Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
07:55 uur

3x meer synthetische drugs onderschept

Het Laatste Nieuws

05/02/2017 - 14:00

De douane heeft vorig jaar drie keer zoveel synthetische drugs in beslag genomen dan het jaar daarvoor. In de eerste tien maanden van 2016


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Douane vindt steeds meer synthetische drugs op luchthaven, verstopt in Vlaamse brieven: “Vroeger kwam het alleen, nu vertrekt het ook” (01/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de luchthaven van Zaventem worden almaar vaker postpakketten onderschept met synthetische drugs, bestemd voor Latijns-Amerikaanse criminelen. Volgens douane en luchthavenpolitie wordt de inkomende coke via onze nationale luchthaven geruild tegen xtc en amfetamine uit de Benelux. “Vroeger kwam er alleen drugs toe, nu probeert men vanop Zaventem ook drugs te laten vertrekken”, zegt Ine Van Wymersch, procureur van Halle-Vilvoorde. Ze pleit voor extra manschappen en een specifiek Luchthavenplan.
  [naar artikel]
 2. Vier Belgen opgepakt in internationaal onderzoek rond synthetische drugs (05/12/2017 - VRT NWS)
  In België, Nederland en Duitsland werden 9 huiszoekingen uitgevoerd, in het onderzoek naar een criminele organisatie die zich met de aanmaak van synthetische drugs zou bezighouden.
  [naar artikel]
 3. Drugs vaker aan huis geleverd in postpakketje (28/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de luchthavens van Zaventem en Bierset is vorig jaar liefst 241 kilogram cannabis en 150,5 kilogram cocaïne onderschept in postpakketten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2018, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag. Ook het aantal pillen synthetische drugs steeg spectaculair: van 11.175 naar 137.590 stuks.
  [naar artikel]
 4. Synthetische drugs populairder dan gedacht (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Synthetische drugs zijn populairder dan gedacht. Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) blijkt dat
  [naar artikel]
 5. Limburg is het Colombia van de synthetische drugs (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg werden dit jaar 33 wietplantages met meer dan 500 planten ontdekt en vier druglabo’s. Op 10 plaatsen lieten drugbendes chemisch afval achter. In totaal werden in de provincie 17 grootscheepse onderzoeken naar georganiseerde misdaad gevoerd en 24 naar de handel in synthetische drugs. Cedric Stuyck, de parketmagistraat die aan hoofd staat van de sectie georganiseerde criminaliteit in Limburg, duidt één en ander.
  [naar artikel]
 6. Grote internetwinkel voor synthetische drugs opgerold in Duitsland (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft een grote internetwinkel voor synthetische drugs opgerold. Er zijn elf mensen gearresteerd, onder wie een 26-jarige man die...
  [naar artikel]
 7. Douane op Zaventem onderschept meer drugs die náár Zuid-Amerika worden gestuurd (01/02/2020 - VRT NWS)
  Op de luchthaven van Zaventem onderschept de douane steeds vaker drugs die naar Latijns-Amerika worden gesmokkeld, vanuit ons land. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde. De drugs komen wellicht uit Nederlandse labo’s en worden bij ons in de grensstreek op de post gedaan.
  [naar artikel]
 8. Meer dan 1.000 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië (03/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de haven van Santos, in het zuidoosten van Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading...
  [naar artikel]
 9. Nog maar eens meer dan ton cocaïne voor Antwerpen onderschept in Brazilië (04/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een Braziliaanse haven heeft de douane woensdag 1,2 ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in een container met hout. Het is al de vierde vangst in één maand met voor Antwerpen bestemde drugs.
  [naar artikel]
 10. Ton coke in Ecuador onderschept: drugs waren bestemd voor Antwerpen (23/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Ecuadoraanse politie heeft meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs waren bestemd voor Antwerpen en hadden volgens de autoriteiten een straatwaarde van 40 miljoen euro.
  [naar artikel]
 11. “Slachtoffers drugslabo Eksel komen uit onderstructuur criminele organisatie”: zo zit een drugsbende in elkaar (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een drugslab in Eksel stierven drie mannen nadat ze wellicht giftige dampen inademden die vrijkwamen bij de productie van synthetische drugs. In Nederland zijn er al jaren verschillende incidenten in labo’s met synthetische drugs, maar dit is het eerste met dodelijke afloop in ons land. Criminologe Charlotte Colman van de UGent legt uit hoe drugsbendes te werk gaan.
