Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zullen er in de loop van maart geen extra versoepelingen komen voor bijvoorbeeld de horeca. "Ik twijfel sterk of we dan al ver genoeg gevorderd zijn in de vaccinatiestrategie", zei Vandenbroucke in "De ochtend" op Radio 1. "Pas als de kwetsbaren zijn gevaccineerd, kunnen we voor iedereen het normale leven weer openen." [naar artikel]
De voorwaarden om cafés te kunnen heropenen, zijn onhaalbaar voor sommige eigenaars. Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over een eventuele heropening van de horeca. De voorwaarden die met zo'n heropening gepaard gaan, zijn al bekend. "En sommige regels zijn echt absurd", vindt cafébaas Jens Wouters uit Sint-Pieters-Leeuw. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
De paaspauze heeft nog geen grote versoepelingen mogelijk gemaakt. De heropening van de horeca wordt allicht op de lange baan geschoven, maar toch lijken steeds meer politici niet ongevoelig voor de roep om de terrassen al te openen. Ook aan de avondklok wordt mogelijk gesleuteld. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
Kan de horeca openen op de vooropgestelde datum 1 mei? Het lijkt er sterk op dat de lang verwachte heropening toch opnieuw uitgesteld zal worden. Onder meer coronacommissaris Pedro Facon liet al weten dat het beter zou zijn om te wachten tot midden mei, om zo de impact van de andere versoepelingen te kunnen inschatten. [naar artikel]
De verschillende regeringen in ons land staken vanmiddag - virtueel - opnieuw de koppen bijeen in het Overlegcomité. Zowel de aanpak van de vaccinatie als de evaluatie van de coronacijfers stonden op de agenda, maar zoals verwacht is er van versoepelingen noch verstrengingen veel sprake. Enkel de rijscholen krijgen wat meer perspectief: zij mogen opnieuw open. Contactberoepen als kappers, en de horeca blijven gesloten. Op 22 januari volgt er een nieuwe evaluatie van de situatie. [naar artikel]
Minister van Zelfstandigen David Clarinval wil dat het Overlegcomité zich vrijdag ernstig buigt over een heropening van de winkels en de horeca. Indien dat niet kan op korte termijn, zal hij een aantal versoepelingen voorstellen. Dat heeft de MR-minister verklaard in de Kamer, bij de bespreking van zijn beleidsnota. [naar artikel]
Na een weekje ‘time-out’ omdat het de slechte kant leek op te gaan met de coronacijfers, heeft het Overlegcomité vandaag toch beslist om enkele “zo veilig mogelijke" versoepelingen “onder voorwaarden" aan te kondigen. Een overzicht. [naar artikel]
Ten vroegste midden mei: dat is wat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren voor de heropening van de horeca. Dat zegt hij in een interview met De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. Tot nog toe hadden de verschillende regeringen in ons land 1 mei vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum, maar we kunnen volgens Facon "beter niet te snel gaan". [naar artikel]
Na een weekje ‘time-out’ omdat het de slechte kant leek op te gaan met de coronacijfers, heeft het Overlegcomité vandaag toch beslist om enkele “zo veilig mogelijke" versoepelingen “onder voorwaarden" aan te kondigen. Een overzicht. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
Er komen vanaf maandag strengere controles op het verplicht telewerken, nadat vrijdag is gebleken dat er een toename is van het aantal corona-uitbraken op het werk. “Dat kan de aangekondigde versoepelingen – zoals de heropening van de horeca – in gevaar brengen”, waarschuwen minister Frank Vandenbroucke en viroloog Steven Van Gucht. [naar artikel]
Vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is geen voorstander van versoepelingen in de horeca bij het volgende Overlegcomité. Dat zei hij in "De Zevende Dag" op Eén. [naar artikel]
Oostende roept iedereen "op het matje". Dat kan je best letterlijk nemen, want er is een gigantische deurmat gemaakt om de volledige heropening van de horecazaken te vieren vanaf morgen. De deurmat ligt op het Sint-Petrus- en Paulusplein. De actie is meteen ook het startschot voor het streetartfestival The Crystal Ship. [naar artikel]
Vandaag en morgen geen nieuwe cijfers over de coronasituatie in ons land door een aangepaste rapportering van de ziekenhuizen aan Sciensano. Vandaag gaat wel fase 2 van het Zomerplan met versoepelingen in. Vraag niet langer "wat mogen we nog wel", maar "moeten we nog ergens rekening mee houden". Volg de belangrijkste en opvallendste corona-updates in deze blog. [naar artikel]
Het Brussels gewest gaat voorlopig niet mee in de versoepelingen die het Overlegcomité vandaag besliste. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "De vaccinatiegraad is te laag. We moeten de versoepelingen nu even op pauze zetten en nog meer mensen overtuigen." [naar artikel]
De ziekenhuizen zijn niet tevreden of houden hun hart vast met de aangekondigde versoepelingen. Want hoewel het aantal besmettingen én opnames op dit moment in een dalende lijn zit, is de druk op de ziekenhuizen nog steeds erg groot. Vooral het aantal versoepelingen dat werd aangekondigd, ligt volgens de zorgsector gewoonweg te hoog. Zeker nu de situatie in de ziekenhuizen nog bijzonder precair is. [naar artikel]
Dat discotheken amper twee maanden na de heropening al opnieuw -tijdelijk- de deuren moeten sluiten, komt hard aan bij de uitbaters, ook al heeft de regering beloofd dat er opnieuw steunmaatregelen komen. Er is begrip voor het feit dat er nu ingegrepen moet worden, maar toch voelt de sector zich geviseerd. Ook Horeca Vlaanderen dringt aan op een sterk pakket steunmaatregelen. "Dezelfde als voorheen zullen niet voldoende zijn." [naar artikel]
Luchtreinigers zouden de heropening van de horeca op 1 mei kunnen vergemakkelijken. Dat zijn apparaten die speekseldruppeltjes uit de lucht filteren. De kostprijs van zo’n luchtreiniger kan voor een gemiddeld restaurant gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s. “Ik kan mij wel voorstellen dat als een horecazaak kan kiezen tussen openen of gesloten blijven, de aankoop van een luchtreiniger het wel waard is”, zegt Jelle Laverge, professor bouwfysica aan de UGent, in “De Ochtend”. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.