Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:55 uur

Tweede coronazomer moet strijd tussen vaccins en varianten beslechten

Apache

04/06/2021 - 08:30

Samen met de cijfers die de goede kant op blijven gaan, verschuift de (media)aandacht van de medische kant van de epidemie naar de praktische omgang ermee. Hoe zal ons leven er tijdens de zomermaanden uitzien? Het Overlegcomité van vandaag (4/6) buigt zich in de eerste plaats over de vraag hoe de komende vakantie kan gereisd


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bitse strijd tussen EU, het VK en farmareuzen dreigt: Europa wil export van hier geproduceerde vaccins blokkeren (28/01/2021 - VRT NWS)
  Er is een conflict in de maak tussen de EU, het Verenigd Koninkrijk en grote farmabedrijven. De inzet is de beschikbaarheid van de coronavaccins en de Europese Commissie wil de nationale regeringen toelaten om de uitvoer van hier geproduceerde vaccins te beperken of zelfs te verbieden. Er dreigt een bitsige strijd om de vaccins.
  [naar artikel]
 2. Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.
  [naar artikel]
 3. Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord (27/01/2021 - De Morgen)
  De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) beantwoordt uw vragen.
  [naar artikel]
 4. Eén prik beschermt onvoldoende tegen varianten: “Tweede spuitje van levensbelang” (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Recente nieuwe studies tonen aan dat de vaccins relatief goed presteren tegen de nieuwe varianten. Alleen: één prik blijkt absoluut onvoldoende bescherming. “Het bewijst dat die tweede prik van levensbelang is.”
  [naar artikel]
 5. Wereldwijd al rond de 4.000 varianten van coronavirus (en dat is slecht nieuws voor vaccins) (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er doen op dit moment wereldwijd zo'n 4.000 varianten van het coronavirus de ronde. Dat heeft de Britse minister van Vaccinaties Nadhim Zahawi gezegd aan de Britse nieuwszender Sky News. Hij gaf ook mee dat het “onwaarschijnlijk” is dat de huidige vaccins exact dezelfde effectiviteit zullen hebben tegen nieuwe stammen.
  [naar artikel]
 6. Zullen vaccins voldoende bescherming bieden tegen de nieuwe varianten? (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt enorm veel gediscussieerd over de nieuwe SARS-CoV-2 varianten en of onze huidige vaccins voldoende bescherming ertegen zullen bieden. Wetenschappers van over de hele wereld zijn volop op zoek naar antwoorden op deze vraag. Dit is wat we tot nu toe weten.
  [naar artikel]
 7. WHO: ‘Tweede jaar met coronavirus kan door varianten nog moeilijker worden’ (14/01/2021 - Express)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat de verspreiding van de nieuwe varianten van sars-CoV-2 het tweede jaar met het coronavirus nog moeilijker kan maken. De besmettelijkere varianten circuleren sinds kort ook op Belgische bodem. Woensdag is in ons land voor de eerste keer een staal met de Zuid-Afrikaanse coronavariant gevonden. Tegelijkertijd zijn er ook 8 nieuwe […] The post WHO: ‘Tweede jaar met coronavirus kan door varianten nog moeilijker worden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe varianten coronavirus blijven opduiken: zijn vaccins straks al achterhaald? (11/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een Britse, een Japanse en straks ook een Belgische? De nieuwe varianten van het coronavirus blijven wereldwijd opduiken. Maar waarom muteren virussen? En moeten we bang zijn dat onze vaccins straks niet meer zullen werken? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 9. Politiek getouwtrek om de vaccins: de twist tussen Vlaanderen en Brussel (09/06/2021 - De Standaard)
  In de coulissen van de vaccinatie woedt een stevige politieke strijd. Brussel eist meer vaccins, omdat het ook Vlamingen en Walen vaccineerde. Maar ook Vlaanderen claimt extra vaccins, wegens zijn hoge vaccinatiegraad.
  [naar artikel]
 10. Hoeveel coronavarianten zijn nu in omloop? Zijn ze besmettelijker of dodelijker? En werken de vaccins? (30/01/2021 - VRT NWS)
  De Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant... het coronavirus woekert intussen wereldwijd in verschillende gedaanten. Ook bij ons. Vragen hierover blijven binnenlopen in de mailbox van VRT NWS. Zijn de varianten besmettelijker of zelfs dodelijker dan het originele coronavirus? En ook: werken de vaccins nog wel goed genoeg tegen deze varianten? Viroloog Leen Delang van het Laboratorium voor Virologie (KU Leuven) geeft antwoorden.
