Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent. [naar artikel]
Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent. [naar artikel]
Een wespensteek werd de 56-jarige Benny Hennus uit Waanrode fataal. Nochtans was hij niet allergisch, volgens zijn vrouw. “Zulke gevallen zijn... [naar artikel]
Koning Filip eet om gezondheidsredenen voortaan glutenvrij en hij is niet de enige. De voorbije jaren is het aantal mensen dat glutenintolerant is of een glutenallergie heeft fors gestegen. Maar wat zijn gluten, en hoe weet je of je er allergisch aan bent? [naar artikel]
We trappen de week af met een nieuwe maandagpuzzel. Als jij al eens naar huis bent gegaan met de restjes van een barbecue, dan weet je perfect hoe... [naar artikel]
Een glutenvrij of koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap, kan gelinkt worden aan bepaalde neurologische aandoeningen van de baby, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. [naar artikel]
Vergeet je dagelijkse glas wijn niet als je een goed geheugen wilt behouden, suggereert een nieuwe studie over alcohol en dementie. Tenminste, als je een man bent, want dan heb je een 17 procent lager risico om dementie te ontwikkelen. Bij vrouwen is er geen significant verschil. Matige wijnconsumptie is al eerder in verband gebracht […] [naar artikel]
Straks een barbecue gepland, met een koel pintje of fris glaasje witte wijn erbij? Dat kan tegenvallen als je vergeten bent om die op voorhand in [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Van de chocoladetaart afblijven als je op dieet bent is één ding, maar moeten we die frisse glaasjes witte wijn ook laten staan op vrijdagavond? [naar artikel]
Allergie voor pollen, huismijt of latex - iedereen weet wat dat is. Maar cannabisallergie is vrij onbekend. Het onderzoek van dr. Ine Decuyper en dr. Didier Ebo aan de Universiteit Antwerpen en het UZA moet daar verandering in brengen. Wie vermoedt dat hij of zij allergisch is, kan zich ook laten testen. U bent maar beter op de hoogte, want cannabisallergie kan gevaarlijk zijn. [naar artikel]
Gluten, zuivel of koolhydraten, er is altijd wel iets waar we voorzichtig mee moeten zijn in ons dieet. Maar kun je ook allergisch zijn voor koolhydraten? De Amerikaanse Dokter Frank Lipman biedt het antwoord. Volgens Frank Lipman kun je niet allergisch zijn aan koolhydraten. Wel kan het zijn dat je net iets teveel consumeert, waardoor je […] Het bericht Kun je allergisch zijn voor koolhydraten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Rijkt jouw wijnkennis niet verder dan wit, rood of rosé? En weet je met een beetje goede wil ook wat een droge wijn nu juist is? Dan zijn deze vijf... [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Je zult het maar meemaken: je bent helemaal klaar om een glaasje wijn te drinken, maar er is geen flesopener in de buurt. Iets wat je zéker op zak hebt, kan je uit de nood helpen. [naar artikel]
Je hebt onverwacht vrienden op bezoek en de wijn staat niet koud. Of je hebt een etentje gepland maar bent toch nog vergeten om de wijn koel te zetten. Vervelend, maar met deze simpele hack slaag je erin om binnen het kwartier een perfect gekoeld wit wijntje te serveren. [naar artikel]
Je bent een gerespecteerd cardioloog, maar op je 57ste beslis je het roer om te gooien en wijn te gaan maken. De ene dag heb je een lucratieve baan, de andere dag ben je blij als je uit de kosten komt. Dat is het verhaal van Albert Meijer, de nieuwe eigenaar van het Pietershof in Voeren. [naar artikel]
Met twee glazen wijn heb je jouw dagelijkse suikerlimiet al bereikt. Dat blijkt uit Brits onderzoek van de ngo Alcohol Health Alliance. De onderzoekers analyseerden verschillende soorten wijn zoals rood, rosé, wit en schuimwijn. Daarin vonden ze veel verborgen suikers en calorieën. De ngo vindt het absurd en zelfs gevaarlijk dat dit niet verplicht op het etiket vermeld moet worden. [naar artikel]
07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]
Frederik De Backer zet de blik op oneindig. Vandaag: De weekenden. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.