De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Frankrijk legt Google boete van 220 miljoen op

Het Laatste Nieuws

07/06/2021 - 11:39

De Franse mededingingsautoriteit heeft Google een boete opgelegd van 220 miljoen euro vanwege misbruik van zijn dominante positie op de online-advertentiemarkt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 500 miljoen euro boete voor Google in Frankrijk (13/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 500 miljoen euro boete voor Google in Frankrijk Het Amerikaanse internetbedrijf Google moet in Frankrijk een boete van 500 miljoen euro betalen, zo heeft de Franse concurrentiewaakhond bepaald. De zaak draait rond de zogenaamde naburige rechten op nieuwsberichten. De internetgigant publiceerde fragmenten van Frans nieuws, maar deed dat zonder goede onderhandelingen over de vergoeding van dat nieuws. Intussen is een akkoord tussen Google […] Lees dit artikel: 500 miljoen euro boete voor Google in Frankrijk
  [naar artikel]
 2. Frankrijk legt Google boete op van 220 miljoen (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse mededingingsautoriteit heeft Google een boete opgelegd van 220 miljoen euro vanwege misbruik van zijn dominante positie op de online-advertentiemarkt.
  [naar artikel]
 3. Google betaalt boete van 220 miljoen euro aan Frankrijk wegens misbruik dominante marktpositie in onlinereclame (07/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Google betaalt boete van 220 miljoen euro aan Frankrijk wegens misbruik dominante marktpositie in onlinereclame De Franse concurrentiewaakhond heeft Google een boete opgelegd van 220 miljoen euro. De techgigant wordt beboet omdat het misbruik heeft gemaakt van zijn dominante marktpositie in de onlinereclamewereld. De Franse mededingingsautoriteit zei maandag dat Google op oneerlijke wijze bedrijven naar zijn eigen diensten had gestuurd en de concurrentie had gediscrimineerd. ‘Google heeft ermee ingestemd de […] Lees dit artikel: Google betaalt boete van 220 miljoen euro aan Frankrijk wegens misbruik dominante marktpositie in onlinereclame
  [naar artikel]
 4. Nieuwe boete van 500 miljoen euro voor Google in Frankrijk (13/07/2021 - De Tijd)
  10:43 De Franse mededingingsautoriteit heeft Google een boete van 500 miljoen euro opgelegd. De boete kadert in een zaak tegen de Franse persbedrijven over auteursrechten.
  [naar artikel]
 5. Google moet recordboete van 500 miljoen euro betalen in Frankrijk (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft in Frankrijk een boete van 500 miljoen euro gekregen, zo heeft de Franse concurrentiewaakhond bepaald. De zaak draait rond de zogenaamde naburige rechten op nieuwsberichten, waarvan de internetgigant fragmenten publiceert. Google krijgt de boete omdat het niet "te goeder trouw" met de uitgevers onderhandeld heeft over de vergoeding voor dat gebruik van nieuwsberichten. Intussen is een akkoord tussen Google en een van de mediabedrijven, persbureau AFP, wel nabij.
  [naar artikel]
 6. Google krijgt boete van 2 miljoen euro in Frankrijk (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De handelsrechtbank in Parijs heeft Google maandag een boete van 2 miljoen euro gegeven voor concurrentieverstorende praktijken. Die benadelen volgens de rechtbank Franse appontwikkelaars.
  [naar artikel]
 7. Google gaat in beroep tegen Franse boete van 500 miljoen euro (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Google gaat in beroep tegen Franse boete van 500 miljoen euro Technologiebedrijf Google gaat in beroep tegen een boete van 500 miljoen euro die het in Frankrijk kreeg. De onderneming werd in juni beboet omdat het de auteursrechten van mediabedrijven zou hebben geschonden. Volgens de Franse mededingingsautoriteit had Google niet voldaan aan een bevel om een deal te sluiten met Franse mediabedrijven over het plaatsen van […] Lees dit artikel: Google gaat in beroep tegen Franse boete van 500 miljoen euro
  [naar artikel]
 8. Google betaalt Frankrijk 1,1 miljoen euro boete na verkeerde classificatie hotels (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse internetgigant Google is Frankrijk een boete van 1,1 miljoen euro verschuldigd omdat ze de Franse hotels niet volgens de officiële indeling heeft geordend. Dat heeft de Franse administratieve dienst voor fraudebestrijding maandag bekendgemaakt. Google gebruikte een eigen classificatie volgens eigen criteria.