  [naar artikel]
 12. Tientallen invallen tegen synthetische drugs in Nederland en België (07/11/2017 - De Standaard)
  Nederlandse en Belgische opsporingsdiensten hebben dinsdag een grote actie tegen de productie van synthetische drugs gevoerd. Op tientallen plaatsen in de provincies Brabant en Limburg hebben speciale teams van de politie invallen en doorzoekingen gedaan, meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch dinsdag.
  [naar artikel]
 13. Nieuw recordjaar: meer dan 50 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven (11/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wat zich doorheen het jaar al aankondigde wordt nu ook bevestigd door de cijfers, in 2018 zijn opnieuw alle records van inbeslagnames van drugs verpulverd. In de haven van Antwerpen werd afgelopen jaar liefst 50,6 ton cocaïne onderschept. Opgeteld met de vangsten van marihuana, heroïne en precursoren werd in totaal bijna 80 ton drugs in beslag genomen.
  [naar artikel]
 14. Synthetische drugs en witwaspraktijken meest onderzocht in 2019 (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse federale gerechtelijke politie (fgp) heeft het voorbije jaar 201 personen gearresteerd in het kader van de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit in onze provincie. Onderzoeken naar synthetische drugs, moord en doodslag en witwasdossiers voeren de top drie aan. In 2019 werden 362 nieuwe onderzoeken opgestart tegenover 295 in 2018, een stijging van 23 procent. “Slechts 4,2 procent mondde uit in een seponering”, aldus fgp-baas Kris Vandepaer tijdens de voorstelling van de jaarresultaten van het korps.
  [naar artikel]
 15. Meer dan een ton coke onderschept: bestemming Antwerpen (08/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Braziliaanse autoriteiten hebben in Rio De Janeiro een grote lading cocaïne met als bestemming Antwerpen onderschept. De drugs zaten verstopt in twee containers met bouwmateriaal.
  [naar artikel]
 16. Meer dan anderhalf ton cannabis onderschept aan Kanaaltunnel (28/09/2017 - Metro)
  Bij een controle van een truck aan de Kanaaltunnel hebben de Franse autoriteiten vorige week zowat 1,7 ton hasj onderschept. Dat meldde de Franse douane woensdag. Het goedje heeft een straatwaarde van 12 miljoen euro. De vondst aan de terminal van de Kanaaltunnel in Coquelles dateert al van vorige week donderdag. In de truck die onderweg was naar Groot-Brittannië trof de douane de drugs aan, verstopt in industriële filters. In 32 van die filters trof de douane de zakken met drugs aan. De Franse douane nam in 2016 in totaal 83,4 ton drugs in beslag, waarvan 64,5 ton, cannabis. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 17. Meer dan een ton cocaïne voor Antwerpen onderschept (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een Braziliaanse haven heeft de douane ruim een ton cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in een lading koffie.
  [naar artikel]
 18. Meer dan 1.000 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië (03/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de haven van Santos, in het zuidoosten van Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading met bestemming Antwerpen.
  [naar artikel]
 19. Meer dan 1.000 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de haven van Santos, in het zuidoosten van Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading met bestemming Antwerpen.
  [naar artikel]
 20. Record: dit jaar al meer dan 26 ton cocaïne onderschept in haven (06/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De douane heeft dit jaar al meer dan 26 ton cocaïne onderschept in de Antwerpse haven. Dat is bijna 10 ton meer dan het vorige record uit 2012. De onderschepte drugs hebben een straatwaarde van minstens 1,3 miljard euro. Maar het Antwerpse parket geeft de strijd niet op.
  [naar artikel]
 21. Meer dan 1.000 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië (04/11/2017 - VRT NWS)
  In de haven van Santos, in Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading met bestemming Antwerpen.
  [naar artikel]
 22. Politie onderschept drugs in auto’s, treinen, bussen én enveloppen (26/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een internationale actie tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme heeft de politie afgelopen weekend verschillende mensen kunnen arresteren in de provincie Antwerpen, en werden er ook drugs inbeslaggenomen. Bij het postsorteercentrum Antwerpen X werden 56 verdachte enveloppen onderschept die onder andere cannabis, amfetamines en XTC bevatten.