  [naar artikel]
 11. Hinderpaal voor vrijhandelsakkoord CETA uit de weg geruimd (30/04/2019 - De Tijd)
  11:06 Het mechanisme voor het beslechten van geschillen tussen investeerders en overheden dat is opgenomen in CETA, het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, is niet in strijd met het recht van ...
  [naar artikel]
 12. Eerste prikken worden nog volop gezet, toch wordt de derde al gepland (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de vaccinatiecampagne volop loopt, werkt de Taskforce Vaccinatie aan een vaccinatieplan voor het najaar. Twee pistes liggen op tafel. “Ofwel komt er een derde dosis van de huidige vaccins, ofwel wachten we op vaccins die aangepast zijn aan varianten. Die tweede piste is het meest realistisch”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce.
  [naar artikel]
 13. Turntalent moet instroom van kandidaten versnellen (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dienstenchequebedrijf Trixxo gooit een bijzonder wapen in de strijd om de War for Talent te beslechten: tweevoudig wereldkampioene Nina Derwael moet als uithangbord kandidaten een extra zetje geven om een contract te tekenen bij de HR-dienstengroep uit Hoeselt.
  [naar artikel]
 14. Van Ranst heeft geruststellend nieuws: “Vaccins werken ook tegen de Indiase variant” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we ons zorgen maken over de verspreiding van de Indiase variant? “We zien de variant steeds regelmatiger terug”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan HLN LIVE, “Het goede nieuws is dat onderzoeken aantonen dat de vaccins ook tegen deze Indiase variant werken”. Ze werken dan wel maar iets minder goed dan tegen de varianten waarvoor het vaccin gemaakt is: “We zullen de komende jaren dan ook vaker gevaccineerd worden tegen zo’n varianten.”
  [naar artikel]
 15. CETA-handelsakkoord is niet in strijd met Europees recht, oordeelt EU-hof (30/04/2019 - Knack)
  Het mechanisme voor het beslechten van geschillen tussen investeerders en overheden dat is opgenomen in CETA, het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, is niet in strijd met het recht van de Europese Unie. Dat besliste het Europees Hof van Justitie. De rechters in Luxemburg hadden zich op vraag van België over CETA gebogen.
  [naar artikel]
 16. Exotische virusvarianten maken vaccins niet nutteloos (25/01/2021 - De Tijd)
  14:03 Herbesmettingen met het coronavirus in de Braziliaanse stad Manaus en in Zuid-Afrika doen vrezen voor varianten die onze antistoffen weten omzeilen. Dat maakt de ontwikkelde vaccins evenwel niet nutte...
  [naar artikel]
 17. Instituut voor Tropische Geneeskunde waarschuwt voor verdeling vaccins: “Als nieuwe varianten gaan reizen, zijn we terug bij af” (19/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maandag stuurde Tedros Adhanom Ghebreyesus, baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een duidelijke boodschap de wereld in: de vaccinatiecampagne is niet in evenwicht. In de rijke landen zijn al 39 miljoen mensen gevaccineerd tegen corona. In de armste landen nog maar… 25. “Dat is moreel onverantwoord. Maar ook epidemiologisch. In de achtergestelde landen kan het virus ongeremd blijven circuleren, waarbij nieuwe varianten kunnen blijven opduiken, waartegen de actuele vaccins inefficiënt zijn”, zegt Brecht Ingelbeen, die als onderzoeker bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde de transmissie van virussen en bacteriën bestudeert. “Wanneer die nieuwe varianten gaan reizen, zijn we terug bij af.”
  [naar artikel]
 18. Airbus doet toegift om handelsconflict tussen EU en VS te beslechten (24/07/2020 - Express)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft een belangrijke stap gezet om het Amerikaans-Europese handelsconflict te beëindigen. Het bedrijf heeft met de... The post Airbus doet toegift om handelsconflict tussen EU en VS te beslechten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten Een aangepaste versie van het coronavaccin van farmabedrijf Moderna is er in laboratoriumproeven succesvol in geslaagd om de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het coronavirus te neutraliseren. Die resultaten tonen aan dat een extra boostervaccin tegen deze varianten haalbaar moet zijn en snel zou kunnen uitgerold worden. Net op het moment dat de eerste coronavaccins […] Lees dit artikel: Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten
  [naar artikel]
 20. Het steekspel om de prikjes: de politieke strijd in de coulissen van onze vaccinatiecampagne (09/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de coulissen van de vaccinatie woedt een stevige politieke strijd. Brussel eist meer vaccins, omdat het ook Vlamingen en Walen vaccineerde. Maar ook Vlaanderen claimt extra vaccins, wegens zijn hoge vaccinatiegraad.