  [naar artikel]
 9. Google betaalt Frankrijk 1,1 miljoen euro boete na verkeerde classificatie hotels (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse groep Google is Frankrijk een boete van 1,1 miljoen euro verschuldigd omdat ze de Franse hotels niet volgens de officiële indeling heeft geordend. Dat heeft de Franse administratieve dienst voor fraudebestrijding maandag bekendgemaakt. Google gebruikte een eigen classificatie volgens eigen criteria.
  [naar artikel]
 10. Belgische privacywaakhond legt Google boete van 600.000 euro op (14/07/2020 - Express)
  De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger... The post Belgische privacywaakhond legt Google boete van 600.000 euro op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. 500 miljoen euro boete voor Google in Frankrijk (13/07/2021 - Knack)
  De Franse concurrentiewaakhond schrijft Google een boete voor van 500 miljoen euro voor het gebruik van persartikels.
  [naar artikel]
 12. Google krijgt boete van ruim 100 miljoen in Italië (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google heeft in Italië een boete van meer dan 100 miljoen euro gekregen vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens de Italiaanse karteltoezichthouder sloot Google een rivaliserende app voor diensten bij het opladen van elektrische auto’s uit.
  [naar artikel]
 13. Google misbruikte machtige positie op advertentiemarkt: miljoenenboete in Frankrijk (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google moet in Frankrijk een boete van 150 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft zijn machtige positie op de markt voor onlineadvertenties...
  [naar artikel]
 14. Google krijgt boete voor misleidende rangschikking hotels (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Techbedrijf Google moet in Frankrijk een boete van 1,1 miljoen euro betalen. Het bedrijf zou in het verleden met zijn ranglijsten voor hotels consumenten hebben misleid, zo bleek uit onderzoek van het Franse ministerie van Financiën en de fraudewaakhond van het land.
  [naar artikel]
 15. Google krijgt 6 miljoen euro boete in Rusland (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De mededingingsautoriteit in Rusland heeft de Amerikaanse internetreus Google veroordeeld tot een boete van 438 miljoen roebel (zo'n 6 miljoen
  [naar artikel]
 16. Google krijgt 6 miljoen euro boete in Rusland (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De mededingingsautoriteit in Rusland heeft de Amerikaanse internetreus Google veroordeeld tot een boete van 438 miljoen roebel (zo'n 6 miljoen
  [naar artikel]
 17. Italië legt Google en Apple boete op van 20 miljoen euro (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft Google en Apple vrijdag een boete van in totaal 20 miljoen euro opgelegd wegens ongepaste handelspraktijken. Volgens de antitrustcommissie hebben beide bedrijven elk op twee vlakken de consumentenwetgeving overtreden. Zo hebben ze onvoldoende informatie verstrekt aan hun klanten en bedienden ze zich van agressieve praktijken om consumentengegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken, luidt het.
  [naar artikel]
 18. Rusland legt Google boete van 360 miljoen euro op omdat berichten over oorlog niet verwijderd werden (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtbank in Moskou heeft Google een boete van 21 miljard roebel (363 miljoen euro) opgelegd. De Amerikaanse internetgigant wordt gesanctioneerd omdat berichten over de oorlog in Oekraïne niet verwijderd werden. Dat meldt de Russische telecomwaakhond Roskomnadzor.
  [naar artikel]
 19. Google krijgt nieuwe miljoenenboete in Frankrijk (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Google moet in Frankrijk een boete van 150 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft zijn machtige positie op de markt voor onlineadvertenties misbruikt, concludeert de Franse toezichthouder, de Autorité de la concurrence. Volgens de waakhond zijn de regels voor Google Ads, het advertentieplatform, niet helder genoeg. Het bedrijf moet die regels verduidelijken, vindt de Franse toezichthouder. Het is de eerste keer dat de toezichthouder Google beboet.