  [naar artikel]
 23. Gigantische drugsvangst in Waaslandhaven: meer dan 7 ton cannabis onderschept (09/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een controle door de douane op kaai 1742 aan het Deurganckdok in de Waaslandhaven is op 20 december een gigantische hoeveelheid drugs aangetroffen. “Een container met 7,4 ton cannabis werd onderschept”, bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.
  [naar artikel]
 24. Uitzonderlijk grote lading cannabis onderschept in Antwerpse haven (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De douane heeft in de Waaslandhaven een container onderschept met maar liefst 7,4 ton drugs erin. Dat meldt Gazet Van Antwerpen en de FOD Financiën...
  [naar artikel]
 25. Zes personen opgepakt in internationaal onderzoek naar synthetische drugs (05/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich zou bezighouden met de aanmaak van synthetische drugs, zijn in de nacht van maandag op dinsdag zes personen opgepakt bij negen huiszoekingen in België, Nederland en Duitsland. Dat meldt het federaal parket. Vier van hen zijn in België opgepakt en verschijnen dinsdag nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren. De twee anderen zijn in Nederland opgepakt. Tegen hen heeft de onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.
  [naar artikel]
 26. Hasseltse vrouw opgepakt in Nederland voor vervoer aanmaakproducten voor drugs (13/10/2017 - Metro)
  Een 23-jarige vrouw uit Hasselt is woensdag opgepakt bij een antidrugsactie van de Nederlandse politie. De voruw zat achter het stuur van een bestelwagen waarin grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zaten. Naast de vrouw werd ook een 22-jarige man uit het Nederlandse Ospel ingerekend. Dat maakt de Nederlandse politie donderdagavond bekend. De twee twintigers zijn woensdagavond rond 20 uur opgepakt in de grensregio tussen Nederland en België voor het vervoeren en het in bezit hebben van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In Budel-Dorplein stootte de politie op twee bestelwagens met vaten. Het ondermijningsteam Oost-Brabant van de Nederlandse politie heeft vervolgens op de Kempenweg de Hasseltse vrouw en de andere verdachte gearresteerd. De inhoud van de vaten en de hoeveelheid worden nog onderzocht. De twee twintigers werden vervolgens opgesloten voor verder onderzoek. De Nederlandse overheid treedt integraal op tegen synthetische drugs, laboratoria, koks en het afval dat in de natuur wordt gedumpt. Het invoeren of verhandelen van grondstoffen is strafbaar. bron: Belga
  [naar artikel]
 27. Hasseltse vrouw opgepakt in Nederland voor vervoer aanmaakproducten voor drugs (13/10/2017 - Metro)
  Een 23-jarige vrouw uit Hasselt is woensdag opgepakt bij een antidrugsactie van de Nederlandse politie. De voruw zat achter het stuur van een bestelwagen waarin grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zaten. Naast de vrouw werd ook een 22-jarige man uit het Nederlandse Ospel ingerekend. Dat maakt de Nederlandse politie donderdagavond bekend. De twee twintigers zijn woensdagavond rond 20 uur opgepakt in de grensregio tussen Nederland en België voor het vervoeren en het in bezit hebben van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In Budel-Dorplein stootte de politie op twee bestelwagens met vaten. Het ondermijningsteam Oost-Brabant van de Nederlandse politie heeft vervolgens op de Kempenweg de Hasseltse vrouw en de andere verdachte gearresteerd. De inhoud van de vaten en de hoeveelheid worden nog onderzocht. De twee twintigers werden vervolgens opgesloten voor verder onderzoek. De Nederlandse overheid treedt integraal op tegen synthetische drugs, laboratoria, koks en het afval dat in de natuur wordt gedumpt. Het invoeren of verhandelen van grondstoffen is strafbaar. bron: Belga
  [naar artikel]
 28. Colombiaanse politie onderschept 1,5 ton cocaïne die op weg was naar Antwerpen (28/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Colombiaanse politie heeft 1,5 ton cocaïne onderschept die op weg was naar België. De drugs zaten verstopt in ijzeren mallen die in schrootcontainers lagen. Eindbestemming: de haven van Antwerpen. De politie deed de vondst in Buenaventura. Er was nochtans moeite gedaan om hen te misleiden. De drugs zaten in 774 ijzeren mallen die bedekt waren met een loden plaat zodat een scanner ze niet zou detecteren. En er werd ook nog vet toegevoegd om speurhonden te misleiden. De marktwaarde van de vondst bedraagt 83 miljoen euro. Vorig jaar is in de Antwerpse haven in totaal 50,1 ton cocaïne onderschept. Naast Colombia wordt ook steeds meer coke ingevoerd vanuit Brazilië, Ecuador en Suriname.
