duitse steden, maar vijf miljoen oudere wagens moeten wel nieuwe software krijgen. Dat is de uitkomst van de 'Dieseltop', een overleg tussen autobouwers en de Duitse regering.
  [naar artikel]
 43. 1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriek (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Maandag vond in de gebouwen waar vroeger Ford Genk gevestigd was, The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven konden er op een namiddag 1.500 gesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.
  [naar artikel]
 44. Ford daagt Trump uit met verhuis elektrische autoproductie naar Mexico (08/12/2017 - Knack)
  De op een na grootste autobouwer van de VS, Ford, zal zijn elektrische auto's, in tegenstelling tot eerdere plannen, toch in Mexico produceren. Dat zegt Ford-manager Jim Farley in een interview met de Wall Street Journal
  [naar artikel]
 45. 'Duitse autobouwers vormden jarenlang kartel' (21/07/2017 - Knack)
  De Duitse autobouwers Volkswagen, BMW, Daimler, Porsche en Audi hebben jarenlang verboden prijsafspraken gemaakt, waarvan consumenten de dupe waren. Dat schrijft althans het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van eigen onderzoek.
  [naar artikel]
 46. Autoverkoop Ford is met een vijfde teruggevallen (29/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse autobouwer Ford Motor heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 34,3 miljard dollar.... The post Autoverkoop Ford is met een vijfde teruggevallen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Ford-directeur stapt op na 'ongepast gedrag' (22/02/2018 - Knack)
  Bij de Amerikaanse autobouwer Ford is een hooggeplaatste directeur per direct opgestapt vanwege beschuldigingen van 'ongepast gedrag'. Het gaat om Raj Nair, die aan het hoofd stond van de activiteiten van Ford in Noord-Amerika.
  [naar artikel]
 48. Ford schrapt meer dan 5.000 jobs in Duitsland (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Duitsland meer dan 5.000 jobs schrappen. Het zal voornamelijk gaan om vrijwillig vertrek. Ford kondigde in...
  [naar artikel]
 49. 'Ford geeft de Europese markt niet op' (12/04/2019 - De Morgen)
  Gisteren ontkende woordvoerder Jo Declercq van Ford Genk berichten van het financiële persagentschap Bloomberg en zakenbank Morgan Stanley dat Ford één fabriek moet sluiten in Europa, en dat dat Genk wordt. 'Zeer onwaarschijnlijk', zegt ook Vic Heylen van het Flanders Centre for Automotive Research.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.