Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees?

20/05/2021 - 17:28
"Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Een ongezond dieet blijft ongezond, ook bij vegetariërs" (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]


2. Belg eet gemiddeld 224 gram vlees per dag, waarvan 158 gram rood vlees: hoe ongezond is dat echt? “Ook hoé je het bereidt, maakt verschil” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]


3. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht impact van (rood) vlees toe (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


4. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


5. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht toe welke elementen daar een rol in spelen (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


6. Hoe ongezond is vlees nu écht? Alle feiten op een rijtje (16/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Er bestaan veel geruchten over de voor-en nadelen van vlees eten. De Hoge Gezondheidsraad wil hier komaf mee maken door alle feiten eens op een rijtje te zetten. [naar artikel]


7. Vleesvervangers niet altijd vlees vervangend (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]


8. Veel vleesvervangers extreem ongezond (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat Dagen Zonder Vlees van start: meer dan 100.000 Vlamingen willen 40 dagen minder of geen vlees en vis eten. Maar vegetarisch is niet [naar artikel]


9. Test Aankoop: vleesvervangers niet altijd vlees vervangend (18/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]


10. Tien jaar lag het vlees ingevroren in het slachthuis van Bastenaken: is dat ongezond? (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Vlees wordt niet oneetbaar van tien jaar in de diepvries liggen. Maar lekker smaken zal het na zo’n lange bewaartijd niet meer doen. [naar artikel]


11. Het bestaat: deze frietjes maak je zelf en zijn wél gezond (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Of er nu een lekker stukje vlees in de pan ligt te sudderen of er vis op het menu staat: frietjes kunnen altijd. Veel te ongezond, zeg je? Niets [naar artikel]


12. Rood vlees is zo ongezond nog niet (13/10/2017 - Metro)

Als je stopt met rood vlees te eten, zal je voor heel wat voedingsmiddelen een andere bron moeten zoeken. Maar tegelijkertijd bespaar je je lichaam ook heel wat vet en cholesterol. In de nieuwe voedingsdriehoek heeft rood vlees ergens helemaal in een vergeethoekje een plaats gekregen. Maar is het dan zo ongezond om een dikke […] [naar artikel]


13. Voeding op kamp ongezond: "Te veel bewerkt vlees, te weinig fruit" (21/06/2018 - De Morgen)

Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden." [naar artikel]


14. Test-Aankoop: ‘Vleesvervangers zijn niet altijd even gezond’ (19/03/2021 - De Morgen)

‘Ook vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, vanwege een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte.’ Dat besluit Test-Aankoop na onderzoek. [naar artikel]


15. Is charcuterie echt zo ongezond? "Met quinoa en kikkererwten breng je geen kinderen groot" (23/05/2018 - De Morgen)

Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Het is te zien in een filmpje van Greenpeace. "Buiten alle proportie", vinden voedingsexperts. "Sigaretten hebben geen gezondheidsvoordelen, vlees wel. We brengen kinderen niet groot met quinoa en kikkererwten alleen." [naar artikel]


16. 'De burger heeft nog boerenverstand' (14/04/2019 - De Morgen)

Het zijn geen makkelijke tijden voor een voorzitter van de Boerenbond. Er waren de fipronil-affaire en de gruwelijke beelden uit slachthuizen. En dan zette de nieuwe voedseldriehoek ook nog eens onze salami en préparé in het verdomhoekje. Sonja De Becker kan het niet genoeg herhalen. 'Er staat geen gelijkheidsteken tussen vlees en ongezond.' [naar artikel]


17. Zout ongezond? Vlees moet dichtgeschroeid worden? Klinkklare onzin, zegt deze culinair schrijver (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in de keuken én geeft meteen wat kooktips mee. [naar artikel]


18. Bijna de helft van ons kraakt wel eens zijn vingers: Is dit ongezond? (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

We horen ons lichaam allemaal wel eens kraken als we bewegen. Misschien vind jij het zelfs fijn om het bewust te doen. Maar waar komen die geluiden eigenlijk vandaan? Is het ongezond? En kan je het voorkomen? Wetenschapsjournalist Martijn Peters staat klaar met tekst en uitleg. [naar artikel]


19. Vaak vlees en frieten, te weinig groenten: warme maaltijden op school zijn nog te ongezond (22/09/2023 - VRT NWS)

Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel. [naar artikel]


20. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


21. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


22. "Zout ongezond? Vlees moet dichtgeschroeid worden? Klinkklare onzin" (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in de keuken én geeft meteen wat kooktips mee. [naar artikel]


23. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!