  [naar artikel]
 29. 221 kilo cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept in Brazilië (08/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Braziliaanse autoriteiten hebben eind januari 221 kilogram cocaïne onderschept in Paranaguá. De drugs was bestemd voor de haven van Antwerpen. Het is al de tweede keer dit jaar dat er in de Braziliaanse havenstad drugs voor Antwerpen wordt tegengehouden.
  [naar artikel]
 30. Overheid waarschuwt voor levensgevaarlijke synthetische drugs die goedkoop via internet worden verkocht (08/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgium Early Warning System on Drugs van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV-ISP) waarschuwt voor xtc-pillen met een dodelijke dosis MDMA en voor het nieuwe THJ-2201. De drugs zijn recent in ons land in beslag genomen en kunnen levensgevaarlijk zijn.
  [naar artikel]
 31. Politie valt binnen op verschillende Limburgse adressen in onderzoek naar criminele organisatie en synthetische drugs (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich zou bezighouden met de aanmaak van synthetische drugs, zijn in de nacht van maandag op dinsdag zes personen opgepakt bij negen huiszoekingen in België, Nederland en Duitsland. Dat meldt het federaal parket. Vier van hen zijn in België opgepakt en verschijnen dinsdag nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren. De twee anderen zijn in Nederland opgepakt. Tegen hen heeft de onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.
  [naar artikel]
 32. Meer dan 1.000 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië (03/11/2017 - Metro)
  In de haven van Santos, in het zuidoosten van Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading met bestemming Antwerpen. De 1.098 kilogram cocaïne zat in 32 sportzakken, die verstopt waren in drie grote plastic bakken gevuld met gist. De lading stond in een container die een van de komende dagen op een schip naar Antwerpen zou worden gezet. Het gaat om de grootste drugsvangst dit jaar in de grootste haven van Brazilië. De teller staat sinds begin dit jaar op meer dan 10 ton onderschepte drugs. De Braziliaanse politie hield begin september een grootschalige actie om een netwerk te ontmantelen dat drugs met schepen naar Europa verzond. Er werden aanhoudingsmandaten uitgevaardigd tegen 127 mensen. Het nabijgelegen Sao Paulo zou gelden als “stockageruimte” voor drugs die in Zuid-Amerika worden geproduceerd, alvorens ze via de haven van Santos naar Europa worden versluisd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 33. 500 kilo coke in bananencontainer onderschept met een straatwaarde van 40 miljoen euro (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De douane van Frankrijk heeft in de haven van Duinkerke bijna 500 kilo cocaïne onderschept, de grootste vondst dit jaar in het land. De drugs met...
  [naar artikel]
 34. 364 kilogram cocaïne voor Antwerpen gevonden tussen koffiebonen (16/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Braziliaanse havenstad Santos is dinsdag een lading cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in een partij koffiebonen. In Zuid-Amerika werd ondertussen al meer dan 56 ton coke voor Antwerpen onderschept.
  [naar artikel]
 35. Overheid waarschuwt voor gevaarlijke synthetische drugs die op internet te koop zijn voor enkele euro’s (08/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Belgium Early Warning System on Drugs van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV-ISP) waarschuwt voor xtc-pillen met een dodelijke dosis MDMA en voor het nieuwe THJ-2201. De drugs zijn recent in ons land in beslag genomen en kunnen levensgevaarlijk zijn.
  [naar artikel]
 36. Smokkelaars vervangen avocadopit door coke, 468 kilo voor Antwerpen onderschept (06/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Colombiaanse autoriteiten hebben donderdag een opvallende partij cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in 4.900 ontpitte avocado’s.
  [naar artikel]
 37. Antwerpse douane onderschept opnieuw 1,7 ton cocaïne (10/08/2016 - De Redactie)
  In Antwerpen heeft de douane 1,7 ton cocaïne onderschept. De drugs werden gevonden tussen een lading bananen uit Colombia.
