De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vergroening dorpscentra gestart

Het Belang van Limburg

23/05/2021 - 11:53

De gemeente is gestart met de vergroening van haar dorpscentra. Als eerste kerkdorp komt het Lozen aan de beurt. Daar voorziet men op het Kerkplein een bomen bak en ook zitbanken. Dit project kadert in de vergroening van de vier Bocholtse kerkdorpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie wil met behulp van slimme camera's zware vrachtwagens uit dorpscentra weren (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De politie kan voortaan met ANPR-camera's zware vrachtwagens beboeten die illegaal door dorpscentra rijden. Zo berichten de kranten van Mediahuis vandaag. Veel lokale besturen reageren opgelucht op de beslissing.
  [naar artikel]
 2. Parlement sluit deal over vergroening bedrijfswagens (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een...
  [naar artikel]
 3. Fiat voor vergroening bedrijfswagens vanaf 2026 (11/11/2021 - De Tijd)
  21:30 De plenaire Kamer heeft ingestemd met het wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) over de vergroening van de bedrijfswagens in ons land.
  [naar artikel]
 4. Van Peteghem: “Belangrijke stap naar vergroening wagenpark en verduurzaming mobiliteit” (18/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijk stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vinent Van Peteghem in “De Ochtend”.
  [naar artikel]
 5. Gemeenteschool vergroent speelplaats (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gedurende de zomervakantie is er in de gemeentelijke basisschool gestart met de vergroening van de speelplaats. De voorbije week werd de vernieuwde speelplaats aan en select publiek voorgesteld.
  [naar artikel]
 6. Landbouwbeleid: hoe Europa de vergroening verknoeit (23/11/2018 - Knack)
  Al decennialang probeert Europa zijn landbouwbeleid duurzamer te maken. Tot dusver met weinig resultaat. Ook in deze hervormingsronde wordt de vergroening fel tegengewerkt, zo blijkt uit interne documenten.
  [naar artikel]
 7. Kilometerheffing zorgt voor sneller dan verwachte vergroening wagenpark (17/01/2019 - Knack)
  De kilometerheffing voor vrachtwagens, die in ons land sinds 1 april 2016 in voege is, zorgt voor een snelle vergroening van het vrachtwagenpark.
  [naar artikel]
 8. Onuitgegeven coalitie van Groen, CD&V en Open Vld sluit deal over vergroening bedrijfswagens (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een...
  [naar artikel]
 9. Bedrijfswagen zwaarder belast door snelle vergroening (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door de vergroening van het wagenpark daalt de gemiddelde uitstoot voor zowel benzine- als dieselwagens met ongeveer 10 procent, wat het belastbaar voordeel van alle aard voor bedrijfswagens vanaf Nieuwjaar fors doet stijgen. Dat blijkt uit de nieuwe uitstootwaarden, meldt ‘De Tijd’.
  [naar artikel]
 10. Regering zit samen over vergroening bedrijfswagens: “Symbooldiscussie” (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zit de regering samen over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens elektrisch zijn, maar er wordt vanavond nog volop gediscussieerd over de precieze uitwerking, meldt VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 11. Bedrijfswagens worden zwaarder belast door snelle vergroening (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de vergroening van het wagenpark daalt de gemiddelde uitstoot voor zowel benzine- als dieselwagens met ongeveer 10 procent, wat het belastbaar voordeel van alle aard voor bedrijfswagens vanaf Nieuwjaar fors doet stijgen. Dat blijkt uit de nieuwe uitstootwaarden, meldt De Tijd.
  [naar artikel]
 12. Bedrijfswagens worden zwaarder belast door snelle vergroening (15/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Door de vergroening van het wagenpark daalt de gemiddelde uitstoot voor zowel benzine- als dieselwagens met ongeveer 10 procent, wat het belastbaar voordeel van alle aard voor bedrijfswagens vanaf Nieuwjaar fors doet stijgen. Dat blijkt uit de nieuwe uitstootwaarden, meldt De Tijd.
  [naar artikel]
 13. Kilometerheffing zorgt voor sneller dan verwachte vergroening vrachtwagenpark (17/01/2019 - Knack)
  De kilometerheffing voor vrachtwagens, die in ons land sinds 1 april 2016 in voege is, zorgt voor een snelle vergroening van het vrachtwagenpark.