  [naar artikel]
 21. OVERZICHT. Welke coronavarianten zijn al ontdekt en werken de vaccins ertegen? (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus muteert erop los. Sinds de uitbraak ruim een jaar geleden zijn er al duizenden mutaties geweest. Sommigen klein en onbetekenend, maar andere varianten die in de wereld opduiken leiden tot grote zorgen. De besmettelijke varianten van Covid-19 kunnen – in theorie zeker – allemaal naar ons komen, waarschuwen experts. Een overzicht van de bekendste.
  [naar artikel]
 22. Ene na andere nieuwe coronavariant duikt op: zijn vaccins straks al achterhaald? (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse, een Japanse en straks ook een Belgische? De nieuwe varianten van het coronavirus blijven wereldwijd opduiken. Maar waarom muteren virussen? En moeten we bang zijn dat onze vaccins straks niet meer zullen werken? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 23. Vaccins minder effectief tegen nieuwe varianten: biedt één prik nog bescherming? (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eén prik biedt nog geen optimale bescherming tegen het coronavirus. Dat is nog sterker het geval bij nieuwe varianten, zoals de Indiase en Zuid-Afrikaanse, blijkt uit nieuw onderzoek. Maar hoeveel risico loop je dan om zwaar ziek te worden na één prik? En wat als de Indiase variant ook hier oprukt?
  [naar artikel]
 24. Vaccins zijn minder effectief tegen nieuwe varianten: biedt één prik dan nog bescherming? (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Eén prik biedt nog geen optimale bescherming tegen het coronavirus. Dat is nog sterker het geval bij nieuwe varianten, zoals de Indiase en Zuid-Afrikaanse, blijkt uit nieuw onderzoek. Maar hoeveel risico loop je dan om zwaar ziek te worden na één prik? En wat als de Indiase variant ook hier oprukt?
  [naar artikel]
 25. Strijd om vaccins naar nieuw kookpunt: “Europa wil vermijden dat nog productie verdwijnt richting Engeland” (29/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Europa wil de export van coronavaccins uit de EU tijdelijk kunnen beperken of stoppen. Daarmee bereikt de strijd om de schaarse en traag geleverde vaccins een kookpunt. “De farmabedrijven hebben een enorme maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A).
  [naar artikel]
 26. OVERZICHT. Meer dan 140.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 27. OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 28. OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 285.000 vaccins geleverd (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 29. OVERZICHT. Van bescherming tegen varianten, tot bijwerkingen. Wat weten we over de verschillende vaccins? (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor het AstraZeneca-vaccin: het middel biedt niet genoeg bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse variant, zo klonk het afgelopen weekend. Wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie? Zijn de andere vaccins wél bestand tegen de coronavarianten? En X Een overzicht.
  [naar artikel]
 30. Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 2) (21/03/2021 - Express)
  In het grootste deel van de Europese Unie verloopt de uitrol van vaccins tergend traag, terwijl het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Europa – de eerste plaats waar het coronavirus op grote schaal dood zaaide – kijkt aan tegen het vooruitzicht dat het als een van de laatste regio’s uit de greep van Covid-19 zal […] The post Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 2) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 1) (20/03/2021 - Express)
  In het grootste deel van de Europese Unie verloopt de uitrol van vaccins tergend traag, terwijl het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Europa – de eerste plaats waar het coronavirus op grote schaal dood zaaide – kijkt aan tegen het vooruitzicht dat het als een van de laatste regio’s uit de greep van Covid-19 zal […] The post Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 1) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. In Aalst vechten ze de strijd om de burgemeesterssjerp ook uit in de stoet (27/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gesluierd en gespietst op een pitastaaf, zo zal Fatma Yildiz (Groen) opduiken in de carnavalsstoet. De hoofdrolspelers van de 90ste stoet worden echter Christoph D'Haese, Ilse Uyttersprot en Jean-Jacques De Gucht, die de strijd om de burgemeesterssjerp beslechten als gifkikkers, olifanten en ridders.