  [naar artikel]
 38. Gevangenis onderschept 540 gram coke in schoenzolen (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gevangenis in het Zeeuwse Middelburg heeft vandaag 540 gram cocaïne onderschept in de bagage van een arrestant. De drugs zat verstopt in zijn
  [naar artikel]
 39. 274,5 kilo cocaïne voor Antwerpen onderschept (29/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een Braziliaanse haven is een lading cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. De drugs werden gevonden tijdens de controle van een container aan boord van een schip.
  [naar artikel]
 40. 581 kilo coke voor Antwerpen onderschept in Brazilië (27/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een Braziliaanse haven is maandag een lading van 581 kilogram cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in een container met polypropyleen.
  [naar artikel]
 41. 1,5 ton cocaïne onderschept die vanuit Colombia onderweg was naar België (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Colombiaanse politie heeft maar liefst 1,5 ton cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in...
  [naar artikel]
 42. Groot drugincident op Pukkelpop? Gebruiker mag drugs zelf laten testen (13/08/2019 - De Morgen)
  Als er op Pukkelpop een ernstig incident is met drugs, dan kan een veiligheidscel beslissen dat gebruikers hun drugs mogen laten testen. Er staat op het terrein namelijk een mobiel lab, dat dient voor snelle analyses van drugs die de politie onderschept. Maar in geval van nood kunnen dan ook festivalgangers er terecht. Dat zegt Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) aan VTM NIEUWS. Hij wil er alles aan doen om drugsdoden te vermijden.
  [naar artikel]
 43. Kilo's drugs en 42 spacecakes onderschept op Dour (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  17 bussen, 134 auto's en 671 festivalgangers zijn voor de ingang van muziekfestival Dour gecontroleerd op drugs. 32 bezoekers werden betrapt met
  [naar artikel]
 44. Bijna 1,5 ton cocaïne onderschept in haven van Antwerpen, drugs gelinkt aan bende die deze week werd opgerold  (15/05/2019 - VRT NWS)
  In de haven van Antwerpen is vorige week 1,345 ton cocaïne onderschept. Dat laat het Antwerps parket weten. De drugs kunnen gelinkt worden aan de criminele organisatie die begin deze week werd opgerold.
  [naar artikel]
 45. Bijna 300 kilogram cocaïne voor Antwerpen onderschept (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Colombiaanse havenstad Buenaventura is een grote zending cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De drugs zaten tussen een lading metaalafval.
  [naar artikel]
 46. Chemicaliën afkomstig van drugs gedumpt langs kanaal (12/09/2018 - De Morgen)
  Onbekenden hebben 43 vaten met een chemische substantie gedumpt langs het kanaal Zuid-Willemsvaart in Uikhoven (Maasmechelen). Vermoedelijk gaat het om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs.
  [naar artikel]
 47. 435 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept tussen propyleen (08/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Braziliaanse autoriteiten hebben eind vorige week opnieuw een aanzienlijke lading drugs die bestemd waren voor de haven van Antwerpen onderschept. De drugsvangst dateert van donderdag en gebeurde tijdens een reguliere actie van de controlediensten.
  [naar artikel]
 48. Grootschalige Belgische-Nederlandse politieactie tegen cocaïnesmokkel kent succes (23/05/2017 - De Redactie)
  Het resultaat? 17 verdachten werden opgepakt, 3 kilo cocaïne en 26 kilo synthetische drugs werden in beslag genomen, net als 200.000 euro en een vuurwapen. De actie bewijst volgens Brice De Ruyver dat de strijd tegen drugs een versnelling hoger geschakeld is.
  [naar artikel]
 49. Zes personen opgepakt in internationaal onderzoek naar synthetische drugs (05/12/2017 - Metro)
  In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich zou bezighouden met de aanmaak van synthetische drugs, zijn afgelopen nacht zes personen opgepakt bij negen huiszoekingen in België, Nederland en Duitsland. Dat meldt het federaal parket. Vier van hen zijn in België opgepakt en verschijnen vandaag nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren. De twee anderen zijn in Nederland opgepakt. Tegen hen heeft de onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De Limburgse federale gerechtelijke politie viel ’s nachts binnen op vijf adressen in Houthalen, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Bocholt en Elsene. De Nederlandse politie viel dan weer binnen in Bergeijk, Eindhoven en Heerlen en en de Duitse in Düren. Meer details wenst het federaal parket voorlopig niet vrij te geven, in het belang van het onderzoek. bron: Belga
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.