  [naar artikel]
 14. Joy Donné (N-VA): “Akkoord vergroening bedrijfswagens is gemiste kans” (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij N-VA heeft kritiek op het akkoord dat de federale regering heeft bereikt over de vergroening van het bedrijfswagenpark. Hasselts N-VA-Kamerlid Joy Donné spreekt van een “gemiste kans”
  [naar artikel]
 15. Vlaamse regering keerde al 10 miljoen uit voor vergroening vrachtwagens (06/05/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering heeft al tien miljoen euro subsidies uitgekeerd voor de vergroening van vrachtwagens. Dat blijkt zondag uit een mededeling van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Die wil nu ook kleinere transportbedrijven over de streep trekken.
  [naar artikel]
 16. Kilometerheffing zorgt voor stevige vergroening van vrachtwagenpark (17/01/2019 - VRT NWS)
  De kilometerheffing voor vrachtwagens, die in ons land sinds 1 april 2016 in voege is, zorgt voor een snelle vergroening van het vrachtwagenpark. Dat blijkt uit cijfers van Viapass, het publieke orgaan dat de kilometerheffing coördineert en controleert in België.
  [naar artikel]
 17. Onuitgegeven coalitie van Groen, CD&V en Open Vld sluit deal over vergroening bedrijfswagens (06/05/2020 - De Morgen)
  Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een deal gesloten over het uitdoven van het gunstregime voor auto's op fossiele brandstoffen vanaf 2025, zo bericht De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 18. Ontwerpteam met PAKT wint wedstrijd voor vergroening van Den Bell (31/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De boerencoöperatie van PAKT heeft samen met Antwerps landschapsarchitectenbureau OMGEVING de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de vergroening van het stedelijk administratief centrum Den Bell. Bedoeling is om het enorme gebouw te transformeren tot een klimaatadaptieve stadsoase met groendaken, begroeide gevels en een multifunctionele binnentuin. “Dit moet een voorbeeldproject worden.”
  [naar artikel]
 19. Minister van Financiën Van Peteghem: “Belangrijke stap naar vergroening wagenpark” (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. “Een belangrijke stap”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in De Ochtend.
  [naar artikel]
 20. 'Nieuwe belasting nefast voor vergroening vrachtwagenpark' (13/11/2017 - Knack)
  De transportsector is niet te spreken over een nieuwe belasting die de federale regering vanaf 2020 zou willen invoeren bij de verkoop van bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens, bussen en taxi's. Die belasting is nefast voor de vergroening van het bedrijfswagenpark en zal uiteindelijk contraproductief zijn voor de staatskas, zo staat in een persbericht van een hele reeks betrokken werkgeversorganisaties.
  [naar artikel]
 21. Vergroening begraafplaatsen Maasmechelen is inspiratie voor andere besturen (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 november bezochten experten uit verschillende gemeenten een aantal begraafplaatsen, waaronder de begraafplaats in Eisden-Tuinwijk. Deze begraafplaats werd onlangs heringericht waarbij de focus werd gelegd op vergroening en esthetiek. Het resultaat is nu een inspiratiebron voor andere lokale besturen.
  [naar artikel]
 22. Vlaamse regering betaalde al 10 miljoen aan subsidies voor vergroening vrachtwagens (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft al tien miljoen euro subsidies uitgekeerd voor de vergroening van vrachtwagens. Dat blijkt zondag uit een mededeling van...
  [naar artikel]
 23. Vergroening bedrijfswagens werpt vruchten af: tegen 2040 allemaal elektrisch (12/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe studie van het planbureau toont de positieve impact van elektrische bedrijfswagens aan. Tegen 2040 zijn alle bedrijfswagens elektrisch, én dat is positief voor het klimaat en de staatskas. “De vergroening van de bedrijfswagens is duidelijk de noodzakelijke kickstart richting een volledig fossielvrij wagenpark en een betere luchtkwaliteit. En dit alles zonder ons budgettair in nesten te werken.”
  [naar artikel]
 24. Studie vergroening bedrijfswagens: meer elektrische wagens, minder C02, meer inkomsten (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vergroening van het bedrijfswagenpark die de Vivaldi-regering doorvoerde, heeft een positieve impact op de verkoop van elektrische wagens en de uitstoot van CO2, én ze levert een mooie duit op voor de schatkist. Dat blijkt uit een onderzoek door het Planbureau, waarvan een tevreden minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) de resultaten heeft voorgesteld tijdens een bedrijfsstage bij autoproducent Volvo Car in Gent.