  [naar artikel]
 20. Boete van 220 miljoen euro voor Google in Frankrijk (08/06/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 21. Google krijgt nieuwe miljoenenboete in Frankrijk (20/12/2019 - Metro)
  Google moet in Frankrijk een boete van 150 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft zijn machtige positie op de markt voor onlineadvertenties misbruikt, concludeert de Franse toezichthouder, de Autorité de la concurrence. Volgens de waakhond zijn de regels voor Google Ads, het advertentieplatform, niet helder genoeg. Het bedrijf moet die regels verduidelijken, vindt de Franse toezichthouder. Het is de eerste keer dat de toezichthouder Google beboet. In september had Google al een schikking getroffen in een andere Franse kwestie, over belastingontduiking. Het bedrijf schikte voor 500 miljoen euro en betaalde daarnaast nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen. Begin dit jaar kreeg Google een boete van 50 miljoen euro van de Franse privacywaakhond CNIL. Ook andere landen doen onderzoek naar Google. “Het is de op twee na zwaarste boete ooit uitgesproken voor misbruik van een machtige positie”, aldus Isabelle De Silva, voorzitter van de Autorité de la concurrence, tijdens een persconferentie. “Met grote macht komen grote verantwoordelijkheden.” De organisatie schat dat Google tussen de 90 à 100 pct van het marktaandeel van de advertenties bij zoekrobots bezit. De onduidelijkheid over de regels die Google hanteert voor adverteerders “hebben de ontwikkeling van innovatieve sites kunnen ontmoedigen”, aldus de toezichthouder. Binnen de twee maanden moet Google een rapport voorstellen waarin het de nodige maatregelen en procedures oplijst. Bron: Belga   Het bericht Google krijgt nieuwe miljoenenboete in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Google en Facebook krijgen in Frankrijk 210 miljoen euro aan boetes voor hun cookies (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse internetreuzen Google en Facebook hebben in Frankrijk boetes van respectievelijk 150 en 60 miljoen euro gekregen. De Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL legt de boetes op voor de praktijken van de bedrijven op het vlak van cookies.
  [naar artikel]
 23. Rusland legt Google een boete van 381 miljoen euro op voor tonen van “illegale inhoud” (19/07/2022 - Express)
  Een rechtbank in Moskou heeft Google een boete van zo’n 381 miljoen euro opgelegd, omdat het bedrijf herhaaldelijk heeft nagelaten “illegale” inhoud van YouTube te verwijderen. Het is het resultaat van een in maart aangespannen rechtszaak door het Russische Roskomnadzor, de dienst die verantwoordelijk is voor het monitoren van de media in het land. De […]
  [naar artikel]
 24. Google gaat in beroep tegen miljoenenboete in Frankrijk (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Internetgigant Google heeft woensdag aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen de boete van 500 miljoen euro die de Franse concurrentiewaakhond het bedrijf had opgelegd. De zaak draait rond de zogenaamde naburige rechten op nieuwsberichten, waarvan de internetgigant fragmenten publiceert. Google kreeg de boete omdat het niet "te goeder trouw" met de uitgevers onderhandeld heeft over de vergoeding voor dat gebruik van nieuwsberichten.
  [naar artikel]
 25. Google krijgt 6 miljoen euro boete in Rusland (11/08/2016 - De Redactie)
  De mededingingsautoriteit in Rusland heeft Google veroordeeld tot een boete van 6 miljoen euro omdat die bij de verkoop van smartphones met Android de toegang voor Russische app-ontwikkelaars zou belemmeren.
  [naar artikel]
 26. Brussel legt autokartel 368 miljoen euro boete op (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie legt twee producenten van veiligheidsgordels, airbags en autosturen een boete van ruim 368 miljoen euro op wegens verboden afspraken. Het Duits-Amerikaanse TRW moet bijna 189 miljoen betalen en het Zweedse Autoliv ruim 179 miljoen. Het Japanse bedrijf Takata krijgt geen boete omdat het het kartel had onthuld.
  [naar artikel]
 27. Google krijgt in India boete van 165 miljoen euro wegens machtsmisbruik (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De mededingingswaakhond in India heeft Google veroordeeld tot een boete van 13,4 miljard roepies (165 miljoen euro). De Amerikaanse internetgigant zou zijn dominante positie misbruikt hebben op de lokale smartphonemarkt.