  [naar artikel]
 33. Alles op een rijtje: over welke dingen moeten we ons zorgen maken bij de nieuwe Covid-varianten (en over welke niet) (23/01/2021 - Express)
  We wisten dat het een lange, donkere winter zou worden. Maar helaas ziet het er nu nog grimmiger uit. Net toen de eerste vaccins tegen het coronavirus in december over de hele wereld werden uitgerold – en het einde van de Covid-19-pandemie leek ingeluid – werden twee zich snel verspreidende varianten van het SARS-CoV-2-virus ontdekt: […] The post Alles op een rijtje: over welke dingen moeten we ons zorgen maken bij de nieuwe Covid-varianten (en over welke niet) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Hoe goed ben je nu eigenlijk beschermd na één injectie met de Pfizer-, AstraZeneca-, J&J- en Moderna-vaccins? (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe goed ben je nu eigenlijk beschermd na één injectie met de Pfizer-, AstraZeneca-, J&J- en Moderna-vaccins? De gegevens over hoe goed de coronavaccins werken na één dosis zijn niet altijd duidelijk – het hangt af van wat je meet en wanneer je het meet. Er is ook een hoop verwarring ontstaan over hoe goed of hoe slecht de vaccins werken tegen nieuwe varianten, zoals de Indiase. Om te beginnen: wat betekent […] Lees dit artikel: Hoe goed ben je nu eigenlijk beschermd na één injectie met de Pfizer-, AstraZeneca-, J&J- en Moderna-vaccins?
  [naar artikel]
 35. Biostatisticus Wenseleers: “Keur alle vaccins onmiddellijk goed of we redden het niet” (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het rijk der vrijheid is in zicht.” Dat zei onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a), nog geen drie weken geleden. En nu stokt de levering van de vaccins, spoken angstaanjagende varianten rond, en kleuren alle cijfers weer rood. De enige uitweg uit die derde golf is vaccinatie, zegt professor biostatistiek Tom Wenseleers (KU Leuven).
  [naar artikel]
 36. Ene na andere nieuwe coronavariant duikt op: zijn vaccins straks achterhaald nog voor we goed en wel gestart zijn met prikken? (11/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een Britse, een Japanse en straks ook een Belgische? De nieuwe varianten van het coronavirus blijven opduiken. Maar waarom muteren virussen? En moeten we bang zijn dat onze vaccins straks niet meer zullen werken? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 37. Waarom het nu plots wel sneller kan: vaccins oppotten voor tweede prikje moet niet meer (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week wordt het aantal vaccinaties per week fors opgedreven. De overheid stopt met het oppotten van 'tweede dosissen', nu Pfizer met zekerheid genoeg vaccins levert deze maand. "Het personeel van de woonzorgcentra kan daardoor eerder gevaccineerd worden", aldus Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 38. Britse premier Johnson: "Vaccins lijken tegen alle coronavarianten te werken” (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn er verscheidene aanwijzingen dat de vaccins die tot dusver worden ingezet, bescherming bieden tegen alle bekende varianten van het coronavirus. Dat geldt ook voor de Indiase variant, zei de conservatieve politicus woensdag tijdens het vragenuur in het parlement in Londen.
  [naar artikel]
 39. Epidemioloog Brecht Ingelbeen: ‘Willen we corona in de kiem smoren, dan moet de hele wereld een prik krijgen’ (29/03/2021 - De Morgen)
  Terwijl de vaccinatiecampagne in de rijkste landen ter wereld stilaan op kruissnelheid moet komen, zullen armere landen wellicht nog jaren op leveringen van vaccins moeten wachten. Onethisch én onverstandig, benadrukt epidemioloog Brecht Ingelbeen (Instituut voor Tropische Geneeskunde). ‘Zo creëer je dus nieuwe varianten.’
  [naar artikel]
 40. Is het nuttig om vaccins te mengen? België plant studie die vaccineren eenvoudiger moet maken (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ben je even goed of zelfs beter beschermd als je een eerste dosis van het ene vaccin krijgt en een tweede dosis van een ander? Een nieuwe klinische studie moet daarover uitsluitsel geven. “Als de vaccins uitwisselbaar zijn, zijn we minder afhankelijk van leveringsproblemen en wordt het vaccinatieprogramma veel flexibeler”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 41. Regering verslikt zich in oprukkende varianten: voor reisbeperkingen is het te laat (16/01/2021 - De Morgen)
  De federale regering voelt steeds meer de noodzaak voor bijkomende reisbeperkingen. Daarmee moeten nieuwe, besmettelijkere varianten van het virus buiten gehouden worden. Maar daarvoor is het al te laat. Alweer dreigt afwachtendheid ons zuur op te breken in de strijd tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 42. Pfizer-vaccin heeft geen nieuwe aanpassingen nodig om varianten te bestrijden (10/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Pfizer-vaccin heeft geen nieuwe aanpassingen nodig om varianten te bestrijden BioNTech, het biotechbedrijf achter het vaccin van Pfizer, beweert in een bericht dat er niet gesleuteld moet worden aan het Pfizer-vaccin om de varianten van het coronavirus te bestrijden. ‘Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat een aanpassing van het huidige vaccin van BioNTech nodig is tegen de belangrijkste geïdentificeerde opkomende varianten’, schreef het […] Lees dit artikel: Pfizer-vaccin heeft geen nieuwe aanpassingen nodig om varianten te bestrijden
  [naar artikel]
 43. Ondanks massale vaccinatie verspreiden Indiase varianten zich snel in Groot-Brittannië (19/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Verenigd Koninkrijk worden plots fors meer nieuwe besmettingen ontdekt met de Indiase varianten van het coronavirus. En dat leidt tot grote ongerustheid. In die mate zelfs dat premier Boris Johnson aankondigde dat de tweede prik van het coronavaccin sneller zal worden toegediend. Moeten we ons in eigen land ook zorgen maken? “Het zijn heel besmettelijke varianten, maar zo zijn er nog al geweest. We moeten voorzichtig zijn en blijven”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 44. WHO erkent burn-out als medische aandoening (27/05/2019 - Knack)
  De beslissing van de WHO moet het jarenlange debat tussen experts beslechten over de definitie van burn-out en of het al dan niet een medische aandoening is.