  [naar artikel]
 25. Vergroening van de bedrijfswagen: wat houdt het in en wat moet er nog beslist worden? Vijf vragen en antwoorden (18/05/2021 - VRT NWS)
  De federale regering is nog niet tot een beslissing gekomen over de vergroening van bedrijfswagens. Vanaf 2026 mogen nieuwe bedrijfswagens in ons land geen CO2 meer uitstoten, maar dat kost geld en de knopen doorhakken is moeilijk. In het "Laat journaal" geeft VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck uitleg en brengt Willem Van Mullem live verslag uit de Wetstraat, waar het politieke overleg gevoerd wordt.
  [naar artikel]
 26. Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobiliteitsbudget wegwerken” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijk stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 27. Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobiliteitsbudget wegwerken” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijke stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 28. Descheemaecker raamt totale kost voor vergroening De Lijn op 3 miljard euro (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Descheemaecker, voorzitter van De Lijn, raamt de totale kostprijs voor de vergroening van de vloot van De Lijn tegen 2035 op 3 miljard euro. Sommige schattingen lopen zelfs op tot boven de 8 miljard euro. Dat heeft Descheemaecker donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse regering gaat op zoek naar projecten voor vergroening wagenpark (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering gaat opnieuw op zoek naar projecten voor de vergroening van het wagenpark in Vlaanderen. Ze lanceert daarvoor een nieuw call...
  [naar artikel]
 30. Studie naar verruiming en vergroening kilometerheffing vrachtwagens opgestart (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De studie naar de verruiming en vergroening van de kilometerheffing voor vrachtwagens is opgestart. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekendgemaakt. De studie komt er in navolging van het Vlaams Energie- en Klimaatplan (VEKP). De studie moet onder meer onderzoeken of de bestaande kilometerheffing moet uitgebreid worden naar bestelwagens.
  [naar artikel]
 31. Vergroening verkeersfiscaliteit bestelwagens enkel voor nieuwe inschrijvingen (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De aangekondigde vergroening van de verkeersfiscaliteit voor bestelwagens zal enkel gelden voor nieuwe inschrijvingen. Voor de huidige voertuigen
  [naar artikel]
 32. ANALYSE. Vivaldi klopt zich op de borst voor vergroening bedrijfswagens, maar prijskaartje is nog heel onduidelijk (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering is het eens geraakt over de vergroening van de bedrijfswagens. Liberalen deden wat water bij de wijn, linkse partijen slikten hun afkeer voor bedrijfswagens door - mits extra centje voor de sociale zekerheid - en uiteindelijk kreeg Van Peteghem groen licht. “Ze zeggen altijd dat we het over zo’n dossier nooit met zeven partijen zullen eens geraken, maar het is toch maar weer gelukt.” Al heeft het akkoord ook een (onzeker) prijskaartje.
  [naar artikel]
 33. COLUMN. “Met verbazend gemak is vergroening een synoniem geworden voor extra kosten” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De speelgoedwinkel in Zoersel die keien bij paketten stopt, legt een vinger op een zere plek: maatregelen rond ‘vergroening’ missen soms logica. Bovendien komen er extra kosten bij, want “het is voor het milieu” en dan heiligt het doel alle middelen. Terwijl groener leven eigenlijk goedkoper zou moeten zijn, lijkt alles te draaien rond taksen en toeslagen.
  [naar artikel]
 34. Corona kostte De Lijn ruim 113 miljoen euro in 2021, “We hebben plan voor vergroening van bussen, nu de middelen nog” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn wil de komende jaren fors inzetten op de vergroening van zijn bussen. Ondertussen slepen de onderhandelingen over een nieuw openbaredienstcontract met de Vlaamse regering aan en hoopt de openbaarvervoermaatschappij tegen de zomer op duidelijkheid. “We hebben een plan en nu moeten we natuurlijk de middelen krijgen om het uit te voeren”, zei directeur-generaal Ann Schoubs bij de voorstelling van het jaarverslag. Uit dat verslag blijkt ook dat de coronapandemie De Lijn vorig jaar 113,3 miljoen euro heeft gekost.
  [naar artikel]
 35. Vergroening economie moet zes keer sneller (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Japanse relance gaat voor vergroening (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Russische agressie zet vergroening Europa in hogere versnelling (23/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Heemkundigen hekelen vele bouwprojecten: “Dorpskarakter dreigt teloor te gaan” (22/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De erfgoedverenigingen in Hamont-Achel trekken aan de alarmbel. In een open brief doen ze hun beklag over hoe ‘moderne appartementsgebouwen’ het authentieke karakter van beide dorpscentra steeds meer ‘aantasten’.