  [naar artikel]
 28. Google en Facebook krijgen miljoenenboetes voor hun cookies in Frankrijk (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse internetreuzen Google en Facebook hebben in Frankrijk boetes van respectievelijk 150 en 60 miljoen euro gekregen. De Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL legt de boetes op voor de praktijken van de bedrijven op het vlak van cookies.
  [naar artikel]
 29. ING krijgt boete in Frankrijk (03/03/2021 - De Tijd)
  07:49 De Franse toezichthouder legt de Nederlandse bank een boete van 3 miljoen euro op omdat ze steken liet vallen in haar controle op witwaspraktijken en terrorismefinanciering.
  [naar artikel]
 30. Europa legt Google boete van 1,5 miljard euro op (20/03/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie bestraft Google met een boete van 1,5 miljard euro wegens misbruik van zijn dominante marktpositie in de online advertentiemarkt.
  [naar artikel]
 31. Boete voor Google in Zuid-Korea om machtsmisbruik (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boete voor Google in Zuid-Korea om machtsmisbruik Techconcern Google heeft in Zuid-Korea een boete van omgerekend 150 miljoen euro gekregen omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. De zoekmachinegigant beheert met besturingssysteem Android 80 procent van de smartphones wereldwijd en gebruikt die macht volgens de autoriteiten om de concurrentie uit te knijpen. Zo hebben onder meer techfabrikanten Samsung en LG ‘anti-fragmentatiecontracten’ […] Lees dit artikel: Boete voor Google in Zuid-Korea om machtsmisbruik
  [naar artikel]
 32. Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie legt het Amerikaanse technologiebedrijf Google een boete op van zo’n 4,3 miljard euro, bericht het persagentschap Bloomberg op basis van een bron bij de Europese Unie. Het nieuws over de boete circuleerde al enkele dagen in de media, nu wordt er ook een bedrag op geplakt. Het komt overeen met 5 procent van de jaaromzet van Google. Woensdagmiddag komt Commissaris Margrethe Vestager met meer nieuws.
  [naar artikel]
 33. Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese Commissie legt het Amerikaanse technologiebedrijf Google een boete op van zo’n 4,3 miljard euro, bericht het persagentschap Bloomberg op basis van een bron bij de Europese Unie. Het nieuws over de boete circuleerde al enkele dagen in de media, nu wordt er ook een bedrag op geplakt. Het komt overeen met 5 procent van de jaaromzet van Google. Woensdagmiddag komt Commissaris Margrethe Vestager met meer nieuws.
  [naar artikel]
 34. Google betaalt bijna 1 miljard in zaak over belastingontduiking in Frankrijk (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Techreus Google legt in een zaak in Frankrijk over belastingontduiking bijna 1 miljard euro op tafel. De zaak wordt geschikt voor 500 miljoen euro....
  [naar artikel]
 35. Misbruik van marktdominantie: Google moet 100 miljoen betalen in Italië (13/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Misbruik van marktdominantie: Google moet 100 miljoen betalen in Italië Google heeft in Italië een boete van meer dan 100 miljoen euro gekregen vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens de Italiaanse karteltoezichthouder sloot Google een rivaliserende app voor diensten bij het opladen van elektrische auto’s uit. De mededingingswaakhond heeft Google nu bevolen om de app van het Italiaanse bedrijf Enel X toe te staan […] Lees dit artikel: Misbruik van marktdominantie: Google moet 100 miljoen betalen in Italië
  [naar artikel]
 36. Boete van 150 miljoen euro voor Google in Zuid-Korea wegens machtsmisbruik (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse technologieconcern Google heeft in Zuid-Korea een boete van omgerekend 150 miljoen euro gekregen omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. De internetgigant beheert met besturingssysteem Android 80 procent van de smartphones wereldwijd en gebruikt die macht volgens de autoriteiten om de concurrentie uit te knijpen.
  [naar artikel]
 37. Google legt zich niet neer bij recordboete (11/09/2017 - Knack)
  Google gaat in beroep tegen een boete van 2,42 miljard euro opgelegd door de Europese Commissie. Dat bevestigt het Europees Hof van Justitie maandag.
  [naar artikel]
 38. Google koopt deel smartphone-afdeling HTC voor 925 miljoen euro (21/09/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse technologiereus Google koopt een deel van de Taiwanese smartphoneproducent HTC over. Het moederbedrijf van Google legt daarvoor 925 miljoen euro op tafel. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.