  [naar artikel]
 45. Optrekken van termijn voorhechtenis: regering laat parlement strijd beslechten (06/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/_UOow8kDekCfPskZUgGg5rrtZe8/diocontent/106961938/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&interlace=none&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 46. De Croo: “Meeste vaccins zullen er pas tussen maart en augustus zijn” (22/11/2020 - Metro)
  Het leeuwendeel van de coronavaccins zullen we pas in tweede en derde kwartaal van 2021 binnenkrijgen. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in De Zevende Dag. De eerste vaccins zullen er eind december wel al zijn. “Maar het is niet omdat de eerste vaccins er eind december zullen zijn, dat iedereen binnen de maand gevaccineerd zal zijn.” België heeft via de Europese Unie ingetekend op vier verschillende vaccins, maar het is niet omdat de eerste vaccins eind december verwacht worden, dat iedereen ook op heel korte termijn een vaccin zal toegediend krijgen. “Het is niet omdat eind december de eerste vaccins zouden binnenkomen dat iedereen binnen de maand gevaccineerd zal zijn. Men gaat ervan uit dat de grootste bulk aan dosissen voor het tweede en derde kwartaal van 2021 zal zijn. We moeten nog een relatief lange periode voorzichtig zijn”, zo tempert de premier de verwachtingen. Volgens de premier zullen de eerste vaccins gaan naar mensen die in de zorg werken en kwetsbare groepen (bv. 65-plussers). Nieuwe golf kraken Vrijdag 27 november komt het Overlegcomité opnieuw samen. Premier De Croo wil niet vooruitlopen op dat overleg. De cijfers gaan volgens hem wel in de goede richting, maar we zitten nog in de fase waarin het virus moet “bedwongen” worden. Hij herhaalt ook de boodschap dat een derde golf, een zogenaamde “kerstgolf”, absoluut moet vermeden worden. “Ofwel maken, ofwel kraken we die golf. Ik wil die kraken”, aldus De Croo. Lees ook: Regering maakt coronavaccin gratis en vrijwilig voor alle Belgen Het bericht De Croo: “Meeste vaccins zullen er pas tussen maart en augustus zijn” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Ebola verspreidt zich snel in Congo: experimentele vaccins vechten eigen strijd uit op achtergrond (02/08/2019 - De Morgen)
  Een jaar nadat de epidemie in het Oosten van Congo uitbrak, heeft ze nu Goma bereikt, een stad van een miljoen inwoners. Hulpverleners vechten er niet alleen tegen ebola, maar ook nog altijd tegen het wantrouwen van de bevolking. Met op de achtergrond nog een derde strijd: die onder de experimentele vaccins.
  [naar artikel]
 48. Ebola verspreidt zich snel in Congo: experimentele vaccins vechten eigen strijd op de achtergrond (02/08/2019 - De Morgen)
  Een jaar nadat de epidemie in het Oosten van Congo uitbrak, heeft ze nu Goma bereikt, een stad van een miljoen inwoners. Hulpverleners vechten er niet alleen tegen ebola, maar ook nog altijd tegen het wantrouwen van de bevolking. Met op de achtergrond nog een derde strijd: die onder de experimentele vaccins.
  [naar artikel]
 49. LIVE (18u): Anderlecht moet vol aan de bak in Gent en hopen dat Standard niet wint in strijd om tweede plaats (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd om de tweede plaats heeft Anderlecht het na de thuisnederlaag tegen Standard niet meer in eigen handen. Paars-wit moet meer dan...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.