  [naar artikel]
 39. Premie voor waardevolle landschapselementen (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur wil via het toekennen van een premie voor de aanleg en het onderhoud van landschappelijk waardevolle punt-, lijn- en vlakvormige landschapselementen (hagen, heggen, houtkanten, bomenrijen, knotbomen, poelen en boomgaarden), zowel de aantrekkelijkheid van de landelijke omgeving als de leefbaarheid in de dorpscentra verhogen.
  [naar artikel]
 40. “Slimme kilometerheffing voor personenwagens komt er, vraag is alleen wanneer” (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters is het niet de vraag of er een slimme kilometerheffing voor personenwagens moet komen, maar wanneer die er komt. Het moet voor de Open Vld-minister dan wel gaan om een “gebiedsdekkende kilometerheffing gekoppeld aan een taks shift”, zegt ze in een reactie op de cijfers over de toenemende filedruk. Intussen is er ook een studie gestart naar de verruiming en vergroening van de kilometerheffing voor vrachtwagens.
  [naar artikel]
 41. Europa trekt de portemonnee: gratis wifi in alle dorpen en steden (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gemeenten in heel Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor hun stads- en dorpscentra. Brussel trekt daar 120 miljoen voor uit, 20
  [naar artikel]
 42. Europa trekt de portemonnee open: gratis wifi in alle dorpen en steden (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gemeenten in heel Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor hun stads- en dorpscentra. Brussel trekt daar 120 miljoen euro voor uit,
  [naar artikel]
 43. Twee op de vijf camions moeten niet in centrum zijn maar rijden toch door Hoogstraten: politie houdt manuele controles (05/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de vrachtwagenluwe zone die is afgebakend om een aantal dorpscentra te ontlasten van zwaar verkeer, vinden sinds kort manuele controles plaats. Die zijn voorlopig bedoeld om de chauffeurs te sensibiliseren.
  [naar artikel]
 44. Politiecamera’s moeten vrachtwagens uit dorpscentra houden, kafkaiaans verkeersbord aangepast (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na een een-tweetje tussen de federale en Vlaamse regering kan de politie voortaan met ANPR-camera’s volautomatisch vrachtwagens beboeten die illegaal door een dorpskern daveren. “Eindelijk”, klinkt het opgelucht bij lokale besturen die tot heden op kafkaiaanse wetgeving botsten.
  [naar artikel]
 45. Politiecamera’s moeten vrachtwagens uit dorpscentra houden, ook kafkaiaans verkeersbord aangepast (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Na een een-tweetje tussen de federale en Vlaamse regering kan de politie voortaan met ANPR-camera’s volautomatisch vrachtwagens beboeten die illegaal door een dorpskern daveren. “Eindelijk”, klinkt het opgelucht bij lokale besturen die tot heden op kafkaiaanse wetgeving botsten.
  [naar artikel]
 46. Politiecamera’s moeten vrachtwagens uit dorpscentra houden, ook kafkaiaans verkeersbord aangepast (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Na een een-tweetje tussen de federale en Vlaamse regering kan de politie voortaan met ANPR-camera’s volautomatisch vrachtwagens beboeten die illegaal door een dorpskern daveren. “Eindelijk”, klinkt het opgelucht bij lokale besturen die tot heden op kafkaiaanse wetgeving botsten.
  [naar artikel]
 47. Mondmasker buiten verplicht in meeste skistations in Franse Alpen (31/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf heden is het verplicht om een mondmasker te dragen in de stads- en dorpscentra van de meeste skistations van Isère en Hautes-Alpes in Frankrijk, skioorden die erg populair zijn bij Belgen. Dat moet helpen om de verslechterende coronasituatie aan te pakken, zeggen de prefecturen van de twee departementen.
  [naar artikel]
 48. “Slimme kilometerheffing voor personenwagens komt er komt, vraag is alleen wanneer” (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters is het niet de vraag of er een slimme kilometerheffing voor personenwagens moet komen, maar wanneer die er komt. Het moet voor de Open VLD-minister dan wel gaan om een “gebiedsdekkende kilometerheffing gekoppeld aan een taks shift”. Dat zegt de minister in een reactie op de cijfers over de toenemende filedruk. Intussen is er ook een studie gestart naar de verruiming en vergroening van de kilometerheffing voor vrachtwagens.
  [naar artikel]
 49. Meerderheid gaat bijna nooit naar lokale handelaar: stads- en dorpscentra lopen leeg (21/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een ruime meerderheid van de inwoners van de provincie Antwerpen en het Waasland koopt bijna nooit kleding en schoenen bij de plaatselijke middenstand. Dat blijkt uit een onderzoek dat Gazet van Antwerpen liet uitvoeren. Hetzelfde geldt voor meubels, tuinbenodigdheden en elektronica.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy