Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]
Niets lijkt de volledige heropening van de horeca op 9 juni nog in de weg te staan. “Aan dit tempo liggen er tegen dan zelfs minder dan 400 mensen op intensieve”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Fors lager dan de 500 ‘intensieve’ coronapatiënten die de overheid als voorwaarde stelde. [naar artikel]
Niets lijkt de volledige heropening van de horeca op 9 juni nog in de weg te staan. “Aan dit tempo liggen er tegen dan zelfs minder dan 400 mensen op intensieve”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Fors lager dan de 500 ‘intensieve’ coronapatiënten die de overheid als voorwaarde stelde. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
De horeca mag voorzichtig beginnen dromen van een heropening in mei. Dat heeft professor biostatistiek van de UHasselt, Geert Molenberghs laten uitschijnen in het middagnieuws van TVL. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Drie weken wachten tussen iedere versoepeling, dat is het nieuwe advies van coronacommissaris Pedro Facon in samenspraak met de experts. Daardoor is de heropening van de horeca op 1 mei niet haalbaar. Volgende week volgen namelijk eerst de scholen en gaan de grenzen ook weer open. De definitieve beslissing ligt wel bij het Overlegcomité dat […] The post Experts stellen exitplan voor: terrassen half mei, rest van horeca pas in juni appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Een sprankeltje hoop: de coronacijfers stijgen vrijdag iets minder snel dan ze dat de voorbije dagen deden. “Maar vergis je niet”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “de stijging is nog steeds heel fors.” Toch blijft hij optimistisch dat de verhoopte versoepelingen in mei, met als pijler de heropening van de horeca, nog steeds haalbaar kan zijn. [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]
Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni Cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni ook hun binnenactiviteiten heropstarten, na de heropening van de terrassen afgelopen weekend. Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist, melden verscheidene media. De beslissing hing al een tijdje in de lucht, alleen was er onenigheid over de startdatum, 1 of 9 juni. Nu is toch voor de laatste optie gekozen. Dat […] Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni [naar artikel]
In de eerste week na de heropening van de restaurants in België, van maandag 8 juni tot en met zondag 14 juni, hebben maaltijdchequegebruikers al... [naar artikel]
Het Overlegcomité komt vandaag vervroegd bijeen. Door de onverwacht snelle stijging van de coronacijfers ziet die toestand er vandaag minder rooskleurig uit dan twee weken geleden. Waar we toen nog perspectief kregen op versoepelingen, hangen er nu plots weer strengere maatregelen in de lucht. Bedoeling: de vooropgestelde volledige heropening van de scholen en de horeca, respectievelijk op 19 april en 1 mei, te vrijwaren. [naar artikel]
De PS-voorzitter Paul Magnette pleit in Sudinfo voor een heropening van de horeca op 1 mei. ‘We moeten heropenen op de geplande datum’, aldus Magnette. [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Kleine versoepelingen en iedereen die de coronacrisis spuugzat is eindelijk perspectief geven. Dat is wat we straks mogen verwachten van het Overlegcomité. De verschillende regeringen keuren daar naar alle verwachting een stappenplan goed met als sluitstuk – wellicht pas eind april, begin mei – de volledige heropening van de horeca. [naar artikel]
Nog twee weken heeft de horeca om zich voor te bereiden op de heropening van de terrassen. Dat brengt ook zorgen met zich mee, want wat als het plots begin te regenen tijdens een service? De oplossing: een tent. Bedrijven die ze verkopen en verhuren zien een ware rush. “Sinds het nieuws binnensijpelde van de heropening, staat onze telefoon roodgloeiend.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
Paul Magnette heeft vlak voor het Overlegcomité gepleit voor de heropening van de horeca begin mei. [naar artikel]
Is het realistisch om het aantal patiënten op intensieve zorgen in zes weken tijd zo goed als te halveren? Het is de vraag die rest nadat het Overlegcomité die voorwaarde koppelde aan versoepelingen als het binnenplan voor horeca en cultuur op 1 juni. Maar ook om de terrassen op 8 mei te kunnen openen en de avondklok te doen verdwijnen moet de situatie op intensieve zorg “duurzaam verbeteren”. Of ons dat ook zal lukken? “Deze curve volgt niet dezelfde dynamiek als de twee vorige golven.” [naar artikel]
In navolging van het Vlaamse exitplan zal ook de federale regering dinsdag op het Overlegcomité een eigen versoepelingsplan op tafel leggen, meldt VTM NIEUWS. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou met een soort compromisvoorstel komen, met het grootste verschil in de datum voor de volledige heropening van de horeca. Voor de Vlaamse regering mag de horeca vanaf 1 juni ook weer binnen open, de federale regering lijkt eerder te opteren voor 9 juni. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme heeft in Terzake uitgelegd dat de heropening van de horeca verre van evident is en stapsgewijs zal gaan. “Cafés gaan het moeilijk hebben met het respecteren van de social distancing”, aldus Van Damme. [naar artikel]
Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.