  [naar artikel]
 39. Kritiek na Google-boete: 'Europees protectionisme' (12/04/2019 - De Morgen)
  Margrethe Vestager, de leading lady van de Europese Commissie, bijt weer van zich af. Dit keer is het internetgigant Google die haar toorn opwekte. Een boete van 2,4 miljard euro is het verdict na zeven jaar onderzoek. Google overweegt om beroep aan te tekenen.
  [naar artikel]
 40. Kritiek na Google-boete: 'Europees protectionisme' (28/06/2017 - De Morgen)
  Margrethe Vestager, de leading lady van de Europese Commissie, bijt weer van zich af. Dit keer is het internetgigant Google die haar toorn opwekte. Een boete van 2,4 miljard euro is het verdict na zeven jaar onderzoek. Google overweegt om beroep aan te tekenen.
  [naar artikel]
 41. EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google Het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het Hof van Justitie in Luxemburg, bevestigt de boete van 2,42 miljard euro die de Europese Commissie in 2017 aan Google en Alphabet had opgelegd. Volgens de Commissie maakte Google zich schuldig aan misbruik van zijn machtspositie door zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een onrechtmatig voordeel […] Lees dit artikel: EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google
  [naar artikel]
 42. CEO Google spreekt over 'verontrustend signaal' na miljardenboete (18/07/2018 - Knack)
  De beslissing van de Europese Commissie om Google een boete van 4,3 miljard euro op te leggen, is een verontrustend signaal in het voordeel van propriëtaire of betalende systemen. Zo reageert de CEO van Google, Sundar Pichai, op de boete.
  [naar artikel]
 43. Recordboete voor Google in Frankrijk voor overtreden GDPR-wetgeving (21/01/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse zoekgigant Google is in Frankrijk veroordeeld tot een recordboete van 50 miljoen euro. 
  [naar artikel]
 44. Recordboete voor Google in Frankrijk voor overtreden GDPR-wetgeving (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse zoekgigant Google is in Frankrijk veroordeeld tot een recordboete van 50 miljoen euro.
  [naar artikel]
 45. Google krijgt nieuwe boete van 87 miljoen euro in Rusland (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtbank in Rusland heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Google vrijdag veroordeeld tot een recordboete van 7,2 miljard roebel (omgerekend zo’n 87 miljoen euro) omdat het bepaalde “verboden” inhoud niet heeft verwijderd op het internet. Volgens de rechter in Moskou maakt Google zich schuldig aan “recidive”.
  [naar artikel]
 46. Google moet Europese miljardenboete voor concurrentievervalsing toch betalen (10/11/2021 - VRT NWS)
  Het multimediabedrijf Google moet een boete van 2,42 miljard euro betalen omdat het zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een onrechtmatig voordeel gaf. De Europese Commissie had die boete al in 2017 opgelegd, maar Google ging toen in beroep. Dat beroep is vandaag verworpen door het Europees Gerecht.
  [naar artikel]
 47. Google schikt over machtsmisbruik in Rusland (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Google heeft een schikking getroffen met de mededingingsautoriteiten in Rusland over misbruik van zijn machtspositie. Het technologiebedrijf betaalt een boete van 438 miljoen roebel (7,3 miljoen euro) en geeft voortaan concurrenten meer ruimte in zijn besturingssysteem voor smartphones en tablets Android.
  [naar artikel]
 48. Google betaalt boete van meer dan 7 miljoen euro aan Rusland (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Google heeft na enkele maanden een schikking kunnen treffen met de mededingingsautoriteiten in Rusland over het misbruik van hun machtspositie.
  [naar artikel]
 49. Boete van een miljoen euro per dag voor Polen (27/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boete van een miljoen euro per dag voor Polen Het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU) legt Polen een boete van een miljoen euro per dag op zolang zijn tuchtcollege voor rechters niet is opgeheven. Dat deelt het Hof mee in een persbericht. Het HvJ legde de boete op omdat de Polen zijn tuchtkamer van het Hooggerechtshof niet heeft geschorst. Die tuchtkamer […] Lees dit artikel: Boete van een miljoen euro per dag voor Polen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy